Kdo vam laže? Novinar Saša Krajnc ali ministrica Dominika Švarc Pipan?

Kdo laže javnosti? Novinar RTV Saša Krajnc ali ministrica Dominika Švarc Pipan? (Foto: STA)

Da so slovenski novinarji zlizani z levo politiko, je del resničnosti, s katero pač moramo živeti. Živijo v takšni simbiozi, kot da so novinarji le PR-ovci levih politikov, enako pa so tudi levi politiki največji podporniki “neodvisnega” novinarstva. Tako se je skrajni levičar Marcel Štefančič Jr. pojavljal na predvolilnih promocijah  Roberta Goloba, pred kratkim pa je svojo žilico za promocijo vladnih aparatčikov preizkusil tudi zloglasni voditelj TV Dnevnika Saša Krajnc.

Kot je dejala ministrica Dominika Švarc Pipan, večna politična luzerka, ki ni bila nikoli izvoljena, so ji Golobovi vendarle za vbogajme podarili ministrstvo za pravosodje: Saša Krajnc je danes vodil prireditev ob Dnevu pravosodja. Kot vedno – profesionalno, simpatično in z večnim toplim nasmeškom.”

“Tik preden smo posneli skupinsko sliko z mojo ekipo kabineta, ko sem se mu zahvalila za čudovito vodenje, mi je povedal, da je izvedel, da pa očitno ne bo več vodil Dnevnika na RTV Slovenija. Vsaj ne v novembru, ko ga praktično ni več v urniku. Upam, da bomo po referendumu lahko ustavili tovrstno ustrahovanje, teptanje dostojanstva in pravic novinarjev in zaposlenih na RTV Slovenija. Da bomo še lahko preprečili uničenje javnega RTV servisa. Tudi zato bomo na referendumu glasovali ZA,” je priložnost za brezsramno promocijo političnega prevzema RTV Slovenija izkoristila ministrica.

A kdo govori resnico? Odgovoril ji je namreč direktor televizijskega dela RTV Slovenija Uroš Urbanija, rekoč: “Če Vam je to rekel, se je zlagal. Ampak skoraj ne bi mogel verjeti, da bi naš novinar lahko lagal. V novembru ima enako turnusov kot ostali voditelji. Zato ni lepo, če torej lažete vi.

Kdo torej laže? Aktivistični novinar Saša Krajnc? Ministrica Dominika Švarc Pipan? Ali gre za dogovorjen agitprop levega novinarja in leve ministrice v prid zakona, ki bi RTV Slovenija za zmeraj podredil levi politični opciji? Za odgovore smo se obrnili na Ministrstvo za pravosodje. Odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo.

Andrej Žitnik