[Video] Marjan Kramar – Golobičev bankster visokih vrednot, ki je osebi s stanjem 250 evrov na računu odobril skoraj dva milijona evrov kredita!

Foto: STA

Ime nekdanjega predsednika uprave in predsednika kreditnega odbora Nove Ljubljanske banke Marjana Kramarja si vsekakor splača zapomniti. Gre namreč za enega izmed veljakov na NLB, ki so na “poseben” način posojali denar svojim izbrancem. Marjan Kramar je tisti bankir, za katerega je nekdanji prvak stranke Zares Gregor Golobič izjavil, da pripada novi generaciji bančnikov: “Značilnost te generacije, ki ji ne manjka strokovnega znanja, je, da začasno pomanjkanje prvovrstnih izkušenj kompenzira s trdnim sistemom vrednot.” Te vrednote lahko vidimo v globini bančne luknje in kreditih na lepe oči, ki jih je njegova uprava podeljevala političnim izbrancem.

Anže Logar, predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, je Kramarja postavil pred dejstva in ga povprašal, kako je mogoče, da je odobril takšna dva kredita, ki sta povsem v nasprotju z zdravo pametjo.

“Povprečni prilivi na osebni račun v zadnjih šestih letih 1.300 evrov, zadnji priliv iz naslova plač 800 evrov, trenutno stanje na računu -2.600 evrov in odobren limit 3.000 evrov. Ali bi vi taki osebi odobrili 1.650.000 evrov kredita?”

In drugi primer: “Povprečni prilivi iz naslova plač oziroma pokojnin v zadnjih šestih mesecih 0 evrov, zadnji prilivi iz naslova plač oziroma pokojnin 0 evrov, trenutno stanje na računu 250 evrov. Matej Narat in Marjan Kramar odobrita kredit 1.650.000 evrov. Ta dva kredita nista povrnjena, a ne?” je Kramarja vprašal Logar.

Baksterji trpijo za kronično demenco
Kramar je na to odgovoril, da se ne spomni teh dveh konkretnih primerov, kot je v navadi banksterjem, ki se borijo s kronično demenco. Logar seveda na takšno zagovarjanje ni pristal in je poudaril, da nikakor ne razume, kako nič ne, če sta pod tema dvema konkretnima kreditoma podpisa Mateja Narata in Marjana Kramarja. Ko pa ga je Logar vprašal, če si je zaslužil teh 1.000.000 evrov nagrade, je ta odgovor poznal in dejal: seveda.

Marjan Kramar je največjo slovensko banko vodil od februarja 2004, še v času vlade Antona Ropa, do januarja 2009. Pred tem je bil tesni sodelavec nekdanjega predsednika vlade Janeza Drnovška in vodja njegovega vladnega kabineta. Ob odhodu iz NLB je v javnosti odmevala novica, da je Kramar za svoje delo prejel nagrado v višini milijon evrov. Pogodbo o nagrajevanju je z njim podpisal Anton Žunič. To je človek, ki je v času Kramarjevega vodenja zasedal mesto predsednika nadzornega sveta NLB, danes pa v kabinetu predsednika vlade svetuje Miru Cerarju. Ob odhodu iz NLB je Kramar zatrjeval, da s posojili za menedžerske odkupe ni bilo prav nič narobe, pozneje pa se je izkazalo, da je NLB že leto 2010 končala z izgubo v višini 183,4 milijona evrov in kopico slabih posojil.

N. Ž.

 • Nobody

  To pomeni, da je Janša imel na računi 62,5 evrov,da mu je Dijana odobrila kredit od 500 tisoč evrov(izvor denarja ni znan, kot tudi 3.5M na računih Dijane in Snežiča-kolega od Janše, zaprt zaradi utaje davkov, pranja denarja,…)

  • AlojzZ

   Levak odpre Kekec pašteto in v njej vidi Janšo!

  • dob

   Ti gre Janša na kurac, ker je vrnil dolg?!

   Tega komunisti ne znajo, pravzaprav niti ne pomislijo, da bi dolgove vračali. Zanje je to plen!
   Podpišejo, da jih bodo vrnili – potem jih pa ne vrnejo!

   Treba je sfukat tistega, ki vrača dolgove. Takšen je nevaren za režim, ker ustvari precedens, po katerem bi se spodobilo, da bi tudi komunisti vračati dolgove. Kam pa pridemo, če morajo komunisti vrniti dolg?! Saj bi komunizem prec propadel!

  • Olga2345

   Obsesija?! Moti vas vračilo????? Ne moti vas kraja in prihvatizacija levakov??

  • bolimeđoko

   Jooj, kakoo si ti boge glave, no.

   • stajerc5

    Kje vidis ti glavo, OK, glava ze, ampak mozgancki-kje so mozgani!

 • dob

  Čaki, čaki, sam da te Möderndorfer dobi v roke…..!

 • piko8

  SDS in g. Janez Jannša sta garant za boljši jutri za nas in naše vnuke!!!!
  Samo tako se bomo znebili in izsušili močvirje, ki ga je naredila rdeča golazen pod vodstvom krvavorokca milana kučana!!!
  VSI NA VOLITVE IN VOLIT SDS IN g. JANEZA JANŠO ZA BOLJŠI JUTRI SLOVENK IN SLOVENCEV!!!!

 • Osti jarej

  ..šoferdžija z demenco,ki se vsem Slovencem smeje v gobec

 • šmentanamuha

  Ja, to je to, tako je treba razgalit te ljudi.

 • Osti jarej

  …je taplav in taprav…..

 • Nobody

  Če že ponarejate video,dokaze,…(rezanje videa vsakih 5 sekund) vam svetujem, da najemete profesionalca. Ker vsak človek kateri ni slep bo videl da je ta video sestavljen iz večin klipov. Vsak dan postajate bolj smešni posledično tudi bolj obupani.

  • Olga2345

   Zato ste pa nobody…. Resnica je za vas laž, laž pa resnica?

  • stajerc5

   Opa, ti si pa sigurno na TV Hanzikurbenhauz zaposlen! Hehe, zdaj te imamo, sicer si pa tako le en od 1500, ki Bodo leteli cez vrata ali pa direktno v Ljubljanico!

 • Peter

  Vsak dan postajate bolj smešni posledično tudi bolj obupani.

  To pa je Stavek leta.
  Vidiš, če se zelo potrudiš, pritegneš tudi malo pozornosti, no.

 • Vera

  Kdaj bo ta lump vrnil neupravičeno sprejet en milijon odpravnine?Kako ga ni sram, da jih je upal vzeti !

  • bolimeđoko

   Kozinc pa mu je pomagal do tega. Ve se čigav je Kozinc.

 • Olga2345

  Človeku se obrača želodec ob teh lopovih! Vsi na volitve! Množično volimo SDS in omogočimo, da dobijo vsa ta odkritja tudi sodni epilog!

 • bolimeđoko

  In zato je ta baraba dobil skoraj milijon odpravnine ???

 • xtc

  Ja za Kučanove privržence pač ni ovir

 • METULJ

  LOGARJEVA KOMISIJA JE ODLIČNO OPRAVILA SVOJE DELO, TO PRIZNAJO TUDI POŠTENI RDEČUHI, TO PA RESS!!

  SLOVENCI ZDAJ VIDIMO KAKŠEN RDEĆI GNOJ JE VODIL NLB!!

  KAKO SO BANKIRJI KOPALI BANČNO LUKNJO 1. KATERO SMO SLOVENCI MORALI POKRIVATI IZ LASTNIH ŽEPOV! KJE JE TU POŠTENJE, A? IN TE VODILNE RDEČE BARABE SO POSTALE DEMENTNE GLEDE TEGA KAKO SO ROPALI SLOVENCE!!

  PFUJ, BARABA OD KRAMARJA, PRED SODIŠČE, TO ZAHTEVAMO SLOVENCI!!

  KAJ TU NI JASNO? DOKAZI ZA ROPANJE SO TU!! SLEDI VLOŽITEV OBTOŽNEGA PREDLOGA PROTI TEM DEMENTNIM BANČNIM OSEBKOM IN NJIHOVIM NADZORNIKOM! POTEM SLEDI KAZEN, HE HE!! KAKO JE T0 POTEKALO V ISLANDIJI, ŠE POMNITE!!

  ČE TEGA NE BO V KRATKEM, POTEM SLEDI NAŠ BOJ SLOVENCEV PROTI SKORUMPIRANI RDEĆI BANDI KI VODI SLOVENIJO IN SKRIVA KRADLJIVO RDEĆO ZALEGO! TO BO PRAVO!! AMPAK BOJ BO NEIZPROSEN , NA VEČIH FRONTAH, RESS!!

  SLOVENCI HOČEMO NAZAJ DRŽAVO, KATERO STE NAM S PREVARO UKRADLI! NIKOLI VEČ NE BO TAKO. HE HE!!

  RDEĆUHI, SLUTITE KAJ VAS ČAKA ?!!

 • Lumpi, vse slabo naj se vam vrne.

 • Kri Za

  Ja zato so jim pa dali kredite, da bi imeli kaj na računu.

  Kaj pa je narobe, če so za sanacije bank zapravili milijarde? Ne bi rekel, če bi kaj vzeli zase, ker je bilo vse pošteno bomo pa že plačali, saj smo narod butcev in hlapcev, nje.

  Pa samo milijon so mu dali nagrade, za tak drobiž se človek tako muči, hm?