Ob izidu referenduma Twitter na nogah: “Narod, sami sebi kopljemo še večjo gnojno jamo”

Foto: STAfoto

Volilnih upravičencev je v Sloveniji trenutno nekaj več kot 1,71 milijona. Včeraj je bilo okrog 3200 odprtih volišč. Udeležba na volitvah in referendumih je državljanska dolžnost in opravili ste jo lahko od sedme ure zjutraj do sedme ure zvečer. Ste izrazili mnenje? Če ga niste in se še ne pritožujete nad izidom, počakajte nekaj let in videli boste, kaj smo državljani dopustili. Za vas smo izbrali tudi nekatere najboljše tvite, ki jim ni videti konca.

Večina je ponovno nasedla Cerarjevi vladi, ki bo, kolikor se bo dalo, iztrošila davkoplačevalski denar. Tega je porabila že za referendumsko kampanjo. Za drugi tir bomo plačali najmanj 1,17 milijarde evrov. V SMC so trdili, da je “glas za drugi tir /…/ glas za razvoj Slovenije” in s tem zavedli mnoge. So ti resnično mislili, da je razvoj države odvisen od 27,1 kilometra dolge železniške proge? Mnogi zmotno menijo, da je referendumski glas “proti” pomenil, da drugi tir ne bo zgrajen. Ti nevedneži so seveda glasovali “za”in niso vedeli, da se na referendumu glasuje o zakonu, ki predpisuje izvedbo investicije, gospodarjenje in upravljanje z infrastrukturo ter dajatve.

Projekt v tistih, ki so glasovali proti, vzbuja pomisleke in dvome. Poglejte nekatere izmed tvitov, ki so preplavili Twitter. Ljudem le ni tako vseeno, a mnogi se bodo o pomenu in posledicah včerajšnjega neuspelega referenduma zavedli, ko bo že prepozno.

Nizka udeležba na referendumu je bila sicer pričakovana, saj bi že v samem začetku o strokovnih stvareh in infrastrukturnih projektih, po besedah poslanca SDS Ljuba Žnidarja, morala odločati stroka. Projekt, poln korupcije, zastavljen na način, ki si ga je zamislila aktualna vlada, pa nas bo tepel še stoletja.

https://twitter.com/IgorZavrsnik/status/912180410850988034

A. L.

 • borko

  Razočaran pa ne zaradi rezultata zaradi udeležbe ljudi na volitvah,katastrofa 10% volivcev Slovenije je odločilo o 2Tiru,ne morem verjet,res vam je vseeno Slovenci

  • Gru

   Je pa 90% volilcev pokazalo da nemarajo plana od Duhovnika

   • baubau

    ne,vsi ti SO glasovali:za totaltarizem in za ukinitev demokracije.

    • Gru

     No dj razlozi ta pojem kako ukinis demokracijo, ker negres volit , ceprav je to tvoja demokraticna pravica ;)

  • twin

   Počakaj še malo, to še ni nič, boš videl kaj bo na predsedniških in potem še na parlamentarnih volitvah, ko bodo lahko predstavniki ljudstva volili za sami sebe. Drugih skoraj ne bo na volišča.

 • Anja Kovacic

  KRIV je NAROD,ki je ostal doma!!!!NOBEN DRUGI! SEM proti zakonu a vsaka cast tej vladi ki ima pod sabo take OVCE!!!!

  • učko

   Kriv je Janša, ki se je slabo pripravil na referendum, kot vedno. Narod je odločil ZA 2. TIR.

   • borko

    Janša je odločal,nisem vedel

   • zokispoki

    Narod bi (je)odlocil jesti drek. Ima povsem skisane, oprane mozgane. Pravzaprav jih sploh nima vec.

 • učko

  Že četrt stoletja hodim na volišča, volim tako imenovano desnico, čeprav sem levičar, vendar ne komunistični !!! Ampak vsakič sem luzer, že 25 let !!! Zdej vas mam pa poln kufr in ne grem se več špilat volivca, dokler zadeve ne bojo tako profesionalno zastavljene, da je možnost zmage velika !!!!

 • zokispoki

  Oprani mozgani, pri ze tako ne prevec razgledanemu folku . Sramota.

  • twin

   To se pa strinjam, res se ni etično izživljat nad fašistoidnimi debili, tudi če gre za cel narod.

 • lauraas

  Ovce.

 • tasilo

  Ovce bi šele razumele, kaj so izglasovale, če bi nazorno in slikovito…

  — naslednjih pet let
  — vsak mesec(!)
  — dobile položnico
  — “samoprispevek – 2. tir” in znesek 50€

  In zraven pouk: Neplačniki bodo nemudoma predani v brezpogojno izterjavo pristojnemu uradu.

  Ali razumete, ovce!

  • pajot

   direktno v denarnico jim je treba poseči. Direktno v denarnico. samo tako bojo prišli k pameti. Včeraj mi je znanec,ki je povsem apolitičen in ne hodi na volitve razlagal,kako je dobil račun za vodo in v njem postavka 100 evrov za 11 kubikov potrošene vode. “Od zdaj naprej,” je rekel,”jim bom jebal mater”.Imaš prav. Položnica in samoprispevek za 2.tir.

   • tasilo

    Če bi ljudje dobili prvo položnico “samoprispevek — 2. tir — 50€” jutri, dam roko v ogenj, da bi bili pojutrišnjem na ulici — z granitnimi kockami v rokah! Levi, desni, penziči, pikasti, štrahasti, črtasti in kodrlajsasti.

   • karpelec

    Morda so pa že kaj dobili, da bodo od tega plačevali?

  • janez.pokoncni

   A prijatelj, za to imamo mi socialno državo in progresivno davčno obdavčitev. Vse to bodo pokrili bogati prasci.

   http://www.snopes.com/business/taxes/howtaxes.asp

   • tasilo

    “Vse to bodo pokrili bogati prasci.”
    Nisem bogat, pa vseeno komaj čakam!

    (… emm … emm … … da preselim trgovalni račun. Vse zakonito; preden spet kakšen lokalni veseljak plane. )

  • samsara

   Je že Einstein vse povedal o človeški neumnosti…
   Dodal bi le še človeško dovzetnost za slepila, iluzije, lenobo, egoizem…

 • Sodni dan

  nevem kako je to sploh možno , da je prišlo do takega izida . A ni več kot očitno da nam bodo naprtili davke za vrat zaradi tega projekta . Bravo , raja je še enkrat pokazala da jim ustreza bič na hrbtu iz dneva v dan. Žalost in Sramota !!!

  • twin

   Ne bi rekel, narod je spoznal, da nimamo nikakršne moči in naša gnila politika zlorablja demokracijo za notranja pogajanja med strankami oziroma njihovimi propadlimi gradbinci.

   Delajo kar hočejo, eni in drugi, vsi prvorazredni državljani, v stranki nevolilcev imamo vsaj čisto vest.

  • Gru

   Mogoce pa je raja pokazala da ima dost razdiralne politike desnih ;) Na to pa noces pomislit ;)

  • Dovžan Miha

   Jebiga, spet ste same klovne v boj poslali … Moraš biti pa res goreč vernik, da te prepričajo vaši odlični retoriki in klovni v coklah. Pa Šiško na tribuni. Leglo luzerjev in kriminalcev ter hujskačev, ki jim je retorika španska vas, pač ne more prepričati normalnega volivca, tudi tistega ne, ki ni naklonjen levici. Jaz vas ne obkrožim, pa če mi s smrtjo zagrozijo …

 • Dovžan Miha

  Halo, desničarji, a tako malo vas je??????? Al pa ste samo na netu glasni, v resnici se vam pa jebe? Po mojem vas bolj boli, da bo tale lonec z marmelado v špajzi zaklenjen, vi pa s svojimi tolstimi prsti ne boste mogli zraven, ha, ha, ha

  • RATATA

   Bravo miha, res si zabit!
   Imam le pripombo, da nas nekatere desničarje BQ za marmelado, ker si sami izdelujemo domače marmelade in si za svoj, zaslužen denar nabavljamo eurocreme, kinder lade, nutele in linolade.
   Mi bomo preživeli!

   • Krtača 20

    Zakaj pa nabavljaš nutele če je tvoja domača marmelada Podravka tolk dobra? Svojo jej, bo cnej.

    • RATATA

     Tudi bereš površno, marmelade delamo domače.

     • Krtača 20

      Dobr jest berem. Domaće je, od Podravke je….

     • RATATA

      Jebi se z ustaši u usta škrbava komi nagraužn!

   • Dovžan Miha

    Zakaj sem zabit? Vsa vaša propaganda, cerkveni pomagači, še celo lastno televizijo imate, pa vam nič ne pomaga… To mora boleti ko sto vragov. Mimogrede, kje je zavednost? Same tuje in uvožene čokoladne namaze si naštel, nič domačega? Pa tak desničar… Prodana rit, ne pa desničar.

    • RATATA

     Naštej mi domače kremne čokoladno-lešnikove namaze, da me usmeriš k nakupu. Dobre prosim.

     • Dovžan Miha

      Evo, še ena za tvoje zdravje: ni jih, ne domačih, ne tujih. Preveč cukra. Poleg tega so tuje, ki jih k nam pošljejo, druga liga. Moji otroci tega sranja na kruh ne mažejo, prav tako niti marmelad, ki so enake – preveč cukra. O zadnji želji pa, vse je stvar okusa. Nimam pojma, kaj je tebi dobro, zato se o okusih ne razpravlja. Mimogrede, še vedno ne vem, zakaj sem zabit? Ker ne mislim enako, kot ti? Ali ker ne verjamem desničarskim argumentom? Ali pa morda zato, ker mislim s svojo glavo in ne verjamem ne enim (levim) ne drugim (desnim) grobarjem Slovenije? Žal nisem goreč navijač, ki bi sovražil vse razen naših, kot je to običaj v desni sferi slovenske politike ..

     • RATATA

      Hudo zabit si in po vrhu še len, da ti ni uspelo razbrati natega, ki ga je celo b.popović opisal v 15 minutnem govoru v Državnem Svetu!
      In SI, ravno goreč navijač si, čeprav hočeš ubesediti nasprotno! Sram te naj bo, da flancaš in lepobesedičiš škodljivec pokvarjeni!

     • Dovžan Miha

      OK, zabit sem, ampak še vedno nisem nobenega argumenta slišal. To je tako, kot bi jaz tebi napisal, da si kreten (ali kaj podobnega), ker ne spregledaš laži, nestrokovnosti in neprestanega ponavljanja enih in istih izmišljotin desnice. Desnice, ki ima za seboj že nekaj dokazanih poskusov prirejanja dejstev (lepljenje dokumentov in umotvori vašega kriminalca – zgodovinarja). Za piko na i pa, nisem navijač :) Nisem namreč ne za leve, ne za desne, žal. Povsem jasno mi je, da nas bodo nategnili, kot nas je Janša s prodajo orožja, kot so nas z avtocestnim križem (desničarji so od kmetov kupovali parcele, kjer je bila predvidena trasa, levi so jo pa gradili), pa pri TEŠ6 in zdaj še pri tem. Pa še nas bodo. Ne morem pa razumet tega, da se gre kdo pri zdravi pameti za te pajace razburjat in po netu smetit. Pa ne mi Popoviča naprej metat, lepo prosim. Kdor je hotel v Kopru kakršen koli biznis zalaufat, ve, kako tam stvari stojijo. Približno tako, kot v Ljubljani, kjer je šerif taglaven, pa še kakšno mesto je povsem v istem dreku. Ampak spet, enim je pa Pope všeč in ker je “naš”, ga bomo do smrti branili in zagovarjali, ane…

     • RATATA

      Saj glih zato, ker je popić ZA in ker je vaš, je zanimivo kar je povedal in zato sem ga tudi navedel, da ja ne bom navajal kakšnih “desničarjev”.
      Najprej bi bilo pa zelo potrebno redefinirati npr. desničarje v osnovno definicijo “protiboljševika”, “protikomunista”,
      prav tako zavajajočo definicija levičarjev ki to niso je nujno potrebno spremeniti, saj le zavaja.

     • tasilo

      Glej, Miha …, čokolada dokazano pomaga pri sproščanju endorfina ali t. im. hormona sreče. Tebe pa očitno matra huda depresija, če sodimo po tvojem avatarju, ki predstavlja najbolj depresivno figuro v radiju 8723 galaksij (Marvina, robota iz Štoparskega vodnika po Galaksiji) https://www.youtube.com/watch?v=Eh-W8QDVA9s

      Miha, poskusi s čokolado — pa ne sekiraj se zaradi cukra.

     • Dovžan Miha

      Uf, uf, mal zraven, mal mimo … Rafiniran bel sladkor, ki je del vseh čokoladnih namazov ni enako čokolada. Razliko poznam, čokolado jem in ne glede na avatarja iz Štoparskega vodnika, sem zelo srečna oseba. :D

     • Ana Job

      Ti eurocremi in podobna, čokoladna nesnaga, vsebuje ogromno sladkorja in povzroča diabetes. Povej mi, katera marmelada ti je všeč in ti jo dam domačo. Ne se zastrupljat z drekokremom. :-*

     • RATATA

      Veš, saj jaz si nutelo na banano mažem …

 • twin

  Največ bodo z izgradnjo tira izgubili hrvati, kamor bi sicer še naprej pristajale tovorne ladje, če mi ne bomo posodobili železnice.

  Zdaj bodo morali pa oni tudi začeti graditi, tudi hrvate bo uničila korupcija, in vse to zaradi slovenskega referenduma, za katerega se itak nihče ni sekiral..

  • bubamara

   Rijeka ni konkurent Kopru. Ima polovico manjši promet. Če bodo hoteli dohiteti Koper bodo morali vložiti ogromno denarja. Tudi železniška infrastruktura ne sledi 21. stoletju. Pri železnici smo si enaki.

   • Krtača 20

    Pa če bojo koristli naš novi tir, bomo fajn mastno zakasiral. Buahahaha

    • bubamara

     Malce ti peša geografija.

     • Krtača 20

      Drago bo drago. Hrčki naj raje razmišljajo o tunelu pod Slovenijo. Bo bistveno cenejš.

  • pajot

   Mal se pozanimaj kaj počnejo Italijani s Trstom.

 • Gru

  Prav zabavno je brat , ko desni padejo na realna tla ;)

  • šmentanamuha

   Kakšno veselje ovac, ne morem verjeti.

 • Krtača 20

  A ni to fajn. Cel kup gradbincev bo zaslužilo, cel kup ljudi v familije prineslo plače, standard bo šel gor, večja bo potrošnja itd; večji zaslužki. Super! Pa ja ne boste rekli desni da bi radi ljudem odrekli vse to? Kar se pa finančnega nadzora tiče, pa itak upajmo na najboljše. Desni niste nobena garancija da se ne bo kradlo. Sploh odkar si vaši veljaki na Dobu redno podajajo kljuko.

  • sprehajalec

   fajn, za Kosovo, Bosno in Bolgarijo. Mi bomo pa plačali.

  • Gru

   Ni fajn, kaj pa ubogi Duhovnik. Njegova firma nebo mogla projektirat ta projekt in pobrat milijone ;)

  • bubamara

   Familije južnije.Ampak ni težava kdo gradi. Bolj je vprašanje, če si takšno investicijo privoščimo. Če bo luka imela 20M€ večji letni dobiček, ali se spača delat takšen projekt ?

   • Krtača 20

    Če če če…..če ne bomo dali šanse, ne bomo nikol izvedeli, se ti ne zdi?

    • bubamara

     Trenutno ima Luka 52M€ dobička. Hočeš povedati, da bo drugi tir ta dobiček povečal na 200M€ ? Za 20M€ letnega dobička se takšen projekt ne dela. Nobena pametna ekonomija ne dela tega. Razen butalska.

     • Krtača 20

      Mogoče bo pa pol dobiček 300mio? Kdove. Če bi tko razmišljal kot razmišlja desna nazadnjaška politika, pol je čist vseen če se kar na tla uležemo in pomremo. Itak bomo na koncu vsi. A razvoj gre naprej in Janša ga ne bo ustavil. Ne v navezi s hrvaškimi ustaši ne s kom drugim. Oplel je za vse večne čase.

     • bubamara

      Uf. No comment. Noro.

 • šmentanamuha

  Ljudstvo ima zmeraj prav. In ljudstvo si je zaželelo zlati tir in ga bo dobilo. Čez 45 let.

  • KIKI

   Ta 2tir bo drago “uplinil” davkoplačevalce!

 • Olga

  Tatinska vlada ni dala ljudem možnosti, da bi se lahko na podlagi odkritih kart odločili! “Soočenja” na Hanzi so bila farsa, nazadnje se z incidentom nameščenega provokatorja! Referendumsko vprašanje je bilo za marsikoga, ki ni bil dobro informiran, zavajajoče, saj ni nihče proti gradnji drugega tira, smo pa proti sprejemu zakona in ropanju te vlade!
  Tudi pošiljanje vabil na referendum je bilo katastrofalno! To, da 50.000 volivcev ne dobi vabil, je kriminal! Večni Vučko naj odstopi!
  Kriminal pa je že sama neudeležba ljudi na referendumu! S tem so dali bianko menico tatovom na oblasti s Kucanovimi Forumom 21!

 • Dovžan Miha

  Pa twitter ni nič pregorel, sami desničarski jamravčki ste gor, kot običajno…

  • Primosio

   Bravo!

 • Najplemenitejši

  Ubogi Vili. Pa tako se je troštal, da bo on zgradil mulatjero, po kateri bi na mulah tovoril tovor iz luke Koper do Kozine.

  • garfi

   sedaj boste milijarde tovorili v murgle

   • KIKI

    65 mio in 200 mio eur so že kontirani, v M.U.R.G.L.E. d.o.o., pa še ena lopatka ni
    zasajena!
    “Bosanci, welcome,” bojo nove parole SMC ! Dobra plača 2 eur /uro btto!

  • Krtača 20

   Če bi mogu tovort železne tračnice, se sigurn vse izgubijo…

  • KIKI

   In s tem prišparal veliko miljard…te tovor, ko nam bojo Hrvati preprečili
   prehode na odprto morje, lahko Martin Krpan, izdajalki podkupljivi Popović,
   Mišić, ter vsi “za” župančki na svojih razvajinih plečkah znosijo do Kozine!
   Tam bo pa novem tako meja med RH in Italijo!

 • RATATA

  Vsacga penzionista, ki je šel včeraj glasovati za in tistega, ki ni šel glasovati proti bi ruknu u gobec in mu vzel penzjon do zneska, ki bo preplačan s tem komijevskim nategom.

 • Krtača 20

  A Vili se ga je pa včer kar na državne stroške nadonfal. A to mu pa ne smrdi? Pa še mu ni jasn, še bi on mal polenčka metal pod noge na državn denar. Narod je odločil. Vili, brez veze.

  • rabbit

   Z razliko od vlade, ki je za bedne oglase zmetala 96.000 našega denarja je Kovačič vložil svojih 5000 evrov.

  • tramal

   Odločilo je deset procentov opic,ostale so bile pa v murglah.

 • garfi

  protiSlovenski leviĆarji obvladujejo “državo” v celoti
  zahvala pa gre kot vedno Butalcem

 • Primosio

  3. člen Ustave RS:
  “V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.”

  Kaj vam torej ni jasno?! Ljudstvo je povedalo svoje.

  • garfi

   tebi ni jasno in niste ljudstvo ampak Banditi

  • KIKI

   Katero ljudstvo, bebec ! 20% -em ? to pa je zmaga nad zmagami! Sicer pa, spomnite se referenduma o delovnem času trgovcev!!!- velika udeležba, dalje pa vse po starem, pogoltnem programu!

 • bednick

  Tole je treba razumet:

  RESNICA NE SPREMENI VEČ NIČESAR .
  Ti časi so passé.

  Zato , lepo vas prosim, nehajte pametovat.
  Dokler narod ne bo lačen ne bo sprememb.

  .

 • Govekar

  SDS neokomunisti, vi ste za Albanijo, tam nimajo niti industrije, niti železnic

  • KIKI

   Res je, tam niso imeli Franca Jožefa in Marije Terezije, ki bi jih
   popeljala k napredku (18-19 stoletje), ampak so reveži goltali komunizem,
   tako kot Jugovina!

   • rabbit

    Saj tudi Jugoslavija ni bila sposobna narediti železnice, Hitler je v okolici Ljubljane naredil drugi tir (v dveh letih), ki pa so ga komunisti po vojni veselo porušili.

    • KIKI

     Zdaj nam bi njegova ekipa prav prišla, samo Cerar in Kučan in Leban in
     Brglez in une profesorske babe bi bile proti; baje je bil škrt in je hotel vedet za vsak pfening…pri nas bi bolje prišel skozi, bi takoj dobil zajetno nakaziilo v
     visokih procentih!
     Se sprašujem kje so Šoltesovi ( Kardeljevi ) zeleni? Ni jih videt, ni jih
     slišat ! A ima samo enega člana ? Preverjam!

     • rabbit

      Glavno, da si je ta dobro poslal v Bruslju.

  • tramal

   GOVNAR.

   • Govekar

    šipac

 • Krtača 20

  A je vodji že prijel tablet? Če ne, naj vzame še kake pol kile…..da bo zihr…..

  • antimur

   Ti bom zaprl gobec, najprej te bom blokiral, potem pa naprej.

   • Krtača 20

    Kam naprej boš ti šel? Vedno si hodil ritensko.

 • Sredina

  Kaj veliki se ni pa nič oglasu?

  • KIKI

   Odgovor je enak kot pri onemu “Primosio”; tako si bosta lažje zapomnila!

 • Primosio

  Veliki vodja pa molči kot grob…

  • KIKI

   Ne Kučan je vedno hinavsko tiho in papca, papca naš denar in jebe, jebe
   “neumno rajo” kot jo sam imenuje!!!

   • Krtača 20

    Vidmo ja. Iz montažne hiške v Murglah je zrasla že cela vila na trstenjakovi….

    • Anton

     to lahko pomeni tudi da je sila nespsooben, če vsa ta leta svojega prioritetnega staleža ni uspel vnovčiti in skupaj spraviti kot za za eno samo skromno montažno hišico
     drugič lahko je verjetnen tudi drug dogodek, da ima prcejšno zalego denarja nekje spravljenega na kakem računu v tujini, morda niti ne pod svojim imenom in priimkom in ga špara za svoje potomce, ker ve da prihaja počasi tudi zanj čas ko bo prišla ponj Matilda

     sarkazem press

   • pajot

    “Narod je neumen,” je izjavil murgeljponi. Ponovno se je pokazalo,da je temu res tako.

    • karpelec

     Če ni , ga pa naredi, ker je potem najlažje vladati.

   • Primosio

    Ko zmanjka argumetov….se je najbolje narediti butastega, kajne?

    • tramal

     Mi se samo naredimo ,vi pa ste resnično butasti do kraja.

     • Primosio

      In ko je meja butavosti presežena, se začne žaliti, kajne?

     • rabbit

      To ti najprej začneš in potem je edino pošteno da ti vrnemo z istim nazaj.

     • Primosio

      Kdo se pa s tabo pogovarja?

 • if

  Tudi Nemci so svoj čas na oblast demokratično izvolili Sieg Heil in demokratično vloženo naložbo v svojo prihodnost nedemokratično drago plačali z življenji in materialom.

  Rezultat včerjašnjega referenduma je dokaz, da je slovenska demokracija podobno slaba, kot je bila nemška v času, ko je umeščala Sieg Heil.
  Zato pričakujem, da bomo včerjašnji vložek v prihodnost RS kmalu negativno doživljali!

  V RS se hitro krepijo sile s potencialom uničenja samostojne Slovenije.
  Vsaj po načelu malomarnosti se je tako dvakrat izrazil predsednik države Borut Pahor.

  Prvič v času vstopanja Hrvatske v EU. Tedaj je rekoč “Danes je fantastičen dan” v smetnjak odvrgel edino valuto RS za razrešitev mejnega stanja s Hrvati in Hrvate spustil v EU.

  Drugič v funkciji predsednika vlade, ko je vedel za NLB mednarodno pralnico denarja.
  Malomarnost je dokazal z besedami: “Domnevam, da na prejeto informacijo nisem bil posebej
  opozorjen, ker so se tedaj s tem vprašanjem že ukvarjale pristojne
  institucije.”
  Logarjeva komisija je ugotovila, da so odpovedale vse pristojne institucija!

  • janez zorman

   Je pa nekaj pozitivnega v njegovi izjavi: “Miška to mi delaj” !

 • garfi

  uzakonitev kriminala
  ne pomagajmo humanitarcem, ker so najmanj hinavci

 • baubau

  Če se bo glasovanj in volitev udeleževalo le 20% volilcev,pomeni,da smo demokracijo de facto ukinili kar volilci sami brez kakih drugih prekucij,revolucij in državnih udarov… in 8o% glasovali za nadaljevanje totalitarizma! Daljnovidni Ivan Cankar je že zdavnaj uvidel:”Hlapci! Za hlapce rojeni,za hlapce vzgojeni,ustvarjeni za hlapćevanje! Gospodar se menja,bič pa ostane in bo ostal za vekomaj;zato,ker je hrbet skrivljen,biča vajen in željan.

  • Krtača 20

   Vsi smo imel enake možnosti in eni so jo koristili, drugi ne. Bi se pa desni bolj potrudli.

   • KIKI

    A tako malo vas je “za” ! To pa je pod kritiko; v SFRJ bi dobila najmanj ukor SZDL!

    • Gru

     A tok manj vas je za ” proti” ?

 • Anja Kovacic

  Tisti ki ni sel volit,MORA BIT TIHO!! TIHOOOOOOOO KOT RIT!!!!!!

  • karpelec

   Oh Vesna, pozbila si še nekaj klicajev.

 • janez zorman

  Najlaže je twitati s polno ritjo na foteljih, namesto da bi dvignili rit in šli do prvega volišča ! Prav privoščim nekaterim “kritikom”, da bi jim Mirko nabil še dodatne davke; pa saj se ne bi zbrihtali !!

 • janez zorman

  Za Vzhodno nemško Angelco in protikandidate so Nemci zbobnali na volišča 3/4 folka – volilnih upravičencev, pri nas, polni denarja in najbogatejši Evropejci pa smo doma za zapečkom uživali ob twitanju. Lepo smo se nalezli balkanske lenobe in jebivetra !

  • bubamara

   Nemci živijo od svojega dela; Slovenci od posojenega denarja. Hoditi na volitve je brez veze. Denar bo vseeno pritekal. Tako bodo tudi drugi tir plačali. S posojenim denarjem. “Glavno, da je razvoj.”-pravijo “zavedni” slovenci.

   • rabbit

    Slej kot prej bo konec posojanja kot je bilo v Jugi, ko so imeli posojilodajalci dovolj so rekli NE in Juga je šla k hudiču in tudi s Slovenijo bo tako. Jaz najbrž tega ne bom dočakala me pa zanima čigavi bomo: italijanska provinca, avstrijska dežela, hrvaška županija ali madžarska pokrajina.

  • KIKI

   Ni ravno tako! Apatičnost je težka, nalezljiva bolezen ubogih in preziranih!
   Ljudje gredo raje po svoje, v naravo, k svojcem, na delo, samo, da ne gledajo
   hudiču v oči!

  • Steiermark

   Mislim, da tudi ti nasedaš na njihovo propagando, ko govoriš da “smo doma sedeli za zapečko in twitali”….. nekateri smo šli tudi na volišča in glasovali po vesti, proti ropanju slovenskega naroda in naših potomcev!

 • totex39

  Takega blesavega folka ne vidiš vsepovsod, kot je pri nas. Že čes eno leto bodo pa gobce stegovali, kako so jih lopovi okrog prinesli, takrat bo pa spet samo jokanje da ni denarja.

  • Gru

   Vedno mi je blo zanimivo , da manj vas je bolj govorite kako so ostali glupi ;) Kaj pa ce je v vas problem?

   • tramal

    Primerjaj ostale evropske države z slovenijo pa ti bo jasno v čem je problem.One napredujejo mi pa tonemo.

    • Gru

     Primerjaj kako stevilo vas pada, ampak po vase je 90% ljudi v drzavi idiotov ;)

     Pri takem procentu se clovek vprasa , kaj ce ste vi idioti, saj vas je samo 10% ;p

     • tramal

      Vedno so pametni,razgledani in razumni v manjšini bedaki pa v večini .Vsloveniji je to izrazito videno..

    • Primosio

     Kdo pa tone, si pogledal gospodarske kazalce zadnje čase? Velikemu vodji seveda to ne diši

     • rabbit

      Seveda rastemo ampak ne iz svoje proizvodnje ampak izključno zaradi izvoza v Nemčijo in če ta po novih volitvah slučajno začne kašljati bo Slovenija dobila maligni tumor v možganih.

     • boogin1

      Vlada se hvali z gospodarsko rastjo in to kar 4,4%. V realnem sektorju ne vidimo te famozne gospodarske rasti, plače nimamo večje samo zaradi dejstva, da je nekdo objavil, da je višja gospodarske rast. Če vzamemo v zakup vse kar se je podražilo za večino ni gospodarske rasti in nam ostaja čedalje manj denarja, čedalje manj si lahko privoščimo.

     • rabbit

      Bravo točno tako je.

     • tramal

      A zato so upokojenci dobili cel en procent v enem letu zraven penzije ker nam tako dobro gre,vojska nima za metke in obujo,mostovi se sesedajo ,ceste kot v afriki in še in še,Spet je nas zapufu za okrog miljarde in nam gre boljše kot ameriki a ne butalec.

     • Lustrator

      Komu lažeš? Zakaj torej milijardna zadolževanja vsakih nekaj mesecev? Ob tako poceni denarju kot je ta hip na trgu, bi morala Slovenija glede na svoje stanje v katerega ste nas spravili po letu 2008 rasti z vsaj 10% rastjo, da bi se lahko s čimerkoli hvalili.

 • Jure kavčičeu

  Uff, kolk eni nimajo pojma za kaj se gre…

  • Coeus

   za kaj gre… ne, za kaj se gre ;)

 • Coeus

  Nekaj ne razumem… SDS se baha kaksno strasno podporo ima, da so edini pravi in zavedni Slovenci, po clankih in komentarjih sodec… so tudi najbolj pametni v vesolju,… pa niso niti 10% volilcev uspeli spravit na volisce, da bi glasovali proti, po vase, kraji tisocletja?

  Sedaj pa ne vem… ali vam % ne gredo od rok… ali pa je rezimska propagandna masinerija zatajila?

  No ja, uspeli ste zagonit ne vem koliko mio za nepotreben referendum

  • bubamara

   So vsaj tiskarji nekaj zaslužili. Sicer kapljice v primerjavi z gradbinci; nekaj je pa le.

  • Igor Kavalar

   Denar so prejeli državljani, ki so za nedeljsko delo plačani, mar naj ždijo zastonj, ko so drugi frej?
   Za sam papir pa nikoli ne boste zagonili miljone, kaj šele miljarde.

   Referendumi, volitve so edina oblika, ki loči demokracijo od diktature, glas ljudstva proti volji peščice oblastnikov. Kolikokrat pa v 4 letih lahko sodločaš? 1x na volitvah in če je sreča se razpiše kakšne 4 referendume.

   Če se referendumov v Švici udeleži 50% do 11ure pri nas pa 6% in jih imajo največ na svetu, volitev v Belgiji, Avstraliji 99% (ker so obvezne drugače plačaš kazen) in to povežeš z standardom, zakoni…itd ti bo jasno, da ni z refendumi in volitvami nič narobe, nekaj hudo narobe je z ljudmi, ki raje, da bi razmišljali z svojo glavo pustijo drugim da razmišljajo namesto njih.

   Mogoče mislijo, da je politika nepomembna, a ravno zaradi politike in neodgovornega naroda je stanje v Sloveniji takšno kot je. Lahko bi bilo boljše, lahko bo še slabše. Dokler ne bodo jedli travo se neaktivni sodržavljani ne bodo zbudili. To loči pametne narode od neumnih, in le pametni si zaslužijo državo, neumni so raje hlapci (avstroogrske, juge ali lastne mafije).

   • Coeus

    Zaradi mene placujejo za referendume, kolikor jim srce pozeli… ampak ne z mojim denarjem oz. davki, ki jih placam. Ko pa mene referendum ne bo stal niti 1 € so pa zaradi mene tudi vsak teden.

    Pri nas se volitve in referendumi zlorabljajo do taksne mere, da ne sluzijo svojemu namenu… naj dajo na listek se tretjo opcijo ali pa dovolijo nase mnenje pa lahko tudi uvedejo obvezno udelezbo.

    Bom se tule prilepil komentar malo visje…

    Kot prvo… za referendum bi morali pri podpisu podpisniki placati 1/40.000 stroska referenduma, da bi se s pobranimi potrebnimi podpisi, pokril tudi strosek referenduma. V primeru, da referendum uspe, se podpisnikom vrne zacetni vlozek in stroske krijejo iz proracuna… v nasprotnem primeru pac ne.

    Tisti, ki globoko verjamejo v idejo in seveda v zmago, bodo rade volje segli v denarnico po ta znesek. Bi pa tako vsaj malce omejili neumne referendume, ki so politicno orodje opozicije, ki ga pa vedno znova zlorablja ;)

    • Igor Kavalar

     Ja pol pa tudi vi sami odprite denarnice in financirejte 2 tir za 1 miljardo in vse naslednje anekse. Zakaj bi morala to počet cela Slovenija. Razdelite 1 miljardo med podpornike in tiste, ki niso šli in plačejte. Profit, ki ga nikoli nebo pa lahko obdržite. Referendumi pol sploh nebi bili potrebni, če ste pripravljeni to financirat za tak znesek. Jaz ga nisem pa ga bom mogu, razen če se odselim, pa nej en drug bumbar plačuje namest mene.

     • rabbit

      Pa oni ne znajo nit lopate v roke vzet kaj šele računat to jim je španska vas znajo pa lagat, krast in morit.

     • Coeus

      Kdo smo to “vi”?

     • Igor Kavalar

      Vi, ki govorite kako je denar za referendum preč vržen in kako je to vaš denar, za 300x večji znesek projekta, ki ne prinese dobička v blagajno pa ste pripravljen to plačat pa še vsem ostalim naložit to denarno kazen.

     • Coeus

      Eto… tipicno desnicarsko vsegliharstvo. Ja… denar za take neumne referendume je proc vrzen. Nisem pripravljen placati niti za 2. tir.

      Referendum je bil samo zato, da se prepreci, da bi kradli drugi namesto “nas”. Ko bo do tega prislo… ali pa bi prislo, bodo pac kradli tisti, ki bodo takrat na oblasti.
      Podobno kot je bilo s TES6… Zakuhala ga je Janseva vlada… kradli so pa potem tudi vsi drugi, ker se je Jansa ustel in niso dobili naslednjih volitev ;)

     • rabbit

      Če ne bi Janša zakuhal Teš 6 bi bil ti letos lepo v temi in se kuhal, ker TEŠ je reševal Slovenijo pred redukcijami ker nobena hidroelektrarna ni bila sposobna proizvajati elektrike ker je bil vodostaj premajhen. Kradli so pa sekta Foruma 21 alias slovenski komunisti.

     • Coeus

      Daj ne klobasaj neumnosti… tudi brez TES6 bi lepo vozili… glede na to kako TES6 funkcionira, bi ravno zaradi TES6 bili v temi… kolikor me spomin sluzi, niti 1x v vseh teh letih ko so delali TES6 ni bilo redukcije. Pa tudi sedaj, ko obratuje vsake toliko, vmes ni redukcij… Raje si poracunaj koliko elektricne energije bi lahko drzava za ta denar kupila? TES6 pa tako ali tako dela z izgubo

     • rabbit

      Ja človek ti misliš,da HE na kaj dela, na zrak človek božji pa si ti bil letos v Sloveniji, vodostaj rek je bil približno kot potok. Še en, ki misli, da se krave same pomolzejo in mleko zapakirajo in dajo na police.

     • Coeus

      A si ze slisal kdaj, da se da elektricna energija tudi kupit? A morda ves, da mi celo kupujemo elektricno energijo? Kdo bi si mislil?

     • rabbit

      No dej, no dej, a veš, da nisem vedela, če ne bi bilo teša bi jo morali, pa glej ga hudiča še malo več kupiti.

     • Coeus

      In tista kupljena bi bila cenejsa kot iz TES6. Pa ne pozabi niti na investicijo v TES6, ki nam sedaj proizvaja drazjo elektriko, kot bi jo lahko kupovali. Kaj se sedaj bolj izplaca?

      Dvojni minus, za projekt, ki ga ti zagovarjas??

     • rabbit

      Kaj pa če na trgu elektrike ni za dobiti kaj boš pa potem, ravno včeraj mi je prijateljica iz Italije povedala, koliko redukcij so imeli poleti pa ne boš rekel da Italija nima denarja za uvoz elektrike.

      Jaz nič ne zagovarjam projekta takega ki je bil, da so pokradli najmanj pol milijarde če ne še celo več ampak pravim, da rabimo ker če nimamo smo odvisni od drugih. Pa kaj se je zgodilo s tistimi, ki so kradli nič . Hanžek nekaj bluzi na komisiji, policija in tožilstvo spita, raja pa veselo plačuje.

     • Lustrator

      Vse lepo in prav, ampak TEŠ6 ni Janšev projekt. Ne nasedaj floskulam levakov.

     • Igor Kavalar

      Referendumi morajo biti, drugače družbeni konsenz sobivanja v isti državi ni možen.

     • rabbit

      Zato je Švica bogata država mi zadnje prase.

     • Coeus

      No ja.. tudi tole je neumna trditev.

      Zakaj bi morali biti referendumi za to in zakaj druzbeni konsenz sobivanja v isti drzavi ni mozen brez referendumov?

      In ker si visje omenjal svico ipd. Tam je referendum tudi instrument oblasti, da med volilci preveri ali so naklonjeni neki ideji ali ne… pri nas je pa referendum izkljucno politicni peskovnik za nabiranje tock. Politicna kultura v drugih drzavah je na neprimerljivi ravni s SLO ;)

     • rabbit

      A v Švici pa ni to političen projekt. Potem pa res nimam več kaj za povedat.

     • Coeus

      Funkcioonalna pismenost ti je neznan pojem vidim… politicni peskovnik za nabiranje tock NI sinonim za politicni projekt.

      Kaksen pa bi naj bil drugace, kot politicni projekt, ce je to stvar politike?

     • rabbit

      Pa potem ti misliš, da je v Švici samo ena stranka ?

     • Coeus

      Tocno to sem mislil, JA. Kako si vedel?

      Ce si funkcionalno nepismen si pac funkcionalno nepismen, morda celo nisi sam kriv za to… samo ni pa potrebno, da to dokazujes v vsaki svoji repliki ;)

     • rabbit

      Funkcionalno nepismen si ti, ker če ni po tvoje ni uredu, po tvoje je pa prav, da mi lepo delamo, smo tiho in prispevamo za tvoj korit. Ni res?

     • Coeus

      Glej, tisti, ki so funkcionalno pismeni, itak razumejo napisano… tebi pa tako ali tako nikoli ne bo jasno in ti nima vec smisla razlagati.

      Nauci se brat ;)

     • rabbit

      No potem mi pa razloži ko si toliko funkcionalno pismen zakaj je referendum v Švici ok v Sloveniji gre pa za političen peskovnik.

     • Coeus

      Se ene parkrat si tole preberi ali pa prosi nekoga, da ti tole na enostaven nacin razlozi (bi ti pobarval kljucne besede, ampak ne gre).

      In ker si visje omenjal svico ipd. Tam je referendum tudi instrument oblasti, da med volilci preveri ali so naklonjeni neki ideji ali ne… pri nas je pa referendum izkljucno politicni peskovnik za nabiranje tock. Politicna kultura v drugih drzavah je na neprimerljivi ravni s SLO ;)

     • rabbit

      Edino kar imaš prav, da je politična kultura višja ampak človek tudi v Švici se gre za za ali za proti ali ti misliš,da je tam samo ena beseda. Tudi tam se gre za političen boj. Isto kot pri nas,če ne pa demokracije ne razumeš. Zakaj Vili Kovačič in tisti, ki mislijo enako nimajo pravice, da izvejo koliko nas bo projekt drugi tir stal. Tukaj pa Cerar in njegovi lažejo zakaj, ker vsak govori svoje vsaj toliko naj se naučijo lagati in naj saj začnejo z istimi številkami operirati.Narod, ki pa se ne zaveda vključno s teboj da gre to iz njegovega žepa pa ga bodo vedno okoli prinesli. Švicarji to vedo in če se na referendumu odločijo za neki projekt so trdno prepričani,da bodo to oni financirali in če bo zmanjkal pri tem en švicarski frank jih bo njihovo pravosodje pri tem zaščitilo.

     • rabbit

      No tako so se pa Švicarji odločili na referendumu: Bazni predor Gotthard

      Dolžina:[2]
      zahodna cev: 56,978 km
      vzhodna cev: 57,091 km
      Skupna dolžina vseh cevi in jaškov: 151,84 km
      Premer vsake od cevi: 8,83–9,58 m
      Razdalja med povezovalnimi galerijami: ca. 325 m
      Največje nadkritje: 2300 m
      Minimalni krivinski polmer: 5000 m
      Severno portal – nadmorska višina 460 m
      Južni portal – nadmorska višina 312 m
      Najvišja kota predora: 549 m nmv
      Gradient povišanja:
      na severnem portalu: skupaj 89 m in največ 4,055 ‰,
      od juga do 237 m in največ 6,76 ‰
      Računska hitrost: 250 km/h
      Začetek del: 1993, 1996 (predhodna dela), 2003 (izkop)
      Končanje del: 2016
      Predaja v uporabo: May 2016
      Vsi stroški: 9,74 billion CHF [6] (od oktober 2010) (US$10.1 billion)
      Število vlakov na dan: 200–250
      Elektrifikacijski sistem: 15 kV, 16,7 Hz
      Varnostna pravila: Varnostne zahteve za železniški vozni park bodo podobne kot v drugih dolgih švicarskih predorih. Ti so drugačni kot v predoru pod Rokavskim prelivom, ki ima posebna varnostna pravila, ki jih zahtevajo po meri izdelani vlaki.
      Količina izkopanega materiala:28,200,000 t (ali 13.300.000 m3 ali ekvivalent 5 piramidam v Gizah[7]
      Število TBM vrtalnih strojev: štirje Herrenknecht Gripper TBM – stroja št. S – 210 in S – 211 sta delala proti severu od Bodia proti Faidu in Sedrunu (z vzdevkom Sissi in Heidi); stroja št. S – 229 in S – 230 sta delala na južnem delu od Erstfelda proti Sedrunu (njun vzdevek Gabi I in Gabi II):
      Dolžina: 440 m (vključno back-up oprema)
      Teža: 3000 t
      Moč: 5 MW
      Max. dnevni izkop: 25 – 30 m (v dobri skali)
      Skupna dolžina izkopa po TBM: okoli 45 km (za vsako cev)
      Proizvajalec: Herrenknecht, Schwanau, Nemčija

      Pa da ne boš rekel da ni šlo za politično odločitev za referendum, bilo so demonstracije tako na eni kot da drugi strani države. Ampak njihova vlada je vse to delala transparentno in nisem še slišala, da bi šlo za kakršno koli korupcijo a ja pa še nekaj predor je blagoslovil katoliški škof zraven so bili pa še imam, protestantski župnik in rabin. Pa glej še vedno predor stoji.

     • rabbit

      Pa še nekaj pogodba o začetku del je bila podpisana 2007, poizkusno so predor dali v uporabo januarja 2014, v začetku 2016 pa je v popolni uporabi se pravi v devetih letih pri nas pa bi samo 27 km delali 8 let.

     • Lustrator

      Heheheh neverjeten si. Zdaj je TEŠ6 že Janšev projekt? Ne bi se čudil, če boste rdeči troli svojim bebavim ovčkam čez 10 let ko bo znana DEJANSKA cena 2. tira pričeli javnosti kvakali, da je tudi ta Janševo maslo. Dejansko ne vem ali ste tako pokvarjeni ali le tako nori?

     • Soave

      Pokvarjeni !! Ni nobenega dvoma !
      In nikoli prav nič prenosov iz parlamenta ne pogledajo. Jaz ne bom pozabila nakladanj SD in somišljenikov. Takrat nobeno dokazovanje nasprotnikov – tudi g. Kovačiča – ni nič pomagalo !!

     • Coeus

      Poglej si malo, kdaj se je TES6 fijasko zacel… za casa Janseve vlade… pa ce ti je prav ali ne… to so dejstva… google it

     • Lustrator

      O tem (finančni odgovornosti za vsak volilni glas posebej) sam govorim že leta in leta. V državi, kjer 70% prebivalcev nima nikakršnega odnosa ne do domovine, ne do demokracije in evropske civilizacije, enostavno ni drugega načina. Komunist ne pozna ne morale, vrednot, odgovornosti do domovine ali vsaj sočloveka – edino vodilo mu je materializem: šele ko ga bo lasten glas udaril po denarnici tako, da bo po 3 volitvah moral prodati stanovanje, bo spoznal da davkoplačevalski denar ne raste na drevesih in desetine pokradenih milijonov komijev niso zgolj floskula, ki jo demokrati že leta ponavljamo.

  • tramal

   Uničili ste neuvrščene,uničili ste jugo,uničili ste slovenijo ,na koncu boste uničili sami sebe bedaki.

   • rabbit

    Ne vedo da si žagajo vejo na kateri za enkrat zelo udobno sedijo.

   • Coeus

    Kaksne bedarije pa zopet ti klobasas?

    Daj svoje navijaske replike, ki nimajo veze z originalnim komentarjem, kam drugam lepi ;)

 • zaton

  V Sloveniji imamo 4 tipe volilcev:
  V prvi skupini so volilci, ki volijo določeno politiko zaradi interesa
  V drugin skupini so volilci, ki so zaslepljeni oz. zavedeni zaradi stalne propagande za določeno politiko, nekateri so celo sovražno nastrojeni proti določenim politikom (ker ne marajo določenega politika, dajo glas nasprotniku tudi, če vedo, da ni najbojša izbira in s tem stvari še poslabšujejo)
  V tretji skupini so volilci, ki so nezainteresirani za volitve (ker ne zaupajo politikom nasploh) in se zato volitev ne udeležujejo in s tem “dajo orožje v roke” prvim dvem skupinam volilcev
  V četrti skupini pa so volilci, ki pa so razumni in ki želijo z udeležbo na volitvah stanje v državi spremeniti. Problem pa je, ker je teh volilcev iz četrte skupine premalo (žal vedno manj) in jih ostale tri skupine preglasijo.

  • bubamara

   Mislim, da je profil SLO volilca bolj enostaven. Čaka na poziv; če ga ni, potem je doma. Povprečen volilec tudi ne razume demokracije. 45 let socializma je naredilo svoje.

 • Vojteh Dovč

  vlada je bila na začetku ODLOČNO PROTI(GAŠPERŠIČ)
  zakaj ste zdej 5min. pred koncem za…..samo to odgovori
  če nebi blo janše mislim da bi to proti šlo gladko proti.

  • tramal

   Si pač zabiti miličnik v pokoju ,ki se podela v hlače ko čuje ime Janez Janša.

 • odzunaj

  DEJSTVA :
  1- Referendum ni uspel, saj se ga ni udeležil dovolj velik kvorum volilcev.
  Tako protizakonitosti Zakona in celotne investicije z vgrajeno milijardno korupcijo ne
  ne nosijo volilci oz državljani, pač pa vlada in parlamentarci, ki so glasovali za
  Zakon !
  2- Kaj je vlada in nosilec projekta Leben s svojo “strokovno ” ekipo ki ni stroka prikril
  parlamentu in državljanom – poglejte si , do konca , tabelo na spodnjem spletnem naslovu, ki predstavlja gradbeno tehnična, finančna in varnostna (požarna nevarnost v tunelih ! ) tveganja .
  Leben in njegovi , vključno s Cerarjem na vrhu piramide odgovornosti, so zreli za
  kazenski pregon zaradi zavajanj – LAŽI , ki so dale zeleno luč Zakonu z vgrajenimi
  korupcijskimi tveganji !!!
  http://www.dropbox.com/s/0m…m.pdf?dl=0
  3- Potrditev zgornje trditve – Aleš Primc je na soočenju na RTV SLO obtožil Lebna, da
  laže. Leben je agresivno odreagiral, češ ali je Primc rekel, da krade. Primc je
  zanikal,da je rekel, da krade, pač pa ponovil, da laže.
  Leben temu ni oporekal niti z besedico !!!!

  Zadeva je zrela za kazenski pregon nosilcev projekta ( Lebna, Cerarja in njihove stroke-piar)
  Zadeva zahteva ponovitev glasovanja v Parlamentu s popisom glasovalca o prevzemu kazenske odgovornosti !

  • Gru

   Lahko bi ze sprejeli, da se volilci nestrinjajo z vami ;)

   Je pa zanimivo kako ste se nad levimi drli da nespostujejo demokracije po referendumu in sedaj vi isto , ker ni bilo po vase ;)

  • if

   Prosim, priložite delujočo povezavo.

 • Ana Job

  Kdor krši državljansko dolžnost in se ne udeležuje glasovanja, bi moral biti denarno sankcioniran. Takšen zakon ima Avstralija, mogoče bi bilo tudi Sloveniji v interesu, kaj podobnega, saj išče vse mogoče luknje, kjer bi še lahko pobirala denar.

  • Gru

   Nimamo zakona za to, tako kot ne da se javna sola nesme blagoslovit , duhovnik bi moral bit denarno sankconiran , a nebo ker ni zakona ;)

   Tko da se loh ze sprijaznite ” malo vas je ” ;)

   • Primosio

    Ne, nimamo zakona, ker imamo Ustavo.

    • Gru

     Ce krsis ustavo ni kazni , ce ni zakona za kazen ;) Smo se poducili pri blagoslovu ;)

  • Coeus

   Kot prvo… za referendum bi morali pri podpisu podpisniki placati 1/40.000 stroska referenduma, da bi se s pobranimi potrebnimi podpisi, pokril tudi strosek referenduma. V primeru, da referendum uspe, se podpisnikom vrne zacetni vlozek in stroske krijejo iz proracuna… v nasprotnem primeru pac ne.

   Tisti, ki globoko verjamejo v idejo in seveda v zmago, bodo rade volje segli v denarnico po ta znesek. Bi pa tako vsaj malce omejili neumne referendume, ki so politicno orodje opozicije, ki ga pa vedno znova zlorablja ;)

   • Lustrator

    Ni problema – mislim, da podporniki referenduma ne bi imeli nikakršnih problemov s prostovoljnim delom ob njegovi izvedbi – če se seveda s transakcijskimi računi identificira VSE, ki so volili ZA 2. tir in se jim ob končanem projektu iz računov počrpajo vsa sredstva, ki so bila pri njem porabljena. Sem prepričan, da komiji v 5 letih bankrotirate in se odselite iz države. Dokler razmetavate s skupnim denarjem še nekako gre, kajne?

    • Coeus

     Za razliko od vas “desnicarjev”, ki ste dalec najbolj zapufali drzavo v samo 4 letih. Ce se vam pobere vse, za pokritje vsega kar ste zajebali in zapufali v mandatu 2004-2008, vasih naslednjih 10 generacij ne bo imelo za suh kruh in vodo… potem bi verjetno tudi komiji delali po principu, ki ga predlagas… sicer pa ne vem kaj se bunis… saj ste “desnicarji” ekstremno levo komunisticno krilo ;)

     • Lustrator

      ??? Od kod pobiraš vse te neumnosti? Vlada 2004-2008 je poleg vseh ostalih rekordnih ekonomskih kazalcev bila prva, ki je imela uravnotežene državne bilance oziroma je imela celo več prihodkov kakor odhodkov – zunanji državni dolg pa je v 4 letih zrasel manj kot v enem samem letu Cmerajeve vladavine. Osnove ekonomije, 1. razred srednje šole, trol.

     • Coeus

      Seveda, zaradi Janseve svlade je skupni dolg, vecinoma res zasebni, zrasel za vec, kot je bil celotni do takratni dolg SLO, zaradi podeljevanja kreditov. V takratem mandatu so se krediti delili levo in desno… in Janseva vlada je kriva za to.
      Pa ne mi sedaj o zasebnem dolgu, ker ga sedaj, med ostalimi placujes tudi ti…. preko dokapitalizacije bank,…

      Ko se bos naucil matematike vsaj za 1. razred se pa oglasi. Svoje versko navijaske neumnosti pa trosi “svojim”, ki kupite vsako neumnost, ki vam jo prodajo ;)

     • Lustrator

      1. Kakšno zvezo ima VLADA (ki upravlja z državnim proračunom) z zasebnim dolgom podjetij (privatni kapital)?
      2. “V takratem mandatu so se krediti delili levo in desno…” Dokaži. Pa ne izpostavljaj izjem kot npr. Zvon, ki ni ne levo, ne desno in v skupni luknji predstavlja zgolj 10%
      3. Kdo je leta 2003 za obdobje nadaljnjih 5 let nastavil Kramarja in ostale predsednike uprave državnih bank? Najdeš med njimi en sam ne-lev, Janšev kader?
      4. Omenil si dokapitalizacijo bank. Katera stranka in politična opcija prav vsako leto znova edina opozarja na nujnost prodaje državnih bank in podjetij in nasprotuje večnim dokapitalizacijam?

      Drži se raje trolanja podmercev na MMC-ju, ekonomija ni zate.

     • Coeus

      1. Banke so drzavne in ne zasebne… Vlada je objektivno odgovorna za razpolaganje s premozenjem bank in fiskalno politiko v svojem mandatu
      2. Sam si poglej, kje so krediti koncali… ne gre pa za leve in desne po politicni usmerjenosti… ti so vedno usmerjeni tja, kjer je denar
      3. Vlada lahko oz. ce ji je v interesu tudi odstavi tistega, ki ga je nekdo drug nastavil… to bi lahko naredila tudi s Kramarjem… ima vso pravico in moc, da to naredi
      4. Vsaka vlada, ki je v opoziciji vedno opozarja na to… ko je bil Jansa na oblasti bi jih lahko prodal pa mu ni bilo v interesu.

      Drzi se ti raje pripovedovanja pravljic “vasim”, ker niti ena stvar, ki jo napises ne drzi vodo. Ne samo, da ekonomija ni zate… zate sploh ni nic, kjer je potrebno uporabljati svojo glavo in mozgane ;)

     • Lustrator

      Pa ti verjameš nebulozam, ki jih tule pišeš? Za sistem, ljudi in kriminalna dejanja komijev, je kriv Janša, ker jih ni obglavil, ne pa tisti, ki so jih nastavili? Pa se morda spomneš kakšen vik in krik je bil že, ko je Janševa vlada zamenjala nekaj nesposobnih levuharjev v javnem sektorju? Takoj množične demonstracije sindikalistov, študentov, “kulturnikov” ob orkestrirani podpori vseh glavnih medijev. Ob uvajanju discipline v bančnem sektorju in ustanovitvi slabe banke pa smo doživeli celo državni udar, ki je Slovenijo v nadaljnjih letih stal na desetine milijard € pod katastrofalnimi rdečimi vladami. Ko ničesar od tega ne bo in bo imel Janša v parlamentu 2/3 večino kot vse rdeče vlade doslej, edino takrat bo tvoj frustriran “kaj pa Janša ni tega naredil?” držal vodo.

     • Coeus

      Vprasanje je, ce ti verjames nebulozam, ki jih tukaj pises… Jansa je kriv in pika… imel je skarje in platno… a to da je lahko zamenjal ene je ok, tiste ki so pa najvec sranja naredili pa ni mogel? a bejz no… si res tako neumen ali se samo delas? Ko bos pa imel se kak drug argument kot to, da mora imeti absolutno vecino, da lahko karkoli naredi, ki je do sedaj se nobena vlada ni imela, se pa le oglasi…

      Tacas pa svoje opranoglave rezimske parole prodajaj svojim, ki ti morda se verjamejo ;)

  • rabbit

   V Italiji je tako če trikrat ne greš na volitve kar se ti hitro zgodi ker imajo velikokrat volitve lahko več kot trikrat na leto ostaneš naslednje tri volitve brez vseh dokumentov ne moreš nič urediti si predstavljaš ne moreš dobiti tri leta osebne izkaznice in ne moreš niti na banko. Tako bi moralo biti tudi v Sloveniji.

   • Gru

    Jz mam boljso idejo, ce se ti neda iti , placaj 20e ;)

   • Ana Job

    Italijani imajo prav!

   • lokec

    Pri nas je moderno če ne greš na volitve.

    • rabbit

     Pa da te vsak dan bolj in bolj skubljejo tudi to je zelo moderno, ti pa pri tem še uživaš to je pa še bolj cool.

  • garfi

   ukinitev volilne pravice

   • Gru

    Tooo diktatura po grafijevo ;) Ć

    • garfi

     GruĆ

     • Gru

      GrafiĆ ;)

   • rabbit

    Kdor ne našteje tri veje oblasti ne dobi volilne pravice.

    • Gru

     SDS, NSI in G.O.D. ;p

   • Lustrator

    Zakaj le? Saj je ne potrebujejo, celo sovražijo jo, tako kot vse kar je vsaj približno povezano z demokracijo – pluralnost, svobodne medije, privatno gospodarstvo, opozicijo, volitve, referendume,… Odvzem državljanstva totalitarno mislečim je edina pot za demokratizacijo Slovenije. 26 let že poskušamo zlepa…

    • garfi

     trenutno kaže na katastrofo, ker je folk popolnoma neodgovoren
     kazen bo prišla

     • Lustrator

      Nedvomno. Poskrbeti je potrebno edino, da na prave naslove. Sam sem absolutno sit kolektivnega krpanja lukenj levih lubadarjev in njihovih votloglavih privržencev.

  • Primosio

   Čakaj, čakaj, to je bila praksa v ranjki Jugoslaviji, ki jo tako sovražite. In zdaj želiš, da se isto dogaja v osamosvojeni Sloveniji?!

  • herman

   Potem bi šele črnuhi popušili!

 • janez55

  V primeru 2.tira zaenkrat kradejo davkoplačevalcem samo pobudniki propadlega referenduma. Včeraj so nas oškodovali za 3,5 mio eur.

  • Igor Kavalar

   Teh 3.5 m je šlo nazaj davkoplačevalcem za opravljeno delo. Miljarda pa ne bo šla, ker gre razlika med dejansko ceno tirov, delom na offshore račune na Karibih, ostalo bo samo pokrivanje minusa in s tem manjša rast penzij in plač v primerjavi z življ. stroški.

   • Coeus

    Po tej tvoji logiki bo tudi milijarda sla nazaj davkoplacevalcem za opravljeno delo ;)

    • Igor Kavalar

     Razlika med 400 miljoni kar je realna cena projekta 2 tir in 1 miljardo je 600 miljonov, ki bodo poniknili na privat račune, če bodo strici iz ozadja dobre volje. Če ne bo aneks na aneks, kot v vseh prejšnih projektih od avtocest, Tešov…

     Nič se ni spremenilo, Slovenci imajo spomin zlate ribice.

     • Coeus

      Ok.. pa se grem malo to tvojo igrico… teh 600 mio. bo izvedeno kot placilo nekomu za nekaj. Vstavi poljubno ime in storitev ali delo. Tisti, ki bo to prejel je davkoplacevalec, ki bo ta denar dobila za opravljeno delo ali storitev… pa ceprav to ni nic drugega kot fasada za krajo ;).

      Ce bi nasprotniki predstavili realen projekt za 400 mio in bi imeli za to tudi izvajalce, ki bi to bili pripravljeni za taksen denar narediti…. in bi ti nasprotniki s svojim premozenjem in premozenjem sorodnikov jamcili, da bo projekt narejen v zeljenem obsegu in v dogovorjenem roku… no potem bi bila pa to varianta, ki bi jo brez pomisleka podprl. Do takrat so pa te stevilke samo propagandni material ;)

     • Igor Kavalar

      To ni nobena moja igrica, takšna je Slovenija, socialistična republika, okužena z virusi iz preteklosti. Game Over.

     • Coeus

      tvoja logika sepa… za referendum smo vrgli proc 3,5 mio € ampak ti trdis, da je to ok, ker gre nazaj davkoplacevalcem za opravljeno delo. Torej isto velja za 2. tir, kjer bomo domnevno vrgli proc 600 mio, ki bodo sli na isti naslov. 3,5 se seveda s 600 ne more primerjat… je pa vseeno proc vrzen denar.

      Nic pa nisi komentiral realnost in izvedljivost tega projekta za 400 mio, kot je po tvoje realna cena? Ajde… ne po tvoje… to so ti nekje prodali… zagovarjas jo pa vseeno.

     • rabbit

      Zidar, Hilda, ona primorska rit od Primorja Černigoj, Rotnik, Medvešek…… oni so pa res navadni ubogi davkoplačevalci. Ali boš od Mira Cerarja, Metoda Dragonje, Jureta Lebna, Borisa Popoviča tudi zahteval, da s svojim premoženjem jamčijo za projekt drugi tir. Dragonja je res človek zaupanja, če mu iz avtomobila sunjejo strogo zaupno dokumentacijo drugem tiru. Res zaupanja vredni ljudje.

 • herman

  Janša čivka o koncu tradicionalne levice v Nemčiji. Nič pa o koncu skrajne desnice v Sloveniji, ki ga je nakazal včerajšnji referendum.

  • Jovo Jamnica

   Spomnil bi, da je bil spoštovani gospod dr. Jože Pučnik pristaš nemške SPD.

   • herman

    Janša se pa razglaša za Pučnikovega naslednika. Ha ha!

  • Coeus

   Pri nas ni skraje desnice… pri nas je skrajna komunisticna levica, ki se izdaja za desnico ;)

  • črnaovca

   Kmalu bo čivkal o skrajni desnici v Nemčiji in ko bo priščla na oblast nam bo še kako prav prišla neka prisega nekoč na štadionu v Ljubljani a prednost bodo imeli Hrvati s svojo NDH

 • Jovo Jamnica

  Jovo Jamnica > Ana Job 12 minutes ago
  Detected as spam This isn’t spam »

  O REFERENDUMU NA OBMOČJU KS NOVO MESTO
  NA DAN 15. JANUARJA 1967

  o uvedbi krajevnega samoprispevka za dobo treh let, ki bi se zbral za gradnjo nove osnovne šole v Novem mestu, in sicer v višini 1 % od neto osebnih dohodkov in pokojnin, ki znašajo več kot 500 N din mesečno, 2 % od davčnih osnov obrtnikov, gostilničarjev in drugih oseb z lastnimi dohodki in 2 % od katastrskega dohodka zemlljišč v lasti občanov,

  glasujem

  DA…………NE

  Glasovalec izpolni glasovnico tako, da obkroži besedo “da”, če se strinja z uvedbo samoprispevka, sicer pa besedo “ne”.

  • črnaovca

   In šola se je zgradila kajti takrat je vsak referendum uspel ne pa kot danes

   • rabbit

    Je moral uspeti če ne so pa ponaredili izide.

    • Jovo Jamnica

     No, verjetno so učenci novo šolo dobili.

     • rabbit

      Seveda so jo dobili, ampak tudi brez tega bi jo dobili, če ne bi pri projektu za šolo vsi lokalni komunistični veljaki dobili nove hiše.

     • Jovo Jamnica

      Zato pa je treba, če se že hoče rušiti zakon s pomočjo referenduma, istega skrbno strateško nastaviti.

     • rabbit

      Lahko bi Slovencev, dr. inžinirstva pridigal pa bi bilo isto, cepec razume samo takrat, ko ga udari po žepu pri Slovencu je ponavadi takrat, ko so mu denar že vzeli takrat skapira.

     • Jovo Jamnica

      zato sem pa prilepil, še enkrat…
      ———————–

      OBČINSKA SKUPŠČINA NOVO MESTO

      G L A S O V N I C A

      O REFERENDUMU NA OBMOČJU KS NOVO MESTO
      NA DAN 15. JANUARJA 1967

      o uvedbi krajevnega samoprispevka za dobo treh let, ki bi se zbral za gradnjo nove osnovne šole v Novem mestu, in sicer v višini 1 % od neto osebnih dohodkov in pokojnin, ki znašajo več kot 500 N din mesečno, 2 % od davčnih osnov obrtnikov, gostilničarjev in drugih oseb z lastnimi dohodki in 2 % od katastrskega dohodka zemlljišč v lasti občanov,

      glasujem

      DA…………NE

      Glasovalec izpolni glasovnico tako, da obkroži besedo “da”, če se strinja z uvedbo samoprispevka, sicer pa besedo “ne”.
      ————————
      … Torej, predno ga udari po žepu In to na dolgi rok.

     • rabbit

      Pa kdo se je leta 1967 upal reči ne.

     • Jovo Jamnica

      O, so si upali. Zato je bila ta glasovnica objavlena v časopisu na način, da je bila že obkrožena besedica “DA”. Spremlajoči članek pa je na dolgo in široko pisal o bogatih donacijah lokalnih firm. Naslov članka je:

      8,590.000 Sdin za novo šolo že zbranih!

      Kolikor je bilo to res, je brezpredmetno, saj je bistvo referenduma, da se izglasuje po želji oblasti. Oblast se je šla propagando brez kakršnekoli možnosti antipropagande. Glasovalni listič je bil podprt s stavkom:
      Kdor bo v nedeljo takole izpolnil glasovnico na svojem volišču, ta bo glasoval za novo osnovno šolo v Novem mestu!

     • rabbit

      No veš kako se je pa glasovalo pri nas smo imeli tudi en tak referendum za šolo pa je bila moja mami ravno bolna, pa je šel oče na tak referendum in so rekli kje imate pa ženo je rekel doma je bolna . Odgovor tukaj imate glasovnico pa še vi za za njo obkrožite. Tako je bi včasih.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Toda, greva k bistvu. Oblast je v tistih “svinčenih” časih ljudstvu sugerirala, da se odloči njej v prid, čeprav so ljudje živeli v krču, kar se nasprotovanja oblastem tiče. Oblast je manipulirala, čeprav je vedela, da bode izid referenduma njej v prid. Danes so drugi časi in oblast dovoli ljudstvu, da se postavi zase in s pomočjo referenduma oponira sklepu oblasti. Akterji akcije proti oblastem morejo seveda organizirano, tehtno in učinkovito nagovarjat in vzpodbujat ljudstvo, da se jim pridruži v čim večjem številu, saj jim je oblast nastavila varovalke. Če so argumenti šibki, je potrebno uporabiti strategijo, katera šibkost argumentov izniči ali minimizira. Kot primer napačne strategije predlagateljev zadnega referenduma je bila evidentna na soočenju nacionalne TV. Vsi oni, ki so bili za zakon, so bili odeti v “svečana” oblačila in oboroženi z retoriko, večina onih, ki so bili proti… no, pa saj smo videli.

     • rabbit

      No vidiš sedaj si pa povedal vso bistvo ki je v Sloveniji narobe, da narode gleda formo in ne vsebino.

     • Jovo Jamnica

      Ni to samo v Sloveniji narobe. Večina ljudi na prvo žogo verjame v formo. Če jim je forma všeč, seveda.

     • rabbit

      Modre oči, pa tako lepo govori pa bla bla bla…. denarnica pa vedno bolj prazna jaz ne razumem kako jim ni jasno. En moj prijatelj je na enem ministrstvu delal. Do 12 niso delali nič potem je sprejel en klic in iz zgornjega predla vzel spis in ga ker je ženska nergala dal v spodnji predal potem je pa še rekel, da zakaj dela v njegovi pisarni ker ga moti pri delu. Taka je naša javna uprava delajo nič, zabušavajo in prejemajo plačo. A ja pa po forumih pišejo neumnosti .

     • Jovo Jamnica

      Če vse to vemo, potlej se more najti nekdo, ki bo nas, ki vse to vemo, animiral, da bodemo poskrbeli za spremembe. Toda, ta nekdo se še vedno skriva. Bilo bi mu seveda lažje, če bi se spremenil naš volilni sistem. Če pa bi se zgodila leta 1991, pri nas lustracija, pa bi verjetno primernega človeka na čelu vlade in države, danes imeli.

      Zanimiv primer stilske preobrazbe Ivana Krambergera, ko je šlo zares…

      http://siol.net/media/img/51/81/08514e649780478afb46-ivan-kramberger.jpeg

      https://beta2.finance.si//galerije/4197/kramberger_ivan1.jpg

     • rabbit

      Poslušaj zakaj te mora nekdo animirat ali nisi sam dovolj pameten, da veš, da če se bo oblast bala ljudstva bo delala bolje in če bi na volitve oz. sedaj referendum prišlo vsaj 60% ljudi bi vedeli, da se ni za igrat. Tudi s takimi predlogi si ne bi upali pred ljudi.

  • Ana Job

   Zelo jasno prikazano, hvala Jovo.

 • črnaovca

  Najbolj čivkajo poštenjaki, kaj bo ko bodo začeli še drugi. Smešno pri vsem je le to da ljudi kopica čivkajočih ne zanima. Dokler bo sociala, pokojnine in plače bo vse lepo in to se bo še naprej zagotavljalo s pufi. Saj je bilo tudi o TEŠ6 prelitega veliko črnila a prvo pogodbo za gradnjo je podpisl še nekoč gospodraski minister Vizjak s čimer si je zagotovil dobro plačano službico v elektrogospodarstvu. Za drugi tir so projekte naročili in plačali že davno ko je bil še Janez na oblasti in tudi zemljišča so že odkupili, da se ni gradilo je pač kriva kriza. Isto je s tretjo razvojno osjo ki jo je obljubila Janševa vlada ko je potovala po Koroški in Janez je že takrat jasnovidno napovedal potek trase tudi projekte so naročili in plačali. Me zanima če bo ob napovedani gradnji Vili tudi zahteval referendum

 • tramal

  Takega naroda ki se mu dopade da ga kradejo na svetu ni ,razen v sloveniji.

  • Gru

   So pa vse povsod desni , ki nemorejo sprejeti izida referenduma ;)

   • garfi

    kje je bil referendum

  • rabbit

   Res smo (so) unikum, ampak boš videl čez par let bodo pa ti troti imeli največ za povedat kaj je šlo narobe pri drugem tiru, pa seveda sem pozabila Janša bo pa kriv. Sami vaški pijanski filozofi in strokovnjaki.

   • KIKI

    Najglasnejši bo oranžni golobćek Golobič ! Cerarćek se bo pa skril v Mojčino
    luknjico, a njede?

    • rabbit

     Takrat bo že kakšno drugo luknjo našel.

  • Primosio

   Začenši z letom ’91 in orožjem

   • if

    … ko je Milan Kučan http://www.politikis.si/?p=18895 za za gotovino prodajal orožej BiH.

    • KIKI

     In je še danes častni državljan Bih (vojaškega zaledja) Svoje račune je urejal kar celi dve leti, ko je bil s partijsko depešo nastavljen v Sarajevu kot “mirovnik” v mirnih časih!
     Postavimo mu en spomenik, takšen pritlehen, n, pr, Lažnivega Kljukca! Mogoče ga bo Bih postavilana Baš- Čaršiji…

     • Kosobrin

      Kako poraz boli, kajne Kiki?

     • rabbit

      A ti si pa vesel, da boš imel manjšo plačo,penzijo me veseli ali še moj del vzameš nase.

     • RATATA

      Pa še zrihtal jim je, da so iz nlb predhodno gnar nakazal!!!

  • Lustrator

   No ja, družbo nam delajo še Severnokorejci, Venezuelci in Belorusi (a tam pod prisilo puške, pri nas pa popolnoma prostovoljno).

 • garfi

  ignorantom volitev odvzem volilne pravice !!!

  • Gru

   Diktatura po grafićevo ;)

   • garfi

    in plačilo stroškov “referenduma”

    • Gru

     Z tem se ne strinjam , ceprav bi bilo zabavno ;)

     • garfi

      pejt nazaj igrat igrice

  • Johan

   Pred vsakim voliščem je bil udbovec ali na volišču in vse zapisal. Nasploh tiste iz JU, ki jim je bilo prepovedano glasovati PROTI.

   • garfi

    to je pa grozljivo
    in murgelska mafija za molk tudi podkupuje z ukradenim denarjem
    še en psiho je popoviĆ

 • Božo

  Želeli ste referendum. Volilci so menili da njihovo mnenje ni relevantno in da je treba zaupati stroki. Tisti ki pa so šli na referendum pa so večinsko volili za drugi tir. Požrite ponos in nehajte jokati.

  • boogin1

   Rdečkarji imate že od rojstva okvarjen gen, ki vpliva na vaš IQ. Razumni ljudje smo glasovali proti ne zaradi Janeza janše ali Mira Cerarja, kot to počnejo levaki, ki glasujejo samo iz razloga, biti proti Janezu J. Če bi imeli vsaj malo pameti in trezno razmislili, da gre za vaše žepe in vaš denar, tako pa sedaj plešete okoli hiše ki gori, pri tem pa ne bi bilo nič narobe, če bi odločitev vplivala samo na vaše žepe, problem je, da ste zajebali še vse ostale.

   • Božo

    Ja itak da ste glasovali zato ker vam je firer tako naročil. ne poznam enega volilca SDS ki bi si upal javno povedati da je glasoval za drugi tir. Ravno danes mi je sodelavec ki je v SDS povedal da ni šel volit, ampak če ga bo kdo vprašal bo seveda rekel da je šel.

    • rabbit

     Kateri normali pri zdravi pameti bi glasoval za tak projekt. A ti greš recimo kupit avtomobil pa vprašaš prvega prodajalca ti reče 20.000, drugega vpraša ti reče 40.000 tretji reče 100.000 a boš v takem avto salonu kaj kupi ali boš šel ven in te tam ne bodo več videli.

  • FORT WORTH

   Ti butnskala se vedno ne ves, zakaj si sploh odsel na volisce.
   Take, kot ti imajo na banditen strasse v murglah najraje. Hehehe

 • Aron

  Poraženec je jasen, SDS in ostali predlagatelji. Ne krivit volilcev, če ne morete animirati volilne baze…

  • KIKI

   Z našim dnarjem je lahko mahat po siromakih! Oni vse potrpijo! Pravi partizani!
   Cerar & partija so lahko ponosni vsaj na 10% naroda (njihovi plačanci)

   • rabbit

    Kiki to niso nobeni siromaki sedaj se mi ne smili noben, sami so si krivi, prav jim je pa upam, da bodo še večji siromaki naj jih tepe .

  • rabbit

   Ne poraženci smo mi davkoplačevalci, ki bomo morali ta projekt financirati, ki se bo finančno povrnil čez 100let.

  • xtc

   Tvoj intelekt je intelekt opice,poraženec smo davkoplačevalci in narod,pa tudi ti,ko boš desetletja odplačeval prjekt v tri dni in ko boš brez penzije in zdravstva8razen ,če boš plačal) delal pa do 70,ega in več ,da neboš škripnil od lakote.

 • Marko

  Narod se je odločil za napredek in drugi tir. Gremo naprej.

  • macon

   Narod se je odločil za milijardno krajo za leve žepe, plačal pa bo s svojimi slabšimi uslugami in višjimi obdavčitvami. Gremo naprej k hudiču kot skupnost.

   Bedni pokvarjeni levičarji ob kriminalu še uživate, za vas je primerna samo oznaka kreature in izvržki.

 • Bozz

  Profesionalni gasilci bodo pa stavkali…za njih ni denarja. Cerar si sposoja pufe in nima za gasilce. Ampak za politično mafijo se pa vedno najde denar in še celo butalski narod jim je omogočil in odobril še eno milijardo (+/-) davkoplačevalskega denarja za odhod v davčne oaze naše politične mafije, preko projekta 2.tir.

  Za “razvoj” gre. Ampak v ta “razvoj” gasilci niso vključeni.

  http://www.rtvslo.si/slovenija/ogorceni-in-zalostni-poklicni-gasilci-bodo-protestirali/433448

  https://www.youtube.com/watch?v=S_PecsEGbsY

  https://www.youtube.com/watch?v=5-N8LDCT-OE

  • rabbit

   Za mafijo si je sposodil novih 700 milijonov za ljudi, ki pridejo vedno pa še za nove čevlje ni denarja.

 • xtc

  Slovenci niso tako naivni so pa neizmerno pokvarjeni,saj naivno mislijo ,da jih bo levica rešila pred nakopanimi osebnimi pufi in tistimi,ki jih levaki še dodatno nakopavajo njim.

  • rabbit

   Nevejo, da jim bo levica nakopala še več pufov.

   • Gru

    Vejo pa da bi pufi desnice bili se vecji ;)

    • rabbit

     A dej no večjih lopovov od levičarjev pa ni, dokaz narod lačen, hči Huga Chaveza pa v ameriških bankah 8 milijard dolarjev.

    • xtc

     Glej butl-splošno je znsno ,da levi uničite in zapufate vsako državo,kjer vam uspe prigrabiti oblas-edina svetla zadeva je bila Čile,žal pa tudi cena.

   • xtc

    Ne samo to večina Slovencev je prezadolžena,seveda se zadeva spretno sriva,vendar niso tukaj samo krediti in hipoteke,tukaj so lizingi,razna odplačila obrokov,potrošniški krediti,krediti za dpuste in počitnice,pa povišani limiti,vse to tja do črne izposoje denarja,skratka preko zdrave pameti ,pa še razne garancije za otroke ,ki so najeli pufe lizinge itd.Skratka narod je zblaznrl podobno kot v ZDA,vendar je neizmerno pokvarjen,ker ve,kaj se je dogajalo takim v ZDA zato tu voli vse kar je levo,saj misli da je levica garant,da se bodo dolgovi brisali ali poničili kot v Yugi ,zraven pa računajo še da lahko terajo lumparije,ki jih v urejeni državi pač nebi in zato to počno,seveda pa levaki to naivnost pridno izkoriščajo in kradejo ter jih še dodatno zadolžujejo preko države-ob tem veliko ljudi upa da se bodo s tem izvlekli ne vedo pa,da jih zadolževanje levakov v imenu države le še bolj pritiska k tlom z dvigi davkov vseh vrst,trošarinami,pristojbinami,vse manj zastonj zdravstvom in šolstvom,kjub temu da plačujejo za to in vse nižjimi prihodki in penzijami.

 • Johan

  Sem pa izvedel, da je vodstvo NSi odsvetovalo glasovati PROTI. TO SO PRAVI IZDAJALCI !

  • rabbit

   Peta kolona

 • Miha

  Tole je pomoje šele začetek veselice. Na predsedniških volitvah bo desnica itak doživela poraz. Potem pa jo čakajo še volitve naslednje leto ki pa so lahko še bolj boleče. Janez Janša je itak grobar slovenske desnice.

  • MižekFiga

   Jekleni Janez je označen kakor smrdljive Murgle hočejo!
   Zamrznjen pa odmrznjen == je neužiten ddr. Milan Kučan!

  • macon

   Udbomafija je grobar Slovenije in slehernikov, v Janšo projicirajo ves drek in vi bebci ponavljate “resnice” milijardnih roparjev in tatov. Škoda, ker vas vaša zabitost ne boli.

  • tramal

   Ja ,res si pameten ker se ti dopade da te kradejo ti bedak pa jim še ploskaš.

 • Olga

  Kljub neuspehu referenduma, bi se rada zahvalila gospodu Kovačiču za ves napor in pogum, ki ga je vložil v stvar! Ljudje kot je on, so nam lahko vzor!
  Velik FUJ pa za vse Slovencle, ki so ostali doma in čakali, da drugi uredijo stvari za njih in s tem dali glas komunajzlom in ropanju drzave!

  • Franjo Trojner

   Ne jezi se Olga v demokraciji imajo ljudje vedno prav! Se pa strinjam s teboj, da je odhod na volišče dolžnost vsakega državljana, kako se pa tam odloči je pa njegova osebna zadeva. Olga vsak, ki vsaj malo spremlja volilne ali referendumske rezultate zadnjih let ve, da v rezultatih tega referenduma vlada zagotovo ni mogla najti podporo svojemu programu izgradnje drugega tira, saj njen program z neodhodom na referendum ni podprlo 80 % volilnega telesa in to tudi nekaj pove.

   • Olga

    Ta vlada žal ni pametna, da bi razumela sporočilo.

 • Franjo Trojner

  Res je! Vlada povozila davkoplačevalce z
  davkoplačevalskim denarjem, razmerje 95000 € proti 5000 € se je poznalo na referendumskem rezultatu, svoje je dodala tudi nacionalna RTV z škadalozno slabimi pripravljenimi soočenji, ki so gotovo šli v škodo pobudnikom referenduma. Gotovo samo kak nadobuden cepec misli, da je vlada zmagala, v bistvu smo izgubili prav vsi davkoplačevalci, kar bo gotovo čas pokazal. Ni dobro, da referendum o drugem tiru ni uspel, je pa dober pokazatelj, da so ljudje od vseh prevar in razočaranj otopeli in jih ne zanima in ne verjamejo več nič! Vse kaže, da se bo tudi predsedniških volitev udeležilo rekordno malo volilcev, kar pomeni, da bo Pahor predsednik ostal in tako še dodatno spodkopal ugled instituta predsednika države. Ni skrivnost, da je Pahor predsednik bolj pozer, kot kaj druga, zato bi zaradi mene tam na predsedniškem položaju lahko sedo, poziro tudi prečasno odstopljeni nesojeni predsedniški kandidat Murko, večje škode državi kot vsi dosedanji predsedniki države zagotovo tudi Murko ne bi delo. Najbolj pomebne bodo parlamentarne volitve drugo leto in če se bo trend nizke volilne udeležbe nadeljeval in celo še stopnjeval, kot svarijo analitiki se nam po volitvah gotovo nič dobrega ne piše. Kako bodo stranke manj, kot v letu dni volilno telo pripravile na odhod na volitve je vprašanje za 1 milijon $??? Sam mislim, da volilno telo v Sloveniji iz apatije vedno predrami kak velik dogodek doma ali v svetu. Enkrat je bila to agresija JLA na naše ozemlje, drugič afera pasjejebcev, sem mislil, da bo pranje denarja v NLB ali po domače afera irangate volilce znova masovno pognala na ulice pa sem se očitno zmoto, to afero pranja denarja v NLB so režimu vdani mediji po naročilu vpletenih popolnoma nevtralizirali, tako, da iz tega ne bo nič! Če ne bo nič potem nas po parlamentarnih volitvah čaka nekaj podobnega kar imamo danes in iz tega ponovno ne more nastati nič več, kot nič. Skrbi me, turboletni, negotovi časi so pred nami, mi se pa nismo sposobni odločiti kaj in kam želimo, kar pomeni, da nas bo nosilo tako, kot bodo želeli drugi. Nezmožnost dogovora z Hrvati glede implementacije arbitraže že kaže v to smer in pritrjuje mojim zapisanim dejstvom, bojim se pa, da nas v naslednjih petih letih čakajo usodne preizkušnje in samo upamo lahko, da se bodo naši politiki znali pravilno odzvati, odločiti, garancije za to pa nimamo nobene, kakor jo tudi pri izgradnji drugega tira nimamo.

  • macon

   Bedaki razumejo samo položnico, ki jo dobijo v nabiralnik, drugega nič. Ni slučajno, da smo 80% funkcionalno nepismen narod. Kaj naj razumejo zabiteži, ki ne znajo brati avtobusnega voznega reda? To, kar jim natvezi komunajzarski stric na tv in nič več.

   • Franjo Trojner

    Ne sodi jih prestrogo! Resnici na ljubo se tudi stranke, ki so nasprotovale izgradnji drugega tira po Cerajevo/Lebnovo niso jasno in glasno postavile z ramo ob rami g. Kovačiču in probale združno zrušiti sumljiv projekt. Na koncu je ostal Kovačič sam proti vladi in njenim 95 000 € in seveda celotni dominatni medijski srenji, tako, da je vsaj zame tak referendumski rezultat pričakovan. Tista soočenja na nacionalninRTV so bila res mizerna in gotovo v škodo pobudnikov referenduma. Redosledje je predvidljivo, zato me zelo skrbijo predsedniške in nato še parlamentarne volitve, ker analitiki pravijo, da bi lahko bila volilna udeležba podobna, še slabša. Najbolj pa me skrbi, da so naša letališča, železniške in avtobusne postaje polne naših mladih izobraženih ljudi, ki bežijo v tujino in, kot izgleda z njimi tudi kritična misel in bojevit duh, ki ga je pri nas preostalih v vsakodnevnem boju za preživetje opaziti čedalje manj. Vse kaže, da ga bodo prazni taleri in s tem prazni želodci nekoč ponovno izbezali na površje.
    .

   • freedomfighter

    Zase govor da si nepismen…ce so ljudje proti politicnim igricam se ne pomeni da so glupi…ce bi cas poslusali se vedno nebi imeli avtocest

    • RATATA

     Ti morš zihr met hiter avto.

 • totex39

  Potrebno je takoj sprejeti zakon, da je udeležba na referendumu obvezna in če te ni kazensko odgovarja vsak posameznik, ker se ljudje prav norca delajo.

  • Jovo Jamnica

   Nerodna izjava. Če bi bila udeležba na referendumu obvezna, bi bilo glasov “ZA”, bistveno več.

   • lokec

    Drugi tir ne pomeni nič. Še bolj bo ropotalo ob železnici v ljubljan

    • Jovo Jamnica

     Jas sn Štajerc…

     • lokec

      Jaz tud, Okolica Kozjanskega

     • Jovo Jamnica

      No, jas mam grunt na Rudnici…

     • beno

      obdeluje pa ga žena.

     • Jovo Jamnica

      Logično. Saj je moj…

   • totex39

    Verjemi, da bi bilo sigurno drugače.

 • Kosobrin

  Narod je imel, ima in bo imel vedno prav!

  • macon

   Narod naj se jebe, ko bo lačen in reven, imel je legalno pot, da vsaj na kaj vpliva pa ga boli krulac. Kdor je bil doma ali glasoval za, naj ne stoka, ko bo leta čakal na specialista ali ko bo pogledal plačilni list. Drži naj zaprt gobec, ker je zabito in/ali pokvarjeno teslo ravno to omogočil.

   Slovenčki, večkrat sem že pisal, da se bodo prazne glave zbrihtale, ko bo krulilo po želodcih in točno tako bo. Demokracija zahteva posameznika s samozavedanjem, zabita čredna sodrga je zato, da se jo pelje žejno preko vode in redno striže.

   • freedomfighter

    Najbolj mi je vsec ko sdsjevec govori o praznih glavah in čredah…pa vidim da vam spet ni vsec demokracija ker ste zgubili…mogoce bi raje spet uvedli volilni sistem kjer lahko volis samo eno stranko in samo tako kot rece vodja…to majo v severni koreji

    • macon

     Najbolj mi je všeč, ko ima levak tak izostren čut proti avtokratom, hkrati pa levi odkrito kradejo in se poserjejo na moralo in zakone. Ljubljanski vožd je klen levičar in najhujši avtokrat od vseh, ki hkrati še pridno krade milijone. Ti si iz severne Koreje in tam tudi ves čas prebivaš, amoralna kreatura, ki zagovarjaš kriminal.

     Ko bi Janši in SDS dokazali 0.1% tega kar počne levica, jih ne bi nikoli volil, za razliko od tebe še premorem nekaj moralne razsodnosti.

     • freedomfighter

      Slepo sledis vodji to pa je moralna razsodnost ja…jaz kritiziram oboje ko delajo narobe ti si pa tako blazen da vrjames v postenost ene stranke in ene vodje vsi drugi so pa udbasi…ce se ti to ne zdi sprano potem ti ni pomoci….no pa daj gospod pametni dokazi stvari k jih cele dneve pisete tle…isti ste k levica uni cele dneve o tajkunih vi pa o udbi polni obtozb dokaza pa nobenega

 • MižekFiga

  Naloga prve naslednje nove vlade bo posodobitev volilne zakonodaje !!!

  Edina POŠTENA možnost za VOLITVE ali REFERENDUME je
  OBVEZNA UDELEŽBA na neke delovne dneve IN Evolitve ali Ereferendum.
  Mogoče celo mix na primer na petek in soboto ali cel teden ali datum od do !!! Zakaj dovoljujemo nekim političnim bizgecom, da mešetarijo s tem ??? ZAKAJ!
  Brez veze je “Volilni molk”. Brez veze so omejitve denarja.
  Kako smo se počasi in zanesljivo odmaknili od svpbodnih volitev po zaslugi zombijev rdečekrakih, ki jih praktično še komaj kaj miga. Njihovi potomci pa še vedno vzdržujejo vse vzvode za ukradeno državo.

  FUJ tem in zahtevamo SVOBODNE VOLITVE Z OBVEZNO UDELEŽBO!

 • Anton

  “Ja,pri nas še vedno zmagujejo strici iz ozadja”

  Ja hudo je, če ima državo v vajetih upokojenec , ki je bil povrhu predsednik predsedstva Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije

  sarkazem press

 • lokec

  Ni mi jasno, zakaj ne bi naredili tunel naravnost proti Ljubljan in naprej pod Trojanami mimo Cela. Nredili bi firmo Tunelogranja na Balkanu In bi delali dva tunela za ise pare. Kupili bi bor kopf za različne premere tuneov.

 • zaton

  Tudi za slovenski narod bo napočil čas resnice, če ne prej, ko bo zmanjkalo denarja za pokojnine. Takrat pa bo že prepozno.

 • beno
 • luckyss

  Me je prav zanimalo kako boste sprejeli katastrofičen rezultat referenduma….
  V bistvu me niste presenetili..običajno jamranje in vse so drugi krivi…
  Sedaj vsaj vemo dejstva…to štalo predstavlja manj kot 10% Slovencev…Tu upoštevam tudi dobronamerne mamice, ki jim je lokalni župnik povedal “smernice” ;)
  In teh deset procentov idiotov bi imelo celo svojo vojsko, da bi bilo spet “zanimivo” v nočeh in bi Sava transportirala trupla kot pred desetletji…
  No, bistvo je v tem, da je večina normalnih in poštenih Slovencev pogruntala, da ste v tej stranki zgolj destruktivni..torej vaša “edina šansa” bi bila totalna anarhija in kaos iz katerega se dvignejo vaške straže…
  Sledi spet že videno klanje…
  Normalni Slovenci imamo dovolj vaših idiotizmov in provokacij…
  Torej lahko se kar preimenujete v stranko Adijo ;)
  P.S.
  Že od nekdaj vas imenujem ..ovce…Sedaj ste to tudi dokazale Beeeee..;))))))

  • von Rhein

   Če ne bi napisal tistega bbbbeeee bi te preskočil,tako pa….izračunaj koliko je v tej štali rdečih ovc.20% udeležba,50 in nekaj % za. Med te prištej še tiste ,ki imajo s kemičnim svinčnikom na roki napisano ZA (veš katere mislim) in dobiš zelo pomemben podatek.
   Zame je pri vsem skupaj problem udeležba.

   • luckyss

    Ja, udeležba…..Vse SDS ovce in par mamic, ki jih je je župnik usmeril…
    Po drugi strani pa volivci, ki gredo na volitve zgolj zato, da v bližnji gostilni v miru spijejo “pir” ali dva ;)
    Normalni pa smo ostali doma ..In kljub temu več kot porazno za SDS…No, vsaj prešteli ste se ;))
    Drugače povedano..Če se ti čivava zaganja v noge, jo pač brcneš par metrov, da ve kje ji je mesto…Ne boš menda šel z dvocevko nanjo ?! ;))

    • von Rhein

     Tudi tisti “ostali doma” ne bo zastonj. Koštalo te bo toliko kot mene,ki nisem ostal doma in sem zadevo opravil med sprehodom.

     • rabbit

      Točno tako vsak, ki mu je kaj mar gre, tisti, ki mu ni ostane doma in joka in stoka in joj koliko je hudo, še premalo je hudo.

 • Lustrator

  Zaradi mene naj ima blesava raja tudi petega in desetega – ampak IZKLJUČNO S SVOJIM DENARJEM. Položnice (cca 5000€ po glavi) za še en rop desetletja, bi morali plačati izključno neglasovalci in ZA-jevci, če se komiji že sklicujete na demokracijo, potem vam mora biti kristalno jasno, da v demokraciji KOLEKTIVNE ODGOVORNOSTI NI. Jaz nisem prav z ničemer soodgovoren za intelektualno in informacijsko osiromašenost sodržavljanov – sem kriv zato, ker imam nesrečo, da sem se rodil v državi norcev?

  KAKO DOLGO ŠE?!

  • luckyss

   V nebo vpijoči rilci brez korita…to je sedaj vaš probljem…
   Ta tir je nujen !!
   Razvoj je nujen!!
   SDS pa je preteklost…;)
   Sem napisal dva meseca nazaj, da vas bo na volitvah prehitel Jelinčič….on je vsaj inteligenten in ima očitno rad knjige ;)
   In glede na rezultat referenduma sem imel prav..

   • von Rhein

    Pa kaj sploh blebetaš.Kdo je proti gradnji povezave? Naj se gradi toda blagajna mora biti pregledna.Tega pa zakon ne določa. Proti zakonu in ne proti gradnji,če razumeš.

    • luckyss

     Kolikor vem referendum sploh ni zajemal financijskih zadev…
     Bili ste proti zgolj zaradi “žlehtnobe”…Cela Slovenija vas je “skužila”..
     ;))

     • von Rhein

      Ta skužila zapakiraj nazaj v škatlo iz katere si ga privlekel. Res je,ni določal financ,moral bi določiti norme.Če si poslušal Lebena bi ti moralo biti jasno.Sami so predstavljali več različnih številk z velikim razponom. Pa tistih 9 tisoč delovnih mest in…in…brez smisla.

     • rabbit

      Točno tako zanima me če bi vsi ti Slovenci nori na avtomobile kupili avto v avto salonu, v katerem vsak prodajalec pove drugačno ceno.

     • Lustrator

      In na koncu seveda kupili po ceni, ki je še višja od najvišje predstavljene, tako kot je bilo že pri železnicah, avtocesti, teš6,….

     • rabbit

      Švicarji so prevrtali dvakrat po več kot 50 km dva predora pod sv Gotthard vse od geoloških raziskav, dokumentacije, referenduma do izvedbe je poteklo 20 let,sama gradnja je trajala 7 let in to vrtanje v živo skalo in stala slabih 10 milijard švicarskih frankov, pri nas pa bo dobrih 27 km skoraj ravnega terena stalo več kot milijarda končano bo pa bog si ga vedi kdaj.

     • luckyss

      Pri nas bosta dva večja predora daljša od 6 km in več manjših, nato viadukti,ipd…
      Tega kar ti navajaš pod “ravni teren ” ne bo 20 % celotne trase…
      Torej cenovno primerljivo s tvojo švicarsko varianto…
      Torej ovčice predrage…ne kar nekaj na pamet “deklamirat” ;)

     • lokec

      Ali je Slovenija kužina?

     • luckyss

      Risanka pa spat…
      Da bo lahko mami pokasirala kakšen evro “postrani”..
      Ateja pa bodo itak njegovi pivski bratje na vrata naslonil….
      No, koliko sem se zmotil?!
      Ali bi razpisali referendum, da se ne motim..;))

     • lokec

      Pusti pokojne na miru. Upam da te bog kaznuje.

     • luckyss

      Se opravičujem…ni bil moj namen kogarkoli prizadeti..
      Tu smo anonimni in ne moremo poznati sogovornikov..
      Sicer pa to niso strani za občutljive in razumne ljudi..

   • Janez

    Ja!
    PREDOR – VEČ SODOBNIH KORIDORJEV
    PO VSEJ R. SLO JE NUJNOST
    – TI PA OSTAJAŠ ” J. CEPEC”
    – KAR VERJEMI, DA BO GNILI “MARŠAL TITO”= TITO SOCIALIZEM – OŽIVEL. J. KOMENDA

    • luckyss

     Zakaj nisi ob viziti ob 17. 00 takoj vzel tablet ?!
     Sedaj pa boš moral vsaj pol ure čakati, da boš lahko napisal kaj berljivega…
     Pa ne se sekirat..ne odstopaš bistveno od hišnih komentatorjev…

     • rabbit

      Lepo da pripoznaš, da nič pametnega ne napišeš.

     • luckyss

      Ja, priznam…
      Pa kaj ko ste hišne ovce še slabše od mene..;)

     • rabbit

      Si me pa presenetil veš nisem vedela, da imam kakšne delnice v Novi 24 tv a si mi jih ti vplačal. Pa v službo sem tudi pozabila iti ti ne vem kdaj so me zaposlili upam, da imam vsaj dobro plačo.

     • luckyss

      Govorim o ljudeh, ki imajo nizko samopodobo in ki zaradi določenih psihičnih težav ali pa običajnih frustracij (ločitev, alkoholizem, ipd), ne najdete več mesta v družbi..
      In potem se ustanovi stranka, forum in Tv, kjer si lahko takšni “pihate na dušo”..
      Prav zato so takšna dejstva kot je ta rezultat referenduma tako ubijajoča za vas..
      Pojdite v naravo..nabirat gobe, karkoli…Ne se pustit, da vas komunist ima za norce..

     • rabbit

      Resno ti to a to ti sebe opisuješ, ker vidim, da si tukaj redni gost pa ne da te je žena pustila zaradi pijačke revež. Jaz sem tukaj občasno, ko je dež pa mi preprečuje delo ti pa vidim kar redno tukaj gori svetiš. Gob imam polno skrinjo, vsak dan sem v naravi zaradi narave mojega dela.

   • Lustrator

    Si funkcionalno nepismen tako kot cca 1.500.000 slovencljev, ki ste včeraj odprli novo javno financirano pandorino skrinjico ali sploh nisi prebral kar sem napisal? Če meniš, da je gradnja tira kakršnega nam je vsilil udbomafijski lobi brez enega samega renomiranega ekonomskega kaj šele strokovnega mnenja, NUJNA, potem izvoli in skupaj s somišljeniki podpri to svojo nujo z LASTNIM denarjem, pa če zaradi mene ob tem trikrat bankrotiraš. A naj ti na kraj pameti ne pade, da bom ta prozorna posilstva zdrave pameti celo prostovoljno sponzoriral. Če kaviarsocialistična klika ne najde privatnih partnerjev, ki bi podprli njihove milijardne jame brez dna, potem naj pač stroške porazdeli izključno med ovčice, ki so jim naklonile svoj glas, zelo preprosto. Enako seveda velja za vsa državna podjetja, zdravstvo, šolstvo, DDV in podobne umotvore tvojih “razvojnikov”.

    • luckyss

     Kolikor vem, bodo partnerji v sofinanciranju EU in tudi druge države, vendar ne smejo presegati naših investicij…
     Tako, da…..
     Bom “drgač povedu”….Najmanj možnosti kraje je takrat, ko lopov nadzoruje lopova…
     In to je v tem primeru zagotovljeno ;))

     • Lustrator

      Kdo, koliko, kdaj, od kakšne končne vrednosti, za kakšno protiuslugo, na tisoče podvprašanj na katera Cmerarjevi birokratki niso odgovorili niti z “mu” – se je pač preveč mudilo s sprejetjem zakona (beri: provizij) pred prihodnjimi volitvami. Prozorno brez primere.

     • luckyss

      Seveda..medtem ko je vam vse jasno…
      ;)))
      Ovce bedaste, veste le, da ste proti….a pojma nimate o zadevi..

  • Goran Hvala

   Ja itak…taki kot ti so kolektivno odgovorni sam ko je kaj za dobit..ko je pa kaj treba dat so pa vsi komunisti…zdej se repwncis na isti nacin kot ste men rekl kaj se napenjam ko sem omenil plane vasih desnih…za vsakega froca 20% skonto…ko jih mas 5 je potem vse zastonj ce je ze tko…a placeval naj bi tisti ki nimajo otrok…se prav desne redit bi mogl spet 70% ali vec folka placevat vam 20%…ker ste pac bolj pomembni od vseh nedesnih in vseh neverujocih…pokqzalo se je sam to da se folku fucka za politiko…raje uzivajo nedeljski dan na pikniku…tako kot jaz…ljudje brez zivljenja hodjo pa na volitve…baje de za boljsi lajf….le kako ce ga ze zdej nimajo..kak bo pol boljsi…

   • Lustrator

    Kot sem napisal – če se vam “fučka” za politiko, potem se bo tudi meni “fučkalo”, ko bom z bejzbolskim kijem prišel izterjevat svojo osebno lastnino, ki mi jo je tvoje “fučkanje” odtujilo proti moji volji. Ljudje, ki demokracije zavestno nočete uporabljati, kaj šele razumeti, niste vredni, da jo imate.

    Če sam ne razumeš, da smo Slovenci tik pred izumrtjem zaradi izjemno nizke rodnosti, poleg tega sta prav zaradi tega pred kolapsom tako zdravstvena kakor pokojninska blagajna, predvidevam, da ti bodo predlagani ukrepi SDS-a jasni šele takrat ko bo že prepozno in se boš kot upokojenec (če seveda nisi del sistema) znašel na cesti brez ficka, na pregled pri osebnem zdravniku pa čakal do svoje smrti. Če ne bi bil kristjan, bi ti to usodo iz srca privoščil, tako pa lahko le upam, da spregledaš že prej in narediš vse, da do tega ne pride.

    • Goran Hvala

     Ahh ne deli se finga..sej vem kaj vse mi privoscis…sej si ze veckrat napisal..ne zdej srat z nekim kristjanom itd…kaj so ti krivi tisti ki ne gredo volit…pac nam je vseeno…v vecini smo..isto kot glede vere…nas ki ne verjamemo v neke strice nad oblaki je najvec…in ce mi ne gremo na volitve vas ostane sam se 30%desnakov plus ene 15% levakov…ostali pa zvimo svoje zivljenje in nam ni mar za politiko ker je to pac cisti nateg kakorkoli obrnes…pac v demokraciji se svobodno odlocas…in jaz se odlocam tako da nobenmu ne dam glasu…ker zame so vsi isti kot so bli 25let nazaj…a zate pa je demokracija tisto kar bi ti rad videl in dosegel…

     • Lustrator

      Ne privoščim ti trpljenja zaradi trpljenja samega, ampak le, če te bo to privedlo do spoznanja resnice – ta pa je, da ste tisti, ki dajejo glas za ohranjanje komunistične kontinuitete in tisti, ki ostajate doma in jim tega ne preprečite, največji uničevalci Slovenije in slovenskega naroda. Grozljivo je zavedanje, da živim v isti državi kot horde neinformiranih, apatičnih in do usode naroda indiferentnih pišmeuharjev, ki se niti sami ne zavedajo, da s svojo pasivnostjo, egoizmom in nekritičnostjo pravzaprav pehajo celotno državo v prepad. To o čemer govoriš, ni nikakršna demokracija, ampak njeno nasprotje – v demokratičnih državah je udeležba blizu 80%, oblast se nenehno menja in vsak politični manipulator pa se prej ali slej sooči s posledicami. V demokraciji je glasovanje res stvar svobodne izbire posameznika, a je na prvem mestu DOLŽNOST in ODGOVORNOST. Ker tega pri nas ni, je vse bolj jasno, da bi potrebovali zakon, ki bi to odgovornost od ljudi terjal na točno tistih mestih, kjer najbolj boli. Vsak volivec namreč za svoj oddan glas nosi moralno in finančno odgovornost, česar pa se večina slovencljev, vajenih totalitarnega biča, ne zaveda. Ker so čast, morala in domoljubje že davno izbrisani iz svetovnonazorskega slovarja povprečnega slovenclja, se kot edino učinkovito sredstvo za prebuditev odgovornosti do domovine kaže finančna soudeležba. Če vlada, ki jo volivec izvoli dela dobro, se volivcu izplačajo dividende, če dela slabo, se državni minus porazdeli izključno med njihove volivce in tiste, ki niso šli glasovat – saj so s tem omogočili, da ne zmaga druga opcija. Nevolivcem se poleg finančpne soodgovornosti pri fiasku države prišteje še kazen zaradi nespoštovanja najosnovnejše državljanske dolžnosti (udeleževanje referendumov, volitve, spoštovanje ustave, plačevanje davkov) in opozorilo pred odvzemom državljanstva. Pišmeuhar, ki v življenju še enkrat samkrat postavi svoj egoizem pred demokracijo (dobrobitjo vse države), avtomatično izgubi državljanstvo in vseh pravic, ki iz njega izhajajo. V normalnih demokratičnih družbah so volitve in referendumi nekaj samoumevnega in zaželenega, pri nas pa se bojim da ni druge kot uporaba korenčka in palice.

      “All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing”
      Edmund Burke

     • Goran Hvala

      Kaj pa ce je udelezba 90% pa tista vlada dela slabo…a pol bi unim 10% ki niso sli na volisce racunal posledice…kar razberem iz tvojih pisarij bi ti vsem racunal sam da tebi ne bi blo treba nic dat…ti si pravi politik…pac sej sem ti napisal da se vicini folka jebe kdo si bo zepe polnil ker si jih pac vsi ce le dobijo sanso…pa sej davke placujemo vsi ki delamo pa smo drzavljani slovenije…kaj jih mogoce sam ti placujes da take flancas…pac men je vseeno ker vem da tega ne bo nihvlce spremenil ker drzava rabi denar in vedno ga je jemala drzavljanom..to da placam davke je moja dolznost za vse ostale futke da bo nekdo lazje spal ker bo njegov favorit vodil drzavo mi pa dol visi…

     • Lustrator

      Slabo si razbral – odgovornost za slabo delo vlade naj nosijo LE tisti, ki so zanjo tudi odgovorni; torej tisti, ki so zanjo glasovali ter tisti, ki niso storili nič, da bi to preprečili – neglasovalci. Slednji bi bili poleg finančnih posledic odgovorni tudi kazensko zaradi neizpolnjevanja državljanske dolžnosti voljenja. Ob ponovitvi prekrška – odvzem državljanstva.

      Iz česa konkretno pa si sam razbral, da bi VSEM računal, ter da bi bil glavni namen da MENI ne bi bilo treba nič dati, mi pa ni jasno – bujna boljševiška interpretacija očitno. Tvoja logika “vsi kradejo” morda izvira od tebe, tvoje družine, prijateljev, znancev in širšega okolj in če vas to ne moti, počnite to še naprej, a le med seboj – nikakor pa teh družbenih standardov ne vsiljuj meni in mojemu okolju, slovenskemu narodu, ki so mu ti moralni standardi TUJI. Je tako težko razumeti, da si demokrati ne želimo drugega kot, da vsak prevzame OSEBNO ODGOVORNOST nad svojimi dejanji, na čelu z volitvami? Zakaj bi vsi skupaj plačevali višje davke, ker ste VI narobe volili? Kje je tu pravica? Boš šel tudi ti z mano v zapor, če bom sam iz banke sunil milijonček, dva?

     • Goran Hvala

      Tako kot tipicno jansisticna lovika da so vsi levali pa komunjare ki ti nasprotujejo…se pravi tud use tvoje travme izvirajo iz tvojih krogov druzine in prijateljev…ce ze pri ostalih…pac nisi nobena izjema…al spet si sam ti?…90% ljudi voli istega modela..med njimi tudi ti…jest pa med 10% ki nismo sli na volisca…in potem bi ugotovil da vlada ki ste jo izvolili dela slabo…bos placal al bos naprtil nam 10% ker se nam jebe kdo krade…verjetno slednje…ker ti verjetno si nezmotljiv da bi volil tiste ki ne vzamejo niti centa pod mizo…res pisete tako kot da nekateri znate in veste vse…pa kaksne volitve neki..ce jaz in meni pdobni pismeuharji kot pravis ne gremo na volotve imate totalne sanse…kak to da vam vse oade v vodo..zamisl si da se tisti ki ne hodmo, gremo pa volimo vam tolk osovrazene levake..ja pol sploh nimate sans…tak da bodi vesel..boste se zmagal in bo vse tako kot si si ti zamislu…

     • Lustrator

      Nikjer nisem napisal, da sem nezmotljiv, se pa pri volitvah oziroma referendumih doslej res še nisem zmotil – pa ne zato, ker bi bil nekakšno superiorno bitje, ampak zgolj zato ker sem goreč domoljub in politiko ter gospodarstvo jemljem smrtno resno, zato nikoli ne glasujem kar tako “po navdihu” ali intuiciji. In demokracija lahko dejansko DELUJE le, če imajo do nje vsi državljani tak odnos. To seveda ne pomeni, da bi vsi volili enako, bi pa vsi točno vedeli koga volimo, zakaj ga volimo, predvsem pa bi izvoljene predstavnike lahko učinkoviteje nadzirali. Komi za katerega je Janša isto kot npr. Veber in zunanji dolg isti kot notranji, pač ne more nadzorovati niti peke čevapčičev, kaj šele vodenje države. Pa ne zato, ker je komi, ampak zato ker do domovine nima ODNOSA oziroma ljubezni.
      Za razliko od tebe oziroma vas, sem sam pripravljen absolutno prevzeti odgovornost nad vsakim oddanim glasom – s tem nimam nobenih problemov. Ne misli pa, da s tem ko sploh ne voliš, ne nosiš krivde in svojega deleža pri nesmrtni komunistični vladavini. S svojim nedejanjem neposredno pljuvaš na institucijo demokracije in je kot tak nisi vreden.

     • Goran Hvala

      Pa sej jest niti nocem neke demokracije…men je vseeno kako se tipi predstavljajo…pac v politiko gre samo tist ki za delat ni…zna pa gobec sukat…prblizno isto kot policaji…pa neki komunisti pa nevem kdo se…pac men dol visi za sprenevedneze…lej lep primer je recimo sport…pa vse pise ker pac noben ni brisal..je v arhivu…ja kosarkarji so bli cefutarji…naj grejo nazaj domov itd…vi imate dost sportnikov in to v sportu ki je slovenski(smucanje)…to velik vec pomeni…cez dva dni pa uf kak so nasi kosarkarji dobri…pa blabla…mal smesno brat take stose…to z domovino ja pa tud zlajnana fora…kaj je men ze domovina dala?..cak de pomislim…aja poloznce pa davke…sej ne da mi kaj manjka sam kaj je men dala drzava…kaj mi nudi?..nic takega kar ne bi dobu tud drugje po svetu…tak da s temi domovinami in domoljubjem naj se usira tist kot hoce..me ne premakne…pa da bi se celo sel borit..za to da bo en model fino zivel mene pa z domoljubjem filal…dej dej…jih nimam vec 20 da bi temu nasedal niti ne 70 da bi se mi kisalo od prevec prostega casa…

 • rabbit

  To je najboljša izjava, ki jo je kdorkoli danes napisal na žalost pa še kako resnična :

  Slo je verjetno država z največjim št. norcev izven psihiatričnih institucij in kriminalcev izven zaporov, na svetu. Ne zaslužimo si države. to izjavo je napisal Blaž Mravlje, ki je ugotovil korupcijo v UKC glede žilnih opornic in je moral posledično zapustiti državo.

  • luckyss

   No, smo pa tudi specifični po teh “norcih izven psihiatričnih institucij”, da ste vsi zbrani pod lastno TV..

   • rabbit

    Lepo da se prištevaš med njih.

    • luckyss

     Hja, v bistvu imaš prav…..če bi bil povsem B.P.. takšnega foruma niti povohal ne bi…
     Kaj čmo…nihče ni popoln ;))

     • rabbit

      To je pa ker pamet ravno ne deluje a ne.

     • luckyss

      Ja, tukaj skušam delovati z 30% svojega IQja, da se vam prilagodim…
      Pa vseeno ne vidim neke prevlade pametnih komentarjev z vaše strani…
      Pa kaj bi govoril…tale referendum je pokazal, da vas 90% Slovencev ne jemlje resno ;)
      Kruto, a resnično…

     • von Rhein

      Če bi vsaj ta tvoj IQ izpustil.

     • luckyss

      Kaj bi rad…trideset pik je dovolj za te strani…

     • rabbit

      Ne 90% se ne jemlje resno, ko bodo imeli pa manjše pokojnine, plače,imeli drago kurjavo, drag bencin, višje davke naj gredo pa jokat kam drugam ne meni.

     • luckyss

      Glej…Treba je delat, gradit, investirat…tudi, če se zdi drago (ta denar bi itak izpuhtel na privat račune)…Torej ekonomijo je treba zalaufat, da se nekaj zgradi, ne pa da nam vse pokurijo neke nevladne organizacije, svetovalne firme in podobna golazen..
      Vse ostalo pride samo od sebe (višje plače, pokojnine, itd.)

     • rabbit

      Ha ha ha že koliko let nam vladajo levi pa tega raja na zemlji slovenski kar noče priti.

     • luckyss

      “levi” nam brez prekinitve vladajo že več kot 70 let…
      In zakaj ?!…Ker lahko, ker ste ovce dovolj butaste, da se greste leve in desne, medtem pa nam vladajo polpismeni prebarvani idioti..

     • rabbit

      Ti se kar med njih prištej jaz ne jih nisem še nikoli vlila in jih tudi nikoli ne bom.

     • luckyss

      Torej še nisi bila na volitvah ?!
      Res, spoštovanje z moje strani..

   • lokec

    Hudoben pes, tudi tebe kmalu čaka kazen, verjeto tudi v kakšni intitucji.

    • luckyss

     Pacifisti, humanisti bomo z veseljem sprejeli kazen od Jezusa samega…
     Sam kot ateist živim bistveno bolj po njegovih načelih kot večina članov SDS in ostala cerkvena hinavščina..

 • Janez

  LUCKYSS !
  SPET NEUMNOSTI KLATIŠ !
  REFERENDUM JE BIL OZKO – CIVILNO INICIATIVEN !
  Za
  – NAS PODPORNIKE POGUMNEGA ( ti Luckyss – si pa reva) VILIJA K. – U S P E Š E N !

  Kljub
  METANJU POLEN POD NAŠE NOGE – S TRANI

  1. VLADE R.SLO.
  2. ZVEZE PENZIONISTOV,
  3. KOPRSKEGA POPOVIČA IN MIŠIĆA,
  4. RTV SLO – KI SI NE ZASLUŽI STUTUSA DRŽAVNEGA ZAVODA IN OBVEZNE NAROČNINE. ITD.
  SMO
  POBUDNIKI – JE CENJENI G. VILI KOVAČIČ – USPEL !

  A. ZVIŠATI ŠTEVILO PODPORNIKOV
  – Z 48.000 NA 161.000 OZAVEŠČENIH LJUDI, KI NOČEMO BITI OGOLJUFANI !

  B. SMC VLADA – JE BILA PRISILJENA V GRADNJO POD JAVNIM NADZORNIM ODBOROM.

  3.
  NAPOVEDANE STROŠKE – JE BIL SEKRETAR PRISLJEN – JAVNO – SPUSTITI POD MILIJARDO EVROV. ITD.

  OSTALE VLADNE NESMISLE
  PA BOMO SMC VLADNI EKIPI – ŠE DPOVEDAALI.

  1. PROJEKT DR. UMKA – JE GEOLŠKO – NAJBOLJŠI. TUNEL V DOLOMIT POD VRHNJIM APNENCEM.
  2.
  SEKRETAR M. DRAGONJA NIMA TEHNIČNIH KOMPETENC IN JE ” OKUŽEN” S F 21. Odide naj.
  3.
  R. AVSTRIJA BO R. SLO TAKOIMNTAKO PREHITELA Z SUPER SODOBNIM KORIDORJEM GRAZ- TRST PREKO KOROŠKE IN TRBIŽA. TOVORNI VLAKI BODO PO NJEM VOZILI 160 KM/H ITD.

  OSTALO, PA SLEDI. Pokomunistični dr. C. in SMC – STA SE SPET OSRAMOTILA. L.R. J. KOMENDA

 • pajac debeli

  To ne moreš verjet, kako neumen je naš narod. Vsak dan te komunjazi je… v glavo z tem ko ti pokradejo ves z krvjo in znojem prigaran denar. Medtem ko povprecen ti., rom dobi 1500e za nič-samo, da se množi in voli leve, dobi delaec 800e place in penzijoner 400e pokojnine. In ko narod dobi moznost, da se bori proti tej kugi-golazni raje ostane doma, kot da bi si vzel pol ure casa in sel na volisce. Sej vem, mam na sihtu take, kvazi konzervativce, ki jih je sram priznati, da so na desni, se bojijo, kaj bodo o njih mislili, prekleti strahopetneži. Ja pol pa naj imajo rdeči lopovi vse. Sram vas bilo tiste, ki ste na desni, pa se vam ni dalo iti na referendum, ste del problema in ne rešitve. Ste enako krivi za stanje našega naroda, kot tisti ki iščejo, da ga uničijo.

  • von Rhein

   Še posebej plus za zadnja dva stavka +

   • rabbit

    Vidiš Angela Vode je imela prav, ko je rekla, da najbolj goreči komunisti so bili spreobrnjeni desni.

    • ogledalo

     Danes je ravno obratno!

  • Lustrator

   Podpis.

  • luckyss

   Saj ste bili vsi desni na referendumu ;))
   Vas je bilo več kot 10% volilnih upravičencev…to pa je tudi vaš skrajni domet …

   • freedomfighter

    Hahaha…lepa

   • pajac debeli

    Ja patriotov je vedno manj, kot parazitov, zato pa večino narodov prej ali slej vzame hudič.

   • Krtača 20

    Oni nimajo dometa. Imajo lahko samo doslin.

 • soc

  Razne tarantele in podobni primerki po stanovanjih danes odpirajo Roederer Cristale. Zvesti zagovorniki enakih želodcev, revolucije 41-5 in zlobnega murgeljcvergla, načeloma iz razloga partijskih staršev.

  Ovce pa ne dojemajo, kaj jih čaka.

  • rabbit

   Ja gasilci, ki vsak dan nosijo glavo na tnalu pa so v najnižjem plačilnem razredu. Slaščičar in natakar na Brdu v višjem razredu kot gasilci. Res smo super država. Za crknit.

   • soc

    Za reprodukcijo in brezhibno delovanje partijskega sistema so nepomembni, Tako kot vojaki in smetarji. Za razliko od občinskih uradnikov, učiteljev, predvsem fakultetnih, in celo policajev. Slaščičar in natakar na Brdu, če sta dobra, gresta lahko takoj delat v zasebni sektor, zato nista slepo lojalna in posledično nista ključna v strategiji Murgel.

 • ogledalo

  Tale referendum je slaba popotnica predstoječim volitvam. Volilci so sekti (spet) pokazali sredinec! Pa še ubogega Kovačiča ste namočili.

 • Megatron Arrows

  Bog je izginil za celih šest dni in angeli so ga začeli že panično iskati.
  Sedmi dan ga najdejo ravno pri počitku. Bog stegne roko in reče: “Poglejte, kaj sem ustvaril.” Angeli se rahlo zmedeni zazrejo vanj.
  Bog začne razlagati: “To je planet. Poimenoval sem ga Zemlja – in to je mesto, kjer bom testiral ravnotežje. Na primer, ustvaril sem kontinente z ljudmi različnih barv; tukaj bodo beli, tam črni, drugje rumeni … Obstajala bodo prostranstva z veliko vode in z malo vode ali s skoraj nič vode. Vroča in hladna. Bodo bogati ljudje in revni ljudje …. Vse je v ravnotežju.”
  Eden od osuplih angelov pokaže mesto na planetu in vpraša: “Katero mesto je to?”
  “To je Ljubljana,” odgovarja Bog. “Ima prekrasno rečico, lepe trge, veliko dreves, ljudje, ki živijo v njej, pa so nepokvarjeni, pametni, delovni in sočutni ….”
  Angel radovedno: “Ja, kaj pa ravnotežje?”
  Bog se nasmeje in reče: “Sredi mesta je Šubičeva ul. 4. Boste videli, kakšne idiote sem postavil tja ..

 • Mate

  Evo gamad domobranska! 10% vas je, 22% je pršlo na volitve! Skos serete… Isto kokr je pahor hotel sprejeti določene zakone sds mu je metal polena pod noge, ko je bil pa sam na vladi, je pa te iste zakone sprejel! Navadn gnil umazan drek ste! Upam da se vam bo sodlo tko kokr se zagre!

  • MižekFiga

   Ni zate Mate-matika, ampak je zate Mate motika.

   • Mate

    Zate je sam svinec!

   • rabbit

    Še s to ne bi vedel kaj z njo početi, veš ima dve levi roki .

  • soc

   Tvoje polpismene pisarije so tvoje ogledalo. Drek lista, ponovno. Bogve katerič.

  • FORT WORTH

   Butnskala ti tud nea ves zaka je sploh bil referendom.
   Take, ko s ti imajo na banditen strasse u murglah najraje…Hehehe

   • Mate

    Dej mi ti povej zaka je bil majmun polpismen! Marš u tri pm govedo!

    • FORT WORTH

     Tut vprasanja nis prebral k’nede Čobane ?
     Ti s bil na referendumu, kar automatsko (za) toko, kot so te naplahtal ! Hehehe

  • Janez

   Glas?
   TVOJ GLAS – JE GLAS UTAPLJAJOČEGA SE V GNOJNI JAMI ! Se zdi.
   Daj !
   Utoni že in ne pridi ven. Uf, kako smrdiš – ti stalinistično titoistični – “iztrebek” L. R. J. KOMENDA

   • Mate

    Še premal so jih pobili! Kr če bi jih ti ne bi sral! Pa nauči se pisat majmun polpismen!

  • Janez

   Welche Art von Gestank. Eine Tier oder – was? L.r. J. KOMENDA

   • Krtača 20

    Par klobas

 • Tetka iz ozadja

  Nesmemo se preveč norčevati iz Janšeta, ker ga levica nujno potrebuje za zmago na volitvah.

  • Janez

   Zakaj !
   JE BILO MARŠALU TITU – IME JOSHUA FRANZ AMBROS oz. Walter J. Weiss. L.r. J. KOMENDA

   • Janez

    “TETKEŽ”
    A MISLIŠ,
    DA JE TA “MATE” POTOMEC KAKIH KNOJEVSKIH KLAVCEV?
    Da
    JE ŠE VEDNO TAKO FRUSTRIRAN.
    Ponavadi so potomci KPS, KPJ POLIT MORILCEV – TAKI ? A kaj veš? L.r. J. KOMENDA

 • Bojan

  Haha kakšna pušiona. Janša odstopi.

 • svoboda sloveniji

  PODPRLI STE ZAKON !!! O NADALJEVANJU KRAJE BREZ STRAHU IN ODGOVORNOSTI !!!
  V KAOSU, KI SO GA USTVARILI, DA JA NIČESAR NE BI RAZUMELI, VAM NITI NI ZA ZAMERITI.
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Janez

  GLASOVALNE
  SKRINJICE V NEMČIJI IMAJO – ŽABICE, KLJUČAVNICE.
  PRI
  NAS PA SO GLASOVALNE SKRINJICE
  – KAR PVC POSOE, KAKRŠNE JAZ UPORABLJAM ZA UMAZANO PERILO ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  ZALEPLJENE S SELOTEJPOM. Sramota.

 • delaware

  Super!!! Tisti, ki smo glasovali proti, imamo čisto vest….tisti, ki so glasovali za in tisti, ki ste ostali doma..zapomnite si..lepo doto ste zapustili vašim otrokom, vnukom….

  • Krtača 20

   V bistvu so vsi naredili po svoji vesti. Tu ni kaj očitat. Referendum je padel, otroci nam bojo enkrat hvaležni.

 • Krtača 20

  A veliki vodja pa še kar tiho? Hudo je, hudo…..

  • Janez

   Ah!
   Ein “RAUSCHEL” !
   ERSHENTLICHE GEBOREN. NICHT ZU EHRE DER MAN – MISERERE. L.R. J. KOMENDA

   • Krtača 20

    To pa zdele neki ni prov. A si sotrpinu tablete ukradu pa svoje njemu poturil? Dons boste pa bl mal spal v tistih sobcah. Vse si zaj

    • Janez

     Du bist ein “RAUŠEL”
     – REICHE DER WIDERSPRUCH ! Ohne Ehre von des Mannes ! Miserere. L.r. J. Komenda

  • Janez

   Eine Schande – ERVORBEN -unerwunschte – apage …, L.R. L.R. J. KOMENDA
   P.S.
   DAJMO – RAVŠEL – NEMŠČINA.

  • Najplemenitejši

   Baje da težko govori, ker je dobil konjski ksiht!

   • cosmosjasnovidec

    Drži gobec sluzavec levuharski.

   • Soave

    Samo malo še počakaj. In se potem poglej v ogledalo.

  • cosmosjasnovidec

   Zapri in se obesi gnida levaška.

  • Soave

   Tebi in temule, ki ti je dal plus ni nikoli prav.
   Ko se oglaša in, ko je tiho !

 • ogledalo

  Sredinec za “fante” s Trstrnjakove!

 • Marko

  Desničarjem se je čisto zmešalo. Levica pa slavi.

  • Janez

   Du bist der Besitzer
   des Bordelo des Maanliches Schlamppe . In Schweiz? Stimt? Trač? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  ZAKAJ – PA FALŠ LEVICA – SLAVI ?
  Slabo udeležbo?
  MI SMO ZMAGALI: bilo nas je 48.000 – ZDAJ NAS JE 161.000 SLOVENCEV !
  Odločno
  – PROTI “ZASTARELIM KARDELJASTIM ZAPUFANIM POKOMUNISTTOM ! L.r. J. KOMENDA

 • Aton

  Volilci bi potrdili tudi TEŠ

 • Janez

  MOJI
  PRAVI SLO DOMOLJUBI – NE SEKIRAJMO SE !
  T!
  Kardeljasti – precej nerazglledani SMC CERARJEVCI – NE VEDO !
  Da
  BO R. AVSTRIJA PRED TISTIM MINI ODSEKOM PROGE OD DIVAČE DO KOPRA !
  Vsaj do leta 2022
  POPOLNOMA IZGRADILA SUPER MODEREN KORIDOR OD GRAZA DO TRSTA.
  GA
  ZDAJ DELAJO – PO KOROŠKI !
  Ta
  Dr. Cerar projekt – bodo Avstrijci prehiteli za par let: po njihovem koridorju bodo tudi
  TOVORNI VLAKI VOZILI 1600 KM/H.
  VLADA DR. CERARJA
  – MEČKA, “ZAVAJA” – NITI SLO PROJEKTOV – NE POZNA.
  NPR.
  NE POZZNA NAJBOLJ GEOLOŠKO VARNEGA PROJEKTA

  – NAGODETOVEGA OZ. DR. UMEKOVEGA : tunel skozi trdni dolomit !
  pod topljivo plastjo apnenca ! Pod t.i. “KRAŠKIM ROBOM”
  VLADNI
  PRISTOP – JE ZELO NERESEN :
  mednarodno se bodo
  – osramotili ! MI SLO DOMOLJUBI – SMO ZMAGALI ! EX KNJIŽNIČAR L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  SPODAJ
  SE PAR SPOROČIL NAPISAL V NEMŠČINI, DA MALO ZBEGAM “NAŠE VELEUMNE PROVOKATORJE”

  • Tetka iz ozadja

   Saj veš Janez, da se te domači sramujejo in ko te prijazno gledajo v obraz in se ti nasmihajo, komaj čakajo da stegneš papke.

 • twin

  Dajte še po nemško šprehat, meni se pa dopade jezik nekdanjih, sedanjih in prihodnjih gospodarjev, nič ne razumem, ampak naredi eno tako posebno atmosfero, lol :)

  • Janez

   A?
   Veš kaj je to “SCHWULEN HAUS” – MORDA JE KRAJ KAMOR SPADAŠ TI ? L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Na Duunaju !
  SEM PRED CCA 15 LETI VIDEL, ŠEL MIMO – ENE NIŽJE HIŠE !
  Na kateri
  Je bilo ročno z velikimi črkami napisano ” SCHWULEN HAUS” !
  Pa
  NISEM VEDEL ALI GRE ZA SRAMOTILNI NAPIS – ALI JE RES ” GAY HIŠA”
  SEVEDA
  JE MENE
  BOLJ ZANIMALA GROBNICA MARIJE TEREZIJE !
  Ki
  JE BILA RES OK ŽENSKA, RODILA JE 16 OTROK , BILA JE SUPER VLADARKA !
  In
  JE IMELA V SVOJI GLAVI VEČ PAMETI KOT VSI NAŠI POKOMUNISTI SKUUPAJ.

  PROSLAVIMO
  – LETA 1717. LETA JE BILA ROJENA
  300 LETNICO ROJSTVA VELIKE, DOBRE VLADARKE IN MATERE MARIJE TEREZIJE ! L.r. J. KOMENDA

  • twin

   Rezka se je rodila maja, umrla pa novembra, oktobra je prevzela oblast, ko je umrl njen oče.
   Cesarica svetega rimskega cesarstva ni nikoli vladala Sloveniji, ker Slovenija preprosto ni obstajala, Hrvati so pa bili, če si mislil na te podložnike.
   Kar se njene glave tiče, baje še 15 let po smrti svojega moža ni videla tiča, njen obraz je bil ves čas skrit za žalnim, črnim velom.

   • Janez

    VIDIM,
    DA O MARIJI TEREZIJI MALO VEŠ.
    RAJE
    NAM POVEJ,
    KAKO JI JE USPELO IMETI KATASTER
    IN VZPODBUDEN SISTEM ZEMLJIŠKIH DAVKOV.
    MARIJA T. – NI IMELA EKONOMSKE FAKULTETE.
    NAŠA
    BRATUŠKOVA PA ZEMLJIŠKEGA DAVČNEGA SISTEMA – NI ZNALA VZPOSTAVITI
    V 18.
    STOLETJU JE MARIJI TEREZIJI TO USPELO
    PA
    NI IMELA RAČUNALNIKOV NITI EKONOMSKE FAKULTETE. L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  ŽIVELI MI – VZTRAJNIKI !
  V BISTVU – SMO ZMAGALI !
  Zdaj nas je dokazano 161.000 SLOVENCEV “PROTI” EX KP, ZK-JEM

  ZGLEDUJMO SE PO R. AVSTRIJI !
  PROČ OD EX YU.
  Proslavimo 3000 let rojstva velike in dobre vladarke MARIJE TEREZIJE ! L.r. Janez KOMENDA

 • Antonius

  VERZIFIKATOR
  ————————–
  Frido Frivolnik

  KAJ ME BRIGA

  Kaj me briga ozkotirna proga,
  saj ne vodi skozi moje kraje,
  čisti zrak uživam tukaj raje
  in brezbrižnost mi je kakor droga.

  Kaj me briga za zamude vlakov,
  za milijonske enotirne kraje,
  in če vsa dežela se zamaje,
  da le tukaj ni potresa znakov.

  Kaj me briga za kredite nove,
  saj ne bom osebno jih odplačal,
  in če nimam, nič ne bom jim vračal,
  kdo na odgovornost me pozove?

  Kaj me briga, če se vse iztiri,
  saj se z vlakom sploh več ne prevažam
  in zavestno prav nič ne opažam,
  razen da trebušček se mi širi.

  Kaj te briga, glava ti zavistna,
  v lastno ki ujeta si breztirnost,
  tvoja tja te vodi lahkovernost,
  da budala večno boš koristna.

 • mona lisa

  Katastrofa za državljane. Zelena luč za lopove.

 • domovina mili dom

  Cerar se je oddahnil. Ne bo tepen od udbomafijcev. Zdaj ga bodo petričeve cajtnge v nebo kovale. botri pa takoj na planiranje kako slovenske butle oskubiti naprej:
  http://reporter.si/clanek/slovenija/ekskluzivne-fotografije-kucanov-forum-zasedal-po-dobljenem-referendumu-o-drugem-tiru-536176

 • Soave

  Članek s portala TOP. . . . . zame zanimiv predvsem zaradi pisanja komentatorja – odzunaj – !!Sijajno je komentiral !!

  http://www.topnews.si/2017/09/26/kako-je-vili-kovacic-nacel-zivce-janezu-jansi-spor-med-pobudniki-referenduma-za-drugi-tir/

  • herman

   saj tudi ne more biti drugače, če skupaj trčita dva tako konfliktna in psihično nestabilna tipa kot sta Kovačič in Janša. Zdaj sta pa oba na tabletah.

   • Soave

    No, glede tablet ne vem kako in kaj. Sem pa malo v dvomih, če si vse prebral ?

 • Jana učak

  1,7…… milijona bi vas lahko glasovalo!!! Kaj se zdaj usajate, pa bi prišli na vaš izsiljen referendum! Za 3,4 milijona€ bi že marsikoga spravili pod streho!!!

 • neopredeljen

  Jah takle mamo …. vedno se je pri večjih projektih kradlo ne glede na politično prepričanje oziroma kdo je v tistem času vodil vlado. Je pa res, da bomo od drugega tira mali ljudje vsaj nekaj imeli, kar pri nakupu oklepnih vozil patrija ne morem reči (pa se je ravno tako ogromno pokradlo) – pa še nas ni nihče vprašal ali oklepnike potrebujemo !

  • Lustrator

   Prav zaradi tovrstne neinformiranosti, ki se izkazuje v tem vsegliharskem komentarju, smo tam kjer smo – plenilska elita je že 70 let ena sama in niti pod razno ni razprostrta po celotni politični sceni, malo manj rumenih tračev ala Afera patria, pa bo. Oklepnike Slovenija nujno potrebuje, saj smo trenutno v vojaškem smislu pod vsemi evropskimi standardi – ne izpolnjujemo niti najnižjih predpisanih natovih standardov in se nismo sposobni obraniti niti nekaj neoboroženih migrantov, kaj šele, da bi se branili pred resnimi zunanjimi silami. Država, ki pa ne zmore zagotoviti osnovne varnosti lastnih državljanov, pravzaprav ni več država – to je čista osnova.

   Zdaj pa mi še razloži kaj bova ti in jaz imela od 2. tira razen seveda noro preplačane investicije iz najinih žepov, ki bo spet šel mimo vse stroke in javnih razpisov. Hvala.