fbpx

[Foto] Medijsko-politična naveza: LMŠ in STA delujeta usklajeno in organizirano!

Mojca Zorko (Foto: STA)

SMS sporočilo, ki je bilo namenjeno dvema nekdanjima novinarkama, ki  sedaj delata kot predstavnici za stike z javnostjo stranke LMŠ, je priromalo na napačen naslov. Precej nerodno, prejel ga je namreč piarovec stranke SDS. Tovrstna sporočila so prav gotovo dokaz povezav med novinarji in levo opozicijo. 

Urednica Slovenske tiskovne agencije (STA) Mojca Zorko se je zmotila in SMS sporočilo poslala na napačno številko. Sporočilo, ki je bilo namenjeno piarovkama stranke LMŠ Niki Benedik in Nuši Baranja, je namreč pristalo pri piarovcu stranke SDS v državnem zboru (DZ). Benedikova je sicer nekdanja novinarka Radia Slovenija, Baranja pa je bila zaposlena na Televiziji Slovenija.

“Nika, Nuša, kak je danes plan komuniciranja po sestanku opozicije + a imate tudi sejo poslanske skupine,” je urednica STA vprašala piarovki stranke LMŠ. Ko je piarovec SDS-a Zorkovo poklical nazaj, najprej namreč ni vedel kdo mu piše, se je STA-jevka izgovorila, da na takšen način komunicira z vsemi strankami, potem pa ga je iz vljudnosti še vprašala, ali ima danes tudi SDS kaj v načrtu. Že prej je bilo seveda kristalno jasno, s katerim političnim polom sodeluje uredništvo STA. Nesrečno sporočilo, ki je zašlo prav tja, kamor je bilo najmanj treba, pa je to le še dodatno potrdilo.

Na “napako” se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša, ki je zapisal, da se je izkazalo, da sta “STA in stranka LMŠ eno. Za denar davkoplačevalcev.”  Očitno je to normalna delovna komunikacija med STA in LMŠ.

Sara Bertoncelj