fbpx

Občinski svetnik Rojc nastavil ogledalo dvoličnemu Pikalu: Ko smo Vas prosili za sofinanciranje izgradnje šolske telovadnice, ste rekli, da ni denarja!

Občinski svetnik Borut Rojc je nastavil ogledalo nekdanjemu šolskemu ministru Jerneju Pikalu. (Foto: Twitter, sta)

“Ko smo v Ilirski Bistrici Jerneja Pikala prosili, če bi lahko Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS sofinanciralo izgradnjo šolske telovadnice, smo dobili izgovor, da ni denarja. Simona Kustec je ta denar našla. Zato bi Jerneja Pikala rad vprašal, zakaj drugim očita tisto, kar dela sam,” se je občinski svetnik v Ilirski Bistrici Borut Rojc odzval na očitke nekdanjega šolskega ministra Jerneja Pikala, namenjene ministrici Kustečevi. 

Borut Rojc, občinski funkcionar stranke SD in sin župana Ilirske Bistrice Emila Rojca se je odzval na dvolično izjavo nekdanjega šolskega ministra Jerneja Pikala: “Denar tu ni in ne more biti izgovor. Gre za neaktivnost, brezidejnost, tako rekoč pasivnost tistih, ki bi morali dajati pobude.” 

Med drugim je Pikalo šolskemu ministrstvu očital še pomanjkanje dialoga v primerjavi z ministrstvi preteklih vlad, slabe priprave na novo šolsko leto, pomanjkanje fizičnih prilagoditev prostorov, navodil in smernic oziroma “načrta delovanja”, pomanjkanje posvetovanja v primerjavi uvajanja posameznih ukrepov, pomanjkanje fizičnih prilagoditev šolskih prostorov itd.

Foto: Shutterstock

A dejstvo je, da je tik pred vrati 4. val epidemije, s tem pa se odpirajo številne nejasnosti. Ob tem se poudarja pomen cepljenja med zaposlenimi in otroci, starejšimi od 12 let, obenem pa ravnatelje poziva k oblikovanju različnih scenarijev za prihajajoče šolsko leto. Podrobnejša navodila o poteku novega šolskega leta naj bi sledila 24. avgusta.

Domen Mezeg