Kako se je Žaberl prelevil iz strokovnjaka v politikanta: V preteklosti ni javno nasprotoval uporabi prisilnih sredstev!

Datum:

Na sredinih protestih je bil prisoten tudi zagrizen protivladni aktivist, ljubljenec osrednjih medijev, pajdaš zadnjega partijskega šefa Kučana in strica iz ozadja Golobiča ter simpatizer Foruma 21 – Miroslav Žaberl. Ta je sicer zavrnil vabilo v naš studio, čas pa izkoristil za druženje z agresivnimi demonstranti. V spominu pa nam bo ostal tudi kot nekdo, ki je za svoj protivladni “džihad” zlorabil Ribiško zvezo Slovenije. Državni sekretar za nacionalno varnost Mahnič je lani o njem zapisal: “Miroslav Žaberl bi se šel na odslužena leta politika. V stranki SD so ga odpikali, ker imajo Jevška in Selana, zato svoj prostor išče pri stranki LMŠ. Naj gre raje lovit ribe, mu gre mogoče bolje kot komentiranje dela ministra Aleša Hojsa.” 

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je bil vidni akter globoke države Miroslav Žaberl vse življenje “strokovnjak”, ki nikoli ni politično deloval. Znano je tudi, da se je šolal v Tacnu. Pozneje pa je leta 2012 vodil Službo za policijo in druge varnostne naloge, torej je bil v letih 2012 in 2013 pristojen za nadzor policije, ko je le-ta enako uporabila vodni top in solzivec. V času zadnjih sredinih protestov (13. 10. 2021) smo ga kot gosta povabili v studio naše medijske hiše. Dejal je, da je zaseden, in da ne more priti. Toda istega dne popoldan, ko bi moral biti naš gost, smo ga opazili med nasilnimi protestniki.

Sprašujemo se, ali je njegova udeležba na nasilnih protestih bolj pomembna kot pa komentiranje v našem studiu? RTV SLO in POP TV ga sicer nazivata “strokovnjak za varnostna vprašanja”. S tem ni nič narobe, saj je znano, da je strokovnjak za policijska pooblastila, kar mu ni mogoče oporekati, toda omenjena medija ga nazivata tudi, kot “profesorja Fakultete za varnostne vede, oziroma Univerze v Mariboru”. To pa seveda ne drži. Ima naziv docenta, kar je dve znanstveni stopnji pod rednim profesorjem, poleg tega pa naj ne bi bil nikdar zaposlen na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru.

Strokovnjak za varnost Miroslav Žaberl v družbi agresivnih sredinih protestnikov (Foto: Nova24TV)

Dejansko je upokojenec MNZ ter pogodbeni sodelavec omenjene fakultete in Univerze v Mariboru. Dvomimo, da je kdaj opozoril uredništva RTV SLO in POP TV v zvezi s tem napačnim nazivanjem, ker mu to očitno godi. Leta 2012/2013 je bil direktor direktorata za policijo in druge varnostne naloge Ministrstva za notranje zadeve, torej neposredni in glavni nadzornik nad delom policije. Slednja je tudi tedaj na nasilnih demonstracijah uporabila solzivec in vodni top. Ob tem pa ni znano, da bi se takrat javno oglašal v zvezi s tem.

Policija je na vstajah proti nasilnežem uporabila prisilna sredstva.

Je bil Žaberl tako zagret za “neodvisen nadzor” nad delom policije že v času demonstracij leta 2012/13?
Danes pa se zavzema za “neodvisen nadzor” nad delom policije, torej za nadzor izven zakonsko predvidenega okvirja. Da bi leta 2012/2013 dal tovrstno pobudo, ni znano. Glede na to, da je bil leta 2012/2013 prvi in najpomembnejši nadzornik policije bi bilo zanimivo vedeti koliko poročil je tedaj spisal notranjemu ministru v zvezi z uporabo prisilnih sredstev (plinska sredstva in vodni top) v primeru nasilnih demonstracij in kakšna je bila njihova vsebina. Na gospoda Žaberla smo naslovili novinarska vprašanja.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...