Nekdanji/bodoči minister Jernej Pikalo še pred dvema mesecema trdil, da mora koalicijo sestaviti zmagovalka volitev, zaradi česa si je premislil?

Jernej Pikalo (Foto: STA)

Kakor se pogajanja petih strank, LMŠ, SMC, SD, SAB in DeSUS, o sodelovanju v manjšinski vladi Marjana Šarca bližajo koncu, tako se začenja delitev ministrskih stolčkov. Eden od kandidatov naj bi bil tudi vidni član SD in nekdanji visokošolski minister v vladi Alenke Bratušek, dr. Jernej Pikalo.

Eden glavnih pogajalcev Socialnih demokratov za vstop v skrajno levo Šarčevo koalicijo Jernej Pikalo pa pod drobnogled ljudstva ni padel zaradi šušljanja o mogočem ministrskem položaju, temveč tudi zaradi ročne ure, katere vrednost je ocenjena na sedem tisoč evrov. To samo po sebi še ne bi bilo sporno, a kaj, ko je dotični član Socialnih demokratov, ki so jih polna usta o “socialni pravičnosti” in razdeljevanju tujega. Še bolj pa ta ročna ura postane zanimiva, ko si pogledamo, kaj je pisal nekdanji minister junija letos in kaj počne sedaj.

Pri levičarjih se vedno hitro pokaže njihov kaviar-socializem. Eno velja za umazane množice, drugo za njih same. Pikalo tu ni nič drugačen. Če je pred mesecem in pol v Večeru po volitvah trdil, da je potrebno spoštovati voljo ljudstva, je sam kaj hitro poteptal lastna načela zato, da bi se prerinil v vlado. Tako je sam zapisal 19. junija v Večeru: “Rezultate volitev je mogoče prevajati na več načinov, a vedno drži eno: voljo ljudi, izraženo v številu glasov, je treba vedno spoštovati. Če je nekdo dobil en glas več kot naslednji, je to treba upoštevati pri grajenju zavezništev in konsenzov.”

Član SD in nekdanji visokošolski minister Jernej Pikalo (Vir: facebook)

Prednost zmagovalcu volitev
Ob tem je poudaril, da “če pade to kvantitativno načelo, potem je odprto vse, kajti ne velja nič. Tretji je lahko prvi, četrti je lahko vse. V takšni igri premetavanja številk, kjer se rezultati relativizirajo, najslabšo potegne mnenje ljudi, izraženo na volitvah. Če kaj, mora politika doumeti sporočilo volivk in volivcev in primerno, ne glede na osebne želje, rezultate glasovanja prevesti v operativni politični konsenz.”

Ob tem je takrat poudaril: “Če je v tem trenutku kaj politično pomembno, je to politična stabilnost. Priti do operativnega konsenza, ki bo Sloveniji v prihodnjih letih omogočal, da bo stabilna politična skupnost, ki je ne bodo zamajali niti veliki politični izzivi. Sedaj je čas za potrpežljivo razpravo političnih akterjev, ne pa za njeno zapiranje.”

A. B.

 • karlina

  PRVO IN EDINO PRAVILO-NIKOLI IN NIKDAR VERJETI KOMUNISTOM, KER VSI LAZEJO IN KRADEJO, PIKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Ko se je pujsa “alenka bratušek”z njenim prašičjim gobcem slinila v vladi je takoj sebi ter vsem družinskim članom priskrbela ure po 15.tisoč eurov seveda na račun državne blagajne.
  Torej še tale pasjejebec zmeraj nosi enkrat cenejšo uro.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Zora

   Je težko biti pijanec a ne. Gnojnica se kar zliva iz tvojega gobca. Saj bo bolje, kako gre že tista pijanec se spreobrne ko se v zemljo zvrne. Zemljica bo potegnla ven vse tvoje svinjarije.

   • RATATA

    A si že svanula Zora(?) preskoči komentarje gospoda DR.Cosmojasnovidca, bo boljš zate.
    Pa kaj te sploh kja upizdo zebe!!!

   • cosmosjasnovidec

    Hahahahaha
    Da si pritegnjena kot vsi bosanđerovski musliči ter ostali čefutarji je jasno,da pa imaš še dodatne psihične motnje me pa kar čudi,ker imajo musliči,čefutarji ter komunajzerji prazne betice je pa pri tebi zadeva še bolj zapletena,ker psihiatrom ni znano z katere strani se pri tebi koza psihični napadi pojavljajo.
    Pojasni jim,da so to tvoje psiholozne travme od začetka,ko so te kot cestno prostitutku porivali v vse luknje kar jih imaš vsi klošarji na ulici kateri so naleteli nate.
    Pritisk katerega pa čutiš v svoji prazni betici je pa posledica prekomernega požiranja sperme,ko si fafala kurce,da si se skoraj zraven zadušila.
    Malo nam pojasni kako je bilo,ko so te cigani ter šiptarji fukali v tvojo debelo bosanđerovsko rit.Hehehe
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Joža ga rada boža

     Čestitam! Ti res obvladaš posel. Levuharje peglaš po dolgem in po čez. Še več takih rabimo, pa jih bomo segnali, da nehajo smraditi tukaj smrduhi.

   • Joža ga rada boža

    Si se izgubila punčka v temnem gozdu desnih? Tukaj te ne čaka nič dobrega. Pobegni dokler lahko.

 • ptr

  Pred leti, ko je bil Pikalo še minister, ga je v Infodromu intervjujal neki fantič. Za začetek mu je dal preprosto nalogico, ki jo je prejšnji dan imel na “ekstercih” iz matematike in se pričakuje, da jo reši vsak 13-letnik (ali koliko že). Z vsemi možnimi akademskimi titulami ovenčan dr. Pikalo je samo gledal in popolnoma zmrznil.

  Link: http://otroski.rtvslo.si/infodrom/prispevek/1709

  • joza joza13

   Hm, kako rešiti to?
   Res, nima pojma, niti ni vedel kako se lotiti, da bi izpeljal enačbo, če je že na pamet ne ve – kar še nekako razumem…, tudi sam je ne vem na pamet.
   Ta naloga bi bila primerna za vse tukaj “nabildane”…

   • cosmosjasnovidec

    Kaj si to meril sam sebe?????
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • RATATA

   Pikalo usmerja mladež v pravo smer, torej je bolj za vektorje…
   pomaga dokazovati, da se je parkrat le pisalo o TIGRu.
   http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska/pdfs/vuk-tomaz.pdf

  • SIMON ROZIC

   Odlično, zmrznil je tudi v odgovorih….za kozlat !, vrtel se je okoli svoje
   osi (riti) in veleumno nakladal….Mislim, da ga bi tale fantič nadomestil
   v vsem lahko že kar takoj!

  • cosmosjasnovidec

   Dobro,da je samo gledal ter popolnoma zmrznil,ker če bi fantiču dal kak odgovor bi revež v kolikor bi ga poslušal iz matematike dobil tak šus,da sploh ne bi imel možnosti popravnega izpita.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • AlojzZ

  “zaradi česa si je premislil?”

  Znagovalka ni bila prava.

  • joza joza13

   17.6. je to verjetno že vedel?

   • cosmosjasnovidec

    To kar si napisal tudi meni ni povsem jasno,ker ne vem ali si napisal datum ali pa koliko je ura.Hehe
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • RATATA

  Nisem vas še obvestil, da mdr. ocenjujem vrednosti ročnih ur … , če bi kdo slučajno potreboval to uslugo.
  Zaračunam 7.000,00 eurotov

 • Olga2345

  Premislil si je zaradi korupcije! Mar ne dobi Šarec 3 miljone od globoke države za igranje paravana v obliki marionetnega predsednika brezvladja?!! Koliko bo dobil puhalo? Vse je treba zapreti! Kučana prvega, za tri dosmrtne kazni: udbomafijskih zločinov, veleizdaje in ropanja Slovenije!

 • antimur

  Pikalo je pravi ortodoksni kučanist, kar je ekstremna veja komunizma in normalno ter pričakovano, da bodo nameščali v svojo divjo in nelegalno vlado takšne barabe.

 • montyamp

  Slovenski hrbet biča željan …………………………..
  Nismo še na dnu , gremo , bolj je grdo lepše je .

 • učko

  Piko bo odpikal, sam še mal.

  • SIMON ROZIC

   Upanje umre zadnje!

 • marker

  “Nekdanji/bodoči minister Jernej Pikalo še pred dvema mesecema trdil, da mora koalicijo sestaviti zmagovalka volitev, zaradi česa si je premislil?”
  Dobil bo dobro plačano službo v novi vladi.

 • Anton

  zakaj se je premislil, jah očitno je dobil oz mu je bilo obljubljeno nekaj kar ni mogel prezreti Takšni smo pač ljudje v večini, materialisti, no moj duh hvala Bogu ni podlegel tej mentaliteti

  sarkazem press

  • SIMON ROZIC

   Včasih smo preprosto rekli : “kurbe prodane!” in so vsi razumeli !

 • Marjan Šarac

  Komunisti vedno lažejo

 • SIMON ROZIC

  A Pikalo je že porabil tisti milijon sedemsto tisoč EUR, ki sta si ga z Lukšičem
  “zaslužila ” za uvedbo učnega predmeta “državljanske vzgoje” v OŠ ?
  Veleumni predmet nikoli ni zaživel v nobeni šoli…denar pa je že pošel !?

 • Dragan Krstič

  Tovariš Jernej Pikalo je že v komunizmu in se kot pravi komunist zavzema za Marxovo maksimo: vsakemu po njegovih potrebah. Potrebe tovariša PIkala so kar velike saj je jezični dohtar iz FDV, ti znanstveniki pa so najbolj zaslužni da smo vsi na poti v komunistično blagostanje, seveda za drugorazredne venezuelsko za prvorazredne pa vzemi po svojih potrebah.

 • rubec

  A je že spet nazaj tale zobotrebec.

 • Delta

  Aha, Pikalo za ministra. Prišel je čas, da se generacija politikov, ki trenutno vodi državo, umakne in da prostor novi generaciji!
  (iz zbirke Serpentinškovih legendarnih izjav)

 • Marjan Šarac

  To!

 • Sredina

  Verjetno zato, ker je zmagovalka volitev nesposobna sestavit vlado?

  • sprehajalec

   na soočenjih so kar tekmovali, kdo bo Izključil sodelovanje s SDS. Kot njihov ideološki predhodnik, protiimperialistična Fronta leta 1941.

  • Marjan Šarac

   Prostituti že veste. Eni se prodajajo poceni, drugi so malo dražji, nekateri pa niso naprodaj, kuzla sfukana.

   • Sredina

    All back to you

  • xtc

   Ne zato ,ker levičarji mislijo ,da jim pripada oblast za vsako ceno in mislijo ,da jo bodo z hujskaštvom,grožnjami in izključevanji obdržali ravno nasprotno -izgubili jo bodo za trajno.

   • Sredina

    No najprej pomedte pred svojim pragom, čudno da nobena druga stranka nima takih problemov…

 • Osti jarej

  …ejjjjga no….pločevinko

 • Franc Šink

  Nobeden pameten ne trdi da da mora zmagovalec sestaviti vlado.Janša je enostavno ugotovil da je v Sloveniji še vse preveč orhodoksnih komunistov. primerne vlade v takem primeru ni mogoče sestaviti.Uboga Slovenija.

 • xtc

  Hje,SD jevec bi kradel in kasiral podkupnine,če jew le možnost za to.

 • Steiermark

  Zakaj je spremenil mnenje, da mora vlado sestaviti zmagovale? Iz preprostega razloga, ker so mislili tile pasjejeb…..ski nategovalci zabitih penzionistov (tistih, ki jih volijo). da bodo zmagovalci oni in ne JJ in SDS!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!