fbpx

Slovenski bralec The Economista je pisal uredništvu: Po vsem tem jim bo žal, da so zaupali Anuški Delić Zavrl

Anuška Delić (Foto: STA)

Britanska revija The Economist je objavila članek, v katerem so zapisali mnogo neresnic o vladi RS. Nanj se je odzval slovenski bralec, ki je v pismu bralcev, opozoril na vse napake, ki so si jih privoščili. “Se vam zdi normalno? 222.042 državljanov je glasovalo za stranko Janeza Janše in so soočeni s smrtnimi grožnjami protestnikov. Njihove ideje pa podpirajo levo usmerjeni mediji, ki kontrolirajo 90 odstotkov slovenskega medijskega prostora. Vam je gospa Delić to pozabila omeniti? Kakšna škoda,” je slovenski naročnik Economista razkrinkal laži in zavajanja Anuške Delić Zavrl.

Članek v reviji The Economist je imel naslov Barbari pred vrati – Predsednik vlade lovi sovražnike, v katerem so predstavili svojo politično sliko v Sloveniji. Kot njihov glavni vir nastopila urednica obskurnega levičarskega medija Anuška Delić Zavrl. Kot smo že pisali, je bila pri političnih ocenah izrazito neobjektivna, hkrati pa je zamolčala ključne težave slovenske države, kot so problemi v pravosodju, pluralnost medijev, pranje iranskega denarja, totalitarne težnje protestnikov itd …

Pisec pisma Gregor Slabe jih v začetku opozoril na očitno manipulacijo, ko so v članku uporabili sliko mariborskega aktivista Renata Volkerja s slovensko zastavo in pri tem zanemarili, da je pred tem vihtel jugoslovansko. Slabe v svojem pismu opozarja, da so protesti v rokah radikalnih levih organizacij in političnih strank, ki ne prenesejo, da se je Janez Janša vrnil na oblast.

https://twitter.com/GregorSlabe/status/1271810551744692225

Anuška Delič opravljala vlogo lažne informatorke
V Economistu so predstavili, da Slovenija, po njihovih informacijah, ne spada med “urejene in varne države”. Slabe jim je hitro pokazal, da Slovenija po svetovnem miroljubnemu indeksu spada na osmo mesto po varnosti na svetu. Žal je novinarje Economista zavedla “neodvisna” novinarka Anuška Delić. Sami so jo predstavili kot raziskovalno novinarko, ki je leta 2011 odkrila povezave med neonacisti in stranko SDS. Tako je za mednarodni tednik navedla, da živimo v iliberalni demokraciji v kateri je Slovenija postala suženj Madžarske. “Avtor navaja, da je pisal po njenih virih, v resnici pa je Anuška Delić te besede sama zapisala. Novinarka pa je povezana z omrežjem politične levice,” zapiše Slabe. V nadaljevanju omeni, da je Deličeva članica rdeče buržoazije v Sloveniji, promotorka skrajnih levih političnih idej in Janez Janša pa je njen dolgoletni sovražnik številka ena.

Svoje sovraštvo do podpornikov Janeza Janše in SDS ne skriva niti na svojem Twitterju. Foto: Posnetek zaslona/ Twitter

Dominantni mediji predstavljajo pozive smrti kot nekaj legitimnega
Kritični bralec Economista ni pozabil izpostaviti niti vloge RTV Slovenija. Economist je namreč zapisal, da vlada ogroža delovanje RTV Slovenije. Slabe sporoča, da je končni cilj, da se v Sloveniji izvede pluralizacija medijev. Po njegovih besedah bi konkurenca na področju medijev poskrbela za inovacije, rast in boljšo ponudbo med uporabniki. Glavni slovenski mediji pa javno predvajajo vsem na očeh napise “Smrt Janšizmu.S tem pa žalijo največjo skupino volivcev v Sloveniji. “Imeli ste odlično priložnost, da bi razkrili resnico o slovenskem medijskem in pravnem sistemu, ampak ste bili raje leni,” je Slabe kritičen do Economista.

Renato Volker (Foto: družbena omrežja)

Kot piše slovenski bralec, uredništva Economista ne zanimajo nezakonitosti in afere, ki se dogajajo v slovenskem bančnem sistemu. V času dokapitalizacije je bila Slovenija ob pet milijard evrov, a brez pravnega epiloga. Nihče od bankirjev ni sodno odgovarjal. Deličeva, kot je opozoril Slabe, ni omenila niti pranja milijarde evrov krvavega iranskega denarja v NLB. “Imamo veliko dokazov, da se je to v Sloveniji zgodilo. Stavim, da vam je Delićeva to zamolčala?,” je jasen ob enostranskem posploševanju informacij Delićeve.

The Economist bi moral imeti višje novinarske standarde kot Anuška Delić Zavrl
Gregor Slabe še izpostavi, da so resnični junaki v času epidemije covid-19 v Sloveniji zdravniki, medicinske sestre, policija in člani civilne zaščite. Državljani pa so tudi večinoma upoštevali vsa vladna navodila in ukrepe, s katerimi so hitro zajezili epidemijo. A to ne velja za Delićevo. “Razumem, zakaj je gospa Delič napisala ta članek. Hotela je popolnoma diskreditirati novo vladno koalicijo v Sloveniji. Spoštovani Economist, pričakoval sem, da imate veliko višje standarde novinarstva kot vaš uporabnik,” je zaključil Slabe.

Luka Perš