Mladina v februarju za propagiranje sovraštva do desnice zaslužila 85 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja – del tega od “neodvisne” RTV Slovenije!

Vse februarske naslovnice Mladine so posvečene propagandi antijanšizma. (Foto: Twitter)

Časnik Mladina je v mesecu februarju v letošnjem letu prejel 85 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, od tega kar 12 tisoč evrov od javne televizije RTV Slovenija. Vse to se vidi v spletni aplikaciji Erar. Javna televizija pa zopet troši davkoplačevalski denar za skrajno radikalno levi medij, ki drugega kot sovraštva do desnice in Janeza Janše ne vidi. Čemu so namenili 12 tisoč evrov za Mladino, smo povprašali tudi RTV Slovenija. RTV Slovenija nam je poslala svoj odgovor. Ob koncu članka pa si lahko ogledate tudi graf Erarja, kjer lahko vidite zaslužke Mladine.

Slovenska nacionalna televizija RTV Slovenija se je zopet izkazala s trošenjem davkoplačevalskega denarja. V mesecu februarju so nakazali 12 tisoč evrov za radikalni levi medij Mladina. V mesecu februarju so po podatkih Erarja zaslužili 85 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Med prvimi je podatke razkril novinar Bojan Požar. Zakaj nacionalna televizija ni velikodušna še z drugimi mediji in bi podobno vsoto nakazala Demokraciji, Spletnemu časopisu, Portaluplus in drugim alternativnim medijem, ki so kritično poročali o Šarčevi vladi. Novo mesečno re “Čisto resno vprašanje za vlado Marjana Šarca? Zakaj je Mladina (v lasti finančnega sklada iz Luksemburga), ta mesec pokasirala več kot 85 tisoč evrov proračunskega denarja, od tega malo več kot 12 tisoč evrov od javnega zavoda RTV Slovenija?” je razkril Bojan Požar.

Mladina je takoj po odstopu vlade pripravila intervju z Marjanom Šarcem z naslovom “Jastoge smo dali na mizo, pojedli pa jih bodo drugi.” V sledeči številki so objavili prispevke Janševa tovarna laži Svetlane Slapšak, Sramota Jožeta Vogrinca, Doktor za mlatenje prazne slame Vasje Jagra, Ustvarjanje družbene resničnosti Sama Uhana in Zgodovinski vzorec Boža Repeta.

Grega Repovž napisal nova pravila za razumevanje parlamentarne demokracije
Glavni odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je v isti številki zapisal članek Varuhi demokracije. V njem je zapisal, da poslanci niso izvoljeni zato, da postavijo vlado. Glede na odmeve posameznih poslancev različnih strank v našem mediju se je hitro ugotovilo, da se je Repovž dokazal s svojim neznanjem osnov parlamentarne demokracije. Nič drugače niso zapisali  zgoraj našteti avtorji, ki se v slovenski javnosti opredeljujejo za izrazito antijanšistične akademike.

Ob pogledu na članke v Mladini lahko opazite izrazito antijanšistično držo. (Foto: Posnetek zaslona/Mladina)

Mladina se bojuje z mlini na veter
Mladina se je v preteklosti velikokrat pojavila v slovenski javnosti zaradi svojih spornih bivših lastnikov. Preiskovalna parlamentarna komisija pod vodstvom poslanke SDS Jelke Godec je ugotovila, da naj bi del denarja iz preplačanih žilnih opornic podjetja Mark Medical pristal tudi na Mladini. Sedaj pa jih je prevzel sumljivi luksemburški sklad York. Mladina s svojim širjenjem antijanšizma postaja Don Kihot slovenskega žurnalizma. Groženj o tem, kaj vse naj bi jih po njihovem mnenju prinesla vlada Janeza Janše, ne jemlje resno nihče, razen nekaj progresivnih radikalcev in akademikov.

Najbolje je aktualno politično situacijo povzel predsednik SMC Zdravko Počivalšek : “To ne bo koalicija ene stranke, kot tudi ne koalicija enega predsednika. To bo koalicijska vlada, v kateri se bo delalo s konsenzom in z upoštevanjem vseh štirih partneric.” Ali se bodo Počivalškove besede uresničile, je odvisno od vseh štirih parlamentarnih strank. Te pa imajo lepo priložnost, da se dokažejo s svojim delom in predvsem tranzicijskim levim krogom dokažejo, da so vse njihove besede o antijašizmu ena velika laž.

Mladina je prejela več kot tri milijone davkoplačevalskega denarja. V mesecu februarju so dobili več kot 85 tisoč evrov. (Foto: Erar)

 

Vprašanja smo poslali tudi na RTV Slovenija, Mestna  knjižnica Ljubljana in Državni zbor Republike Slovenije:

1. V aplikaciji ERAR smo opazili, da ste v mesecu februarju 2020 nakazali 12.060,64 evrov časopisu Mladina? Kaj je bil namen plačila? (enako vprašanje, vendar z različnimi zneski smo poslali tudi na Mestno knjižnico Ljubljana in DZ RS)

 

 

Odgovor Mestne knjižnice Ljubljana:

Pozdravljeni,

časopisnemu podjetju Mladina smo februarja 2020 v znesku 3.730,11 EUR plačali letno naročnino za naslednje revije:

Monitor (14 izvodov):

Knjižnica Frana Levstika V. Lašče, Knjižnica Škofljica, Knjižnica Grba, Knjižnica Rudnik, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Poljane, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Zadvor, Knjižnica Fužine, Knjižnica Polje, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Bežigrad in Knjižnica Šiška.

Global (23 izvodov):

Knjižnica Frana Levstika V. Lašče, Knjižnica Brezovica, Knjižnica Dobrova, Knjižnica Ig, Knjižnica Škofljica, Knjižnica Grba, Knjižnica Rudnik, Knjižnica Prežihov Voranc, Slovanska knjižnica, Knjižnica Poljane, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Zalog, Knjižnica Jarše, Knjižnica Polje, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Glinškova ploščad, Knjižnica dr. France Škerl, Knjižnica Savsko naselje, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Šentvid, Knjižnica Šiška in Trubarjeva hiša literature.

in Zakladnica zdravja (2 izvoda):

Knjižnica Škofljica, Knjižnica Dobrova.

Plačali smo tudi naročnino za prvo trimesečje na revijo Mladina (26 izvodov):

Knjižnica Frana Levstika V. Lašče, Knjižnica Škofljica, Knjižnica Dobrova, Knjižnica Grba, Knjižnica Rudnik, Knjižnica Prežihov Voranc, Slovanska knjižnica, Knjižnica Nove Poljane, Knjižnica Poljane, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Zadvor, Knjižnica Jarše, Knjižnica Zalog, Knjižnica Fužine, Knjižnica Polje, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica dr. France Škerl, Knjižnica Savsko naselje, Knjižnica Glinškova ploščad, Knjižnica Črnuče, Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Vodice, Knjižnica Gameljne, Knjižnica Šentvid, Knjižnica Šiška in Trubarjeva hiša literature.

 

Odgovor Državnega zbora:

Spoštovani!

Za naročnine na 3 revije (Mladina, Global, Monitor), ki jih izdaja časopisna hiša Mladina d. d., smo v Državnem zboru, v letu 2019, skupaj nakazali znesek v višini 7.513,66 €. Znesek 2.404,94 €, ki ga omenjate v vašem vprašanju, je točen in smo ga nakazali kot redno plačilo za tri mesečno naročnino na reviji Mladina in Global ter celoletno naročnino za revijo Monitor.

Odgovor RTV Slovenije:

RTV Slovenija je časopisnemu podjetju Mladina februarja nakazala več plačil v skupnem znesku 12.060,64 evra. Gre za letne naročnine na tednik Mladina, mesečnika Global in Monitor in prilogo revije Monitor DVD za celoten javni zavod RTV Slovenija

Luka Perš

 • All Bot

  Ukinite jim ves denar, sedaj ko ste na oblasti.

  • Simon Rožič

   …najprej je potrebno zavladat, tudi nad vojsko, potem pa začet s
   pametno selekcijo zajedalcev. Dokazi so zbrani, le miselnost je
   levo mutirala v smer:za nič dela veliko plačilo! …če ne dajo, pa
   vzamemo, a ne , tovariši!

 • to_mi_delaj

  Naj ga levaki sami financerajo

  • mona lisa

   Revijo takoj ukinit.

   • novaknovak

    ma sam pipco zapret pa naj se živijo kar prodajo.. pa da jih vidimo

 • VERZIFIKATOR

  Izumitelj R.Povž

  STARINA IN NAPREDEK

  Napredno menda v žlahti je z mladostjo,
  vsaj tako preteklost prepričuje,
  zgodovina sliko izrisuje,
  da mladost pometa pač s starostjo.

  Mladi so napredni, mladi nada,
  revolucij vseh gonilna sila,
  ta, ki vse režime je zlomila,
  zavolj mladih vedno pada vlada.

  Kaj bilo bi svojčas brez mladine,
  ko bi nje nikoli ne imeli,
  še naprej v stoenkah bi sedeli,
  čakajoč, inflacija da mine.

  Pa se mladec sleherni postara,
  leta tu so, težja so bremena
  in dejanja bolj okorna, lena,
  kdor zanika, zgolj sam sebe vara.

  Kdor razumen je, se prilagaja
  letom svojim, gubam in starosti,
  nerazumen v najstniški norosti
  misli, da je mlad in da ugaja.

  Da dovolj je zgolj se razglasiti
  za napredno, večno mlado silo,
  to da vžgalo bo, naprej gonilo,
  moglo obnemoglost preglasiti.

  Taka dobro znana je starina,
  ki že zdavnaj vsa je nazadnjaška,
  toga in alzheimersko hujskaška,
  le napis ostal ji je: Mladina.

 • mona lisa

  Ukinit Mladino ki je levaška hujskaška revija odgovorne pa kaznovat.

  • Joc 52

   se bodo sami, ko bo presahnil dotok denarja

 • zaslosds

  Rdeča lažnjiva mladina

 • Andrej

  Mladina je brezupen primer. Tako oprane glave imajo, da nikdar ne bodo spoznali, da so eni najhujših državnih parazitov in škodljivcev. Na žive in mrtve očitajo financiranje Nova24, ki to dela po pogodbi in pravilih, čisto tiho pa so, ko se financirajo oni sami brez pogodb in iz skupnega denarja davkoplačevalcev. Taki “Mladinci” razumejo en sam način: odvzeti vse državne finance in financirajte se sami.

  • slosin

   komunajzarji so vedno svoje svinjarije podtikali drugim…

   • Simon Rožič

    …že od leta 1941-45 ko so se Slovenci kar sami metali
    v brezna in rudnike! Vse umazanije so iz naslova fašizma
    in komunizma, s tem, da drugo še ni iztrebljeno !

 • Kučko pod pručko

  Še nekrat hvala, Miheljak in Kovač

  Na Novi sem se že dvakrat zahvalil Miheljaku in Kovaču, da sem to komunajzarsko revijo, ki smo jo z veseljem brali v času slovenske Pomladi, odpovedal že leta 1991. Toliko gnojnice, kot sta jo tisto leto izlivala po naši osamosvojitvi in najbolj zaslužnih osamosvojiteljih, je bilo veliko preveč za moja domoljubna ušesa. Od takrat te gnusobe nisem več vzel v roke in je tudi ne bom.

  Zato še enkrat HVALA, MIHELJAK in KOVAČ

 • bubamara

  Elitni sovražniki Slovenskega naroda zbrani na kupu = Mladina.

 • xtc

  Čas je ,da Janševa vlada ukine RTV naročnino in RTV na prosti medijski trg in oglaševanje.

 • macon

  Iz naslovnice Starine: “Opozorilo: tudi tretja vlada Janeza Janše lahko škodi nacionalnim gospodarskim interesom” je po analogiji, da so nacija oni prvorazredni, par tisoč udbomafijcev in priveskov, ki ropajo to družbo. Njihovim lopovskim interesom bo ta vlada upam čimbolj škodila.

  Za slehernike so bile vlade Janeza Janše vedno dobre, ker so izboljševale red in nižale davke na delo.

 • Franci Pušenjak

  Najbolj tipično in najbolj nesramno zavajanje kar more bit je, da ta cajteng poziva na proteste proti sovraštvu, na najbolj sovražen način! Kdo to sprejema, temu verjame in bi se tega udeležil???

 • Tito420

  Če bi biw se tito nebi blo koronavirusa. Chhange my mind

 • maček ivan

  ENTER!
  This user is blocked.

  • šrauf

   Sva že dva…

  • Franc Branc Domobranc

   This loser is shocked!

 • plavi-mil

  Upam, da bo tega financiranja KONEC, naj se vzdržujejo sami ti rdeči fašisti, po enem tednu crknejo.

 • šrauf

  Povprašat bi bilo treba tudi tudi v množico JAVNIH osnovnih šol zakaj se jim zdi potrebno sponzorirat radikalno Mladino.

 • Van Der Waals

  RTV prispevek ukiniti!

 • Franta Branc Franc Domobranc

  Je pa treba priznati, da Janez proti Zdravkotu izgleda kot mladenić. Za Zdravka Počivalška obenem velja nomen est omen, obdrugem pa nikakor( za tiste, ki jim pozno pride, ko drugim že pušča prostata oz fraća; glede na ime-NE, hlede na prezime-DA)

 • Svoboda

  Ukinit naj levaki sami kupijo

 • novaknovak

  ok, so pač naročeni na to pisunstvo… toda ker naj bi bili nepristranski, ki jih plačujemo levi, desni, srednji pa vmesni in neopredeljeni… so, in zakaj ne, niso naročeni tudi na demokracijo in družino? vprašajte jih še to…