O pristojnosti postavljanja vlade s strani globoke države: Poslanec Černač predlagal Repovžu, da začne pisati za Ciciban, Horvat ga je poimenoval za “izgubljeni primer”, Jelinčič pa mu očital, da še vedno živi v socializmu

Poslanci Zvonko Černač, Jožef Horvat in Zmago Jelinčič (Foto: STA)

Poslanci Državnega zbora Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS), Jožef Horvat (NSi) in Zvonko Černač (SDS) so bili začudeni ob komentarju urednika Mladine Grege Repovža, ki je namesto poslancem, pristojnost postavljanja vlade pripisal kar silam iz ozadja. “Če nek infantilni in očitno od globoke države usmerjeni urednik želi postavljati vlado, potem tega ne more početi kot predstavnik “četrte veje oblasti”. Naj kandidira na volitvah, zmaga, tako kot je SDS pred letom in pol in sestavi vlado. Do takrat pa bi bilo bolje, da objavlja prispevke v kakšnem Cicibanu,” se je na Repovževo provokacijo odzval poslanec SDS Zvonko Černač. Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat pa je Repovža poimenoval kot izgubljeni primer in da mu ni pomoči. Zmago Jelinčič Plemeniti pa je ošvrknil Repovža, da je v skladu s socialističnim delovanjem prišel na mesto urednika.

V svojem odgovoru nam Zvonko Černač podobno kot njegovi poslanski kolegi Matjaž Han, Marko Bandelli in Aleksander Reberšek pojasni smisel parlamentarne demokracije: “Poslanci smo po Ustavi RS predstavniki vsega ljudstva. Ena izmed naših najpomembnejših nalog in odgovornosti, ki nam jo je ljudstvo zaupalo, je imenovanje Vlade, ki naj učinkovito in odgovorno upravlja z državo. Naša ustavna ureditev pozna tri veje oblasti: zakonodajno, izvršilno in pravosodno. Izvršilno vejo oblasti, torej Vlado, imenuje zakonodajna, državni zbor, torej poslanci.”

“Poslanci v parlamentu niso za to, da bi postavljali vlade,” je del izjave, s katero je Grega Repovž na novo definiral pojme parlamentarne demokracije v Sloveniji. Zato smo vsem devetdesetim poslancem Državnega zbora poslali vprašanje, kakšno je njihovo mnenje o Repovževi izjavi. S prvimi odzivi so se nam javili vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, poslanec Stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli in poslanec Nove Slovenije Aleksander Reberšek. Svoje mnenje pa sta poleg poslanca Slovenske demokratske stranke Zvonka Černača podala še Zmago Jelinčič Plemeniti iz Slovenske nacionalne stranke in Jožef Horvat iz Nove Slovenije.

Poslanec SDS Zvonko Černač poziva Grego Repovža, naj kandidira in sestavi vlado. Za njegovo novinarsko udejstovanje pa mu predlaga, da začne pisati za revijo Ciciban. (Foto: STA)

Jelinčič očita Repovžu, da še vedno živi v sanjskem svetu socializma 
“Kakor kaže, gospod Repovž še vedno živi v času socializma, ali pa ga tako zelo pogreša, da ne more narediti miselnega preskoka. Sicer pa je to razumljivo, saj je v skladu s socialističnim delovanjem prišel na mesto urednika. Mislim, da se z njim ni vredno kaj dosti ukvarjati, vsaj do takrat ne, ko bo prebral kakšno knjigo o demokraciji, parlamentarizmu in delovanju poslancev,” je izjavo Repovža komentiral predsednik in dolgoletni poslanec Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti.

Zmago Jelinčič Plemeniti očita Gregi Repovžu, da še vedno živi v socializmu. (Foto: STA)

V svojem komentarju pa se ni mogel izogniti kritiki tistim strankam, ki ne podpirajo novih ustavnih sprememb na področju volilne zakonodaje. Sedaj spremembam nasprotujeta Desus in SDS. “Strinjam pa se z njim, da je ogromno poslancev, za katere bi bilo bolje, da jih sploh ni v parlamentu, da ne bi odločali o ničemer. Vendar jim to omogoča sedanji volilni sistem. Če bi se ta spremenil, da bi se črtali volilni okraji, bi stranka na svojo listo na vrh postavila najboljše kandidate, zdaj pa se gremo loterijo. Izplen je viden. Pa tudi to je jasno, komu ni do sprememb,” zaključuje Jelinčič.

Grega Repovž, odgovorni urednik Mladine je s svojo izjavo, da poslanci v parlamentu niso za to, da bi postavljali vlade, razburil slovenske poslance. (Foto: STA)

Vodja poslanske skupine Nove Slovenije Jožef Horvat poimenoval Grego Repovža za “izgubljeni primer”
Nič manjše ogorčenje nad izjavo Repovža ni pokazal vodja poslanske skupine Nova Slovenija Jožef Horvat. “To je izgubljeni primer. Tu ni pomoči. Ne bomo pomagalo niti priporočilo za branje Ustave RS, niti Komentarja Ustave RS,” je zapisal Horvat in zatrdil, da je pri svojih odločitvah v funkciji poslanca vedno svoboden.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je Grego Repovža poimenoval za izgubljeni primer. (Foto: STA)

Jožefa Horvata smo povprašali za kratek komentar kolumne Jožeta Vogrinca z naslovom Sramota v Mladini, kjer bi naj nova morebitna vlada RS pod vodstvom Janeza Janšo predstavljala sramoto za Slovenijo. “Vajeni smo takšnih lažnivih prerokb. Prej bi pričakovali analizo Šarčeve vladavine in odstopa, za katerega najbrž nismo krivi mi, saj nas ni bilo zraven,” je na obskurno kolumno Jožeta Vogrinca vrnil žogico vodja NSi Jožef Horvat.

Luka Perš

 • Antonius

  Horvat in Černač bosta imela priliko povedati, ko bosta sodelovala v novi vladi.
  Bolj zanimiv primerek je plemenitoriti Zmago Jelinčič.
  Nazadnje je svojim ščepcem poslancev podpiral anti-Janša koalicijo, ki svoje poreklo partijskih korenin še danes Sloveniji vsiljuje po partijsko jugoslovansko in se zdaj plemenita ameba udbovska z zmerjanjem zmešanega Repovža *mladinskega* dela, kot, da je bil že v Titovi partijski Jugi demokrat.
  Zmagec plemenitoritni, partijskemu Kučanu že ves čas stoji ob strani. Ko predvolilni čas prinese nujo, se pa srčno vzvišen, borben in zaskrbljen, v slovensko javnost pompozno razmetava z odmevnim besedjem in svojim srčnim domovinskim čutom.
  Blefer od nog do glave!!
  Na povezavi ponujam resnico o plemenitoritnem Zmagu Jelinčiču, ki med zadnjimi lahko očita Repovžu, da še vedno živi v socializmu. Repovž je celo bolj pošten od Jelinčiča, ker se vsaj ne pretvarja.
  Repovž javno zapiše, pa če se z njim strinjamo ali ne, udbovski padalec Jelinčič je pa že od kar so ga leta 1975 obsodili in zaprli, prevarant, kriminalec in udbovski politikant.
  Na obeh povezavah se lepo vidi, kdo in kaj je predsednik Slovenske *nacionalne* stranke.
  https://www.youtube.com/watch?v=oDQkvVBnz_g&list=LLNS3smfymFsMxkli0LiPz4Q&index=4&t=69s
  https://www.youtube.com/watch?v=TyVizTi09zo

  • cosmosjasnovidec

   Ko se gre za stolček se vsak sluzavec obrača po vetru.Če komu ni mesto v parlamentu je na prvem ravno manipulacijska izdajalska dvolična gnida “jelinćić” za njim pa sledijo vsi ostali.
   —————————————————————————————————————-
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
   —————————————————————————————————————-

   • WISKY 1000

    Kateri ostali?

  • Joc 52

   ta je odlična in mu primerna: plemenitoRITNI, bravo

 • Boy

  Hudir je, če poslanci ne poznajo svojih nalog in pristojnosti. Smešno pa, da se vedno prvi oglasijo tisti, ki se najbolj obračajo po vetru. Vlade pa ne postavljajo poslanci, oni jo samo potrdijo. Mandatarja, ki vlado postavi, pa določi predsednik države v skladu z izidi volitev. Ker pa pri nas ni tako, temveč levi takoj po izgubljenih volitvah kot nori sestavljajo svojo koalicijo, seveda nimajo pojma o demokraciji. V tem se odraža vsa beda slovenske politike.

  • Novakec1

   Tričetrt zemljanov nima pojma kaj je demokracija, preostanek pa misli da ve kaj je demokracija.
   Definicije demokracije NI zato si jo lahko vsak razlaga po svoje.

   • Boy

    Imamo več vrst demokracije: parlamentarna, liberalna, neposredna in predstavniška (to zadnjo imamo pri nas).

    • Ivan Ivanovič

     joj Boy, mogoče bi bilo dobro, če bi pogooglal vsaj wikipedijo, preden daješ izjave o stvareh, ki jih očitno ne poznaš.

     • Boy

      Dober nasvet si si dal, kar pogooglaj! Morda se ti bo potem posvetilo, da ti nimaš pojma.

     • Ivan Ivanovič

      Če si že tako podkovan, potem bi moral vedeti, da je parlamentarna demokracija oblika predstavniške demokracije in ni posebna, od nje ločena oblika, kot si ti zapisal.

    • Novakec1

     Še enkrat prečiti moj zadnji stavek v postu, če ne kapiraš ti pošljem sliko.

     • Boy

      Novakec, brez veze se razburjaš, saj sem ti le pritrdil in dodatno napisal, koliko vrst demokracije poznamo pri nas.

   • montyamp

    Demokracija je , ko trije idioti preglasujejo dva pametna .
    Amen.

    • Novakec1

     Zelo, zelo blizu.

  • Ivan Ivanovič

   Mandatarja, ki vlado postavi, pa določi predsednik države v skladu z izidi volitev.
   ***
   Predsednik države ne določi mandatarja, ampak ga predlaga Državnemu zboru. Predlaga pa ga po posvetovanjih s poslanskimi skupinami, na katerih skuša ugotoviti, kdo ima možnost sestaviti vlado. V koalicijskem sistemu namreč ni nujno, da bo zmagovalec volitev že samodejno tudi dal mandatarja. To se je zgodilo recimo Janši na zadnjih volitvah, enkrat prej pa Jankoviću, ki je zmagal s svojo PS, vladne koalicije pa mu ni uspelo sestaviti.

   • Boy

    Predsednik države določi mandatarja!!! Mandatarja določi po svojim presoji. Mandatar bi moral biti predstavnik tiste stranke, ki je zmagala na volitvah. Pacek Pahor je že dvakrat zaobšel to pravilo.

    • Ivan Ivanovič

     Si pa trmast. Sem mislil, da si funkcionalno pismen in boš pogledal, kaj pravi ustava. Ker tega sam ne zmoreš, evo, kaj pravi 111. člen ustave:

     (volitve predsednika vlade)

     Predsednik republike po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin predloži državnemu zboru kandidata za predsednika vlade.

     Predsednika vlade voli državni zbor z večino glasov vseh poslancev, če ni s to ustavo drugače določeno. Glasovanje je tajno.

     • Boy

      In, kaj si s tem povedal? Napisano ni odgovor. Očitno ti nisi sposoben razumeti, zato ne mislim več debatirati.

     • Ivan Ivanovič

      Napisano je dokaz, da si bil v zmoti. Saj to ni problem. Vsakdo se lahko moti. Če pa človek ne prizna dejstva, ki spodbije njegovo mnenje, to pa je problem. Značajski namreč.

 • Ivan Ivanovič

  Paradaksno, ampak Repovž je povedal notorično resnico, namreč, da je cesar gol. Po ustavi postavljajo vlado poslanci državnega zbora, ki formalno odločajo po svoji vesti. Dejansko pa vlado postavljajo obskurne sile iz ozadja, poslanci pa so le njihove lutke. Repovž je žal le povedal na glas to, kar je nespodobno in neprijetno dejstvo naše utvarne demokracije. Seveda njegov namen ni bil obsoditi obskurno ozadje, temveč moralno diskreditirati in pokoriti lutke v ospredju…

  • Viljamus

   Mogoče je Repovž ravno odhajal s partijskega sestanka ob kavi kjer so padale težke besede koga bo treba z=bat.

 • karpelec

  Repovž je stari socialistićnni gril, ki se ni dobro razvil in mu je koža rahlo premajhna. Njegova koža ima pridih po zatohlem sivkodrlajsastem sistemu, ki je preživet in prežvečen. Njegov kokon je premazan z vsemi žavbami, ki jim je potekal rok uporabe.

 • VERZIFIKATOR

  Luc R. Povž

  GREGEC IN GLOBINA

  Šel je Gregec z vedrom bil po vodo,
  tja k vodnjaku, kjer se jo zajame,
  po potrebi vsak lahko si vzame,
  kolikor v njegovo gre posodo.

  Vsak lahko tam po potrebah lastnih,
  si zajeme, kakor Marx veleva,
  le da globlja stran je vedno leva,
  tam več zajemalcev je oblastnih.

  Naj zajame, so ga podučili,
  na globoko, a pri tam naj pazi,
  da nihče prisotnih ne opazi,
  da drži globoko, ga svarili.

  Naj drži, so rekli mu, globoko,
  je globoka drža varovalna
  in nevarnost vedno minimalna,
  da štrbunknil bi prav na široko.

  Gregec znan po tem je, da solira,
  so globoke mu besede tuje,
  v prazno klati, blebeta brez muje,
  ko po vodo gre, politizira.

  Zopet vzel je vedro, šel k vodnjaku,
  poln sebe se širokoustil,
  ko vodnjaka vitelj je popustil,
  in spodrsnilo je s tem bedaku.

  Preden padel v vodo je, je siknil,
  da poslanci vsi so le statisti,
  vlado pa postavljajo da tisti,
  sredi stavka »Na pomoč« je vzkliknil.

  Je globoka drža varna vedno,
  spomnil se ob tem je petelinček,
  pa je topoumni mamin sinček,
  treščil v vodo, res ogleda vredno.

  Kdo naj iz globine mu pomaga?
  Še njegovi z glavo so zmajali,
  ni da zdaj pomoč bi mu dajali,
  zdaj, ko je izpadel takšna zgaga.

 • montyamp

  Ata Gegorja Repovža je vsem znani Aleksander Lucu Luc vsem znani iz afere Patrija, ki je v Nedeljskem dnevniku napovedal Kučanov pok iz Finske,
  Mama pa Mija Repovž, komunistična urednica Dela , še očima je treba omeniti Janka Lorencija prav tako komunističnega urednika Dela.
  A ja , Gregi je nastal po nesreči na neki sindikalni zabavi polni alkohola.

  • Andrej

   Pozabil si omeniti še botra: Milan iz Murgel.
   Pa mecena: CK ZKS.

   • WISKY 1000

    Še več jih je

  • JANEZ GUS

   S tako rodbinsko vejo se grem zacingat na prvo VEJO.

  • WISKY 1000

   Saj se vidi

 • montyamp

  FINANCIRANJE >>> MLADINE <<<
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/
  z žilnimi opornicami .

  • Joc 52

   morajo nadoknaditi izpad

 • tasilo

  Iskreno čestitamo! Trotl Repovž je s tem uradno in dosmrtno povišan v naziv medijski trol.

  Čestitkam se pridružuje tudi cel F571.

 • mona lisa

  Panika med majmuni.

 • JANEZ GUS

  Te maloumne posestnike ala Repovž,Židan,AB,Cmerko…..ie lepo poslušat in gledat v njihovi bedni zmedenosti.Stari komunistični vele izdajalski lopovi,priskočite šegrtem na pomoč,da se ne oddaljijo od linije.

 • montyamp

  Politični kanibalizem ne pusti polovici Slovencem na volišča , saj se vsak koliko toliko “”diht”” človek , raje umakne , da ne nosi objektivne krivde za katastrofalno stanje v državi . Največja težava so seveda komunisti A , komunisti B , komunisti C in tako naprej do XY .
  Demokratov je v Sloveniji toliko kot poštenih , se pravi , da imajo zlahka kongres v telefonski govorilnici .

 • montyamp

  Trideset let je doba v kateri partijska banda ne da bi izgubila moč , svoje vplive še intenzivira .
  Kdo je kriv ????????????????????
  Podaljševalci agonije , politiki ki so v politiki samo za dajanje videza demokratičnosti .
  Zgodovina nas uči , da se je vsak sistem uklonil samo s silo in to uporom terorizirane večine . Amortizacija partijskih sunkov s strani fiktivne politike nesposobne opozicije , daje ljudem občutek da jih ima nekdo (ve se kdo) za norce .
  Samo pri butalcih , so plače za nesposobnost mogoče .

 • montyamp

  Pravi oportunist navija vedno samo za zmagovalce .
  Kurćanizem vodi
  >>>>>>> 1 0 : : : 0,00 <<<<<<<<
  v ATENTATIH na Slovence .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • montyamp

  Sem na POŽAREPORT prebral da moderni dolfek ustvarja novo stranko “ŠAJS”
  Šarčeva antijanša stranka .
  V nemščini to pomeni s.anje …

 • xtc

  Repovžev bebek je le povedal kako si Kučan & Co predstavljajo sestavljanje vlade-sestavlja jo CK-poslanci so le okras,kot tudi volitve.

 • Simon Rožič

  Stalinistično in Leninistično obarvani brezspolniki lahko v naši državi
  pišejo kar jim njihov gram možganov dopušča!

 • šmentanamuha

  Komunistični podmladek je pričel kazati svojo deviantnost. Preprosto je ne morejo več skrivati. Negativna selekcija je v tretji in še hujše četrti generaciji pustila opazne posledice.
  Butastemu Repovžu lahko rečemo samo “hvala”, saj je na glas povedal in napisal, da dela za globoko državo, čeprav bi rad dajal videz “svobodnega liberalnega novinarja”. No, pa ga je njegova kratka pamet prehitela in si je zabil avtogol.
  Tako se je pridružil Klubu brihtnih Butalcev, v katerega so včlanjeni že Luka Mesec s svojo ontološo izjavo “Izvozniki so rak rana našega gospodarstva”, šolski sekretar Štromajzl z “umazanimi živalmi, Mihec Kordiš, ki bi “podjetnike z bajoneti steral v morje” … tehle se zdajle na hitro spomnim. Dodajte prosim še tiste, ki sem jih jaz pozabila. …Tko da kmalu bo za prvo nogometno postavo v četrti nogometni ligi.

 • murgl

  a je Kučan tudi kaj rekel?

 • piko8

  repovž s kapaciteto petelina na kupu Gnoja, IQ pa številka dojenčkovih COPAT!!!
  Murglskemu palčku z višino 130 cm gre že ornh na otročje, da v prvo bojno črto pošilja kapacitete kalibra repovž!!!

 • Garbage man

  Jelinčić, ki kasira od Mladine………….