Jankovićeva desna roka in bivši podpredsednik Pozitivne Slovenije bo “povzročil, da se bo levica sesula sama vase”

Robert Golob je bil podpredsednik Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. (Foto: sta)

“Kompletna leva opcija je prestrašena zaradi pojava Goloba. Ne vedo, kaj narediti. V bistvu se bojijo, da bo resnično prišlo do tega, da bi Golob pobral vsem Kulovim strankam volivce in bo nekaj svojega naredil. In mogoče to sploh ne bi bilo slabo, kajti prepričan sem, da bi se potem leva opcija sesula sama vase v treh četrtinah leta. In to, da bi se sesuli sami vase, je pa v bistvu rešitev za državo, ker ta mora delovati in mora čistiti to svinjarijo, ki so jo nekateri ustvarjali od leta 1992 dalje za svojo korist in proti lastni domovini,” meni poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Čeprav Goloba prikazujejo kot nov obraz, temu še zdaleč ni tako. Bil je soustanovitelj stranke Pozitivna Slovenija leta 2011 in njen podpredsednik. Tako rekoč Jankovićeva desna roka, saj je bil njegova prva izbira za mandatarja, ko je Pozitivna Slovenija zmagala na državnozborskih volitvah, druga pa Alenka Bratušek.

“V prvi vrsti nikoli ne bi rekel, da je Robert Golob kakšen strokovnjak, tudi na svojem področju, tam, kjer je bil v službi. Kajti noben problem ni, če zelo poceni dobiš elektriko iz atomske centrale in jo potem na ukaz prodaš v Švico in potem v Slovenijo odkupiti nazaj po višji ceni,” meni poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti. Kot meni, ne gre za nobeno sposobnost, ampak za navadno zastonj preprodajo. In v tem ni nobene kakovosti. Tega ni mogoče šteti za kakšno znanje. Glede znanja pa je tudi ta problem, da je imel v Milanu določena podjetja, vendar pa na tistem naslovu ni niti poštnega nabiralnika.

“Po mojem mnenju se bodo morali zadeve lotiti organi pregona, obvezno. Tožilstvo bi moralo takoj, po svoji službeni dolžnosti odreagirati, glede na podatke, ki počasi prihajajo v medije.” Nujno potrebno bi bilo zaslišati tudi njegovo soprogo, kajti tudi ona ve veliko stvari. In v kolikor bi naši organi, zlasti NPU, če bi delovali tako, kot je potrebno, do teh zadev niti ne bi prišlo. Vsekakor morajo reagirati vse ustrezne ustanove, zahtevati denar nazaj, tožilstvo sprožiti proces in navkljub temu (kot kaže, ima Golob dobre prijatelje na levi politični strani) ga enostavno postaviti pred dejstva in v skladu z zakoni sankcionirati.

Propadli in potencialni novi obrazi kažejo na določeno nezrelost slovenske parlamentarne demokracije, zlasti levega političnega pola, ki še vedno išče svojega “odrešenika” oziroma “novega Drnovška”. (Foto: STA)

“Bojim pa se, da tega še nekaj časa ne bo, kajti vsi levi mediji iz njega delajo nekega ‘čudežnega ptiča feniksa’, ki bo popeljal levo politično opcijo nekam v nebesa.” Stvar pa je v tem, da so levi mediji vedno delali neke “čudežne dečke”. Najprej so v pol leta naredili Zorana Jankovića, ki potem ni uspel sestaviti vlade. Zatem so v pol leta naredili Mira Cerarja, ki je dobil fantastično večino pa je dejansko “zasral” državo. V pol leta so naredili tudi Marjana Šarca, ki ni izpeljal niti polovice mandata. In sedaj poskušajo “narediti” Goloba. “Zato smo v stranki SNS vložili zakon, ki prepoveduje javnomnenjske raziskave pol leta pred volitvami.” Leva politična opcija bo Goloba porivala naprej in ga kazala kot “ne vem kakšnega specialista, strokovnjaka”.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: sta)

Je Golob res “nov obraz”?
Robert Golob pravzaprav sploh ni nov obraz. Leta 2013 je bil kot podpredsednik Pozitivne Slovenije Jankovićev kandidat za mandatarja, a je to vlogo zavrnil, namesto njega pa je “vskočila Alenka Bratušek”.

Golob bo pomagal tranzicijski levici, da se sesuje sama vase, kar je za Slovenijo koristno
V samem bistvu pa gre za nekoga, ki podleže takoj, ko se ga “zgrabi, v kakšni bolj konkretni zadevi in ne ve, kako odgovoriti. Umakne se nekam v kot in edino, kar zna, je to, da maha s svojimi košatimi lasmi, to je pa tudi vse.” Kompletna leva opcija pa je prestrašena zaradi pojava Goloba. Ne vedo kaj narediti. V bistvu se bojijo, da bo resnično prišlo do tega, da bi Golob pobral vsem Kulovim strankam volivce in bo nekaj svojega naredil. “In mogoče to sploh ne bi bilo slabo, kajti prepričan sem, da bi se potem leva opcija sesula sama vase v treh četrtinah leta.” In to, da bi se sesuli sami vase, je pa v bistvu rešitev za državo, ker ta mora delovati in mora čistiti to svinjarijo, ki so jo nekateri ustvarjali od leta 1992 dalje za svojo korist in proti lastni domovini.

Domen Mezeg