Kako je Sorosov študent Luka Lisjak Gabrijelčič z usodnim srečanjem z Golobičem postal del levega establišmenta in kritik SDS

Politični komentator Luka Lisjak Gabrijelčič. (Foto: sta)

V uredništvu Nove24TV smo raziskali zgodbo levega aktivista Luke Lisjaka Gabrijelčiča, ki je ena sama, bolečine polna pripoved. Nekaj zanimivosti: gre za Soroševega oprodo, ki ne zmore doktorirati (je večni študent); prvak Levice Luka Mesec naj bi mu pred nosom speljal Manco Renko; bil je član podmladka SDS, kjer se je čutil prezrtega; užaljenost ga je gnala na pot politične izdaje, v naročje strica Golobiča; po političnem neuspehu in dezerterstvu je podoben Damirju Črnčecu (Murčiju), ki je svojo varovanko – stranko LMŠ pripeljal do političnega brodoloma. In če je človek neuspešen, postane zagrenjen. In če je zagrenjen, postane nevoščljiv in škodoželjen. Ravno zato do uspešnega prvaka SDS Janeza Janše goji takšen globok prezir. Lisjak Gabrijelčič je naše trditve že zanikal.  

Kdo je aktivist finančnega špekulanta Georgea SorosaLuka Lisjak Gabrijelčič? Malokdo ve, da je Lisjak Gabrijelčič, sicer znan kot sinček edinček, pravi nepremičninski mogotec. Babica mu je zapustila hišo z velikim vrtom v kraju blizu Ankarana. Poleg tega ima za Bežigradom svoje stanovanje, ki ga oddaja in sta mu ga kupila starša. Prav tako pa ima svoje stanovanje v Novi Gorici. Lisjak Gabrijelčič je znan predvsem kot goreč nasprotnik aktualne vlade Janeza Janše. Ali to izvira tudi iz dejstva, da je skušal narediti doktorat na Madžarskem na Soroševi Srednjeevropski univerzi, lahko samo ugibamo. Iz njegovih nastopov lahko definitivno sklepamo, da je jezen na cel svet in za svoje furstracije zaradi osebnih neuspehov krivi Janševo vlado.

Njegova največja frustracija je, da ne zmore doktorirati in vsakemu, ki se mu ga da poslušati, govori, da bo letos doktoriral. To seveda ponavlja že več let. Druga njegova velika frustracija pa je, da ne more dobiti punce. Najprej je bila njegova neizmerna simpatija Manca G. Renko, ki pa je na koncu izbrala Luko Mesca, s katerim pa nista več skupaj. Nato se je Gabrijelčič leta 2018 v Budimpešti zaljubil v hči nekega češkega tajkuna, a tudi ona njegove ljubezni ni uslišala. Včasih je bil navdušen in aktiven član podmladka SDS. V nekem obdobju je čutil veliko potrebo, da javno pokaže, da je pametnejši in sposobnejši od Janše.

Neuslišana ljubezen Luke Lisjaka Gabrijelčiča, ki se je rajši odločila za Luko Mesca – lepotička Manca G. Renko. (Foto: STA)

Ko je odšel iz podmladka, kjer je bil po njegovih besedah nerazumljen in neupoštevan, se je ta njegova bolečina vedno bolj krepila in te izkušnje ni nikoli pozabil. Razočaranje nad lastnim neuspehom v SDS je bilo tako veliko, da se je postopoma spremenilo v zdajšnje sovraštvo do stranke in njenega predsednika. Zaradi svojega sovraštva do SDS in Janše se je kasneje zbližal z Gregorjem Golobičem. Ta ga je povabil na kosilo in mu obljubil podporo na socialnih omrežjih, zato ga večkrat tudi všečka in deli njegove zapise.

Kako so se dobri, plemeniti katoliški fantje pokvarili v sponzorje stalinistične Levice
Prav tako mu je obljubil pomoč in podporo, če se bo v prihodnje potegoval za direktorja kakšnega muzeja na Primorskem. Tako je Gabrijelčič postal del slovenskega politične levice in zaželen gost v levih medijih. Lisjak Gabrijelčič je tudi član uredniškega odbora revije Razpotja. Z zasukom Gabrijelčiča na levo se je zgodil politični obrat tudi pri ostalih piscih revije Razpotja. Blaž Kosovel, Miha Kosovel in Aljoša Kravanja so postali fanatični privrženci Levice, čemur se čudijo na katoliški intelektualni sceni, saj so vsi omenjeni fantje vedno veljali za razumne, intelektualne in konservativne katoliške mislece. Zdaj pa vsi javno podpirajo Levico.

Gregor Golobič je z obljubami spreobrnil Luko Lisjaka Gabrijelčiča v ekstremnega levičarja. (Foto: STA)

Sara Kovač