Tina Pahor – Muženičeva kriminalistka za specialen boj proti trenutni vladi

Darko Muženič. (Foto: STA)

Bivši direktor NPU Darko Muženič in njegova bivša tesna sodelavka na NPU, kriminalistka Tina Pahor, naj bi z insinuacijskimi postopki skušala vplivati na delo vlade, poroča Požareport. Zaradi uspešnega dela KNOVS-a v prejšnjem mandatu, v katerem je sedanji obrambni minister Matej Tonin uspešno raziskal nepravilnosti v Slovenski vojski v odstavitvi brigadirja Mihe Škerbinca in poročila glede arbitraže, si je prav zaradi tega primera zaslužil novo kazensko ovadbo izpod peresa kriminalistke Pahorjeve.

Večinski dominantni mediji so zagnali pravi stampedo ob razrešitvi bivšega direktorja NPU Darka Muženiča. V največjih slovenskih medijih se je pojavil pravni strokovnjak tranzicijske levice in bivši dekan Pravne fakultete v Ljubljani dr. Rajko Pirnat, ki je hitro pojasnjeval, da je odpustitev Muženiča nezakonita. Sam Muženič pa je vložil tožbo na upravno sodišče zaradi domnevno nezakonite odpustitve.

Muženič je med najbolj odgovornimi, da za kriminalno pranje krvave milijarde dolarjev iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki ni odgovarjal nihče. Še huje, njegov NPU in slovensko tožilstvo sta preiskavo opustila kljub temu, da sta dve parlamentarni raziskovalni komisiji ugotovili, da diši po kriminalnih rabotih. Muženič pa je takrat opravljal delo na Uradu za preprečevanje pranja denarja. Žal med slovenskimi pravosodnimi in represivnimi organi ni nič narobe, če krvavi iranski denar pristane na bančnih računih Mikija Miške, Jake Racmana in Supermana. Da je s preiskovalnimi organi nekaj hudo narobe, je pred kratkim izpostavil tudi sodelavec preiskovalnih komisij dr. Rado Pezdir.

Neodvisna kriminalistka Tina Pahor izvaja antijanšistično gonjo pod taktirko Muženiča
Novi v.d. direktorja policije Anton Traven se je odločil, da bo razrešil Muženiča in na njegovo mesto postavil Igorja Lambergerja. V dominantnih medijih so hitro inscenirali pismo podpore za Muženičevo delo. A je po poročanju Požareporta bilo to medijsko maslo njegove zveste sledilke, kriminalistke Tine Pahor. V zadnjih dneh postaja očitno, da si je omenjena kriminalistka izbrala, da bo za sile tranzicijske levice opravljala vlogo preganjalca vidnih desnih politikov. Na vrsti za novo kazensko ovadbo se je znašel minister Matej Tonin.

Žan Mahnič in Matej Tonin sta žrtvi kazenskih procesov, ki jih vodi Muženičeva kriminalistka Tina Pahor. (Foto: STA)

Afero o kazenskem pregonu obrambnega ministra so v dominantnih medijih spravili skozi hišno medijsko trobilo stranke LMŠ, največje komercialne televizije POP TV. Odgovorni urednik 24ur in bivši športni novinar na RTV Slovenija Jure Tepina je skozi svoj portal spravil novico v javnost, da sta Matej Tonin in Žan Mahnič v vlogi predsednika in podpredsednika KNOVS-a izvajala nezakonit nadzor vojaško obveščevalne službe (OVS) v primeru odstavitve vojaškega poveljnika Mihe Škerbinca. Obema se je očitalo ponareditev zapisnikov in uradnih dokumentov, a sta oba kategorično zanikala kakršnokoli vpletenost v nezakonita dejanja. Odgovornost za morebitne nepravilnosti pa bi morala prevzeti Marinka Bogolin, ki je opravljala vlogo sekretarke na KNOVS-u.

Pahorjeva na “nišanu” imela še več poslancev
Po virih Požareporta pa se ministru Toninu obeta še ena kazenska ovadba. Znova pod taktirko kriminalistke Tine Pahor, ki že vodi preiskavo proti Toninu. Tokrat Črnčečevi policijski in obveščevalni kadri želijo, da bi Tonin kazensko odgovarjal za sprejeto poročilo KNOVS-a v zadevi arbitraža, med katerim bi naj Toninovo poročilo izdalo tajne podatke.

Zanesljive informacije novinarja Požarja med drugim razkrivajo, da je hotela ekipa Pahorjeve kazensko ovaditi še nekaj poslancev, ki so sodelovali v Toninovi sestavi KNOVS-a, a so jim pravne službe razložile, da poslancev ni mogoče preganjati zaradi njihovega dela v parlamentu. Zaradi teh dejstev so si sedaj izbrali za medijsko-politično žrtev obrambnega ministra Mateja Tonina.

Dolgoletna kriminalistka Tina Pahor je že v preteklosti izvajala pogrom nad Slovensko demokratsko stranko. Njene rabote si je zapomnil predvsem sedanji finančni minister Andrej Šircelj. Pred leti je sodelovala pri hišni preiskavi na sedežu SDS in alarmantnem zajetju celotnega strankinega strežnika, kar je kasneje ustavilo Ustavno sodišče.

Minister za finance Andrej Šircelj je imel že slabe izkušnje s kriminalistko Tino Pahor. (Foto:STA)

Naveza Muženič-Črnčec s svojimi kadri dela zdrahe proti trenutni vladi z lažnivimi kazenskimi ovadbami
Najbolj vplivni posameznik prejšnje Šarčeve vlade, Damir Črnčec si je v preteklem desetletju zgradil lastni obveščevalni represivni aparat s svojimi zvesti kadri. Zato ne preseneča, da so nekatere afere začele z insenuiranimi dejanji in sporočili Vojaške obveščevalne službe, v kateri je Črnčec bil dolgoletni vodja službe.

Nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost v Šarčevi vladi Damir Črnčec. (Foto: STA)

Črnčecu se je očitala povezava z Muženičem in pridobivanjem nezakonitih podatkov slovenskih politikov. V preteklosti se je obema očitalo, da sta s pomočjo svojih kadrov zlorabila policijska pooblastila za nadziranje in vohunjenje za slovenskimi državljani. Kljub zanikanju bivšega predsednika vlade Marjana Šarca se je izkazalo, da so se hude kršitve v resnici dogajale. A dominantnih medijev to ne zanima, saj jim je le pomembno, da trenutni vladi pod noge zmečejo čim več polen.

Luka Perš