Zakaj levica ne izpusti šolstva iz svojih rok: “Učitelj je vojak revolucije,” je izjavil Kučan!

Milan Kučan (foto: STA).

V Državnem zboru so pred dnevi zahtevo Ustavnega sodišča dokončno pokopali. Zdaj je jasno, da zahteva, da se z zakonom omogoči 100-odstotno financiranje zasebnih osnovnih šol, ne bo obrodila sadov. Očitno smo tudi na tem področju še vedno v primežu prejšnjega sistema, šolstvo pa je povsem nadzorovano. “Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo,” je zapisal davnega leta 1973 Milan Kučan v glasilu Komunist, vendar je glede na dogajanje in nesposobnost oblasti, da bi tudi področje šolstva uredila skladno z zahodnimi standardi kakovosti, njegov rek še kako aktualen in pojasnjuje, zakaj trda levica ne pusti, da bi se šolstvo ustrezno reformiralo.

V torek je v Državnem zboru potekalo nadaljevanje 38. seje, kjer so dokončno pokopali zahtevo Ustavnega sodišča, da bi se z zakonom omogočilo 100-odstotno financiranje zasebnih osnovnih šol. Da naša levica svojo ideološko-politično usmeritev pelje v skrajnosti, po drugi strani pa se ji odreka zaradi lastnih koristi in pragmatičnih interesov, smo že pisali. In prav ta kombinacija skrajnosti se odraža v njihovem odnosu do šolstva.

Ustavno sodišče je že davnega leta 2014 odločilo, da imajo otroci, ki obiskujejo zasebne in javne osnovne šole enake pravice do brezplačnega šolanja, vendar koalicija kljub številnim doktorjem prava tega področja ni ustrezno uredila in je z zavestnim kršenjem ustave finančno prikrajšala starše otrok, ki obiskujejo zasebne šole z javno veljavnimi programi. Podobno se dogaja tudi z novim visokošolskim zakonom, ki kot kaže, stremi k popolnemu uničenju zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo. Tako na celotnem izobraževalnem področju prevladuje politična agenda iz časov, ko je bilo šolstvo v izključni domene eni same politične partije.

Menda ni politične volje, ki bi bila v roku štirih let sposobna odpraviti ustavno nepravilnost
V imenu poslanske skupine Slovenske demokratske stranke je na včerajšnji seji govorila Jelka Godec. Najprej je poudarila, kako zanimivo je dejstvo, da največja vladajoča stranka govori o pomanjkanju politične volje v Državnem zboru, da bi v roku štirih let odpravila protiustavnost oziroma ustavno nepravilnost, ki se pojavlja v Zakonu o financiranju vzgoje in izobraževanja. Jasno je, da je politična volja na strani vladajočih strank. Tem se očitno ni uspelo poenotiti glede financiranja zasebnih šol. Godčeva je kot ena izmed redkih izrazila neposreden predlog, ki sledi odločbi Ustavnega sodišča, ki pravi, da je treba, glede na ustavo, zasebne šole oziroma tiste šole, ki izvajajo javno-veljavni program, financirati 100-odstotno.

Ustavno sodišče je tudi decembra 2014 to odločilo in zapisalo, da je potrebno to protiustavnost odpraviti v enem letu. Danes, torej od leta 2014 do 2018, v skoraj štirih letih, pa vladajoča koalicija tega ni uspela narediti. Mi smo trikrat vložili ta predlog. Trikrat. Očitno bo že tretjič zavrnjen. Vmes pa je bil zavrnjen tudi predlog vlade, tudi predlogi koalicije in nenavadno je, da vladajoča stranka in pa vladajoče, torej ostale v koaliciji, pravijo, da so poskušale odpraviti neustavnost. Zanimivo je, da kar s tremi različnimi predlogi,” je dejala Godčeva.

SMC zatrjuje, da sledi odločbi Ustavnega sodišča, državljane pa še kar zavaja
Na torkovi seji so tako na govorniškem odru vsi povprek trdili, da so poskušali. Vladajoča stranka SMC je zatrdila, da je sledila odločbi Ustavnega sodišča. Ta nesmisel je opazila tudi Godčeva in komentirala: “Govoriti, da s tem, ko se bo javno-veljavni program na katerikoli šoli, ki izvaja ta program, financiral 100-odstotno, da bo s tem zasebno prihajalo v javno, torej poseganje zasebnega v javno, je, po domače povedano, larifari oziroma zavajanje volivcev. Namreč. že zdaj v Zakonu o financiranju vzgoje in izobraževanja piše, da se javno-veljavni program v šolah, ki izvajajo ta program, financira 85-odstotno. Torej, ali zdaj ni tega prehoda? To je eno izmed zavajanj.”

To pa ni edino zavajanje, ki nam ga napletajo. Vladajoči govoričijo tudi o tem, da bi s financiranjem zasebnih šol financirali elito. Da menda raziskave kažejo, “da je pismenost pri tistih, ki so bolj izobraženi oziroma socialno situirani boljša kot pri tistih, ki niso“. In kaj ima to opraviti z zasebnimi šolami? “To nima nobene veze z zasebnimi šolami. To ima vezo samo z izobraževalnim sistemom in daleč od tega, bolje bi bilo, da bi potem tisti, ki to trdi, pokazal statistike, ali je res, da je na zasebnih šolah boljša pismenost kot v javnih šolah. Mi imamo mrežo javnih šol, ki je dobra in je tudi zaščitena v Zakonu o financiranju vzgoje in izobraževanja. Zasebna šola namreč ne more nastati tam, kjer je ogrožena javna šola, zato tudi zasebnih šol nimamo v manjših krajih,” je argumentirano nasprotovala Godčeva.

S takšnim dejanjem je vladajoča koalicija na čakanju pustila okoli tisoč dvesto otrok, in to za tristo petdeset tisoč evrov letno. Za šolanje otrok je ta denar seveda pretežko nameniti, za ustavljanje novih uradov, za katere se namenja nov denar, pa ni problema. Ustavno sodišče je dovolj odločno povedalo, da je javno-veljavne programe treba 100-odstotno financirati ne glede na ustanovitelja, kar zagovarjajo tudi v SDS.

Gre za nadzor nad šolstvom – tako kot v opevanem prejšnjem sistemu
Spomnimo, kaj je o šolstvu leta 1973 povedal Kučan, objavljeno je bilo v glasilu Komunist. “To pa spet pomeni, da bodo morali iz šole tisti ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi, pri čemer pa seveda ne gre predvsem in samo za religiozne učitelje. Gre namreč za širšo diferenciacijo, pri kateri ključni problemi niso religiozni, o čemer smo podrobneje govorili že na 30. seji CK. (…) V prosvetnih kolektivih pa morajo biti ljudje, ki (kakor stalno poudarjamo) sprejemajo socialistično usmeritev in so se zanjo tudi pripravljeni bojevati. To pa so hkrati tudi ljudje, ki imajo temeljne kriterije za sprejem v ZK. (…) Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo …” (Milan Kučan, Komunist, 9/3-1973). Bistvo tiči v nadzoru nad šolstvom. Povsem enako je bilo v prejšnjem sistemu. Če jim je uspelo oskruniti druga področja, zakaj ne bi isto storili še s šolstvom? Zavajanje za dosego svojega cilja je naslov zgodbe, ki jo Kučan s svojimi priležniki že dolgo piše.

 Anja Lepej

 • sunday

  ja, ja oni so še vedno 45-tega – “revolucionarna avandgarda delavskega razreda” – tudi takrat je bil “učitelj” vojak revolucije – čas jih je sicer povozil, žal neuka tujerodna raja tega še ni spregledala!!!

 • Franjo Trojner

  Slovenski Vaclav Havel z napako je toti Kučan. Že, kot šef komunistične partije in kasneje, kot prvi predsednik demokratične samostojne Slovenije ni nič dobrega naredo za narod (dostojno, človeka vredno živlenje) in ne za državo , zakaj vsaj zdaj ne more biti samo navaden penzijonist? Take sorte je, da nas bo do samega konca gnjavo, aneda? Bog se nas usmili, kot da se že ni dovolj vsega slabega zgrnilo na ves slovenski rod, zdaj še nas toti nelustriranec nekaj non stop gnjavi!

  • Mojca pokraculja

   Prosim ne žali Havla, ki je bil velik clovek.Ta mali kepec se je rinil v njegovo senco, da bi zabrisal svojo pravo naravo.
   Uničevalec, izdajalec in raznorodovalec. Nima se kam umakniti. Bramorja je treba uničiti.

 • Antonius

  Po Kučanu je učitelj vojak revolucije, v zgodovino slovenskega spominjanja bo pa prav Kučan zapisan , kot slovenski veleizdajalec.
  Kučan je vsekakor fenomen. Tako majhen kot je, je naredil slovenskemu krompirju več škode, kot jo more narediti bramor. Slovenski krompir je v Kučanovem primeru matafora, vezana na osamosvojitev.
  Kučan v slovenskem primeru niti gnoj ne more biti, ker Gnoj v povezavi z njim, pišemo z veliko začetnico.
  Pa še eno spoznanje v zvezi z njim je presenetljivo. Kako majhen *kurc* mu zadostuje, da z jim že od osamosvojitve naprej, jebe celo Slovenijo

  • Mojca pokraculja

   Vsak kmet ve kako je z bramorjem. Bramor se zaredi v gnoju.Z gnojem se ga prenasa v zemljo. Resitev je največkrat opustitev obdelovanja zemljišča. Bramor nima hrane in pocrka.
   V tej prispodobi je torej rešitev za nas krompir.
   Zdaj si mi dal še potrditev moje ideje o naši zastavi. Sem nedavno napisala kakšna naj bo naša zastava: “Zastava rjave barve, na sredini pa krompir.”
   Popolna simbolika.

   • dob

    “Bramor se zaredi v gnoju.”

    Pri kučanu je kombinacija ta, da je hkrati in bramor in gnoj, težko se ga rešiš!
    Mu je treba zapret pipico, da ne pride do dnarja, pa bo crknu.

    Recimo tako, da porušimo NLB, kot so Francozi Bastiljo, da ne ostane cegu na ceglu, pa smo prec profitirali. (kar seštejmo vse prihodnje dokapitalizacije NLB…. pa bomo videli, da se splača!)

    • Mojca pokraculja

     Tako dobre ideje že dolgo ne !

  • samsara

   Napoleonov kompleks…
   https://en.wikipedia.org/wiki/Napoleon_complex
   Glede na to, da kot padrone vedno primerno nagradi svoje privržence vse do zanj uporabnih idiotov, tako dosledno ravna tudi dotični. Zgleda, da v končni fazi, po kratkem sprenevedanju in onegavljenju vladajočih marionet, stavkajoči iz komunističnega sektorja imajo možnosti za uspeh.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kdo sploh pusti temu komunajzerskemu zahojenemu gnoju,da se še vtika vsepovsod kjer mu ni mesto.
  Parazitska komunajzerska nesnaga se je že davno upokojil in kaj še hoče prekleta podgana izdajalska.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Montana

  Bedna izjava bednika iz ozadja.

 • AlojzZ

  “Učitelj je vojak revolucije,”

  O, da bi se tega zavedali tudi v SDSu!

 • učko

  Jah n’č, rdečkarji znajo manipulirat z GLUPAVIM Zlovenačkim folkom. Njihovi “nasprotniki” pa kolaborirajo al’ pa kraljujejo v Noriškem kraljestvu !

 • Tweety Bird

  Laž je nesmrtna duša SDS-a !!!

  • osa

   VSI LAŽNIVCI , TOVARIŠ KUČAN SKLICUJE OBČNI ZBOR DNE 30.02. 2018, ZARaDI KOORDINACIJE NADALJNEGA DELA.
   s seboj prinesite čim več dokazil o vašem uspešnem laganju in podtikanju. najbojl zaslužen bo izbran v vodstvo lažnivcev. imel bo nadaljne privilegije, pri kreslovki (podnevi in ponoči), kučanu florjančiču, posebej pri doktorju laži cmerarju,..

  • Capi

   Še en znan pregovor: Rdečuhi so znani po tem, da stvari ki jih sami delajo, podtikajo drugim….

 • Miro

  no evo kaj je Milan izjavil 1973 . dajte še izjave Kralja Norega Kraljestva…. te so bile šele poučne

  • osa

   tovariš kučan, laž je nesmrtna duša komunuzma, to sedja plačani papgaji trobijo po nareku, ker se vsak dan več slovenčkov opameti. tovariš kučan, avi nimate nikaršnega sramu za vaše nedelo, ZA VAŠE KATOSTROFALNO SLABO VODENJE SLOVENIJE, povzročanje krivic, goljufanje, podtikanje, da nekoga obsodite na nezanem kraju ob neznanem času za neznano kaznivo dejanje in je po kumunistično človek obsojen, čeprav ne ve zakaj????? ali se ni ne bojite smrti, ter bi začeli govoriti resnico in delati pokoro.
   pazite BOG JE: in ne sodi po komunistično???

   z kakršnimi vatli vi obsojate in delate, z takšnimi vatli bo vaše plačilo

 • VERRZIFIKATOR

  Milovan K.

  MALI VOJAK

  Za vojaka rad se je razglašal
  revolucije in kaj vem česa,
  lastnega zavoljo interesa,
  celo je armado v tem prekašal.

  Sam najmanjši vedno med sovdati
  svoje bojne klice je ponujal
  kot vojake druge s tem spodbujal,
  takšnega rodila ga je mati.

  Da vojak se vedno izpostavi,
  tega malček kajpak ni pomišljal,
  je o drugih kajpak le razmišljal,
  drug vojak zanj glavo da nastavi.

  Revolucija da večno traja,
  znal je bojevito gobezdati,
  takšnega rodila ga je mati,
  rekel je: »Borite se do kraja!«

  Revolucija da pač požira
  elemente takšne neprimerne,
  nespodobne in še zlasti verne,
  se vojaček naš še zdaj zadira.

  Zdaj nam je le to še počakati,
  lastnega požre da otročiča,
  malega vojačka, fičfiriča,
  revolucija, njegova mati.

 • Miro Jereb

  Prosim za enga vojaka revolucije da uredi zadevo s kučmanom…

  • MEFISTO

   Ostrostrelec naj bo!

   • Mojca pokraculja

    Pijan lovec.

   • KIKI

    Mora pa ostrostrelec dobro ciljat, ker tarča res ni velika….

    • MEFISTO

     Tarča sicer res ni visoka, je pa široka.

     • KIKI

      Ga bomo pa počez položlli….

 • učko

  Fašističko-komunistička INDOKTRINACIJA “naših” učiteljev je še vedno glavna “komanda” in nič čudnega, da imamo rdečkarsko fašistokracijo zažrto v vse pore družbe!

 • Vojteh Dovč

  pa kakšno prisego je tudi mogu dat.

  • KIKI

   Komu? Štefki?

   • Vojteh Dovč

    TUDI ŠTEFKI NA BEŽIGRAJSKEM ŠTADIONU.
    TKO DA SE MAL OBUJAMO SPOMINEM..

    • KIKI

     In gate so se mu zelo tresle, še bolj kot glas!!!!
     Še pomnite tovariši, že takrat je bilo zelo neiskreno!

     • Vojteh Dovč

      Prisegam pri vsemogočnem bogu,da bom zvest hraber –ITD —
      -TO PA TAKE

     • traktor

      Tebi ni treba nič prisegat,ker vsi na tem portalu vedo da si zelo odprte glave.Predvsem, ko zehaš.

 • centurion

  Ustavo morajo vsi spoštovati.
  Razen nekaterih.
  Za njih velja tajni Uradni list in zakoni naravnega prava, tovariš Kučan, mar ne?

  • KIKI

   Kučan& imajo svojo “zloustavo” ! To čutimo vsak dan!
   Ima pa Kučan tudi zapriseženo četo samih satanov, ki se
   žal hitro razmnožujejo, ker jih nismo pravočasno kastrirali!

   • Vojteh Dovč

    Prisegam pri vsemogočnem bogu,da bom zvest hraber –ITD —
    -TO PA TAKE

 • MEFISTO

  Administrator, zakaj nam že tako rano kvarite dan s tem s tem Kučanovim ptičjim strašilom.

  Objavite najlepšo podobo Janeza Janše v krogu svoje lepe in očem prijazne družine, pa naj enega edinega ter istega razjeda zavist in naj nori, saj bomo vedeli, zakaj.

  • KIKI

   Res je, Mefisto, za včerajšnji dan ljubezni, bi se taka lepa
   fotografija ene lepe družine prav prilegla moji duši ! In nisem edini,
   kot berem!
   Kučan je star, že od mladosti zakompleksan stvor, ki se je prerival
   v prve vrste z zlobo in bolno lojalnostjo “visokim” ciljem komunizma.
   In zdaj žanje – naše glave!

 • totex39

  Tako je to , če imaš v komunizmu tak vpliv ti ga ne more nobeden vzeti do smrti, v tem primeru pa še bolj, ker pri nas še vedno vlada komunistični režim.

 • dr Janez Sveti

  In tako je v sodstvu, visokošolstvu,zdravstvu, medijih,policiji in v vseh državnih podjetjih.
  DR janez Sveti poznavalec

  • MEFISTO

   Pa si res brihten!

   Če bi bil še bolj brihten, bi pa naštel, kje ni tako in bi bil prej gotov ter ne bi utrujal svojih redkih bralcev.

   • dr Janez Sveti

    Se strinjam s tabo dragi Mefisto .
    DR Janez Sveti genij

 • MEFISTO

  Sem rekel, meni in mojim tovarišem se je splačalo.
  (Milan Kučan)

 • Grenze

  Kose bo zavedel , da revolucija žre svoje otroke bo zanj in njegovo sodrgo prepozno !!!!!!

 • montyamp

  TITO-BANDITO IN HALBMADŽARSKI ŽVEPLENI MURGELZVERGL
  sta stvora , ki sta do danes naredila največ škode slovenskemu narodu .
  Preberite življenjepis zločinca AL CAPONE :
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Al_Capone
  Kozorog z luno v ognjenem znamenju kot žvepleni .
  PODKUPLJENI SODNIKI , PATRIA D.O.O , hahaha………………

 • montyamp

  Ceaucescu je šel pre-daleč , žvepleni tudi .
  https://www.youtube.com/watch?v=h-3Myy5iTKE
  Kaj se zgodi , če učitelje sreča pamet ???

  • FireSnake

   tako bi bilo treba pospravt vso to rdečo sodrgo…

  • KIKI

   Učitelje sreča pamet? Kje si to pobral?

 • montyamp

  A so zato zaklali KRAMBERGERJA ???
  IVEK KDO TE JE UBIL ???
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • KIKI

   Kdo le? Borec za volilne glasove, vendar! Veliki tovariš Kučan!

 • althar

  Nič. Kučan bo na to samo še dvestosedemnajstič rekel, “jaz sem le navaden upokojenec.”

  • KIKI

   Potem pa kar na evtanazijo, če je tako navaden! Nobene škode, a njede?

 • herman

  Grozno, vam rečem! Ta Kučan ni nič boljši kot Janša. Na vse se spozna in v vse se vtika. Sicer sta pa kot strumna vojščaka oba služila isti revoluciji.

  • Vera

   Kučan je strahopetec, ker se noče na TV soočiti z Janšo, zato ju prosim ne primerjajte .

  • KIKI

   Kako je bil Kučan lahko strumni vojak, saj tiste pod 1,50m sploh
   niso v vojsko vzeli ? Samo vprašam!¨….

   • tohuvabohu

    Za vohuna je bil še prevelik.

  • dob

   kučan ukazuje Slovencem že 32 let! Ko bo Janša ukazoval 32 let, potem se oglasi!

   Da nista nič drugačna? V primeru, da bo Slovenija propadala pod Janšo enako kot propada pod kučanom seveda, pa še kaj napiši, ti pamet prfuknjena!
   kučan je odgovoren za propad že dveh držav, SFRJ in zdaj Slovenije, ki jo spreminja v SFRJ in zdaj pripada na enak način, zaradi istih vzrokov!.

   Janša NE SPREMINJA Slovenije v SFRJ.
   kučan je ta, ki spreminja Slovenijo v SFRJ, ti bizgec, zato nista oba vojščaka revolucije!

   Za kratkega Janševega vladanja so se vsi kazalci začeli popravljati, zato ga je pa kučan odstranil. Izpeljal je državni udar in vrgel legalno izvoljeno vlado.
   kučan je organiziral Patrio, čeprav je vedel, da bo na sodišču popušil.
   Pridobil pa je na volitvah in na času!!!! Ukradel je volitve, in to ne edine.

   Kolikokrat je pa Janša storil njemu enako????
   Ko že govorimo o tem, da sta glih…

   • Mojca pokraculja

    Tako kot vedno dob, kadar jasno in nedvoumno pokažeš na bedarije in zblojeno mišljenje, ni nobenega odgovora, tokrat od hermana. Ok bom pa jaz odgovorila. Odgovora ni, ker sogovornik nima kaj odgovoriti. Kako simptomatično in predvidljivo.Ko jih postaviš pred dejstva, navedeš argumente, se poskrijejo in čista tišina, kot da se nikoli niso oglasili. Ampak kljub temu, ne odnehaj.

    • dob

     Če dovolite, dragi kolegi, jaz ne bi še odnehal ….

 • KIKI

  No, pa smo tam, kjer smo, dragi “tovariši” že bili! V socializmu
  z močnim poudarkom na komunizmu!
  Da so šole žive institucije indoktrinacije, vemo vsi, ki smo
  v šole hodili, pa tudi tisti, ki spremljajo šolsko delo svojih otrok v
  današnjem času . Žal! Odmik od realnosti, s potenciranimi
  temami in zablodami iz časa Jugoslavije, brez enega samega
  časovnega premika v širše, bolj intelektualno gledanje na svet.
  Učiteljice (razen redkih), ki s svojim poklicnim prispevkom še
  vedno tlačijo že davno priučene puhlice in mrcvarijo otroke z
  nepomembnostmi v detajlih za “doktorate”, puščajo mlade ume
  prazne in do konca nezainteresirane! Pedagogi so sami sebi dovolj
  in ne dovolijo oporekanja, ne v učilnicah, ne v domačem okolju!
  Oni imajo svoj prav še iz časov, ko se je reklo, “kar se Janezek naučil,
  to Janezek zna “…in to so ti vojaki, ki imajo um v moči sobne temperature,
  kako pa vodijo državo, pa ste se že sami prepričali in imate upam dovolj!

  Včerajšnja vesela povorka tovariš in tovarišic, ki svoj dohodek ne glede
  na podano delo, prejmejo na minuto točno na znan datum v mesecu in,
  ki jim za trg dela ni potrebno skrbet, saj se otroci še vedno rojevajo, so
  jasno in glasno povedali da hočejo več, da so strahovito podcenjeni,
  in ….tralalalalal…kaj še vse! O otrocih, ki so prikrajšani za pravo, moderno
  demokratično vzgojo jim pa res ni potrebno biti mar….

  In tu ima “ata” Kučan prav! Več bebcev “proizvede” šolstvo, lažje je diktatorjem
  vladat, lažje jih je obvladat, saj si njihove volilne glasove kupuje za drobiž,
  ki ga plača iz kredita EU in ga bojo generacije vračale še leta in leta! …
  Morala, etika , kaj je to, tako imenovani tovariši in tovarišice ?

 • centurion

  Zbrana dela tov.Kučana.

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
  ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.
  ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.
  ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
  ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.
  ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

  • Johan

   Majnka eno. Kako iztrebiti in uničiti Slovence

   • Capi

    ne klič hudiča, ne manjka veliko, da bo to njegovo delo uresničeno v naslednjih štirih letih……

   • dob

    To on naredi sproti.

 • Vera

  Po moje bi morala Cerar in Pahor , Kučana opozoriti, da on ni več ne v vladi, ne v parlamentu, zato se naj ne vtika v zadeve, ki se ga ne tičejo več že od zadnjega dne predsednikovanja . Oglaša se še lahko samo v ” pismih bralcev “, pa še tam neukazajoče !

  • KIKI

   On ne piše, on ukazuje, draga Vera in njegov glas gre v “deveto” vas
   preko njegovih medijev!

   • Vera

    Vodilni, čeprav niso ne vem kaj , so tisti, ki bi mu morali ukazati naj miruje,ker je zdaj ” navaden upokojenec “z veliko nezasluženo penzijo(Tonin +1.600 evrov na mesec ).

    • KIKI

     …so pa še druga orodja ….

     • Vera

      Zakaj pa Türk ne meša dreka ? Nisem zanj, toda on vsaj ve kaj sme in kaj ni več v njegovi pristojnosti .

   • tohuvabohu

    Še ukazovati mu ni treba. Vsak dresirani vojak revolucije sam dobro ve, kaj mora storiti.

 • Franc Jug

  Menim, da so bile včerajšnja stavka učiteljev in vse ostale stavke javnega sektorja, ki so že bile in kratkem še bodo, dogovorjene in načrtovane z vlado in drugimi levičarskimi institucijami. Dogovorjeno zato, da bi prikazali svojo moč in preplašili morebitne korenite spremembe v vladi in parlamentu po volitvah. Vlada bo pod krinko tako prikazanega “velikega pritiska”, večino zahtev sindikatov delno izpolnila ter si s tem zagotovila nadaljnjo volilno podporo JS. Dokazov za moje mnenje pa je nešteto. Pristojni iz vlade so v času stavke odšli na prijetne izlete, stavke so sprožili v skrajno levičarskih vodstvih njihovih sindikatov, čeprav približno polovica učiteljev in drugih zaposlenih v JS tega ni želela, na zborovanju so prepevali internacionalo, vzklikali dobro poznana levičarska gesla itd.. Vlada bo tako imela lep izgovor pred zaposlenimi v gospodarstvu in drugimi državljani, ki bodo morali na koncu vse to tudi plačati…

  • KIKI

   Kjerkoli v svetu, so “štrajki” resna stvar, situacija postane stresna
   in gre tudi vsaki vladi do živega! Naši vladi? Dajte no! Saj smo se
   zmenili (posebno šolniki) , da bomo malo zarožljali na dan ljubezni ….
   Tisti en dan v šolstvu pa res ni zgubljen, prav tako kot ni zgubljenih
   90 čudovitih počitniških dni šolnikov, da o profesorjih sploh ne govorim!
   Profesorji v družboslovju za tri šolske “urce” na dan prejemajo odlično
   plačo! Preverite!

 • Stajerka

  tako kot Cerar ni strokovnjak za pravo v praksi, kljub izobrazbi dr. prava, tako šolniki niso vredni, da imajo v rokah življenja in usodo bodočih generacij…….tako vodljive, čeprav se sami oklicujejo za visoko izobražene, osebe so nevarne za družbo kot celoto……očitno je v šolstvu tistih, ki razmišljajo z lastno glavo, zdravo kmečko pametjo in največjo možnost mero empatije, žal le za kakšen %…..vse ostalo je pod nivojem……ne vem kam gre naša država……VSE državne institucije so dejansko namenjene same sebi, uporabnik/davkoplačevalec NI pomemben…..
  pa poglejmo:
  – kultura katastrofa, ni pomemben uporabnik, pomembna je srenja, ki odloča kaj je kultura in kaj ne
  – šolstvo, namenjeno ideološkemu razsvetljenstvu otrok, ki jim šolstvo ONEMOGOČA lasten razvoj in razvijanje lastnih sposobnosti
  – zdravstvo, namenjeno peščici za zaslužke in dobre storitve koritnikom – ostali prepuščeni naključju, če bo pravočasno bo, če ne bo, pa se lepo počasi poslovi iz tega sveta
  – policija, sodstvo, nedojemljivo, nepojmljivo, nerazumljivo za večino sveta – razen kotlov kot sta Rusija, Venezuela, Bolgarija…..pa še tam se narod upira……
  in še in še……prelitega že mnogo črnila, iz dneva v dan pa smo globje v blatu……žal

  in VSI, ki ne razumejo te poštene državne/javne uprave, so v trenutku oklicani za prvovrstne kretene in drugorazredne državljane……KAKO DOLGO ŠE???……mogoče do Šarca, potem bo dejansko s to državo KONEC – tako ali drugače…..rešitvi sta samo dve: ali bomo padli direktno pod mednarodno, eu kontrolo in vodenje, al pa bomo pristali v rangu Rusije, Palestine in Venezuele……
  še vedno je odločitev v rokah in glavah NARODA – je pa vprašanje časa, kako dolgo še……tudi mastni milijoni delajo svoje, ne glede na voljo naroda……pa kaj bi to – tako kot zapirajo kurje tatove, tako pogledajo stran ob ukradenih milijardah in krepko štejejo eure za katere ni bil izdan račun……

  • KIKI

   No, poglejte, najbolj “zadovoljni” so gotovo upokojenci; njih so tako
   zatrli, da še ust ne morejo več odpret…razen tisti “upokojenci”,
   ki nažirajo in odžirajo navadnim revežem! Kje pa imajo upokojenci
   sindikat? Z veseljem bi nataknili na kol onega lažnivega klovna
   Erjavca in uživali z “vudu” prebadanjem sedanje nesposobne
   politične srenje! Kučanov napihnjen trebušček bi bil prava tarča
   za razjarjene reveže, ki jim kruli po “lampu” od jutra do večera !
   Kje je tisti junak, ki bi šel z roko v roki z ljudmi, ki so že na robu
   preživetja in zahteval to, kar si ljudje zaslužijo?
   Naš državni sistem je ena že skoraj 100 letna prevara in ljudje
   so dotolčeni do kraja in, kar stara siva svinja dobro ve, se ta narod
   zaradi nemoči ne more dvigniti s tal!
   Toliko moči bi pa mogoče še zbrali, da bi svinjo pokopali!!!!

 • Minovak

  Vseskozi sem opozarjal, kjer se je dalo, da so se rdečkarji z največjim zaviralcem demokracije, že l. 92 vtaknili v šolstvo in počasi vpeljevali svoj okupacijski način, da se že mladim rodovom vbija v glavo laži in komunistične ideje. To se danes še kako pozna, saj mladim ni popolnoma nič jasno, kaj se je dogajalo prej, ker se zgodovina v šolah konča z l. 90. Nič od Pučnika, Janše, Tomšiča, kot, da tega ni bilo, samo rdeči liderji naj bi bili zaslužni za osamosvojitev, dejansko pa je NIKOLI niso hoteli (izjava murgeljskega virusa). Tako delajo iz mladega roda svoje vojake in ravno te bo težko prepričati o nasprotnem, če perejo možgane otrokom že v osnovni šoli. Dejstvo je, da je konec popuščanja in ne kaže nič drugega (tako so oni hoteli), kot zob za zob. Sliši se grdo, a tako je!

  • Stajerka

   ne samo, da se konča z l 90…….tudi do leta 90 to ni zgodovina, ampak gora laži in potvarjanje realnega stanja…….

 • Ryuk

  Včeraj se je na stavki pokazalo, kako so z marksistično ideologijo prepredeni šolniki. Peli so internacionale, ploskali štruklju in politikom sd in levice, vihrali z rdečimi zvezdami ter vzklikali revolucionarne parole. Ali jim ni še nihče povedal, da je vse to že zdavnaj bilo odvrženo na smetišče zgodovine?
  Tu se kažejo kvalitete javnega šolstva.
  Zasebniki včeraj niso stavkali.

  • žogica

   A po tvoje bi morali moliti ? Po ustavi je cerkev ločena od države, čeprav v praksi ni tako !

   • MEFISTO

    Če bi vedel, kaj je cerkev in kaj je država, ne bi govoril takih neumnosti.

    • žogica

     No desničarski pametnjakovič, pa mi ti razloži, čakam !

     • Vera

      Pojdi včasih v cerkev k maši ali pa samo na ogled,pa boš marsikaj sprevidel-a.

     • žogica

      Sem že zdavnaj sprevidela……

     • MEFISTO

      Kar brez a-ja.

      Pička je, ženska pa ne!

     • žogica

      Še vedno čakam, na tvojo ideološko razlago.

  • totex39

   Taki pol izobražujejo našo mladino, sram jih je lahko, še minimalno plačo si ne zaslužijo.

 • MEFISTO

  Kučana bo treba kot pustni lik spomeniško zaščititi.

  Ptujski kurenti so aktualni le okrog pusta, Kučan pa vse leto.

  • Olga_10

   Komunističnih spomenikov imamo že zdaj preveč! Jih bo treba podreti!

   • MEFISTO

    Ne bodi malenkostna!

    En spomenik več ali manj.

    Se mar ne bi podal h Kidriču in Kardelju na trgu revolucije?

 • Franc Šink

  Zakaj ne pustijo šolstvo iz svojih rok (krempljev) ? Zato ker jim samo otroci še nasedajo.

 • Olga_10

  Zadeva bo itak padla na sodišču za človekove pravice! Zato pa Slovenije nihče ne povoha! Pahor hodi samo še na Kosovo….pa h Kolindi….
  Milan pa samo do meje ali pa s Falkonom direkt h Putinu kot “veteran” v plenicah…se uči molit….da bo imel kaj početi v čuzi s Perkovićem in Mustaćem…

 • milanček

  ne vem kaj folk toliko modruje, recept je samo eden, kućana in njegovo mafijo je treba uničit, so protidržavni element!

  • Vera

   Onemogočit ” politično delovanje ” !

   • MižekFiga

    Volitve imamo in zato samo tako najbolj legalno omogočamo izbranim politično delovanje!

    • Roman Eržen

     težko ker imamo preveč ovc te gredo na klanje brez upora

 • baubau

  revolucionarni socializem še traja in vztraja…ker ne upate voliti pravih demokratov.

  • žogica

   ….in to so….?

   • MEFISTO

    Če ti povemo, se boš odkotalil.

    • žogica

     Ne bom se odkotalila, ste sami zajedalci tu gori !

 • MEFISTO

  Država in narod, ki imata Kučana in njegovo partijo, udbo in Forum21, ne potrebujeta sovražnikov.

 • MEFISTO

  Še vedno vztrajam, da se je meni in mojim tovarišem splačalo.
  (Kučan)

 • MEFISTO

  A morda kdo ve ali sluti, pri kateri stranki se bo vdinjal poleg Kučana, Cerarja, Židanega in Erjavca peti največji sin slovenskega naroda Milan Brglez?

  Ko bi bil vsaj koristen in ko bi vsaj pel kot brglez!

 • xtc

  BMZ jim je lepo povedal ESČP ,jih bo sesulo kot piksno.
  Sicer pa……………. komu še ni jasno učitelji so morali biti in so šeeden najbolj zagriženih levičarskih kadrov(kar pove tudi Kučan),no zato se ne čudite Lojzu ali Mili sta le ,družbeno politična delavca.

  • dob

   kučan ve, da bo pogorel na ESČP. Vendar mu to ni mar. On pridobiva na času.
   Isto je počel s Patrio in zdaj z drugim ravnanjem v zvezi z opozicijo in Janšo.
   Ve, da bo popušil, ampak vsako leto mu nekaj pomeni, saj mu drugi plačujemo obstoj njegovega režima, ne plačuje ga on.

   • xtc

    Tud za Kučana palca rase.

 • dob

  >>“Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo,” <<

  Tako je tudi Hitler govoril.
  "V šoli nimajo kaj poučevati učitelji, ki so nasprotniki nacizma."
  Kdor ne ve, je EU z resolucijo izenačila tri diktature: nacizem, komunizem in fašizem!
  Slovenski parlament resolucije ni sprejel. To pomeni, da milan kučan in njegovi somišljeniki tolerirajo tako nacizem, kot tudi komunizem in fašizem.
  K tej trojki kučan zdaj dodaja še četrto diktaturo, ki je Islam.

  • Stajerka

   seveda da je……saj so bili partizani zavezniki Hitlerja, skupaj z Rusi…….

  • MEFISTO

   Ne razumem, zakaj se čudiš.

   Hitler se je svojega poklica vendar učil pri komunistih!

   • dob

    Kdo pravi da se čudim.

    • MEFISTO

     Potem sem pa potolažen.

     • dob

      Mirno si oddahni. Malokdaj sem začuden.

 • MEFISTO

  Zakaj sploh imamo volitve?

  Kučan je že določil stranke vladne koalicije in premiera, ki pa zaenkrat še ne bo Tonin.

  Toliko denarja za Tonina pa ne more žrtvovati niti Škrabec.

 • ponosen_Slovenec

  Normalno, tisti, ki kontrolira mlade, kontrolira prihodnost. Zbudimo se narod, mi smo Slovenci! Treba na volitvah pametno izvoliti, da se te “komuniste” enkrat za vselej odstrani. Pa tudi, če jih nekaj malega ostane, če so v manjšini ne premorejo ničesar.

  • žogica

   Ti še vedno sanjaš komuniste, upam, da si kje na varnem, na Psihiatriji ali v Polju !

   • ponosen_Slovenec

    Kdo pa so potem osebe, ki se zbirajo na raznih dogodkih pod zastavo z rdečo zvezdo, ki je bila simbol komunističnega režima. Misliš, da so vsi potomci komunistov kar izpuhteli. V drugih evropskih državah se kaznuje čaščenje morilcev iz bivših totalitarnih režimov, pri nas pa oblast še vedno proslavlja morije.
    Mogoče označiti jih za komuniste (zdajšnjo oblast) ni prav, ni pa niti prav, da delajo proti svojemu narode, za lastne žepe, lažejo ljudem v obraz totalno brez vesti (komunistični režim je bil zgrajen oz. je temeljil na lažeh), razlike praktično ni, le da so zdaj pod drugim nazivom.

    • žogica

     Glede na to, da si desničar, me zanima tvoje mnenje o tem portalu, o nestrpnosti, potvarjanju,lažeh……., ki se producirajo dan za dnem….. Pričakujem, da boš zagovarjal svoje, ampak skušaj biti vsaj malo objektiven !

 • dob

  Komunizem je religija.
  Religijo je potrebno ločiti od države, kar je po vsej verjetnosti najvažnejša civilizacijska pridobitev modernega sveta. Saj končno le živimo sredi Evrope in ne v Aziji!

  Zakaj je komunizem religija?! To je mogoče zelo preprosto razložiti.
  Ateisti očitajo verujočim v Boga njihovo vero, češ da verujejo v nekaj neobstoječega. Izzove jih takole: Pokažite mi tega vašega Boga! Šele ko ga bom sam videl (ko mi ga boš pokazal) – bom vanj verjel.
  To pravilo so postavili komunisti.

  Torej smo obvezni odgovoriti enako.
  Torej: komunisti, pokažite mi komunizem! Ko ga bom videl – bom vanj verjel!

  Dokler ga ne pokažejo (s prstom!) pa morajo komunisti vanj verjeti. Če ga ne morejo pokazati (ali pa ni takšen, kot Manifest govori, da mora biti) – so samo verniki!
  Komunizem je religija, dokler ni resničen. Pika.

  Da pa imamo šolstvo, v katerem učitelji učijo kučanove izmišljotine in poneumljajo otroke s tem, da v šoli kot katekizem uporabljajo svojo versko dogmo – Manifest, je seveda kaznivo dejanje pod predpostavko, da je pravni sistem te države pravni in da živimo v demorkaciji in v diktaturi!

  Ker pa ni pravni ampak je ena usrana bavconščina (revolucionarno pravo z namenom varovanja režima), imamo revolucionarno pravo in nimamo demokracije!
  Brez pravnega sistema, pa nimamo države, temveč imamo parazitsko ureditev, kjer si komunajzarska mafija sama piše pravila.
  Zato je pri nas dovoljeno (predpisano) da sistem poučuje svojo religijo v poli. Seveda, samo eno religijo, tisto državno!
  Kot obvezno vsiljuje pouk svoje religije – komunizma!
  Prepoveduje pa krščansko dogmo v javnih šolah. Vsiljuje Marxov Manifest, ki je njihova dogma!
  Javna šola ni zato, da poučuje dogme. Javna šola je zato, da RAZDIRA lasži, ki jih trosijo dogme!
  Šola se mora ukvarjati z resničnostjo in ne z zgodbicami, na pol izsanjanimi, preverjeno z nasilnim koncem, kadar verjameš vanje. To je nevarno!

  Sodobna družba ne more graditi sebe na maščevalnosti, zato ni nobene potrebe, da maščevalnost poučujem, jo zahteva in nagradi z dobro oceno, kadar otroci pokažejo maščevalen bes proti “sovražniku”, ki mu ga šola s prstom pokaže!

  Vic je v tem, da ne eni ne drugi ne znajo pokazati svojega Boga! Zato bi jim mi morali pokazati Boga in jim jebat mater!!! Začenši s tem, da zabrišemo komunizem iz javne šole.

  Nič nimam proti temu, da religije poučujejo otroke staršev, ki to želijo, o svoji dogmi. Vendar pa naj si takšno šolo sami plačujejo, naj financiranje ne obešajo za vrat državljanom.

  Nadalje je pa od vsega še najbolj pomembno to, da se je pri tradicionalno religija komunizma sprijela z državo, in sicer do takšne mere, da ljudje dejansko mislijo, da je kučan = (je enako) država!

  Ne le, da to ni res, temveč NE SME BITI RES!

  • Soave

   + + + + + + + + + + tole si bom pa spravila. Za naše silne Ateiste !!!

 • jovan jovan

  Bog mu daj dolgo življenje- Kučanu. Zaradi njega sektaši težko spite, ljubljenemu vodji pa se stalno solzijo oči. Kaj vam dela mali mož!!!

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Rotar Jakob

  kurćan je odlikoval lgtb sorosevo vzgojo zato je s 1.vrste balkona spremljal prešernovo pasjedojiljo!

  • jovan jovan

   In kdo si ti? Je tebe dojila? Verjetno…..lajaš pa, lajaš!

   • MEFISTO

    Mi ne sprašujemo, mi pa vemo, kdo si ti!

    Samo nick nekega bolnika.

 • Tweety Bird

  Laž je nesmrtna duša SDS-a !!!

  • xtc

   A ti so o SD ju in bratih po socializmu SS ovcih Adijevih angelih varuhih?

  • MEFISTO

   Kaka intelektualna revščina.

   Samo ponavljati se še znaš.

 • Veritas

  Poglejte kakšne bedake vzgajajo “učitelji” na FDV… totalna mentalna demontaža… Luka Mesec alias MESEČNIK v svojem elementu: izvoz je trenutno največja ahilova peta gospodarstva?!?!? wtf?!?!?

  https://www.youtube.com/watch?v=4PbA9bIP-VU

 • mginko

  Golazen in koalicijski pogrebci državljanov in ukradene države. Državljani – koliko časa še ?? !!