Podmladek SD se zabava na račun stanja v zdravstvu

Predsednik Mladega foruma SD Luka Goršek. Vir: STA

Mladi forum SD slovi po tem, da se oglaša takrat, ko si njihovi starejši kolegi v SD ne upajo. Premierju so doslej očitali že nastopaštvo v medijih in podobno. Očitno imajo tudi glede dogajanja v zdravstvu svoje mnenje. Tokrat je završalo o “novinarski konferenci”, kjer bi predlagali izmišljenega zdravstvenega ministra, vendar je STA poročala, da so jo “zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer prestavili”.

Zdi se, da trenutne slabe razmere pod Golobovo vlado podmladek SD prav zabavajo. Kako bi si sicer drugače lahko razlagali njihove manevre – tokrat jih izvajajo na račun stanja zdravstva v Sloveniji, konkretno, pomanjkanje zdravstvenega ministra. Očitno so našli svojega kandidata (izmišljenega) Zdravka Doktoroviča, ki so ga želeli predstaviti na novinarski konferenci, vendar so zaradi vremenskih razmer odpovedali.

“Današnja novinarska konferenca ljubljanskega odbora Mladega foruma SD, na kateri bodo predstavili svojega kandidata za ministra za zdravje, izmišljenega homeopatskega zdravnika Zdravka Doktoroviča, je zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer preložena na četrtek ob 13. uri in bo potekala na isti lokaciji, so sporočili iz Mladega foruma SD,” je poročala Slovenska tiskovna agencija. Prej kot “resen” je podmladek SD neka skupina kvazikomikov, ki se očitno na račun resnih težav zabavajo. Eden od teh primerov je tudi fotografija v spodnjem tvitu, ki so jo objavili.

Enako šaljivo je o njihovi “globoki zaskrbljenosti” zaradi infekcijske klinike poročal Večer, v katerem so 40 milijonov evropskega denarja označili za “neprecenljivo” in njihovo izgubo “nepričakovano“, pri čemer so pri slednjem mislili prav nasprotno. Glede na večkratne posredne ali neposredne kritike Golobovi vladi so bili sarkastični, svoje besede pa so v tem primeru pospremili “z občutki globoke zaskrbljenosti in ogorčenosti”.

Ni prvič, da so v forumu izrazili in povedali tisto, kar si mislijo tudi njihovi starejši kolegi. Enako jih je še nedavno zmotilo nastopaštvo premierja, sploh, kar se tiče njegove pojavnosti s svojo partnerico Tino Gaber. “Spoštovani predsednik vlade, iskreno smo veseli, da ste si na svoji življenjski poti našli sopotnico, s katero sedaj živita skupaj. Vendarle pa smo nekoliko nejevoljni ob pogledu na tračarske novice o vašem zasebnem življenju, medtem ko nestrpno pričakujemo delo in izpolnjevanje obljub od 24. aprila lani,” so zapisali nedolgo nazaj v sporočilu predsedniku vlade, nato pa mu očitali kopico neizpolnjenih obljub.

Spomnimo, da so eno od primitivnih akcij izvedli tudi pred parlamentom, izpostavila pa jo je Slovenska demokratska mladina, ki je takrat objavila protestno izjavo ob enormni medijski pokritosti Mladega foruma in njihove akcije, kjer so neotesano kazali sredinec demokraciji. Še bolj sramotno ob tem pa je bilo dejstvo, da je bila njihova “akcija” izjemno medijsko pokrita. Z “akcijo” vulgarne podobe pred parlamentom, s katero je podmladek Socialnih demokratov simbolično pokazal sredinec demokraciji, je podmladek SD dokazal, da ne razumejo demokracije.

Foto: Twitter

Seveda pa so, kot je za leve in osrednje medije v Sloveniji to znano, tudi takrat njihovo “akcijo” nekritično promovirali. Svobodni in neodvisni mediji so eden izmed glavnih branikov demokracije. Vsakič znova nam dokažejo, da imamo v Sloveniji velik problem z medijsko krajino in pluralnostjo medijev.

Tanja Brkić