Ob peti obletnici zmage vztrajnikov v pomembni bitki Odbora 2014: Vojna za svobodo Slovenije še ni dobljena!

Foto: Twitter JJ

“Peta obletnica zmage vztrajnikov v pomembni bitki Odbora 2014,” je preko družabnega omrežja Twitter spomnil prvak SDS Janez Janša, ki je 12. decembra 2014 zapustil zapor na Dobu, kjer je bil zaprt od poletja istega leta zaradi obsodbe v zadevi Patria. Kot je znano, je bila sodba kasneje razveljavljena.

Ustavno sodišče RS je namreč tedaj ugodilo predlogu predsednika SDS, naj do končne odločitve začasno zadrži izvršitev sodbe v zadevi Patria, so sporočili iz ustavnega sodišča.

Foto: Facebook

Sklep je bil namreč sprejet soglasno; vseh devet ustavnih sodnikov je glasovalo za zadržanje. To je posledično pomenilo, da je Janša lahko zapustil zapor, v katerega se tudi ni več vrnil. Botri krivosodja so poraz skušali prikriti tako, da so ponovno sojenje “zapeljali” do zastaranja.

Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin – Odbor 2014 je bil ustanovljen z namenom uresničitve naslednjih ciljev:

1. Sprejem takojšnje odločitve Vrhovnega sodišča o prekinitvi zaporne kazni za Janeza Janšo.
2. Odprava neustavne, nezakonite in nepravične sodbe v zadevi Patria.
3. Dejanska vzpostavitev vladavine prava, človekovih pravic in temeljnih svoboščin ter uveljavitev demokratične države.

Foto: Facebook

Janša se je preko Twitterja zahvalil Alešu Primcu in izpostavil, da kljub temu, da je od prihoda iz zapora minilo že kar pet let, vojna za svobodo še vedno ni dobljena.

Hana Murn

 • est

  Slovenija je bila svobodna samo slabo leto po plebiscitu, v letih 2004 do 2008 in 2012 do 2013. Ves ostali čas smo deležni komunistične diktature v najslabšem pomenu.

 • Ivan Ivanovič

  Vojna za svobodo Slovenije še ni dobljena!
  ***
  Bati pa se je, da je že izgubljena. V kratkih dveh letih, ko so bile ne oblasti stranke Demosa, se je začela vojna za svobodo, žal pomladniki niti slučajno niso bili kos nalogi vzpostavitve nacionalne emancipacije, delujoče demokracije, pravne države in tržnega gospodarstva. Razen osamosvojitve, ki jo je podprl tudi blok totalitarne kontinuitete, jim ni uspelo nič. Zakaj, je preveč obširna tema za kratek komentar, toda bistvo poraza demokratičnega bloka je v tem, da se je vsem mudilo napolniti si žepe, skratka, pridružili so se prašičem na Živalski farmi, ljudstvo pa je ostaloi v vlogi delovnih in molznih živinčet kot je bilo prej. Hvala vsem skupaj!

  • tramal

   Pod demosom ,smo dobili svojo vojsk,slovenski denar in svojo državo in to v dveh letih .Na želost so imeli preveč komunističnih vrinjencev ,da so potem demos razbili.

   • Ivan Ivanovič

    Slovenska vojska je bila Teritorialna obramba, ki jo je setavljajo desettisoče rezervistov in nas je ubranila pred JNA. Zdaj imamo 5-6 tisoč plačancev, od katerih jih polovica sedi po pisarnah, in nas niso sposobni ubraniti pred nikomer.

  • jan Gedli

   Kaj pa ko bi napisali namesto kratkega še obširen komentar. Vaše misli so zelo pronicljive. Lahko bi napisali kar cel članek ali odprto pismo

  • jan Gedli

   Za družbene spremembe so potrebna stoletja.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA, ampak hu d fak iz Aleš Primc?

  • jan Gedli

   ali lahko malo razložiš ta hud fak? Tisto o problemih s prijavo kandidatov na volišče menda ni nujno imeti ravno za hud fak. Sicer pa je ogromno naredil v odboru 2014. Njegova energija je preplavljala protestnike. To je začutilo pravosodje in Janša so izpustili. Sicer so vedeli, da s sodbo zoper Janšo Krkoviča in Črnkoviča na koncu ne bodo prišli skozi. Verjetno mi boš odgovoril s šalo, pa bi ti vendarle rad rekel, da g. Aleša Primca spoštujem. On se doslej še ni grebel za sebe.

   • rubec

    Smešno mi je zraven janeza kogarkoli imenovati, ker on je po mnogočemu nedosegljiv. Če sem bil drugače razumljen, moje opravičilo, samomora pa zaradi tega ne mislim delat, ker se bom s skokom iz pritličja samo grdo potolkel. Pa še sosed se mi bo smejal.

 • Olga101

  Nagnati bo treba komunistične in islamistične divjake! Slovenija je del svobodnega sveta in ne smemo dovoliti, da nam svobodo in mir ogrozita dve se nekaznovani zločinski ideologiji – komunizem in islamizem!

  • Hanzi

   Komunizem že, toda islam kot vero smatrati za zločinsko ideologijo, se mi zdi malo pretirano.

   • Steiermark

    Če se ti zdi pretirano, potem se pa poskusi malo izobraziti oz. informirati o islamu, kako deluje in kakšne načine obvladovanja ljudi ima, z nožem, posiljevanjem, mučenjem, kot smo to že doživeli v Evropi, Franciji, Nemčiji, Švedska, GB itd……. Islam je toliko vera v Boga, kot komunizem!

    • Hanzi

     Nisem kriv, če si funkcionalno nepismen/na. Pisal sem o veri, ne pa radikalizmu.

     • Steiermark

      Izgleda, da si funkcionalno nepismen ti, sicer pa, če bi bil vsaj malo razgledan (tudi glede islama), bi vedel, kaj pomeni islam, ki ne obstaja brez politike in radikalizma!

     • Hanzi

      bi vedel, kaj pomeni islam, ki ne obstaja brez politike in radikalizma!

      Pismo, kje take pobiraš.

 • svoboda sloveniji

  PREBUDI SE SLOVENIJA
  VSTANI !!!

 • skrajna resnica

  No, vsaj meni se zdi preuranjeno razglasiti zmago ker:
  -so bile ukradene volitve z nepopravljivimi posledicami vladavine protipravnika Cmerarja
  -nihče od krivosodnih udbomafijcev ni bil kaznovan in še danes uživajo sinekure
  -družbenopolitični delavci nam še danes izstavljajo položnice za laži in cenzuro.
  -večini še vedno ni jasno, da smo padli na nivo subsaharske afrike, kjer imajo opozicijo v zaporu

  Iz zgodovinske distance bi bilo bolje, če ne bi US Janšo spustilo iz zapora, ker potem bi se zadeva vsaj internacionalizirala pred ESČP. Ali pa da bi takrat SDS vsaj vrnila mandate, če so že trdili da so volitve nelegitimne. Tako pa so postali figov list režimu (češ da dovolijo opozicijo), namesto da bi šli na nož takrat, ko so maske padle. Tako pa nam ostaja umiranje na obroke…

  • jan Gedli

   Tole je pa dokaj zahtevno do SDS.

   • skrajna resnica

    Skrajne razmere zahtevajo skrajno ukrepanje.

  • Ros

   Ja. Imamo “de facto” komuistično mafijsko diktaturo, ki lahko počne vse, vključno z mučenjem, pobijanjem, šikaniranjem in zapiranjem opozicije. Komunisti si dovolijo vse, od preprodaje prepovedanih substanc, do pedofilije. In nikomer nič. Če omeniš, da ni prav, te, pač, uničijo s svojimi metodami.
   Ampak res; Do sedaj se ni zgodilo nič (0). Češ volitve. Ne EU, ne Nato, nihče ni naredil nič. Še pritožijo se ne. Vse kar je bilo, je, da je Donald Trump rekel da (naj) gremo ven iz Nata. In da so nas ameriški obveščevalci dali med izdajalce. Kar Slovenija je. Verjetno zato dovolijo, da se bo naša država pogreznila sama vase. Kar se “de facto” je. Sama sumničavost, revščina, beda, zavist in alkoholizem. Uničena življenja generacij. Neznanje, nerazumevanje in nadutost. Nadvlada zla in kriminala, da lahko malo bolj trpimo. To je Slovenija. Država norcev. Slovenci si tega nismo zaslužili. Sramota je, da nismo uredili stanja pred 30 leti, kaj šele sedaj.
   In Marjan Šarec, kralj norcev. No on se ima vsaj dobro. Plačico in privilegije ima, ostali naj pa crknemo.
   Češ, da imajo komunistični satanisti človekove pravice. A kaj, ko oni to razumejo, kot da oni imajo pravice, mi pa nič. Kaj šele človekovih pravic. Meni se godi slabše, kot smreki, ki jo je napadel lubadar in čaka na posek. Da se Marjan in udbaši lahko škodoželno smejijo. Saj niso srečni, so sužnji in slabiči, ki jih vsi sovražijo. To jim je edino veselje, da drugi trpijo. Pa kaj, ko jih ljudje podiprajo, da lahko še naprej trpijo. V Sloveniji ljudje raje trpijo, kot da bi drugim dovolili svobodo, srečo in pravico. Govorim o večini, večini, ki so sužnji in hlapci leve komunistične oblasti.
   Pa kaj, ko vsi to vemo. O tem je bilo napisano milion (1.000.000) starani teksta. Vse je bilo povedano več 1000 krat, pojasnjeno, dokazano, izvedeno. Kaj lahko storimo? Danse sva to naredila midva, poleg tega, da je bilo v tem in še 5-ih drugih člankih, vse to napisano, pojasnjeno in dokazano. Kot že zadnjih 30 let, vsak dan. Človek bi se vprašal, če nismo morda mi nori? No, upam, da nismo. Da smo malo boljši ljudje kot druga, nedemokratična, stran. Da nas ne zanima le naša služba in mikro-družba, hrana in denar. No ja, slednji so bolj srečni.
   Pač bo pela šiba božja. Saj že poje. Samo, kaj nam to pomaga?

   No. Moj predlog je, da bi desnica najela pravnike in varnostne strokovnjake. Pa čeprav iz tujine. Pa naj spišejo tožbe, raziščejo kriminalna dejanja in naj uredijo stanje po sodni poti. Pa kaj, ko vem, da iz tega ne bo nič. Ker, kdo pa bi plačal, delal in uredil stvari, za nekoga drugega. Ni interesa in ga ne more biti. Češ; dalaj, daj in še plačaj. Pa na koncu se še opraviči in poklekni. NE!

   Čas je za Jihad. Žal.

 • xtc

  Ta bo dobljena ,ko bodo poleg računov od 91 napreje,plačani tudi oni od 41-91.to pa ne bo šlo zgolj z denonstracijami.