fbpx

Vlada se mudi na obisku v Zasavju: Ključna tema so investicije v infrastrukturo

Vlada se mudi na obisku v Zasavje. V ospredju so investicije v novo infrastrukturo. (Foto: Twitter)

Vlada v zadnjem času obiskuje slovenske regije. Te dni se mudi v Zasavski regiji, poudarek obiska pa je na investicijah. 

Pri Vladi RS so sporočili, da Minister Jernej Vrtovec začenja dvodnevni obisk v Zasavski regiji v Občini Litija. Z županom Litije sta ob tej priložnosti spregovorila o nujno potrebni izgradnji obvoznice Litija, obvoznici Zgornji Hotič-Spodnji Hotič ter nadgradnji železniške postaje Litija.

Na trasi državne kolesarske poti pa pravkar poteka tudi gradnja od Litije do naselja Pogonik v skupni dolžini 5.078 metrov. Z omenjeno investicijo so ustvarjeni pogoji za povečanje oziroma nadaljnji razvoj trajnostne mobilnosti v občini Litija.

Predsednik vlade Janez Janša se mudi na obisku v Zasavju. (Foto: Twitter)

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa je prvi dan regijskega obiska v Zasavju izkoristil za obisk glasbene šole v Litiji ter tukajšnjega varstveno-delovnega centra. Ob tem pozdravljajo organizacijo tukajšnjega medgeneracijskega sodelovanja.

Minister Boštjan Koritnik na srečanju z županom Litije. (Foto: Vlada RS)

V okviru regijskega obiska naj bi se predsednik vlade Janez Janša srečal z županom Litije, Zagorja ob Savi in županjo Trbovelj. Obiskal bo podjetja Skitti, AHAC gradbeni inženiring ter DEWEsoft, srečal pa naj bi se tudi s predstavniki podjetniškega pospeševalnika Katapult.

Boštjan Koritnik je obiskal glasbeno šolo v Litiji. (Foto: Vlada RS)

Minister za delo družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj pa je ob tej priložnosti obiskal matični DSO Šmartno, kjer trenutno ni okužb s covidom-19, žal pa so okužbe v enoti Litija, kjer imajo vzpostavljeno rdečo in sivo cono. Zato pozivajo k cepljenju na cepilnih točkah. Vsak posameznik s tem najbolj pripomore k zajezitvi širjenja okužbe.

Minister Jernej Vrtovec se je mudil na območju med Litijo in Pogonikom, kjer nastaja nov odsek kolesarske trase. (Foto: Vlada RS)

Kot so že pred dnevi sporočili pri Vladi RS, je v načrtu uvodno srečanje članov vlade v Litiji na delavnem posvetu, zatem pa naj bi se odvijali ločeni programi premierja, ministrov in ministric. V okviru srečanja se načrtuje srečanja vladnih predstavnikov s podjetniki, predstavniki zavodov in občin ter drugimi deležniki, ki opazno vplivajo na razvoj regije. Regijski obisk naj bi se zaključil z javno tribuno, kjer bo govora o razvoju Zasavja.

Minister Vrtovec obiskal tudi območje gradnje nove litijske obvoznice. (Foto: Vlada RS)

Minister za delo, družino in socialne zadeve je obiskal DSO v Šmartnem. (Foto: Vlada RS)

Domen Mezeg