fbpx

Poslanka Maša Kociper dr. Lovra Šturma lažno obtožuje vohunstva!

Maša Kociper postaja ekspertka za dvojna državljanstva. (Foto: Nova24tv)

Maša Kociper (Foto: Nova24tv)

Maša Kociper odkriva nove dvojne državljane v Republiki Sloveniji. V svojem jeznem odgovoru poslancu Slovenske demokratske stranke Branku Grimsu je očitala dvojno državljanstvo Dimitriju Ruplu, Dragutinu Mateju, Roku Žarniću in Lovru Šturmu. Nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel je že zahteval opravičilo, enako sedaj od omenjene poslanke in Državnega zbora zahteva tudi nekdanji pravosodni minister v prvi Janševi vladi. “Izjavljam, da imam samo državljanstvo Republike Slovenije, da nimam in da nikdar nisem imel državljanstva ZDA,” je v pismu zapisal Šturm.

“Ob spremljanju televizijskega prenosa seje odborov Državnega zbora za zadeve EU in gospodarstvo,  v večernem času, danes 17. decembra 2019, me je presenetila razprava spoštovane poslanke Maše Kociper, ki je svojo razpravo pospremila z žaljivo izmišljotino in sočasnim komentiranjem z obrekljivim podtonom na moj račun ob svoji izrecni trditvi, da sem državljan ZDA. Izjavljam, da imam samo državljanstvo Republike Slovenije, da nimam in da nikdar nisem imel državljanstva ZDA. Spoštovani gospod predsednik, na vas se obračam s prošnjo, da to moje sporočilo posredujete spoštovani poslanki Maši Kociper, od katere pričakujem javni preklic njene navedene lažne izjave in ustrezno javno opravičilo. S spoštovanjem,” je v svojem pismu zaključil bivši ustavni sodnik dr. Lovro Šturm.

Maša Kociper postaja “radio GA GA” vladne koalicije. S svojimi nastopi se je v tem mandatu in v preteklosti že večkrat osmešila. V vlogi poslanke Pozitivne Slovenije je fiskalno pravilo v letu 2012 predstavljala s prispodobo velikih in malih krogcev ob svoj politični mentorici Alenki Bratušek. “Fiskalno pravilo pomeni nekaj, ampak mi smo pa zdaj, mi imamo zdaj fiskalno pravilo, pomeni toliko, mi imamo pa zdaj toliko in zdaj moramo mi ta veliki krogec postopoma spraviti v ta mali krogec,” se je glasila njena razlaga. V letošnjem letu pa je povedala, da je poslanec simbol države. “Zakaj mi sploh imamo državo, če ne znamo niti najvišjih simbolov države ceniti? Ker to je simbol države, je poslanec,” je v razpravi o poslanskih privilegijih umno ugotovila Kociprova.

Maša Kociper postala detektivka za iskanje dvojnih državljanov Slovenijie
Na nedavnem zaslišanju njene politične kolegice in kandidatke ministrice za kohezijo, Angelike Mlinar, je v debati glede dvojnega državljanstva Mlinarjeve popolnoma izgubila kompas. V svojem jeznem odgovoru poslancu SDS Branku Grimsu je navedla Dimitrija Rupla, Lovra Šturma, Andreja Bajuka, Dragutina Mateja in Roka Žarnića in jih zmerjala s hrvaškimi in ameriškimi vohuni.

Rupel in Šturm presenečena in šokirana nad izjavo “simbolne” poslanke Kociprove, umrli Bajuk se je odpovedal državljanstvu Argentine ob prevzemu funkcije predsednika vlade
V hitrem odgovoru sta se odzvala Dimitrij Rupel in Lovro Šturm s pismom predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu. V njem sta oba zanikala, da imata ameriško državljanstvo ter od poslanke Maše Kociper zahtevala javno opravičilo. Andrej Bajuk se je ob prevzemu funkcije predsednika vlade odpovedal argentinskemu državljanstvu. Dragutin Mate in minister v Pahorjevi vladi Rok Žarnić pa sta oba Slovenca, rojena na Hrvaškem. Angelika Mlinar pa ni pokazala toliko državotvorne drže, da bi se ob bodočem imenovanju za ministrico odpovedala avstrijskemu državljanstvu.

Maša Kociper hotela zapraviti 3,5 milijone evrov za referendum, da bi kršila človekove pravice
Izkazala pa se je tudi v vlogi porabnice proračunskega denarja, ko je hotela njena stranka SAB organizirati posvetovalni referendum o ukinitvi financiranja javnega programa v zasebnih šolah. Referendum bi slovenske državljane stal 3,5 milijona evrov, da bi preprečili spoštovanje človekovih pravic, kar bi nas stalo 300 tisoč evrov letno. S tem denarjem pa lahko poskrbiš tudi za 5000 povprečnih pokojnin za upokojence, za katere se v zadnjem času srdito borijo v SAB.

Luka Perš