fbpx

Jelinčič predlaga covidne ukrepe po zgledu Evrope: “Ne bomo sedaj cepljeni in preboleli sužnji tistih, ki nas tolčejo po glavi nekaznovano!”

Prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Printscreen)

Prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti pravi, da je nedavno preko televizije spremljal tekmo med nemškima nogometnima kluboma Borussio in Bayernom, kjer je bilo mogoče videti polno tribuno gledalcev. “Seveda, na tekmo so lahko prišli samo tisti, ki imajo dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali potrdilo, da so covid preboleli.” Ob tem se je Jelinčič povprašal, čemu sami v Sloveniji ne delamo podobno in se navezal na nedavno odločitev vlade, s katero so prepovedali prodajo hrane in pijače na stojnicah.

V petek je odjeknila odločitev vlade, da bo s soboto prepovedana strežbo hrane in pijače na stojnicah, izjemo pa predstavlja le pečen kostanj. Spremembo odloka je vladi predlagala strokovna skupina za covid-19, katere vodja Mateja Logar je novinarjem pojasnila, da je tveganje za prenos okužbe na stojnicah bistveno večje kot v organiziranih lokalih. “Nihče ne bo prikrajšan, če ne bo spil kuhančka in pojedel hot doga na stojnici, če pa bo kdo od njegovih ali celo on ostal pred intenzivno enoto, ker ne bo dovolj bolniških postelj, pa bo to katastrofa,” je poudarila ob obrazložitvi, čemu je do te odločitve prišlo.

“Pustimo, naj ljudje hodijo v lokale, naj jedo, naj se veselijo, naj imajo kuhančka, ampak naj bo kontrola. Kdor ima vse zadeve urejene, je lahko notri in se lahko tega udeležuje. Kdor pa ne, mu je to potrebno prepovedati in ga kaznovati,” je prepričan prvak SNS-ja Zmago Jelinčič Plemeniti.

Foto: STA

Jelinčič meni, da nikakor ni prav, da se kaznuje tiste posameznike, ki so cepljeni ali so covid preboleli. “Tisti, ki pa niso cepljeni, lahko počnejo karkoli,” je bil kritičen Jelinčič in vlado pozval, da naj ta vendarle sledi odločitvam vlad ostalih delov Evrope. Napotek, kako sprejemati normalne ukrepe, je po Jelinčičevih besedah mogoče najti zelo preprosto: tako, da se le preprosto prižge televizijo.

Poslanec si želi, da bi lahko tudi naši gostinci živeli, preboleli in cepljeni pa, da bi se lahko veselili. “Ne pa, da bomo sedaj cepljeni in preboleli sužnji tistih, ki nas tolčejo po glavi nekaznovano,” je kritičen Jelinčič.

Spomnimo. Po sobotni prepovedi strežbe hrane in pijače na stojnicah so na POP TV in drugih medijih sprožili ostro ofenzivo proti vladnemu ukrepu, ki preprečuje masovno druženje ljudi med epidemijo. “Po okužbah med vodilnimi v EU, intenziva bolj polna kot lani, zdravstveni delavci izčrpani, žena pravkar iz tretjega nočnega dežurstva v zadnjih 8 dneh, na pomoč ekipe iz sosednjih držav – POP TV, RTV, Janković in KUL pa o protestih, diktaturi in kuhančkih, je predsednik vlade Janez Janša poudaril v odzivu.

Nina Žoher