fbpx

Ob peti obletnici zmage vztrajnikov v pomembni bitki Odbora 2014: Vojna za svobodo Slovenije še ni dobljena!

Foto: Twitter

“Peta obletnica zmage vztrajnikov v pomembni bitki Odbora 2014,” je preko družabnega omrežja Twitter spomnil prvak SDS Janez Janša, ki je 12. decembra 2014 zapustil zapor na Dobu, kjer je bil zaprt od poletja istega leta zaradi obsodbe v zadevi Patria. Kot je znano, je bila sodba kasneje razveljavljena.

Ustavno sodišče RS je namreč tedaj ugodilo predlogu predsednika SDS, naj do končne odločitve začasno zadrži izvršitev sodbe v zadevi Patria, so sporočili iz ustavnega sodišča.

Foto: Facebook

Sklep je bil namreč sprejet soglasno; vseh devet ustavnih sodnikov je glasovalo za zadržanje. To je posledično pomenilo, da je Janša lahko zapustil zapor, v katerega se tudi ni več vrnil. Botri krivosodja so poraz skušali prikriti tako, da so ponovno sojenje “zapeljali” do zastaranja.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 je bil ustanovljen z namenom uresničitve naslednjih ciljev:

1. Sprejem takojšnje odločitve Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo.
2. Odprava neustavne, nezakonite in nepravične sodbe v zadevi Patria.
3. Dejanska vzpostavitev vladavine prava, človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavitev demokratične države.

Foto: Facebook

Janša se je preko Twitterja zahvalil Alešu Primcu in izpostavil, da kljub temu, da je od prihoda iz zapora minilo že kar pet let, vojna za svobodo še vedno ni dobljena.

Hana Murn