fbpx

Gibanje Svoboda je pravi golobnjak davkoplačevalskih pijavk

Kandidat za poslanca Aleksander Prosen Kralj (levo). (Foto: Facebook)

Naš medij je v zadnjem obdobju predstavil nekatere kandidate stranke Roberta Goloba Gibanje Svoboda – med manj znanimi smo omenili Roka Bulca, ki je po izobrazbi sicer novinar – a se očitno raje kot besede poslužuje nasilja – že 24. aprila 2020 je pozival na nasilne proteste in napisal, da z veseljem posreduje pri nakupu granitnih kock. Bralci so nas opozorili še na enega kandidata, in sicer na Aleksandra Prosena Kralja, ki ima veliko povedati proti ukrepom aktualne vlade, davkoplačevalskega denarja pa se prav nič ne brani. Poleg elektro oligarha Roberta Goloba, ki je nezakonito prejemal nezakonito plačo in nagrade, skupno preko milijona evrov, so na njegovi listi tudi drugi proračunski porabniki.

Kandidat Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj je bil v obdobju 2006–2008 vodja projektov pri Študentski organizaciji Univerze na Primorskem, eno leto je bil tudi predsednik Kluba študentov Postojne in Pivke. Skoraj sedem let – do leta 2016 – je delal na Pro Plusu kot videoproducent in novinar, zadnja štiri leta in pol pa je partner pri podjetju Dobre zgodbe, v katerem ima 45 odstotni delež. To podjetje se ukvarja s produkcijo videooglasov in promocij – naročniki pa so očitno predvsem institucije, ki plačujejo z davkoplačevalskim denarjem. Od aprila 2018 so prejeli 224.022,43 evrov davkoplačevalskega denarja, največ od družbe Slovenski državni gozdovi.

Prosen Kralj je že na prvi pogled goreč nasprotnik aktualne vlade – še posebej mu gre v nos notranji minister Aleš Hojs, glede katerega je na družabnem omrežju ponovil besede Roberta Goloba, češ da “Hojs laže non štop“. Pred časom je podprl tudi protest Jaše Jenulla pred EU parlamentom – oziroma bolje rečeno njegovo sramotenje. Na Facebooku pa je med drugim tudi zapisal, da bi morali imeti zakon, ki bi “nekaterim dosmrtno odvzel možnost opravljanja javnih funkcij itd.” S tem stavkom na Goloba verjetno ni ciljal. “Pretekli dve leti so nas večinoma omejevali. Protiustavno omejevali. Povozili so ustavo, pravno stroko, epidemiološko stroko, omejevali svobodno gospodarsko pobudo … Hkrati pa nas delali odvisne od pomoči, bonov, vavčerjev … ki niso padli z neba, ampak jih bodo odplačali vaši otroci. Kandidiram zato, ker si zaslužimo sami odločati o sebi, svojem življenju, delovanju in o državi, v kateri živimo,” je med drugim o svoji kandidaturi pojasnil Golobov kandidat, ki se “bonbončkov” – tako kot davkoplačevalskega denarja – verjetno ni branil.

 

Vir: Erar

“Vsi, ki me spremljate, veste, da sem že dolgo nezadovoljen – pravzaprav razočaran, besen, užaljen – zaradi tega, kako se oblast obnaša do nas, preprostih ljudi, ki želimo delati, razmišljati in živeti svobodno. Zato sem se v začetku leta brez pomisleka pridružil Gibanju Svoboda,” je še zapisal Prosen Kralj in dodal, da je počaščen, da so ga povabili h kandidaturi za poslanca v volilnem okraju Postojna. “Tako kot vse kolegice in vsi kolegi, ki tudi kandidirajo, si v prvi vrsti želim predvsem – spoštovanja. Da vsakega, ki v tej državi prispeva po svojih močeh, spoštujejo. Ne pa vsakodnevno cinično zmerjajo. In potiskajo med manjvredne,” je zatrdil, medtem ko med njegovimi objavami najdemo cel kup zmerjanja – “Kako pa to, da na ganbang v Bruslju niso Zvera povabili,” se je spraševal pred časom.

Foto: Facebook

Rad zmerja tudi vernike
Iz objav Golobovega kandidata je tudi tudi razvidno, da ima veliko povedati čez cerkev, pa tudi čez vernike. Med drugim se mu zdi, da bi verskim uslužbencem moral pomagati Bog in ne medicina: “Zakaj pol vsi izdajo vpoklic Boga in začnejo verjeti v znanost medicine? In zakaj moramo mi kot davkoplačevalci tole preživljati,” se je spraševal, predlagal pa je tudi, da vernikom ne bi bilo treba plačevati ZZZS. “Glavno je to, da se bodo oglasili cerkveni zvonovi ob državnem prazniku. Kje mi živimo? Kakšna je cena človeka? #ogabno,” je nespoštljivo zapisal ob neki drugi priložnosti – in še več, iz cerkve je celo uradno izstopil. Med drugim ga je tudi zmotilo, da naj bi se cerkev pri svojih obredih preveč vmešavala v državno politiko. Toliko o tem, kakšni tiči se zbirajo v Golobnjaku.

Sara Kovač