Škandalozno odkritje Židanovega 3-milijonskega posla s Futuro: Povsem “neodvisno” komisijo sestavljali osebni znanec in prijatelj predsednika SD, najmanj dva bila Futurina klienta

Foto: STA/Facebook

Zadnja dva dneva na našem portalu Nova24TV izpostavljamo sum o nezakonitem financiranju Židanove stranke SD v povezavi z izborom agencije Futura na največjem javnem razpisu v zgodovini slovenske prehrambene industrije v enormni vrednosti kar 3 milijonov evrov (“Zasnova in izvedba nacionalne kampanje za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov 2016-2019”). Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je Futuro izbralo kljub temu, da je bila najdražja izmed vseh treh prispelih ponudb. Agencija pa prav tako v zadnjih petih letih ni beležila vidnejših uspehov, saj je zmaga redno romala v roke agencije Pristop, ki se je po mnenju “neodvisne” komisije uvrstila na drugo mesto.

Poročali smo že, da je Futura vodila tudi referendumsko kampanjo, v kateri se je pojavila Urška Čepin, in skrbela za vzdrževanje spletnega portala strank LDS in Zares Vest.si, kjer sta bila do propada stacionirana nekdanji urednik Mladine Jani Sever in tiskovni predstavnik Socialnih demokratov Denis Sarkić. Pri referendumski in nedavni volilni kampanji je s Futuro sodeloval tudi dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča Stojan Pelko, ki je v preteklosti opravljal funkcijo predsednika sveta Zavezništva Alenke Bratušek.

Pelko, ki dandanes prevzema vodenje Cerarjevega zunanjega ministrstva, je bil nekdaj poročen z Natašo Pelko, ki je ob odhodu iz Cerarjeve vlade dobila službo pri podjetju 2TDK, povezano ravno z drugim tirom. Ravno zaradi tega je naravnost neverjetno, da Cerar trdi, da stranka SMC ni poslovala s Futuro. Kriminalistična preiskava pa je tista, ki bo pokazala, da so plačila Future šla iz državnega proračuna. Futura in Stojan Pelko sta povezana iz časov, ko je Pelko delal kampanje za dr. Janeza Drnovška, paradržavna podjetja pa so to financirala z najemanjem Future ali Korpusa (Pelkova nekdanja agencija) za lastne kampanje. (Na primer: Krka najame žepno agencijo Korpus za bistveno prevelik denar, razliko pa Korpus porabi za financiranje dela za LDS. Futura pa enako po drugi strani včasih najame Korpus, da ji malo “svetuje” – to so bili časi Golubičev, Drnovškov, Majzljev itd., ki še vedno vodijo slovenske “liberalne” leve stranke.) Futura namreč predstavlja nekakšno hišno agencijo strank Zares in LDS.

Foto: STA

Stojan Pelko je po poročanju Požareporta nudil svetovanje tudi dolgoletnemu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, kar pa ne čudi, glede na to, da je bila nekdanja žena Nataša Pelko piarovka pri Jankovićevi Pozitivni Sloveniji. Spomladi 2016, ko se je vrnil s Kosova po opravljeni službi tiskovnega predstavnika posebne misije Evropske unije, se je znašel v aferi z davkoplačevalskim denarjem kulturnega ministrstva in idrijskega Centra za upravljanje z dediščino živega srebra. Sicer pa je v aferi pomembno vlogo odigrala nekdanja direktorica direktorata za kulturno dediščino Špela Spanžel, sicer tudi sedanja žena Pelka. Ker pa tedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar iz vrst stranke DeSUS denarja za idrijski center ni želela dati, je Pelkov krog skupaj z Zaresom izbral novega ministra Toneta Peršaka, ki je kar naenkrat našel denar.

Neodvisnost komisije pa taka
Ob vsem tem pa pri izbiri Future na največjem javnem razpisu v zgodovini slovenske prehrambene industrije velja opozoriti na sestavo komisije, ki naj bi bila neodvisna. Sestavljali so jo: mag. Marko Višnar (Farma Ihan), Slavko Ficko (Perutnina Ptuj d.d.), Darja Teržan (direktorica marketinga v Mlekarni Celeia), Tina Kumelj (direktorica marketinga v Ljubljanskih mlekarnah), Robert Peklaj (predstavnik Kmetijske gozdarske zbornice Slovenije), Matjaž Podmiljšak (nečak Petra Vriska), Ana Ahčin (GIZ Meso), Štefi Videčnik, Jernej Kovač, Janja Kokolj Prošek in Adrijana Bezeljak.

Foto: STA/Facebook/YouTube

Foto: Screenshot

Foto: STA/Facebook

Ni mogoče zanemariti dejstva, da se Višnar pozna z Dejanom Židanom še iz časa, ko se je Židan ukvarjal s prašičerejo, Ficko pa kot direktor strateškega marketinga v Perutnini Ptuj velja za največjega klienta Future. Sicer je dobro znano, da je Perutnina Ptuj pod vodstvom in v lastništvu pripadnikov SD (dr. Roman Glaser je izvedel menedžerski prevzem kot član Foruma 21). Poleg tega pa je Kumeljeva podpisnica pogodbe s Futuro, ki z Ljubljanskimi mlekarnami močno sodeluje.

Vsega skupaj so bili v komisiji samo trije člani, ki sploh imajo izkušnje s tako velikimi kampanjami. Od tega je eden osebni znanec in prijatelj predsednika SD, najmanj dva pa sta Futurina klienta. Nedvomno pa je pomembna tudi informacija, da so člani komisije, ki so glasovali za Futuro, kot glavni argument uporabljali glasbeno podlago pevca Vlada Kreslina, ki pa je nato v kampanji sploh niso uporabili. To pa bi bil pomemben strošek kampanje, ne samo faktor učinkovitosti. So pa morali s tem nedvomno precej privarčevati.

H. M.

 • Frank Novak

  Skandal, Vam recem…. da ga ni vecjega:
  https://www.youtube.com/watch?v=AfMDrbzbb7A

  • AlojzZ

   Ja, kaj ni Tito veličastni vladar? No, treba je priznati, da je imel le ena napako: previsoko ceno. Nobena država, noben narod si ga ne more privoščiti, po njem vsi ostanejo brez denarja, z uničenim gospodarstvom in roparji na oblasti. =bi ga! Tako pač je!

   • Frank Novak

    In sedaj ko je Tito mrtev skoraj 40 let, ste Slovenci srecni kot nikoli prej. Edini vzrok da vi niste srecni je umrl. Sedaj lahko Slovenci zivijo v sreci… vse gre kot po maslu ker Tita ni vec.

    • montyamp

     TITO-BANDITO je naredil UDBO , iz UDBE se je nakotila golazen tvoje sorte .
     Ko pride golazen na oblast , pa vidimo kako je .

     • Steiermark

      ***********************************

     • Frank Novak

      meni ni ze 42 let… zivim v ZDA. Kaj si medtem ti naredil iz sebe?

     • učko

      Polno vrečo dreka !

     • Frank Novak

      Se vidi…

    • tohuvabohu

     Kaj te muči sredi trde noči, siromak?

  • Anton

   eno veliko prasce je rodilo 100 malih prascov, ki se mlastijo ob državnem proračunu, njihov zapitek pa plačuje raja, saj veste kaj pravjo komunajre solidarnost v lepem in grdem, v slabem in dobrem.
   Niso pa te komunajre povedale za koga velja ta solidarnost in čemu.

   sarkazem press

   • Frank Novak

    In sedaj ko je Broz mrtev skoraj 40 let, ste Slovenci srecni kot nikoli prej. Edini vzrok da vi niste srecni je umrl. Sedaj lahko Slovenci zivijo v sreci… vse gre kot po maslu ker Tita ni vec.

    • tohuvabohu

     Bedak. Če bi bil Broz še na oblasti, bi nam šlo še mnogo slabše. Ne primerjaj neprimerljivega.

    • šrauf

     Ej, majster! Daj ti svoj finančni talent na razpolago finančnemu =ministerstvu ,lahko pro bono ali pa za primerne odstotke. Ti se boš oddolžil za svojo vrhunsko ekonomsko znanje,ki si ga prejel,državljani pa bomo uživali miljarde, ki jih boš “shendlal” na borzi.

     Frank Novak=Drugi TITO press

     • Frank Novak

      NE GRE ZA NOBENO VRHUNSKO ZNANJE, TUDI BOGAT NE BOS POSTAL CEZ NOC, AMPAK POSTOPOMA, SKOZI DESETLETJA. Pojdi na youtube in si izberi index funds, Vanguard, Jack Boogle…

    • SIMON ROZIC

     Tito in partija bi morala crknit vzporedno, za večno, vsaj že leta
     1950.

     • Frank Novak

      Pa saj so, skoraj 40 let nazaj, ti pa se vedno nisi srecen, saj proizvajas samo drek?
      Problem je v tebi, ne v zunanjih faktorjih. Len si in si ne upas… potem si jezen in nesrecen… TIPICNA SLOVENSKA IDILA..

     • SIMON ROZIC

      Bukselj! Ti je šopek dolarjev omračil um?

  • slosin

   pride Tito k Papi…Papa mu razkazuje vatikanske prostore…prideta v eno od sob in glej, na steni same ure…’Papa, zakaj imaš pa te ure’ vpraša Tito….
   ‘Veš, za vsakega predsednika jo imamo. Ko predsednik naredi kakšno oslarijo, se kazalec na uri premakne za eno minuto naprej’….’Ja, jo imaš tudi zame’ vpraša Tito. ‘Seveda, tudi zate’…’In katera je moja?’ spet vpraša Tito….’Ja veš, tvojo imamo pa gor v turnu za ventilator’……

  • SIMON ROZIC

   No, še ena dobra o Titu…
   Tito je obiskal Ostrožno pri Celju…Miting so mu rekli!
   Ljudje so imeli dopust, dobili so po dve plači skupaj, asfaltirali
   so prašno makadamsko cesto do Ostrožna, bilo je vsega ne pretek…
   Otroci smo noreli okoli sladoledarjev in ostalih “dobrotnikov”, ki so se
   nas včasih usmilili, v glavnem pa preganjali…
   Na Ostrožno so ljudje drveli trumoma, klobase in pijača so bile zastonj,
   in ko je stopil na tribuno Tito, “ovaj kako da kažem”, je požel ovacije…
   …pa ga kasneje “junak” iz delavskega razreda le vpraša: “Tovariš
   predsednik, kako to, da imamo tako nizke plače, da smo lačni in
   nimamo nić za oblečt.?..” Vse je utihnilo in že smo mislili, da je “po
   revežu”, ko se je veliki Tito “domislio i vrlo jasno kazao” : “Ej, ljudi moji,
   snađite se !!!!”
   …In tako je tudi bilo; narod je kradel, lagal, izdajal od soseda do lastnega
   brata. Tako je namreč ukazal sam komunistični Bog. In, tako je še danes!

   • Frank Novak

    In zakaj se ti mucis in se vedno zivis v SLO?
    Pridi za menoj v ZDA in se izkazi v kapitalizmu. Moral bos proizvajati dodatno vrednost za onega nad teboj, kajti tvojih zgodbic o trpljenju pod komunizmom ti ne bo nihce placal.
    Kdaj prides?

 • AlojzZ

  Berem o “neodvisni” komisiji. Saj tako so poslovali vse do danes. Zakaj Janezu°&podložnikom to kar naenkrat ni všeč?

  • Imersion

   To mu ni všeč že od začetka sam ti nisi mogel vedeti, ker cajtngi, ki si jih bral do zdaj, tega niso upali povedati. Povedali so ti kako je vse super… Upam, da narod prihaja do spoznanja kako gnilo vodijo slovenijo levuharji že 20 let…

 • if

  Know-how balkanske SFRJ se v polnosti izraža v balkanstvo frizirano RS.
  Propadla je SFRJ, propada RS.

  Glavni mutant: ZKS, ZKS-SDP, ZLSD, SD …
  Stranski mutanti …

 • učko

  Židanovi prasci lahko delajo kar hočjo dokler majo JaJotove bebce za nasprotnike in vedno bojo na volitvah zmagal in sestavli vlado, kot so jo nazadnje.

  • if

   Bebci vašega tipa so vzrok volilni farsi v RS.

  • Rožle

   Ma jebote tale tvoj jajo … lajo !!!

 • Anton

  V Ljubljani raste več novih hotelov – obeta se najmanj 800 novih sob

  v glavnem naša hiša še vedno ni priključena na mestni vodovod, pravako ne na kanalizacijo, živimo pa v revoluciji digitalizacije, kjer je (naj bi bila) pravica do pitne vode nekaj samoumevnega

  sarkazem press

  • SIMON ROZIC

   …Ko bo kakšen dober hotel gotov, se vseli v največji, najlepši apartma,
   z izgovorom, da imaš po ustavi pravico do pitne vode s čiščenjem komunistične
   nesnage s telesa!

 • rubec

  So v razmerju človek svinja lahko prisotna tudi čustva ali gre tudi tukaj samo za denar. To je naslov prihodnje oddaje Zvezdane Mlakar. Gost: Dejan Židan

  • SIMON ROZIC

   Obljubim, da ne bom gledal orgazme tovarišice Zvezdane! Moj TV ekran tega
   ne prenese!

 • montyamp

  Kdaj in kje so komunisti naredili normalno državo ????????????
  Atentat in bankrot sta slaboumnim večna spremljevalca .

 • totex39

  Bolje bi bilo se spraševati, kdaj bodo prevzeli državo, ki nimajo lopvskih navad in stricev iz ozadja.

  • macon

   Ko ne bo nobenih drugih možnosti več.

   • totex39

    Z učinkovitejšo taktiko bi jih lahko prej, v začetku se bo pri nas potrebno ukvarjati z volivci, da se doseže ravno nasprotni učinek od današnjih socialistov.

  • WISKY 1000

   SAMO SDS JE REŠITELJ SLOVENIJE.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  NA
  PUSTNO SOBOTO
  SO OČITNO MAŠKARE
  CELO NA E-PORTALIH. Se zdi. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  PUSTNE ŠALE

  • Duhec

   Teb pa sam še pust hodi po glavi.

   • Rožle

    Dej zber se že ti mal ..
    Hodijo mu samo ŠALE po glavi ..

 • Poserjemsenavse

  Za postrelit res

 • von Rhein

  Ne znam povezati Požarja in H.M.,avtorja tega članka.Kakorkoli,niti malo ne dvomim,da ne gre spet za eno izmed svinjarij iz zaloge ustvarjalcev “novega dne” (dans so dovoljene sanje,jutri je nov dan). Mislim,da tudi tisti,ki raziskujejo afere niso sposobnejši od politikov,ki so se do sedaj, vsa leta samostojnosti, zamenjali v opoziciji.Pomeni,da je mnogo tega tako enostavno izvedenega,da bi vsak policijski vajenec moral odreagirati s prijavo.Tožilstva ne omenjam,ker ga do sedaj niti nismo imeli,če odmislimo vse,ki zavržejo,razveljavijo,pozabijo,dovolijo zastaranje ipd.,vse v korist kriminalcev,ki upravljajo z “novim dnem”.
  Ker preko davkov prisilno sodelujem pri financiranju slo političnega sistema si dovolim izreči,razen pfuj na potenco,še kaj več.Dovolim si tudi izkazovanje poniževalnega odnosa do te komunistične kriminalne bande.Karkoli in kakorkje nanese. Velja tudi za anemično opozicijo,ki sicer vlaga amandmaje zatem pa stoka,ker so na sejah DZ zavrnjeni.Niti v javnih soočenjih ne znajo (ali upajo)disciplinirati eno največjih motenj v smislu gobcanja,Mutnegadorfarja.

 • Franc Šink

  To je to. Preveč motik na njivi in premalo funkcionark da bi delale.

 • Olga101

  Od kar komunisti premalani v levičarje, množično propagirajo evtanazijo upam, da se bodo zanjo odločili sami, da si Slovencem ne bo treba mazati rok z njimi!

 • Garbage man

  Če bi novinar potegnil LGBT niti, bi bilo še bolj zanimivo……….

 • centurion

  Kolikor vidim imena in povezave, same svinje
  in prasci ali s svinjarijami povezane rabote in osebki.
  Šef pa osemenjevalec-svinj.
  Kaj iz teh svinjarij svinjskih potegniti razen-
  SVINJARIJO.
  salam alejkum….

 • Amerikanc

  Nadpoštenjakar, resnično združuje in ne razdružuje tako kot IJJ. On združuje svinjsko in mlekarsko mafijo, da bo Fajonka lahko postala prva Sorošova gardedama. Hitro se je ujel tiček okrogli. Ni pričakoval, da ga tudi njegovi sovražijo v dno “združevalne” duše.

  • centurion

   FAJONKACA JE STERILNA.
   Ne more je osemeniti noben prasec.
   Niti šef Židan.
   Zato se ji jebe za SLOVENSKO MLADINO IN PRIHODNOST.
   dabogda crknlačimprej, zloba leva sorošova.

   • SIMON ROZIC

    …pa saj lahko kakšnega Ahmeda posvoji! Za lastno promocijo, a ne?

    • centurion

     …ja, da jo dojebava….

 • Amerikanc

  Ustanoviš agencijo (v navezi z komunisti) in začneš prodajati banane in poljsko meso po dvojni ceni. Zanimivo Židan, res. Daj nas malo poduči, nas, ki kmetom plačujemo meso po 6 € !

 • Anton

  RESNICA O MINIMALNI PLAČI OZ BALKANSKA MENTALITETA OZ ČE HOČETE MANIPULACIJA LE TE

  https://www.convex.si/ali-je-minimalna-placa-res-tako-pomembna-kot-trdijo-sindikati-in-delodajalci/

  V PODROBNOSTIH SE NAHAJA HUDIČ!

  sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  “SD” JE ZAGOTOVO
  ZELO VPRAŠLJIVA STRANKA – naslednica ex KP, ZK.
  V NJEJ SO LE POTOMCI EX KP STALIN PARTIZANOV, EX ZK KOMUNISTI,
  LJUDJE VEZANI NA EX TITO KOMSOCIALIZEM.
  Seveda iz take orientacije verjetno sledijo tudi
  verjetna pričakovanja kakih konkretnih koristi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Rožle

  Še ena vlada, ki ima prekrasne možnosti,
  da pade kot “uspešnica” Fredija Milerja – z naslovom- “Vedno si srala po njemu” !!!

 • xtc

  torej čakamo ,da Židan poda odstop,kot tudi Cerar.

 • šmentanamuha

  Komunjare so tako prepričani v svojo nedotakljivost, da se jim niti ne ljubi zabrisati sledi za sabo.

  • učko

   Jap, zaenkrat obvladujejo tudi sodstvo in tožilstvo, pa tudi policijo !!!

 • VERRZIFIKATOR

  Dejan Prihodnjik

  KOMISIJA NA ŽIVALSKI FARMI

  Je futura svetla res prihodnost?
  Bržčas res v hibridnem bo jeziku
  pomenilo to, da na vidiku
  za elito vedno je izhodnost.

  To si na Živalski farmi misli
  prascev pač vodilnih stara klika,
  jo prihodnost svetla silno mika,
  rijejo nenehno isti v svisli.

  Ko posredi je nagrajevanje,
  zunaj ko razpisi vsem so znani,
  pujsi na posvet so bojni zbrani,
  je pripravljenost, izredno stanje.

  Komisija naj o tem odloča,
  odločili prasci so vodilni,
  veterinar steber bo nosilni,
  saj zadeva vsa je svinjsko vroča.

  Za prehrambeno gre industrijo,
  jasno je, da glavni so prašiči,
  ne prašiček, ampak večji tiči
  tri milijone skupaj zdaj tiščijo.

  Se izbira vsakič le najdražje,
  to je na Živalski farmi norma,
  drugo vse zgolj nepomembna forma,
  da prikažejo stvari se blažje.

  Kakšen se obeta futurizem
  na Živalski farmi neodvisni,
  kjer odnosi so med prasci pristni
  in kjer vlada čisti egoizem?

  Treba ni vedeževalka biti,
  Saj je jasno, ko bodo koline,
  vsa naveza prascev v hipu mine,
  cilj bo reševati lastne riti.

 • garfi

  poteka spopad dobrega in zla in radikalne lewiČĆarske prevare to potrjujejo
  begunci, gLobaLizem, muLtikuLti, odprte meje, pederizem itd so nateg teh satanistov
  dobro je biti na strani dobrega kajti razlagalci Biblije napovedujejo konec sveta
  gLobaListično-satanistične stranke so vse v vladi Bandita šarca – DOL Z NJIMI NA MAJSKIH VOLITVAH
  ALI PA BODO UNIČILI VSE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!