Pisala nam je nekdanja dolgoletna članica SD: “Stranka SD predstavlja predstavnike temačne (pol)zgodovine, korupcije, klientelizma in nesposobnosti!”

Foto: STA

Nekdanja članica Židanove stranke SD se je obrnila na uredništvo Nova24TV in nam v javnem pismu pojasnila resnico o stranki SD in njenem delovanju, in sicer z namenom, da slovenske volivke in volivce posvari pred tem, da ne bi nasedli zavajajoči predvolilni propagandi in volili stranke Socialnih demokratov (SD). 

Gospa, katere ime iz razumljivih razlogov hranimo v uredništvu Nova24TV, je bila aktivna članica stranke SD vse od leta 2005, iz stranke pa je izstopila leta 2016, ko je prišla do dokončnega spoznanja, da stranka SD nikakor ne zastopa interesov malega človeka in se ne zavzema za socialno pravičnost, ampak v ospredje postavlja ščitenje gospodarskih in političnih interesov starih udbovsko-partijskih povezav, “ob tem pa skrbi za zaposlitev svojih pretežno slabo izobraženih in nesposobnih kadrov po ministrstvih, podjetjih v državni lasti (Telekom, Petrol, NLB …) in centrih za socialno delo po celotni Sloveniji”. Ob tem pojasnjuje, da tukaj tiči glavni razlog čemu stranka SD tako ostro zagovarja stališče neprodaje podjetij, ki so v državni lasti. “Dobro vedo, da bi se s prodajo tujim strateškim vlagateljem velika večina njihovih ljudi znašla na cesti, saj so njihovi rezultati bedni.”

Foto: Facebook

Trojka KZK sprejema odločitve
Kljub temu, da v stranki SD obstajajo formalni organi odločanja (kongres, konferenca, predsedstvo na čelu s predsednikom, področni odbori …), pa nekdanja članica stranke po letih aktivnega dela v stranki opozarja, da organi služijo zgolj za namene potrjevanja odločitev, ki jih v ozadju sprejema velika trojka KZK (Milan Kučan, Janez Zemljarič, Janez Kocijančič). V pismu je izpostavila, da je nekega vidnega politika SD ob priliki vprašala, zakaj je tako, pa je ta v odgovor povedal: “Je najbolje tako, ker stari izkušeni tovariši najbolje vedo, kako se vodi pametna politika.” Pred volitvami se ti po besedah gospe vedno znova potrudijo za rekrutacijo novega, privlačnega in strokovno usposobljenega obraza, pri tem je izpostavila, da so tokrat izbrali mednarodno pravnico dr. Dominiko Švarc Pipan, in dodala, da se ta verjetno ne zaveda, da jo bodo po uporabi (bolje zlorabi) zelo verjetno odvrgli, saj falirane študente, ki obvladujejo strankarski aparat (tipičen primer: dolgoletni generalni sekretar Uroš Jauševec), mučijo hudi manjvrednostni občutki pred ljudmi, ki imajo v rokah magisterije in doktorate.

Dominika Švarc Pipan (Foto: Fb)

Nekritično poveličujejo Jugoslavijo in diktatorskega voditelja Josipa Broza – Tita
Medtem pa nekdanja članica stranke poudarja, da stranka, ki je naslednica totalitarne Zveze komunistov Slovenije, nikakor ne predstavlja prave socialdemokratske stranke evropskega kova, ampak stranko, kjer med večino vodilnih članic in članov vlada globok odpor do Slovenije kot neodvisne države, slovenskega naroda in tradicije. “Kmalu sem  prišla do ugotovitve, da večina nekritično poveličuje bivšo razpadlo Jugoslavijo in diktatorskega voditelja Josipa Broza – Tita, medtem ko glede neodvisnosti Slovenije vlada podcenjevalen, celo zaničljiv odnos (“kvazidržavica”, “kilava kura” ipd.).” Ob tem pa poudarja prepričanje, da se negativen odnos do Slovenije in slovenstva izraža tako, da stranka SD vseskozi podpira zahteve ekonomskih migrantov iz drugih republik nekdanje Jugoslavije, da jim Slovenija prizna status narodnih manjšin skupaj z vsemi pravicami, ki temu pripadajo. “V ozadju teh prizadevanj je gotova želja po razvodenitvi ‘mini Jugoslavije pod Alpami’. Bomo Slovenci to dopustili?” se sprašuje.

Josip Broz – Tito (Foto: Twitter)

Vlada negativen odnos do slovenstva
Negativen odnos stranke SD do slovenstva se je po besedah gospe pokazal tudi v času velikega migrantskega vala jeseni 2015, saj so tedaj vodilni člani SD izpostavljali, da gre za “begunce”, ki bežijo pred vojno, zaradi česar bi jim bi bilo treba na široko odpreti vrata. Niti besede pa niso dejali, da v večini gre za ekonomske migrante in da obstajajo varnostna tveganja v primeru dolgotrajnega zadrževanja migrantov na ozemlju Slovenije, pomisleke, da so med migranti islamistični teroristi in osebe, ki so kulturno nekompatibilne s slovenskim okoljem, pa so označili kot “rasistično nestrpnost” in “islamofobijo”. “Takrat sem dokončno spoznala, da v takšni stranki nimam več kaj iskati.”

Program poln lepo zvenečih, všečnih, a vsebinsko praznih fraz
Z nami je nekdanja članica stranke delila, da ko je pred kakima dvema tednoma prebrala volilni program stranke SD “Samozavestna Slovenija” in pregledala kandidatno listo, ni vedela, ali naj se joče ali smeje. “Program je namreč napisan tako, kot da bi bila SD neka nova ali vsaj opozicijska stranka, ki je ne bremeni dediščina brezštevilnih preteklih napak in zablod.” Stranka SD je bila namreč po padcu prve demokratične vlade leta 1992 članica večine vladnih koalicij. V svojem pismu se sprašuje: “Ja, drage tovarišice in tovariši, katera stranka pa je vodila brez dvoma daleč najneuspešnejšo koalicijo v zgodovini neodvisne Slovenije med letoma 2008 in 2011? Kdo in kdaj nam je pridelal velikanski javni dolg? Kdo je kriv za aferi TEŠ 6 in pranje iranskega denarja v NLB? Pa za bančno luknjo? Kdo je odgovoren za katastrofalni arbitražni sporazum na meji s Hrvaško? Katera stranka že dolgo vrsto let zavira vse strukturne reforme gospodarstva?” Ob tem pa izpostavlja tokratno uvrstitev na listo Francija Križaniča, ki je v času Pahorjeve vlade opravljal funkcijo ministra za finance in je tako ali drugače vpleten v gospodarsko-finančne afere v tistem obdobju. “Psi lajajo, karavana gre mimo … Da ne govorim o tem, da je program poln lepo zvenečih, všečnih, a vsebinsko praznih fraz (‘razvojni preboj’, ‘pameten gospodarski razvoj’, ‘varna, ugledna in sposobna država’ itd.), večinoma seveda brez navedbe konkretnih, javnofinančnih vzdržnih ukrepov.”

Foto: STA

Nekdanja članica stranke SD je povedala, da jo je sram, da je več kot desetletje pripadala stranki, katere predsednik Dejan Židan obljublja, da bodo, če bodo po volitvah sestavili vlado, zdravstvenemu sistemu, ki je že dlje časa v rdečih številkah, takoj zagotovili 150 milijonov evrov za rešitev problema čakalnih vrst. Sprašuje: “Tovariš Židan, zakaj pa tega niste predlagali takoj, ko ste pred slabimi štirimi leti sklenili koalicijo z SMC in DeSUS?” Nadalje Židan trobezlja, da niso podprli razrešitve do konca nesposobne ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc zato, ker so se “držali koalicijske pogodbe!” “Dajte, tovariš Židan, o vseh nečednostih Kolarjeve in njenih prišepetovalcev ste pohlevno molčali zato, ker ste se bali, da vas bo v nasprotnem primeru samorazglašeni veliki etik Miro Cerar nagnal iz koalicije! Zato ste se tudi mirno odrekli bivšemu obrambnemu ministru Janku Vebru. Če bi vas nagnali iz vlade, ne bi bilo več ministrskih foteljev, dobro plačanih službic po kabinetih, upravah, nadzornih odborih podjetij v državni lasti, službenih potovanj, avtomobilov, vsakodnevnega pojavljanja v medijih … kajne tovariš Židan?” je prepričana.

Stranka SD s Kopač Mrakovo in Katičevo težko kritizira ministre iz drugih dveh koalicijskih strank
Vodilni predstavniki stranke SD skupaj z Dejanom Židanom po njenih besedah zelo težko kritizirajo ministre iz drugih dveh koalicijskih strank, saj ministrici Anja Kopač Mrak in Andreja Katič ne predstavljata primera etično neoporečnega in strokovno odličnega ministrovanja. Slovenska vojska je namreč v času Katičeve (za katero po njenih besedah člani stranke SD pravijo, da o vprašanjih obrambe in varnosti nima pojma) postala karikatura sama sebe, namreč, profesionalni vojaki jo množično zapuščajo, saj nimajo dostojnih škornjev, uniform in sodobne oborožitve, partnerji iz Nata pa se nam posmehujejo, vojaški ladji Triglav pa so odpovedali motorji … Ob tem se sprašuje: “Tovariš Židan, zakaj niste zahtevali odstopa Katičeve, ki očitno ni primerna za mesto ministrice za obrambo? Jasno je, da si tega niti v sanjah ne upate, kajti tako bi se hudo zamerili zelo vplivnemu šaleškemu lobiju, ki mu Katičeva pripada.” 

Foto: STA

Na koncu nekdanja članica stranke SD poudarja: “Odločitev o tem, katero stranko oziroma listo bo podprl 3. junija, je v rokah vsakega volivca/volivke, vse, ki pa ste moje pismo prebrali, želim na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj s to stranko opozoriti, da stranka SD predstavlja naslednico in zagovornico najmračnejšega obdobja v novejši zgodovini Slovenije. Predvsem pa je to stranko, ki med vsemi političnimi strankami pri nas najbolj uteleša korupcijo, klientelizem in upravljalsko nesposobnost. Da ne boste potem rekli, da niste bili posvarjeni …”

H. M.

 • karlina

  GROZLJIVO, STRAŠLJIVO, SRAMOTNO-SICER PA-VSE TO, MI SLOVENSKI DOMOLJUBI ,KI IMAMO 50+ VSE TO ŠE PREDOBRO VEMO, KAJTI KOMUNIZEM V SLOVENIJI NI NIKOLI , NIKOLI UMRL-OBSTAJA ŽE 73 LET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jan Kovalski

  Nič takega kar nismo že vedeli!

 • Vrhovni sodnik

  Kaj je pa pričakovala od sekret demokratov, točno tja sodijo, pa še prepovedat jih bi bilo treba.

 • Bohvet kako je zdaj z našimi “gozdovi”. To bomo šele izvedel, če pride na oblast JJ, ki bo razkril korupcijo od “skretašev”.

 • Dominikaa je pa mlada in ne ve kako poteka kraja njenih veljakov. Spoznala bo njihov koruptivni sistem, potem se bo sama odločila ali bo to pot nadaljevala ali pa jo bo prekinila. Mora imeti priložnost to okusit, ker misli da delajo za dobro državljanov….nasprotno samo za izbrane posameznike. Vso srečo pri spoznavanju extremne pokkvarjenosti.

  • janez.pokoncni

   Na veliko se govori, da je ta mlada partizanka okupirala nemce, pardon, Nemca.

   • rubec

    Nemcu ugaja ker je podobna drogu. Ženo je tudi tam snel.

    • karpelec

     Do sedaj je rasla v višino, odkar je pa v SD-ju bo pa rrasla tudi v širino.

    • Nšo-či

     :) ha..ha. Obe sta lepi..drži.

     • Marjan

      Enako velja za tvojo vrsto.

 • Miro

  hahaha…ali ima ta ime in priimek???

  • Soave

   Si prebral ?

 • VERRZIFIKATOR

  S. D.

  NOSIL BOM RUDEČO ZVEZDO

  Nosil zvezdo bom rudečo,
  srp zapičen za ušesa
  in kladivo pod kolesa,
  to prinaša večno srečo.

  Nosil bom rudečo zvezdo,
  z njo vse žive dni se kitil,
  s travo se potem nasitil,
  čakal bom zaman na mezdo.

  Zvezdo bom rudečo nosil
  vse do let upokojitve,
  ker nazaj ne bo vrnitve,
  bom pri Karitasu prosil.

  Nosil zvezdo bom rudečo,
  hujskal vsakogar k uporu,
  znašel naglo se v zaporu,
  čistil školjko v njem smrdečo.

  Gledal zvezde bom rudeče,
  priti se do njih bom trudil
  in potem se k sreči zbúdil,
  sanje sem imel moreče.

  • Soave

   + + + + + le kdaj se bomo pa mi – zbudili ?
   ČEZ OSEM DNI !

   • Minovak

    Jaz sem že zelo dolgo buden in VIDIM, poskusite tudi drugi, zelo se splača…za nas in zanamce.

  • Minovak

   Čista desetka!!!

  • Franc Šink

   V astro fiziki je “rdeča”zvezda umirajoča zvezda.

 • Jan Kovalski

  Zdaj so levičarji spet na plano potegnili razpravo o splavu, pa o rdeči zvezdi, pa neki štafeti …

  https://twitter.com/surfon/status/999957019288330240

  … pa neke feministke ali kaj, pripravljajo nek protestni shod …

  https://twitter.com/MestoZensk/status/999923134454104065

  … Očitno levim res slabo kaže, se očitno bojijo, da ne bodo uspeli doseči ustavne večine.

  • Soave

   Silni Jaka Šoba ?? Buuuuuuuuuuu
   Pa neki Dom Amsel se repenči , da organizator proti politiki sovraštva ni važen ?? Ta je pa dobra ?’ Nekaj dni pred volitvami ? Kje so pa do sedaj te ” mestne dame ” bile ? Buuuuuuuuuuuuuuuu

   • Jan Kovalski

    Šoba razočaran nad svojimi, ker so ga demantirali še preden je utegnil s “konstruktivno” razlago zgodovine 25.5. Ja, na vsak način želijo ustvariti t.i. nestrpnost po starem komunističnem načelu: “Bela garda mora biti, če je ne bo, jo bomo morali ustvariti sami”

 • Jaka Sraka

  Jasno, združba kriminalcev KZK nam vlada že zelo dolgo

 • pupa

  Gospa kot aktivna članica SD je po enajstih letih izstopila iz stranke. Dolgo, zelo dolgo je rabila , da so začele delovati sive celice. Sicer se z vsem napisanim v tem prispevku popolnoma strinjam.

 • Jan Kovalski

  Ne pozabimo:
  T.i. Zveza borcev je v zadnjem mesecu in pol pripravila več kot 100 raznih shodov širom države.

 • Anton

  to da gre za stranko totalka nespsoosbenih, skorumpiranih osebkov, govorim namreč kajpak za stranko sd, mi je znano že dolgo dolgo časa, tako, da gospa, hvala sicer za “opozorilo”, vendar nič novega kar nebi že zdavnaj vedel

  sarkazem press

 • Soave

  Saj res, Nova ? O silnem kulturnem dogodku tov. Svetlane pa nič ? Ona je včeraj pričakovala in zelo želela kakšen dober protest ” črnih sil “. . . . . . ali kako je že povedala. Tam, na tistem stolu na odru ?
  Pripenjam tole s Siola. Zanimivo poročanje s silnega koncerta.

  https://siol.net/novice/slovenija/na-koncertu-nosil-bom-rdeco-zvezdo-odmevalo-pesmi-nam-ne-morejo-vzeti-468486
  Najbolj me je ” razveselila ” izjava
  ” raper Darko Nikolovski, ki je povzel Tomažičeve besede, da nam pesmi ne
  morejo vzeti, več kot nas zatirali bodo, več bomo morali peti”.

  Ja kateri hudir jim je pa do sedaj branil peti ?? L. 91 so se sami poskrili. Od strahu.

 • Franc Šink

  Taki so najbolj nevarni ko končno spregledajo

  • šmentanamuha

   Kako to misliš? Zakaj so nevarni?

   • Franc Šink

    Zato ker od vsega začetka nimajo jasnih stališč.Ne maram prestopnikov Tak te na koncu vedno izda. Pa naj bo levi ali desni. Frustacija je huda stvar.

 • Jan Kovalski

  Včeraj sem gledal neko soočenje z letališča v Mariboru. Na njem je neki Štromajer (SD) napadel Breznika (SDS), in očital (leto 2004-2008, kaj pa drugega) stranki SDS tajkuna Bavčarja (LDS) in Šrota, za katerega je v preteklosti Borut Pahor (SD in aktualni predsednik države) dejal: “Lahko smo ponosni, da imamo v svojih vrstah tako dobrega podjetnika kot je Boško Šrot”. Vici se pišejo sami. Še malo pa bomo mogoče izvedeli, da je bil tudi Karl Marx član stranke SDS.

  • šmentanamuha

   Ja, res, prepotentnost tega Štromajerja (SD) je bila že prav nadležna. En podoben se je zadnjič predstavljal tudi v imenu neke Socialistične stranke. Če ne bi gledala, ne bi verjela.

 • totex39

  Vsi te na prvi sliki, bodo tudi spoznali v kakšno drhal so se vključili, vendar takrat bo že prepozno, kot za to gospo, ki sedaj spoznava to njihovo svinjarijo, vendar žal tudi za njo prepozno. Naredili so nam veliko gorja in tega se ne da pozabiti.

 • Tweety Bird

  A res…pisala vam je nekdanja dolgoletna članica SD !?!?!? KDO????…. Same laži fake news-a Nove24tv !!!… Vsak medij si lahko kaj takšnega izmisli… pisal je pač “nekdo”???…Ne lažite nam v obraz, falanga SDS-ova… evo vam prava resnico kgo koga zapušča:

  Klerodesničarsko in klerofašistično SDS je doživela eksodus pri odhodu Vere Ban, nekdanje tajnice Jožeta Pučnika, ene najbolj zvestih podpornic stranke ter njenega sedanjega doživljenskega predsednika. SDS falango so še zapustili najbolj ugledni člani kot so Dragutin Mate, Dimitrij Rupel, Blaž Vodopivec, Ivo Hvalica, Gregor Virant, Miha Brejc, Sonja Ramšak, Andrej Čuš… Še bi lahko naštevala, pa se mi več ne da.

  • Grenze

   OPICA A BOŠ BANANO ? KOMUNIST SE SPREOBRNE KO SE V GROB ZVRNE !

   • Tweety Bird

    Resnica boli, kajne? :)

    • Krtača 20

     Resnica boli samo desne. Ostali se pač z njo soočimo kakršna je.

     • Tweety Bird

      Prekprokleti prasci desničarski…naj napišejo ime in priimek. Zakaj lažejo??? Jaz sem jim vse lepo napisala :)

     • tohuvabohu

      Te matra firbec, kajne, sirota Fajnkiharca?
      Nomina sunt odiosa, imbecil.

     • tohuvabohu

      Se boš kmalu soočil.

  • Zora

   Bravo, še nekdo, ki napiše nekaj smiselnega in argumentiranega.

   • tohuvabohu

    Mi ne izključujemo nikogar.

  • tohuvabohu

   Našteti so ljudje, ki so dali prednost osebni karieri pred skrbjo za prihodnost naroda. Zlasti preVirant je prišel zraven zaradi osebnih koristi in odšel je zaradi osebnih koristi. Zato je tudi tako hitro politično propadel.

 • Tweety Bird

  Nekdanji dolgoletni član SDS z imenom in priimkom:

  Dragutin Mate: “Notranja demokracija v SDS je začela pešati. Način razmišljanja in dela v SDS ni blizu mojim pogledom na to, kar politika mora biti, zato sem se od takšnega pristopa oddaljil.”

 • Tweety Bird

  Nekdanji dolgoletni član SDS z imenom in priimkom:

  DIMITRIJ RUPEL: “Janša je presodil, da sem premalo pravoveren. Še pred enim tednom so me povabili, če bi bil še naprej član strokovnega sveta, danes pa sem iz medijev izvedel, da nisem več. Začuden sem predvsem zaradi načina, kako se je vse skupaj razpletlo. Ker mislim, da si tega nisem zaslužil, sem protestno izstopil iz stranke SDS.”

  • pesjanar

   Dimitrij Rupel Janša mi ne dovoli več da delam po svoji glavi da delam za svojevdobro,ne nudi mi več ugodnosti katerih sem bil navajen in kot Rupel tudi upravičen,saj moje ime nekaj predstavlja kar lahko dokažem z beležnico polno tel.številk tako živih kot umrlih evropskih politikov,mene Dimitrija Rupla ne bo dajal v nič en kaplar pa čeprav je dal brco v rit jugo generalom-konec navedka Nesmrtni D Rupel,

 • Tweety Bird

  Nekdanja dolgoletna članica SDS z imenom in priimkom:

  VERA BAN: “Moj svet se ni sesul, kako mi je pri duši, pa ve le Bog. Nikoli nisem verjela, da me bodo razmere prignale do te odločitve, a kar je preveč, je preveč … dojela sem, da v članstvo stranke SDS ne sodim več in da sem dolžna ta korak storiti zaradi Pučnika, ki ne bi dovoljeval, da bi iz stranke odhajali ljudje, ki so zanjo in Slovenijo veliko storili.”

 • Tweety Bird

  Nekdanja dolgoletna članica SDS z imenom in priimkom:

  SONJA RAMŠAK: “Naše vodilo bi moralo biti strpnost, spoštljivost in sklepanje kompromisov. Če se razglašamo za napredno, proevropsko in demokratično stranko, stranko, ki je odprta za vse, ne glede na raso, spol, vero in druge lastnosti, bi bilo prav, da med nami poteka odprta in odkrita komunikacija. Odločila sem se, da o svojih razlogih za izstop spregovorim javno, zavedajoč se, da bom ob tem deležna mnogih šikaniranj in diskreditacij.”

 • Tweety Bird

  Nekdanji dolgoletni član SDS z imenom in priimkom:

  MIHA BREJC je pomagal graditi stranko, bil trikrat njen podpredsednik in jo zastopal tudi v evropskem parlamentu. Dejal je: “Vem, da človeška plat pri Janezu včasih odpove. Prvič po sedemnajstih letih se je zgodilo, da je šel Janez Janša hladno mimo mene – ne dobivam več vabil na izvršilni odbor, prav tako ne za svet stranke, ne prejemam več niti obvestil po interni e-pošti SDS. Očitno me ne potrebujejo.”

  • tohuvabohu

   Lep primer, haaaaahahaha. Oče Miha Brejca je bil glavni terorist in klavec 1914-1945 na kamniškem območju. Noben most, proga, šola, kulturni dom ali grad ni bil varen pred njim.

 • Tweety Bird

  Nekdanji dolgoletni član SDS z imenom in priimkom:

  GREGOR VIRANT: “SDS po mojih izkušnjah ni sposobna partnerskega odnosa, zlasti ne s strankami z desnosredinskega političnega spektra. V koaliciji pričakuje zgolj podrejanje. Predvsem pri za Janšo osebno pomembnih temah, kot so ideološki obračuni in nastavljanje kadrov v gospodarstvu, je vsako drugačno mnenje, kaj šele glasovanje, ožigosano kot izdaja ter izpostavljeno napadom in poniževanju.”

 • Tweety Bird

  Nekdanji dolgoletni član SDS z imenom in priimkom:

  IVO HVALICA: “Ne morem se enačiti s stranko, ki ni več demokratična. Danes je pri nas demokracija na mrliških parah. Po dvanajstih letih članstva v SDS odhajam razočaran, upam pa, da bo SDS vendarle ponovno postala demokratično vodena stranka.”

  • šmentanamuha

   Vse to je verjetno res bilo. Eni so izstopili, mnogi pa vstopili.Vendar je stranka prebrodila otroške bolezni demokracije in se konsolidirala, predvsem pa so resno delali nekaj let na pripravi programa. Stranka je danes prenovljena in samozavestna z nekaj izjemnimi kadri, ki so v tem mandatu veliko pokazali (npr. Anže Logar, Jelka Godec), zato so si prislužili moj glas za volitve. Če ti je mar za svojo in za prihodnost Slovenije, boš nehal s svojimi otročjimi komentarji, ki jim še sam ne verjameš. To ti govorim kot nekdanja volivka levice.

   • Tweety Bird

    Naštela sem ti z imeni in priimki… kaj je tu otročjega?…Nova24tv pa si izmišljuje in laže…zato ti kar voli SDS falango!!! OMG !!!

    • šmentanamuha

     Odrasti! Če toliko let po padcu komunizma in vseh grozovitih razkritjih še vedno misliš, da je kulturmarksizem in njegov derivat socializem pot v prihodnost, potem ti ni pomoči. Spoznanje je stvar inteligence, izobrazba tu ne igra vloge ali pač. Najtežje je z levičarsko doktrino prepariranimi družboslovci, ki so po defoltu manj inteligentni, saj so na te šole odhajali tisti, ki so videli bližnjico do nekega naziva, saj so se globoko v sebi zavedali, tako je še danes, da njihove možganske kapacitete za kakšen bolj resen študij niso dovolj. Tu in tam so tudi izjeme, toda večinsko ne, kar potrjujejo tudi študenti, ki jih na predavanjih poskušajo nasilno prepričevati, koga naj volijo oz. koga ne.

 • Antonius

  Dohtar odpre vrata v polno čakalnico potrpežljivih in se tik pred koncem svojega delavnika zadere med čakajoče. **A je tlele kdo za EKG**? Pa se mu v odgovoru oglasi prileten mož, da niso za EKG, ampak za SDS.

  • šmentanamuha

   A to bi naj blo smešno?

   • Tweety Bird

    Kaj je za tebe smešno…vici? Evo en masten vic: Pet kil špeha :)… ha ha ha ha ha …

    • Steiermark

     ti ga imaš v svoji glavi in ti ta onemogoča uporabo možgančkov, v velikosti indijskega oreščka…

   • Antonius

    Moja pokojna sestra sicer ni čakala na EKG, ampak na angiografijo. Med čakanjem je sicer zgubila nogo in za posledicami nemara njene osebne zdravnice, dve leti kasneje, absolutno prezgodaj, petinsedemdesetletna odšla na Žale.
    Najbrž zapisano ni smešno, ker je tragikomično. Tragedija se zrcali v dejstvu, da ljudje volijo politike, ki jim ustvarjajo pogoje, da več mesecev ne pridejo do zdravnika specialista, smešno je pa potem njihovo *nerganje*, ker morajo čakati več mesecev, da pridejo na vrsto pri zdravniku specialistu.
    Moja *sestrčka* Martica je bila tudi ves čas za SDS.
    Muhica, moj plus si zaslužite, ker ste po naše, šmentana

    • šmentanamuha

     Torej misliš, da je Sds kriv za stanje v zdravstvu?

     • Antonius

      A je z vami vse v redu?!
      Skoraj ves čas od osamosvojitve naprej imajo ministrstvo slovenskega zdravstva v rokah Kučanovi, vi pa o tem, kaj naj bi si jaz mislil o krivdi SDS v zvezi z zdravstvom.
      Volite SDS v največjem možnem številu, da njeno vlado ne bodo izsiljevali nepotrebni koalicijski partnerji.

     • Kućanova vesoljska postaja MIR

      Vi imate pa v rokah železnice in vse posle za drugi tir ste si že organizirali. Nič boljši niste. Enaki.

 • Tweety Bird

  Naštela sem vam z imeni in priimki…in vam zaprla gobce. Bobu bob !!!

  • šmentanamuha

   Ti raje zapri svoj gobec in začni misliti.

   • Tweety Bird

    A tebe tudi resnica boli? :)

    • šmentanamuha

     Ne, boli me, ko vidim, da nekateri Slovenci sami uničujete svojo državo. Poglej si Bujico.

  • učko

   Ko mi govorimo o vas pa povemo “dreku govno” !!!!

   • Tweety Bird

    Resnica boli :)

  • Jaka Sraka

   Pa beri tole:

   Smo lahko priče neprikritim poskusom obnove socializma v Sloveniji, kakor tudi v sedemdesetih, ko je Milan Kučan prvič uporabil ta izraz pod skovanko “demokratični socializem”. Kot da bi že iz tega samega naziva bilo jasno, da je “navadni” socializem preprosto nezdružljiv z demokracijo.

   Iz današnje perspektive zato morda preseneča, da je Pepca Kardelj dne. 26. marca 1990 v časopisu Tribuna na strani 3 objavila pismo na temo sprave z naslovom “Narodna pomiritev zdaj”. Kdor tega sestava ni prebral, ga mora! (Dostopno na naslovu: http://www.dlib.si/stream/URN:NBN:SI:DOC-LVL53OQN/15ccd9cf-66c1-4cb9-8608-099fd8753e8b/PDF)

   Pepca Kardelj, visoka funkcionarka komunistične partije je odkrito obtožila ZKS in nekatere njene še žive člane za povojne poboje, za nečloveško ravnanje z rojaki v imenu komunizma, ter napovedala, da bodo za to morali odgovarjati tudi pred sodišči.

   Niti tri tedne po objavi tega pisma v Tribuni, ki ga je sicer podpisala kot “Pepca Maček, Trzin” je Pepca Kardelj bila mrtva. Umrla je 15. 4. 1990. To je bilo že obdobje po volitvah. Prve demokratične povojne volitve so bile namreč 8.4.1990. Na teh volitvah je zmagala koalicija DEMOS. Komunisti (t.i. SDP) in komunistom pridružene stranke (npr. ZSMS, ki se je kasneje preimenovala v LDS, ter Socialistična stranka Slovenije, ki je formalno nastala iz SZDL) so izgubili, tako kot je to napovedala Pepca Kardelj.

   Torej, nekaj dni po volitvah, na katerih komunisti izgubijo oblast, Pepco Kardelj najdejo mrtvo. Različni viri navajajo različne vzroke smrti. Najbolj pogosto se omenja, da je Pepca Kardelj storila samomor. Ne glede na uradno razlago o njeni smrti, v nadaljevanju sledi nekaj zanimivih datumov in dogodkov, ki smrt Pepce Kardelj kažejo v nekoliko drugačni luči.

   17.4.1990, dva dni po smrti Pepce Kardelj, neka druga oseba, za katero je javnost lahko izvedela šele pred kratkim, dobi od tedanje SDV (Službe Državne Varnosti, naslednice UDBE, to je komunistične tajne politične policije) izplačanih 30.000 DEM. Razoskovalec Roman Leljak, namreč, med raziskovanjem arhivov tajne policije (še preden arhive nova zakonodaja zares zapre) najde podatek, da je zadnje izplačilo agentu SDV Milanu Doriču – Hanziju bilo opravljeno 17.4.1990, le nekaj dni po volitvah, v resnici (naključno ali ne) le dva dni po smrti Pepce Kardelj.

   Znesek 30.000 DEM je zanimiv, ni majhen, za tak denar bi takrat agent kake tajne službe postoril marsikaj od česar se navadnemu človeku naježi koža. Milan Dorič – Hanzi je priznal, da je moril za denar. Ni znano kakšen posel je bil ta, za katerega je dobil teh 30.000 DEM. Ali je v arhivih še kakšen podatek o tem izplačilu ali ne, to je vprašanje.

 • Jan Kovalski

  Kakšna količina rumenokljunega sračkanja.

  • Nšo-či

   Če bi “bivši” lahko sodili, bi bile sodbe nagle. Verjetno nikoli ne bi razumeli, da s tem sodijo tudi sebi.

   • Jan Kovalski

    Iz vsake stranke člani izstopajo, to izpostavljat je resnično sračkanje. Znano pa je tudi, da so bivši najbolj zamerljivi. Stranka je tudi neke vrste team kjer ne more vsak igrati svojo pesem, ker je potem kmalu anarhija. Nekateri ne prenesejo če so samo en del tima, ker bi bili radi več, in potem so zamere hude.

    • Nšo-či

     Odnosi so delo :). Povsod. Se pa maščevalnost vedno skrije pod krinko pravičnosti in vedno zaboli. Je pa tudi bumerang, zato tovrstne zgodbe čas vedno postavi v pravo izhodišče.

 • rubec

  Vsakega človečka ki je član SD enice spremljajo že od otroštva, Pipanovo pa že od malih pardon velikih nog. V šoli so imeli same šuse, tale je 11 let nucala da je pokapirala, Dominikova štorklja ima pa stopala 111.

  • Peter

   Je pa res, da so v digitalni dobi dodali še ničle, no.

 • Miro

  ali je tej članici SD(S) ime Jelka Godec

 • Jan Kovalski

  SD se na letošnjih volitvah pojavlja z novo klovneso:
  https://twitter.com/DominikaSvarc/status/988848210243411969

 • Marija

  Upam samo upam,da nas je še dovolj ne prodanih duš in bodo šle na volitve,da se ta agonija Slovenije konča. Več ne bom pisala ste vse napisali.

  • šmentanamuha

   Nas je dovolj. Te volitve bodo presenečenje.

   • Zgornji

    Upamo :-/

    • šmentanamuha

     Zaupamo. Enkrat se mora zgoditi tudi pozitivna selekcija.

     • Zgornji

      Ja, samo se bojim da se nebo Šele ob koncu Sveta – v naslednjem Desetletju .

  • Slovenka

   Bog ne bo zavrgel svoje najlepše stvaritve vseh časov, Slovenije.
   3. 6. 2018 se bo to videlo.

 • Zora

  Ja res je strinjam se, da je SD najbolj nesposobna sranka in da je Pahor naredil Sloveniji največ škode in jo še vedno dela, ampak imam enako mnenje tudi o SDS. Ta stranka še manj dela za ljudi, če je to še mogoče. Iz Slovenije dela banana republiko s svojimi tožarjenji zunaj. Ravno tako je omogočila svoji eliti, da krade. Razdvaja narod z neptestanimi ideološkimi temami in ni usmerjena v razvoj in v kreacijo moderne države, njen predsednik pa je več na sodiščih in rešuje svojo rit, za vse ostale mu pa ni kaj dosti mar. Če bo kdo rekel naj si preberem njihov program, me to ne prepriča, jaz gledam kaj kdo dela in ne kaj govori – po dejanjih jih boste spoznali. Papir pa itak ptenese vse tudi večno širjenje lažnih novic na nori24.

  • Anton

   torej koga boš volila?

   sarkazem press

   • Zora

    To je pa moja stvar. Tukaj se oglašam, ker mi gre na živce to pimitivno pisanje, sprevračanje resnice, posploševanje, poenostavljen pogled na kkompleksne stvari itd. na nori.To ni noben medij, še manj pa v službi resnice, je greznica nekih mnenj omejenih ljudi.

    • Anton

     predvidevam da ne boš volila za sds, za sd pravtako ne, za sns po vsej verjetnosti tudi ne, kot tudi ne za nsi, najbrž ne boš pravtako volila za šiška, kot tudi ne za bojana požarja,preostane torej desus, miro cerar, pa šarec, ti trije vkolikor boš kajpak volila so najverjetnejša tvoja izbira

     sarkazem press

     • rubec

      Tej Zori itak ne bo nikoli svanulo. Je preveč zabita.

     • tohuvabohu

      Tako kot Danilo Slinasti. Ko se je rodil, se je ravno zdanilo, pa so mu dali tako ime.

     • Nšo-či

      V kanarčkovo oboževalko si se zataknil in to ravno, ko so se začeli grupiriati, Hmmm.,nisi, čisto in, preveč si pri Joži. Da znaš, da znaš…pa se res neko poje dans.

    • šmentanamuha

     Primitivno pisanje? Čigavo? Tisto,.ki ga bruhajo levi komentatorji, ker se nene morejo skozlat nikjer drugje.? Vidiš, mi si takih primitivizmov na levirežimskih medijih ne moremo privoščiti, niti povsem kulturrnih, ki pa ne ustrezajo levi struji. Preprosto nas ne objavijo.

  • slosin

   …trla baba lan, da joj prođe dan….

  • šmentanamuha

   No, če gledaš, kaj delajo, potem gotovo nisi prezrla dela, ki sta ga opravila Logarjeva komisija in Jelka Godec v zzdravstveni komisiji.

  • macon

   Kaj in kje krade SDS elita? Na eno stran recimo postavimo bančno krajo 5 milijard in 1 milijardo iranskega NLB pranja, katere cifre boste vi postavili kot protiutež? “Nezakoniti” kredit 150.000 vam bo uravnotežil krajo 5.000.000.000?

   Banana republiko delata levi sistemski kriminal in korupcija. Ko ta dva požreta velik del ustvarjenega, razvoj ni več možen oziroma je okrnjen. Vaše pisanje je blago rečeno neumno, kaže se v nekritičnem povzemanju levih režimskih cvetk kot so razdvajanje in ideološke teme.

   • slosin

    prov ubogi so tile levi fruteki! Prepričati nas hočejo, da je neko vrnjeno posojilo večje zlo, kot bančna luknja, zafurano zdravstvo, teš6, 2. tir, pa oprana miljarda….skratka, po njihovo je slon manjši kot miška…

 • sprehajalec

  Zgodovina nas uči, da se je Ruska social-demokratska stranka leta 1911 preimenovala v Partijo komunistov in boljševikov. Kaj je bilo kasneje nam je znano. leta 1990 se je Zveza komunistov Slovenije preimenovala v Socialne demokrate.

  Ločnice med obema imenoma pravzaprav ni, komunisti si po potrebi nadenejo enega od nazivov.

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!0

  • Tweety Bird

   Popravek:

   VSI NA VOLITVE IN VOLIT LEVICO…NAJ NAM MESEC SVETI :)

   Lahko tudi Šarca, SD in SMC :)

   • Zgornji

    EN KUP NESPOSOBNEGA KOMPOSTA JE NAŠTETO !!! ! !!!

   • tohuvabohu

    Dodatek: kdor želi slabo Sloveniji, kdor navija za korupcijo, klientelizem, državno represijo in monopole, naj voli levico. Vseeno katero, vsi so ista banda pokvarjena.

 • slosin

  za Pipanovo sem mislil, da ima več soli v glavi…Kaj so ji obljubili, da se je spajdašila s temi SD luzerji …?

  • Zgornji

   KDAJ PA JE IMELA LEPA BABA KAJ V GLAVI DRUGEGA KOT VAKUM , NAPOLNJEN Z ZLOBO ??? !!! ??? ŽE STAROEGIPČANI SO TO PRECEJ DOBRO VEDELI , LE MI SI ŠE ZATISKAMO NAŠE SLEPE OČI !!! ! !!!

  • Vera

   Pipanovi je preskočila iskrica na dosedanjega poslanca SD in obratno .

 • Tweety Bird

  Kdo vse je že izstopil iz SDS-a?… Kar preberite si tam odspodaj…vse sem lepo napisala…z imeni in priimki:)

  • Zgornji

   DO WE NEED SOME SHITTY TWEETY ???

  • tohuvabohu

   Osamljena si, ptičica, hehehe.

 • Aron

  Evo se eno fake pismo kao zvizgacice. Ze drugo v tem tednu. Bolniki ste, resno….

  • Tweety Bird

   Bolniki na koki :)

   • pupa

    Družinski komercialisti družine Janković se gibljejo bolj na levici imajo bolj donosen posel.

   • tohuvabohu

    Demagogi pa na sekretu.

  • slosin

   a si spet prizadet….pa strokovnjak za fake news si tud…

  • tohuvabohu

   Temu se reče razvojni preboj, ahahahahaaaaaaaaaaa, glavna levičarska parola.

  • tramal

   Vedno več si jih prihaja gor da z levaki pač ni koristi ,temveč sama zguba.

 • Peter

  Ni vas bilo kaj veliko včeraj na Cecini orgiji, bi blo treba baje neki nosit. To vam pa ne gre od rok, da bi kaj delal, no.

  • Mojca pokraculja

   Čak mal , a jaz nisem na tekočem ? Ali ni bila to nekrofilska orgija ljubičice bijela?

 • Peter

  Madona, pred volitvami v dolini pa Color Medvode proda vse zaloge rdeče barve, no.

  • karpelec

   Ko jim bo zmanjkalo, jim posodi Petrol.

 • karpelec

  Vsak Slovenec, ki razmišlja s svojo glavo , vse povedano že obvlada. Razjasnite obzorja tistim, ki ne uporabljajo glave, zakaj stoji na vratu.

  • žogica

   Ti razmišljaš s svojo glavo, ni videt !

   • wert

    Tudi žoga je brez glave, no.

 • Marjan

  Novi dan, nova bolna laž urednikov “NORE24TV”

  ahahhahahahahah

  • Anton

   daj Marjanček, vzemi tabletko za pomiritev

   sarkazem press

  • WISKY 1000

   kdor se zadnji smeje se najslajše smeje in 3-jega se bomo mi smejali,hahahahaha,potem bo marjanček dal repka med noge,hi,hi,hi…..

 • Jan Kovalski

  V stranki SD imajo poleg klovnese tudi klovna:
  https://pbs.twimg.com/media/DeFRlpZXUAAxgx0.jpg

 • Peter

  V bistvu ni povedala nič novega, nič takega, kar ne bi bilo že znano. Opranoglavčkom pa itak ne pomaga nič, no.

 • Osti jarej

  ..vsakemu normalnemu človeku je jasno,da se kot volkovi borijo za oblast…..vsak v svojem tropu……

  sds je zapustila vera ban…čisto vseeno je,če nikogar drugega ne omenjam…..bila je najzvestejša sledilka janezova…..sigurno bi imela veliko povedati

 • Jan Kovalski

  Tole je pa odlična reklama za Erjavca:
  https://www.24ur.com/novice/slovenija/luksuzne-jahte-milijon-sposojen-v-srbiji-bankovci-v-sefu-na-osebnem-racunu-pa-minus.html
  A bi se danes še šopiril z Jankovićem na plakatu?

 • RATATA

  Vasezagledani pokvarjeni lažnjivci, ki jim v borbi za lastne privilegije ni sram bebavemu folku na primitiven način servirati obljube, ki jih nikakor ne nameravajo izpolniti.
  Švarcepipanca je zaščitena kot tudi turkova sancinarca in smrdljivi hrvat sekolec!

 • RATATA

  Skrbno skrito javno pismo
  res bistre bivše aktivne članice (S)tranke (D)emokratične prenove,
  ki je rabila 11 let, da se ji je posvetilo nekaj v njeni prazni lobanji.
  Bumbarji fukjeni!

  • Nšo-či

   Mogoče njena lobanja ni popolnoma prazna, srce je pa zagotovo. Koristolovci so najbolj maščevalni :).

 • RATATA

  Kdo od nelevuharjev mi bo povedal, kaj vse je narobe, da se moramo protikomunisti tako truditi, da preprečimo pokomunajzarjem 2/3 večino prosim.

  • samotoje

   Več kot 70 let so se v glavah ljudi nabirale usedline. Kako boš to spucal v nekaj letih? In ne drzni si mi reči nelevuhar. Jaz sem v blodnjah malih Kučanovih hlapcev radikalna desnica.

   • RATATA

    Čudne definicije levosti in desnosti so nam vrinili v rabo.

    • samotoje

     Ali zdaj priznaš, da sem radikalna desnica?

     • RATATA

      S kriglom pira v desni roki nisi nič kaj radikalen.
      Radikalen sem jaz, ki ga pijem iz kristalnega glaža za rdeče vino namenjenega za izvoz v Amejriko.

     • samotoje

      Špricer v desni roki. Tak z jurko in izabelo.

 • herman

  Tole pismo je pa takšno kot bi ga napisal nekdanji aktivni član ZKS Tomaž Majer.

 • Jan Kovalski
  • dob

   hahahahaha…. BUgs Bunny je popizdu

  • radames

   Izredno prozorno. Tudi Filipa Dobraniča bodo nekoč zavrgli.
   Je pa vse skupaj krepka ofenziva in prisila s strani levičarjev. Ravno to, kar je on govoril, je sovražni govor. Vredna je samo levica, ostali nič. Ostali se morajo ravnati po levici.

   • Jan Kovalski

    Kot je razumeti so ga najele NVO, ker je dober v jezikanju, se jim očitno tresejo hlače ob Grimsovi izjavi, da se bo oklestilo te organizacije. Pri denarju se vedno vse začne in konča.
    Pa še namenoma se je oblekel v roza srajco in dal metuljčka, da je izgledal kot bi ušel s parade ponosa, očitna provokacija, da bi vzbudil tisto kar si želi, da bi lahko potem na shodu imeli nekaj za “pod zob”.

   • tohuvabohu

    To je pa huda kriza, da se morajo posluževati enega smrkavca, ki ne ve, kaj je življenje, da o politiki ne govorim.

 • Osti jarej

  TRUMP NE VJERUJE OČIMA: Francuska upravo potpisala ugovore za izravno ulaganje od 1 milijarde eura u Rusiju

  Rusija i Francuska potpisale su šest ugovora za izravna ulaganja u Rusiju u vrijednosti od oko milijardu eura na tekućem poslovnom forumu u Petrogradu na kojem je nazočio francuski predsjednik

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/wp-content/uploads/2018/05/putin-macron.jpg

  • xtc

   Kmalu bo vojna v EU zelo kaže na to.

 • Osti jarej

  …hehhhehhhehheeee

 • Jan Kovalski
  • Nšo-či

   Ne želijo sprememb. Želijo le vladati. Za vsako ceno.

   • Jan Kovalski

    Ampak tole je pa res noro, da ne rečem skoraj podlo.
    Tik pred volitvami predlagat tehnično vlado, potem pa dajmo kar volitve ukinit in se vrniti v prejšnji režim.
    Podlo pa zato, ker utrjuje prepričanje, da SDS ne sme sestaviti vlade če zmaga na volitvah.
    NSi se še vedno “osvobaja” od SDS na račun SDS-a.
    Je pa baje Kučan pohvalil NSi v Večeru, ampak to je bolj v funkciji odvrnitve volivcev od te stranke, da ne bi skupaj z SDS dobile ti dve stranki preveč glasov.

    • Nšo-či

     Nekoč mi je modri Mefisto povedal preprosto resnico o tem, da je vsak sam pri sebi politično opredeljen. Le priznati si mora. Ne verjamem v tehnično vlado. Ravnokar se je rešujemo take zamisli, ki se je odvrtela popolnoma drugače, kot so si jo nekateri zamislili. Preprosto verjamem v spremembe in sprejemanje. V demokracijo. NSI ju žal ne zaupam, Ker čutim, da je vpletla Cerkev v politiko in s tem posegla v vero ljudi.
     Želim si, da SDS sestavi vlado in ustvari zaupanj vredno okolje v katerega bi se lahko vrnili bistri ljudje širokega razmišljanja, ki so odšli v tujino.

 • radames

  Samo malček je potrebno poznati slovensko zgodovino. Dolomitska izjava. Komunisti so si s to izjavo povsem podredili ostale skupine, ki so sestavljale OF. Večino so zavrgli, ostali so morali podpisati izjavo in prestopiti med komuniste (stopiti v KPS).
  Po vojni so pobili mnogo tistih, ki so vso vojno podpirali OF.
  Svoje “zaveznike” so komunisti imenovali “koristne budale”. Po uporabi so jih zavrgli, tudi pobili.
  ZGODOVINA JE NAŠA UČITELJICA!!!! Tisti, ki dobro pozna zgodovino, od leta 1990 nikoli ni volil komunistov.
  Pa tak način delovanja komunistov ni samo pri nas, marveč po vsem svetu. Komunizem je nekaj najstrašnejšega, kar si je spomnil (umislil) človek!

 • dob

  Nova definicija komunizma:
  komunisti so kmetje, ki niso kmetje.

  • xtc

   Ne oni so urbani ruralci v bistvu urbani hlevarji.

 • xtc

  Piše to kar normalni že dolgo vemo.

 • garfi

  prava radikalna “levica”
  in radikalno sd žretje kranjskih klobas
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU

 • Jan Kovalski

  A letos pred volitvami pa ni prišel Alexis Tsipras podpret Luko Mesca in njegovo levico?
  Le kam neki se je zgubil, tudi v Grčiji ga ni videti :))))
  Pa kje je Križanič s svojimi izjavami, da bomo s posojilom Grčiji dobro zaslužili z 1% obrestmi?
  Da se odreka tako dobri predvolilni temi?

 • Osti jarej

  ..

 • Olga2345

  Levičarje – prebarvane komuniste, je treba nagnati za vedno! Za Slovenijo gre!

 • Olga2345

  Pipanova je pa zgleda vzela svojo “revolucionarno” vlogo dobesedno…Se je dala na razpolago tovarišu Nemcu…. Tako so delale tudi polikomisarke – partizanke v hosti…

  • tohuvabohu

   Ene so bile borke, druge pa porke.

  • žogica

   A takrat si bila politkomisarka, jih imaš pa res danes 92, vauuuu !

 • WISKY 1000

  adijo Slovenija,če bi bili ti rdečkarji izvoljeni.

 • samotoje

  Gospa, bivša članica SD, vse to tisti, ki uporabljamo lastno pamet, že zdavnaj vemo. Če bi koga od takih vprašali, preden ste šli v prefarbano ZKS, vam ne bi bilo treba izstopati in se zgražati nad stranko, ki že vse od začetka 2. svetovne vojne deluje enako- poštenim ljudem izza hrbta.

 • Vlado77

  Očitno rek gleda osla ,ki ne gre dvakrat na led ne velja v “demokraciji”. Osel gre celo večkrat na led. In še bo na žalost. Glede na zgodovino te stranke ne bi smela biti v parlamentu že od osamosvojitve. In to zaradi tega ,kar je počela med vojno in po njej. Žal se ta dolgoletna članica ne upa razkriti, kar kaže najmanj na strah po maltretiranju v medijih če ne kaj več. Če pogledamo tiste ,ki so izstopili iz SDS je slika popolnoma drugačna. Ne samo , da se niso skrivali . Vsi so uprizorili tiskovke in pljuvali po stranki. Vendar je čas pokazal, da niso ravno sposobni in brez SDS zginejo v pozabo. Hvalica še kar pljuva po stranki, ki ga je dvignila iz anonimnosti , Čuš še čaka na boleč konec. Razlika je očitna. Tisti ,ki odstopi iz SD se boji razkriti svoje ime, iz SDS pa ne se ne boji tega ,temveč na vse pretege pljuva po stranki v medijih. Mediji ,ki so levičarsko usmerjeni pa jim seveda dajejo vse možnosti , da to počnejo do onemoglosti.

  • rubec

   desetka

 • Olga2345

  Kolk je kaj razočarana Švarc Pipanova, da je zamudila Tita….

  • slaipowi

   Najbrž ene tolko kot ti, ko te general Erwin Rösener ni niti povohal.

 • prinzeugen

  kakopak drugače bi pa tam lahko bilo? Pipan je lepa direkt za to stranko, kjer sprejemajo podvrste hah

 • ĐĐ Style

  Ta zgodba sploh ni izmišljena :)

 • Karel Triller

  Komunist se spreobrne ko se v grob zvrne ali pa ko mu zmanjka nakradenega denarja !

 • Ales

  A ste potomci domobrancev spet kake dokumente ponaredili? Verjetno ste si vse skupaj izmislili kot ponavadi vaša domišljija ne pozna meja.

  • kalavnik

   Branil bom svoj dom pred komufasisticno drhaljo tvojega kova in pred afganistansko pakistanskimi in ostalimi migranti. Torej sem domobranec. Tvoja zena bo prav vesela, ko jo bo ene deset muslimanskih izrodkov natepavalo do nezavesti, tebe pa kot nevernika caka oranzna oblekca.

  • branči

   dej povej, koliko let šteješ? da si ena navadna rega-kvak, ti pa sploh ne pride na misel! poskusi vklopiti tisti del možganov, za katere sploh ne veš, da obstajajo, pol se pa vključi v kritični del razprave!

 • kalavnik

  Ce tokrat zmaga levica, kar vse kaze na to, potem je s Slovenijo konec. Tokrat se SLO volilno telo ne bo odlocalo med levo ali desno opcijo in vse kar to potegne za sabo, temvec o tem, ali bo SLO postala v naslednjih 20 letih muslimanska drzava ali ne. Smo na dobri poti, da postanemo drugo Kosovo z vecinskim muslimanskim prebivalstvom. Uvoz desettisocev migrantov iz Pakistana, Afganistana, Cada, Nigerije, Slonokoscene obale, Maroka, Tunizije Iraka in Bangladesa ter njihova kasnejsa demografska multiplikacija bo pomenila smrt slovenstvu kot ga poznamo danes. Ta agenda traja ze od 1945 in se koncuje 3.junija 2018. Osebno ne verjamem, da je vecina Slovencev z uvozom omenjenih, pripravljena na kolektiven samomor, verjamem pa v dejstvo, da je 25 letno demoniziranje Janse naredilo svoje. Samo Jansa ne pa ceprav gre vse u kurac. Polovica telesa enostavno ne bo volila SDS samo zaradi dejstva, ker je to Janseva stranka. Pripravljeni so na samodestrukcijo samo da zmaga levica. To je tipicen “mind set” podpovprecno inteligentnega slovencka in to so leta 45 komunisti zelo dobro vedeli. Z izvedbo genskega genocida nad lastnim narodom so oslabili njegov intelektualen potencial in dokazi so tukaj in danes. Nizek IQ ter strahovita funkcionalna nepismenost povprecnega Slovenca podkrepljenega z vcepljenim strahom pred normaliteto zivljenja, so naredili svoje. Mene sicer boli kurac za Janso, vendar na zalost ni druge opcije. Druge opcije pa ni, ker ni intelektualnega zdravorazumskega potenciala, ker ga niti ne more biti.
  Mladi se bodo se naprej izseljevali, torej bomo Slovenci svojo pozitivno intelektualno genetiko se naprej izgubljali, uvozen genski materijal pa se bo mesal med ze tako slabega avtohtonega. Dobimo eksplozivno mesanico ultra neinteligentne mnozice zombijev. Rezultat bo totalno unicenje najprej gospodarstva ter kasneje preobrazba celotnega prebivastva vnekaj, kar si niti ne predstavljam. Ko se tako doseze kriticna masa populacije, se manjsina upre in dobimo novo drzavljansko vojno. Zmagovalci bodo muslimani, ki si bodo z levicarji delili oblast, jih podpirali ter kasneje iz njih naredili dimije – suznje.

  Mogoce celo zmaga SDS, ki pa ne bo mogla sestaviti vlade. Ce sestavi manjsinsko, ni naredila nic in slej ko prej pade. Moja napoved je, LMS, SD, Desus in mogoce se SMC. Kombinacija, ki bo v naslednji ekonomski krizi naslednje leto pripeljala Slovenijo v dokoncen ekonomski in intelektualni propad.

  • branči

   črna napoved, a maš prekleto prav! to sem napovedal pred volitvami 2014 in nisem bil daleč od resnice. žlahtnih slovencev je vedno manj, vse ostalo so pa čefurji pritepeni z juga, ki nikdar ne bodo volili desnice! untergang – tragikomedija, pa upam, da se motim

 • primoz

  Ni kaj dodati temu pismu!! VSE JE ČISTA RESNICA

 • MartinSI

  bolj kot berem, bolj se mi zdi verjetno, da se bomo morali znova boriti za suverenost Slovenije. SDS – ZA.