fbpx

Kakšna načrtna manipulacija nasprotnikov vlade! Upreti se ji ni mogel niti evropski poslanec Milan Brglez!

Foto: SDM

Potem, ko je ob rojstnem dnevu predsednika vlade Janeza Janše podmladek Slovenske demokratske stranke – Slovenska demokratska mladina (SDM) objavil čestitko za predsednikov rojstni dan in ob tem pripel sliki iz lanskoletne obletnice podmladka, se je na družbenih omrežjih vsul val napadov na SDS in Janšo, kako se nekateri pri praznovanju rojstnega dne ne ozirajo na ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Tej manipulaciji se je brez sramu pridružil tudi evropski poslanec Milan Brglez, čeprav je popolnoma očitno, da gre za lažno novico.  

Napad na Janeza Janšo in stranko SDS je spodbudila objava članov SDM-ja, ki so 17. septembra na Twitterju in Facebooku objavili fotografije z lanskoletne obletnice in čestitali Janši za rojstni dan. Vse najboljše, Janša! Hvala, ker nas podpirate, nam zaupate, nas učite in ste daleč najboljši zgled mladim. Ponosni smo, da ste prav vi naš predsednik.”

Oglasila se je mlada sindikalistka, ki sicer ob petkih rada protestira
Predsednica sindikata Mladih plus Tea Jarc, za katero se ve, da ji aktualna vlada ni niti najmanj po godu, ni izpustila možnosti za obračun in neokusno manipulacijo. Na Twitter je namreč kljub dejstvu, da gre za sliko, ki je bila posneta v času, ko koronavirusa ni bilo, zapisala: A z vidika varovanja zdravja je pa to ok? Več kot 50 ljudi, brez varnostne razdalje, brez mask? A NIJZ je izdal dovoljenje za to? Ali je bila to maša, bistvu? Pomoje najboljše, da greste vsi v karanteno!” 

Na zapis Jarčeve se je odzval poslanec SDS Tomaž Lisec in izpostavil: “Leto nazaj. Ampak Tea ne more iz svoje kože…”. Jarčeva se je na komentar odzvala in napisala: Aja, seveeeeeda! Sem čakala na ta isti odgovor: “Leto nazaj” – tako kot tisto  smučanje Janše v Italiji, a ne?”. V poduk Jarčevi se je oglasila tudi državna sekretarka Jelka Godec in izpostavila: :)) Stare fotografije vedno prav pridejo ;)) Novo Mesto, 2019.” Ker Jarčeva še zmeraj ni želela priznati svoje manipulacije, je pripomnila, da sta bili sliki vendarle objavljeni 17. septembra. “Ja. Objavili so stare fotke. Kar počno in razumejo vsi. No, 10 odstotkov ekstremistov ne,” je še na objavo Jarčeve pripomnil Lisec.

Nasedel je tudi Brglez
Ko je Brglez iz vrst SD videl objavo Jarčeve, se je očitno ni mogel upreti, saj je v njej videl odlično priložnost za očrnitev Janše. Preko Twitterja je zato napisal naslednje: “Janez Janša, ob rojstnem dnevu vam želim veliko zdravja in upam, da covid-19 ni bil med povabljenimi na veliko zabavo. #prvorazredni.” Kaj kmalu pa se je na zapis Brgleza usul kup komentarjev v smislu: “Ste tudi vi izgubili pamet, kot tista Tea, ki spila preveč Proška. Slika ni letošnja!!!”; “Brglez, vsi vemo, da je fotografija iz decembra 2019, pa me zanima, kje ste se skrivali, ko so delili poštenje in pamet?”; “Očitno med vašo borbo proti #FakeNews nimate časa preverjati dejstev. Vam pomagam. Fotografija je bila prvič objavljena 19. novembra 2019; “Pa ne, no! Ste nasedli ali vi to nalašč? Imate pa tudi že hudo konkurenco pri Jarčevi”.

Kljub temu, da so številni, nemudoma ugotovili, da gre za laž, pa so na drugi strani nasprotniki vlade laž pograbili za resnico z namenom, da še dodatno zanetijo nezadovoljstvo nad aktualnim premierjem. Objave med somišljeniki so nedvomno dosegle svoj namen, pod njimi so se namreč vsuli sovražni komentarjev: “Mogoče imajo maske na riti, če jih nimajo na gofljah, banda neumna”; “Sami smradi!!! Zbrisat to iz Slovenije!!!!!”; “Zafukat bombo, pa naj to belo gamad potolče”; “Bravooooo …. oni lahko …. banda blesava”; “Same provokacije, nam se bo enkrat res odpelalo, banda pokvarjena.”; “Posmeh ovčicam … becike odprite”; “Sekta debilov”.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Foto: Posnetek zaslona

Nina Žoher