Ob dnevu državnosti: Izobesimo slovensko zastavo v čast vsem, ki so ustvarjali slovensko državo!

Foto: Twitter/STA/Wikipedia

V zgodovini vsakega državotvornega naroda obstaja točno določen čas, ki je omogočil, da je narod postal suveren, sam svoj gospodar. Takšen čas je običajno vezan na dogodke, ki so omogočili osamosvojitev in postavitev na svetovni zemljevid oziroma mednarodne priznanje, ki jih narodi po svetu častijo kot nekaj svetega, jim posvečajo državne praznike, po odmevnih dogodkih imenujejo trge, ulice, mesta in odlikovanja. Takšen čas nase veže pozitiven odnos večine državljanov. Takšen čas predstavlja vrednostno središče naroda. Za nas, Slovence, je to čas osamosvajanja. 

Znotraj tega časa, ki se je v svoji zgodovinski končnici raztezal od leta 1987 do leta 1992, posebej izstopajo dnevi vojne za Slovenijo. To so bili tedni, dnevi in ure v juniju in juliju 1991, ko je bilo dobesedno vse na kocki: samostojna in evropska prihodnost Slovencev, demokratična ureditev, blaginja in naša življenja. To so bili dnevi, ko se je razoroženi narod postavil za svoje pravice in razglasil samostojno Slovenijo in se takoj zatem uprl agresiji jugoslovanske armade.

Pogum Slovencev je občudoval ves svet
V tistih dneh je nekaj odstotkov Slovencev, ki so ob množični podpori naroda poprijeli za vsako razpoložljivo orožje in se skupaj s civilno obrambo zoperstavili peti tehnično najmočnejši vojski v Evropi, s svojim pogumom doseglo nemogoče in spisalo končno dejanje prehoda slovenskega naroda v nacijo. Pogum Slovencev je takrat občudoval ves svet. Predstavniki najmočnejših držav na svetu, ki so še nekaj dni pred vojno trdili, da nas nikoli ne bodo priznali, so zaradi tega poguma spremenili svoje stališče.

Svetovni tisk je v nekaj dneh spremenil odnos do Slovenije in prestopil na našo stran. Naši rojaki po svetu so kot eno stopili na ulice metropol, zasuli vlade s pismi in pozivi ter podprli boj domovine proti Goljatu. Kljub nasprotovanju osamosvojitve v delu leve politike je bil narod enoten, enoten kot še nikoli prej, in zelo pogumen. To so bile svete ure, Visoka pesem slovenskega naroda. Tega neizpodbitnega dejstva ni mogoče ne spremeniti kot tudi ne ponarediti. Tudi pozabiti in prikriti ne, čeprav se to vse od leta 1991 praktično poskuša.

Vojna za Slovenijo, ki se je začela v drugi polovici junija 1991, se je končala s podpisom Brionske deklaracije 7. julija 1991. Na fotografiji: slovenska teritorialca na osvojenem tanku JLA. (Foto: Peter Lemut)

Jugoslovanska armada je agresijo na Slovenijo začela z enotami, ki so skupaj štele 22.000 vojakov, častnikov in podčastnikov. V tej vojni je imela Jugoslovanska ljudska armada 48 mrtvih in 116 ranjenih. Enote Teritorialne obrambe so v spopadih zajele 2.663 njenih pripadnikov, medtem ko jih je prostovoljno na slovensko stran prebegnilo več kot 3.000. Od 22.000 pripadnikov agresorske armade jih je v sedmih dneh spopadov armada tukaj izgubila skoraj 6.000 ali več kot četrtino. Med njimi nesorazmerno velik del, več kot 500 aktivnih častnikov in podčastnikov. Enote Teritorialne obrambe so imele v tem času 9 mrtvih in 44 ranjenih, Slovenska policija pa 4 mrtve. Jugoslovanska armada je zajela samo enega častnika Teritorialne obrambe, pri čemer pa je potrebno omeniti, da iz Teritorialne obrambe v jugoslovansko armado ni prestopil nihče.

Jugoslovanska armada je vojno v  Sloveniji pričela neprimerljivo močnejša, Slovenija namreč takrat, na začetku, ni bila sposobna vpoklicati pod orožje niti toliko pripadnikov Teritorialne obrambe, koliko jih je jugoslovanska armada imela neposredno na našem ozemlju. Razlog je bil seveda pomanjkanje oborožitve. Slabih deset dni kasneje se je položaj dodobra spremenil v našo korist. Ne samo, da je Slovenija zaradi zaplenjenega orožja in opreme lahko že 5. julija, po sedmih dneh, oborožila 35.300 svojih vojakov brez pripadnikov policije. Slovenija je lahko takrat s pomočjo pridobljene težke oborožitve računala na uspešno zoperstavljenje katerikoli sili, ki bi jo lahko Beograd poslal nad nas. To dejstvo je vplivalo na spremembo strategije Slobodana Miloševića, tveganje nadaljevanja spopadov v Sloveniji je bilo preveliko, zato je srbsko vodstvo 10. julija sprejelo odločitev, da umaknejo ostanke jugoslovanske armade iz Slovenije in se osredotočijo na zavarovanje meja Velike Srbije.

57. številka Nove revije postala temelj slovenskega osamosvajanja
Izdaja 57. številke Nove revije je bila za Slovence zelo pomembna, saj so bili v tej številki objavljeni prispevki za slovenski nacionalni program, ki so postali programski temelj slovenskega osamosvajanja. Prispevke so med drugimi napisali Jože PučnikDimitrij Rupel, pisatelj Drago Jančar in drugi. Slovensko komunistično oblast, ki je prisegala na Jugoslavijo, je 57. številka zelo razjezila. Z uredniškega mesta se je moral med drugim posloviti Rupel.

Foto: STA

Proces proti četverici JBTZ spodbudil slovensko pomlad
Služba državne varnosti (bolj znana kot Udba) je 31. maja 1988 aretirala Janeza Janšo. Slovenska komunistična oblast, na čelu katere je bil Milan Kučan, je nato Janšo izročila Jugoslovanski ljudski armadi, ki je želela zatreti vse demokratične sile v Sloveniji, ki so se zavzemale za suverenost Slovenije. V podporo zaprtemu Janši, Ivanu Borštnerju in Davidu Tasiću je Odbor za varstvo človekovih pravic 21. junija 1988 na ljubljanskem Kongresnem trgu organiziral množični shod, ki se ga je udeležilo okrog 50 tisoč ljudi. To je bil začetek slovenske pomladi.

Foto: Tone Stojko – Muzej novejše zgodovine Slovenije

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je v času procesa proti četverici JBTZ  (Janša – Borštner – Tasič – Zavrl) predstavljal eno od žarišč demokratičnega gibanja, saj so bili slovenski pisatelji takrat vneti nasprotniki centralističnih sil v tedanji Jugoslaviji. Februarja 1990 je DSP izstopil iz Društva jugoslovanskih pisateljev, kar je simbolno predstavljalo napoved slovenskega odhoda iz Jugoslavije. Sodni proces proti četverici se je končal 27. julija 1988 – takrat je četverico, ki je bila obsojena na zaporne kazni, pred vojaškim sodiščem na Roški pričakalo okoli 10 tisoč podpornikov. Čeprav so mnogi pričakovali, da obsojencem ne bo potrebno za zapahe, je slovenska komunistična oblast pod vodstvom Milana Kučana četverico pozneje odvedla na prestajanje zaporne kazni.

Foto: Tone Stojko – Muzej novejše zgodovine Slovenije

Pučnik postal glavni mož slovenskega osamosvajanja
Leta 1989 so v Sloveniji začele nastajati nove politične stranke. Nekatere od teh so jeseni tega leta ustanovile Demokratično koalicijo Slovenije (s kratico: Demos). Na fotografiji iz januarja 1990 vidimo staroste slovenske politike: Jožeta Pučnika, predsednika Slovenske kmečke zveze Ivana OmanaDimitrija RuplaMarjana Podobnika in druge. Slovenski komunisti so morali slednjič s stisnjenimi zobmi dovoliti večstrankarske volitve. Na teh – aprila 1990 – je na skupščinskih oziroma parlamentarnih volitvah slavila koalicija Demos. Komunisti so bili bolj uspešni na predsedniških volitvah, na katerih je zmagal Kučan. Kljub temu pa je Pučnik kot vodja Demosa postal glavni mož slovenskega osamosvajanja.

Foto: Tone Stojko – Muzej novejše zgodovine Slovenije

V času vladavine Demosa (1990 – 1992) smo Slovenci prvič v svoji zgodovini dobili lastno državo, lastno vojsko in lasten denar. Predsednik Demosove vlade je bil krščanski demokrat Lojze Peterle, ključna moža osamosvojitvene vlade pa sta bila obrambni minister Janez Janša in notranji minister Igor Bavčar. V času oblikovanja Demosove vlade je JLA s pomočjo slovenskih komunističnih struktur razorožila slovensko Teritorialno obrambo. Kljub temu je Demosu z Janšo na čelu pozneje uspelo oblikovati Slovensko vojsko, ki je zavarovala slovensko osamosvojitev.

23. decembra 1990 je bil v Sloveniji plebiscit, na katerem se je 88,5 odstotka vseh volivcev odločilo za samostojno Slovenijo. Slovenska skupščina je rezultate razglasila 26. decembra 1990, zato v spomin na ta dogodek 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Po plebiscitu je Demos v šestih mesecih uresničil plebiscitno odločitev in 25. junija 1991 razglasil slovensko državo. Novoustanovljeno slovensko državo je skušala uničiti JLA, a je slovenskim oboroženim silam uspelo ubraniti našo domovino Slovenijo.

Foto: Tone Stojko – Muzej novejše zgodovine Slovenije

Krkovič zavaroval ukrepe nastajajoče slovenske države
Ob tem je nujno potrebno kot enega ključnih akterjev vojne za samostojno Slovenijo omeniti brigadnega generala Toneta Krkoviča. Namreč, z namenom zavarovanja ukrepov nastajajoče slovenske države je bila ustanovljena Manevrska struktura narodne zaščite, katere glavni organizator je bil prav Krkovič. S tem je bila ustanovljena posebna oborožena organizacija, ki je bila sposobna manj kot tri mesece po razorožitvi slovenske Teritorialne obrambe, ob tesni naslonitvi na specialno enoto in posebne enote slovenske milice, zavarovati Slovenijo pred kakršnimkoli oboroženim presenečenjem.

Foto: Osebni arhiv T. K.

Medtem ko mainstream mediji glavno osamosvojitveno vlogo pripisujejo Kučanu, za katerega osamosvojitev nikoli ni predstavljala najbolj intimne opcije, bi bilo prav, da bi to vlogo končno pripisali očetu slovenske osamosvojitve Jožetu Pučniku, ob tem pa poudarili pomen delovanja osamosvojiteljev Janeza Janše, Toneta Krkoviča in Igorja Bavčarja za prihodnost slovenskega naroda. Ob dnevu državnosti izobesimo slovensko zastavo v čast vsem, ki so ustvarjali slovensko državo, materam in ženam, ki so jokale za padlimi sinovi in možmi v osamosvojitveni vojni in v upanju na boljšo Slovenijo.

N. Ž.

 • Olga2345

  In veleizdajalca Kučana v zapor do smrti! Še danes iz ozadja ruši Slovenijo in njeno demokracijo!

  • učko

   Jah, kar na delo !

   • Steiermark

    se nam boš pridružil?

 • totex39

  Sramota, da je ob proslavi državnosti v prvi vrsti sedel izdajalec, kateremu ni bila opcija samostojnost Slovenije in še danes mu ni.

 • dob

  Govor predsednika Pahorja na osrednji slovesnosti ob dnevu državnosti se začne takole:

  “Drage Slovenke in Slovenci,
  doma in povsod po svetu,
  spoštovane državljanke in državljani, ekscelence in prijatelji…..

  Menim, da bi ga morali že v začetku popravit!
  In sicer takole:

  Drage Slovenci in Slovenke
  doma in povsod po svetu,
  spoštovane državljanke in državljani,
  ekselence in ekscelenceki,
  prijatelji in prijateljice…
  izdajalci in izdajalke
  in seveda tudi ti kučan, dragi nam veleizdajalec!

  Poslušte: če rečem, da so Slovenci prfuknjeni, to še ne pomeni da Slovenke pa niso!

  • dob

   V BBC-jevem dokumentarnem filmu s skupnim naslovom The Death of Yugoslavia, v 38:24 –
   38:40 minuti prvega od šestih delov filma Vasil Tupurkovski lepo razloži, kva za en kurc je
   milan kučan:

   https://www.youtube.com/watch?v=XcGc2n8lKs4&t=2181s

   Citiram:
   He would always use the political climate in Slovenia as an explanation. He was telling me,
   Vasil, we can work this out, but we have to move in Slovenia, we are pressured, we have
   tremendous pressure by the political scene in Slovenia and we have to be very careful: WE
   HAVE TO STAY IN POWER!
   (konec citata)

   kučanu se je jebalo za Slovenijo, njemu je šlo samo za to, da obdrži oblast. Posledica tega
   njegova stališča je njegova demontaža Slovenije in sabotiranje nastanka pravnega reda v
   Sloveniji. kučan je mojstrsko izpeljal sabotažo nastanka normalne države, ohranil svojo
   politično moč in omogočil ohranitev Jugoslavije na ozemlju Slovenije, medtem ko je povsod
   drugod crknila. Tukaj pa se še kar nadaljuje.
   Slovenija zdaj niti republika ni več, kot je bila nekdaj v SFRJ. Jebiga, na tem ozemlju ne more
   biti niti avtonomna pokrajina.
   Je samo še tenis igrišče za jugoslovenarsko izživljanje in podjebavanje.

   Recimo, da se bo nekdo zbudil in jim povedal, da so luzerji.

   • Mojca pokraculja

    Oh prosim, ne buditi . Lepa pravljica in tako lepe sanje !
    ” Brez lastne države ne bi bili……

 • Miha

  Na slikah so same barabe.

  • komar marko

   Kapiš! Sedaj mnogo serjete.

 • komar marko

  tisti, ki smo delali to državo, vemo kaj to pomeni. Za razliko od SKRIVAČEV, ki so pobegnili preko KARAVANK ali pa se skrivali po raznih vikendih, da se jih ni vpoklicalo. In skrivači, so sedaj spet PRVI. In prvi so tudi v marmeljadi in jemljejo zadevo kot PLEN. Le katere stranke so to????????????

  • učko

   Jah, dons so še vedno na oblasti stare komunistično-mafijske sile. Torej smo vsi, ki smo se borili tako in drugače za samostojno in boljšo državo, luzerji. Ker imamo luzerskega vožda, komunistično-belogardističnega Kalimerota. On je sicer zase in za svoje dobro poskrbel, saj je dobil od nas na volitvah glasove. On za nas pa ni naredil nič, njegove ovce samo preštevajo in razkazujejo kosti v plastičnih gajbicah. To je domet teh “osramotiteljev” !!!!

   • komar marko

    uf,zelo zmedeno pišeš.Da ti pomagam,pa samo tokrat. Predpogoj za spravo je v razčiščeni zgodovini, ta pogruntavščina ni moja , velja v SVETU .Kot drugo LUZER je sedel na proslavi v prvi vrsti, MREŽA mafije pa za njim. Ko boš pojasnil,kako je možnov 21 stoletju izvesti montiran proces brez posledic, se oglašaj!

    • učko

     V vsaki konfrontaciji okol razlaganja zgodovine desnakarji izpadete budale in luzerji. Mal se zamislte nad sabo !

     • komar marko

      uf, pa ti res nimaš na podstrehi vse porihtano. in če pokažeš na UMOR in LAŽ ( pobiti TIGROVCI, ki so izdajstvo naprtili vaškim posebnežem, sami pa prejeli spomenice), je tak človek po tvoje LUZER. Bog se te usmili, samo on ti še lahko
      pomaga.

 • komar marko

  kako lepa je bila včerajšnja proslava,kjer ni bilo SIMBOLA razdvajanja in ZLA. A ni zanimivo. In kje je bi šerif, se je šel TEMNO plat MESECA????????????Skupaj s kohlnom???????????

 • učko

  A nisem jest vidu na zgornji sliki tam zadej tud Baučita? Pička jedna LDS-ovska, udbovska, požrešna, izdajalska !!!!! Svinja jedna, nej ždi v zaporu še vsaj 30 let. Jest bi mu dal strogega zapora !

  • Novakec1

   Bavčar Zokiju do kolen ne seže kar se lopovščin tiče

  • Anthon

   “Jest bi mu dal strogega zapora…” Rekcija glagola dati, ko je stavek trdilen, je v normalni slovenski glavi akuzativ, ne pa genitiv. To kar si ti natipkal, pa nastane lahko le v naivni maskirani jugo-slovenski KOS-ovski betici, ki meni, da zna odlično glumiti slovenščino in se ne zaveda, da pošten Slovenec na daleč zazna, da gre ponaredek. Go home!

 • Kučko pod pručko

  Draga naša domovina

  Z največjim veseljem se spominjam dne, ko si postala samostojna in neodvisna država. Ponosno smo stali na proslavi, ob plapolanju naše zastave spremljali tvoje rojstvo in kmalu zatem posegli v obrambo tvojih meja.

  Bili smo enotni, vsi kot eden, in uspelo nam je, da smo te ohraniti tako, kot si zaslužiš. Lepo, najlepšo deželo na svetu, ki jo je Vsemogočni posul s številnimi biseri. Bil je radodaren kot nikjer drugje in tudi krivičen do ostalih, saj je prav nam Slovencem podaril srečo, da živimo tu.

  Lepa si, najlepša si, draga naša in taka tudi ostani. Naj te ne prizadenejo težave, ki so se nakopičile zadnje čase. Bojuj se naprej in ne vdaj se, kajti uspelo ti bo tudi tokrat. Spet boš zaživela v vsem sijaju, ki ga izžarevaš s prelepimi gorami, dolenjskimi griči, štajerskimi vinogradi, kraškimi lepotami in modrim
  morjem.

  Bodi v ponos nam vsem, poštenim in zavednim ljudem, ki nam je dano živeti v tvoji lepoti.

  Lepo praznuj, draga naša Slovenija!

 • totex39

  Danes si plapolanje slovenske zastave zaslužijo le tisti, ki so pripomogli, da imamo samostojno Slovenijo, čeprav se izdajalci ponovno trudijo, da bi jo uničili.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA
  ŽIVEL TONE KRKOVIČ
  ŽIVEL DANAŠNJI DEŽ. MI NE BO TREBA KOSITI TRAVE.

  • komar marko

   boš pa stanovanje glancov!!!!!!!!!!!!1

  • bednick

   Skret spucaj.

  • Hun

   in zivel Bavcar k ti je pokradel drzavo in izjebal slovensko guzico

   • rubec

    ValjHun sin Kajtibednicka LDS si bolj verjetno volil ti ne pa jaz.

    • Hun

     Bavcar je bil SDSov podtaknjenec v LDS…Jansev vohljac

     • rubec

      Bavčar je bil Janša preoblečen v Krambergerja. Če ti nisi čistokrvni bik potem si lahko samo še mešan z volom.

     • Steiermark

      mislim, da je bolj ali pa kar čistokrvni vol

     • Hun

      no te tri druzi ena stvar…umor Krambergerja…
      kako ironicno

  • Krtača 20

   Ja res je….v zaporu. Pa čim prej.

  • Steiermark

   Saj je tudi pravilno, da ti je na tako velik praznik naše Slovenije, onemogočeno kositi – delati!

 • rubec

  Na slikah ne najdem darko štrajna. A moram fotografije obrnit?

  • komar marko

   moraš pogledati če se je iz une strani KARAVANK že vrnil?

 • luckyss

  Od zgornjih velja v pozitivnem smislu omeniti le dr. Pučnika, ostali so vsi bolj ali manj lopovi in vojni dobičkarji..

  • Hun

   se povsem strinjam

 • rubec

  Tisti ki je danes nad ljubljano izobesil slovensko zastavo bi moral vsaj par dni počakat da se barve posušijo. Se mi zdi da so se razlile in je zdaj vsa nekam šekasta.

  • dob

   Niso šekaste. To je mavritica!

 • Kučko pod pručko

  Večna slava in večno prekletstvo

  Večna slava vsem, ki so ustvarili našo drago domovino, večna slava dr. Jožetu Pučniku, Janezu Janši, Tonetu Krkoviču in vsem mnogim junakom, da smo lahko ponosni Slovenci.

  In večno prekletstvo vsem, ki so se krčevito otepali, da ni se osamosvojili, vsem, katerih najintimnejša opcija ni bili samostojni in vsem, ki še po sedemindvajsetih letih sovražijo našo domovino.

  Slovenija draga, kljub številnim tvojim sovražnikom, kljub prizadevanju veleizdajalca, da bi te spet uničil in popeljal nazaj na Balkan, vztrajaj. Bodi še naprej naše veselje in naš ponos. Bodi še naprej naša mati.

  Vse najboljše, draga domovina!!!

 • Vera

  O tem, da so na sinočnji proslavi prikazovali prizore iz II.sv. vojne pa ne bo nikjer pisalo ? Kako dolgo še bomo pustili l.evici , da se norčuje iz naše osamosvojitve, ter poveličuje ” državljansko vojno ” od leta 1941-1945 ” ? ? ? Pogledala sem samo začetek , ter malo pustega govora Pahorja , potem pa ugasnila TV od same žalosti .

  Prišel bo dan , prišla bo ura, resnice in pravice , ko se levica ne bo smela več norčevati iz osamosvojiteljev . Naj živi naša Slovenija , naj se osvobodi komunizma !

  • Hun

   prasica vztrajniska

   • Anthon

    Še en prdeči KOS-ovček z nerazrešenim ojdipovim kompleksom! Si skrajno nepomemben za nas in sodiš le na Parado ponosa.

    • Hun

     Sodis sam po sebi…vztrajnik za dobro placano drzavnisko sluzbo

  • Soave

   + + + + + + +

 • Novakec1

  In kaj je ratal iz tega ustvarjanja. Multi kulti posranija vidna na vsakem koraku prednjači pa lublana bulana.

 • Antonius

  Ja, je razlika med izobesiti zastavo in obesiti tistega s svojo veleizdajalsko opcijo in njegovo javno izjavo, da mu je še danes žal, ker smo si mimo njegove volje izborili našo slovensko državo.
  S pročelja hiše v kateri živim bi ga snel šele, ko bi bil bolj suh kot poper. Ptičem bi ga pustil, da imajo s čim preživeti zimo.

  • domovina mili dom

   Bolje ne, kajti komunisti so dojemljivi za simboliko. Obstaja nevarnost, da bi slavili mumijo.

  • Steiermark

   Potem bi pa ptiči izumrli, po zaužitju takšne strupene mrhovine.

 • bednick

  A ni to ruska zastava?
  Še toliko nismo sposobni, da bi imeli svojo zastavo!

  • domovina mili dom

   Kučan jo je skril. (hudič na njej sedi).

  • Steiermark

   Slovenska oz. kranjska zastava se ve, kakšna je. Tole so nam podtaknili jugoslovanarji……

 • Kučko pod pručko

  Domovini

  Kako srce takrat nam ne bi igralo,
  ko pred leti mnogimi ti si se rodila,
  in danes v novem jutru se zbudila,
  spomina lepega za vedno je ostalo.

  Na trgu, sredi mesta glavnega smo stali,
  z radostjo gledali dvig nove nam zastave,
  brez zvezde, z grbom, ki ima tri glave,
  bila v ponos vsem, ki se tam smo zbrali.

  Ko drugo jutro zbudili tankov nas ropoti,
  nam mesta, meje, tebe hoteli so zavzeti,
  ni strah bilo nam orožja v bran prijeti,
  da te ubranili v vsej tvoji smo lepoti.

  V lepoti, ki Bog v veselje nam jo je ustvaril,
  od rek, gora do morja, modrega od sonca,
  gričev, ravnin, vinogradov brez konca,
  je k sreči nam prelepih biserov podaril.

  In dal nam roke pridne, zdravega je uma,
  ki ustvaril pesmi, prelepe nam ponosne,
  kot kaplje v jutru hladne zarje rosne,
  nam v srca položil mero polno je poguma.

  Zato nalijmo čašo sladkega si vina,
  saj kljub namenom podlim stotisoče te ljubi,
  s teboj slovenski vsi smo domoljubi,
  veselo praznuj, nam draga domovina.

  • Vera

   Prelepa in resnična pesem, ki mi je pognala solze v oči . Takrat smo bili srečni ponosni , sinoči so nam pa komunisti pripravili ” maščevalno proslavo”, ker na volitvah niso zmagali SD, SMC, DESUS . Žalostno res !
   Bog živi naj Slovenske domoljube in vse osamosvojitelje, ki so to ostali do današnjih dni !

   • Kučko pod pručko

    Ti verzi so sad mojih čustev do Slovenije!!!

    • Vera

     Bravo ! Bog nam daj več takih ljudi, kot ste vi g. !

     • Kučko pod pručko

      Vera, Vera. Ne vi in ne g. Saj sva prijatelja in to dobra!!!

 • Hun

  Bavci se vedno Jansev bestić

 • domovina mili dom

  Pozdravljena Slovenija.
  Čestitke vsem Slovencem, tudi tistim, ki živijo v naši državi kot gostje, za samostojno, prelepo državo.
  Bog živi nam deželo, Bog živi ves slovenski svet.

  • Krtača 20

   To vpijejo vsako nedeljo kleri ko iz pušce vlačijo naiven dnar svojih ovčk.

   • domovina mili dom

    Iz pušice bolj malo. 200 mio iz zdravstvene blagajne, si pa pozabil, da komunisti na leto spraznejo.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Ma pust kretena zavoženega, ni vreden, da ga poščije pes

     • domovina mili dom

      Tudi cucku z opranimi jajci je treba s piškotkom obudit spomin.

     • janez cepec

      problem je ta, ke teb, cucku, nubeden jajc ne opere, teb so, kretenu jedan, možgane, no ja, tisteh par siveh celic, opral.

     • domovina mili dom

      A si danes pil bolj slabo kavo. če si jo, poglej naokrog če ne teka krtača z svetlimi jajci, no daj.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • totex39

  Kako je možno, da so včeraj na proslavi državnosti prikazovali prizore iz druge SV, prav norca se delajo banda hudičeva, potrebno bi jih kaznovati ne pa da smo kar tiho in prenašamo njihovo svinjarijo, ki nam jo prikazujejo.

  • Krtača 20

   Zakaj pa se bojiš zgodovine?

   • totex39

    Sedaj proslavljamo samostojnost Slovenske države, če ti še ni jasno.

 • Franc Šink

  Danes se Kučan od sramu niti prikazati ne bi smel v javnosti. Punkl pokvarjeni.

 • Kučko pod pručko

  Javno pismu Kučanu

  Ko si sinoči sedel na proslavi Dneva državnosti, si verjetno preletel zadnja tri desetletja življenja in se zazrl vase. Morda se slepiš, da si spoštovan človek, morda pa se zavedaš, koliko ljudi te ne mara, kolikim zledeni kri v žilah, ko zaslišijo tvoje ime in koliko Slovencev te sovraži. Se sprašuješ zakaj?

  Daj Kučan, vsaj enkrat se ne sprenevedaj in povej po resnici in vsaj enkrat se ne zlaži. Ti je žal, da si imel vedno tako mačehovski pogled na domovino, si jo vedno sovražil? Ti je morda žal, da si hrepenel po bivši državi in z njo kolaboriral? Morda ti ni vseeno, kaj si mislimo Slovenci o tvoji veleizdaji? Te kaj peče vest, ker si jo zagrešil nad slovenskim narodom? Bi morda ravnal drugače, če bi se v podobni situaciji znašel še enkrat?

  Ti je žal, da nisi sodeloval v procesu osamosvojitve in veljaš za največjega nasprotnika samostojne Slovenije? Se kesaš vseh nepremišljnih izjav, s katerimi si si onemogočil, da bi te gledali v lepši luči? Morda ne bi še enkrat izrekel vsaj tistega o tvoji najintimnejši opciji?

  Ali kdaj obžaluješ, da že tri desetletja preganjaš Janeza Janšo, da si ga dvakrat spravil za rešetke, da si mu povzročil neizmerne notranje bolečine in da njegova družina ni mogla ves čas živeti z njim? Toda nanj so njegovi otroci ponosni, medtem ko se bodo tebe tvoji vnuki lahko le sramovali. Sejal si sovraštvo do njega, sedaj pa si osovražen sam. Ti je hudo, ker te ne maramo, ker čutimo do tebe le gnev, da pa Janševa zvezda sije vse močneje, medtem ko tvoja ugaša in bo kmalu za vedno izginila?

  Ti je žal, da si vse to izgubil, da nikoli ne bo nobena cesta poimenovana po tebi, noben trg. Ti je žal, da nikoli ne bo tvojega spomenika na slovenskih tleh? Obžaluješ vsaj, kako te bo obravnavala zgodovina? Neizprosna bo in tvoje ime bo vedno povezano z veleizdajo lastnega naroda.

  Vsega, kar si storil lastni domovini in vsem nam ne moreš več popraviti, lahko pa se vsaj pokesaš pred samim seboj in pred svojim rdečim bogom. Ti je bilo treba vsega tega? Ti je vsaj žal? Povej po resnici!!!

  • Janko Gedlička

   Zelo pogumno.

 • Tweety Bird

  “Izobesimo slovensko zastavo v čast vsem, ki so ustvarjali slovensko državo!”

  Ne me jebat. Na glavni fotografiji so Krković, Janša, Bavčar in Pučnik??? Dva zapornika…kvazi vojak in predsedniški kandidat ki ga je Kučan krepko premagal na volitvah?

  BTW: Janša in Krković sta tudi umorila sina slovenske matere…Mrlaka!?!?…In zaradi teh voluharjev bi naj jaz in Tunek izobesila slovensko zastavo? Ne me jebat!!! Največ zaslug imata Drnovšek in Kučan, ki sta Slovenijo rešila mirno, brez preveč prelite krvi, po mednarodni diplomatski poti. To sta prava heroja slovenske državnosti !!!

  • Steiermark

   Iz svoje kretenske omejenosti pač nisi sposobna izstopiti. Rodila oz. skotila si se kot kreten in umrla boš kot takšna, morda za razliko, še ti pripopajo rdečo zvezdo …….

   • Tweety Bird

    Tovariš Kučan je izvrstno zavajal Srbe v Beogradu, še dobro, da smo ga imeli. Si ne predstavljam, da bi imeli same srboriteže ala Janša… se bi nam zgodila Bosna ali še kaj hujšega.

    • Mojca pokraculja

     Tovariš hlapec utihni. Neokusen si. Poveličuješ največjega izdajalca.

     • dob

      Seveda. Kdo pa hodi s helikopterjem po kruh!

     • Jovo Jamnica

      Saj. Zato pa je bilo že 28. navsezgodaj spremenjeno brezpogojno povelje v pogojnego. Namreč, streljajte le na sovražna letala in helikoptere, ki bojno delujejo…

    • RATATA

     Pokvarjen si.
     A ti to bereš uradne?

    • Steiermark

     Res nemoreš iz svoje zlobe in zabitosti…… razumeš pač vse, kot bedasta kura, ki ne loči komunistično srbskih napadalcev od slovenskih žrtev…. tvoj tovariš pritlikavec pa je “zavajal” in zavedel samo tebe in tebi podobnim, bedake! Nas normalnih in poštenih ter zavednih, ki nam je Slovenija naša domovina in ne kot kratkonogemu pritlikavcu, ki mu je tujina in mu še danes ni najintimnejša opcija ampak se z njo še danes ne strinja – pa razni zabiteži in zagovedni jugosi – največkrat mafijaši in njihovi šefi, nemorete prelisičiti in nas tudi niste mogli, ko je bil pravi čas, da se izkaže vsak, koliko mu pomeni samostojna in svobodna Slovenija, kot je to storil vodja izdajalcev v Sloveniji, ko se je boril proti njej, na svoj način, najpej s predajo orožja TO, jugookupatorju, katerim narodnostno sam pripada, miselno pa tudi!

   • komar marko

    TVITI Ptička je TUNKO, Ljubitelj Koze Julike, sedaj pa je prijatelj Desanke Šakič! Profesionalno pa svira frulice na naš raćun.

  • xtc

   Tunnek?
   Če bi čakali na Kučana in Drnovška,ki še kar revščino in vojno v Srboslaviji tolkli.
   Hvala bogu za Pučnika,Krkota in JJ dobr so SF*** Kučana in njregove JNA beograjske šefe.

  • totex39

   Tudi Mrlak spada med izdajalce Slovenije, zato ne piši bedarij.

   • Hun

    nimas te pravice

    • totex39

     Haha, kdo pa mi jo je vzel, ti mogoče. Resnica pač boli a ne.

     • Hun

      nimas te pravice ne moči vsiljevat “resnico”….v demokraciji ima pravico vsak seb razlagat resnico dokler ne skodujes sodrzavljanu

  • montyamp

   Mrlaka je ubil Stamenković , tisti murglosrbski hinavec ki je vedel da bo sestreljen če bo letel čez prepovedano cono in poslal na vožnjo Mrlaka .
   Foggl s314zdi , da te spet ne najdem .

 • domovina mili dom

  Bodi zdrava domovina,
  mili moj slovenski kraj!
  Ti prekrasna, ti edina,
  Meni zemeljski si raj!

  Tuje šege, tuja ljudstva,
  so prijat’li, bratje ne,
  slava le, slovensko čustvo
  srce moje veseli.

  Primi celo, zemlja mila,
  primi srce moje v dar,
  da bi vedno mati bila,
  nepozabljena nikdar!

 • Minovak

  Samo v nedemokratičnih državah lahko sedijo narodni izdajalci, zločinci in kriminalci, v prvih vrstah, v posmeh ljudstvu, ki se je borilo za to, kar so si oni prisvojili z lažmi in podtikanji. To so ljudje (?), ki so nevredni, da jih nosi slovenska zemlja. Levaki so bili, so in bodo največji izdajalci v vsej zgodovini, to si morajo zapomniti generacije, ki prihajajo.

 • RATATA

  88,5 odstotkov vseh volilcev(!) statistiko se ne bere tako, tako so rezultat potvorjeno prikazali kps pokvarjeci.

 • Tweety Bird

  Tovariš Kučan je izvrstno zavajal Srbe v Beogradu, še dobro, da smo ga imeli. Si ne predstavljam, da bi imeli same srboriteže ala Janša… se bi nam zgodila Bosna ali še kaj hujšega.

  • montyamp

   Zavaja ultraidiote še danes .
   Pametnih se ne da .

  • centurion

   “…Tovariš Kučan je izvrstno zavajal Srbe v Beogradu,…”
   Kučan zavaja Slovence še danes.
   Zajebal jih je pa že zdavnaj.
   Kučan je drekast madež na slovenski zemlji, ki ga
   bo težko sprala še tako dolga zgodovina.
   Je PREKLETSTVO Slovenije.

 • Kučko pod pručko

  Jožetu Pučniku v zahvalo ob Dnevu državnosti

  Dr. Jože Pučnik je največji dragulj, kar smo jih imeli v zadnjih sto in več letih. Njegovo ime, zapisano z zlatimi črkami v zgodovini Slovenije, bo za vedno spominjalo na čas naše osamosvojitve in na vse dobro, kar je za svojo domovino storil. Človek, izrednega duha, intelektualec, zaveden Slovenec, svetovljan daljnosežnega pogleda, ki Sloveniji ni obrnil hrbta zaradi vsega gorja, storjenega pod komunistično oblastjo, ampak nam je z vsemi močmi pomagal, ko smo si začrtali pot k samostojni državi. Bil je motor in idejni vodja našega osamosvajanja in presrečen, ko smo stoletno željo le uresničili. Žal smo ga veliko prezgodaj izgubili, kar je za vse, ki imamo Slovenijo radi, neizmerna škoda.

  Če obstaja posmrtno življenje in nas spoštovani dr. Pučnik opazuje z višav, sem prepričan, da se mu srce trga, ko vidi, kakšno razdejanje so po njegovi smrti naredili Kučanovi komunisti. Naj mu bo v uteho vsaj hvaležnost vseh nas, zavednih Slovencev, ki ga nadvse spoštujemo in smo ponosni na čas, ki smo ga lahko delili z njim.

  Počivajte v miru in hvala vam za vse!!!

 • RATATA

  Hrvati danes poričajo o nekem prazniku, da ga imajo in ga slavijo, kakor da so sprejeli “odluku”…. da bodo v neki prihodnosti “raskinuli veze” s sfrj. In so jih 08.10.1991 res “raskinuli” (čez 3 mesece – po brionskem moratoriju).
  Hrvatom je nerodno reči tisto, kar je res in zato potvarjajo, saj jim je to “ukrvi”, rečejo, da so se odločili za “nezavisnu hrvatsku državu” NHD, kar pa v resnici ni nič drugega kot premetena premetanka eNDeHa.

  • Hun

   Hrvatom bi moral preprect vztop v EU…kj takega niso upal nasi vladajoci pizdunski politiki, od leve prot desni

   • RATATA

    To sem vedel takoj, ko so predlagali sporazum o arbitraži.
    Tudi stjepana mesića so pomagali za predsednika predsedstva sfrj postaviti tisti iz eu!!!! V obdobju junija 1991 so bili vsi odločevalci v sfrj hrvati!!!! Folk premalo razmišlja in kar verjame, namesto da bi preverjal dejstva in ne besed, ki mu jih v uho rinejo raznorazni.

    • Hun

     ocitno se veljaki res bojijo za vile na hrvaski obali

     • Jovo Jamnica

      Marsikeri Krobot si je postavo vilo na zemli kakega pobeglega ustaša iz leta 1945. Ni čudno, da jih Huda jama dans nea pretirano razburja…

 • xtc

  Slava osamosvojitelju Slovenije in heroju JJ,Očetu Slovenije Pučniku,heroju Krkoviču,ki je dobro spreminjal v dim JNA iagresorje in izdajalce ter ostalim ,ki so pomagali pri osamosvajanju,med tem ,ko sta se kučan in Drnovšek,Šinigoj,in ostali KPS jevci trudili za pot nazaj v SFRY(Venezuelo)

 • RATATA

  Hvala lepa za
  – šolstvo,
  – medije,
  – policijo,
  – sodstvo,
  – javno upravo,
  – občinske uprave,
  – volilni sistem,
  – vojsko,
  – zunanjo politiko in diplomacijo, ki je v taki veliki in globoki pizdi, da se še hudič grauža.
  Svetlobna leta daleč je vse od tistega, kar si jaz želim in kar vem, da bi bilo prav.
  Še zastava ni prava, niti grb in ne himna.

 • montyamp

  JANŠA HEROJ — KUĆAN GNOJ

 • totex39

  Draga naša domovina,
  mi ljubimo te zvesto,
  zato bog čuvaj nam domovino,
  da sovražnik notranji,
  jo ne skrune.

  • janez cepec

   Ni kej, pravi poet. u glavnem, če doktoriraš, pa, če se ga zapiješ, boš še Prešernuga Fronca presegu. (svoj’ga ljubljen’ga vodjo si že). Baj te vej, Bog se piše z velko začet’nco.

  • janko

   “Notranji sovražnik” je za moje pojme kontinuiteta, ki s svojim lomastenjem dela slabo. Upoštevam a, da so tudi levičarji (takrat ZK) podprli našo osamosvojitev. Lustracije edini nismo izvedli, kljub opozorilu Evrope, da se bo v tem primeru izoblikovala mafija. In do danes nas hromijo.
   Kaj naj rečem – imamo dva orodja, absolutno učinkovita, kot atomska bomba in še bolj, ker nimata stranskih učinkov: VOLITVE in MOLITEV!!

   • janez cepec

    Janko, ti kr pr molitvi ostan, pomagal sicer ne bo kej prida, škode pa tud nau

    • janko

     Soimenjak, pravzaprav, hej, pa saj si pravi, pristni Kranjski Janez! Daj zamisli se! Moja včas reče, da preveč razmišljam. Tu na Novi z veseljem povem svoje misli (in mislim da so skoraj zlata vredne), nimam take kompetentne družbe kjer bi lahko o vsem odkrito debatiral. Več ljudi več ve, je rek. Če pa vsako stvar mal bolj v detalje razmisliš – si pa bližje resnici. Kot vsak izdelek, projekt, odločitev – ko DOMISLIŠ, potem šele greš v izvedbo!

     • janez cepec

      maš prou, ejga, ti kr debatiri

 • janez cepec

  Nova omenja enega klučnih akterjev za osamosvojitev, sevede spet z lažnim nazivom, vojaka Krkota, pozabil so pa njegov’ga mladoletn’ga sina, ki je biu glih tok zaslužn za osamosvojitev, če ne še bolj.

 • Jovo Jamnica

  Nakladanje za naivne…

  05. 02. 2008 / Portal Slovenska pomlad bo na enem mestu združil gradiva o dogodkih med leti 1977 in 1990

  Jože Dežman, direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo imel portal funkcijo digitalnega muzeja takratnega obdobja. Zasnovan bo tako, da bo lahko vsakdo nanj dodajal dokumente, fotografije ali video material, odprt pa bo tudi za diskusije in komentarje. »Na portalu bo tako zbrano gradivo o dogodkih, ki so zaznamovali obdobje slovenske pomladi, z njim pa želimo vzpostaviti omrežje posameznih vsebinskih pobud in organizacijskih povezav, ki so se pojavljala v takratnem obdobju,« je dejal Jože Dežman. Portal bo tako postal virtualni muzej, ki ga bodo soustvarjali njegovi obiskovalci.

  Avtor portala, novinar Ali Žerdin je dejal, da: »Posamične iniciative v 80. letih ne bi pomenile veliko, če ne bi bile del širšega omrežja.« Spletni portal ravno zato predstavlja fenomen slovenske pomladi kot omrežje iniciativ, dogodkov in ljudi. Snovalci želijo pritegniti vse, ki so kakorkoli sodelovali v dogodkih slovenske pomladi.
  ————-

  In izplen po 10.letih???

  Kar se 57. številke Nove revije tiče, so glorificirani avtorji prispevkov… samo:
  France Bučar
  Tine Hribar
  Spomenka Hribar
  Peter Jambrek
  Dimitrij Rupel
  Gregor Tomc

  in na kratko, do neke mere Ivo Urbančič. Ostanku “upoštevanja vrednih” avtorjev je namenjena škrbina!!!
  To so:
  Jože Pučnik
  Alenka Goljevšček
  Drago Jančar
  Janez Jerovšek
  Veljko Nemorš
  Marjan Rožanc
  Veljko Rus
  Jože Snoj
  Niko Grafenauer
  ——————-
  Torej, Dimitrij Rupel je očitno ključna figura in se potlej ni čuditi, kako so nekoč komiji izkoristili kosovske rudarje…

  27. 02. 1989 / Zborovanje v Cankarjevem domu v podporo kosovskih rudarjev

  Zborovanje v podporo kosovskih rudarjev je vzpodbudila skupina državljank in državljanov, ki se je 25. februarja 1989 zbrala v stanovanju Mirjam Milharčič Hladnik in Ervina Hladnika Milharčiča. Med poslušanjem novic s Kosova, od koder se je Hladnik ravno vrnil, ko sta s Francijem Zavrlom…

  …Na zborovanju v Cankarjevem domu so kot govorniki nastopili Polde Bibič (kot recitator), Jožef Školč (predsednik RK ZSMS), dr. Anton Stres (predstavnik Komisije Pravičnost in mir), Milan Kučan (CK ZKS), Jože Osterman in Jože Smole (SZDL), Ivan Oman (SKZ), dr. Dimitrij Rupel (predsednik Slovenske demokratične zveze), Franco Juri (govornik Skupine ’88 in Debatnega kluba 89), Rudi Šeligo (DSP) in Igor Bavčar (Odbor za varstvo človekovih pravic).

  Takoj po zborovanju v Cankarjevem domu se je na slovensko stališče do reševanja kosovskega vprašanja odzval Beograd. Zvezno prestolnico je preplavila več sto tisoč glava množica, ki je zahtevala dodatne represivne posege na Kosovu ter maščevanje proti Sloveniji.

 • Mojca pokraculja

  Infantilna slovenija, z infantilnim predsednikom, ki mu pišejo govore polne vzhičenja, slave, grandioznosti, ponosa in poveličevanja.
  Infantilno ljudstvo aplaudira in se počuti vzvišeno, ker ne zmore resnice. Vse kar je včeraj v pahorjevem govoru , ki mu ga je nekdo napisal, je treba znati prepoznati kot zlaganost, s katero se ohranja infantilnost in nedoraslost države.
  Tole trditev,
  “V dobrega četrt stoletja smo iz naroda prerasli v nacijo, iz totalitarizma v demokracijo, iz dežele v neodvisno in samostojno državo, iz države, ki so ji na začetku vsi odrekali diplomatsko priznanje, smo postali enakovredni in enakopravni del mednarodne skupnosti”,
  da sploh ne govorim o ostalem delu slavospeva oblasti,ki si je uzurpirala pravico ohranjanja infantilnosti, je treba je obrniti v nikalno obliko in jo pravilno brati :

  “V dobrega četrt stoletja smo iz naroda ustvarili nerazpoznavno nacijo, iz totalitarizma prešli v totalitarizem globoke države, v odvisno do grla zapufano državo, iz države jugoslavije v jugoslovenijo, postali smo tujek v evropi in čudaška enklava, ki ni sposobna podpisati resolucije o izenačitvi vseh treh diktatur nacizma, fašizma in komunizma.Ostajamo marginalni del mednarodne skupnosti”

  • AlternativaZaSlovenijo

   Žal imaš prav.

  • dob

   OLEEEE OLE, OLE, OLEEEEEEEE!
   Navijam zate, Mojca pokrajculja. Fuzbal ni pol tako dober kot ti!
   Pa čeprav je svetovno prvenstvo.

   • Mojca pokraculja

    Ola, dob ! Gracias.
    Boš videl da bova dočakala dan,ko bomo rekli:
    Hasta la vista, kučan !

  • Janko Gedlička

   Odličen prevod – podoba resničnosti in zato strašljiva. Kdaj se bodo spet zbrali junaki in presvetlili to strašljivost z zarjo svobode.

   • Mojca pokraculja

    Hvala. Se je treba vprasati, ce sploh obstaja želja po svobodi. Potem se bodo našli pravi pokoncni ljudje.

    • Janko Gedlička

     Imam občutek, da nas je vsaj 25% populacije, ki si želimo svobode, kar pa je res premalo, da bi bilo junakom smiselno odločno stopiti na plan. Je pa res, da je g. J. Janša mobilizirajoč zgled. On in njegova družina so že mnogo hudega pretrpeli, vendar ne klone. Pokončno se bori naprej.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Vse najboljše Slovenija, moja domovina.

  • slosin

   …ti s pa hud nacionalist…zna biti, da te bo kakšen Brdek prijavil za sovražni govor…

   • AlternativaZaSlovenijo

    Ma ne vem, če se ravno nacionalist, čeprav me zadnje čase tja zelo vleče, sem pa vseeno domoljub. Za prijave me pa boli …..

 • Kosobrin

  Moramo biti pravični in dati priznanje vsem, ki so soustvarjali slovensko državo. Po tem, v teh sedemindvajsetih letih pa so nekateri posamezniki delali čudne, še danes nepojasnjene in nekaznovane stvari, bi lahko rekel, da so se pokvarili. To jim pa zamerim!

  • janez cepec

   tle te pa podprem, pa tud, če si s posamezniki na Janšo mislu

 • janko

  To so osamosvojitelji Slovenije, to so narodni heroji! Seveda, izpostavili so svoja življenja. JNA je bila četrta vojna sila v Evropi. Osamosvojitev pa nam je omogočil Vatikan. Marija na Kureščku: “….razgrnila sem svoj zaščitni plašč nad Slovenijo….. ne pripisujte sebi zasluge… Nebesa pričakujejo hvaležnost.” In kasneje: …Slovenijo bo zajela tema, ki bo segala daleč preko njenih meja.” In ta traja še danes! Šele nato nas je priznala Nemčija itd.
  Danes so cerkve bolj prazne kot takrat in prej! VRNIMO se v cerkve, vsi obvezno vsako nedeljo!! Streznimo se, Slovenci,zresnimo se!

  • janez cepec

   ti si, kokr, mau zasanju tole osamosvojitev, ane? Nebesa nč ne prčakujejo hvaležnosti, Vatikan pa Cerku pa jo, sigurno, pa tud dobr kasirajo že, use od osamosvojitve naprej. pa še bojo, zgleda, če bojo desnakarji na ablast. tok o Mariji s Kureščka, pa njenih zaslugah.

   • janko

    Cerkev (Vatikan) se je izpostavila in naredila usodni korak priznanja samostojnosti Sloveniji. To je pomenilo direktno začetek razpada Yuge. Niso se sami odločili, čeprav nas je papež Janez Pavel 2. razumel kot slovan in žrtev komunizma, imel je tudi v Vatikanu nasprotovanje, ampak na posredovanje in diplomacijo naših škofov, tudi po svetu.

    • janez cepec

     spet si mau zamešu, no ja, kr precej. Vaikan nas je prznov šele kot 10. država 13.jan.92, takrat, ko Juge že zdavnej ni blo več, ergo, priznanje ni mel nobene veze z razpadom le-te.

     • janko

      Ne, saj sem spremljal vse takrat. Naj še pa kdo kaj pove o tem.

     • janez cepec

      ti bi pa usen se žihr gor na Gorenskem mau oglasu, za kešn mesec, ali dva. Begne sm mu u misleh, bi ti pomagau, boš vidu

     • Jovo Jamnica

      Take majo naši levakari najrajši. Oni k Bogu molijo, karavana pa gre dalje…

     • janez cepec

      no ja, on je skrajn primer, sicer pa ljubljeni vodja tud moli Boga, pa mu ne pomaga kej dost

     • Jovo Jamnica

      Pomaga onim, kaj nea molijo k Njemu, anpak k sebi…

 • Kučko pod pručko

  Bednik v prvi vrsti

  Med gledanjem včerajšnje proslave ni bilo potrebno imeti prav izostreno oko, da ne bi kljub kratkim kadrom opazil bedne figure, ki je kot največje revšé sedela v prvi vrsti. Kratkonogec iz Murgel, ki je bil dolga desetletja opevan v komunističnih medijih, je v zadnjem obdobju spoznal, da ga ima na stotisoče
  državljanov za veleizdajalca slovenskega naroda. Prepričan sem, da doma, varno skrit za zidovi svoje zastonjkarske hiše, redno prebira tudi naše komentarje, ki so mu dali marsikaj misliti. Beden, da bolj beden ne bi mogel biti, se zaveda, da je njegova zvezda zašla in da se približuje ura resnice.

  Zanima me, kaj ima človek, ki je dokumentirano zapriseženi jugoslovenar in se je na vse kriplje boril proti naši samostojnosti, početi v prvi vrsti. Ali ga ni nič sram, potuhnjenca, da je zaradi njegove najintimnejše opcije do osamosvojitve prišlo zgolj po srečnem naključju in velikem prizadevnaju najzaslužnješih, da danes živimo v samostojni Sloveniji?

  Zato so režiserji TV SLO skrbno pazili, da to skrušeno in poklapano belolaso gnido niso preveč kazali javnosti!!!

  • janez cepec

   kva si korajžn, ejga, zdej, ko je demokracija. me prou zanima, kok si se upu svoj usran gobec odpret pred tridesetim leti. odpru si ga sam takrat, ko si se futru, pa ko si takratni sistem hvalu. drgač si biu pa tih ket rit, pičko jedna

   • Kučko pod pručko

    Daj spelji se, Miha, pizdun Skumavčev, ki ne, da si samo navaden cepec, si tudi izmeček slovenskega naroda. Zapri svoje gobezdalo. Spelji se in ne smeti tu, kjer te itak nihče ne bere!!!

    • janez cepec

     ja resnica boli, vem. smo te pročital, “kvazi demokrata”

     • Rožle

      tis tut en mal pročitan …

    • BolimeĐoko

     Ta je luckyss, he, he

   • Anton

    Ne sodi po sebi.

    • janez cepec

     nikoli

   • RATATA

    Cepec si, ko trdiš, da je demokracija! Najdi si cepce, ki ti bodo verjeli.

  • janko

   Vsaj ni nasprotoval, imel je takrat ob nekakšni naši ponovni oživitvi prijateljstva med Slovenci in Srbi v Beogradu pogovore z Miloševičem, ki je potem izjavil, da pristaja na odcepitev Slovenije. Verjamem, da ni bila osamosvojitev Kučanova želja, ampak je sodeloval! Ni pa prav, da sedaj bivši komunisti VSESKOZI NEVERJETNO AKTIVNO DELUJEJO, namesto obljubljenega sestopa z oblasti. Z neverjetno mnogimi in naštudiranimi načini.

   • samotoje

    ZKS (Zveza komunistov Slovenije) ni nikoli v resnici sestopila z oblasti. Dovolili so nam misliti, da smo dobili svojo državo in demokratičen sistem. Zdaj je že menda vsem jasno, da je šlo za gromozanski nateg. Meni so že Kučanove besede:”Danes so dovoljene sanje…..” vse povedale. Mi smo se pripravljali na samostojnost, tovariši in tovarišice pa so medtem dejansko prevzemali oblast.

  • totex39

   Z eno besedo, sram ga je lahko, da se sploh udeležuje osamosvojitvenih proslav in vse kar je zvezi z Slovenijo.

  • samotoje

   Nekaj občutka za dostojnost celo TV greznica premore.

 • Anton

  Bog blagoslovi Slovenijo! Tudi komuniste.

  • janez cepec

   hvala.
   Janez Janša l.r.

   • Anton

    Tudi od ZL IN L

    • janko

     Pa naj, škodvav jim nau, bi rekel Kranjski Janez.

  • janko

   Ja, naj; pa če bodo zato kak % manj trmasti, bo OK.

 • Miro

  no evo, tile štirje so goloroki osvobodili Slovenijo!!

  • janez cepec

   usral so se. edn je na psihiatrijo spizdo, ne vem zakuga so ga poj vun spustl, tadrug, ki misle, de je taprvi, je u restu sladoled lizu pa srbohrvaščino treniru, tatret je nekje, pa nubedn ne ve kje, tačetrt, k’ je najbel reskiru, kot vojno lice, je pa dons pozablen

  • centurion
  • garfi

   iz prve vrste udbopartijske proslave včeraj
   milan kućan partizansko ime KurČĆan:
   “pravijo, da se bil proti osamosvojitvi
   ŠE VEDNO SEM”

 • Jovo Jamnica

  Naša država danes, je rezultat skrbnega načrta bivših komijev, kako si udobno postlati v svojem fevdu, ker jih na “zvezi” niso pustili več h koritu…

  • AlternativaZaSlovenijo

   No vidiš, koliko so jogokomiji (vključno z Milošivićem) imeli radi bratstvo i jedinstvo i jugo. Pravzaprav imaš vsaj deloma prav. Komiji sami so sesuli SFRJ, pa saj SFRJ crkovina si itak ni zaslužila kaj boljšega.

   • Jovo Jamnica

    Daj ti meni rajši razloži, ki nimam prau!

    • AlternativaZaSlovenijo

     Če me hočeš prepričat, da imaš prav, je pa na tebi, da dokažeš, da imaš prav. To kar razlagaš je samo tvoj osebni pogled. Moral bi napisati da pa mogoče imaš kaj prav.

     • Jovo Jamnica

      Saj bi marsikaj v dokaz prlepo, pa me tu spamajo…

   • lili pili

    Snamesto bratstvo in jedinstvo smo dobili sovrastvo in ubistvo.

    Na teh prostorih preko 200.000 mrtvih, ogromno invalidov, gospodarski razvoj unicen, dolgovi, ki so za vec kot 20x vecji kot pred letom 90.

    Ja to je bila cena nacionalizmov na podtocju bivse skupne drzave

  • KP

   Kaj ti vedno nekaj klobasaš o naši državi? Zanimaj se za svojo,pa bo že nekaj…

   • Jovo Jamnica

    Sem državlan države Slovenije.

    • KP

     Sj to ti govorim. V črni kroniki za vsa kazniva dejanja piše,da so jih zagrešili državljani Slovenije. Po domača nehvaležni čefurji. V Sloveniji talamo državljanstva kot bombone. Hvaležnost potem pa nobene več. Vsi vi bi mel potem spet Jugo nazaj,al se motim? Vam je Juga dala državljanstvo Slovenije?

     • Jovo Jamnica

      Motiš se. Pod moje potrdilo EMŠO je potpisan Igor Bavčar… Kaj pa pod tvoje???

     • KP

      Raje prenehaj. Misliš,da ti pri tvojem obnašanju kdo verjame,da si Slovenec? Državljan Slovenije. To pa ti rad verjamem. On brivec Asad Ahmad bo tudi kmalu državljan Slovenije. Res,z lepim dosežkom se hvališ. Ti je težko povedat,kaj si v resnici? Žalostno!

     • Jovo Jamnica

      Sam pot jegof emšo se Bafčar ziher nebo potpiso…

     • KP

      In pot tvojega se ne bo več.

     • Jovo Jamnica

      Drži in hvala Bogu…

  • KP

   Ne serji. Moja država je rezultat sanj mojega očeta,njegovega očeta in tako par stoletij nazaj. Ko komiji še nikjer niso obstajal. Kako je pa bilo s tvojo domovino?

   • Jovo Jamnica

    Pol pač živiš v napačni državi, pa tega sploh ne veš…

   • KP

    Ne moreš odgovorit? Pretežko zate?

    • Jovo Jamnica

     Kaj nemrem odgovorit??? Pojma nimam, kaj murkslajo tvoje baže modeli na ovem portali???
     —————-
     Jovo Jamnica > KP 19 minutes ago

     Pol pač živiš v napačni državi, pa tega sploh ne veš…

 • Maca

  Vse najboljše, Slovenija najlepša, moja edina domovina!
  Te branit zdaj prišel je čas.

  • Jovo Jamnica

   Medalje si bodo pa na prsi obesili drugi…

   • stajerc5

    Sem si kar mislil, da te zanimajo medalje in ne tvoja (druga) domovina!

    • Jovo Jamnica

     Mater si pametn… da ti kuj škodi. Speli se, ker mi dans nisi interesantn.. Evo, to je ad personam!

 • Jovo Jamnica

  A SPAM??? Ful sn presenečen… LOL

  ———————

  Nakladanje za naivne…

  05. 02. 2008 / Portal Slovenska pomlad bo na enem mestu združil gradiva o dogodkih med leti 1977 in 1990

  Jože Dežman, direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo imel portal funkcijo digitalnega muzeja takratnega obdobja. Zasnovan bo tako, da bo lahko vsakdo nanj dodajal dokumente, fotografije ali video material, odprt pa bo tudi za diskusije in komentarje. »Na portalu bo tako zbrano gradivo o dogodkih, ki so zaznamovali obdobje slovenske pomladi, z njim pa želimo vzpostaviti omrežje posameznih vsebinskih pobud in organizacijskih povezav, ki so se pojavljala v takratnem obdobju,« je dejal Jože Dežman. Portal bo tako postal virtualni muzej, ki ga bodo soustvarjali njegovi obiskovalci.

  Avtor portala, novinar Ali Žerdin je dejal, da: »Posamične iniciative v 80. letih ne bi pomenile veliko, če ne bi bile del širšega omrežja.« Spletni portal ravno zato predstavlja fenomen slovenske pomladi kot omrežje iniciativ, dogodkov in ljudi. Snovalci želijo pritegniti vse, ki so kakorkoli sodelovali v dogodkih slovenske pomladi.
  ————-

  In izplen po 10.letih???

  Kar se 57. številke Nove revije tiče, so glorificirani avtorji prispevkov… samo:
  France Bučar
  Tine Hribar
  Spomenka Hribar
  Peter Jambrek
  Dimitrij Rupel
  Gregor Tomc

  in na kratko, do neke mere Ivo Urbančič. Ostanku “upoštevanja vrednih” avtorjev je namenjena škrbina!!!
  To so:
  Jože Pučnik
  Alenka Goljevšček
  Drago Jančar
  Janez Jerovšek
  Veljko Nemorš
  Marjan Rožanc
  Veljko Rus
  Jože Snoj
  Niko Grafenauer
  ——————-
  Torej, Dimitrij Rupel je očitno ključna figura in se potlej ni čuditi, kako so nekoč komiji izkoristili kosovske rudarje…

  27. 02. 1989 / Zborovanje v Cankarjevem domu v podporo kosovskih rudarjev

  Zborovanje v podporo kosovskih rudarjev je vzpodbudila skupina državljank in državljanov, ki se je 25. februarja 1989 zbrala v stanovanju Mirjam Milharčič Hladnik in Ervina Hladnika Milharčiča. Med poslušanjem novic s Kosova, od koder se je Hladnik ravno vrnil, ko sta s Francijem Zavrlom…

  …Na zborovanju v Cankarjevem domu so kot govorniki nastopili Polde Bibič (kot recitator), Jožef Školč (predsednik RK ZSMS), dr. Anton Stres (predstavnik Komisije Pravičnost in mir), Milan Kučan (CK ZKS), Jože Osterman in Jože Smole (SZDL), Ivan Oman (SKZ), dr. Dimitrij Rupel (predsednik Slovenske demokratične zveze), Franco Juri (govornik Skupine ’88 in Debatnega kluba 89), Rudi Šeligo (DSP) in Igor Bavčar (Odbor za varstvo človekovih pravic).

  Takoj po zborovanju v Cankarjevem domu se je na slovensko stališče do reševanja kosovskega vprašanja odzval Beograd. Zvezno prestolnico je preplavila več sto tisoč glava množica, ki je zahtevala dodatne represivne posege na Kosovu ter maščevanje proti Sloveniji.

 • Jovo Jamnica

  SPAM številka 3
  —————–
  Nakladanje za naivne…

  05. 02. 2008 / Portal Slovenska pomlad bo na enem mestu združil gradiva o dogodkih med leti 1977 in 1990

  Jože Dežman, direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije, je na današnji novinarski konferenci dejal, da bo imel portal funkcijo digitalnega muzeja takratnega obdobja. Zasnovan bo tako, da bo lahko vsakdo nanj dodajal dokumente, fotografije ali video material, odprt pa bo tudi za diskusije in komentarje. »Na portalu bo tako zbrano gradivo o dogodkih, ki so zaznamovali obdobje slovenske pomladi, z njim pa želimo vzpostaviti omrežje posameznih vsebinskih pobud in organizacijskih povezav, ki so se pojavljala v takratnem obdobju,« je dejal Jože Dežman. Portal bo tako postal virtualni muzej, ki ga bodo soustvarjali njegovi obiskovalci.

  Avtor portala, novinar Ali Žerdin je dejal, da: »Posamične iniciative v 80. letih ne bi pomenile veliko, če ne bi bile del širšega omrežja.« Spletni portal ravno zato predstavlja fenomen slovenske pomladi kot omrežje iniciativ, dogodkov in ljudi. Snovalci želijo pritegniti vse, ki so kakorkoli sodelovali v dogodkih slovenske pomladi.
  ————-

  In izplen po 10.letih???

  Kar se 57. številke Nove revije tiče, so glorificirani avtorji prispevkov… samo:
  France Bučar
  Tine Hribar
  Spomenka Hribar
  Peter Jambrek
  Dimitrij Rupel
  Gregor Tomc

  in na kratko, do neke mere Ivo Urbančič. Ostanku “upoštevanja vrednih” avtorjev je namenjena škrbina!!!
  To so:
  Jože Pučnik
  Alenka Goljevšček
  Drago Jančar
  Janez Jerovšek
  Veljko Nemorš
  Marjan Rožanc
  Veljko Rus
  Jože Snoj
  Niko Grafenauer
  ——————-
  Torej, Dimitrij Rupel je očitno ključna figura in se potlej ni čuditi, kako so nekoč komiji izkoristili kosovske rudarje…

  27. 02. 1989 / Zborovanje v Cankarjevem domu v podporo kosovskih rudarjev

  Zborovanje v podporo kosovskih rudarjev je vzpodbudila skupina državljank in državljanov, ki se je 25. februarja 1989 zbrala v stanovanju Mirjam Milharčič Hladnik in Ervina Hladnika Milharčiča. Med poslušanjem novic s Kosova, od koder se je Hladnik ravno vrnil, ko sta s Francijem Zavrlom…

  …Na zborovanju v Cankarjevem domu so kot govorniki nastopili Polde Bibič (kot recitator), Jožef Školč (predsednik RK ZSMS), dr. Anton Stres (predstavnik Komisije Pravičnost in mir), Milan Kučan (CK ZKS), Jože Osterman in Jože Smole (SZDL), Ivan Oman (SKZ), dr. Dimitrij Rupel (predsednik Slovenske demokratične zveze), Franco Juri (govornik Skupine ’88 in Debatnega kluba 89), Rudi Šeligo (DSP) in Igor Bavčar (Odbor za varstvo človekovih pravic).

  Takoj po zborovanju v Cankarjevem domu se je na slovensko stališče do reševanja kosovskega vprašanja odzval Beograd. Zvezno prestolnico je preplavila več sto tisoč glava množica, ki je zahtevala dodatne represivne posege na Kosovu ter maščevanje proti Sloveniji.

 • Jovo Jamnica

  Halooooo Nova. To, kaj mi spamate, ni ilegalno. Spletna stran še vedno obstaja, čeprav je iz leta 2008.

 • KP

  Kaj,a lahk že nehaš smetit po tem prtalu? Maš tolk dela s tem,kot usrane za zidom. Sem ti že večkrat rekel,da se zanimaj rajš za svojo očetnjavo. Otadžbina,se reče po vaše?

  • Jovo Jamnica

   LOL… Peče???

   • KP

    Kaj te peče?

    • Jovo Jamnica

     Ne, ne… Zanima me če je tvoj priimek Peče…

 • jovan jovan

  Na pol droga?

  • centurion

   In tebi drog v rit.
   Ne na pol- do grla!!!

  • stajerc5

   Zakaj na pol droga, strik zavezi na vrhu, ce ti debela rit malo dol zdrsne! Zicher je zicher, nje?

 • učko

  Kwa tle nadrkavate nostalgijo za sfukano “demokratizacijo”, ki to ni bla. Rezultate mamo zdej tle, Kučan in njegovi rdečkarski fašisti nam še vedno vladajo ! Kurc vas gleda, osramotitelji pofukani !

  • Jovo Jamnica

   A ti se tut tak giftaš, ko jas???

 • učko

  Sami komunistično-fašistični izdajalci in lopovi, ki so pokradli in zafurali državo in nam domovino spremenili v balkansko govnarijo.

  • Jovo Jamnica

   Glej, kaj sn napiso spodi, pa se eni nea strinjajo… pa spamajo, pa tako

   Naša država danes, je rezultat skrbnega načrta bivših komijev, kako si udobno
   postlati v svojem fevdu, ker jih na “zvezi” niso pustili več h koritu…

 • učko

  Ko gledam Baučarja, prasca debeuga požrešenga, mi mrak pada na oči. No, takrat še ni biu tolk debeu pa star, prasec požrešen izdajalski je pa vsekakor že biu. Janša in Baučar sta bla dva glavna razbijalca Peterletove vlade in Demosa ! Začetnika VELIKE IZDAJE !!!!

  • Jovo Jamnica

   1989

   …Na zborovanju v Cankarjevem domu so kot govorniki nastopili Polde Bibič (kot recitator), Jožef Školč (predsednik RK ZSMS), dr. Anton Stres (predstavnik Komisije Pravičnost in mir), Milan Kučan (CK ZKS),
   Jože Osterman in Jože Smole (SZDL), Ivan Oman (SKZ), dr. Dimitrij Rupel
   (predsednik Slovenske demokratične zveze), Franco Juri (govornik
   Skupine ’88 in Debatnega kluba 89), Rudi Šeligo (DSP) in Igor Bavčar
   (Odbor za varstvo človekovih pravic).

   • učko

    Jah, to pove domala vse !!!!!

 • učko

  Tud ko gledam Mencingerja, pa Pluta, pa Pirnata, prasce izdajalske, za potolčt z matiko, krampom in lopato !!!!!!

  • Jovo Jamnica

   Preveč se nea smeš jezit, ker ti to škodi…

   • učko

    Mah, če crknem takoj, sam da ta golazen crkne pred mano v mukah, da jo gledam kako crkuje v mukah !!!!!

    • Jovo Jamnica

     Saj f tem je glih finta. Oni so svoje dosegli, živijo ko bubrek v loju, ti pa se sekiraš..

 • učko

  No, pa Katja Boh, pa ostali, večina izdajalcev, samo Hubert je bil “čist ta prau” !!!!! Pa do neke mere Pučnik !

 • učko

  JBTZ = jebo te Ziko Zlovenac blesavi ! Udbo nameštaljka !

 • garfi

  zimzeleni krščanar Butalec oman:
  DOBRO, DA SDS NI DOBILA VEČINE, tako je potrebno dogovarjanje
  udbopartijski kolaboranti press

 • garfi

  iz prve vrste udbopartijske proslave včeraj
  milan kućan partizansko ime KurČĆan:
  “pravijo, da se bil proti osamosvojitvi
  ŠE VEDNO SEM”

 • garfi

  v jankoviĆevi Bulani Lublani skoraj ni videti zastav
  prestolnica jugoButal

  • stajerc5

   V cefurskem Portorozu ni niti ENE same!!!

   • garfi

    jugoButale

 • garfi

  režimski zgodovinar Janko Plunk: DEMOS je držal besedo in ni izvedel lustracije
  ni res že 25 let lustrirajo komunajzli, ki bi morali biti lustrirani

 • garfi

  udbomafija je izgleda naredila novo afero s plakati v titovem velenju,
  da so lahko napadli SDS ob sestavljanju nove vlade
  rdeČĆi nacisti press

 • lili pili

  Za tele na uvodni sliki pa res ne bomo izobesali zastave, pri nas je se zupnik ni obesil hoooo

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Kratko:
    Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

    in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

    kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

    = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    =
    “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

    1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
    2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    oz.
    z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

    Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
    seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
    .
    Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
    so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=FEVDALIZEM = …
     so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
     ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

     =SUŽNJELASTNIŠTVO.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21
     =
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik je pa MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik
     PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
     =
     ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
      lista socialnih demokratov.
      2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
      združili s “Semulićevo SZDL”,*
      ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
      par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
      agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
      DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
      * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
      ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
      SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
      3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
      Socialdemokratska prenova Slovenije.
      4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
      prenove.
      5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
      Slovenije-Stranka demokratične prenove.
      6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
      JUGOSLAVIJE
      https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
      7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

      Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
      rojaka
      (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
      nje),
      ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

     • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.