Obcestni plakati opominjajo: Svobodnjaki in Levica so vam obljubili prometne zamaške

Vir: Twitter

Na slovenskih cestah so se pojavili obcestni plakati, ki opominjajo voznice in voznike, zakaj vsak dan izgubljajo ure življenja v prometnih zastojih. Na plakatu je zapisana predvolilna obljuba Gibanja Svoboda in Levice, da cest ne bodo širili, saj da tako “le poglabljamo probleme”. 

O predvolilni obljubi dveh koalicijskih strank smo pisali že v preteklih dneh. Obljuba je bil dana in tudi javno objavljena na spletni strani konglomerata nevladnih organizacij “Glas ljudstva”, kjer piše, da uvajajo moratorij (zaustavitev) širjenja cestne infrastrukture: “Zahtevamo začasno ustavitev vseh načrtov za širjenje cestne infrastrukture z namenom odprave ozkih grl, saj s tem dolgoročno poglabljamo probleme. Načrtovanje prometne infrastrukture mora dati prednost ukrepom, ki zmanjšujejo potrebe po mobilnosti, nato pa še tistim, ki prenesejo potovanja na manj škodljive oblike mobilnosti in prometna sredstva. Razvoj in izvedba takih ukrepov morata biti pogoj, da se lahko odgovorno načrtuje vlaganja v cestno infrastrukturo.” 

Sliko cestnega plakata je na socialnih omrežjih objavil kolumnist Davorin Kopše s pripisom: “Stojite v koloni? Zato!”. Da gre za dejansko obljubo, je sicer še vedno mogoče preveriti na spletni strani konglomerata nevladnih organizacij s klikom na povezavo – GLAS LJUDSTVA.

Predvolilna obljuba, objavljena na spletni strani Glas ljudstva. (Vir: Glas ljudstva)

Da gre za obljubo, ki jo resnično želijo izpolniti, pa priča tudi njihovo delovanje v državnem zboru. Tako smo nedavno poročali, kako se koalicijska stranka Levica že vsaj od leta 2019 bori proti širjenju cestne infrastrukture. Predstavnik SDM Nejc Brence je na spletu objavil dokument, v katerem Levica poziva zoper nesprejemljivo širjenje ljubljanske obvoznice.

Vir: Twitter

Gal Kovač