fbpx

Še en znani politkolesar in kruhoborec: Igralec Andrej Rozman Roza, ki je od leta 2006 pa do danes prejel že 113.806,00 evrov finančnih sredstev iz državnega proračuna!

Andrej Rozman - Roza. (Foto: Nova24TV)

Tokrat izpostavljamo še enega levičarskega aktivista – Andreja Rozmana Rozo, ki je v javnosti sicer znan kot kulturni delavec, vendar pa ne živi zgolj od truda lastnih rok, ampak spada med tiste poslušne državljane, ki so deležni pogače, radodarno narezane in razdeljene s strani slovenske politike svojim zvestim podpornikom. Da prav Rozman Roza spada v to kategorijo, smo lahko videli tudi na aktualnih protestih, saj je poslušno politkolesaril. Manjkal ni niti na “vseslovenskih” vstajah pri rušenju druge Janševe vlade. 113.806,00 evrov davkoplačevalskega denarja v zadnjih 14 letih je dober motiv, da protestira še naprej.

Predstavljamo vam še en dokaz, da so politkolesarski mitingi ob petkih pred parlamentom v Ljubljani, politično montirani, in da na njih sodelujejo mnogi, ki so prisesani na državne jasli, saj denar na prostem trgu ne pada v naročje na lahek način.

Dovolj je že, da malce pobrskamo po spominu in lahko kaj hitro ugotovimo, da Andreja Rozmana Rozo odlikuje zvestoba do postkomunistov. Vse odkar se vršijo protivladni ali drugi levičarski mitingi, jih še ni prevaral. Spomnimo se le protivladnih demonstracij v letu 2013, ko je pridno pomagal pri rušitvi druge Janševe vlade. Opazovali pa smo ga lahko tudi na lanskoletnem “podnebnem štrajku”, torej na manifestaciji še ene levičarske ideologije – zelene, ki je pravzaprav le sodobna verzija rdeče. Rozmanu Rozi je še posebej ljubo, če lahko neposredno udriha čez največjo opozicijsko stranko SDS. Ta naš kulturnik ni izpustil niti priložnosti za “pet minut slave”, ko je nastopil kot govorec na lanskoletnem petkovem protestu za “podnebno pravičnost” v Ljubljani, kjer je zlorabil besedo in politično obračunal s prvakom SDS Janezom Janšo.

Andrej Rozman Roza. (Foto: posnetek zaslona)

Janša, Tony Blair in še nekateri drugi naj bi bili po prepričanju Roze krivci za trenutno stanje, ne pa leve stranke, ki večino časa obvladujejo slovensko državo. Razume naj, kdor more. Ob tem je Roza na protestu poudaril, da ga moti njihovo prisvajanje tako rekoč vseh zaslug za samostojno državo, njihovo agitiranje proti enakopravnosti istospolnih družin in njihov militanten odnos do “beguncev” in islama. Izpostavil je, da ga v največjo grozo spravlja ideja, da bi bilo potrebno v Sloveniji ponovno uvesti naborniški sistem. V svojem spolitiziranem govoru je dal torej jasno vedeti, da je za podnebne spremembe kriv nihče drug kot aktualni premier Janša. Gre za primer načrtnega indoktriniranja slovenske mladine. Pred leti je jasno pokazal na čigavi strani je, torej tistih, katerih “intimna opcija” ni bila slovenska osamosvojitev, s tem ko je napisal protest proti recitiranju svoje pesmi ‘Nekaj ti moram povedat’ na domovinski proslavi na Trgu republike, ki jo je ob dnevu državnosti organiziralo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Janez Juhant, mu je na to odgovoril, da so naredili vse za zaščito njegovih avtorskih pravic.

113.806,00 evrov razlogov za proteste
Rozo je bilo v preteklosti mogoče videti še na protestu v podporo nastanitvi migrantov na Kotnikovi, kjer je na ulici zrecitiral svojo pesem Intronacionala, v kateri je našel rešitev za propadanje slovenskega naroda. Po besedilu sodeč je posvečena slovenskim domoljubom, ki po njegovem raje rojevajo “izrojene” Slovence in Slovenke, kot pa, da bi dopustili “mešanje semena s tujci”. “V deželi samih srečnih domov, brez obročkov in kondomov, vsi plod domačih smo semen, ne najdeš tujih tu imen.” Slovenske domoljube Rozman s pesmijo opozarja, da se bo slovensko seme izrodilo, če bomo izbirali neveste le znotraj slovenskih meja. Po njegovem tudi zavoljo tega; ker če je “bratranec hkrati stric,” se namesto Slovenca rodi “še kak trinog, ki ima pet rok in šest oči, da le po tujcih ne smrdi”. Ne čudi, da ga je nekoč Dnevnik celo okronal za največjega še živečega slovenskega pesnika. Če tako piše levičarsko trobilo, bo že držalo!

Andrej Rozman Roza, prejemki iz državnega proračuna od 2006 do 2020. (Foto: Erar, posnetek zaslona)

Na spletnem portalu Erar so podatki o njegovih finančnih prilivih javnega denarja tudi javno dostopni. Iz njih je jasno razvidno, da je od leta 2006 pa do danes prejel že 113.806,00 EUR našega denarja preko različnih ustanov. V preteklosti so ga med drugimi finančno podpirale sledeče državne ustanove: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, MESTNO GLEDALIŠČE LJUBLJANSKO, LUTKOVNO GLEDALIŠČE LJUBLJANA, SLOVENSKO MLADINSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA, RADIOTELEVIZIJA SLOVENIJA javni zavod, Ljubljana, SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE NOVA GORICA, SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE MARIBOR, NARODNA GALERIJA V angl.j.: National Gallery of Slovenia, SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE DRAMA LJUBLJANA, CANKARJEV DOM, kulturni in kongresni center itd.

Andrej Rozman Roza, prejemnik javnega denarja od leta 2006 do leta 2020. (Foto: Erar, posnetek zaslona)

Mateja Horvat