Objavljamo dokument iz komunističnih časov: Grozljiva navodila za likvidacijo: “Družine, ki so na spisku, se likvidira totalno, t. j. vse do zadnjega.”

Foto: STAfoto

V zanosu komunistične ideologije so komunisti pobijali celo družinske člane. Tisti, ki so vse povprek likvidirali z največjo lahkoto, so po koncu druge svetovne vojne zasedli vodilne položaje v različnih komunističnih organizacijah, pozneje so bili nagrajeni tudi z visoko pokojnino. Partizani niso likvidirali ”samo” več kot sto tisoč civilistov, žensk in otrok ter ujetih vojakov, zelo cenjena partizanska vrednota je bil tudi umor najbližjih družinskih članov. Da so se v partizanskih podvigih posebej izkazali, so morali upoštevati stroga navodila, navedena v spodnjem dokumentu.

Objavljamo dokument iz komunističnih časov, ki razkriva, koga vse so partizani brezpogojno pobijali. Pri tem so morali upoštevati spodnjih sedem točk, tisti najboljši pa so za to bili posebno nagrajeni. Pobijanje je bila njihova dolžnost, ki so jo vsi z velikim zagonom opravljali. Če niso dobili strelnega orožja, so vzeli nože, sekire, krampe, kladiva in podobno. Skratka vse, s čimer se je dalo zarezati v človeško kožo ali pa udariti tako, da se je nasprotnike poslalo v smrt.

Likvidirali so vse po spodnjem spisku, usmiljenje so obravnavali kot izdajo. Smrti, ki so jo predpisali, se ni dalo uiti. Likvidirali so, ob protikomunističnih voditeljih, tudi duhovnike in njihove sodelavce. Še več, pobili so celo inteligentneže, meščane, trgovce in obrtnike, kmete in mnoge druge. Med njimi so bile tudi cele družine, ki so jih izbrisali s sveta. Prizanesli niso niti tistim, ki so prispevali denar za OF. Čeprav so jim finančno pomagali, si niso zaslužili življenja.

Foto: Twitter

”Takoj bo dan znak za upor, morajo stopiti v akcije vse UHZ (Ulična in Hišna Zaščita). Dolžnost vseh komandantov je, da spravijo na noge svoje pripadnike. Vsak mora imeti pripravljeno svoje orožje. / V kolikor ni mogoče dati strelnega orožja, mora vsak sam skrbeti za druge predmete, tako n. pr. nože, sekire, krampe, kladiva in slično. / Napad na stanovanja likvidirancev mora biti hiter, odločen in temeljit. Dela se po spiskih ter je vsak ”zaščitnik” osebno odgovoren za event. /…/ Vsako usmiljenje ali oklevanje pomeni toliko kot izdajo! Pri likvidaciji se mora zato paziti na to, da nihče ne uide, zato naj se najskrbneje postavijo straže in zasede. Družine, ki so na spisku, se likvidira totalno, t. j. vse do zadnjega. Družina, ki ima v svoji sredi samo enega izrazitega protikomunista, zapade vsa likvidaciji. Brezpogojno morajo biti pobiti sledeči:

1.) Znani voditelji protikomunističnega oz. protiofarskega pokreta, voditelji izrazitih nacionalnih organizacij, kot Sokol, Četniki, biv. Orjunaši, člani Strelskih družin in slični. Za te so že odbrani posebni oddelki, katerih prva naloga je, da uničijo te tipe. Seveda pa s tem ni rečeno, da likvidacije ne bi zmogli tudi navadni ”zaščitniki”.
2.) Vsi duhovniki, člani raznih katol. redov ter njihovi najožji sodelavci. Ker se iz taktičnih razlogov nekaj duhovnikov ne bo likvidiralo, je treba paziti, da se iz dotične respektira oz. se jih spravi namesto, ki je za to že v naprej določeno.
3.) Likvidirana mora biti vsa inteligenca, ki ni 100 % navezana na KPS oz. ki ni v njej včlanjena. Tu ne more biti merodajno samo platonično simpatiziranje z OF. Toleriranje takih neodločnih elementov bi znalo imeti za uvod, da se v novi sovjetski državi tvorijo prvi kadri nergačev in nezadovoljnežev.
4.)  Likvidirati je tudi vse predstavnike tkzv. meščanske buržoazije kot trgovce, večje obrtnike, državne uradnike, zasebne nameščence in hišne posestnike.
5.) Razume se, da morajo izginiti tudi vsi rentniki, bogataši, indistrialci in slično.
6.) Končno zapadejo pod likvidacijo tudi vsi mali predstavniki dosedanjega meščanskega reda, t. j. oficirji, podoficirji, orožniki, policaji, financaji itd. Izvzeti so samo oni, ki so pravi člani KPS od. ki se udejstvujejo v vrstah partizanske vojske. Ne more biti usmiljenja za te, četudi majhne ljudi, ako so vidni člani tkzv. rodoljubarskih nacijonalnih društev.
7.) Pobijejo se vsi veliki kmetje, tkzv. kulaki in njihove družine. Kar se tiče onih bogatincev, trgovcev in industrijalcev, ki so prispevali denar za OF, velja isto načelo kot že zgoraj navedeno. S tem, da so dajali prispevke, so hoteli varovati samo svojo lastno kožo …”

A. L.

 • karlina

  GROZLJIVOOOOO, GROZLJIVOOOO IN KDOR MISLI, DA DANES NE MISLIJO KOMUNISTI IN ŠE POSEBEJ POTOMCI LE TIH, ISTO, SE HUDO, HUDO MOTI, ZELOOO HUDO, SICER PA SAJ VIDIMO VSI, DA SO SOVRAŽNIKI VSI TISTI, KI NISMO Z NJIMI, KI NE RAZMIŠLJAJO TAKO, KOT ONI, ENOSTAVNO SOVRAŽNIKI, KI SE JIH JE TREBA ZNEBITI, TAKO, ALI DRUGAČE, NAMESTO NAS, PA V DRŽAVO PO HITREM POSTOPKU UVOZITI NEMIGRANTE IZ VZHODA IN ŠE PA ŠE JUŽNJAKOV, DA BODO ZOPET NJIHOVI VOLILCI, KAJTI GRE SE SAMO ZA OBLAST, ZA OBLAST IN PRIVILEGIJE-NJIH-PRVORAZREDNIH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Jakob Kovač

  Joj nova 24 bo propadla ko bo zmanjkalo materiala izpred 74 let,vi živite od premetavanja kosti in od mrtvih-pustite jih pri miru,če veste za kakega živega zločinca pa ga ovadite!

  • Jan Kovalski

   O pomorjenih ljudeh govoriti kot o premetavanju kosti, ogabno!!!

   • Jakob Kovač

    Kako veš da so bilio res pomorjeni,to je samo pismo,jaz sem se rodil po vojni pa v našem kraju nevem da bi bil kdo umorjen,vsekakor pa takih stvari še daleč ne odobravam,sploh če so dokazane,če p’a veste za morilce zakaj jih ne prijavite,na forumu ne boste nič naredili razen razdvajali narod,kar je tudi vaš namen!

    • AlojzZ

     Vsem je bilo prepovedano videti, sedaj mižijo le še ljudje, ki …

     • Jakob Kovač

      Jaz sem lahko normalno gledal pa nisem nič takega videl,samo ti me hočeš prepričat o nasprotnem, zakaj pa nič ne šinfate Rožmana .ki je Lahom podaril Slovenijo od morja doLjubljane,nič ne šinfate čez bivšega gospodarja Hitlerja ,ki je v Mariboru vpil_Napravite mi to deželo zopet nemško-res ste pravi domoljubi,!

    • Jan Kovalski

     A tisti v več kot 700 množičnih moriščih naj bi umrli naravne smrti. Kakšen idiot ste!!!

    • Franc Vidrih

     Komu jih prijaviti? Mama, “moralno-etičnega” sinčka, je rekla, da vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje. Tako je slovensko sodstvo.

     • karlina

      točno

  • osa

   ti in milan kučan

   • Miro

    hahaha… milan jih je bebo

  • osa

   rad bi videl, kdo se upa od levakov napisati, da je to””” fake news””
   ponoči hodijo OKOLI ljudje ali bolje izrodki, tatovi, kriminlaci in KOMUNISTI. ti ne prenesejo soočenja. njihovo znanje je samo obrekovanje, ubijanje, laž in kraja

   Kaj bi naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   .
   1. Takoj bi uknil 95 % socialne pomoči

   3. SODSTVO JE RAK SLOVENIJE.

   Takoj bi odpustil
   najmanj prvih 10 sodnikov v sloveniji in pravosodnega ministra

   4. Takoj
   ukiniti borčevske pokojnine in privilegije

   5. Takoj začeti z postopkom lustracije, odstraniti

   • totex39

    Res je, ravno razne socialne pomoči in privilegirane pokojnine, ki so uvedli komunisti jim dajejo volilno bazo, kajti drugače jim to ne bi uspevalo.

   • Prle

    Sanja svinja o koruzi a koruze nema.

   • Anthon

    Na takšen način se stvari ne da urediti, to bi šlo le, če bi imel neomejeno oblast. Torej, predsednik Slovenije tega ne more narediti, lahko pa spodbuja in v okviru svojih pristojnosti pospeši delovanje vladavine prava.

   • karlina

    6. prisilno plačevanje RTV, NAMENITI ZA VOJSKO, SLOVENSKO VOJSKO

  • Anthon

   Policija je sama dolžna raziskati vse najdene posmrtne ostanke ljudi po jarkih in jamah. Samo na pokopališčih se tega ne dela. Videti si kot še nekdo s predneandertalsko “vzgojo”.

   • Jakob Kovač

    Tudi ti si to dolžan,če veš za morilce! Ti pa imaš domobransko vzgojo kar je še slabše!

    • Anthon

     Zdiš se mi primeren za bodočega arestanta. Vsakršno čaščenje totalitarizma te v Nemčiji drago stane. Tako bo tudi v Sloveniji. Ker nimaš intelekta prav dodelanega, tudi besede domobranec nisi sposoben razumeti.

     • Tone

      ” Vsakršno čaščenje totalitarizma te v Nemčiji drago stane. ”
      Odvisno katerega misliš. V Nemčiji imajo registrirano komunistično partijo, nacistične pa ne, Nacisti se morajo skrivati pod raznimi krinkami.

     • Anthon

      Gauckov institut je generalno in posamično uredil povezave s stasijevci (danes Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur). Vrhunski patroni te baže so izginili iz politike, kar je normalno. Demokratična država seveda dovoli registrirati komunistično partijo, če ta v dokumentih ni protiustavna. Gre za to, da s tovrstnim kriminalom kompromitirani ljudje ne morejo delovati politično ali ustanavljati kakšnih organizacij. Pri nas zaenkrat ni tako.

     • Tone

      Zakaj pa demokratična država ne dovoli nacionalsocialistične stranke, če v dokumentih ni protiustavna?

     • Anthon

      Temeljne svoboščine so poleg človekovih pravic bistvene. Vprašaj pravnike, kakšna je tista njihova KP (če res eksistira). Ponavljanje aktivnosti Dolfetovih kriminalcev pa tako kot Honeckerjevih nikoli ne bo dovoljeno.

     • Tone

      Hotel sem samo namigniti, da je v Nemčiji, kot tudi drugod v Evropi kljukasti križ strogo prepovedan, komunistični znaki pa ne. Enako je s strankami.

 • Franc Šink

  No sedaj pa levakom kaj dopovej.Se enostavno ne da.

  • osa

   levakom lahko dopoveš sam z njihovo lagiko” če ti ne ubiješ komunista, komunist ubije tebe”
   torej koliko komunistov je morilcev v sloveniji in koliko nekomunistov je morilcev v sloveniji
   sodstvo,tožilstvo dela z polno paro imajo znane morilce znane kraje znane žrtve, znana kazniva dejanja, pa jih izločijo.
   iščejo pa neznane storilce na neznanih krajih o neznanih oziroma nestorjenih napakah-zloćinih
   Socializem -KOMUNIZEM je sistem, kjer bi v Sahari slej ko prej začelo primanjkovati peska, če bi vladal tudi tam.

 • MEFISTO

  “Družine, ki so na spisku, se likvidira totalno, t. j. vse do zadnjega.”

  Iz tega stavka veje poudarjen komunistični občutek za žalovalce.

  Zato za komunisti ni bilo “žalujočih ostalih”!

 • MEFISTO

  Pero Simić na strani 61 in 62 knjige Tito, skrivnost stoletja piše, da je Tito rešil tudi vprašanje strategije Takole je po Simiću izrecno poudaril Tito:

  »Vsak trenutek moramo nujno izkoristiti za razpihovanje revolucionarne strasti množic, množice je treba usmeriti v najodločnejše akcije in podvige. V odrede lahko sprejmemo celo starce in starke, pa tudi sedemletne dečke,za oblast v mestih se je treba boriti z vsem, s čimer je mogoče – s puškami, pištolami, mitraljezi, bombami, granatami, dinamitom in drugimi eksplozivnim materialom, z noži, bokserji, železnimi drogovi, krpami, prepojenimi s petrolejem, vrvmi, pletenimi lestvami,bodečo žico, žeblji, lopatami, kladivi, pilami itd. V vaseh z železnimi palicami, sekirami, krampi, lopatami, vilami, noži, in razumljivo, tudi s strelnim orožjem. Brezobzirno, neusmiljeno odstranjevanje civilnih in vojaških poglavarjev in vseh drugih sovražnikov ljudstva – to je dolžnost revolucionarjev.«

  Mislite, da je podobnost med Titovim programom iz leta 1941 in programom OF iz leta 1944 naključna?

 • MEFISTO

  Tudi ta del programa OF je zanimov:

  …Pobijalo se bo po spiskih. Seznam tistih, ki jih je treba likvidirati v Ljubljani, vsebuje 12000 imen Poleg tega bo po naknadni likvidaciji pomorjenih še okrog 8000 ljudi, torej v Ljubljani skupno 20000 ljudi. V Ljubljani bo v glavnem pobita vsa slovenska inteligenca. Praktično za pokolj je to, da je skoraj vsa v Ljubljani. Vodstvo komunistične partije Slovenije sodi, da za Slovence ne bo nikakšne škode, če bodo ostali brez inteligence, saj bo Slovenija le košček velike boljševiške Rusije – bo kot njena skrajna zahodna pokrajina rezervirana zlasti za bodoče sovjetske obrambne naprave. Če naš narod ne bo imel svoje inteligence, se bo že v nekaj letih docela vživel v boljševiško življenje in miselnost…

  Izven Ljubljane bi se po sodbi vodstva Komunistične partije Slovenije moralo likvidirati še 20000 Slovencev. Pobitje 40000 ljudi, to za slovenski narod ne bo imelo nikakršnega pomena.

  Organizacija, ki bo imela nalogo likvidirati vse, ki so na seznamih, je v Ljubljani Ulična hišna zaščita. Ta je organizirana v trojkah in desetkah. Njeno načelo je, da mora v vsaki družini, če ne pa vsaj v vsaki hiši imeti enega organiziranega člana, ki do najmanjše podrobnosti nadzira vse življenje: koliko zaslužijo, kaj kuhajo, kaj govore, s kom se družijo; ki nadzira delo in govorjenje vsakega družinskega člana ali stanovalca ter o vsem poroča svojim višjim. Člani Ulične zaščite so lahko vsi: moški, ženske vseh starosti, tudi otroci. Zato je treba vse člane Ulične zaščite sistematično vzgajati za to nalogo s propagando, z upanjem na rop, itd. Zlasti važno vlogo v Ulični zaščiti igrajo ženske, posebno študentke. Vsak član Ulične zaščite ima nad sabo skrivnega nadzornika, zaupnika Komunistične partije, ki nadzira vse njegovo delovanje.

  Likvidacija bo trajala 1 – 3 dni. V tem času ne o nihče odgovarjal za umore, rope, in tatvine. Agitacijo za Ulično hišno zaščito je treba delati v glavnem z obljubami o ropu, da bodo člani Ulične hišne zaščite v času likvidacije lahko ropali vse, kar je bilo last njihovih žrtev.. Ulična hišna zaščita bo tiste dni gospodar nad vsem. Po preteku likvidacije se bo imovina likvidirancev razlastila v korist države.

  Znamenje za začetek likvidacije bo dalo glavno vodstvo Zaščite. Voditelji skupin bodo nekaj dni poprej obveščeni, kakšno znamenje za začetek. Če bo ponoči, bo najbrž za nekaj časa ugasnila luč. Morda bodo tulile sirene v določenih presledkih, ali pa se bodo na kolesih in avtobusih vozili okoli zaupniki Zaščite,. Na znamenje morajo stopiti v akcijo vsi člani Zaščite s pripravljenim orožjem.

  Vsakdo mora imeti pripravljeno svoje orožje. V kolikor ne bo strelnega orožja, mora vsakdo poskrbeti za nože, krampe, sekire, kladiva in podobno. Napad na stanovanje likvidiranca mora biti hiter, odločen in temeljit. Vsako usmiljenje ali oklevanje pomeni izdajo. Pri likvidaciji je treba paziti, da nihče ne uide.«

  • tarantela

   Pa se je VSE to uresničilo?
   Pravzaprav pa so tako delali z narodnimi izdajalci tudi drugod po svetu.

   • macon

    Kdo pa so bili komunisti, da so določali, kdo je narodni izdajalec?

    Zgornji zapis je dokaz komunistične narodne izdaje. V imenu revolucije so bili pripravljeni pobiti in žrtvovati del naroda z največ znanja in zavedanja.

    Idealna družba je bila za komuniste družba nepismenih fizikalcev, ki veliko delajo in nič ne vprašajo, ker so itak prezabiti, da bi kaj razumeli. Takim so nasilni primitivci upali vladati.

    Norih načrtov niso povsem uresničili, so jih pa veliki meri. Barabe še danes sikajo, da so jih še premalo pobili.

    • Jovo Jamnica

     To se pravi, da na Nova dans kopirajo bifše komoniste.

     • macon

      Kako ste zaskrbljeni nad negativnimi desnimi nameni in vas hkrati povsem boli kurac za izvršena negativna leva dejanja.

      Vsegliharji ste otročji.

     • Jovo Jamnica

      Sklep ni logičen. Če sem zaskrblen nad desnimi negativnimi nameni in mi je “vseeno” za leva negativna dejanja, potlej ne morem biti po definiciji vseglihar.

     • macon

      Bodisi izenačuješ namene in dejanja bodisi si zaskrbljen samo zaradi desnih. V drugem primeru si norec, ne vseglihar.

      Trudim se biti prijazen.

     • Jovo Jamnica

      Ne rabiš se matrat s prijaznostjo. Neprijaznost me ne gane. Verjetno spadam med norce.

     • macon

      Ti si v bistvu čisto v redu ded in zaslužiš prijaznost.

    • karlina

     KDOR NI Z NAMI, JE PROTI NAM IN GA JE TREBA LIKVIDIRATI, BREZ DRUGIH DOKAZOV-GESLO KRVAVIH KOMUNISTIČIH KLAVCEV !!!!!!!!!!!!!

   • neny

    in nihče ne objavlja, razen naših nacijev.

   • slosin

    TU IMAŠ PODATKE, KAKO SO DELALI PO EVROPI…

    Najhujši mesarji so bilo ravno v sloveniji..

    ŽRTVE II. SVETOVNE VOJNE IN PO VOJNI UBITE OSEBE PO DRŽAVAH

    Država—–Prebivalstvo 1945…..Žrtve vojne….Povojne žrtve
    Norveška——–3.300.000—————4.000——–28
    Danska———–3.850.000—————4.000——–46
    Nizozemska—–9.000.000————248.000——-53
    Belgija————8.000.000————-111.000——–7
    Francija———42.000.000————358.000—2.250
    Gečija————-6.000.000————420.000—5.000
    Madžarska—–14.500.000————900.000—7.000
    Poljska———-35.000.000———-6.000.000—3.000

    SLOVENIJA ……1.492.000…………….97.500..13.600

    Pa dobro si oglejte kolono SLOVENIJA…..težko za verjet…13.600 pobitih po vojni..

    • Steiermark

     Za Slovenijo so navedeni podatki, ki so falsificirani – neresnični, spomnimo se samo Barbara rova , kjer je bilo živih zazidani, vsaj 8.000, v Mariboru – pancer grabni, ca. 15.000, da o drugih krajih o množičnem klanju sploh ne govorim! V Sloveniji je bilo samo po Vojni poklanih vsaj 200.000 Slovencev. Spomnimo se, koliko je bilo , po churchillovem paktu s pedofilsko morilsko podgano, titom, poslanih, v smrt, ljudi – cele družine, z malimi otroki , ženske, starci – vsi tisti, ki so bežali pred pošastjo – pedofilom titom in njegovim komunizmom, za katerega se je vedelo, kaj je po rusiji počenjal, ki niso hoteli živeti, kot sužnji med jugokomunističnimi rablji!

     • Anthon

      V bistvu naj bi bili v številki 13.600 zajeti slovenski domobranci. V celoti pa so totalitarni teroristi na našem ozemlju pobili ogromno ljudi raznih narodnosti in jih zagrebli v tankovske jarke, zmetali v rove, jih zazidali, zaminirali.

      Nekatere pošasti, ki so to počele, so po vsej verjetnosti še žive, zato je psihopatološko, da se te stvari ne raziskujejo intenzivno po službeni dolžnosti. Raziskovati samo današnji kriminal, enormno količino starejšega kriminala pa pustiti pri miru, je zame norost.

     • Steiermark

      Iz takšnih, zgoraj objavljenih zgodb, kako so klali komunisti, med in po vojni, je mogoče razumeti, da trenutna oblast, sestavljena in podpirana od množičnih rdečih morilcev, noče pravice in obsodbe zločinov, ker bi morali biti , predvsem tile iz ozadja, obsojeni! Kar se pa tiče števila 13.600, so to pravljice za bedake, ker vsak ki zna sešteti 1 + 1 , pride do več kot desetkrat višjega števila pobitih, že tistih, ki “počivajo” v Mariboru, v pancer grabnih, kjer naj bi jih bilo 15.000, po nekaterih ocenah celo 25.000, v hudi jami več kot 8.000 zverinsko pobitih oz. umorjenih, zazidanih živih, za 11 stenami – pregradami, brez zraka, hrane, vode itd., potem je tukaj 700 množičnih grobišč, potem je Pohorje, predvsem na Arehu, ki je posejano z grobovi domačinov, ki jih je poklala ta rdeča blazna drhal, po navodilih blazneža in pedrajzla tita! In če je tito poklal po jugovini, več kot milion ljudi, potem bo najbrž držala, trditev, da je bilo v Sloveniji vsaj 200.000 žrtev!

     • Anthon

      Državni svet je izdelal resno raziskavo, ki je za naše razmere kar verodostojna. Jasno je, da so na našem ozemlju pobiti sto in stotisoči, vendar so to bile vojske in civilni begunci od vsepovsod.Tista številka govori prav o domobrancih, ki jih tudi organizacijsko ni bilo dosti več. Zdi se mi, da jih je bilo okrog 15000. Mimogrede, tudi moj stric je zajet v to število: I. bataljon SD. V času rdečih terorističnih masakrov je bil star 18 let in štiri mesece. Če primerjam današnje 18-letne mulce, njihovo pamet, njihovo vednost o svetu in življenju, šele vidim, za kakšen globinski, predcivilizacijski kriminal je šlo. Nič čudnega, če so si človeško, recimo še normalni morilci kasneje pošiljali krogle v glavo. S tem človek ne more živeti. Lahko pa živi psihopat. Takšni psihopati pa seveda sodijo za zapahe.

     • Tone

      Blagor državi, kjer državni svet izdeluje zgodovinske raziskave!

     • Anthon

      Napisal sem izdelal, bolje bi bilo izdal; je pa vse potekalo pod “pokroviteljstvom” državnega sveta. Samo zaradi resnice lepim tale link:
      http://www.ds-rs.si/sites/default/files/dokumenti/zbornik_zrtve_vojne_in_revolucije.pdf

     • Tone

      Ni treba takoj zmerjat. Kako naj bi vedel, da je samo izdajatelj, lahko bi bil tudi naročnik študije. Pri nas je vse mogoče.
      Hvala za zbornik, sem ga shranil.

     • Anthon

      Jaz sem si izdelal e-knjigo (epub) in imam to s seboj na telefonu. Je pa dobro to zadevščino tudi malo preštudirati. Recimo, število žrtev na Dolenjskem ali pa na Štajerskem ipd. Sam se seveda ne strinjam s čudaškimi poimenovanji, ki izhajajo iz socialističnega besednjaka in so neusklajene s terminologijo mednarodnega prava. Priznam pa, da je bil en velik del dokumentacije pregledan in analiziran. Manjka pa še ogrooooomno!

      Sem zbrisal zgornji stavek!

    • karlina

     VEČ, KOT 200.000 POMORJENIH IN VEČ 10.000 IZGNANIH, OZ. POBEGLIH, ČE SO IMELI TO SREČO

   • Steiermark

    zabita in zlobna zagovedna jugodrhal!

  • karlina

   GROZLJIVOOOOOO IN ŠE KAKO ZELO RESNIČNO, ŠE DANES BI RAVNALI TAKO, ČE NE BI BILI V EU, V TO SEM PREPRIČANA

 • Amerikanc

  V navodila bi lahko enostavno napisali: “pri življenju morate pustiti nas, slepe vernike v komunistično ideologijo, ostalo golazen pa pobiti” !

 • janko

  Povsem prav bo, da tule izpovem svoj primer.
  Pri dvajsetih še nisem imel pojma o politiki, sem zavrnil pristop k ZK, dal kako izjavo, pa tudi z ravnanjem. Postal sem eden od morda ne ravno najbolj redkih na spisku za ex “v primeru, če do česa pride”. To je bilo trajno, brez upanja na spremembo. Tudi ko si ustvariš družino, ti sporočajo, da bodo , če “do česa pride”, vse ex! To je trajalo do osamosvojitve, trideset let. Za sebe se že dolgo nisem več menil, zaradi mojih pa sem imel prihranek, da bi se v slučaju prav cajt umaknili čez mejo. Končno sem doživel sončni vzhod – samostojnost, sestop satanistov. Ampak žal za samo par let. Sedaj pa vladajo spet, isti in njihovi otroci! Morda so samo potuhnjeni in je vprašanje kako bi se obnašali do ljudi v primeru razpada EU ali priključitve k Rusiji ali če bi postali eyalet Turčije!? Nikar naj kdo ne misli, da ljudje “pogrevamo” stare povojne zgodbe, to je bil sistem do osamosvojitve Slovenije!!

 • MEFISTO

  Najbolj žalostno je pa to, da so vsi glavni načrtovalci in izrševalci programa OF postali po vojni najpomembnejši politični in državni funkcionarji ter da so obvladovali vse državne podsisteme, kjer so povsod natredili grozovito veliko nepopravljive škode.

  Slovenija ne bo preživela posledic komunističnega rokomavhanja

 • MEFISTO

  Ne bom se več spraševal, kje naberejo idiote z gornje slike, da se gredo partizansko maškerado.

  Očitno ne bo nikoli zmanjkalo bedakov za en pir in pol krajnske klobase.

  • učko

   Oni že imajo status “vojnih veteranov”, imajo že ugodnosti iz tega naslova, ko bojo šli v penzion, pa jih čaka “borčevski penzion”. Ka’ ti ni jasn’ ?

   • Prle

    Končno ima borčevski penzion tudi Krkovič in njegov sin, ki je takrat še liziko lizal (’91)

    • neny

     no to pa je zanimivo.

  • Steiermark

   Tile pripadniki idiotov, najbrž ne jejo kranjske klobase in ne pijejo pira (razen komunajzer), oni se nažirajo, zaradi večje podobnosti s balkanskimi jugokrvosesi, s čevapčiči, zaradi njihove kulturne in genske pripadnosti turkom in ostalim turškim hlapcem!

   • FORT WORTH

    Steiermark v center +++ pa kebab jim tudi gre…

 • resnicaboli

  Moj oče je l. 1960 delal v Avstriji in mu je nekdo na vlaku povedal da ima pravico do nemškega državljanstva kot prebivalec Štajerske. Pa je šel v Avstriji na Nemški konzulat in vprašal, če to drži. Uslužbenec mu je dejal pa kako to, da ste še živi saj so komunisti vse takšne po vojni likvidirali.

  • Vojteh Dovč

   NEKDO!!! BLA BLA BLA ,.. JE VSTAL VSAJ V NEMČIJI

   • Steiermark

    neuki balkanski divjak, ki ne ve, da je zaradi krivične dodelitve Štajerske jugodrhali, bila pravica Štajercev (Štajerska je bila od 41 do 45 Nemčija, Štajerci pa enakopravni državljani Nemčije……..) do nemškega državljanstva, kar je pa res, da vsi niso bili seznanjeni s tem in da je pri nas jugodrhal ta proces ovirala!

 • RATATA

  Pametni se iz tega kaj nauči, saj so komunisti svojo revolucijo izvedli z odliko in še vedno trajajo.

 • Viktorh

  Bravo tovariši revolucionarji!
  A vas je kaj sram?

  • učko

   Lahko jih je sram, da sploh niso bili nobeni revolucionarji, ker to ni bila njihova revolucija, ampak ruska. Oni so bli sam’ Stalinovi hlapci, n’č druzga in pa zločinci seveda !

 • Olga_10

  V resnici so likvidirali le tiste, ki so si zaslužili!

  • Viktorh

   Očitno so zgrešili tebe, kokoška.

 • učko

  Že po facah teh “partizanskih” maškur je videti, da so to eni kreteni, ki jih vladajoči neo-komunistični režim obdaruje z raznimi “darili” na račun davkoplačevalcev !

  • Prle

   Sigurno bi za tvojo sliko nekdo napisal tak isto.

  • Vojteh Dovč

   Končno ima borčevski penzion tudi Krkovič in njegov sin, ki je takrat še liziko lizal

   • Steiermark

    kreten, hočeš oprati krivde svojih kretenskih in zločinskih rdečuhovskih ludožercev, ter mešaš v njihov gulaš celo naše osvoboditelje – osamosvojitelje, kot g. Krkovič! Ne samo da klevetaš, ko primerjaš g. Krkoviča s to krvoločno ludožersko titoistično svojatjo, ti si nevaren element!

    • FORT WORTH

     Butast element…

   • učko

    Nima je ne, ima pa jo ta star Tonček Krkovič in to cca 35 €/mesec !

   • janez cepec

    čez Krkoviče pa ne boš grdo govoru. SLO so osamosvojil ata Krko, samozvani brigadbi general, ki to ni, ker nima niti osnovnih pogojev, sploh pa ta čin u SLO vojski sploh ne obstaja, njegov mladoletni sin, veliki samozvani disident, večni predsednik in imitator lika in dela J.B Tita, eden in ediji Ivan Janša, en star miličar pa en pjen teritorjalc. tko, de s temi stvarmi se pa ni za zajebavat. tko je, pa nč drgač

 • Prle

  No, tukaj je pa še en dokaz več, da desnica nikoli ne bo dobila volitev saj jih zanima zgolj preteklost, prihodnjost pa dajejo vstran. Poglejte Italijo, tam so zmagali desničarji, ker imajo karizmatičnega voditelja, kar Ivan Janez nikoli ne bo.

 • Jovo Jamnica

  Gdaj bo na Nova novica o fčerajšnem švicarskem referendomi??? Čakam, da bom lahko kaj pametnega komentero…

 • Antonius

  Cerkvi zamerim, ker je zverinsko umorjene pustila na cedilu. Niti z ENO besedo pomisleka, ugovora ni rekla nobene proti *spravnemu* spomeniku morilcev z od njih umorjenimi.
  Ne! Njeno ravnanje je primerljivo s klečeplazenjem. Nadškof Zore se je šel pred vsiljeni spomenik sramote na račun umorjenih krščanskih vernikov celo sprenevedati.
  Poleg Žal, kjer so nedavno nazaj, zemljo obdelovali vrtičkarji, je zares primeren parkovni prostor za monumentalen spomenik, vsem nedolžnim umorjenim.
  Sprave sploh ne more biti, ker se umorjeni z njihovimi morilci ne morejo spravljati. Priznanje zločina in opravičilo je tisto, kar manjka.
  Spomenik stisnjen na neko bivše hišno dvorišče sredi Ljubljane je še zadnji posmeh umorjenim.
  V poletju, umorjenim pripravlja posmehovanje tudi proslula Svetlana Makarovič. Z *zvezdo*, Kučanovimi in privrženci lažnive ZZB se jim bo posmehovala nekaj metrov stran od sramotnega *spravnega* spomenika..

  • samsara

   “Njeno ravnanje (cerkve) je primerljivo s klečeplazenjem.”

   Drobtinčarski, pohlepni, nenačelni oportunisti, ki so skozi zgodovino pokazali in dokazali, da so enaki aktualnim oblastnikom, če se jim le ponudi priložnosti. So pa bili in so pripravljeni marsikaj storiti za takšno priložnost, če že niso na posvetni oblasti.

 • mona lisa

  In ti in njihovi potomci imajo danes velikanske borčevske penzije.

 • Vojteh Dovč

  KAJ PA ČE BI OBJAVILI KAKŠEN DOKUMENT IZ DOMOBRANSKIH ČASOV-

  SIGURNO OBSTAJA KAKŠEN. ČE JIH NI KDO UNIČIL

  • slosin

   …objavi ga ti ali tvoji somišljeniki…aha, nič ne najdeš…

  • osa

   komunisti so objavljali zlagane dokumente,kakor DRAŽGOŠE, KI SO SEDAJ LAŽ GRE ŠE NAPREJ

   Kaj bi
   naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   1. Takoj bi uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa je uradno na čakanju, ki doma spi pa dobi 500 €. Motijo me tudi oglasi: oče bolan, mama bolna 7- otrok pa lačnih:
   halo,…. če si bolan ne moreš
   delati otrok,( ko sem jaz bolan samo spim in počivam):! torej če lahko delaš
   otroke, si sposoben tudi delati.

  • alojz

   So jih komunisti uničili. Haha.

 • Silka

  Ljudi na teh slikah je lahko sram, do zadnjega lasu, ko se ponašajo in identificirajo s tisoč krat prekleto rdečo zvezdo.

  • neny

   Sram je lahko razpihovalce rimskega cesarstva, ki to objavljajo. Glede na sovraštvo, ki vam je ostalo, bi danes sami naredili enako s preživelimi iz tistih časov. Pohlep je gonilo razvoja.

   • Steiermark

    lepo si vas opisala, vas krvavo rdeče smeti!

  • totex39

   Tovariši čakajo še na zastonj golaž, da ga dobijo pol pa na juriš………………..

  • karlina

   IN ŠE VEDNO SE !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ta dokument bi moral več kot zadostovati, da se normalen človek vpraša o “resnici” o NOB.
  Žal pa je večina Slovencev tako zelo pohabljenih, da jim niti tako neizpodbiten dokaz o zločinskih namenih komunistične revolucije ne odpre oči da ne rečem srce.

 • totex39

  Tem maškaradnikom na sliki z rdečo zvezdo na kapi bi se lahko še pridružili mavrični maškaradniki LGBT s stricem Jankovičem in bi bili unikatni butlni v našem prostoru.

 • PIA PlA

  Sosed je streljal na soseda. Primoran je bil, če je hotel preživeti. Zaradi tega sta bila soseda skregana več desetletij. Izogibala sta se drug drugemu. Nekoč pa sta se le srečala. Beseda je dala besedo in preživeli, je sosedu očital, da je od blizu streljal nanj. Ta ga je vprašal: “Joža, veš, da sem lovec. Misliš, da bi ti preživel, če bi v resnici meril nate? Prisilili so me, da sem streljal nate, ker bi sicer pobili vso mojo družino. Veš Joža, naredil sem tisto, kar sem lahko. Ves ta čas nisem tega upal nikomur povedati, kajti ubili bi mene in moje. Čas je pokazal, da sem se odločil prav.”

  Tako je bilo življenje v Sloveniji po koncu vojne. Kdo trdi, da ni tako še zdaj.

 • neny

  Ampak to res ni nič, kaj vse se je zgodilo v 1.svetovno vojni. ;)

  • Mario11

   me prav zanima kolk ti plačajo, da serješ take neumnosti ali pa je IQ bolj nizek…

 • Franjo Trojner

  Kult smrti, sovraštva, maščevanja, strahu, nemehnega vohunjenja/vojajerstva, izdajstev, prevar, rdeče režimsko sodstvo, ekonomska/gospodarska neunčikovitost, lakota, splošno siromaštvo, režimska trobila, posiljena/zlorabljena etika/morala in brezobzirno teptanja vseh človekovih pravic in svoboščin zaznamuje vsak komunističen režim, tudi Titov, Stalinov nekoč in Unov, ter Mandurin itd. danes. Prav iz tega razloga je svet EU izenačil in obsodil vse tri totalitarizme, nacizem, komunizem in fašizem! Žal se kljub naši samostojnosti in vpetju v EU in zvezo NATO naši državi, družbi ni uspelo iztrgati iz krempljev komunizma in komunistov, ki so se leta 1991 kr čez noč prelevili v demokrate??????? Vsakemu cepcu bi moralo biti takrat in danes kristalno jasno, da vsi tisti, ki so zverinsko morili pred, med in po vojni meseca maja 1945 in ki so te zverinske poboje naročili in nato desetletja zavestno prikrivali nikoli niti pod razno ne morejo postati demokrati, so samo zločinci, ki spadajo v arest. V kategorijo komunističnih tiranov sodijo tudi vsi vidni predstavniki totalitarnega komunističnega režima, ki so v imenu režima in svojem lastnem imenu svojim državljanom kršili človekove pravice in sboboščine in če jim že nismo sodili bi jih morali vsaj lustrirati, da ne škodijo naši samostojnosti, mladi demokraciji in pravni državi. Zaradi neizvedbe lustracije, ki so jo z vsemi silami preprečili ravno tisti, ki bi morali biti lustrirani je naša demokracija šibka, pravna država in tranzicija pa v razsulu! Vsak vsaj malo NORMALEN človek ve, da narod svoje usode, demokracije ne more zaupati v roke morilcev in njihovim izprijenim ideološkim naslednikom, potomcem, ki so dolga desetletja vladali z strahovlado in vehametno teptali etiko, moralo, pravno državo, človekove pravice in svoboščine.
  In ravno nasledniki zblojenih komunistov, ki so dolga desetletja brezmejno trpinčili NAŠ SLOVENSKI ROD nam vladajo še danes v samostojni, demokratični državi vpeti v EU in zvezo NATO, kar je ABSURD in žalitev za vsakega poštenega domoljubnega državljana.
  Ni mi jasno, kaj se dogaja na dan volitev v glavah volilcev, da na vodilne položaje v družbi z svojimi oddanimi glasovi postavljajo moralno in etično hudo sporne kadre, ki nato vedno škodijo interesom SLOVENSKEGA RODU in SLOVENSKI SAMOSTOJNI IN DEMOKRATIČNI DRŽAVI.

  • neny

   Sovraštvo prenašate naprej. Kdaj vas bo pamet doletela?

   • Franjo Trojner

    Čuj ti telebajsek idi ti toto tvojo sranje svojim komijem razlagati. Še posebno tistim, ki na Osankarico in v Dražgoše še danes z totalitarnimi simboli ex Jugoslavije z orožjem v roki pešačijo in se na vaših proslavah in , na spletu na ves glas derejo ” še premalo smo vas pobili”, ali z svojimi bolanimi grafiti kažejo svojo primitivno zblojeno voljčjo naravo ” kristjani klali smo vas 1945 in klali vas nomo 2013″ . Ste, kot krvoločne zveri brez vsake zavesti, vesti, etike in morale! Vsak vsaj malo normalen človek in vsa napredna zahodna civilizacija je vas komuniste ob bok nacistom in fašistom postavila, o čem priča tudi v EU sprejeta resolucija, ki enači in obsoja fašizem, komunizem in nacizem. Danes še sprejem te resolucije sveta EU v našem parlamentu vaš kučan odkrito in javno preprečuje, a ni več daleč dan, ko bo ta resolucija tudi v našem parlamentu potrjena. In takrat si boste komunjare svoje komunajzarske spomenike sami v šajtrgah na deponije odpadnega materiala vozili! Konec je z vami komunjarami, dejansko ste že nahajate na smetišču zgodovine, tega še samo dojeli niste.

    • Steiermark

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • karlina

     POTOMCI KOMUNISTIČNIH RDEČIH KLAVCEV SO ISTI, OZ. ŠE HUJŠI, ŠE BOLJ NEVARNI !!!!!!!!!!!!!!!!

   • sprehajalec

    Neporavnani računi staršev, obremenijo njihove potomce. Zakaj pa se pred 50 leti ni o tem razpravljalo?

  • Steiermark

   V “glavah tistih volilcev, ki na dan volitev postavljajo moralno etično hudo sporne kadre” se ne dogaja nič, ker so le te prazne – čipirane! Nekoliko pa pripomore k takšnemu ravnanju tudi instinktiven strah, da bodo tudi oni postavljeni pred vprašanje: kje si bil in kaj si počel, da še danes nisi sposoben obsoditi morilcev slovenskega naroda – morda so samo potomci zločincev ali pa zločinci sami, ki tako ravnajo! Treba se je zaščititi – svojo neodgovornost za zločine in tudi privilegije, ki jih na tak način ohranjajo!

 • if

  Iz objavljenega dokuemnta: “… bi znalo imeti za uvod, da se v novi sovjetski državi tvorijo prvi kadri nergačev in nezadovoljnežev.”

  Dokument dokazuje, da je bilo to izvajano z namenom tvorbe nove sovjetske države, katere del bo tudi Slovenija.
  Formiranje take SZ je bilo del načrta Komonterne, ki ji je diktiral Hitlerjev Stalin, lojalna sta mu bila Tito in Kardelj, oba člana Kominterne.

  Tak način uvajanje komunističnega svetovnega reda potrjuje tudi ruski disident Bukovski.https://www.youtube.com/watch?v=pMfWXAjk-ro .

 • Sadako

  Sirski Džihad? Saj je še Ratko rekel, da otrok ne smejo pobiti, ampak jim morajo najti par brez otrok.

 • MEFISTO

  Rdeči zločinci so še povsod med nami.

  • Božobožo

   Janša, Vinko in ostali iz sekte SDS.

   • Soave

    Dobro preberi, kaj je napisal, pa potem kikirikaj.
    Kdo je zločinec ?

   • karlina

    SI ŽE BRISAN !!!!

 • župnik cefizelj

  nova spet zavaja z lažm.

  slava in čast hrabrim borcem nob, da ste osvobodili in emancipirali slovenski narod.
  Slovenski narod ste postavili ob bok velikim v antifašistični koaliciji! slava in čast!

  izdajalci in kolaborantje pa niso ušli pravični kazni! anglež je dobro vedel!

  • sprehajalec

   Kakšne laži? Pravš, da so bili Komunisti humanitarci in niso ubijali Antikomunistov?

   Ali pa je pač Komunistom dovoljeno pobijanje.

   • Matija

    Pobijal so samo narodne izdajalce in nacifašistične pajdaše, ki so nacijem pomagal pobijat domoljubne Slovence

    • slosin

     …čudno, pobili so 24.500 slovencev, pa samo nekaj sto švabov pa makaronarjev…
     očitno so jim bili okupatorji manj nevarni, kot ‘izdajalci’…Aja, okupatorji so bili oboroženi…partizani so se pa takih bal, ko komunist križa…oni so bili heroji, ko je bilo treba pobijati neoborožene ‘izdajalce’.. po vojni 13.600..

     • Matija

      Pobil so samo nacifašistične pajdaša, kateri so skupaj z nacifašisti pobili blizu 40.000 Slovencev.

    • sprehajalec

     Zelo širok pojem. Skratka tiste, ki se z Komunizmom niso strinjali. Z drugimi besedami, Antikomuniste, ko so sami sebe imenovali.

     Šel bom naprimer v gmajno, razglasil revolucijo, pa vsakega, ki se mi bo zdelo, začel pobijati.

     So imeli kakšno pravno podlago v kakšnem Zakonu, ti tvoji Komunisti, ali je šlo za navadne morilce?

     • Matija

      Pravna podlaga je iz istega Zakona iz kjer so nacifašisti in njihovi domači pomagači črpal pravno podlago za pobijanje Slovencev ali za njihovo deportacijo v plenske celice in krematorije.

     • sprehajalec

      napiši ime enega Slovenca ki je končal v plinski celici in ni bil Judovske veroizpovedi, pa bom za večne čase napisal hvalnico NOB in njenemu pobijanju.

      navajeni ste fantje na rekla kazale, pa na pamet pisanje, na počez.

      zakoni, ki so urejali položaj Slovencev med drugo vojno so bili Pravni akt Kraljevine Jugoslavije o kapitualciji, ter s tem nastop Ženevske in haške Konvencije iz 1904 o zaščiti civilnega prebivalstva. nemci so ta status zaščitencev obdržali za tiste, ki jim niso podelili državlanstva.

      vsak nastop izven okvirov regularne armade, pa se je štel za banditizem in se takšen tudi sankcioniral. če Komunisti ne bi začeli revolucije 27.04.41, bi ostalo živih z upoštevanjem teh dveh konvencij 83.000 Slovencev.

    • if

     Prvič! Domoljubne Slovence so prvi načrtno pobijali komunnsti! Prav to dokazuje dokument!

     Drugič! Narodni izdajalci so bili komunisti, ker so bili tudi na dan napada nacistov in po njem del nacistične sprege!

    • Franjo Trojner

     Čuj ti zablodeli telebajsek idi ti toto tvojo sranje svojim komijem razlagati. Še posebno tistim, ki na Osankarico in v Dražgoše še danes z totalitarnimi simboli ex Jugoslavije z orožjem v roki pešačijo in se na vaših proslavah in , na spletu na ves glas derejo ” še premalo smo vas pobili”, ali z svojimi bolanimi grafiti kažejo svojo primitivno zblojeno voljčjo naravo ” kristjani klali smo vas 1945 in klali vas nomo 2013″ . Ste, kot krvoločne zveri brez vsake zavesti, vesti, etike in morale! Vsak vsaj malo normalen človek in vsa napredna zahodna civilizacija je vas komuniste ob bok nacistom in fašistom postavila, o čem priča tudi v EU sprejeta resolucija, ki enači in obsoja fašizem, komunizem in nacizem. Danes še sprejem te resolucije sveta EU v našem parlamentu vaš kučan odkrito in javno preprečuje, a ni več daleč dan, ko bo ta resolucija tudi v našem parlamentu potrjena. In takrat si boste komunjare svoje komunajzarske spomenike sami v šajtrgah na deponije odpadnega materiala vozili! Konec je z vami komunjarami, dejansko ste že nahajate na smetišču zgodovine, tega še samo dojeli niste.

     • janez cepec

      tkole j’ to. izdajalci lastnega naroda in kolaboranti ter Dolfetovi ritolizci, so se, pol, ko so vidl, de je vrag uzeu šalo, pa de bo Dolfe zgubu, masovno odpravl po odvezo čez Karavanke u Jodlland. tam so pa naletel na Tomije, k so jih mirne duše nazaj lifral. čeprou so dobr vedl, kva se jim bo u Jugi zgodl. pa kva čjo s to bando izdajausko? kazen je sledila in prou je tko.

     • Matija

      Točno tako. Izdajalcev lastne domovine noben ne mara.

     • janez cepec

      ja djau Napoljon: ljubim izdajo, izdajalce preziram. pa še prou je imu

  • Franjo Trojner

   Čuj ti zblojeni, zagrenjrni telebajsek idi ti toto tvojo sranje svojim komijem razlagati. Še posebno tistim, ki na Osankarico in v Dražgoše še danes z totalitarnimi simboli ex Jugoslavije z orožjem v roki pešačijo in se na vaših proslavah in , na spletu na ves glas derejo ” še premalo smo vas pobili”, ali z svojimi bolanimi grafiti kažejo svojo primitivno zblojeno voljčjo naravo ” kristjani klali smo vas 1945 in klali vas nomo 2013″ . Ste, kot krvoločne zveri brez vsake zavesti, vesti, etike in morale! Vsak vsaj malo normalen človek in vsa napredna zahodna civilizacija je vas komuniste ob bok nacistom in fašistom postavila, o čem priča tudi v EU sprejeta resolucija, ki enači in obsoja fašizem, komunizem in nacizem. Danes še sprejem te resolucije sveta EU v našem parlamentu vaš kučan odkrito in javno preprečuje, a ni več daleč dan, ko bo ta resolucija tudi v našem parlamentu potrjena. In takrat si boste komunjare svoje komunajzarske spomenike sami v šajtrgah na deponije odpadnega materiala vozili! Konec je z vami komunjarami, dejansko ste že nahajate na smetišču zgodovine, tega še samo dojeli niste.

  • slosin

   cefizelj, kakšna škoda, Pavliha ne izhaja več….

 • if

  Nujno je zagnati ves polirični sistem demokratov za dokončo ovrednotenje vzrokov in posledic, ki jih živi samosotjna RS zaradi komunističnih zločinov, in zaradi zločina zoper resnico, ki ga v samostojni uzvajajo oblastni in opozicijski neokomunsiti.

  Zadnji patrtijski šef Milan Kučan in njegovi oprode so soodgovrni, ker so bili komunistični zločini skrivani, prikrivani, ker je bila zatirana demokracija, ker je RS utemeljena na komunističnih zločinih, med njimi tudi na Dnevu upora proti okupatorju vsakega 27. aprila.

  Tistega 27. aprila 1941 je bila KP s Titom in Kardeljem na čelu del nacikomunistične sprege, ki je do takrat že razbila Poljsko, Baltske države, Finsko, Nizozemsko, Belgijo, Luksmeburg, Francijo, Kraljevino Jugoslavijo.

  • milanček

   kućana boli k…c za NOB, za njega je bistvo, da ukrade in z lažjo ostaja nepremagljiv vsake štiri leta, seveda ljudje so prtegnjeni, da kar smrdijo in mu ko loleki sledijo verjamejo! Če kućanovo mafijo ne bomo počistili danes-jutri, bodo naši potomci še dolgo plačevali našo nesposobnost! DOL S KUĆANOM IN NJGOVIM F21!

   • karlina

    TAKOJ, DANES, VČERAJ JE BILO ŽE PREPOZNO !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Marica

  Lažete ko Janša.

  • Karmen

   LAŽEJO KOMUNISTI IN NJIHOVI UČENCI IN POTOMCI. JIH JE ŽE LENIN NAUČIL LAGATI – LAŽITE TOLIKO ČASA, DA BO LAŽ RESNICA POSTALA. IN SEDAJ, KO SE ODKRIVA RESNICA O NOB IN KOMUNISTIČNIH POBOJIH – LE TI SO POBIJALI VELIKO PREJ, PREDEN JE SPLOH PRIŠLO DO DOMOBRANSTVA, PA NOVA LAŽE.

  • Soave
  • karlina

   TI SI PA BRISANA, BREZ PARDONA !!!!!!!!!!!

 • prdo

  In prav je tako še soseda če je potrebno

 • Tone

  Sedaj pa morate najti še koga pri zdravi pameti, ki bo temu “dokumentu” verjel. Ta dokument lahko prepriča samo tiste, ki prepričanje že prinesejo s sabo. Zelo slab ponaredek. Kdor je že kdaj videl podoben dokument iz tistih časov, takoj opati, da ni skladen z načinom izražanja komunistov v tistem času.
  Mislim, da je bil ta dokument ali celo članek, že enkrat objavljen. Ali se ne zdi čudno, da ni nanj nihče reagiral, ne ZB, ne zgodovinarji, ne muzeji, ne zbiralci starin. Vsi vedo, da je fake in mu lahko nasedejo samo opranoglavci.

  • if

   Zdravi pameti je jasno, da so bili komunisti del okupatorske sprege v času napada nacistov na KJU (6. aprila 1941) in 27. aprila 1941 (komunisti tvorijo PIF anti VB, Francija, ZDA in ne OF, ki je nastala po 22. juniju 1941).
   PIF in OF sta produkta Kominterne prilagojena Sloveniji kot posledica stanja komunustičnega bloka glede na čas pred 22. junijem 1941 in po njem, v vsakem primeru z namenom tvoriti svetovno državo SZ s Slovenijo v njej!

   • neny

    Domobranci so bili odprti zagovorniki Hitlerja na javnem shodu v LJ leta 1943. Bom morala spet prpopat to manifestacijo.

   • Tone

    A take moraste sanje si imel sinoči?
    Zdrava pamet teh konstruktov ne bi pisala, ker je škoda tipkovnice. A misliš, da je še kdo, ki tega še ni slišal ali prebral? Kogar ste prepričali ste, novega pa nobenega več. Drugič dodaj še razlago, zakaj je bila 27 aprila potrebna taka konspiracija, ča pa so komunisti delali v korist okupatorjev in zakaj so jih lovili in zapirali še pred 22. junijem.

    • if

     Slovenci in leto 1941: http://www.sistory.si/publi… , stran 69 v sredini: “Partija je takrat, po navodilih Dimitrova iz Moskve, obsodila ostra dejanja proti Nemcem, kot je bil napad na nemškega ambasadorja Von Heerena in razbitje nemškega prometnega urada v Beogradu, v katerem je pod to krinko kraljeval gaulaiter NSDAP za Jugoslavijo Franz Neu-hausen in tam zaposloval agente RSHA.
     V Sloveniji je takrat bila v stalnem stiku s komunisti OJNS, natančneje, v stiku so bili z Borisom Kidričem in dr. Alešem Beblerjem.”
     Vsebina dokazuje “Resnica o 27. marec 1941! Komunisti niso organizirali ljudi za protest. To je gnusna zgodovinska laž! https://www.youtube.com/watch?v=efx-ki3WmpQ&feature=youtu.be

     6. april 1941: “Stalinovi nacisti napadejo KJU.”

     13. maj 1941, Tito Stalinu: Odzvali se bom v slučaju, če boste napadeni.”

  • Franjo Trojner

   Čuj Tone 600 in več do sedaj odkritih povojnih morišč nazorno potrjuje, da je dokument še kako stvaren in avtentičen, zato ga nihče, ne zveza NOB, ne zgodovinarji, ne muzeji ne zanikajo, zanikaš ga samo ti opranoglevec Tone in širjenje laži, na način, kot to pišeš ti je res prava fake novica, ki služi spreminjanju zgodovinskih dejstev in zavajanju javnosti. Čuj in prav zaradi strahu pred odgovornostjo, kaznijo za vse svinjarije, ki jih je totalitarna komunistična oblast ves čas svoje vladavine počela svojemu in tujim narodom je tudi skurila 95% vsega arhiva, kar ni fake novica in je ne zanikajo ne borci NOB, ne muzeji in ne stroka/zgodovinarji. Sedaj, ko so se odprli arhivi nekdanje SFRJ v Beogradu bodo vse svinjarije prejšne komunistične totalitarne oblasti totalno razkrite, šele takrat bodo tudi vsi tisti rojeni po letu 1991 videli kašne nečloveške svinjarije so komunjare s Titom na čelu počele svojemu in tujim narodom.

   • Tone

    No, pa povej, v katerem muzeju ali arhivu ga hranijo. In, če ga še nimajo, ali se zanimajo zanj? To skrpucalu ničesar ne razkriva, narejen je zato, da bi potrdil tvoje prepričanje.
    Ta “dokument” nikogar pri zdravi pameti ne za nima.

 • Janez

  Izdajatvo v času vojne se kaznuje s smrtjo v vsaki normalni državi.

  • Zakaj si ukradel nick Janezu ? Kraja se kaznuje tudi v nevojnem času.

  • učko

   Jah, pol bi blo potrebno potamant vse ta rdeče fašiste ! Kolaboriral tako z Rusi kot Hitlerjem !

  • macon

   Komunisti so do napada na SZ paktirali z okupatorjem Jugoslavije in bi jih bilo torej treba vse kaznovati s smrtjo.

  • Karmen

   Serje se na wc. Pojdi tja.

  • Soave

   Aja ?? Ampak odkrito.

  • FUCK COMMUNISM

   Torej bi morali za komunajzarsko izdajstvo slovenskega naroda zaradi izvedene revolucije pobit vse komunajzarje do zadnjega! Picka vam materina pokvarjena!

 • Duhec

  In vseeno obstajajo ustvarjalci Nove in komentatorji, ki zagovarjajo domobranstvo… aja, vsi potomci partizanov.

  • Si pa res brez občutka. Škoda. …. pa menda celo ženska si.

   • MEFISTO

    Ni ženska!

    Ima odsluženega pimpeka.

    • Miro

     a si ti mal obseden s temi rečmi….

  • šmentanamuha

   Verjetno nisi niti prebrala članka, kaj šele objavo v časopisu iz leta 1944. Ali pa si v sebi popolnoma zgnila. Bolj verjetno te je našprical eden teh ognojkov, ki so izvajali povojne bestialnosti.

  • janez cepec

   ni res, ljubljeni vodja, zagovarja domobranstvo, ker je biu njegov fotr tud domobranc. madona, sej se more u grobu abračat, sin Ivan pa tak komunajzar

   • FUCK COMMUNISM

    Ej, debil, odgovori na vprasanje ali si imel oz. se imas sliko enonogega doma na steni?????

    • janez cepec

     pa kretenu jedan, odgovor ti na uprašanje: pa kva te boli kurac, tud če bi jo imou?

 • šmentanamuha

  Pobiti vso slovensko inteligenco, ker ne bo nobene škode, saj bodo v naslednjih letih odpadli mnogi poklici … ŠOKANTNO. … Sem si shranila ta časopis iz leta 1944. …Zavedajte se, da nam potomci teh ljudi še danes vladajo, imamo pa še nekaj živih dinozavrov.

  • karlina

   točno tako

 • neny

  Takole je. Domobranci so tako sovražili komuniste, da so se pridružili Hitlerju. Kazen je prišla naknadno. Milo za žajfo.

  • šmentanamuha

   Tudi zate še pride pravična kazen.

   • neny

    Udba. IMATE DOKUMENTAREC NA SPLETU, to je res groza, da se ne da več prikrivat nič.

  • janez cepec

   tkole j’ to. izdajalci lastnega naroda in kolaboranti ter Dolfetovi ritolizci, so se, pol, ko so vidl, de je vrag uzeu šalo, pa de bo Dolfe zgubu, masovno odpravl po odvezo čez Karavanke u Jodlland. tam so pa naletel na Tomije, k so jih mirne duše nazaj lifral. čeprou so dobr vedl, kva se jim bo u Jugi zgodl. pa kva čjo s to bando izdajausko? kazen je sledila in prou je tko.

   • šmentanamuha

    Ti si samo še zombi, tako kot neny, duhec in ostala levičarska golazen.

    • janez cepec

     ti s’ pa potomka, očitno, domobrančku, počas se naštimi, dreste spet čez Karavanke, sam jeba je ta, k’ vas bojo spet vrnil

  • beno

   imate še zmer zamrznjeno morje, da takšne ven butaš ‘?

  • Olga_10

   Komunisti so bili teroristi, sploh niso imeli oblasti! Nemci so jih imenovali banditi! Torej podpirate komunistični in islamistični terorizem, ki mu je enak in pobijanje civilov??????

   • Tone

    Koga briga, kako so koga imenovali Nemci? Tukaj sploh niso imeli kaj iskat. Samo izdajalec jih lahko respektira.

   • YAZZO

    Oooooolgaaaaaa……..a je ketna predolga? A ti ni prejle Janez ze reku da se SPRAU POSPRAULAT…….

 • if

  Komuniasti so bili Hitlerejvi kolaboranti. Komunisti drugim očitajo koalboracijo in jih masovno ubijajo.
  Mnogi v RS podpirajo komuniste, torej tudi njih kolaboracijo z nacisti.

  Kdo so ti ljudje? Umski pohabljnci, sprijenci, nedemokrati!

 • Olga_10

  Vsem je treba pobrati privilegije, ukiniti financiranje “borčevske” (majsko-hroščarske) organizacije, postaviti se živeče zločince pred sodišča, izvesti lustracijo in prepovedati vsako propagiranje zločinskega režima!
  Kučana in njegov klan doživljenjsko za rešetke!

  • janez cepec

   Olga, šporget te čaka, reč descu, nej ti ketno popsti, pa se sprav pospravlat, glej, kašna svejnarija maš.

   • Olga_10

    Privilegije bomo pobrali tudi udbašem!

    • neny

     Enostavno to ni tako, kot hočete vi namalat situacijo.

     • Steiermark

      enim, takšnim kot si ti, je pač težko sprejeti resnico, ki pač ne govori vam v prid!

    • janez cepec

     usral se bote

     • Olga_10

      Vprašajte Italijane! “Usrali” so se komunisti! – levičarji!

  • karlina

   PODPIS

 • neny

  Prisega Hitlerju pa za vas ni izdajalastvo, kar so domobranci naredili.
  Kateri komunisti so prisegli Hitlerju, no dajte kak link.

  • if

   Komunsti so bili svobodno v spregi z nacisti¨v času, ko so složno razbijali Evropo, tudi Kraljevino Jugoslavijo!

   • neny

    Argumetiran dokaz???????

    • if

     Končnica marca, prostist v BG proti pristopu KJU k trojemu paktu (Rim-Berlin-Tokio). Komunisti niso protestirali proti pristopu. Vladi KJU so vložili protest, ker so beograjski demonstranti napadli dve nacistični izporatvi v BG,
     6. aprila 1941, napad nacistov na KJU, sta bila komunista Tito in Kardelj člana Kominterne, ki je ji diktiral Hitlerjev Stalin, s kateri sta 6. aprila 1941 složno razbijala KJU.

     • neny

      To pa je iz katerega filma? O diplomaciji nimate pojma.

     • if

      Iz zgodovine dejstev, ki je ni pisal vaš komunistični know-how, ki vam je opral možhane, da po spleti javno izražate svojo neumnost in nedemokratičnsot.

     • Jovo Jamnica

      Nikakor ne drži. Veliko komunistov se je samoiniciativno pridružilo pučistom in to je šokiralo Broza, ki se je takrat nahajal v Zagrebu. Nekdo je potlej temu ilegalcu praznih žepov, omogočil polet v Belgrad, kjer je na hitro “obračunal” s svojeglavimi komunisti. Veliko vprašanje je, kdo mu je omogočil polet v Belgrad, saj takrat ni bilo čarterjev in tudi rednih potniških linij ni mogoče primerjati z današnim časom.

     • if

      Tito&NJegovi so pri vladi KJU poretestirali proti napadu beograjskih demonstrotvo na nacistični izpostavi. Tako so uvaljevili diktat Kominterne, ki ga je v BG dostavil Dimitrov, generalni sekretar partije.
      Ko bom v stanju, še danes, vam bom dodal povezavo na srbski dokuemntarec z izvirnimi in necenzuriranimi posnetki.

     • Jovo Jamnica

      Prosim lepo. Kako so lahko ilegalci legalno protestirali??? KPJ je bila prepovedana stranka. So dobili od vlade KJU tiste dneve amnestijo???

     • if

      Obljebljeni povezavi:

      Prvič!
      Slovensci in leto 1941: http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:229 , stran 69 v sredini: “Partija je takrat, po navodilih Dimitrova iz Moskve, obsodila ostra dejanja proti Nemcem, kot je bil napad na nemškegaambasadorja Von Heerena in razbitje nemškega prometnega urada v Beogradu, vkaterem je pod to krinko kraljeval gaulaiter NSDAP za Jugoslavijo Franz Neu-hausen in tam zaposloval agente RSHA.
      V Sloveniji je takrat bila v stalnem stiku s komunisti OJNS, natančneje, v stiku so bili z Borisom Kidričem in dr. Alešem Beblerjem.”

      Drugič!
      Vsebina dokazuje “Resnica o 27. marec 1941! Komunisti niso organizirali ljudi za protest. To je gnusna zgodovinska laž!
      Komunistov ni bilo na demonstracijah proti pristopu KJU k trojnemu paktu: https://www.youtube.com/watch?v=efx-ki3WmpQ&feature=youtu.be

     • Jovo Jamnica

      Prvič: Koga je ilegalna partija takrat obsojala, je bilo znano le tistim partijcem v celicah, ki so jih o tem šefi obvestili. Mnogi simpatizeri pa so ravnali po trenutnih vzgibih in na lastno pest. Recimo, Bojanu ILICHU in tovarišem se o teh zadevah v Mariboru niti sajnalo ni.

      Drugič: Nikjer nisem trdil, da so komunisti bili organizatori protesta proti paktu. Organizatori so bili iz vrst Srbske pravoslavne Cerkve in prozahodno usmerjenih oficirov JV, pod taktirko Britancev. V masi protestnikov je sodelovalo tudi več simpatizerov KPJ.

  • beno

   Ali še ne boš šla kuhno pospravt ?

   • neny

    To dela služinčad pri meni. :)

    • slosin

     izgleda, da služinčad tudi komentira zate…

    • if

     Služinčad je antiteta kapitalističnega in suženejskega sveta. ne vašega, komunističnega sveta.

     • neny

      ITAK…:)

     • lojze

      Komunisti so si privoščili služinčad, sam sem poznal vsaj tri partijske funkcionarje, ki so imeli svoje služkinje. Še ministrica za delo iz kvote SD je priznala, da na črno plačuje služkinjo.

     • if

      Privoščili so si vse kapitalistično, hkrati so narod posiljevali s socilaitično revščino, še pred tem s smrtjo!

     • Vera

      Res je to nekje izjavila .

  • slosin

   “Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren,
   da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom,
   svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope.
   Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!”

   tvoji pa za SOVJETIJO IN STALINA..

  • macon

   Stalin je bil isti k… kot Hitler, je pa res, da nas je 1941. okupiral Hitler in ne Stalin.

   Pozicije 1941. so bile povsem drugačne kot 1945. Do 1944 se je na terenu marsikaj spremenilo in so protikomunisti postali navadne pomožne okupatorske milice.

 • Poštenje velja

  PAZITE SE HOSTARJI GOVEDA ZVEZDAŠKA

 • etrusk

  Največji zločinci v preteklem času , so bilo komunisti. pa ne samo c Sloveniji temveč povsod kjer so bili in so še. Tudi naša družina je bila zapisana v 13 brigado , upam , da veste kaj to pomeni. Pa čeprav je bil oče v partizanih, stric celo polit komisar , Rešil nas je stric ko so ga zafrkavali iz kakšne družine smo . Imeli smo srečo.
  Vsi tisti , ki še danes zagovarjate komunistične zločince niste vredni počenega groša. Lahko bi povedal , kako so delali Nemci z vaščani in kako so delali gošarji.

  • slosin

   …vemo, ja! Ampak mislim, da so bolj uporabljali izraz ‘trinajsti bataljon’ …..ck glavca preč…

 • Največji mislec razumevanja vladanja Niccola Machiavelli je zapisal: “Cilj opravičuje sredstva za dosego tega cilja”.

  Komunisti so to pravilo zelo dobro razumeli, žal slovenska desnica pač ne. Že vseh 27 let od osamosvojitve dalje desnica misli, da bo s ‘playing by the rules’ uspela osvojiti oblast. Levica pa ravno zato, ker počne vse drugo razen ‘playing by the rules’ še utrjuje svojo oblastno pozicijo.
  Slovenci, kdaj boste dojeli, da izključno zaradi ‘playing by the rules’ drvimo v propad?

 • prdo

  “Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren,
  da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom,
  svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope.
  Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj

  Še bog se vas je odreku

  • janez cepec

   ima Boga

   • slosin

    …za prdota, zate in podobne, ima i batine…

    • janez cepec

     u steno se zalet, pederčino jedna, pa se pejd Butnskalo

     • slosin

      …..cvikaš, a, pezde?

     • montyamp

      Hahaha , iz šume pizdijo gošarski mladiči , kot v lažgošah .

     • prdo

      Haha butn butn verjetno live stream s kakšnega desničarske ga shoda

  • KIKI

   A “prdo” je tvoje partizansko ime? Ti ga je udba dodelila?

   • prdo

    Ja je ti si pa Kristijan po srbsko KIKI

   • slosin

    ..po moje je večkrat prdno, pa se ga to ime še danes drži..

  • if

   Komunnsti so Hitelrjem sodelovali svobodno, dmombraci prilino!

   • prdo

    Ja tudi zemlja je ploščata mar ne

    • if

     Zemlja že dolgo ni ploščata, v vaših neokomunističnih glavah sta laž in potvorba tehnologiji, s katerima operirate.

  • Vera

   Še en tak komentar, pa te brišemo ( blokiramo ) !

   • prdo

    Aja ti kr ni potrebno čakat Lah kr takoj

   • janez cepec

    s kom se boš pa poj gučala, kura naumna, sploh pa, kuhno pejd pospravt, kva se tle valaš?

   • prdo

    A si že

    • Matija

     Mogoče bi ti ga pa rada potegnla

     • janez cepec

      hehe, a podudala misleš? a de enkrat proba “prvborca”, zmagovalca, ne pa unih zvevnenih domobrančkou

     • prdo

      Mi ga je že sosed s traktorjem sm tudi ketne nataknu a ni šlo hvala

   • ĐĐ Style

    Kok si zajebana, resnica boli, a ne.

   • Tone

    Koliko vas pa je? A imate brigado?
    Jaz revež pa sam šljakam.

  • Matija

   Ja, al boga ni ali jih pa ne mara

   • janez cepec

    sej pravem, ima Boga, zato jih pa ne mara, pizduhov izdajalskih

 • KIKI

  Res nas je komunizem lepo postrojil v vrsto za čakanje na smrt!
  Družinsko se lahko uvrstim pod 4. točko, delno pa tudi pod točko 3.
  Torej, izpolnili smo vse navedene pogoje za neizogibno smrt!
  …kako so že rekli, preden so te pospravili: “smrt fašizmu, svoboda
  narodu!”

  • prdo

   Super

  • Vera

   Vsi ” IZMI ” so prepovedani , toda naši niso dosledni pri zakonih EU-ja .

   • Matija

    Niso vsi izmi prepovedani.

 • Matija

  Programska in ideološka opredelitev Slovenskega domobranstva

  Iz prve objave je razvidna programska in ideološka osnova Slovenskega domobranstva:

  … naša ljubljena slovenska domovina naj bi bila s pomočjo
  anglo-ameriške plutokracije izročena boljševizmu. … po izdajalcih in
  boljševističnih izkoreninjencih izvojevana borba, ki naj bi pahnilo naše
  pridno, delovno in pobožno ljudstvo v trpljenje, nasilstvo, lakoto,
  rop, umor brezbožnih in brezsrčnih robotnikih kakor nečastnih pomagačev v
  korist židovske svetovne tiranije.

  Da se to prepreči, je prišla k nam na povelje Führerja velikonemška
  vojna sila, ki nas bo ščitila. … S svojo močno borbeno silo je Nemčija
  edina trdnjava zoper boljševizem in kapitalizem.

  —Slovenec, 24. september 1943, s. 1

  Programske in ideološke opredelitve so objavljali v časopisu Slovenski domobranec, med drugim tudi odpor proti Judom[7].

  Židovstvo hoče zasužnjiti ves svet. Zasužnjiti bi ga moglo, če bi
  narode tudi gospodarsko uničilo. Zato je pognalo narode v vojno, da se
  uničujejo in s tem služijo židovskim koristim. Najzvestejši izvrševalec
  židovskih ukazov sta komunizem in liberalna demokracija. Obe ideji so
  ustvarili židje za nežidovske narode. Tudi slovenski narod hoče
  židovstvo z moralnim razkrojem in obubožanjem spraviti na kolena.

  —Slovenski domobranec[8]

  • janez cepec

   ja lepo so naisal u program, sam so pa pozabil napisat sledeče: po konc vojne, tam okol 45.ga, ko bo jasn, de je Dolfe vojno zgubu, letemo usi gor ven čez Karavnke u Jodlland, pa se probamo nedoužne nardit pa Tomijam udinjat, ni hudič, de nas ne bi sprejel, sej nas je Dolfe tud. jebat ga, u program tega niso napisal, pa so jih tomiji curik trajbal. brez programa očitn ne gre

  • šmentanamuha

   Poglej, poglej, že takrat so vedeli, da za vojnim scenarijem stojijo Judi, pa še prav so imeli.

 • montyamp

  Zakaj so se topoglavi komunisti vozili z avti iz gnilega kapitalizma ???
  Zakaj danes več kot pol Slovenije živi od sodelovanja s kapitalističnimi sosedami ???
  A mogoče zato ker imamo HLAPCEV HLAPCE NA OBLASTI ???

  • prdo

   Haha ti bilo všeč ali ne tipkaš po komunistični tipkovnici gledaš komunistični ekran…..

   • janez cepec

    najbolj fajn je pa to, ker je poleg Madžarov, edn večjih lastnikov Nove 24 Kučkotov tajkunček Stojan Petrič in tele ovce zblojene, desnakarske, ga direktno financirajo s svojim meketanjem. sicer pa, zakuga pa ne, sej je njih Pastir tud komunajzar, sam ne okol govort, mu je narodn

   • Steiermark

    Razumem, da imaš probleme s slovenščino ampak če si nepismen, pa poskusi vsaj narisati ali kar s srbskimi hieroglifi “napisati”, kaj si hotel “povedati”!

 • neny

  Domobranci še danes ne morejo preboleti poraza. Hitler ni zmagal. Tako enostavno je to.

  • sprehajalec

   neny, glupača, sploh ne gre zato, ampak zato, da nekdo po koncu vojne in miru v Europi z uradnimi organi novonstale države izvrši pomor 15.000 političnih nasprotnikov.

   Glupsoni in krvoločni kot ste, se vam danes niti ne bi zdelo čudno, da se nekdo spravi pobijat naprimer slovensko opozicijo.

   To je tisto zafranklano v glavi neny, glavi komunističnih podpornikov, kjer je dovoljeno vseh civilizacijskih načel.

   • prdo

    sploh ne gre za to domobranci so imeli priložnost se predat pa se niso hoteli tako jih ne pripada status vojnega ujetnika ampak navaden terorist kako se pa postopa s teroristi pa vprašaj amere

    • sprehajalec

     To si ti vse pomešal Prdo. Po kapitualciji in razglasitvi konca vojne, veljajo drugi zakoni, kot med vojno. In niti eden zakon se ne glasi, da imaš pravico pobiti vso politično opozicijo in še njihovo žlahto. in to uradni organi oblasti.

     Gre za navaden barbarski umor.

   • Matija

    Po vojni je bil izstavljen račun za medvojna grozodejstva. Če ti misliš, da boš lahko 4 leta počel zločine nad nami, nam pobijal sorodnike, otroke,…. jih pošiljal v nemške krematorije,… mi pa da te bomo potem ujčkal, si se prekleto zmotil. Za svoja grozodejstva boš grozno odgovarjal in grozno plačal.

    • sprehajalec

     Po vojni je bil izstavljen račun za medvojna grozodejstva.

     Daj ne govori gluposti, Angleži pa amerikanci bi po tvoji logiki PO KONČANI vojni morali likvidirati 800.000 Nemcev, kolikor je proporcionalno z povojnimi poboji.

     Korajžen si tukaj za tastaturo, Mi ujčkal, pa boš plačal..

     daj ga seri, še na dva metra blizu mi v resnici ne bi upal. Mi bomo pobijali, pa mi bomo to, pa ono. Bedak. denarja vam zmanjkuje 3 milijarde je na leto javnofinančnega primanjklaja, kredita ne bo nihče več dal, Slovenijo je zapufana na nivoju 100% GDP.

     Ko se ne boste več pasli na proračunu z vašimi borčevskimi penzijami pa Lovska društva potem boste utihnili in boste tiho kot miške. Tole je zadnja agonija NOB.

     • Matija

      Ma dej usrane lažnivi…. vedelo ste skupaj z nacisitčnimi pajdaši morili zavedne slovenske domoljube, pol ste pa ritke stisnil. Hvala qurcu, da so vas angleži prečital in nazaj poslal, da ste mal poplačal svojo morijo.
      Da se tebi niti 2 metra na blizu ne bi upal? hahahahah, dej domišljavala lažniva rit… v rit te z užitkom nasuvam.

     • sprehajalec

      bedak neumen, moji so bili NOB. vendar so videli, kam komunizem pelje in kakšno grozo je naredil slovenskemu narodu.

      Za raliko od tvojega nonota, partizanskega frizerja, ki je pobral v žepe vse, kar mu je revolucija prinesla, pa še potomcem zrihtal penzije. na račun današnjih lačnih otrok.

      v rit te z užitkom nasuvam.

      Sedajle ti povem, da ne bi do moje riti niti noge uspel dvigniti, ker je previsoko. Morda bi, ampak bi ti kolk zletel ven. Maš srečo, da si aboniran na tiste Dispanzerje za Borce, kjer so imeli vedno prednost.

     • Matija

      Tvoji so bili izdajalske uši, to sva že razčistila.

      Kot sem ti rekel; tako izdajalsko uš z užitkom v ritna suvam, lahko pa tudi ene 2 vzgojni zidarski okoli ušes

     • sprehajalec

      Ha, ha, kaj bi dal, da mi poskusiš dati vzgojno. resnično ti povem, da me ne bi dosegel.

      Moji so bili NOB, to sva že razčistila. še ukradeno bajto so jim ponujali, pa so odklonili. Tvoj Nono je pa vse vzel….

     • Matija

      Tvoji so bile izdajalske uši, zato pa ti stalno pljuvaš po partizanih, nič žalega pa ne rečeš čez izdajalce.
      Kaj bi dal…? Lej pezdetek, če želiš se lahko tudi dobiva pa da vidiva.

     • sprehajalec

      Z majhno ušjo tvojega kova, si ne bom mazal rok, tak sem, ker se mi kasneje pač vsi zasmilijo. Seveda je drugače, če nekdo sili vame ali pa pisari laži in falsificira po portalu.

      Moji so bili še kako NOB, ti je všeč ali pa ne. Tudi inteligentni so se kakšni tam najdli. Zakaj bi kaj žalega rekel čez Antikomuniste, saj so jih tvoj Nono pa tovarišija od prvega do zadnjega likvidirali?

      Si prtegnjen ali kaj, izgubili so vse in življenje, sedaj pa kao nisi patriot, če še ne pljuvaš po njih? kretenčino, samo pri nas.

      Gre pa Slovenija po poti Grčije, tako da ne bo več dolgo. to so zadnji trzaji, još malo pa nestalo…

     • Matija

      Hvala za potrdilo, da je sem si pravilno mnenje o tebi ustvaril.

     • sprehajalec

      Seveda pa nikoli ne rečem nikoli….

     • Matija

      Imaš vedno možnost, da se izkažeš

     • sprehajalec

      Ne kliči vraga…

     • karlina

      Meni se zdi, da bolj proti Venezueli, kot Grčiji.

     • karlina

      Moj stari oče, je bil v 1. svetovni vojni vojak in tudi v 2. svetovni vojni, pa ni imel od tega nič, čisto nič, niti malo več pokojnine, ker ni bil v partiji !!!!!!!!!!!

  • San

   Ti neny ali pa vi ne morete preboleti da je vsa sprijena rdečkasta ideologija nesposobna in uničujoča za vsak narod kjerkoli se pojavi. Vsem rdečkarjem je bil glavni cilj oblast in uničevanje vsega kar se jim ni priklanjalo.
   Za NOB in partizanstvo pa tako in tako vemo kaj so. Dokler se ni vojna obrnila s pomočjo Ruskega naroda v njihovo korist, so bili ene uboge pare ki so iskali svojo korist potem ko se vojna konča. O tem pa kaj so počenjali po 2.svet. vojni pa niti da ne govorimo.
   Vesti in krvave umazanije pa s teboj vred tako in tako nikoli ne boste mogli opravičiti in niti oprati. Ja res tako enostavno je to, kar vi rdečkarji s teboj vred tako in tako nikoli ne boste dojeli!!!!

 • Vera

  Tito je preko Kardelja zahteval, da se v Sloveniji pobije vse bogate trgovce in vse intelektualce, ki se niso včlanili v ZKJ . Mi rojeni po vojni to vemo,ker so nam starši in drugi ljudje zaupali, ko smo malo odrasli . Bojim se pa za današnjo mladino, ki živi samo iz dneva v dan, namesto, da bi se sama zanimala , kako je bilo v resnici . Tito je bil Stalinov odposlanec, ne pa Joško Broz , katerega so baje ubili v bosanskih šumah ! Zato me strašno motijo ljudje, ki trmoglavijo po svoje, ter častijo zločinca in diktatorja ” ruskega porekla ” . Svetlana Makarovič, si pa naj rdečo zvezdo nekam zatakne , dovolj nam je že hudega naredila z lažnimi stvaritvami za otroke,ki so baje delo njenega partnerja .

  • prdo

   Saj desni ne znate drgač kot baje mende iz zanesljivih virov lepit kopirat ….

   • if

    Vse, kar sem napisal, so dejstva preverljiva v zgodovinskih virih.

  • karlina

   VERA, NI KAJ DODATI.

 • Jožef

  No, dragi ? Komentatorji. Ker ste skriti za namišljenimi imeni, pač vedno najdete nek izgovor, ko se vam predoči resnica. Kako bi bilo, ko bi se predstavili s polnim imenom in priimkom in nadaljevali z vašim izgovarjanjem.
  V nobenem primeru ne navedete nič novega. V času vladavine Jugoslavije v Sloveniji smo vsako nedeljo dopolda od 45-tega pa do osvoboditve 90-tega poslušali nenehna pričevanja partizanskih epopej in domobranskih grozodejstev.
  Sedaj je končno čas, da začnemo vsako nedeljo dopoldne poslušati grozodejstva partizanov in domobranskih epopejah.
  Kar velja za ene, na še velja za druge. Ne živimo več v enopartijskem sistemu, tovariši gospodje.

  • Krtača 20

   In to boš dosegel tako da boš objavljal fake dokumente na 100+10 način ala SĐS? Pohvalno. Sedi kuža, janša ti že kuha pasulj. HOVHOV

   • sprehajalec

    Niso fejk, še kako so resnični. O zločinih Komunistov nad Antikomunisti…

    • prdo

     Upam da so drgač bi biu razočaran

   • Sink

    Krtača nisem vedel da si iz istega legla kot je afera Baričevič. Ti je HOVHOV v krvi, tvoji strici iz ozadja se skrivajo in preko tebe pljuvajo pač preko tvojih komentarjih in zaostalo pametjo. Pač vaša umazana kultura, tako kot jo vseskozi producirate!

  • janez cepec

   ja zakuga si pa poslušu pričevanja, pa nisi upou nč reč, al pa protestirat? zato, k si biu pičkica, pa si delu to kar so ti rekl, tak si biu, kot večina današnjih “demokratov” z ljubljenim vodjem na čelu. sicer pa, dones pa njega poslušaš, glih tko si tih, ergo, še skoz si pička

   • sprehajalec

    zato, kbi te ta rdeč ubil janez, čeb kej takrt reku.

    • janez cepec

     kot rečen, pičke, marskkešn je kej reku, pa ga niso fental, je pa res, de so jih zaprl (Pučnik, Blažič etc), to so bli fantje, k so mel jajca, ne pa neki samozvani disidenti, k so sladoled lizal u restu

     • sprehajalec

      še dons č kej rečeš komunajzarji skačejo du stropa Janez. Kwa b blo šele takrt.

     • janez cepec

      mogu si probat, ne pa pičke stisnt, pa tih bit

     • sprehajalec

      Sm biu premld Janez. Spoznanje, kva ste komunajzarji nardil, je šele pol pršu….

   • Klatno

    O ti cepec, le kakšna pičkica bi bil šele ti ko bi ti držali nož za vratom. Bi te res rad videl demonstrirat, ti ogabna pičkica. Z NOB-jem in partizanstvom tako vemo kako je bilo. Po vojni so se te rdeče spake šopirile, ropale in ubijale kjerkoli se je dalo.
    Ja rdečkarji ste skoz in skoz lažnivi, ki z svojim delovanjem vsak da trosite svoj smrad med ljudi in narod. Ti pa si z svojimi komentarji še posebni pičkica ali pička, ki prav nič ne razumeš in vse tajiš!!!

  • prdo

   Ravnokar si opisal enopartijski sistem sm ga vodi desnica

   • sprehajalec

    S tem da bivši enopartijski sistem sploh ni sestopil oziroma ni opustil monopola nad njihovo resnico. če jih z argumenti, pa kričijo…

   • Kontra

    Prdo, prdni se nekam, najbolj v vaš levoročni partijski enoumni sistem. Boljše vsaka DESNICA kot kanček zblojene levičarske rdečkaste ideologije! Ti vsaj ne nasedajo vašim lažem, sprenevedanju, ropanju in uničevanju Slovenije kot ga uprizarjajo tvoji rdečkasti ideologi!

  • Tone

   Se spomnim te oddaje Še pomnite tovariši. Takoj, ko smo prišli od maše se je pričela. Prav zanimivo je bilo poslušat partizanske zgodbice med tem, ko smo čakali na kosilo.

   • sprehajalec

    Verjamem, da ste komaj čakali na to oddajo.

    ko so normalne družine poslušale naši poslušalci čestitajo in pozdravljajo, so rdeče družine poslušale “Še pomnite tovariši”.

    • Tone

     Ne bo držalo, poslušalci čestitajo in pozdravljajo se je pričela po tovariših. Vsi smo poslušali vse. Takoj po maši, kamor smo na vasi tudi šli vsi, razen učiteljev in predsednika zadruge.

     • sprehajalec

      Ja, na mašo z beležnico, kdo je bil tam…

     • Tone

      Ni b ilo treba, v naših krajih smo bili pri maši vsi, razen …

    • karlina

     točno tako

  • karlina

   TOČNO, moj stari oče, ki je bil tudi v partizanih, je vedno , ko je bila oddaja-še pomnite tovariši-ugasnil radio in zamahnil z roko, ter rekel-vse je LAŽ, kakšni heroji, ko je začelo pokati, smo zbežali, kolikor se je dalo hitro, saj nismo bili oboroženi za noben boj, vse je LAŽ !!!!!!!!!!!!!!

 • Krtača 20

  Izmišljeni dokument o zločinih komunistične partije

  Po spletu kroži faksimile dokumenta »Deklaracija CK – KPS«, s pripisom »Strogo zaupno! Samo za organizacije partije!« ter z datumom 16. september 1941. V njem piše, da je »čas za izvrševanje socialistične revolucije«, nato pa je navedenih šestnajst »nepreklicnih ukrepov«; gre predvsem za seznam, koga je treba likvidirati in koga zapreti. Dokument naj bi dokazoval, da je partija zelo kmalu sklenila likvidirati vse »veleposestnike, kapitaliste, industrijalce«, »duhovnike, ki so se izjavili proti delavstvu«, vse voditelje OF, »ki pripadajo kakšni meščanski smeri«, in še številne druge.

  Revolucija je bila krvava, a ta dokument je ponaredek. To je takoj jasno vsakemu študentu zgodovine, trdi profesor zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani dr. Božo Repe. »Jeseni 1941 je nastajal program Osvobodilne fronte in takrat so iskali nacionalne kompromise,« pravi. Dokument na primer poziva k likvidiranju voditeljev Bele garde, čeprav je ta nastala šele poleti 1942. Zelo izstopa tudi navodilo, da se morajo takoj odvzeti radioaparati. Zakaj bi potem Osvobodilna fronta novembra 1941 ustanovila Radio Kričač? Tudi podpis Borisa Kidriča je očitno ponarejen. Repe podrobnejše analize ni opravil, a je prepričan, da bi se izkazalo, da je narobe še veliko več.

  Ta papir že od aprila lani objavljajo pisci na forumih slovenskih novičarskih spletnih portalov, kadar želijo podkrepiti trditve o pokvarjenosti komunistične partije. Znašel se je celo v spletni enciklopediji Wikipediji. Zakaj bi si kdo izmislil likvidacijske sezname komunistične partije, jih natipkal s pisalnim strojem in faksimile objavil na spletu?

  • Sinergija

   Človek samo pogleda več kot 600 prikritih grobišč, ropanje imovine naroda od rdečih krvavih zverin, pa mu je vse jasno.
   Ti Krtača pa samo bluziš, ko je v tvojem razmišljanju da so vsi dokumenti priplavali pač od nekod. Ne ti dokumenti in dokazi so še autentični dokaz zločincev in njihove sprijene oblasti. Čeprav so bili mnogi uničeni ali pa so preprosto poniknili.
   NOB, partizanstvo in vse njihove organizacije so bile laž. Vse je bilo nastavljeno da so zasedli oblast in počenjali zverstva nad nedolžnimi ljudmi in narodom!

   • karlina

    TOČNO TAKO

 • Krtača 20

  Nova24tv vsake pol leta objavi isti falsifikat v upanju da berejo nove ovčke. Nobenih novih ovčk ni nova! Ste samo stare budale ki se imate za novinarje. Evo dokaz, isto ste objavljali pol leta nazaj. Domišljije pač nimate: http://nova24tv.si/slovenija/politika/o-srbski-medij-likvidacijo-vseh-nekomunistov-opisuje-kot-brutalno-slovenske-tajne-sluzbe-pa-kot-nasilne-in-surove/

  • sprehajalec

   Likvidacija Antikomunističnih družin ni falsifikat, ampak je bilo žalostno dejstvo…

  • Sinergija

   Krtača, ti si en super ogabni falisifikat in prava spaka svojih rdečih ideologov. Ozek, lažniv in sprijen kot je ideologija rdeče sprijene ideologije. Za vse ostalo si kronično dementen in dojemljiv samo za rdeče ideološke pravljice, sprenevedanja in laži neosebkov v katere sveto verjameš.
   NOB in partizanstvo so laž! So samo rdeče ideološke zverine ki so ropale in ubijale vse kar ni prisegalo in razmišljalo po njihovo. Če bi bilo po vaše bi že davno iztrebili človeštvo in vse kar je na tem svetu, samo da bi ohranili oblast in vse ogabne privilegije.
   Hvala Bogu da je še kar nekaj pametnih in razgledanih ljudi ki vam to preprečuje. Rdeče budale pač ostajajo budale in so takšni kot ti, njihova izvirna domišljija je le ropanje in krvavo izživljanje nad nedolžnimi ljudmi in narodom. Uf, res kakšno ogabno domišljijo imate. To je res tisto falsificiranje ki ga trosite med narod in ljudi. Mnoge rdeče zverine ki so ropale in pobijale in je bilo znanih mnogo lastnoročno podpisanih dokumentov, rdečkarji zanikate in ste kronično dementni. Ja to je FALSIFICIRANJE in vaše ZAVAJANJE ljudi in naroda. Zato zbudi se že iz svojih lažnivih razmišljanj!!!
   Takšen kot si ti in tvoji komentarji si kot človek ne zaslužiš nobenega spoštovanja!

   • karlina

    TOČNO TAKO, NI KAJ DODATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • if

  OF vezan na 27. april 1941 je datumski in vsebinski komuniustični ponaredek zgovodvine za rabo pranja možgan in vzdrževanje hladne državljaske vojen!
  Tako stanje vzržuje tudi predsednik države Borut Pahor z vsakoletno pokaganjem venca pred ta ponaredek!
  Predsednik Pahor, nehajte vzdrževati laž! Dokler ne odstopite od tega, niste državnik, pač pa nedemokrat v službi zla!

  • sodnikisozločinci

   Moje ime je Borut. Sem nedonošenček. Ko sem prišel na svet sem bil velik komaj toliko kot očitov lul… Zdaj sem postal velik lul…

 • sprehajalec

  spodaj vedno znova popajo prisego Ljubljanske čete na štadionu za bežigradom;

  pa analizirajmo še partizansko prisego, ki se jim pa niti malo ne zdi čudna;

  Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
  združitev slovenskega naroda z bratskimi sovjetskimi narodi, za bratstvo in mir med narodi in med ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva pod vodstvom velikega Stalina.

  • Matija

   Ha, eto, kaj si se hitro zlagal, ponaredil dokument……. matr kaki lažnivci ste

   • sprehajalec

    In? Kje sem se zlagal?

    • Matija

     Spodaj ti bom pripopal potem pa ti sam primerjaj med obema:

     “Slovenski partizani so ob vstopu v vojaške enote prisegali. Besedilo
     partizanske prisege, določene s Partizanskim zakonom iz julija 1941,[2] se glasi:

     Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze
     ter vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
     združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
     ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
     narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje
     sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva
     in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim
     tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil partizanskih vrst, v katere
     sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do
     popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja
     velikega osvobodilnega cilja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te
     velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast in nedotakljivost
     naše partizanske zastave in da bom, če bo to potrebno, žrtvoval tudi
     svoje življenje. Za svobodo v boj![3]”

     • if

      Sovjetska armada je s svojo ramo ob nacistični rami razbijala Evropo v času napada nacistov na KJU. Tedaj je bil Tito član Kominterne, nje šef Stalin je svojo ramo prislanjal k Hitlerjevi rami.

     • Matija

      A lahko ti tale zmeden stavek malce bolj razločno napišeš, ker res ne vem, kaj si želel povedat.

     • if

      Komunsti so nacistom prisegli kolaboracijo in jo udejanjali z vojaškim razbijanejm Evrope tudi v času napada Stalinovih nacvistov na KJU.

     • Matija

      Še vedno je zmedeno in nerazločno. Povej kaj več o tej prisegi, o sovjetskem razbijanju evrope, o Stalinovih nacistih, o KJU,….

     • if

      Pakt Hotler-Stalin, vzajemna prisega nacsitov in komunsitov.
      Stalin šef Kominterne,člana Tito in Kardelj.
      Omenjena vzajemna kolaboracija se izraža s složnim nacistino-komunističneim vojaškim rabiajenjem Evrope.
      Tako stanje je bilo tudi 6. aprila 1941. Tega dne so bili komuniusti Tito&Njegovi nacistični kolaboranti.

     • Matija

      Aha, to je tisti pakt o nenapadanju, ki ga podpišejo sovražniki, ki si ne zaupajo. Razbijanju Evrope? Misliš evropskega kontinenta al kaj? EU mislim, da takrat še ni bilo.

     • if

      Agresorska vzajemnost pakta je v začetku izražena s sprožitvijo druge svetovne vojne s paktu vzajemnem naapdom na Poljsko.
      Potem so padale države ob Baltiku, Francija, Luksmebrug, Belgija …, napadena je bil VB., razbita je bila KJU.
      Tito&Njegivi se niso odzvali, 13. maja 1941 so lojalnost stnju potrdili z izjavo Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

     • Matija

      O kakšnem vzajemnem napadu na Poljsko govoriš?

     • if

      1.9.1939 in 17.9.1939.

     • Matija

      To ni vzajemni napad, vmes je skoraj tri tedne

     • if

      Vzajemnsot definira sporazum, ne čas akcije!

     • Matija

      Kasko boš pa komentiral sporazume s katerimi so evropejci dovoli Hitlerju ajnšlus, zasedbo češke,…..?

     • if

      Dejanja drugih niso alibi za dejstvo, da st Hitel in Stalin skladno s sporazumom napadla Poljsko in pozneje ostale države Evroe vključno s Kraljvino Jugoslavijo. Ves ta čas je bil Tito kot član kominterne del nacikomunsitične sprege.
      Komniterna je julija 1940 izdala evropskim KP direktivo “Sprejjemajte naciste prijatelsko, bojkotirajte odporniška gibanja”. Tega se Tito držal tudi pred 6. aprilaom 1941, tisti dan in potem.

     • Matija

      Podaj kak relevanten vir za to evropsko direktivo kominterne.

      Kdaj je SZ napadla Jugoslavijo?

     • if

      Prvič. https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A (minuta po zaćetku)

      Drugič! SZ ni napadla KJU, to je storila njena zaveznica nacistična Nemčija. Tito je bil tedaj zaveznik nacističen Nemčije.

     • Matija

      Ja, na začetku so gospodarsko sodelovali, kar pa niti ni nekaj novega. Ameriški Standard Oil je z IG Farben sodeloval skozi celo vojno. Takih primerov je vse polno.

      O “zavezništvu” med komunisti in nacisti priča zgovorno dejstvo, da so SA-jevci in SS-ovci davno pred začetkom vojne nemške komuniste preganjal, pobijala,…. bili so eni prvih v koncentracijskih taboriščih.

      Ja, kralj je podpisal pristop k nacistični nemčiji pa se je jugoslovanski folk pobunil, nakar so švabi napadl yugo.

     • if

      Tito&Njegovi niso protestiral zoper pristop KJU k trojnemu paktu, komunistov ni bilo na protestih, ker so pri vladi KJU protestirali proti napadu beograjskih demonstarntov na dve tamkajšnji nacistični izpostavi!

     • Jovo Jamnica

      Zakaj ni SZ napadla KJU???

     • karlina

      JAVNO JE ZNANO, DA JE TITO CELO 2. SVETOVNO VOJNO SODELOVAL Z NEMCI !!!!!!!!!!!!

     • sprehajalec

      To je predelana, v resnici so prisegali Stalinu. Tudi cilji niso bili jugoslavija pa tito, to so šele kasneje spremenili, ampak vključitev Slovenije v Sovjetsko zvezo.

     • Matija

      Ajde lažnivec, sem te spregledal… laži ti komu drugmu in ponarejaj. Pezde ušivo

     • sprehajalec

      Besednjak Staneta Semiča Dakija, vedno udari ven. Takšni ste in to je prišlo na oblast leta 45.

     • Matija

      Lažnivi ponarejevalec, ne boš se več ven izvlekel.

     • sprehajalec

      Prisega Stalinu je bila predpisana s strani Kominterne. Kar po nonotovih zapiskih poglej komu je prisegel, če je seveda znal pisati.

     • Matija

      Lej lažnivi ponarejevalec, tam gor sem ti napopal dokument, zdej pa ti deli salta mortale če češ.

     • sprehajalec

      kako se je Nono podpisal na prisego? je sploh videl, kaj je podpisal? partija je imela nasploh raje takšne, ki niso znali pisati.

  • if

   Ta prisega je bila dana iz svobode (za komunuste seveda), dombranska prisega je bila dana iz nesvobode stanja, v katerem se je znašla Slvoenija.

   • karlina

    sovražnik mojega sovražnika, je moj prijatelj

  • Tone

   Navedi vir, kje si to dobil. Tipičen ideološki ponaredek.
   Dvomim, da bi na začetku vojne prisegali Stalinu. Že zaradi tega ne, ker so hoteli pritegniti kmečko prebivalstvo, ki Stalina ni poznalo, ali pa ni nič lepega slišalo o njemu. Taki osli pa vendarle niso bili, da bi pljuvali v lastno skledo. V začetku SZ tudi ni priznavala JU partizanstva. Prej so jih priznali zahodni zavezniki.

   • sprehajalec

    Če si pravilno bral prisego, se sklicuje na slovensko in ne jugoslovansko. Slovensko v okviru Sovjetske zveze oziroma velike srečne družine narodov. naslednje leto se je pojavil Tito in Jugoslovansko, ter so obrnili ploščo.

    Partija se ni ozirala, kaj misli kmečko prebivalstvo, že z ustanovitvijo protiimperialistične fronte sestavljene iz društva prijateljev Sovjetske Zveze, so maske padle. Z to protiimperialistično ronto je bilo pa izključenega iz nadaljnih dogodkov najmanj 70% populacije, ki so pred vojno volili Ljudsko in meščanske stranke. Partiji ni bilo mar, če je odpor izključil 70% Slovencev.

    Itak je računala, da sama ne more premagati Nemčije, trdno pa je verjela, da bo prišla k nam zmagovita Rdeča Armada. In to že decembra 1941. O tem je dovolj zapisov in prič. In pa Sovjetska Slovenija.

    • Tone

     Kaj pa , če bi ti navedel kakšen vir tvojih blodenj, namesto, da kar naprej ponavljaš te svoje izmišljene litanije.
     Veš, če se ti zdi kaj logično, ni nujno tudi res.

     • sprehajalec

      Izgleda imam bistveno širši spekter znanja, za komentatorje tukaj. Na NOB stran mislim.

      Bohinjska vstaja leta 1941, pozimi je bila dvignjena na osnovi zmage Rdeče Armade pred Moskvo 1941. Kot so razlagali partijci fantom, je samo še vprašanje dni, kdaj bo rdeča armada v berlinu. Zbrali so se potem na postaji v nomenju, kjer je pa vstaja žalostno propadla, fantje pa so se razbežali po domovih.

      Tudi Dražgoše so nastale zaradi podobne preambule. Skorajšnji prihod Rdeče armade v naše kraje.

    • Jovo Jamnica

     Nehaj se norčevat…

     mir med narodi in med
     ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva pod vodstvom velikega Stalina.

   • Matija

    Ti bom napopal original, da boš lahko primerjal s tem skarpucalom, ki ga je ponaredil:

    “Slovenski partizani so ob vstopu v vojaške enote prisegali. Besedilo
    partizanske prisege, določene s Partizanskim zakonom iz julija 1941,[2] se glasi:

    Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze
    ter vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
    združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
    ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
    narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje
    sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva
    in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim
    tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil partizanskih vrst, v katere
    sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do
    popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja
    velikega osvobodilnega cilja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te
    velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast in nedotakljivost
    naše partizanske zastave in da bom, če bo to potrebno, žrtvoval tudi
    svoje življenje. Za svobodo v boj![3]”

    Zdej si pa ti sam ustvari sliko o vereodostojnosti ponarejevalcev in lažnivcev njegovega kova.

 • Anthon

  Srhljivo je gledati te ljudi z zločinskim, totalitarnim in po krvi hlepečem simbolu na kapah!
  Čas je, da naša država začne upoštevati smernice Resolucije Sveta Evrope 1096!
  https://11161663913787432009.googlegroups.com/attach/5fdaa0917957fc9a/Resolucija1096.txt?part=0.1&view=1&vt=ANaJVrF95soei3z0Srf4_d_Yb70-1yMgvcOpCyrrirnGeI2NHpZLIx1BOTiJ0sq_xdpu2GILF7_UoW1LBR42UMEXp3kVLvlBprKgUuw76QFAGWW86mV-6RU

  • prdo

   Hahaha srhljivo je gledat te ljudi ki s krvjo prepojenim križem robantijo po muslimanskem svetu z izgovorom širjenja demokracije

   • Anthon

    Intelekt ti ne dela. Pravno si nepismen in verjetno iz posebne šole. Drži se nivoja svoje vednosti.

    • prdo

     Zanimivo vam dela zakaj ste potem v manjšini

  • prdo

   Lahko gremo na kakšen zbor veteranov 2 svetovne jaz z zvezdo ti pa s svojo sprdačinu od zastave

 • Cyclopean

  Kdo lahko še danes podpira ta morilski, izmečkasti režim je stvarno bolan.

  • večni srb

   So naredili pa še hujši fašizem, so what, kot da se kdorkoli na tem svetu kaj sekira za nas.
   Saj ni tako hudo, ja nikjer na ulicah ne vidiš ležati trupel in krvi, danes je vse to veliko bolj sintetitčno in temeljito, pa toliko bolj okrutno in usodno, nekaj so se pa le naučili v sto letih.

 • montyamp

  IOOF, pomladi 1942:

  “Med ljudstvom si moramo pridobiti ugled in ljudstvo mora imeti pred nami strah. Zato moramo takoj počistiti z vsem, kar ni z nami. Tudi, če je en sam član družine proti nam ali je kaj zakrivil proti našim postavam, je treba brezpogojno likvidirati vso družino.”

  • večni srb

   Normalno, sadistični psihopati so se počutili močne in varne, zato so se izživljali nad tretjerazrednimi Slovenci, za njimi je stala cela velika Nemčija, za moralno oporo so skrbeli pa preostali družinski člani, ki so tudi vlekli koristi od terorističnih akcij skorumpiranih fašističnih javnih uslužbenecv.
   Pa ne le to, fašisti so tudi svoje otroke vzgajali kot izrod, dejansko je bil v teh družinah redko kdo nedolžen.

 • Da še dopolnim moj prejšni komentar:
  Tako kot velja v osebnem življenju – Če hočeš uveljaviti svoj prav, je potrebno kdaj pa kdaj tudi koga na gobec …
  In isto velja tudi za narod – Če hočemo enkrat biti svoboden, suveren narod, bo potrebno uporabiti tudi “manj civilizirane” metode za dosego tega cilja

  • večni srb

   Ti so nor, pozabi, te bo takoj zgrabila agresoivna ljudska milica, s pomočjo sodelavcev in ovaduhov družbene samozaščite. Ti boš enkrat udaril, oni bodo pa stokrat, pa še zastrupili te bodo, kriminalizirali, razglasili za nevarnega norca in še kaj. To so teroristi, navaden človeški drek, pojma nimaš kaj govoriš, saj zato se pa lahko izživljajo.

 • večni srb

  Danes je popolnoma isto, le da teroristi ne smejo več uporabljati prepovedanega orožja v javnosti, uporabljajo pač bolj pritajene in hinavske metode, vendar toliko bolj okrutne in usodne. Isto je, vodijo jih pa stari drekeci tik pred smrtjo, ki bi radi za konec videli še kakšno krvavo orgijo in dokazali sami sebi, da so največji izrod kar jih je kdaj koli živelo na zemlji.

 • Krtača 20

  Ehhh janšev falsifikatorski portal. Sam tale link še prlimam da se jasno ve kdo je bil s kom: https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM
  Zdaj pa desnaki tipkajte svoje laži dalje. Noben vas ne jemlje več resno.

  • prdo

   Jaz pa mislim da desna ker podpira sam murgeljski škrat če ne bi bilo njih bi ga že davno pozabili

  • večni srb

   Edino, kar je lažno je kdo je to komu delal, kar se mene tiče, morda organizira sodobni fašistični teror prav ta portal. Morda pa se za agresorji skrivajo kakšni udbaši iz RTV-ja, Dnevnika, 24ur… ne ve se, živimo v fašistični, do konca skorumpirani matrici.
   Vem pa nekaj, agente novačijo iz zaprtih oddelkov psihiatričnih ustanov, nikjer drugje ne bi naškli toliko sadističnih psihopatov na kupu. Država je to, mi smo taka vojaško policijska džamaherija, da ni večje na planetu.

  • xtc

   Nič več vam ne pomaga vse bolj ste razkriti in še nekajk EU odhaja v desno,kmalu boste zopet le obskurneži kot vedno.

  • neny

   ta dokumentarec je živa priča kdo je izdajalec, RKC in SDS pa še kr gonita svoje proti koministom… Če pridejo na oblast bodo vse zgazili, grozijo že tako.

   • večni srb

    Se že dogaja, samo narod je zarukan in noče to opaziti. Preveč boli, ko se zaveš, da so tvoji navadni debilni, sadistični psihopati, ki so popolnoma znoreli in nimajo več kaj za izgubiti, ljudje raje lažejo sami sebi in trpijo kot, da bi si to priznali.

    • neny

     ja nižje ne gre, tako so oprani.

   • radames

    No, pa še ti. Blokada.
    Premalo ste prestali pod komunizmom in zaradi komunizma. Potrudite se pa ne, da bi spoznali, kako je bilo res.
    Zbogom

    • Krtača 20

     Resnica je ta da SĐSovci živite na ploščati zemlji. Pazite da ne padete z roba hehehehe

 • večni srb

  To so pisali, ko so bili zelo jezni, ampak to ni nič proti sveti jezi, ki so jo občutili, ko so svoje sovražnike enkrat zgrabili za goltance, šele takrat so se lahko izživljali, za vsa desetletja nazaj.
  Še premalo, zdaj so pa zgleda oni na vrsti.

  • neny

   Agent.

  • sprehajalec

   Šlo je kar za priročnik Kominterne. Naključij ni bilo, vse je bilo strogo premišljeno in preštudirano na Akademiji Džeržinski v Moskvi.

   • večni srb

    Danes je isto, neki psihoapti so se dokopali do teh zapisnikov in zdaj se izživljajo na zelo podoben način, le da uporabljajo sodobnejše tehnologije in pa seveda popolnoma gnil državni aparat. Za njih smo potomci svojih smrtnih sovražnikov, njim se ne morejo več maščevati za domnevne zločine, se bodo pa nam.
    Države ni več, vojska in policija to dela, danes, ne pred sto leti, še veliko hujše je kot je bilo takrat.

    Največja sramota pa je, da so sami nekdanji komunisti, oni mislijo, da je to zakon in je povsod po svetu isto, pa seveda še zdaleč ni res.

   • Tone

    A bi lahko priobčil še naslov tega priročnika in kje se ga dobi. Bil bi zanimivo branje.

 • xtc

  To se že dolgo ve ,da drugače zločinsko komunistična NOB titova klika nikoli nebi prišla na oblast,saj so med večino ljudi vweljali za “ološ” ,ki ni inel nikakršnega ugleda med narodom,zato so ti zločinci pobijali ugledne ljudi in antikomuniste.
  Sicer pa vam je sedaj tudi jasno zakaj EU resolucija komunizem (socializem) tudi Yugoslovanski trpa v isti koš z totalitarnima nacional socializmom in fašizmom.
  Skratka zločinski sistemi,ki jih EU resolucija razpoznava kot zavržne.

  • prdo

   A v kateri koš pa meče izdajalce

   • Matija

    izdajalci pašejo mal pod fašiste in mal pod naciste. Z bojojimi so zelo lepo sodeloval pri krvavi raboti zoper slovenski narod.

    • večni srb

     Točno tako, če kdo misli, da se teroristični okupatorji ločijo na leve in desne ali ne vem kaj, je zelo naiven.

  • Matija

   Ta resolucija je spoznala za zavržnega tudi režim, ki ste mu prisegl zvstobo, lojalnost in z njim skupaj pobijal slovenske domoljube,.

   • večni srb

    Danes je demokracija, pa živimo pod hujšim državnim terorizmu kot naši predniki pred 2.sv.
    Te resolucije so navadna propaganda, popolnoma brez veze, treba je obsoditi to kar je narobe danes, ne v antični zgodovini.

    • Matija

     To se pa strinjam

     • večni srb

      Zanimivo, da tudi ti nekaj veš o tem. Zgleda vsi vemo, pa nimamo komu zaupati, če so pa v javnih službah nastavljeni sami njihovi norci, invalidi in otročji kreteni.

     • Matija

      To je vse planirano. Bebavi raji pa spuščajo pa mečejo kosti, kot jih tukaj na novi, da raja med sabo krega in postaja/ostaja smrtni sovražnik

   • xtc

    Komunisti niso domoljubi so ruski izdajalci.Ali po domače rusofilski okupatorji.

    • prdo

     A si spet špricau zgodovino

     • xtc

      Jaz ne ti pa hudo.

    • Matija

     A vsi ljudje, ki ste jih pobil ali poslal v krematorije so bili rusofili, komunisti,…?

     • xtc

      Veliko so jih komunisti izdali okupatorju ,cele liste,sploh ,če niso simpatizirali z KP in Rusijo.
      Saj še pomnite tovariši,kako ste se s prijatelji Nacional socialisti,skupaj pijani drli za Prvega Maja v Trbovljah,načelu z prvim udbašem-Dolancem?.

     • Matija

      Nisem vedel, da je bil Rožman in ostala njegova izdajalska klika komunisit

     • xtc

      Je boleče spoznanje,da ste se pijani komunisti in nacional socialistio bratili?
      Kaj se čudite?
      Saj ste oboji le SOCIALISTI.
      Sicer pa tepko?
      Rožman je rehabilitiran od vaših rdečih laži in to sodno,kot tudi Stepinac-spušili ste z lažmi.

     • Matija

      Bratili ste se vi z nacisti in družno pobijal slovenske domoljube vmes pa tudi nekaj članov KP. Sej ste jim prisegl zestobo in še plačati ste se pustili da ste za naciste opravljal nagravžno delo.

     • xtc

      Dragi kolega saj ste bili zavezniki z Rusi proti imperialistom-nič se sprenevedat,siser pa vaše laži v zvezi z Rožnanom in Stepincem so padle v vodo,ker so bile izmišljene od komunistov.

     • Matija

      Rožmana so rehabilitiral vaši izdajalski Drobniči,…. To pri meni nič ne šteje.

     • xtc

      Ne tepček,sodišče,sodišče-Drobnič tega ni mogel.

     • Matija

      Vse jasn teslo. Zato pa imamo ta glavne barabe na prostosti, zaradi takih sodišč.

  • večni srb

   nabijaš oslarije, seveda je komunizem še vedno močan, le da komunizma ni več in je to zdaj klasični nacional socializem, s človeško masko, ki pokriva obraz izrojene zveri.
   Kaj smo pa pričakovali, bedaki so se ukvarjali z nakladanjem in lezenjem v rit Evropi, medtem so komunistične celice normalno opravljale svoje delo naprej, kot da se ni popolnoma nič spremenilo in to traja do danes.

 • MEFISTO

  Kdor zgovarja ali celo simpatizira s krvoločnimi komunistilčnimi zločinci in njihovimi zločini, je tudi sam zločinec.

  Tudi izgovorjene besede ubijajo.

  Zato se naj zamisli vsem nam dobro poznani mož, ki se je spodaj podpisoval kotneny,Krtača 20, prdo, Matija, ĐĐStyle, Tone, Jaovo Jamnica, Janez, Učko, Marica, župnik cefizelj, Božobožo, Vojteh Vdovč, lokec, Samsara, Prle, Olga-10, tarantela in z drugimi nicki.

  Sranuje naj se v rit in glavo, kot bi takim izmečkom rekli preprosti ljudje.

  • večni srb

   Niso vsi teroristi, so pa med nami zagotovo tudi fašistični agenti, saj to je največji problem, kako ločiti naivne bedake od pravih pošasti.
   Dokler se naravnost ne pove kaj se pri nas dogaja in kakšen teror je organizirala ta država, o čem se sploh menimo, se ja nič ne dogaja, a ne.

   • prdo

    Agent misliš kot đem sbond wau

    • večni srb

     Mislim dobesedno na zdravljene in nezdravljene sadistične psihopate, le da norci zdravijo in nadzirajo normalne ljudi, tega ni nikjer drugje na planetu, samo pri nas.

  • prdo

   Ti se odpravi na eno proslavo ww2 veteranov s svojo zastavo pa poročajo ko se vrneš (če se)

  • lokec

   Pa ti sploh razumeš komentarje. Ni vse črno .
   Poslavljam se od vas dobro se imejte.

  • Vera

   Olga-10 tudi ?

  • karlina

   TOČNO TAKO !!!!!

 • Krtača 20

  Ampak zmerom pa najbolj najebajo izdajalci. Doma jih ne marajo, v tujin jih pa izkoristjo pa v rit brcnejo. SĐS bo kmalu neučinkovita in neuspešna pri svojih zdraharskih rabotah. Naročnik vas bo nasuval v rit, pol bomo pa še domači mal popravl pa bo. Aja pa čipiral vas bomo pa steriliziral.

  • večni srb

   NE VEDO!
   Pojma nimajo, mislijo, da je to pravično kar delajo njihovi kolegi in šefi, da je to normalno in si žrtve celo zaslužijo, sploh ne vidijo cele teroristične mreže in tehnologij, ki jih uporabljajo za nadzor in mučenje subjektov.
   Oni dobijo svojo plačo, njih nič ne zanima, itak je država gnoj, tak je.

 • večni srb

  Kdo je pa A. I., smrdi na umetno inteligenco, le da je očitno biološko bitje.
  Človek, ki se obnaša kot AI, je izrod.

 • MEFISTO

  Komunisti so v vseh letih revolucije od leta 1945 pobili najmanj 5% takrat živečih Slovencev.

  Z begom pred komunisti si je rešilo življenje nadaljnih 10% Slovencev.

  Mučili, preganjali zapirali ali kako drugače so maltretirali še kakih 30% Slovencev, med njimi ves kmečki živelj.

  S trebuhom za kruhmo je kasneje iz komunistiočnega raja ušlo čez meje v gnoili kapitalitični svet nadaljnih 15 do 20% Slovencev.

  S tem smo izgubili najboljši genetski materiall, kajti komunisti in razni drugi rdečkarji so ljudje z genetsko napako, nesposobni, da nas izvlečejo iz narodne in vseh drugih kriz.

  In tako živi v Sloveniji na sveti slovenski zemlji le še kakih 1.350.000 Slovencev

  S tem, da sem v to številko zajel tudi vse rdeče narodne izdajalce.

  Med njimi tudi pravkar spodaj podpisanega Luko Marchessija.

  • večni srb

   Si kdaj pomislil, da so si mogoče to zaslužili?

   • sodnikisozločinci

    A si si ti zaslužil rojstvo? A si mora človek zaslužiti smrt, da umre?

  • prdo

   Največja sposobnost izdajalcev je biu beg

   • večni srb

    Jaz ne verjamem nikomur več, kakšni partizani so to, popolnoma mogoče je, da so se nacisti oblekli v partizane in pobili tistih nekaj podivjanih revežev, ki je leta bežalo in se skrivalo po hostah.
    Ja vidiš, da so borci tiho, nekaj skrivajo, kot da se nočejo ničesar spomniti, morda zato, ker so celo vojno preživeli v gestapo in wermachtu. Jaz pri nas ne verjamem popolnoma nikomur več.

   • radames

    Greš kar takoj v blokado.
    Take vosle je treba takoj eleminirati.
    Zbogom!

    PS: ne trudi se s pisanjem, ker tvojih čačk ne vidim več!

    • Krtača 20

     Povedal je resnico. Zakaj bežiš pred njo? Se bojiš da te ujame preden greš na uno stran? Spiš pri sveči?

    • prdo

     Hvala

    • prdo

     Pač te resnica boli

  • prdo

   Aja zakaj ste pa bežal saj ste bili v večini mar ne kakor danes

  • prdo

   Boš moral še enkrat k matematiki se ti račun ne izide

  • Jakob Kovač

   Kaj pa domobrani koliko so jih oni pobili, in z pomočjo gospodarjev poslali v taborišča ne delajte se nedolžne -kdo vas pa je silil da se borite proti partizanom,Pa še to se je dogajalo v Ljubljanski pokrajini,drugje kvizlingov ni bilo,Mariborski škof je nagnal Rožmana ,ko ga je ta nagovarjal k ustanovitvi domobranov na Štajerskem rekoč da narod že dovolj trpi brez njih!

   • MEFISTO

    Kakšni kvizlingi, o čem govoriš?

    Največja dolžnost in čast vsakega Slovenca je bil upor proti zločinskemu komunizmu, katerega oborožena roka so bili partizani.

   • karlina

    DOM-BRANILCI, PREPROSTI VAŠKI FANTJE, PRAVI VERNI SLOVENCI, SO JIH POBILI BORE MALO, KAJTI , ČE JIH NE BI ONI, BI KOMUNISTI NJIH. KAR SE PA TIČE TABORIŠČ-V TABORIŠČA SO NEMCI POSLALI TISTE SLOVENCE, KI SO JIH IZDAJALSKO IN LAŽNJIVO IZDALI PRAV KOMUNISTI, HALOOO, NE VEŠ NIČ O ZGODOVINI, ZATO BODI RAJŠI TIHO, PA ŠE BLOKIRALA TE BOM, KER NISI VREDEN, DA BI TE BRALA !!!!

    • Jakob Kovač

     Ja sami nedolžni verni fantje-budalo koga imaš za norca?

  • karlina

   Pa saj se vse še kako nadaljuje, tudi danes bi nas vse prave, domoljubne, verne SLOVENCE , pomorili, če ne bi bili v EU, zato pa hočejo,da nas brcnejo ven in iz NATA, pa vedno bolj se družijo z Rusijo, sicer pa-mislim, da nas je pravih, vernih SLOVENCEV, že manj, kot en milijon, zato pa že več deset let ni bilo popisa.

 • večni srb

  Sumljivi ste mi, samoi to bom rekel, to kar se dogaja danes poskušate v nekem prirejenem kontekstu obesiti na komuniste in partizane.
  Ne razumem najbolje zakaj, po eni strani se mogoče ljudje bolj zavedajo, vendar ne morete vedeti drugače kot,da nam vi to delate, kar je velik, velik problem. To ni dobro, ne bo se dobro končalo…

  • MEFISTO

   A ne veš?

   Komunisti in partizani so počelo vsega hudega na tem svetu!

   Nekam previdno se oglašaš in hodiš okrog tistega, kar te muči kot mačka okrog vrele kaše.

   Le pridi na dan s tistim, kar edno znaš in kar te osrečuje.!

 • MEFISTO

  Načrt OF, ki je planiral likvidacijo 40.000 Slovencev, je bil orientacijski plan.

  Komunisti so ga v svoji maniri seveda krepko presegli.

  • večni srb

   jaz jih načelno razumem, kaj bi pa naj, komu bi se lahko pritožili, nihče jim ni mogel pomagati, v takih trenutkih največje nemoči človek občuti sveto jezo. Potem se pa stvari le enkrat obrnejo, takrat so pač udarili za vse nazaj, tudi nedolžne so pobili, vse kar je bilo terorističnemu gnusu ljubo in drago na tem svetu so stolkli in naredili iz tistega drek.

  • karlina

   TOČNO-ŠE CELO TITO SE JE MENDA ČUDIL-GROZLJIVIM POMOROM IN MUČENJEM SLOVENSKIH KOMUNISTOV, KI SO BILI NAJHUJŠI V CELI EVROPI IN ŠE VEDNO SO, NIKOLI SE NISO USTAVILI !!!!

 • Krtača 20

  Tko je če SĐS zaposli trolle ki ne vidijo preko IQ60. Več si žal SĐS ne more privoščit. Pingo sok pa pasjo radost/troll. Ponavljanje venomer istih prežvečenih laži. Dajte vsaj janšo naučit adobe uporabljat da če že zlepi skupaj bedarije da se vsaj z aviona ne bo vidl no.

  • večni srb

   Še vedno ne razumeš, povem vam kaj se dogaja, pa vam ne gre v glavo, s tem se bo kmalu ukvarjali Interpol in verjetno celo Združeni narodi.
   Vse bo, samo nas ne bo več, teroristi se starajo, zbolevajo in umirajo, psihopatu je vseeno, samo da nas vidijo pred smrtjo čim bolj trpeti, ostali so pa itak prodane duše in zgolj opravljajo svoje delo, za krvav denar, ki ga dobijo kot plačo in bonuse za delovno uspešnost.

   • Krtača 20

    Ja, verjetn bomo do volitev izvedeli kako kaj preiskava proti Đuđić in janši. Lepo bo. Nižje ne gre.

    • večni srb

     To ni nič, govorim o celi totalitarni državi, sodobni fašizem je tehnično veliko bolj dovršen in celostno zaokrožen kot si lahko celo jaz predstavljam. Ja vidiš, da se na zunaj ne vidi nič, samo par norcev nekaj benti in nabija neke čudne teorije zarot… v resnici je TA država bolj fašistična kot med nacistično okupacijo.

     • Krtača 20

      To se pa lahko zahvalimo euju. Ampak jajo bi še več euja. Kako prikladno.

     • sodnikisozločinci

      Hahaha, si se reinkarniral? Dobrodošel nazaj!

  • sprehajalec

   Nova je polna novosti in gre v korak s časom. Kmalu upam na analizo Črnih bukev. Stran za stranjo….

 • MEFISTO

  Mož tisočerih nickov je dokaz, da komunisti vedo, koliko gorja so naredili Slovencem, zato se rad ponavlja s podžiganjem sovraštva, premetavanjem in štetjem kosti, ponarejanjem zgodovine in narodnim izdajstvom, kot da so bili komunisti kdaj narod.

  Spet se mu nasmiha številka 1.000 bedastih komentarjev v nem dnevu.

  • Krtača 20

   Zeeeeeh a je to vse? Nekam medlo lažeš danes? Težka noč? Ob sveči? Duhovi iz preteklosti?

   • Jovo Jamnica

    Včeraj je godoval…

   • Miro

    mefisto ne more pozabiti na Škrabca v ozkih hlačah…

 • prdo

  Domobranci svetovno priznana banda vabljena na vse prireditve ww 2 weteranov za enkrat še ni bilo udeležbe ni jajc

  • Olga_10

   Partizani – svetovno “priznana” banda enaka nacistom in fašistom!

   • prdo

    Jaoo Olga pa tok sm te mu rad

    • Olga_10

     Mene ali borčevske privilegije?

     • prdo

      Tebe

   • Sinergija

    Olga pravilno, se ve kaj so bili NOB in partizani. Ja to res zelo priznana banda ki je popolnoma enaka nacistom in fašistom z v glavnem sprijenim krvavim pedigrejem!

 • Olga_10

  Partizani (komunisti) so zločinci! Enaki so Isis! Spadajo za rešetke! Vzeti jim je treba vse privilegije!

  • Tone

   Koliko si jih že prijavila? Če nisi, te lahko obtožijo za prikrivanje zločinov.

   • Franjo Trojner

    Preklete satanistične rdeče barabe, skurili so arhive in tako uničili dokaze o svojih zločinih, a arhiv v Beogradu je končno odprt, sedaj bodo dokazi o njihovih zločinih kr vreli na dan. Gotovo je z vami komunistična banda zločinska!

    • Jovo Jamnica

     Ne bodi tako prepričan. Videl nisem niti enega dokumenta, ki bi ga kdo kdaj kuril.

     • MEFISTO

      Potem si pa zaprisežen kurjač.

     • Franjo Trojner

      Ti morda res ne, stroka in ohranjeno gradivo, priče govorijo drugeče.
      Po podatkih Arhiva RS hranijo v arhivskem fondu SI AS 1931 RSNZ (Republiški sekretariat za notranje zadeve) 3962 osebnih dosjejev nekdanje SDV, iz evidence pa izhaja, da je bilo vseh dosjejev 17.225. Velike večine izmed njih torej ne hranijo, ti imajo pri evidenci oznako »uničeno« ali »črtano«; oboje pomeni skoraj isto. Podobno številko, okoli 4000 ohranjenih dosjejev nadzorovanih oseb, uslužbencev, sodelavcev in virov SDV, je marca 2014 omenjal tudi takratni minister za kulturo Uroš Grilc, ko je zaradi uničenja štirih petin dosjejev na vrhovno državno tožilstvo in upravo kriminalistične službe prijavil sum protipravnega uničenja dokumentarnega in arhivskega gradiva nekdanje SDV.

      Uničenje gradiva leta 1990 ukazala komunistična oblast

      Po navedbah arhivistov, zgodovinarjev in raziskovalcev naj bi bil večji del gradiva tajne policije uničen delno že leta 1967, delno pa v letih 1989 in 1990. Znano je, da so večino dokumentacije uničili udbovci aprila in maja 1990, tik preden je oblast prevzel Demos. Toda glede na dopis Draga Ferša iz leta 1993 je bilo takrat ohranjenega precej več gradiva, kot ga zdaj hrani Arhiv: »Po oceni je bila uničenega tretjina vsega gradiva, hranjenega v dokumentaciji Službe državne varnosti. Izmed 17.000 vpisanih osebnih dosjejev, jih je bilo ob izločanju uničenih več kot polovica, pri čemer je šlo za četrtino dosjejev o osebah, ki so že umrle, pa tudi za vsebinsko nepomembna in po fizičnem obsegu skromna gradiva, ki niso imela trajnejše vrednosti.«
      Ej moj Jovo tote zblojene komunjare imajo res hude zločine na vesti, da so bali odkritja lastnih arhivov.

     • Jovo Jamnica

      Glej, glih se mi ne da okvarjat z nekimi arhivi. Mene zanima dans, kaj je f tistih papirih od Mogetove komisije, ki jih je ftakno pot kluč Drnofšek.

     • Franjo Trojner

      Tota pa res ni neka skrivnost, mali žvepleni iz Murgelj je iz Mogetovih papirov vun štrlel in ga je Drnovšek na eleganten način zaščito. Tudi ta Drnovškova poteza je povzročila začetek konca pravne države.

     • Jovo Jamnica

      A res??? Anpak Drnofšek je že nekaj cajta pot rušo…

     • Franjo Trojner

      Jovo ti dobro veš, da vse, ki kaj vedo na to temo veže štempl strogo zaupno, ki ga je takrat na papire in žnable akterov tistega časa Drnovšek gor vdaro.
      Veš tudi, da je g. Janez Janša že večkrat pozval odgovorne, da ga na to temo odvežejo molčečnosti in malega žveplenega iz Murgelj tudi, da bi se nato lahko javno udarila na TV, pa mali žvepleni ne kaže prav nobenega interesa za kaj takega. Zakaj neki ne? Čuj tu v Mariboru je bilo na letališču orožja za celo armado, pa ga nikak niso mogli Janši podtakniti, kaj nekatere še danes peče in boli!

     • Jovo Jamnica

      Pih. Če je Janša upo z tajnimi dokumenti mešetarit v Jugi, pol bi se lahko tega loto tut dans. Jas mu dam odvezo in vem, da bi se z meno strinjala večina folka. Če bi ga oblast hotla spravit zarat tega, kaj je vun povedo, f keho, stavim, da bi prišlo do revolucije.

    • Tone

     Kako pa veš, da niso v Beogradu nič kurili?

  • karlina

   ITAK, KOMUNIZEM-ISLAMIZEM !!!!

 • Olga_10

  Komunisti uničujejo državo in slovensko vojsko, ki to državo ščiti! Kar poglejte razpravo v parlamentu!
  “Slavni” Nemec sadi rožice in laže! Nadaljuje pa severno Korejska “napovedovalka” Violina, seveda v svojem Antifa stilu!!

 • MEFISTO

  Res smo budale!

  Vsi se prepiramo samo z enim starokomunistom, ki misli, da smo mu za malo penzijo krivi desničarji in drugi pošteni Slovenci.

  • Miro

   hahaha ….. eni so desničarji in drugi so pošteni Slovenci….. lepo povedano

   • pesjanar

    Levičarji potomci tistih ki so zagrešili ta grozodejstva,spočeti ste bili z rdečo spermo v žilah se vam pretaka rdeča gnojnica glaveo pa imate samo zaradi ravnotežja in morda za frizerja iz Sirije.

    • Miro

     hahahaha človek leto 2018 je… pojma nimam o komunistih in drugih pravljičnih bitjih

     • MEFISTO

      Potem se pa poglej v ogledalo, kar je sicer tudi eden izmed tvojih nickov, pa boš videl to pravljično bitje

     • Miro

      svaka čast bebo

    • karlina

     BRAVO, DOBRO POVEDANO !!!!!

 • Prle

  Svak čast Mefistu, javno je priznal, da je budala. Se strinjam.

 • MEFISTO

  Ste tisti, ki še dvomite o nickih enega, edinega ter vedno istega, videli spodaj kako hitro so ugotovili, da gre za njihovega krstitelja?

  Prle in Miro sta se kar izstrelila.

  • Miro

   a ni to po tvoje eden in isti??

  • Jovo Jamnica

   Si fejst jezn, da ti fčera nisn čestito za got???

 • sodnikisozločinci

  396 komentarjev, a levičarji pravijo, pustimo preteklost, glejmo v prihodnost, le zakaj se tu na tem članku tako besno oglašajo? Ne razumem.

  • Zgornji

   ZATO KER HOČEJO PRIKRITI SVOJO SKRITO ZLOBO IN GROZODEJSTVA KI SO JIH POČELI !!! ! !!!

  • MEFISTO

   Ker se bojijo dneva, ko bo treba plačati račune.

  • radames

   V slovenski USTAVI preteklost ni zanikana. Ukvarja se s preteklostjo, ko trdi:

   ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in, se v njej
   hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in
   avtonomnih pokrajin…

   Levičarji tako pišejo zato, ker je preteklost strašno umazana. Resnice pa se bojijo, oziroma jo hočejo povsem izriniti.

  • karlina

   PRIHODNOSTI NE MORE BITI, DOKLER SE NE POVE PRAVA ZGODOVINA PRETEKLOSTI, PIKA !!!!!!!!!!!!!!!!

 • Get Smart

  Razumemo? Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM…

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  KULTURA ŽIVLJENJA.
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • MEFISTO

  Najbolj sem užival, ko je Hitler, Bog mu grehe odpusti, prišel s svojimi 800 jurišniki v neko nemško mesto, kjer so imeli komunisti vsedržavni shod.

  Prvi je udaril Dolfi in potem so tako premlatili nekaj tisoč komunistov, da so se še luciferju zasmilili.

  Vredno posnemanja!

  • Tone

   Jaz pa, ko je sovjetska zastava zavihrala na Reichstagu, nacisti pa marširali z rokami na glavah.

   • MEFISTO

    Ti si pač malo narobe drugačen.

   • Jovo Jamnica
    • Tone

     Zakaj lol? Ves svet to še danes slavi. Mefistovega dogodka pa ne.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Raising_a_Flag_over_the_Reichstag

     • Jovo Jamnica

      Ja. Fejk… Na znamki sploh ni več onega sovjeckega ofecira, keri je soldatu pomago lovit ravnotežje. Tipu so se ful dopadle ure… Na fsako roko si je naštelo fsaj po eno…

     • Tone

      Znamka ni noben zgodovinski dokaz, razen za pošto DDR.

     • Jovo Jamnica

      Eksplicitna znamka je dokaz, da so se dejansko sramovali dejanj nekaterih sovjeckih oficirof.

     • Tone

      Nisem vedel, da so bili tako pošteni, da so oficira zaradi dveh ur zbrisali z znamke.

     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > Tone an hour ago

      Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.
      ——————–

      Gre za vzorec.

      http://www.puntarji.org/home/poudarki-in-odmevi/retusiranjezgodovine

     • Tone

      Kaj hočeš povedati s to sliko? Da se nasprotniki rdeče zvezde obnašajo do zgodovinskih dokumentov enako kot stalinisti?

     • Jovo Jamnica

      Ja, tako nekako. Naciji in Stalinisti…

      https://img.nzz.ch/S=W1000/O=75/http://nzz-img.s3.amazonaws.com/2017/6/3/3567aa0a-9201-40a8-bc5a-ef69a5a0863c.jpeg

      https://img.nzz.ch/S=W1000/O=75/http://nzz-img.s3.amazonaws.com/2017/6/3/279a12d4-c33b-4818-91dc-5c5d492a8ccd.jpeg

      Nach dem Motto «Aus den Augen, aus dem Sinn» liess Adolf Hitler seinen Propagandaminister Joseph Goebbels aus einer Gartenszene mit Leni Riefenstahl von 1937 löschen – der «Bock von Babelsberg» stellte angeblich der Riefenstahl nach und wurde dafür abgestraft. Stalin wollte die Begründer der Roten Armee, Leo Trotzki und Leo Kamenew, aus einer Foto von Grigori Petrowitsch Goldstein (1870–1941) entfernt haben, als die beiden ausser Landes gejagt beziehungsweise hingerichtet worden waren.

      https://nzzas.nzz.ch/notizen/diese-bilder-luegen-manipulierte-bilder-fotografie-ld.1298954

     • Tone

      Nič tri pikice: Naciji in Stalinisti in protikomunisti.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Od vsega začetka tega portala se borim proti ponaredkom, s katerimi se diči portal in ga v tej maniri tudi podpirajo nekateri, tukaj stalni pisci komentarov. Zato sem tudi v nemilosti in me portal skuša izločit iz debat s pomočjo bananja. To so mi storili najmanj 500 krat. Protikomunisti že leta dolgo predstavlajo propagandni letak, ki so ga Četniki uporablali za protikomunistično propagando med srbskim prebivalstvom v Srbiji, leta 1942. Originalni dokument je pisan v cirilici in v njem Četniki trdijo, da je vsebina praktično “magnetogram” govora, ki ga je imel Moša Pijade na zasedanju AVNOJ v Bihaču. Seveda, verodostojnih dokazov, da je to res, ni. Se pa prime, če se stokrat v raznih protikomunističnih medijih pojavijo celo samo deli vsebine tega domnevnega govora. Mogoče kje obstajajo stenogrami govorov komunističnih akterjev zasedanja v Bihaču. Toda, dokler se to ne da na svetlo, je opletanje brez dejanske vrednosti.

     • MEFISTO

      Oznovci, ki so z Vetrinjskega polja spremljali na Križev pot domobrance, so imeli tudi na obeh rokah nanizane ure, žepe jim je pa trgala zlatnina.

      Ko je bil še živ, bi lahko vprašal Bučarja.

     • Jovo Jamnica

      Dans Krobote to bol malo zanima. Sploh tiste, keri so se po moriji rojakov, naselili v še vedno de iure njim lastne zapuščene domačije in druge nepremičnine…

  • janez cepec

   tud tista ni bla švoh, k’ je Dolfe, Boh mu ne bo grehu odpustu, ene parim Židom pod ritjo podkuru

 • Tweety Bird

  Če je bil oče izdajalec lastnega naroda…posrani domobranec… so to bili tudi njegovi otroci, kajti oče in domobranska golazen so jim oprali možgane… zato je moralo priti do likvidacij. Niso pa bili partizani najbolj temeljiti…sam poglejte koliko je še danes malikovalcev bele garde in domobrancev…celo spomenike jim postavljajo??? Huda jama odpri se…še je gnoja za počistit !!!

 • Tweety Bird

  Malikovalci Leona Rupnika…ko vas jeb***. Postrelat vas je potrebno…ker ste kolabolirali s Hitlerjem…največjim klavcem v zgodovini človeštva !!!

  • MEFISTO

   Ni največji!

   Vodijo Stalin, Mao in celo Tito, ki je glede na število jugoslovanov kriv za več žrtev kot Hitler.

  • Anthon

   Tovariš, tvojega IP-ja ti trenutna Partija ni sposobna skriti!

   • Tweety Bird

    Tudi ti se jeb***…izdajalec !!!

    • Anthon

     Še ne veš, koga zanimaš.

     • Tweety Bird

      Leon Rupnik: “Blesteče zmage nad našimi boljševiškimi nasilniki v minulem letu so toliko bolj pomembne, ker si je slovensko domobranstvo z resnim in požrtvovalnim delom in urjenjem pridobilo tolikšne vojaške sposobnosti, da je svoje uspehe v boju s komunistično drhaljo doseglo z najmanjšimi žrtvami.”

      Anthon…vtakni si ga v rit :)

     • Anthon

      A te je kdo zlorabljal, ker se ti lajf z zgodovinskimi dejstvi vred kaže kot vojna? Tako je zaj… živeti.

     • Anthon

      -_

  • FUCK COMMUNISM

   Opla, najvecji klavec je bil pa tvoj Stalin!

 • MEFISTO

  Kdor želi vedeti več o Načrtu OF za genocid nad Slovenci, naj vzame v roke Črne bukve iz leta 1944, v katerih je objavljeno celotno besedilo tega načrta s količinskimi normami, ki so jih komunisti kasneje presegli.

  • Tweety Bird

   Ti voluhar raje vzemi v roke knjigo ČRNA ROKA !!!

   • Krtača 20

    Ja, podpornika črnorokcev pardon njegove usrane kosti so pa v Lublano navlekl.

   • tramal

    Črna roka je lovila morilce komuniste .In kaj je s tem narobe?

  • radames

   Ja, te Črne bukve sem bral še globoko v Jugoslaviji, ko se je zdelo, da bo njihov zločinski sistem večen. Nič ni večno – razen Boga!

   • Tone

    Muzeji so polni mrtvih bogov.

    • radames

     Ja, tito je že mrtev. Imaš prav!

     • janez cepec

      zanima me, u ker muzej bodo ljubljenga vodjo utaknil ko bo umru, med komunajzarje, al med domobrance? za oboje navija

     • Krtača 20

      Na pol ga bojo žagal. Cerku svojga dela ne bo dala. Zihr bojo pa hotl tist del k ma prstan gor. Na zlato so bli zmer usekan.

     • Tone

      Zevs tudi.

    • Kontra

     Tone, to praviš ti in tvoja ozka pamet. Če si slep in gluh, še ne pomeni da velja edina rdeča ideološka enoumna sprijenost.
     Stvarstvo je tudi tebi omogočilo da si na tem svetem planetu. Svojo neumnost, slepoto, gluhoto in pa ozko pamet si si pa pač sam ustvaril

     • Tone

      Hvala za komplimente. Res pa je, da mrtve bogove lahko vidiš v vsakem večjem muzeju po svetu.

    • tramal

     Vaših bogov .Naš je večen vi pa imate skoraj vsako leto drugega .

     • Tone

      Vaš bog? Če bi b il res veren, ne bi pisal takih neumnosti. Ti ne moreš imeti boga, kvečjemu ima lahko bog tebe. To je tako, kot da bi rekel, da ima rep psa.
      Mi pa nimamo nobenega boga niti nima bog nas.

   • Tweety Bird

    Nič ni večno – razen Boga!?????… Mater si klero-desničarska budala :)

    • Sinergija

     Bird le poglej sebe levičarska sprijena budala. Stvarstvo in Bog je večen pa če ti je všeč ali ne. Hvala Bogu da obstajajo še pametni ljudje in DESNICA in ne tako kot ti in levo ozko usmerjeni, ki ne vidite dalje od vaše sprijene rdeče ideologije in svoje krvave zvezde. Leva ideologija je tako zaostala da je tisti v kar verjame le denar, laži, sprenevedanje in ves kriminal ki sodi zraven. In ne znate druga kot uničevati in pljuvati po Stvarstvu in Bogu.
     Ko bi vsaj malo razumel krščansko religijo ne bi nakladal z svojimi kretenastimi komentarji. A si pač ozke pameti in sprijenega karakterja?!
     To pa je v zdajšnji obstoječi družbi težko spremeniti, ker s kriminalom levičarjev vsak dan uničujete in siromašite Slovenijo in Slovenski narod!!

     • karlina

      TOČNO TAKO

  • Tone

   Črne bukve so čisto navaden propagandni bilten, ki so ga izdali zato, da bi ljudi prepričali, naj ne podpirajo partizanov. Brezuspešno. Še noben zgodovinar, ne naš ne tuj, ni te knjige obravnaval kot verodostojni vir za dogodke ki jih popisuje.

   • radames

    Pa vendar je vse res, kar piše v Črnih bukvah. Posebno poglavje o kolaboraciji partije in partizanov z Italijani.

   • MEFISTO

    Črne bukve so objektiven pričevale takratnih dogodkov.

    • Krtača 20

     Črne bukve so nacifašistična propaganda. In pod to se štejejo tudi farški podrepniki in domobrančki.

   • tramal

    V črnih bukvah natančno opisuje morilce in žrtve ,datum in čas .Vse je preverjeno.Ti pa kar beri še naprej patrizanske pravljice .Bolj neumen kot si ,tako ne moreš biti

    • Tone

     Čisto mogoče, da je vse preverjeno, samo noben zgodovinar, ne naš ne tuj tega ne šmirgla pet posto.

  • karlina

   SAJ JE ŽIV DOKAZ ZA TO-NAJMANJ 600 MORIŠČ V SLOVENIJI, NAJMANJ IN KOSTI PRIHAJAJO NA DAN, HVALA BOGU, SVOJIH ZLOČINOV NE MOREJO ZAKRITI, PA ČETUDI 10 METROV POD ZEMLJO, NE MOREJO !!!!!

 • MEFISTO

  Zanimivo je, da je vodstvo komunistične partije zamolčalo svojemu članstvu dogodek, ko so Hitlerjevi kameradi na mile viže pretepli komuniste, da ne bi poslabšali prijaznih odnosov med nemškim okupatorjem in partizani.

 • Tweety Bird

  Izvršitev smrtne obsodbe je bila določena za 4. september 1946. Leona Rupnika je na strelišče pod Golovcem ob 16. uri popoldne pripeljal avtomobil. Sodba je bila izvršena s streli iz sedmih pušk (sedmi naboj je bil vadbeni). Prva krogla je zgrešila cilj, druga je zadela vrat, tri so zadele prsni koš, šesta pa je prestrelila srce. Natančen čas smrti naj bi bil ob štirih in petnajst minut popoldan. Rupnikovo truplo je bilo nato odpeljano in pokopano na neznanem kraju.

  Pravilno…tako se dela z izdajalci lastnega naroda. Gamad !!!

  • MEFISTO

   Za Maistrom je bil Rupnik drugi največji slovenski general in take ljudi ste streljali komunisti.

   Sram vas baj bo!

   • Tweety Bird

    Rupnik je bil posrani domobranec…IZDAJALEC !!!

    • MEFISTO

     To govoriš ti, ki si neumen in ki ne poznaš polpretekle zgodovine trnovega pota slovenskega naroda.

  • MEFISTO

   A so tistega, ki je zgrešil in onega, ki je streljal z maneversko municijo, tudi ustrelili?

  • tramal

   In ti kurbetina si bila seveda zraven ki si streljala da to natančno veš.Rupnik je bil ,je in bo heroj ,ki se je zoperstavil komunistični bandi .

 • Tweety Bird

  Zakaj v Sloveniji zanikanje holokavsta in postavljanje domobranskih spomenikov ni kaznivo?

  • MEFISTO

   Nasprotno, treba bi bilo porušiti vse spomenike raznim lažnim komunističnim herojem in izmišljenim junaškim dogodkom iz ljudske revolucije in tako imenovane NOB, ker smetijo nič krivo naravno okolje.

   • Franjo Trojner

    Na DINOS z njimi in sami v šajtrgah jih naj komunisteki vozijo! Če ne, je pa vsem komunistekom potrebno za odstranitev titoistične navlake iz javnih površin domov položnice poslati pa jih naj na njihove stroške odstrani država, ali pa koncesionarji iz Pušče.

 • radames

  Za vse tiste, ki ne vedo, kaj pravi slovenska Ustava:
  V Temeljni ustavni listi (preambula) je v 3. točki navedeno:

  ob dejstvu, da SFRJ ne deluje kot pravno urejena država in, se v njej hudo kršijo človekove pravice, nacionalne pravice in pravice republik in avtonomnih pokrajin…

  Torej, v Jugoslaviji so se sistematično kršile človekove pravice. Najbolj pa seveda prva leta po 2. vojni. Potem pa do ustanovitve Republike Slovenije.

  Vsi tisti, ki natepavate, da zločinov ni bilo (ob dejstvu, da se niti enemu zločincu ni sodilo, kar pomeni, kakor ugotavlja Temeljna listina, da Jugoslavija NI BILA PRAVNA DRŽAVA) kršite slovensko Ustavo. To pa zna biti kaznivo! Vsi tisti, ki zagovarjate zločine (ali trdite, da jih ni bilo) s tem kršite najvišji zakon Republike Slovenije. Torej, lahko potegnemo zaključek, da ste proti Republiki Sloveniji, kar z drugimi besedami pomeni, da ste izdajalci naše države.

  PS
  Ugovorov zoper tale post (se pravi ugovorov ZOPER SLOVENSKO USTAVO) ne bom mogel brati, ker imam vse take IZDAJALCE blokirane!

  • Franjo Trojner

   Leva izprijena sodrga se poserje na SLOVENSKO USTAVO IN VSO ZAKONODAJO, NA VSO ETIKO IN MORALO, NA VES SLOVENSKI ROD IN SLOVENSKO DEMOKRATIČNO DRŽAVO, oni delujejo samo po svojem ZBLOJENEM komunističnem manifestu in svojem kodeksu molčečnosti, kar pomeni, da enim drugim ščitijo hrbet in pravni državi preprečujejo pridobivanje dokazov in obsodbo zločincev in ostalih tudi finančnih kriminalcev iz svojih zblojenih komunajzerskih vrst.

   • karlina

    TOČNO TAKO, FRANJO

  • Krtača 20

   Hehe bedak. Začni pri branju Ostržka.

  • karlina

   HVALA ENAKO, JAZ TUDI.

 • MEFISTO

  Kmalu bo prišel čas, ko v naši domovini ne bo več lepo in koristno biti komunist ali zavržen rdečkar.

  • Tweety Bird

   Smo vladali…sedaj vladamo…in še bomo vladali :)

   • Anthon

    Še doma v familiji nisi v stanju vladati, pa boš drugje!

    • Tweety Bird

     Pri nas “vlada” moj Tunek…jaz pa sem mu enakopravna :)

    • MEFISTO

     Kako naj doma vlada, če ga pa podložniki ne marajo

   • lokec

    Kje boš pa ti vladal. Ali imaš tron? Daj povej kje prodajajo trone, bom še jaz enega kupil

    • Tweety Bird

     Levica vlada :)

   • McBobo

    Boste, dokler bodo krediti iz tujine, potem se bo komunajzeraj sesul, kot hišica iz kart. Najebal ga bomo pa spet vsi. Ampak bom zadovoljen, da v prvi vrsti komunisti, ki niso vajeni pošteno delat, ga bodo vseeno najbolj najebal.

   • tramal

    Kje vladate .Kraje ,mafija in morilci lahko vladajo samo svojim podrepnikom brez možganov .Vi uničujete in kradete ne pa vladate

  • janez cepec

   kva bo pa poj vaš ljubljeni vodja naredu?

  • karlina

   IZ TVOJIH UST, V BOŽJA UŠESA !!!!

 • Tweety Bird

  Iztok Gartner: “Ne samo škof Rožman, zdaj berem, da je za člane SDSa nedolžen tudi Leon Rupnik. Pa saj niso normalni, ej. Pa v kaki državi jaz to živim, pizda no. Največji slovenski izdajalec je zdaj po novem heroj, ki so ga usmrtili po krivici. Za bruhat, res. Ne morem verjeti, da se je moja šala, da čakam, da bo heroj še Rupnik, naposled celo uresničila in da ni več šala. Slovenija po novem časti izdajalce slovenskega naroda. Sfukalo se nam je, res. V imenu tega, da je komunizem zlo, bomo začeli častiti se Hitlerja, ker ni maral komunista Tita in je hotel pobiti vse partizane. Nova šala, ja.”

  Bravo Iztok…vse je res kar si napisal :)

  • Anthon

   Kdo pa je en Iztok Gartner, vrtnar?

   • janez cepec

    Iztok Fucking Gartner

   • Krtača 20

    Ja. Zalil je tvojo ženo.

  • Krtača 20

   Prav je povedal.

   • lokec

    ni prav ne p ni..

    • Krtača 20

     Prav prav.

  • Poštenje velja

   Ce bi bil danes Hitler na oblasti bi bilo za slovence bolje.
   Komunisti ste 1000x vecje zlo.
   Izprijena golazen podgane ki zivite na racun drugih in sposojenega denarja.
   Kmalu boste zopet bankrotiral.

   • karlina

    podpis

    • janez cepec

     banda kolaborantska izdajauska, ste pokazal tapravo barvo, pičke

  • McBobo

   “””Pa v kaki državi jaz to živim, pizda no.”””

   Ja pizda v kakšni? Komunajzerski, saj tako si volil. Kaj se sedaj čudiš?

  • tramal

   Rupnik je heroj in edini z domobranci ki so se borili za Slovenijo.Lepo ti v članku piše da so se komunajzerji borili za podjarmanje in priključitev rusiji .Nikoli ti ne bo jasno ,ker prostitutke imajo glavo med nogami.

 • MEFISTO

  Tweety Bird klati neumnosti, potem se bo pa izgovarjal, da je pozabil pamet na sedežu SD v ukradeni hiši, ki je bila nekoč last slovenskega Žida.

 • Krtača 20

  Janševi domobrančki kaj pravite a bo merklca vesela kako tuki razlagate da je bil hitler osvoboditelj Slovenije, pa da je bilo streljanje talcev v naše dobro?

  • MEFISTO

   Saj veš, kar napišem za en nick, velja tudi za ostale nicke enega, edinega in vedno istega, torej tudi za tebe.

   Tudi ti ne sloviš po pameti, ki je nisi imel za kom naslediti.

   • Krtača 20

    Kaj praviš a gremo merklco vprašat da janša podpira nacije? A mislš da bo to dobr za vas janšistke?

 • MEFISTO

  Prasci bi menda še danes jedli golaž iz svojih žrtev.

  Partizanskega golaža pa tudi ni več, ker se danes ne sme več krasti živine kot med revolucijo in tako imenovano NOB.

  • Krtača 20

   Neki se izmotavaš. Daj povej a gremo mal v eu parlament vprašat merklco kam nej fukne janšo z naciji vred?

   • tramal

    Ti si popoln bedak in ne trudi se da bi bil še večji ker to ne moreš biti .

    • Krtača 20

     A vas bojo fuknl h ostalmu naci gnoju al v janšenproletariat oddelek?

  • Jovo Jamnica

   Bojda se je dogajalo, da so tiste čase nepridipravi poskušali, kadar so jih dobili in flagranti… svoje nečastno početje prevalit na partizane…

   • tramal

    Preberi še enkrat kaj piše . A si popolnoma poneumljen ali pa enostavno ne sprejmeš resnice .Skratka si pristaš morilcev .

    • Jovo Jamnica

     Mani se me. Nisi moj kap of ti…

 • Krtača 20

  Tipični janšistki, domobrančki. Na eni strani plešasta in butasta glava, na drugi strani pa zbita tipkovnica….. o dejstvih pa rode predava hejhohejho mi gremo v pizdomaterno.

  • tramal

   Ja ,resnica prihaja in boli,peče .Najbolj otroke partizane ki sedaj odkrivajo kakšni klavci so bili njihovi očetje,a ne sin krvnika.

   • Krtača 20

    Pol ure si zbijal da si zdaj uspel odgovorit nič? Bogi.

   • MEFISTO

    Kako si izvedel?

 • Krtača 20

  Že zdajle mi gre na smeh kako se bojo janšek pa ostali SĐSovci zvijali na volivnih soočenjih ko bojo pojasnjeval svoja simpatiziranja z nacifašizmom na tem portalu. Sam bojo težko skril saj ste desnakarji sami ustanovitelji tega portala. Priceles hahaha!

  A mogoče veste desni kako se bo izmotal? Vprašanje je kar tko mal za zraven ker vem da se ne bo hehehehe

  • FUCK COMMUNISM

   Kako se bojo pa tvoji levuharski rdecuhi na soocenjih zvijal, ko bodo pojasnjeval umore celih druzin in s simpatiziranjem z najbolj genocidno ideologijo v zgodovini clovestva. Teb bi bilo treba goltanc ven iz vratu potegnit… pocas!!!

   • Krtača 20

    Oni so že vse pojasnil. A si že kje vidu da bi sodli rablju? Naivnež.

    • FUCK COMMUNISM

     Men je vseen, jaz sam vem, da se bliza cajt, ko bomo sodil takim, kot si ti. Domisljijo bomo pa vaso ponucal… da boste v lastnih grozodejstvih lahko se vi uzival preden se stegnete!

  • Morala

   Venomer pišete, da se desnica vrača v preteklost, vi na levici pa enako počenjate!!

   • Krtača 20

    Vi iz preteklosti sploh zlezete ne. Še kar ste v jamah. Pa zarad mene….

    • Morala

     Kdo vi? Ali me vikaš?

  • Franjo Trojner

   Tebi ne gre na smeh, ti se v resnici panično bojiš resnice! Ti se začneš v strahu panično plaziti in cviliti, ko ti negdo samo omeni g. Janeza Janšo in stranko SDS! Ker veš, da te bo stranka SDS in vedno, kot špricer hladen Janez Janša, ko pride na oblast razkrinkal in te odtrgal od državnih seskov.
   Tvoja leva trobila dokazano že več, kot 73 let širijo fake novice, ti si se pa spravo na miceno NOVO24TV, ker javnosti naliva čistega vina. Ti ubogi črv sovražiš in se panično bojiš g.Janeza Janše, demokratične stranke SDS, ter medija NOVE24TV ker se bojiš resnice, prikriti se jo trudiš, pa ne uspeva več, mar ne?

 • Krtača 20

  Danes janša domobranski in nikdar več!

 • Krtača 20

  Domobranček se spreobrne ko se rode nanjga zvrne…

  • FUCK COMMUNISM

   Najboljsi komunajzar je truplo!

   • Krtača 20

    Povej tvojmu janšku.

    • FUCK COMMUNISM

     Teb sem povedal, izlocek zdrizast!

     • Krtača 20

      Edin komunajzer ki misli da je naci (svetovni fenomen), arestant v parlamentu je tvoj janšek. Njemu to razlagaj. Sigurn ti bo dal piškot. Vsak dober kuža ga zasluž.

     • FUCK COMMUNISM

      Dej ti kreten pokazi, da sem jaz Jansev podpornik. V enem samem mojem komentarju. Daj, enkrat sproduciraj nekaj, kar bo imel kaksno tezo, ne sam dreka. Verjamem, pa da kot zvest komunajzar in levuhar o psih ves veliko. Sploh o tistem delu, ki je na drugi strani od gobca.

     • Krtača 20

      Janšev blood and honour….

     • FUCK COMMUNISM

      Ni prevec inteligence v tvojem praznem piskru, kaj?! Kvakanje na kvakanje, parole na parole… seveda, saj drugega se nisi naucil.

     • Krtača 20

      ….pa rodetov dežurni v sodu pod oltarjem….

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz ga rodetu lahko samo odgriznem, ti jih pa enonogemu, kardelju, dolancu, kurcmanu, kordisu, mescu, zidanu in ostalim komunajzarskim svinjam vleces se danes. Ogaba pederasticna!

 • Tweety Bird

  Zbor za Republiko, ubogaj!!!!!!… Slavnostni mimohod domobranskih čet pred Uršulinsko cerkvijo v Ljubljani, 30. januarja 1945. Na piedestalu stojijo: Leon Rupnik, poveljnik domobranskih enot, škof Gregorij Rožman in Erwin Rösener, poveljnik nemških čet. Sama gamad oprodarska…da jim jeb*** domobranske matere, žene in hčere…pol pa vse skupaj v jamo in zagrnit !!!

  http://www.rtvslo.si/blog/emonec/zbor-za-republiko-ubogaj/80444

  • FUCK COMMUNISM

   Tolk pazi, da se ne bos prav ogabn usrala, prekleta kurba komunajzarska smrdljiva!

   • Tweety Bird

    A boli domobranček? :)

    • FUCK COMMUNISM

     Mene nic, tebe pa se bo!

     • Tweety Bird

      SDS-ovci in ostale desničarske oprode ste sami demagogi. Četudi so Ribičič & co. krivi, še ne pomeni, da sta Rupnik in Rožman nedolžna… in da moram mirno prenašati to sranje klero-fašistično. Kot da bi rekli, Janša ni kriv, ker je Kučan zunaj. Dajte no desnosučni…kaj ste totalno zabiti?

     • FUCK COMMUNISM

      Tebi se na dalec vidi, da imas picko na ksihtu. Zabita si kot telegrafstanga!

     • Tweety Bird

      A to je tvoj domet komentiranja :)

     • FUCK COMMUNISM

      Ni treba, da je prav obsiren, sploh za zabito smrdljivo komunajzarko, kot si ti.

     • Tweety Bird

      I made my point :)

     • FUCK COMMUNISM

      Ti pojma nimas ne kaj je made in se manj kaj je point, da smo si na jasnem!

     • Tweety Bird

      Ti bi napisal…Aj mejd maj pojnt…hahahahahahahaha

     • MEFISTO

      Ni ženska!

      Moški je z odsluženim pimpekom.

      Je pa res, da se rad predstavlja kot ženska, ker si ni na jasnem s svojo spolno usmerjenostjo.

   • MEFISTO

    Po stari navadi zraven vedno smrdljivo prdi, ko piše.

    Mar ne vohaš?

 • Krtača 20

  Vprašanje bo definitivno padlo.

 • Tweety Bird

  Zabiti Peter spet dela same copy-paste…Budala desničarska :)

  • Krtača 20

   Tudi njemu je obljubljena nagrada, more.

   • Tweety Bird

    Boljša nagrada bi bila 10 kg. malih sivih celic :)

    • Krtača 20

     Ta bi bol lohk vesel že 10 sivih las….

 • Tweety Bird

  Je pa zanimivo, da spet čvekamo o slabih rečeh partizanov in Tita in komunistov, a nič o poveličevanju izdajalca Rupnika. In to je demagogija brez primere, s katero opravičujete Rupnikove zločine z zločini drugih domobranskih oprod :)

  • tetka z ozadja

   Tweety, daj, če imaš čas skopiraj nekaj postov od janšistekov. Tistih postov, ko so prepričani, da bodo zmagali na volitvah, da se bomo malce naslajali nad njihovim porazom v junju.

   • Tweety Bird

    Grem zdaj Tuneku večerjo pripravit, ko se vrnem bom pogledala…res pa je…smejali se bomo :)

 • tetka z ozadja

  Vsaka stranka do sedaj, ki je pljuvala po NOB, je bila obsojena na izpad iz parlamenta ali pa na nizko životarjenje v parlamentu. In tako je prav

  • janez cepec

   no ja, SDS nej usen ostane “in”, kerim kretenom se mo pa poj smejal, če izpadejo iz parlamenta. pa, če izpadejo, kem pa poj veliki vodja ne bo hodu u službo?

  • Krtača 20

   Žal je tko da vsak narod ki zanika svojo zgodovino, obsojen na to da jo ponovi. Jo bo SĐS ponavljala?

 • neny

  q vas gleda, zdaj smo ena provinca, spet smo hlapci, kot smo bili pred 1.svetovno vojno….Dokler smo bili povezani z SHS smo nekaj veljali, zdaj pa je to ena čista velika jeba. Da ne govorim o ostalih balkanskih narodih….. Evropa je vse spravila na kolena, za “stoko” so dobri kontejnerji…

  • Krtača 20

   Ovce so za striženje ja.

   • McBobo

    Ja, poštena izjava, če ne drugače se ovce na smrt prestraši. Samo hudič je v podrobnostih. Ker je vedno več pijavk, kot ovac. Tega pa niti komunizem ne bo zdržal.

 • antimur

  Najmanj kar bi te preklete antislovence in rdeče zvezdaše moralo doleteti, bi bil kazenski pregon zaradi zaničevanja slovenskih simbolov in uporabe zločinskega emblena.Dosti je slovenskih domoljubov (banda levofašistična boste presenečeni) ki smatramo, da je kazenski pregon premalo, kajti zaradi takšnih barab prihaja posledično do grobega norčevanja slovenske države, predvsem pa poštenih in domoljubnih Slovencev, izrez grba ter na njegovem mestu nosečniški trebuh kučanistične prasice ter nagrada Prešernovega sklada, to je konec razspravljanja, v roke je potrebno vzeti kolhozniško orodje, od srpov, kos, kladiv, tudi kaj bolj žarečega ne bi bilo odveč, ter pričeti s čiščenjem, od kučanistov, zombijev, pritepencev….Vrag je vzel šalo, zdaj moramo iti na okope, da rešimo našo ljubo Slovenijo in Slovence, v nasprotnem nas ne bo več. Kar se sedaj dogaja je pravi genocid nad slovenskim narodom.

  • tetka z ozadja

   Jebem ti mater, nadležni ste pa kot jehovci.

   • beno

    Kaj pa je s teboj ? Nimaš mogoče svoje matere, da hočeš antimurjevo ?
    Matr ste pa komunisti res nekaj posebnega. Kar bi si prilaščali vse povprek
    – celo drugih matere.
    To pa je že od sile !!!

  • janez cepec

   počas pasuš naštimi, gojzarje obuj, pa se gor na Gorensk odprav, prot Karavankam jo bo treba prou hitr stopet, kot njega dni. spet vas bomo teral u Jodlland, upam, de vas zdej ne bojo vračal.

  • karlina

   TOČNO TAKO, PRAVI GENOCID, SE JE ZAČEL ŽE LETA 1942, OZ. NAJBOLJ PA ŠE PO 2. SVETOVNI VOJNI, UNIČILI SO SLOVENSTVO , KOT TAKŠNO, CEL ROD SLOVENCEV, SI LAHKO MISLIMO, DA BI NAS LAHKO BILO VSAJ MILIJON VEČ, ČE NE BI KOMUNISTIČNI KLAVCI, IZGNALI IN POMORILI TOLIKO PRAVIH, DOMOLJUBNIH SLOVENCEV. AMPAK TO SE NADALJUJE ŠE KAR, ŠE VEDNO JE VSE VEČ NAPADOV NA NAS, MED TEM, KO UVAŽAJO JUŽNJAKE IN NEMIGRANTE IZ VZHODA. PRVI ,KI BI MORAL ZA TO ODGOVARJATI IN SEDETI V ZAPORU, ŽE NAJMANJ 20 LET JE-KUČAN !!!!! TE SVINJE ŠE VEDNO NA SVOJIH ZBOROVANJIH ČASTIJO KRVAVO RDEČO ZVEZDO-DRAŽGOŠE IN JAVNO KAŽEJO, TER GOVORIJO, KAKO SOVRAŽIJO NAS-SLOVENSKE , VERNE DOMOLJUBE, MISLIM, DA JE RES DOVOLJ, AMPAK RES DOVOLJ, SEDAJ BIJEMO ŽE PLAT ZVONA. VRAG JE ŽE ZDAVNAJ VZEL ŠALO. GROZLJIVO JE TUDI DEJSTVO, DA TI BORCI, ŠE VEDNO PREJEMAJO BOGATE POKOJNINE IN BONITETE, PREDVSEM PA NJIHOVI SVOJCI-ZA KRVAVE ZLOČINE !!!!!! TO SE MORA NEHATI, MORA !!!!!!!!!!!!!!!!

   • Vera

    Zakon bi morali napisati, da imajo lahko ” državljanke ” samo dva otroka, naše Slovenke pa več . Lepo bi bilo, če bi bil sprejet zakon, da vsaka naša mlada mamica dobi za vsakega otročička 3.000 evrov . Problem natalitete bi bil rešen .

 • Tweety Bird

  Tito je bil car !!! Iz Jugoslavije je naredil Hollywood, jebemti ej. Pa na pogrebu je imel največ državnikov vseh časov…. Rupnik pa si je izmislil domobranske zločine in domobrance, ne samo da jih je odobril. On je esenca tega dreka. Tisti ki v današnjem času zagovarjate domobrance bi vas morali postavit pred zid…in postrelit z rjavimi metki :)

  • MEFISTO

   Baraba krvoločna!

   Ni ti dovolj, da bi nas postrelil, z zarustanimi naboji bi nam še rane zastrupil!

   Ti si pa res pravi komunist.

   • Tweety Bird

    Ma to je cilj :)

   • beno

    Zgleda, da se mu že kisajo možgani.

 • tetka z ozadja

  Samo nekaj pozabljate, da belčki niso sodelovali z okupatorjem zaradi ideologije, ampak so bili PLAČANCI okupatorske vojske. PRODALI so domovino za prgišče krvavega denarja. Še vsak častni general prezira take ljudi, čeprav jih potrebuje.

  • Matija

   Tudi švaba je rekel: “če so svoje izdal, bodo mene še prej”. In če bi naciji zmagal vojno bi potolkl tudi vso kolaboracijo.

   • janez cepec

    je djau, njega dni, Napoljon: ljubim izdajo, izdajalce preziram. prou je imu

    • Jovo Jamnica

     Zadeva ma dalšo brado. Te besede je zapisal po pripovedovanju antični Grk. Namreč, tračanski kral Rhometalces se je pridružil Augustu Oktavianu in s tem izdal konkurenta za rimsko oblast – Marka Antonija.

  • MEFISTO

   Samo še te vlačuge nickaste je manjkalo!

 • tetka z ozadja
  • MEFISTO

   Imate norci enega in edinega danes svoj dan ali samo žur?

 • ĐĐ Style

  Banda bela izdajalska, fašistična; še za jamo niste dobri, bi črv vse pokozlal.

 • tetka z ozadja

  Admin, spet ni šlo, kaj ne?

 • tetka z ozadja

  Admin, spet ni šlo, kaj ne

 • zokispoki

  Ta slika zgoraj je precej zgovorna, de. Kot da bi prisel v norisnico, na zaprti oddelek !

  • janez cepec

   ti že veš, a s’ od tam pobegnu, al beljo u Begnah, ker, tacgale kretena ne bi spustl, de se prosto šeta ke okol

 • ĐĐ Style

  “Le šivaj si, deklica, zvezdo in zraven veselo zapoj, saj črnim fašistom, gestapu, prisegli krvavi smo boj!”

  • komar marko

   EU je nadgradila sistem in je dodala še dve HUJŠI ZADEVI. Sam ne zastopite. Največ pobojev nad lastnimi ljudmi! NAJVEČ.

   • janez cepec

    je djau, njega dni, gun, de je treba ločet pleveu od pšenice in to je to

 • tetka z ozadja

  janšisteki, tudi to ne bo šlo, spet vas čaka poraz na volitvah, in mi se bomo naslajali nad vašim porazom. In vi ne morete NIČ proti temu. :-)

  • Olga_10

   Le praznujte, saj Srbi tudi praznujejo svoje poraze na Kosovem…

   • janez cepec

    Olga, šporget te vabi

 • Matija

  Četudi ni neposrednih pisnih virov, je škof Rožman nedvomno
  predlagal ustanovitev vaških straž, iz katerih je nastalo domobransko
  gibanje

  Generalni
  vikar ljubljanske škofije Ignacij Nadrah, visoki komisar za Ljubljansko
  pokrajino Italijan Emilio Grazioli, škof Gregorij Rožman in stolni
  dekan Franc Kimovec, 22 april 1941
  © Muzej novejše zgodovine Slovenije

  V članku z navedenim naslovom je avtor Jure Trampuš zapisal,
  da je škof Rožman »neposredno odgovoren za nastanek domobranstva«. Dr.
  Boris Mlakar v odzivu na članek naslavlja na avtorja prošnjo, naj navede
  vire, ki to njegovo trditev dokazujejo.

  Takih virov – neposrednih dokazov, recimo pisnega povelja –
  ni. Kakor najbrž tudi ni neposrednega, pisnega Titovega povelja ali
  povelja CK ZKJ za povojne likvidacije! To pa ne pomeni, da jih ni bilo
  ali da imenovani niso »neposredno odgovorni« zanje! V politiki – in v
  vojni tudi – se usodne stvari dogajajo čudno po domače ali v
  prijateljskem pogovoru …

  OGLAŠEVANJE

  inRead invented by Teads

  Zato na Vas, spoštovani g. Boris Mlakar, naslavljam prošnjo,
  da bi kot poklicni zgodovinar in strokovnjak za domobranstvo podali
  svoje strokovno razumevanje oziroma razlago navedenih izjav in zapisov
  škofa dr. Gregorija Rožmana!

  Škof dr. Gregorij Rožman je namreč v Škofijski dvorec 12.
  septembra 1942 osebno povabil predstavnike meščanskih strank in
  kulturnih ustanov »na razgovor o važni narodni zadevi«. Vsebina sestanka
  je zapisana v Spomenici, ki jo je škof Rožman osebno nesel generalu
  Mariu Robottiju. Izvirnik ni ohranjen (ali pa se še ni našel), je pa
  ohranjen nemški prevod z opombami generala Maria Robottija. Spomenica*
  je napisana v prvi osebi množine, kakor pa je razvidno iz uvoda, sta
  pisca samega teksta: »Škof in njegov zaupnik, (ki sta) sta izdelala
  naslednji program v temle vrstnem redu: (…)«

  Povod za Spomenico je grožnja poveljnika italijanske vojske v
  Sloveniji in Dalmaciji generala Roatte, da bodo Italijani ekrazirali
  vso pokrajino, da se ne bodo več čutili zavezane glede pravic, ki so jih
  priznali Slovencem s konstitucionalno uredbo, skratka, grožnja je bila
  velika in resna:

  »Njegova ekscelenca, general Roatta, je izjavil, da mora
  narod sedaj med redom in boljševizmom izbirati. Mi smo se odločili za
  red in predlagamo edino, po našem mnenju učinkovito in varno pot, da bi v
  aktivnem sodelovanju z italijansko oblastjo ohranili popoln red.«

  Vsebinski uvod Spomenice se glasi:

  »S strani zdravega dela Slovencev, ki so se izjavili za
  resno sodelovanje z italijanskimi uradnimi organi zavoljo ureditve reda
  in iztrebljanja prevratniških elementov ter kolovodij, predlagamo
  vojaškim oblastem naslednje …«

  V sedmih točkah so zapisani načini sodelovanja z italijanskimi uradnimi organi. Robotti pa je dodal tole pripombo:

  »’Zaščitne straže’, ki jih škof predlaga, ustrezajo lokalni
  milici, ki ima nalogo, da brani lastno vas pred komunisti, in biti na
  razpolago za akcijo v neposredni bližini. Obstaja že več takih milic, ki
  štejejo skupaj 1000 mož. Te odlično opravljajo svojo službo, ne le iz
  vojaškega stališča, temveč tudi iz policijskega, kot pravi škof, in kar
  je tudi normalno, ker so na licu mesta, poznajo življenje in posebnosti
  ljudi ter nam pomagajo.«

  K 7. točki Spomenice pa je Robotti zapisal:

  »Škof pravi k 7. točki v bistvu tole: ’Vi Italijani imate v
  Ljubljani zaradi jezika, zaradi nezanesljivosti slovenskih uslužbencev,
  zaradi splošne dolžnosti molčečnosti velike težave pri razlikovanju med
  dobrim in slabim. Natančno tako je. Pravi! Mi katoliki izstopamo iz
  ravnodušnosti in Vam ponujamo, da Vam pri Vašem delu stojimo ob strani, s
  tem da opravljamo delo, ki bi ga Vi težko opravljali, in Vam sami
  izročamo komuniste.«

  In kako organizirati policijske enote, da bodo koristne in učinkovite? Tudi ta odgovor najdemo v Spomenici:

  »Da bi to dosegli, bi morali nujno neupadljivo spraviti iz
  ujetništva, morda v obliki dopustov, nekaj zanesljivih bivših
  jugoslovanskih oficirjev. Imena bi mi predlagali.«

  In so jih predlagali! Po pričevanju interniranca na Rabu g.
  Staneta Kirna so morali jetniki, da bi se rešili trpljenja, podpisati
  izjavo, da se bodo priključili MVAC – drugi so ostali na Rabu do konca!

  Škof Rožman je skrbel tudi za borbenega duha domobrancev in za njihovo pravilno usmerjenost, kakor sledi iz njegove izjave:

  »Domobranstvo je vojska prostovoljcev, ki so se priglasili
  predvsem iz idejnih nagibov za borbo proti komunistični revoluciji. Če
  te ideje, ki so pač tudi versko-naravnega značaja, obledijo, nujno začne
  upadati borbenost in navdušenje, ki je pri prostovoljcih bistvenega
  pomena, s tem pa se zrahlja tudi disciplina. Zaradi tega je treba nujno
  vzdrževati idejne nagibe nepretrgoma v prvotni moči in jasnosti, kar je
  predvsem delo kuratov.«

  Da bi se ohranila idejna jasnost domobranske vojske, je škof
  vanjo pošiljal kurate, nekateri so nosili celo orožje. Tudi partizani
  (krščanska skupina v OF) so škofa prosili za duhovnike, vendar se na
  njihovo prošnjo ni odzval.

  Škof Rožman je nedvomno »neposredno odgovoren za nastanek
  domobranstva«, saj je bil med vojno za meščansko desnico največja
  moralna in tudi politična avtoriteta.

  G. Mlakar, zanimata me tudi Vaše razumevanje in razlaga
  lastnoročno napisanega Rožmanovega pisma Mirku Javorniku, uredniku
  Slovenskega doma, v katerem je opisal svoj pogovor z italijanskim
  generalom Vittoriem Ruggero jeseni 1942**. General mu je opisoval, kako
  so njegovi vojaki »preganjali partizane po vsem Balkanu« in da so dobro
  »izvežbani«. Na to opisuje Rožman pogovor med njima:

  »Na to sem pripomnil: ’No, potem boste pač tudi v naši
  pokrajini napravili konec s partizanstvom.’ Odgovoril je: ’Ne, ne bomo!’
  Na moje začudenje je odgovoril: ’Moji vojaki ne morejo iti zdaj na zimo
  v gozdove. Vsak ima samo eno odejo seboj in s tem ne more na prostem
  prenočiti. Sicer se pa partizanov po gozdovih sploh ne da uničiti.«

  Potem Rožman poroča, kaj je odgovoril generalu: »Na to sem
  mu rekel: ’Pričakoval sem, da boste z pomočjo MVAC vendarle upostavili
  popolno varnost v pokrajini.’«

  General mu je na njegovo pričakovanje odvrnil: »Povedal vam
  bom odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na
  Slovence in njihov boj. MVAC nam Italijanom mnogo pomaga (imel sem vtis,
  da misli reči ’nas Italijane ščiti’), a med vami Slovenci ustvarja
  takšno sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.«

  Izjava v oklepaju je Rožmanov komentar generalovih besed in se mi zdi še posebej zanimiva: »nas Italijane ščiti« pred partizani!

  Iz Vaških straž je nemški okupator že 24. septembra 1943
  ustanovil Slovensko domobranstvo, za katero je bil človeški »material«
  MVAC. Škof Rožman seveda ni bil (v pravnem smislu) kriv za ustanovitev
  domobranstva. Sama pa menim, da je nedvomno »neposredno odgovoren za
  nastanek domobranstva«, saj je bil med vojno za meščansko desnico
  največja moralna in tudi politična avtoriteta. Prav tako je bil
  avtoriteta za okupatorje, nanj so se obračali – recimo tudi vrhovni
  komisar Operacijske cone Jadransko primorje dr. Friedrich Rainer, za
  nasvet, koga naj postavi za »prezidenta« pokrajinske uprave v
  Ljubljanski pokrajini. Škof Rožman je predlagal Leona Rupnika,
  izpričanega privrženca nacistične ideologije, ki je javno rohnel proti
  judovstvu in Judom. In Rupnik je bil tudi res postavljen na ta položaj!

  Navaden, profesionalno neizobražen bralec bere in razume
  tudi zgodovinske tekste neposredno iz pomena zapisanih besed. Je to
  morda narobe? Sama škofove besede razumem kot (škofovo) ponudbo »vaških
  straž« (ki so nastajale že prej, večinoma na iniciativo in pod vodstvom
  župnikov in kaplanov) italijanskemu okupatorju kot pomoč pri uničevanju
  partizanov. Morda pa je tudi obratno, da gre za (škofovo) prošnjo za
  pomoč Italijanov »za iztrebljanje prevratniških elementov in kolovodij«?
  Nemara za oboje ali pa kaj tretjega?

  Vsekakor Vas prosim, spoštovani g. Boris Mlakar, za profesionalno razlago navedenih škofovih izjav in zapisov!

  * Navedki in povzetek iz knjige Tamare Griesser Pečar:
  Rožmanov proces, izdala Družina, Ljubljana 1996, poglavje 5: Sestanki v
  škofijskem dvorcu med italijansko okupacijo, str. 60 in naprej

  ** Faksimile lastnoročno napisanega Rožmanovega pisma
  povzemam iz knjige Ivana Jana: Škof Rožman in kontinuiteta. Ljubljana,
  samozaložba, 1998, str. 132.

 • ĐĐ Style

  Kdo pa so ti mladi fantje,
  ki korakajo skoz’ vas,
  kdo pa so ti mladi fantje,
  ki jim tak žari obraz?

  To so mladi partizani,
  neupogljivega duha,
  to so mladi partizani,
  borci novega sveta.

  Kdo pa so dekleta mlada,
  puške imajo na ramah,
  kdo pa so dekleta mlada,
  ali ni jih prav nič strah?

  To so mlade partizanke,
  slušale so glas srca,
  to so mlade partizanke,
  strah pustile so doma.

  Kakšna je ta mlada vojska,
  ki zapela je skoz vas,
  kakšna je ta mlada vojska,
  druga vsa kot prejšnji čas.

  To je prava naša vojska,
  to je silna naša moč,
  to je vojska partizanska,
  jutro znani nam pojoč.

 • Olga_10

  Povsod se vzpenja desnica! Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška….Le luknja Slovenija še nažene levičarje – komuniste, pa bo mir!

  • tetka z ozadja
  • Matija

   Vedno imate možnost, kar izkoristite jo.

  • tetka z ozadja

   Prej bo La Toya devica,
   kot v Slovenji zmagala desnica

   • komar marko

    Devica postaneš danes za 100 EUR. Tipična rdečuhovskapoteza kako se pretenta zaročenca. BLJAK!

  • DJURO SUMAR

   Ni problema, da bo le demokratično, na volitvah. Ampak s takšnole propagando, kot je tale prispevek, vam zanesljivo ne bo uspelo.

   • komar marko

    upam,da zmagajo rdečuhi in dokončno shebajo SLO. Takrat bo NAROD uporabil KREPELCA in udri po siromaku. Ja lUŠTNO bo! Shebali ste zdravstvo, SUDIJE, šolstvo, vojsko še malo vam fali!

    • tetka z ozadja

     Samo boš ti prej papke stegnu.

     • komar marko

      Hvalana lepih mislih. Upam, da te karma SREČA!

    • DJURO SUMAR

     Pojma nimaš o politiki.

     • komar marko

      jaz sem delavec, ki dela z lopato. Vedno pa imam pri sebi rezervni ŠTIL. Tako da vedno lahko delam!

     • DJURO SUMAR

      Značilno za ovce. Pomembno je, da nekdo misli namesto tebe.

 • MEFISTO

  Zaničujem komuniste, razne rdečkarje in plenilske ter sleparske levičarje.

  Pametnejši odneha.

  Ne grem se več.

 • Matija

  V katoliškem dnevniku Slovenec (št. 110a) je
  bilo 6. maja 1941 pod bombastičnim naslovom »Slovensko ljudstvo izreka
  zahvalo in vdanost Duceju« objavljeno besedilo, naslovljeno na
  duceja Benita Mussolinija:

  “Duce!Zvedeli smo z velikim veseljem, da je slovensko
  zasedeno ozemlje po Italijanski Vojski vključeno v Italijansko
  kraljestvo. Prosim Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v imenu vse
  duhovščine škofije tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne ureditve,
  ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi, Duce,
  izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja. Hkrati prosim, naj
  Božji blagoslov pride nad Vaše delo, nad ves veliki italijanski narod
  ter nad slovensko ljudstvo, ki bo pod okriljem Rimskega imperija lahko
  živelo in se razvijalo.”

  • komar marko

   to so verjetno posledice ustanovitve PIF na dan obiska DOLFETA.- kot znak zahvale, in skupno poskakovanje v TRBOVLJAH kjer so se pobratili. Jap LJUBILI!

   • Matija

    A zato so se klerofašisti lizal s nacifašisti?

    • komar marko

     uf, da so se RDEČKOTI LIZALI imamo dokaze. Za druge stvari pa poslušamo pravljiceiz LAŽGOŠ!

     • Matija

      Ne vem za rdečkote, govorim o partizanih. Kaj pa je to “lažgoše”?

     • komar marko

      PARTIZANI so mrtvi, mi šaše plačujemo 24.000 zaslužnih,najmlajši ima 23 let. Slava spomeničarjem iz LAŽGOŠ! Jap vztrajni so. Moji ki so bili v partizanih, jih že nekaj desetletij ni. NIIIIIIIIII.

     • Matija

      Imaš ti kak relevanten vir, ki te navedbe potrjuje al kvakaš nekaj v tri krasne?

  • Krtača 20

   Ja, tercijanarji so šupke z zlatim vazelinom mazal….

   • komar marko

    očitno imaš dobre izkušnje. Sam da je kdo hotel.Kanede.

    • Krtača 20

     Ko se je rožman pogovarju z naciji se je slišal sam faf faf faf flop fllop faf faf faf

 • Get Smart

  Po delih jih prepoznate.
  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
  je
  AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • DJURO SUMAR

   Ali se zavedaš, da si postal zelo, zelo dolgočasen.

   • ĐĐ Style

    Ignoriraj ga, bo že sam skapiru.

    • DJURO SUMAR

     Saj ne berem njegovih pamfletov, da bi pa on sam to kapiral pa ni šans. Ovca je pač ovca.

     • ĐĐ Style

      Saj nihče ne bere

  • radames

   A veš, da te bom blokiru. Neizmerno si tečen, bolnik!

 • Get Smart

  Le oči morate odpreti:
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Krtača 20

  Torej kako boste SĐSovci dokazali istovetnost tega dokumenta, namreč že drugič v pol leta objavljate to očitno laž? Pa janšo že enkrat navadite na dobo računalništva, da se ne bo s karbofiksom matru popat dokumente.

  • tetka z ozadja

   Potem bo pa imel popacan monitor.

  • komar marko

   ni blema, ko dokumenti pridejo do vas jih pošljete na SEŽIG oziroma SUDIJA odredsi uničenje. Tako, da od vas samostran!

 • Vera

  Dovolj imamo teh starih kap in moteče zvezde, ki ni naš slovenski simbol ! Napišite članek brez slik , ker s tem nam ne delate v NOVI 24 TV nobene usluge . Tudi okostja ni treba dajati gor, saj je dobro napisan članek dovolj za nas zavedne Slovence .

  • ĐĐ Style

   Na sliki so zmagovalci, vprašaj Američane, Angleže ali pa švabe če meni ne verjameš

  • DJURO SUMAR

   Rdeča zvezda je simbol delavstva in upora proti klero kapitalistom.

 • DJURO SUMAR

  Desničarji lahko pisarite kar koli želite, ampak zavedajte se, da izdajalcev ne mara nihče in dejstvo je, da ste izdajalci bili in ste še danes.

  • Tom Žnidarčič

   Ajde ĐURO izvali još jednu! Mi stojimo iza tebe.

   • DJURO SUMAR

    Rajši bi vas videl v prvih vrstah, kajti jaz sem že star penzionist.

    • komar marko

     pa saj ste se hvalili, da boste še enkrat za SPOMENICO ponovnospet prišli iz HOST!

     • DJURO SUMAR

      Mi smo na oblasti, ne v hosti.

  • Franjo Trojner

   Ti in tvoji ste takrat in danes Rusom in tu in tam nacistom v rit lezli, kako imenujete sami sebe? Poglej se v ogledalo in boš vido komunjaro, ki ga nihče ne mara. Sicer pa vas je cel napreden svet in tudi komisija EU z resolucijo, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme fašizem, komunizem in nacizem ob bok nacistov in fašistov postavila.

   • ĐĐ Style

    Ivan je še vedno komunjara, enkrat komunjara vedno komunjara.

    • Tom Žnidarčič

     ĐĐ, to je iznad tvojega nivoja! Prihrani se za več ksno.

     • ĐĐ Style

      Kaj sem narobe napisal?

     • ĐĐ Style

      Pa reče se đej đej Style

   • DJURO SUMAR

    Vsaka tolažba je dobra, tudi če jo pes na repu prinese. Dejstva ne moreš spremeniti, da smo slovenski volivci naklonjeni levici in da velika večina prebivalstva ne mara RKC, ta pa je gonilna sila desničarskih klerikalcev. Preprosto, nimate šans in to predvsem zaradi svoje nesposobnosti.

 • Matija

  Italjanski general Vittorio Ruggero škofu Rožmanu:
  »Povedal vam bom odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na Slovence in
  njihov boj. MVAC nam Italijanom mnogo pomaga, a med vami Slovenci ustvarja takšno
  sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.«

  Matr je bil general daljnoviden, zmotil se je le o času trajanja tega sovraštva.

 • tetka z ozadja

  Sem pa vesel nastanka novih strank na desnici, da se bo še tisto malo glasov desnice razdrobilo.

  • komar marko

   končno si potešen. Rabiš še kako liziko?

  • DJURO SUMAR

   Tile naši vrli klerikalci resnično nimajo pojma o politiki. Sedaj so šli jokati še tja v Vatikan, Rode pa je povedal nekaj floskul in še poglobil sovraštvo Slovencev do klera.

   • Matija

    Točno tako in to sovraštvo do klera traja še od Mahničevih časov. Le zakaj neki. O slovenskem kleru so pisali že Cankar, Tavčar,…..

  • ĐĐ Style

   Saj vedno pravim, iz večje flaške prelivajo v majnše flaške.

  • Krtača 20

   Princ teme, princ noriškega kraljestva, princ….

  • Tom Žnidarčič

   Dokler ti opazuješ državo iz pozicije sesalca, je tak način razmišljanja obvezen.

   • Matija

    A ti si še na poziciji nevretenčarja?

 • Krtača 20

  Rožman je skoz sanu o tem da bi domobrančki letal kot angelčki. Pol se mu je pa ptiček posral na ramo se je pa hit premislu: kurc jih gleda ke v jamo, jaz bom pa v rim spizdu.

 • ĐĐ Style

  Dejte Petru vsaj en lajk, tip že celo jutro kopipejsta. A nobedem ga ne jebe 3%.

 • šmentanamuha

  Izgubljene duše levice dnevno sproščajo svojo morilsko slo na tem portalu.

 • lokec

  Kako žalostni komentarji. Če bi dolgo bral te komentarje bi se mi zmešalo.

 • Krtača 20

  In kdaj sledi naslednji članek s takim ponarejenim dokumentom? Spet čez pol leta? Tale ponaredek ste že dvakrat objavli.

  • ĐĐ Style

   Mislim, da je jutri na sporedu kanibalizem.

  • tetka z ozadja

   Po volitvah bodo rekli, da jim je Kučan podtaknil

   • ĐĐ Style

    Kučanov komunistični klan s pomočjo Jankovičeve Islamske anti-fa fronte proti velikemu gnoju, pardom velikemu vodji.

 • Krtača 20

  Sem hotu Petru vsaj en lajk dat pa ne morem ker me blokira. Ti smola ti…

  • ĐĐ Style

   Mene,ne

   • Krtača 20

    Ok. Kam smo pršli. “Levi’ iz usmiljenja dajemo lajke desnim. Desni pa nič, pa lih njih vera uči odpuščanja. Zmer bolj čudno….

    • ĐĐ Style

     Pa naj kdo reče , da ne nudimo roke sprave. Golazen desna , daš jim prst hočejo 450.000 evrov

 • Krtača 20

  Kaj pa kej tista štorija o rodetovem tepihu v vrednosti stanovanja? Moram rečt da je fant sila skromen. Tko kot ga je učil sam Jezus.

  • ĐĐ Style

   Mal drobiža je skup dal, pa se je nabralo za tepihček. Včasih je vozu Merđota CL 55 AMG, sedaj ima sigurno kaj bolj naprednega.

   • Kosobrin

    Pridiga o ponižnosti in skromnosti, sam živi razkošno, celo grad bi rad imel zase. Hvala bogu, mu ni uspelo!

    • Krtača 20

     Sej zgleda da je skromen. Če bi bil požrešen, bi hotel dva dvorca. Kdo bo pa financiral še en dodaten tepih!

     • ĐĐ Style

      Ta del članka mi je zablokiral razum: Rodetova obnova baročnega dvorca Goričane, v katerem si je na tuje stroške uredil luksuzen 427 kvadratnih metrov velik apartma, je na obravnavi na ljubljanskem sodišču…..

     • Krtača 20

      Ja zdaj pa ugotavljajo še da je rode črnograditelj – nima gradbenega dovoljenja. Tipično cerkveno poštenje.

     • ĐĐ Style

      Juri na Nova24tv : Čestitamo njegovi ekscelenci kardinalu Rodetu za uspešno obonovo skromnega 427m2 apartmančka

     • ĐĐ Style

      Kardinal Franc Rode je papeža Frančiška žalil bolj kot
      katerikoli kardinal doslej. Česa takega si ni upal nihče od njih,
      vključno s tistimi ameriškega in irskega izvora, ki so spisali knjigo
      proti papeževim stališčem o pastoralni družini, piše danes zagrebški Jutarnji list.

      Časnik poudarja, da Rodeta motijo papeževi govori o socialni pravičnosti. Sklicuje se na del sredinega pogovora kardinala Rodeta za Slovensko tiskovno agencijo,
      v katerem je dejal, da so papeževi nazori, denimo glede kapitalizma in
      socialne pravičnosti, »ideološko precej levi« ter da je »zaznamovan z
      okoljem, iz katerega prihaja«.

      »V Južni Ameriki so velike socialne razlike in debate o tem del
      vsakdanjika. Sicer pa ti ljudje veliko govorijo in rešijo malo
      problemov,« je dejal Rode.

      Jutarnji list pri tem komentira, da je Rode preživel slabi dve
      desetletji v politični emigraciji v Argentini, kjer je »očitno dobil
      antipatijo do socialne pravičnosti«.

     • Matija

      Kdaj pa je še kak klerofašist imel kako empatijo

     • ĐĐ Style

      Imeli so empatijo do dela

 • Jožef

  Nova24TV vas pa zna spraviti na dopisno kregarijo. Tu spodaj je skoraj neskončno število prepričevalcev. Žal je malo tistih med vami, ki bi razmislili, kaj so komunistični partizani hoteli storiti slovenskemu narodu.
  Prepirate se o partizanih in domobrancih. Lepo vas prosim, stvar je dokazana in komunistični partizani so bili zločinci, ker so klalu ujetnike, ko ni bilo več vojne. Sicer pa se to početje šteje za genocid, pa vseeno izdajaci, kolaboranti, vaške straže, beli, črni itd. Morilci so in bodo ostali. Tega madeža se ne da oprati. Domobranci so oprani krivde, ker so svojo zmoto plačali skupaj z ženami in otroci z mučeniško smrtjo.
  Partizanski klavci so sicer v glavnem pobegnili tuzemski kazni, venda tega še zdaleč ni konec. Njihov neizbrisni greh nosijo njihovi potomci. Zgodovina ne pozablja.
  Veliko vas je med vami anonimneži, ki se sramujete knižnega jezika in točte nekaj v popačenih narečjih. Včasih bi potreboval prevajalca, da bi vas razumel.
  Bog se vas usmili, zamaskirani revčki.

  • Krtača 20

   Sevveda herrr rode ekscesselenca

  • ĐĐ Style

   Ivan spet ti

   • Krtača 20

    Pa tolk se je matru, pol pa tole….

    • ĐĐ Style

     Fak no

  • Matija

   Si zamaskiran revček

 • Matija

  Italjanski general Vittorio Ruggero škofu Rožmanu:
  »Povedal vam bom odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na Slovence in
  njihov boj. MVAC nam Italijanom mnogo pomaga, a med vami Slovenci ustvarja takšno
  sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.«

  Matr je bil general daljnoviden, zmotil se je le o času trajanja tega sovraštva.

 • Matija

  V katoliškem dnevniku Slovenec (št. 110a) je
  bilo 6. maja 1941 pod bombastičnim naslovom »Slovensko ljudstvo izreka
  zahvalo in vdanost Duceju« objavljeno besedilo, naslovljeno na
  duceja Benita Mussolinija:

  “Duce!Zvedeli smo z velikim veseljem, da je slovensko
  zasedeno ozemlje po Italijanski Vojski vključeno v Italijansko
  kraljestvo. Prosim Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v imenu vse
  duhovščine škofije tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne ureditve,
  ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi, Duce,
  izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja. Hkrati prosim, naj
  Božji blagoslov pride nad Vaše delo, nad ves veliki italijanski narod
  ter nad slovensko ljudstvo, ki bo pod okriljem Rimskega imperija lahko
  živelo in se razvijalo.”

  • Jovo Jamnica

   In kaj je takrat naredo zarat te sramote Ivan Hribar???

   • Matija

    Samomor v Ljubljanici. Bil je velik in časten človek, miroljuben, ki tudi miški ne bi želel nič slabega.
    No, jaz bi že takrat unmu, ki je orgazmiral in duceju pisal hvalospeve, poslal kroglo v glavo.

 • Krtača 20

  A je res da so rodetovi žlahtnki na prvi svobodni dan še mal civiliste šical po Domžalah?? A rode kej ve o tem?

  • ĐĐ Style

   AMNEZIJA ….. pip…….pip……

 • ĐĐ Style

  Uradno razglašam ta del portala – levim. Čestitam tovariši še ena zmaga je izborjena. Še veliko dela ja pred nami, potrebno je ločiti plevel od koruze.

  • Matija

   Slovenski domoljubi pri obrambi Slovenije nikoli ne odnehamo.

  • Krtača 20

   Ti sam pest koruze vrž po tleh, bo ves desni plevel odkavsal za njo.

   • ĐĐ Style

    Kje pa so vsi desni, imajo posvet pri velikemu, pripravljajo protinapad?

    • Krtača 20

     Oni se pravijo glupe – zdaj verjetn študirajo kam bi še kakšno putznickovo tablo prheftal.

 • Matija

  ……Škof Rožman je 20.4.41 obiskal komisarja za ljubljansko prokrajno.
  Grazioli je škofu že naslednji dan vrnil obisk, na katerem je dosegel
  izobešanje italijanskih zastav na slovenskih cerkvah v okupirani LJ-
  pokrajni. 3.maja 41 je Mussolini zasedeno slovensko ozemlje (ljubljanska
  pokrajina) formalno priključil fašistični Italiji. Predsedujoči NS-a in
  škof Rožman so na omenjeni dan anexije odposlali v Rim zahvalni
  spomenici. V hvalnici Mussoliniju je sposojeni literarni slog izpričal
  zlasti škof Rožman; “Duce! Zvedeli smo z velikim veseljem, da je
  slovensko ozemlje, zasedeno po italijanski vojski, vključeno v
  italijansko kraljestvo. Prosimo Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v
  imenu vse duhovščine tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne
  ureditve, ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi,
  Duce, izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja…. Škof Rožman ni
  zamudil skoraj nobene večje fašistične svečanosti ali proslave. 22.5.41
  je v ljubljanski stolni cerkvi daroval zahvalno mašo za Duce-ja in
  fašistično Italijo. Škof je s svojim kaloboracionističnim delovanjem –
  duhovnikom in vernikom – dajal zgled vzornega sodelovanja z okupatorji. Z
  klerofašističnim delovanjem škofa in duhovščine pa je bil zadovoljen
  tudi Duce, ki je junija 41 mons. Rožmana odlikoval z visokim redom
  komendatorja italijanske krone.

 • sodnikisozločinci

  Verjetno se vsi sprašujete kaj je počelo slovensko vrhovno tožilstvo medtem ko so se odgovorni za genocidni poboj stotisočev ljudi veselo sprehajali na svobodi?

  Evo posnetek generalnega državnega tožilca: https://www.youtube.com/watch?v=kJOHZZ5sYzI

 • Tweety Bird

  Ves desničarska gamad na tem portalu…kvizlingi, petokolonaši, kolaboranti, domobranci, belogardisti, izdajalci, butalci in SDS… vaši pradedki, dedki, očetje in strici so bili izdajalci slovenskega naroda :)

  • Tweety Bird

   Pozabila sem na Črno roko… iz zgodovinskega spomina izbrisana morilska organizacija slovenskega domobranstva !!!

   • Tom Žnidarčič

    Obrni zadevo, ti bo laže! Samo še jaz kučko in zemljo smo pravi slovenci!

   • Jan Kovalski

    Črna roka je bila samo zelo zapoznel odgovor na vse do takrat izvedene zločine nad slovenskim narodom s strani komunistov in njihovih partizanov, ki pa je izvedla dosti manj zločinov kot jih je komunistična stran. Sedaj je že skoraj vse raziskano, tudi številke zločinov s strani Inštituta za novejšo zgodovino potrjujejo, da je protikomunistična stran izvedla 7 krat manj zločinov kot komunistična stran.

 • Anton

  al so unga partizana tmladga na fotki dal odmrznt,vidt je še nekam zaspan

  sarkazem press

 • Jan Kovalski

  Glavni izdajalci slovenskega naroda so bili komunisti, ki so vojno izkoristili za izvedbo komunistične revolucije in s pomočjo Rusov in jugo komunistične soldateske okupirali Slovenijo in v njej uvedli za 45 let enostrankarsko komunistično diktaturo.
  Ni je bolj umazane zadeve na tem svetu, kot to, da so vojno okupacijo s strani fašistov izkoristili za to, da so se obrnili proti svojemu narodu v imenu neke komunistične svetovne boljševistične revolucije.
  Ne samo izdajalci, tudi okupatorji in zločinci nad slovenskim narodom so slovenski komunisti!!!

 • Krtača 20
 • Tweety Bird
  • Jan Kovalski

   Črna roka je bila samo zelo zapoznel odgovor na vse do takrat izvedene zločine nad slovenskim narodom s strani komunistov in njihovih partizanov, ki pa je izvedla dosti manj zločinov kot jih je komunistična stran. Sedaj je že skoraj vse raziskano, tudi številke zločinov s strani Inštituta za novejšo zgodovino potrjujejo, da je protikomunistična stran izvedla 7 krat manj zločinov kot komunistična stran..

   • Krtača 20

    Črnorokci sami so izdali da jih je naročil Rožman. Rožman je to itak zanikal…

    • Jan Kovalski

     To je brez veze kdo je komu kaj rekel, dejanja pa so jasna in ta so taka kot sem napisal. Črna roka je bila odgovor na partizansko komunistične zločine!

    • sprehajalec

     Tudi za Stepinca so tako govorili, dokler se nista usedla Junija 1945 z Brozom za mizo, pa je Stepinac naredil Brozu odvezo za grehe. Potem jo je pa še pri papežu Broz nucal.

   • Tweety Bird

    Naj te spomnim…Črna roka je bila tajna teroristična organizacija belogardistične policije, legije smrti, plave garde in pozneje domobrancev, ki je na najokrutnejše načine tajno po noči pobijala pristaše OF in odpornike partizanske vojske. Ime si je prislužila po črnem odtisu roke, ki ga je puščala na domovih pristašev odpora ali na grozilnih pismih naslovljenih na simpatizerje odpora. Zgledovala se je po Hitlerjevi tajni državni policiji, ki je pod imenom Nacht und Nebel (noč in megla) zavoljo pomanjkanja dokazov skrivno ubijala svoje žrtve. Izginile so brez sledu – požrla jih je noč. Med slovenskimi črnorokci so bili številni duhovniki in bojeviti kaplani v uniformah vojnih kuratov… Dejstvu je, da domobranci niso dobili nobene bitke, vendar moramo paziti, v Sloveniji še vedno deluje Nova Slovenska Zaveza in skrajna desnica SDS…danes, leta 2018 !!!… Sami neodomobranci !!!

    • Jan Kovalski

     Tudi komunisti so bili tajna nelegalna teroristična prepovedana stranka. Belogardistov v Sloveniji ni bilo, bili so v Rusiji, kaže pa to na tvojo opranoglavost. Da pojma nimaš se vidi tudi po tem tvojem: “in pozneje domobrancef,”. Domobranci so nastali prej! Domobranco so bili obrambna vojska, in dobili so veliko bitk, ko so se branili pred partizani, bolje rečeno, partizanom je spodletelo mnogo napadov. Vse to tvoje trobezlanje ne more zabrisati dejstva DA SO KOMUNISTI PRVI ZAČELI S POBIJANJEM SLOVENCEV, protikomunisti so bili prisiljeni na obrambo.

     • Matija

      Prve žrtve ww2 v Sloveniji so bile postreljeni talci in deportacije v konc. taborišča.

     • Jan Kovalski

      Talci pa so bili posledica komunističnega terorizma, ko je komunistični Slovenec napadel nekomunističnega Slovenca.

     • Matija

      napadel ga je pa zaradi kolaboriranja z okupatorji

      Rožman:
      “Duce!Zvedeli smo z velikim veseljem, da je slovensko
      zasedeno ozemlje po Italijanski Vojski vključeno v Italijansko
      kraljestvo. Prosim Vas, da sprejmete najglobljo zahvalo v imenu vse
      duhovščine škofije tega ozemlja zaradi širokogrudne in skrbne ureditve,
      ki ste jo poklonili slovenskemu prebivalstvu. Sprejmite tudi, Duce,
      izraze naše brezpogojne vdanosti in sodelovanja. Hkrati prosim, naj
      Božji blagoslov pride nad Vaše delo, nad ves veliki italijanski narod
      ter nad slovensko ljudstvo, ki bo pod okriljem Rimskega imperija lahko
      živelo in se razvijalo.”

      … s takimi ljudmi pač ni možno sobivat v isti deželi, k okupatorjam dajejo take hvalospeve

     • Jan Kovalski

      Kolaborantstvo se dokazuje samo pred sodiščem, vsakega, ki so ga ubili komunisti so obtožili kolaborantstva zato, da so ga lahko ubili. Zločinci komunistični!

  • Tom Žnidarčič

   Ti leteči mrhovinar zelo dobro veš, da so nas večino tukaj desnih komentatorjev na tvojih 24kur in mmc izbrisali, ali pa kako drugače preprečili nadalnje komentiranje, ki ni bilo niti približno tako lažnjivo in sovražno, kot je tebi tukaj še vedno omogočeno.

   In če imaš jajca, pa jih nimaš, ker si pezde, ne ona, objavi tvoje pravo ime! NI ŠANS!

   • Tweety Bird

    Kdo pa je tebe kaj vprašal? Foglof Tunek je bil na 24ur, jaz pa sem mala Tweetika :)

    • Tom Žnidarčič

     Pajac je pajac! Ali foglof, ali leteči, je prav vse glih.

     • Tweety Bird

      Tunek je moj možek…ljubiva se :)

 • Tweety Bird

  Naj se ve kakšnim zločincem so dvignili nacistični spomenik v Grahovem, kjer ima polno podporo Janše in SDS-a!… Banda klero-fašistična !!!

  • Jan Kovalski

   Če si želite novo državljansko vojno kar izvolite. To pot vas ne bodo branili Rusi in komunistična jugosoldateska.

   • Matija

    boste spet laufal v argentino

    • žogica

     Danes jih nebi več vzeli, izdajalcev nobeden noče….

    • Jan Kovalski

     Pazi, ne boste imeli več pomoči s strani Rusije, ne preveč izivat!!!

     • Matija

      Ne potrebujemo ruske pomoči, kakor je tudi nismo potrebovali. Tisti nekaj vas ne preveč korajžnih bomo že porihtal

     • Jan Kovalski

      Brez ruske rdeče armade leta 1945 ne bi v Sloveniji zavladala komunistična diktatura. Se pozablja, da je ruska rdeča armada pobila cca 5000 Slovencev.

     • Matija

      Ruska armada je bila na prekmurskem, drugje je ni bilo pa smo vas z lahko nagnal skupi z vašimi švabskimi kameradi

     • Jan Kovalski

      Drugam je prišla pomagat titova jugo balkanska soldateska, tudi v Trst so zarinili pa so jih Američani od tam po hitrem postopku pregnali, ker so tudi v Trstu počenjali zločine. V Ljubljano so “vkorakali” partizani šele ko so se Nemci umaknili.

     • sprehajalec

      Zato ste vkorakali v ljubljano šele po predaji in kapitulaciji nemčije, ko je okupatorska JA s pomočjo domačih kolaborantov vkorakala v glavno mesto.

     • stajerc5

      Baraba rdeca, kozaki so na konjih prijahali po Savinjski dolini in posiljevali otroke, prase pokvarjeno!!!! Hoces videti dolgo prepovedano skrite grobove v hosti, pridi ljubcek, samo pridi….

     • antimur

      Se boš govedo komunajzersko prej podelal v hlače, kot pa nas porihtal.Takšni idioti kot si ti ste garant, da do sprave ne bo nikdar prišlo, vsaj dokler boste tako srali po Slovencih, že osebno sam se nočem in ne morem spraviti s takšnimi pokvarjenci, ki ste okupirali državo in zasužnjili Slovence z vašo zaostalo in ogabno ideologijo., so pa še veliko bolj žareči od mene. Torej veš kaj sledi, če ne boste nehali srati po Slovencih.

     • Matija

      Itak si noben normalen ne želi sprave za domačimi izdajalci

   • Tweety Bird

    Ne potrebujemo mi Rusov in jugovičev…z “LEVO” roko vas premagamo. Jasno?

    • Jan Kovalski

     Tako so govorili tudi pri JLA leta 1991, pa vemo kako se je končalo. Znana balkanska mentaliteta balkanskih luzerjev: “Lako čemo, nema problema”.

     • Matija

      Situacija povsem drugačna

     • Tweety Bird

      Tako se je končalo zaradi Kučana in Drnovška… JJ pa se je itak skrival v kleti Cankarjevega doma :)

     • Matija

      domobrančki so jo takrat povečinoma podurhal v Avstrijo, k so se ustrašil JLA

     • Tweety Bird

      Škoda da niso iz Avstrije odšli direkt v Argentino :)

     • Jan Kovalski

      V Avstrijo je takrat podurhalo nekaj vidnih komunistov, domobrancev pa leta 1991 ni bilo.

     • Matija

      Govorim o posranih zagovornikih domobranstva, o vas

     • Matija

      Takrat smo se JLA uprli vojaški rezervisti TO in milica

  • sprehajalec

   Tunnek, 2600 uradnih spomenikov NOB in revoluciji v Sloveniji je bilo pa postavljenih samim humanitarcem…

   • Jan Kovalski

    To bomo vse porušili, če jih ne bodo sami odstranili!

    • Tweety Bird

     Tako gledaj, da ne bo Tunek tebe porušil :)

   • Tweety Bird

    Kdo so bili izdajalci…partizani ali domobranci? :)

    • MEFISTO

     Partizani, pa ne samo izadajalci, ampak tudi klavci.

    • sprehajalec

     Izdajalci so bili tisti, za katere so komunisti rekli da so.

     Torej v našem primeru so komunisti za izdajalce označili Antikomuniste.

    • učko

     Stalinovi hlapci, komunisti, so bili največji izdajalci. Pripravljali so teren za okupacijo Stalinove vojske na teh prostorih.

 • žogica

  Danes ste pa izbrali leto 1944, spet ste brcnili v temo !

  • Tweety Bird

   Janez Janša – Princ teme :)

   • žogica

    Že vseskozi brcajo v Janezovo temo.

   • Jan Kovalski

    S princem teme je španska inkvizicija označila prosvetljenskega francoskega pisatelja Voltaira. Princ teme je torej pozitvna oznaka!

    • Krtača 20

     Baje je bil tud Napoleon zelo čislan pri cerkvenjakih. Sploh ker je klere v farovž zaklenu.

    • stajerc5

     Jezus, kam se ti spuscas… Ti res, cisto zares mislis, da nekdo od paradajzerjev ve, kdo je bil Voltair?

   • Tom Žnidarčič

    Sicer pa mrhovinar, ti bi mi verjetno znal izdat kam se grem lahko na črno ostrič. K Janši še nisem šel.

  • sprehajalec

   Hihihihi žogica, bi morali razpravljati o bližajočih se volitvah in razporeditvi moči v parlament? Hihihihi.

   Z 3 milijarde javnega primanjkljaja v parlamentu prazaprav ne bo več nobene moči..

   Bo kot v kakšni firmi, a bo za plače?

   • Tom Žnidarčič

    Na žalost, je rezerve še dovolj za ene 3-4 mandate. Sam sicer bom volil nekaj kar ni komunistično, samo sem prekleto zaskrbljen, da bo desnici res uspelo sestavit vlado, ker tega nočem! Nočem pa zato, ker bomo takoj po omembi kakršnih koli sprememb imeli na ulici vse sindikate in civilne združbe! Kratkomalo, živimo še preveč dobro, da bi nas pamet srečala.

    • sprehajalec

     Poslušaj, če pozorno poslušaš poročila, so prvič po letu 2009, ko so ugotavljali da se lahko še ful zadolžujemo in je bila zadolženost 20% BDPja, začeli jamrati, da je pa že 85%-

     Sama zadolženost ni problem, če imaš pogoje jo vračati. V 9 letih ni bilo narejenega na tem področju ampak čisto nič, pufi so šli za sprotno porabo in vzdrževanje standarda določenih slojev prebivalcev.

     EU ima neka pravila glede zadolževanja.

     • Tom Žnidarčič

      Ja, se strinjam, ampak ti pajaci v EU bodo za podporo antife pripravljeni spregledat marsikaj, zato je bolje da čim prej čim globlje bankrotiramo. Je bilo isto v ranjki jugi, jaz sem to doživljal, sem se čudil konc 70ih kaj hudiča še reprogramirajo dolgove juge. Račun je prišel kasneje in cena je bila visoka. Mi sploh nebi smeli imet ne prve ne druge Janševe vlade! Mi nujno rabimo še eno malo levice, da dovolj obubožamo. Žal tako jaz vidim stvari. Lustracija je poglavitni problem te države in njena neizvedba nas še danes tepe in še dolgo nas bo!

 • Matija

  Italjanski general Vittorio Ruggero škofu Rožmanu:
  »Povedal vam bom odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na Slovence in
  njihov boj. MVAC nam Italijanom mnogo pomaga, a med vami Slovenci ustvarja takšno
  sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.«

  Matr je bil general daljnoviden, zmotil se je le o času trajanja tega sovraštva.

  • sprehajalec

   Antikomunistična Milica je nastala po letu dni nastajanja sovjetskih republik na Dolenjskem, Rdečega Vojvodstva in revolucionarnega terorja. Ter revolucionarnih sodišč tipa krimska jama.

 • Jan Kovalski

  Že več kot 800 komentarjev, dobro kaže portalu, vsa zahvala levičarskim bebčkom za klikanje in povečevanju obiskov s svojimi sicer bebavimi komentarčki, in s tem podporo portalu Novi24TV, ker na koncu šteje samo število klikov in obiskov.

  • Krtača 20

   Vam kliki, nam volitve. Pol gre pa tale portal itak cugrunt. As simple as that.

   • Jan Kovalski

    Ne se preveč veselit, socializem nikjer ne deluje dolgo časa, tudi tale vaša levičarska oblast ne bo trajala več dolgo, ker se bo kmalu približal grški scenarij z vso bedo. Portal pa se bo obdržal.

    • Krtača 20

     Veš problem je v tem ker tud kapitalizem ni večen. Slišim tiktakanje, a tebi neki kleplje?

   • sprehajalec

    Z 3 milijardami primanjkljaja letno oziroma nove sveže zadolženosti, na skoraj 100% zadolženost glede na BDP, se samo bedak veseli zmage na volitvah.

 • sprehajalec

  kaj to desci nosijo zgoraj na kapah, Rusko državno zastavo pa vojaške oznake Rusije? Kaj je to za ena maškarada? Ni čudno, da rusi tako radi hodijo sem.

 • Bald Eagle

  Partija, ki si je nabavila “partizane” – “partijske vojake” in tajno morilsko organizacijo VOS, je s pomori Slovencev začela daleč prej, preden se je pojavil prvi “belogardist”. Tako da je predpostavka o prvi krivdi “belogardistov”, “izdajanju”, popolnoma zgrešena, kajti služi le za manipulacijo, ki se je poslužujejo partijski lažnivci.
  Če preberemo Kardeljeva pisma, namreč zvemo, da je partija začela s poboji v interesu svoje revolucije in ne zaradi kakršnekoli krivde pobitih, prav tako pa ti poboji niso služili osvobajanju izpod okupatorja – okupatorju so kvečjemu pomagali, ker so razcepili Slovence. In Slovenci so razcepljeni še danes, kar jim gotovo ni v pomoč..
  “Belogardisti” in kasneje domobranci so torej rezultat “partijskega dela”. Če pobojev leta 1941 in 1942 ne bi bilo, ne bi bilo niti “belogardistov”, niti domobrancev.
  Kdaj bodo za svoje zločine obsojeni partijski veljaki, ki jih lažna zgodovina še danes po krivici slavi?

  • neny

   Pa porka dija ste vi nori ali kaj?
   Mi tudi nismo zdaj za ta kapitalistični, izkoriščevalski, nečloveški sistem, le da ni vojne. Pakt ste delali s Psihopatom Hitlerjem, danes z Evropsihopatko Merklovo.
   Komunisti so hoteli svojo državo, socialistični sistem brez vpletenosti zunanjih kapitalcev, butalam se pa žal ni dalo dopovedat. Tako preprosto je to. Prekleti veleposestniki kapitalistični.

   • Bald Eagle

    Si ali pa nisi za kapitalizem, je povsem nepomembno. Dejstvo namreč je, da se je vaš tako opevani socializem zrušil sam vase, ker je gospodarsko povsem neučinkovit sistem in ne zmore konkurirat kapitalizmu. Zato je socializem propadel po celem svetu, kapitalizem se je pa obdržal.

    • Krtača 20

     Še kakšn mesec pa ti bo dow požrl penzjonček. Da te pol vidim na socialni jokat….

     • Bald Eagle

      Samo povej ceno svoje familije in jutri vas vse pokupim, potem pa na prostem trgu prodam najboljšemu ponudniku za sužnje. Sicer pa nastane en problem. Lenuhov nihče noče kupit, ker bi imel z vami samo nepotrebne stroške, koristi pa itak nobene.

     • neny

      haha…. kup dreka si ti tudi. Ne bodo te kupili. Še cigani ne.

     • Bald Eagle

      Neny, povej svojo ceno, pa se morda tudi kaj dogovoriva. Ni problem, tudi tebe lahko kadarkoli kupim.

     • neny

      haha… kaj si kamelar ?

     • Bald Eagle

      Ne, kapitalist. Kapitalisti pa imamo toliko kapitala v svoji posesti, da lahko socialiste kadarkoli pokupimo.

     • neny

      Ja sej tolk ste prfuknjeni, da vam celo otroci predstavljajo produkt za spolne odnose. Socialiste pa imate za vsiljeno zlo oz za nasilje…

     • Bald Eagle

      Kar se tiče sprevržene spolnosti, ste svetovni prvaki levičarji. Sexate s psi, otroci, istospolnimi in tranvestiti. Sprevrženo do amena.
      Socialiste imamo kapitalisti za zlo zato, ker ste neproduktivni pri svojem ne/delu. Torej nam predstavljate samo nepotreben strošek. Mi pa cenimo ljudi, ki nam prinašajo dobiček in čim manjše stroške.

     • neny

      Kaj se mora proizvajat? Kitajci naredijo vse za cel svet. Ostanejo še sam norci v tekmi, ki izkoriščajo delavce. To je vsa umetnost – AKSIUM.

     • Bald Eagle

      Pojdi enkrat v Kitajsko in si oglej življenjski standard delavskega razreda v tej deželi, potlej pa nabijaj neumnosti.

     • neny

      saj v tem je fora. A te je kaj zabolelo zblojen amerikanc? jaz govorim o delavcih. JA?

     • Bald Eagle

      Saj tudi jaz ti govorim o delavcih v Kitajski. Živijo v neznosnih razmerah in hudem pomanjkanju osnovnih potrebščin za človeka dostojno življenje. To jim je prinesel socializem. Bedo in lakoto.

     • neny

      kaj ima to veze? budale so u center kapitalskih možganov. Z našim socializmom nimajo NOBENE ZVEZE. Tam je partija šminka, pri nas je bila demokratična realnost.

     • Bald Eagle

      Vaš socializem je že zdavnaj propadel. Doživel je pravi sramotni bankrot, ker so vas vodili (večinoma za nos) nesposobni in nepismeni bedaki. Ovce socialistične ste pa nasedale njihovim lažem. Kakšen je bil konec vaše zlagane pravljice ,vsi dobro vemo.

     • neny

      hm socializem ne potrebuje propada, kdor razume KAJ POMENI vzajemni kapital. JANŠA o njem nima pojma, zato pa je želel čimprej vse raztrgati na brezvredne koščke.

     • Bald Eagle

      Hvala Janši, da je uspel demontirat vaš blodni socialistični sistem in gnilo tvorbo po imenu sfrj.

     • neny

      ma nej jo ima…..veliko koristi ni. Ne zanj, ne za nas.

     • Bald Eagle

      Seveda da koristi še ni, ker imajo večinoma v Sloveniji oblast socialisti. Ko bodo oblast prevzeli kapitalisti, se bo življenjski standard ljudi začel drastično izboljševat, ker bodo gospodarski kazalci začeli kazat veliko gospodarsko rast.

     • Krtača 20

      Če bi bil ti revček tak mogotec nebi pršu v Slovenijo škrtart. Matr sm dobr povedu….

    • neny

     itak u q……živet ne date sistemci. 24 na 7 z enim lifom se ne da…. Kapitalci preko meje so vsi omejene budale. SAM DNAR, ELITA, DNAR…

     • Bald Eagle

      In večinoma vse kapitalistične države so uspešne. Življenjski standard v kapitalističnih državah je nekajkrat višji od katerekoli socialistične države, v katerih prebivalstvo večinoma živi v strašanski bedi in lakoti. To je ljudem prinesel vaš zblojen socializem. Bedo in lakoto. Preseli se v S.Korejo ali Cubo, pa boš lahko znova živela svoje socialistične sanje. Pa piši mi kako pismo, in opiši svoje sanjsko socialistično življenje.

 • Krtača 20
 • Bald Eagle

  Brez komunistov partizanov, ki so preganjali lasten narod, namesto okupatorjev, zagotovo ne bi bilo, saj so si od vseh odporniških skupin med vojno samo komunisti postavili kot cilj izvedbo revolucije, parizane pa so zlorabili za njeno izvedbo. Partizane je organizirala in vodila partija, nihče drug!

  Revolucija je pomenila krvav boj za vzpostavitev partijske diktature, ne pa demokratične oblasti. Torej antidemokracije, ne demokracije. Vse druge odporniške skupine so zagovarjale demokracijo, zato je parija z njimi obračunavala, jih prepovedala pod smrtno kaznijo že septembra 1941 in začela pobijati Slovence, ki ji niso bili povšeči in s tem namerno sprožila bratomoren boj.

  Hotela je imeti izključno absolutno oblast, nobene demokracije in vsega, kar je bilo s tem povezano takrat in je še danes. Tako je bilo zaradi nje pobitih sto tisoč Slovencev, ki so izgubili življenje na tej ali oni strani – vsi pa po nepotrebnem.

  • Krtača 20

   Bomo tvoje umotvore prebral na predvolilnih soočenjih JANŠA.

 • if

  Dva različna vira dokazujeta veleizdajo Tita&Njegovih komunistov v obliki podlo skrite kolaboracije z nacisti v končnici marca 1941, medtem, ko so beograjski demonstranti protestirali proti pristopu KJU k trojnemu paktu. To je bilo le deset dni pred napadom nacistov na KJU.

  Prvi vir je slovenski!
  SLOVENCI IN LETO 1941: http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:229… , stran 69 v sredini:
  Citat:
  “Partija je takrat (if…: končnica marca 1941, beograjski protesti proti pristopu KJU k trojemu paktu), po navodilih Dimitrova (generalni skeretar Kominterne) iz Moskve, obsodila ostra dejanja proti Nemcem, kot je bil napad na nemškegaambasadorja Von Heerena in razbitje nemškega prometnega urada v Beogradu, vkaterem je pod to krinko kraljeval gaulaiter NSDAP za Jugoslavijo Franz Neu-hausen in tam zaposloval agente RSHA.
  V Sloveniji je takrat bila v stalnem stiku s komunisti OJNS, natančneje, v stiku so bili z Borisom Kidričem in dr. Alešem Beblerjem.”

  Drugi vir je srbski!
  Takratne razmere povzema po dejstvih.
  “Resnica o 27. marcu 1941! Komunisti niso organizirali ljudi za protest. To je gnusna zgodovinska laž!” https://www.youtube.com/watch?v=efx-ki3WmpQ&feature=youtu.be

  • neny

   zato Tito ni j.ne Stalina in ne Hitlerja. Oba je poznal, kot svoj žep, zato je z njima tudi znal okrog riti u žep….Pa komu to razlagat, norcem se ne da…

   • Bald Eagle

    Churchill o Brozu:

    “Moja največja napaka v drugi svetovni vojni je bila podpora Titu in opustitev podpore Mihajlovićevim rojalistom. Titu sem verjel, zato tudi nosim krivdo, da je celotna Jugoslavija ostala v komunističnih rokah,” so belgijski mediji povzeli Churchillovo izjavo konec 45. leta.

    • neny

     slikajo se naj lepo s tem pokvarjencem Ch. Bravo stari.

     • stajerc5

      Tudi tista, da si se z galebjih peruti v Londonu ni upal na kopno je luskana, nje!?

     • Jovo Jamnica

      Kar konkretna množica Britancev ga je sprejela na kopnem… Filmali so Britanci!

      https://www.youtube.com/watch?v=x4RO7YO7uGw&ytbChannel=null

     • stajerc5

      Fake News, dvojnik, MI5, MI6…

     • Jovo Jamnica

      Kolk meljonof Britancof je ovi dvojnik na šajbo vrgo??? Kaj njihovo obveščevalno tut??? So MI5 preprečli atentat na dvojnika???

     • stajerc5

      Ahahaha, kaksen atentat, a si ti se kar pri Andersenu?

     • Jovo Jamnica

      Malo ti veš. So ga Broza hotli fentat v Londonu. Še na filmu se vidi diverzija. Je počlo in se skadilo, pa so fse fkup Britanci zataškali. Recimo, na Franca Ferdinanda v Sarajevu je ilo na gotofs kuj sedn atentatorof. Gavrilo je bil po vrsti šesti. Prvim petim ni ratalo…

     • stajerc5

      OK, hehehe, mater smo mel smolo….

     • Jovo Jamnica
     • stajerc5

      Par filmov z Bruce Willisom poglej,da bos razumel zakaj so dvojniki…, kak ti naj drugace razlozim?

     • Jovo Jamnica

      Preveč verjameš f holivucke filme…

     • stajerc5

      Imam se eno, ce kaj pomga: Glede nasega slosarja Joskota iz Kumrofca;
      Prstek tu, prstek tam, potem pa doma noce vecerjat!
      Ce ne ves za kaj gre, kar vprasaj, naj ti ne bo nerodno.

     • Jovo Jamnica

      Pa daj gor fotko Broza bres prsta. Ko bom vido in čekiro, da ni fotošop, te se bom prepričo. To, kaj neka Baba Vanga sanja, mene nea gane…

      http://www.hoaxorfact.com/celebrities/picture-of-jesse-owens-and-adolf-hitler-shaking-hands-at-the-1936-olympics-facts.html

     • Bald Eagle

      Zopet poješ slavospeve enemu najokrutnejših zločincev in morilcu vseh časov josipu brozu- enonogemu kumrovškemmu šlosarju!?

     • Jovo Jamnica

      Ne klobasaj. Nisn jas kriv, da so se Britanci udinjali diktatoru…

     • Bald Eagle

      Ti si kriv, ker se mu tudi sam udinjaš in ga še danes, ko vemo o njegovih zločinskih rabotah že skorajda vse, še vedno častiš in zagovarjaš. Tako njega, kakor vse njegove zločinske rabote.

     • Jovo Jamnica

      Nikol se mu nisn in se mu tut nikol nebom, ker sn Slovenc!

     • Bald Eagle

      Torej mi ta trenutek lahko mirne duše potrdiš, da je bil tito eden najhujših zločincev in morilcev, kar jih svet pomni.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Posredno je bil.

     • Bald Eagle

      Ok, Jovo, od sedaj naprej, upam, bova velikokrat lahko našla skupen jezik v najinih debatah. Me veseli, da si uspel nedvoumno pritrdilno odgovorit na moje vprašanje.
      Vsaj kar se mene tiče, je s tem odgovorom tvoja kredibilnost precej zrastla.

     • stajerc5

      Ce kdo, je Joza dokaz neverjetne sposobnosti laganja komunistov v popolnosti, kar je sicer bil glavni izpit v kumrovski soli, ampak, majstora nije niko stigao!

     • Jovo Jamnica

      To nima veze s tumarijami, kere pišeš…

     • stajerc5

      Sicer ne vem, kaj bi naj bile tumarije, ampak ti hocem samo povedati, da vecjega laznivca in bleferja ni svet videl, dokler ni “nekdo” z enim prstom vec ali manj prisel na Balkan. Da o ljudozerskih nesvrstanih sploh ne zacnem…

     • Jovo Jamnica

      Dokaze brale, dokaze na sunce…

   • stajerc5

    Tisti, ki je tako posten, da lahko nategne dva najvecja morilca v zgodovini, je pa verjetno tako zelo posten, da je se kardeljce rekal; Pobit vse, ki ne mislijo kot ti, Joza, ti, moje sve, ti tovaris, ce nama to grata, ga boma do smrti srala!!!
    Tako nekako bi naj to ostali nevednezi razumeli, to superlativo milijardnega zeparja sloserja, nje?

 • Tom Žnidarčič

  Kaj za eno potegavščino pripravljajo v SD, s tem ko so zamenjali poveljstvo SV!!! GEDER, jim je bil itak trn v peti, torej ZAKAJ? Svinjarija ki jo pripravljajo mora bit res velika!

  • Krtača 20

   Dol mi vis. Kermu korist vojska v Afganistanu?

   • Tom Žnidarčič

    Mojmu prjatlu, ki si je dol mal pufe zmanjšal.

    • Krtača 20

     Osebni interesi niso stvar države.

     • Den456

      Krtača pridi v vojsko, te bomo uporabili………. Za čevlje čistiti, ampak se bojim, da bodo potem rdeče barve.

     • Krtača 20

      A je Afganistan huda grožnja Sloveniji? I dont think so. Ampak za ameriko ups nato je pa treba rite brisat ne?

     • Den456

      Oprosti, nisem vedel, da si straniščna ščetka.

 • Krtača 20

  Jest ne vem kaj se plešasti orel tolk na glavo meče za janšo, če sam lahko kupi celo Slovenijo. Plešasti kdaj potem sledi nakup hehehehe A boš na socialni kredit uzel al kako? Al bo đuđička pomagala?

  • garfi

   Zaman se matraš s svojimi lažmi. Smo že vse obdelal. Noben te ne šlivi. Še otroc te nečejo zakrknjenca plešastga.

 • if

  Le 24 dni po napadu Stalinovih nacistov na KJU, so Stalinovi komunisti in Hitlerjevi nacisti 1. maja 1941 slavili na skupni paradi v Moskvi: https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8&feature=youtu.be

 • Bald Eagle

  Deklaracija CK-KPS, 16.9.1941, podpisan Boris Kidrič
  Strogo zaupno!
  Samo za organizacije partije!
  16.IX.1941
  Deklaracija CK – KPS
  K pozivu KPJ je CK zavzel sledeče stališče:

  CK se zaveda in povdarja da je pri sedanjem političnem položaju napočil čas za izvršenje socialistične revolucije.
  CK se zaveda da je globok prepad med KPS in med liberalci,
  krščanskimi socialisti in ostalimi politično usmerjenimi elementi v
  OF.
  CK se dalje zaveda da se mora na predvečer revolucije prenehati z
  vsako skupnostjo z meščanskimi elementi v OF, ker so to isključno samo
  protirevolucionarci in taki elementi ki so iz koristolubja prodali
  svoje prepričanje, in streme za gospodstvom v novi kapitalistični
  državi in ki nimajo nobenega razumevanja za delovni svet.
  V pravem spoznanju sedanje revolucionarne situacije CK sklene da se
  izvede sledeče nepreklicne ukrepe, ki so potrbni da se zmagovito
  izvede revolucija:
  1.) Vsi voditelji v OF, ki pripadajo kakšni meščanski smeri se morajo likvidirati.
  2.) Vsi veleposestniki, kapitalisti, industrijci in kulaki se morajo likvidirati.
  3.) Vsi voditelji in funkcionarji meščanskih strank, ki niso na delu
  v OF ali pri NOV in kateri ne bodo likvidirani tam, se morajo likvidirati.
  4.) Vse voditelje bele garde se mora likvidirati.
  5.) Vse voditelje plave garde se mora likvidirati.
  6.) Vse SS-ovce in gestapovce se mora likvidirati.
  7.) Vse intelektualce, študente in kavarniške političarje se mora likvidirati.
  8.) Vse duhovnike, ki so se izjavili proti delovstvu se mora likvidirati.
  9.) Vse bivše jugoslovanske oficirje, tudi one ki so pri NOV, se mora zapreti.
  10.) Vse duhovnike se mora zapreti. Cerkve ostanejo zaprte, iste se
  ne sme rušiti. Represalije se sme izvajati samo na drugih cerkvenih posestvih.
  11.) Vsa vojaška odposlanstva kapitalističnih držav, ki se nahajajo
  pri NOV se mora prisiliti da odpotujejo. Vsak daljni razgovor je
  prepovedan.
  12.) Vse osebe, ki se protivijo našemu osvobodilnemu boju se mora že
  sedaj tajno odpeljati in predati NOV. Iste se mora likvidirati samo v
  slučaju ako to situacija ali pa zunanji položaj zahtevata.
  13.) Vsi meščanski časopisi ne smejo izhajati. Radioaparate se mora takoj odvzeti.
  14.) Vsi javni uradi in vse življensko važne ustanove kakor tudi prometna središča se morajo
  takoj zasesti z oddelki NOV.
  15. Vsi ti ukrepi se morajo izvesti na dan, ki bo zato določen.
  16. Vse likvidacije morajo izvršiti posebni oddelki partije.
  Partijske organizacije na terenu in v oddelkih NOV morajo skrbeti za
  najstrožjo tajnost teh navodil.Samo najvažnejši stari člani,
  funkcionarji partije, smejo vedeti za ta navodila; samo ti so določeni
  za določitev krivcev.
  Živela socialistična revolucija!
  Živio Stalin, vodja vsega delovnega ljudstva!

  Za CK – KPS:
  Boris Kidrič

  • Krtača 20

   Zaman se matraš s svojimi lažmi. Smo že vse obdelal. Noben te ne šlivi. Še otroc te nečejo zakrknjenca plešastga.

   • Bald Eagle

    Vidim, da te resnica žge od znotraj navzven, kot vse komunistične bandite. Bolečina je tako neznosna, da se tvoje cviljenje sliši daleč naokrog. Še moj monitor na PC se trese od tvojega cvilečega stokanja.

    • Krtača 20

     Ful me žge ja. Sploh k ne vem od kod rodetu tolk dnarja za skromen dvorec s samo tepihom v vrednosti manjšega stanovanja plus črno gradnjo? A ti kej veš?

     • Anton

      Dobu je gnar k jee Kučkota u rit nažgal. Pedofil faršk!

    • stajerc5

     Krtaca je samo zajfo pobral v “ustanovi”, zato cvili…

     • stajerc5

      Za krtaco spodaj: Kaj se matras, ce si ze ene dve leti blokiran, krompir blesavi, se to si ne prides gor, ejejej, ma kak krompir, prava bosanska bukva!

   • garfi

    Zaman se matraš s svojimi lažmi. Smo že vse obdelal. Noben te ne šlivi. Še otroc te nečejo zakrknjenca plešastga.

 • garfi

  v kolikor ne bodo likvidirani na volitvah
  bodo komunajzli likvidirali Slovenijo
  DOL Z šarec-sd-desus-smc-zl-l-itd
  VSI SO ISTI

  • stajerc5

   Ne kompliciraj, tudi po volitvah se lahko “kaj” zgodi….

  • žogica

   Šarec je že na poti….

   • stajerc5

    Pa ne no, imas spet rdeco drisko?

    • žogica

     Če imaš rdečo drisko, pa hitro k zdravniku, lahko je nevarno.

   • garfi

    ….v norišnico

    • žogica

     A gre po tebe?

 • Krtača 20

  Isto laž v tem prispevku smo obdelal že pol leta nazaj. Zdej je pa tud triletnemu otroku že kristalno jasn da domobrančki, tercijančki, črnorokci in ostali posrančki tega kova lažete.

 • if

  13. maja 1941, 36 dni po napadu Stalinovih nacistov na KJU, Tito Hitlerejevemu Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  • ĐĐ Style

   Prisegam pri vsemogočnem bogu, da bom zvest, pogumenin svojim nadrejenim
   pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stopil pod
   poveljstvo velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in
   komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom, svoje obveznosti vestno
   izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta
   boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi bog pomagaj.

   • if

    Kolaboracija člana Kominterne Tita&Njegovih z nacisti je bila svobodna!

    Izpostavljena prisega domobranstva je posledica komunističnega terorja in nemške prisile. Ni svobodna! Dopušča jo mednarodno pravo. Zahtevale so jo razmere in Rösener.

    Domobranci so zahtevali in dobili odobritev za prisego od generala Mihajlovića, takrat uradno jugoslovanski vojni minister, ki je predstavljal prvo Jugoslavijo in njene formalno veljavne zakone.

   • if

    Vaša interpretacija je komunstična, prepojena z nepravom!

 • Krtača 20

  Kdaj se boste slovenski klerofašisti opogumli in šli v bruselj vprašat če vas izdajalčke izdajo za osvoboditelje? Komi čakam te face hehehehe

  • ĐĐ Style

   Še u Berlin si ne bi upali, res si nesrečen če te še prejšni gospodar (Švabo) ne mara.

   • Krtača 20

    Travme iz otroštva. Kokr Janez prav, nobena kol terapija ne bo pomagala. Pa tud skale bojo prej popokale.

 • Krtača 20

  Domobrančki a ste se vi tud izkrcal v Normandiji? Kolkr vem ste mel kontra pot – via ardžentina čof čof čof

 • Krtača 20

  Kje je zdej plešasta kura? A je šel na dowjones pogledat kako mu vsak dan penzjon puhti? Jutr me bo pa za burek fehtal hohohobo

  • ĐĐ Style

   Prišel bo dan, ko bodo na Ameriški zastavi farbali zvezde v rdečo.

   • Bald Eagle

    Ti in tvoji potomci tega ne boste dočakali.

    • ĐĐ Style

     Dej ga no srat čelavi, tonete, vsak dan globje.

   • Krtača 20

    Saj že farbajo. A bojo zgural še en let po šotorih okol mest? Tole ne bo dolg….

 • Aresnica

  Zgoraj na sliki ovčke -_- spodaj pišejo leve ovčke (nekatere so plačane)
  ——–
  Lep pozdrav

  • ĐĐ Style

   Živjo Olga

   • Aresnica

    Nisem Olga in Nisem peder-LGBT pedri oziroma bolniki me ne zanimajo.
    ________
    Lep pozdrav

    • ĐĐ Style

     Okejjjjjjjjjj Olga, nisi Olga in nisi peder, ker si navadna pederčina

 • sloustava

  Samo totalno sprijeni banditi lahko ostanejo racnodusni ob takih pomorih. Samo totalno izprijeni kucanisti se lahko volijo izprijence od levakov. Samo totalno izprijeni osebki ne socustujejo s pobitimi. Med njimi nedvoumno zastavo nosijo vsi, ki se kitijo danes, v 21.stoletju s peterokrako zvezdo. Samo najbolj izprijeni osebki so dovolj brezsramni, da svinjajo po tem portalu. Mednje nedvoumno sodijo krtace 20, kordesi, tomicke, makarovicke in povojni banditi! Srhljivo! Prosnja vsem, ki imate in imamo vest: zabrisimo te osebke na smetisce zgodovine in pojdimo na volisca!

 • Bald Eagle

  Slovenija je bila do druge svetovne vojne popolnoma enakovredna našim severnim sosedom in precej boljša od zahodnih, prav po zaslugi krščanskih strank, ki so nas vodile pod Avstroogrsko in v stari Jugoslaviji.
  Po drugi svetovni vojni smo krenili proti Uralu in se znašli na Balkanu. Ljubljana je danes središče Balkana – v vsakem pogledu.

  • ĐĐ Style

   O čem je tema, pedofiliji? Ne sledim sorry.

  • neny

   Ajd nazaj na Miami in SLOVENSKO zgodovino v roke. Zakaj nisi pa dol?

   • Krtača 20

    Pa če nima za burek. En desn nategun več je no.

    • neny

     MA TRI SINE, ki imajo. :=)

     • Bald Eagle

      Za tvoje dobro ti samo povem, da ne omenjaš mojih otrok, ker te popolnoma nič ne brigajo. Tudi jaz ne sprašujem po tvojem privatnem življenju in tvoji družini.
      Sva zmenjena?

     • Krtača 20

      Kaj boš pa pol? Še en burek pojedu?

     • Bald Eagle

      Tebi shootgun porinil v zadrekano danko in sprožil.

     • Krtača 20

      Ejej pa je šla fasada uglajenega poslovneža v franže
      ..
      Spet hehehe

     • Valter BraniSlav

      Ce bi on bil uspesen ameriski poslovnez bi razmisljal in pisal tako kot jaz.

     • Valter BraniSlav

      She se svoj SS# napis tuki.

    • ĐĐ Style

     A ni on kao neki zajeban poslovnež, zadnjič je trdil, da se je z
     ukvarjal z nekim tajnim poslom in da dobro pozna sistem islamistov.

     • Krtača 20

      Ja pa sina je z avionom pošilju na mene, pa z vudu bi me umoril pa z brazilsko kravato zadavu. Je pa navaden klerofašističen posrane. Driska na dve ure pa to….

     • ĐĐ Style

      Ja sem vedel, navaden larifari

   • Bald Eagle

    Neny, totalitarnega režima je konec. Kot pa opažam, ti še vedno mentalno živiš v totalitarni yugi, v kateri ste slovensko modro kri preganjali, pobijali in izgnali iz države. Ti časi so minili in ni ga fanatika socialističnega, da bo mene, slovenskega domoljuba in Slovenca po rodu izganjal iz Slovenije! Lahko kdo sicer poizkusi, samo mu že sedaj povem, da se mu v tem primeru ne bo dobro pisalo.

    • ĐĐ Style

     Kdo te izganja, če si sam šel v USA

    • neny

     TRIJE BRATJE

     Neki oče je imel tri sinove, ki jim je za dediščino zapisal samo eno hišo, en polovnjak vina, mačko, kozo, srp in enega bika. Ko je oče umrl, so sinovi začeli deliti. Najprej začno piti vino. Starejša brata sta imela mlajšega za norca, čeprav je bil bolj postaven kot pa onadva. Rekla sta mu: — Zdaj bomo pa vino pili. Ker si ti najbolj neumen, moraš svojo pipo najbolj spodaj zabiti, nato pa pij. Mislila sta si, da bo najmlajši spil drožje, onadva bosta pa zgoraj čisto vino pila. Srednji brat je zabil pipo v sredino, in nanje starejši pa zgoraj. Zdaj je mlajši brat legel pod pipo in jo odškrnil. Ko pa jo je odškrnil, se je drožje dvignilo, vino pa je teklo k dnu, kajti zgoraj so bile pene. Najmlajši je takso dolgo pil, dokler ni vsega spil, ko pa je že drožje teklo, je zaškrnil in dejal: — Jaz sem. se že napil, zdaj pa še vidva. Srednji brat odškrne pipo, toda vina ni. Odškrne pipo sta¬rejši brat, a vina ni. — Ti si vse spil, mu zažugata in se jezita. Znočilo se je in vsi trije so šli v eno posteljo spat. Naj-mlajši je moral za kazen spati na sredini, tako sta rekla starejša brata, zato ker je spil vse vino. Ker sta mislila, da bo zmrznil, sta še vso odejo nanj zmetala. Ponoči je bilo mlajšemu na sredi postelje zelo vroče; starejša dva je pa pošteno zeblo in celo noč sta vlačila nase odejo, ki jo je mlajši brcal s sebe. Ko so zjutraj vstali, je rekel starejši brat: — Mene je pa ponoči zelo zeblo. — Tudi mene, reče srednji. Najmlajši pa pravi : — Meni je bilo pa vroče. Tedaj sta bila starejša dva huda nanj, ker ni zmrznil. Nato so si takole razdelili očetovo dediščino: najstarejši dobi koso, srednji srp, najmlajšemu pa sta dala mačko in se norčevala iz njega. Tako so šli vsak s svojo dediščino po svetu. Pridejo do nekega travnika, kjer so z nožem kosili travo. Najstarejši brat se nasmeje in reče: — Kaj mi daste, če vam jaz vse to v eni uri pokosim. — Če pokosiš, ti damo sto rajnišev. Najstarejši začne kositi in zares dobi sto rajnišev na roko, zato pa jim je moral tudi koso pustiti. Gredo dalje in pridejo do njive, kjer so z nožem želi. Srednji brat se nasmeje žanjcem in jim reče: — Kaj mi daste, pa vam v eni uri vse požanjem. — Če požanješ, dobiš dvesto rajnišev. On požanje vse in dobi dvesto rajnišev na roko, srp jim pa pusti. Zdaj sta se starejša dva brata mlajšemu smejala, češ dzi ne more oddati mačke. Dobro! Gredo dalje in pridejo do krčne, kjer so gostje ravno jedli, krčmar pa jim je moral miši odganjati, da ne bi v skledo šle, toliko jih je bilo. – Jaz imam pa takšno stvar, reče mlajši brat, da vam ne tio treba varovati sklede pred mišmi. Koliko mi daste zanjo? – Šeststo rajnišev, pravijo vsi. Najmlajši spusti mačko na tla, ona hitro razpodi miši, jih hobije in se naje. Ko se je najedla, se je stisnila k mlajšemu hrzttL[ in po svoji navadi predla; vrbAn, vrbAn, vrbAn. Krčmar pa je bil Vrban in si je mislil: že zdaj pravi ta stvar, da bo potlej Vrbana jedla, bo pa prav mene pojedla. Ko so trije bratje odšli, ukaže krčmar, naj vse znosijo iz Diše, okna s slamo zaprejo in mačkov hišo zaprejo. Nato naj hišo zažgo, da bo mačka zgorela. Krčmar pa spleza na jagned poleg hiše, kajti si je mislil, če mačka ven pride, me ne bo našla. Res, hiša se vname, mački je bilo že hudo, pa je ska-kala od stene v steno. Naenkrat butne v slamo, s katero je bilo okno zaphano. Skoči skoz okno in po svoji mačji navadi naravnost na jagned, na kateri je bil naš krčmar Vrban. Ko je on to videl, se je prestrašil in padel z drevesa, ker je mislil, da gre mačka na njega. Mačka pa, ko je videla, da nekaj leti z drevesa, se je tudi prestrašila. Obrnila se je in zbežala za svojim starim gospodarjem. Tako je mačka pribežala za najmlajšim, ki je imel zdaj šeststo rajnišev pa še mačko nazaj. Sinovi pridejo do nekega gradu pa vprašajo, kaj pri njih delajo hlapci. Grofica jim odgovori: — Grofa varujejo, da ga ne bodo miši pojedle. Tedaj pa reče mlajši brat: — Kaj mi daste, če vam dam takšno stvar, da hlapcem ne bo treba varovati grofa. — Šeststo rajnišev, pravi grofica. Najmlajši ji da mačko, pa dobi šeststo rajnišev, tako da jih je imel zdaj dvanajsto. Nato odidejo. Ko so odšli, se grofica spomni, da je pozabila vprašati, kaj le-ta stvar jé. Hitro pošlje hlapca za njimi, naj jih vpraša, kaj ta stvar jé. Mlajši brat mu odgovori: — Vse, kar dobi. Hlapec pa je bil malo gluh in je razumel: konje in ljudi. Hitro je tekel nazaj in rekel grofici: — Ta stvar jé konje in ljudi. — To pa ni dobro, si misli grofica, pa že rajši to stvar po-ženem z gradu, kot da bi mi ljudi in konje jedla. Zares požene mačko z gradu. Mačka pa pribeži za svojim gospodarjem, tako je mlajši brat dobil mačko nazaj in še denarja je imel dosti. Zdaj gredo bratje domov in govore med seboj: — Zgradimo si hleve. V čigar hlev bo šel bik sam, tisti bo bika imel. Starejša dva brata zgradita lepa hleva, mlajši pa zveže uto iz vej. Bik se je zunaj pasel in ker so ga nadlegovale muhe, pa naravnost v senčno uto, lepih hlevov se je bal. Zdaj se je mlajši brat oženil, imel je mnogo denarja, ženo, bika in hišo. Starejša dva pa sta mu bila nevoščljiva, ker je bil tako bogat, pa mu zažgeta hišo. On na to nič ne reče, naloži oglje s pogorišča v vrečo in gre z njim v mesto. Pride do krčme in gre noter. Zunaj pa pusti žakelj in pravi : — Bog ne daj, da bi kdo odprl vrečo in pogledal. vanjo. Kajti to, kar je notri, se bo takoj v oglje spremenilo. Nato gre v hišo ter pije in je. Ljudje se pa zunaj niso mogli vzdržati, odprli so vrečo in zagledajo v njej oglje. Ko je najmlajši prišel iz krčme, je pogledal v vrečo, videl oglje — prej pa je slišal, kako so ljudje odvezali vrečo — in že začel tarnati in razgrajati. — Tiho bodi, saj ti bomo plačali, kolikor hočeš imeti, so mu rekli ljudje. — Potem mi morate vrečo napolniti z zlatom in s srebrom, je rekel. Napolnili so mu vrečo z zlatom in srebrom. On pa veselo gre domov in pokaže bogastvo bratoma. — Kje si neki to dobil? sta ga vprašala. — Tisto oglje sem prodal, ki je ostalo na pogorišču, ko sta mi vidva hišo zažgala, jima. odgovori. Hitro tudi onadva vsak svojo hišo zažgeta, pa neseta oglje v mesto naprodaj in hočeta tako kot brat, da jima za oglje napolnijo kupci obe vreči z zlatom in srebrom. Ljudje so se Jima smejali in rekli: — Le kateri norec vama bo za oglje dal toliko? Nista mogla prodati oglja in sta žalostna prišla domov. Mlajši brat pa se jima je smejal, kajti zdaj sta bila siromaka. Vzel ju je k sebi v nov dom in ju do smrti redil.

     • stajerc5

      A si ti mogoce Mladinsko knjigo kupila!?

    • Krtača 20

     Bald Eagle Krtača 20
     20 minut nazaj
     Tebi shootgun porinil v zadrekano danko in sprožil

   • stajerc5

    “Ajd nazaj na Miami in zgodovino v roke. Zakaj nisi pa dol?”
    Sedaj pa v slovenscini, prosim.

    • ĐĐ Style

     Čelavi je izkoristil klic v sili, še eno govno. Upam, da ti ni potrebno besede “govno” prevajat.

   • Valter BraniSlav

    On ni v Miamija ker ga v ZDA nihce ne bi placal zato da se smili sam sebi.
    Luzerjem je lazje v SLO

  • Tom Žnidarčič

   Tisti, ki ti oporekajo, so itak južni bratje! Mi jim še zmerom rečemo bratje, oni pa nam delijo izdajalce.

   • stajerc5

    Hmmm, poglej, moja “zlahta” je kompletna v Sloveniji. Ce bi pa ze bil kaksen brat cez Kolpo, pa tudi ne vem in tudi ne bom nikoli izvedel, ker sem se ze poslovil od oceta.
    Ce mi nekdo rece “zemljo” mu dam pa samo lopato v roke in je vrt “cakumpakum” urejen.

 • Krtača 20

  Ko desni jagenjčki umolknejo – rodetova žlahta v bistvu domobranci je na prvi svobodni dan ubijala civiliste v Domžalah. Mal rodetka vprašte.

  • ĐĐ Style

   Duhovščina je v vsej človeški zgodovini podpirala klavce in poskrbela za svoje lagodno življenje.

   • Krtača 20

    In kot vidiš bi blo danes isto.

    • ĐĐ Style

     Sami klavci

 • Krtača 20

  Črnorokci so prišli v hišo ponoči ko so ljudje spali in ubijali ljudi ko so ljudje spali. Tudi invalide. Ko so enefa črnorokca ujeli je zblebetal da jih je naročil Rožman. Rožman je seveda zanikal. Tako da marš gamad kletofašistična!

 • Krtača 20

  Ste vedeli da ima cerkev še vedno v veljavi nacistično pogodbo z Nemčijo? Ja res je. In je ne mislijo zamenjat. Vprašite rodetka klerofašista.

 • Valter BraniSlav

  Bla bla bla…
  Kdaj boste zacel delat namesto da stejete kosti in se smilite sami sebi lenobe lene?

 • Tom Žnidarčič

  Vsi bi si morali ogledat na NOVI TV današnji prispevek ob 20 in 10.

  • stajerc5

   Zakaj pa nisi prej povedal?
   Malo heca, ne zamerit!

   • Jovo Jamnica

    Kaj je blo na TV??? UFO na Antartiki??? Prek TOR nea morm TV gleat. Bom pol pogledo na preskok. Se splača???

    • stajerc5

     Pojma nimam,saj sem zgoraj napisal, ampak je ponovitev, vem pa ne kdaj, na zalost. LP

     • stajerc5

      Za tiste pod mano.
      Kak je to fajn, ko vas ne vidim, sedam komada iznenada u magli, heheheheeee…

 • Krtača 20

  Nacistična pogodba med Nemčijo in Vatikanom pa pravi da je vsak kler nemški državljan v trenutku ko tja vkoraka nemška vojska. Vidite, enkrat izdajalci, vedno izdajalci. Vprašite klera rodetka.

 • Valter BraniSlav

  Vam se spet ne da delat pa imaste grupno seanso smiljenja samem sebi
  Se mal vina pa boste prave slovenske pijandure

  • ĐĐ Style

   A ne vidiš, da imamo Happy Hour

   • Valter BraniSlav

    Yes… pasion po svetem bald eagle vreden Bachove muzike

 • MladiLiberalec

  To je fake načrt. XD Daleč od tega da bi komunisti ali partizani takoj po vojni pobili vse predstavnike tkz. meščanstva večje kmete itd. Nekateri so bili sprva celo v vladi Tita in Šubašiča. Pa da pobijejo vse duhovnike. Kr neki XD Vsi vemo da to ni res. V moji bivši občini so vsi taki preživeli. Ne rečem pa da niso imeli kakih problemov. Posebno takoj po vojni.

  • stajerc5

   Kako bi ti povedal, brez da te prizadenem, hmmm.
   Vsak tvoj komentar, res, vsak, je tako umetno, tako prisiljeno, brezdusno, lesensko, prazno…, napisano, da je cas, da ti povem, da ne mores biti interesanten prav nobenemu. Mislim, da nisi zanimiv niti levi niti desni, niti—prav nobenemu. Vse je v stilu osmosolca, z nalogo: Napisi spis!
   Torej, spremeni nekaj ali pa se posvetuj z nekom, da ti da par nasvetov. To kar das sedaj od sebe ni ne tic ne mis, drugace povedano: Ena sama katastrofa!

   • MladiLiberalec

    Preberi moj novi komentar zgoraj pa boš videl nekaj še kako NOVEGA.

 • MladiLiberalec

  Sedaj pa resničen načrt. SS je nameravala v svojih taboriščih POBITI KAR 200.000 SLOVENCEV! To je jasno zabeleženo v Treblinki in to tam pokažejo tudi turistom. Poveljnik operacije Reinhard Odilo Globočnik je bil mešanega slovensko-nemškega rodu. Delal pa je pod komando Himmlerja. Verjetno je tudi on kaj prispeval k temu strašnemu načrtu SS. Načrt se verjetno nanaša na Gorenjce in Štajerce ki so se upirali nacizmu znotraj meja Reicha. Grozilo jim je strašno genocidno čiščenje ki so ga preprečili le zavezniški uspehi.

  Jeseni 1943 ko je bila operacija Reinhard končana je Globočnik prišel na Primorsko v Trst in nadaljeval preganjanje Judov ter slovenskih pa tudi italijanskih partizanov in pristašev OF. Njemu neposredno podrejeni so bili tudi primorski domobranci.

  • Matija

   Zelo dobro. Redko kdo pozna izdajalsko pizdo Globočnika

 • Krtača 20

  Ko bo rode klečal v blatu z rakrečenimi nogami na 27.april in izvedel mašo za padle borce nob, pol bom pa počas mogoče verjel v spravo. Do takrat vas je pa treba domobrančke jebat….na suh….

  • Matija

   točno tako, ampak jebat za to da bodo trpel, ne da se bodo razmnožval…

 • Krtača 20

  Pišem v moj zapisnik plačanih ur za baldeagle – ko bald eagla sprovociraš, postane janez janša al pa tomaž majer kva pa vem….

  • ĐĐ Style

   Baje imamo jutri nakazilo za FEB

 • ĐĐ Style

  Čestitam desnica že eno(1) uro niste omenili islamistov v povezavi s komunisti.

  • Krtača 20

   Uffff zdele je pa tole čudn. Družjo se z romsko mafijo (dokumentirano). V džamijah pa radi klim montirajo. Kje so potem kaj boljši? Pri đuđu kreditu?

   • ĐĐ Style

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  • Valter BraniSlav

   Pa tudi gejev ne
   Se vidi da tega ni napisal Franci Danko

 • radames

  Nekako 68 let pozneje pa se pojavi takale anonimka. Je kakšna podobnost z navodili za likvidacije in akterji obeh zadev?

  Anonimka: Zveza borcev pripravlja državni udar?
  Objavljeno: 25.02.2013 20:18
  Avtor: P. J.

  Ključne besede: ZZB NOB, državni udar, Mitja Klavora, vlada, MNZ

  »Na Vrtači se pogosto odkrito govori o tem, kako bi bilo treba »tistega dolenjskega fašista« pospraviti, pa bo spet vse, kot je treba,« piše v pismu.

  LJUBLJANA – Pod okriljem organizacije ZZB naj bi potekale dejavnosti, ki spominjajo na oblike državnega udara, poroča Siol. Anonimno pismo pa smo prejeli tudi v našem uredništvu. V njem med drugim piše, da operativni štab vodi sekretar Zveze borcev (ZB) Mitja Klavora. Odbor naj bi bil oblikovan po prvem krogu predsedniških volitev, pomisleke v zvezi z dogajanjem pa naj bi imeli tudi nekateri vidnejši člani ZB. Pismo so prejeli nekateri člani vlade in na MNZ, ki naj bi bili o tem že obvestili tožilstvo in osebe, ki so v tem pismu omenjene, še poročajo.

  Zbralo se jih je že 4000

  V pismu je zapisano, da so v odboru razdelili Slovenijo na vzhodno in zahodno cono. Prvo naj bi nadzoroval Zlatko Halilović, drugo pa Vinko Breznik. Odrede, ki jih pospešeno ustanavljajo, naj bi sestavljali mlajši člani Združenja za vrednote NOB, ki imajo v posesti tudi orožje. Na čelu teh odredov naj bi bili mlajši upokojeni miličniki in pripadniki službe državne varnosti in nekdanji oficirji JLA. Do konca januarja naj bi se jih zbralo že 4000. »Novačijo tudi aktivne miličnike in vojake, pri tem bi na tesno sodelovali s posamezniki iz sindikatov, te pa vključujejo na posebne spiske.«

  »Operativni štab se sestavlja na Vrtači v Vili ZZB, občasno pa tudi v lovski koči na Toškem čelu pri Ljubljani in lovski koči blizu Gotenice na Kočevskem, pa menda tudi doma pri Haliloviću na Koroškem ali pa Štajerskem.« Operativni štab naj bi vodila posebna svetovalna skupina, ki jo sestavljajo člani vodstva in simpatizerji ZZB s posebnimi izkušnjami, predsednik Janez Stanovnik, general Kocjan, general Gorjanc, general Podbregar in Ljubomir Bavcon, pa predsednika miličniške veteranske zveze Sever Molan in vojaške zveze general Lipič, svetovalec nekdanjega predsednika Franjo Perčić in še nekateri.« Navaja tudi, da naj bi se enega srečanja udeležil tudi France Bučar, s Stanovnikom pa naj bi o tem govoril tudi Janez Zemljarič.

  Sodelujejo v demonstracijah

  »Na Vrtači se pogosto odkrito govori o tem, kako bi bilo treba ’tistega dolenjskega fašista’ pospraviti, pa bo spet vse, kot je treba. Zadnje tedne se kot imena za odstranitev omenjajo predvsem minister za obrambo in policijo, načelnik generalštaba, načelnik Veniger in še nekateri ministri. Vmes bi za kamuflažo nekateri dodali še Jankovića ali Viranta. To menda govorijo bolj za šalo.« Nadalje je zapisano, da omenjajo tudi Damirja Črnčeca, direktorja Sove, in da ima organizacija svojo celico v Sovi in specialistični enoti policije, ki varuje ministra in politike. »Na podstrešju Vrtače je neka naprava, prek katere prestrezajo vse telefonske pogovore v centru mesta. Za to skrbi ekipa Podbregarja.«

  »Članom odredov se govori, da se je treba organizirati, da obranijo vrednote NOB in preprečijo fašizem, ki ga uvaja desničarska vlada Janše. Za kaj se organizirajo konkretno, se ne govori, bolj ugiba, naj bi pa vsi vedeli, ker so prebrani. Člani odredov sodelujejo na večjih demonstracijah predvsem v Ljubljani in Mariboru, manjših krajev se izogibajo, da se ne bi preveč razkrili.« Avtor je še zapisal, da imajo napotke, naj se ne izpostavljajo in naj ne bodo nasilni. Prisotni pa morajo biti tudi na večjih borčevskih prireditvah, da varujejo starejše tovariše. Komandirji so menda odredom dali navodila, naj bodo pripravljeni, saj naj bi se marca ob določenem signalu morali zbrati.

  »Debilni Gorenak in nasilni Pličanič«

  Če kaj, potem gotovo drži to, da je Klavora nasprotnik zdajšnje vlade. V govoru, ki ga je imel 24. decembra lani na Tisju, je dejal, da »aktualna oblast ob nepopolni legitimnosti ustvarja razmere zastraševanja, pritiskov, državnega nasilja, laži, prevare in izključevanja. Kdor je s prevaro prišel na oblast, vlada z lažjo, prevaro in silo!«

  Zaključil je tako: »Predsednikom veteranskih združenj debilni Gorenak in nasilni Pličanič (od kod le se je vzel, kje je bil doslej?) grozita s kaznimi in državno represijo. Dragi prijatelji, tovarišice in tovariši, zver, ki se je plazila po Evropi in naših krajih, je spet tu. Plazi se po domačih krajih, po naši domovini in po Evropi. Naši predniki so nam z dejanji pokazali, kako je treba s takšno zverjo, in poduk moramo upoštevati.«

  • Krtača 20

   Tole pesnitev je pa spisal pesnik grimsgobls a ne? V sds res rabite druge tablete.

  • šmentanamuha

   A to so bile tiste formacije, ki smo jih takrat videli na demonstracijah. Stvari postajajo jasne?

 • Krtača 20

  Ja desni, al se boste sami v red dal, al pa vas bomo državljani. Izbira je vaša. Pa fajn razmislte kaj tale stavk pomen za vas.

  • šmentanamuha

   Ne gobcaj u tri krasne, kreatura.

 • Bald Eagle

  Še enkrat bom prilepil post za vse tiste, ki tako brezglavo častijo komunizem in njihove akterje.

  Deklaracija CK-KPS, 16.9.1941, podpisan Boris Kidrič
  Strogo zaupno!
  Samo za organizacije partije!
  16.IX.1941
  Deklaracija CK – KPS
  K pozivu KPJ je CK zavzel sledeče stališče:

  CK se zaveda in povdarja da je pri sedanjem političnem položaju napočil čas za izvršenje socialistične revolucije.
  CK se zaveda da je globok prepad med KPS in med liberalci,
  krščanskimi socialisti in ostalimi politično usmerjenimi elementi v
  OF.
  CK se dalje zaveda da se mora na predvečer revolucije prenehati z
  vsako skupnostjo z meščanskimi elementi v OF, ker so to isključno samo
  protirevolucionarci in taki elementi ki so iz koristolubja prodali
  svoje prepričanje, in streme za gospodstvom v novi kapitalistični
  državi in ki nimajo nobenega razumevanja za delovni svet.
  V pravem spoznanju sedanje revolucionarne situacije CK sklene da se
  izvede sledeče nepreklicne ukrepe, ki so potrbni da se zmagovito
  izvede revolucija:
  1.) Vsi voditelji v OF, ki pripadajo kakšni meščanski smeri se morajo likvidirati.
  2.) Vsi veleposestniki, kapitalisti, industrijci in kulaki se morajo likvidirati.
  3.) Vsi voditelji in funkcionarji meščanskih strank, ki niso na delu
  v OF ali pri NOV in kateri ne bodo likvidirani tam, se morajo likvidirati.
  4.) Vse voditelje bele garde se mora likvidirati.
  5.) Vse voditelje plave garde se mora likvidirati.
  6.) Vse SS-ovce in gestapovce se mora likvidirati.
  7.) Vse intelektualce, študente in kavarniške političarje se mora likvidirati.
  8.) Vse duhovnike, ki so se izjavili proti delovstvu se mora likvidirati.
  9.) Vse bivše jugoslovanske oficirje, tudi one ki so pri NOV, se mora zapreti.
  10.) Vse duhovnike se mora zapreti. Cerkve ostanejo zaprte, iste se
  ne sme rušiti. Represalije se sme izvajati samo na drugih cerkvenih posestvih.
  11.) Vsa vojaška odposlanstva kapitalističnih držav, ki se nahajajo
  pri NOV se mora prisiliti da odpotujejo. Vsak daljni razgovor je
  prepovedan.
  12.) Vse osebe, ki se protivijo našemu osvobodilnemu boju se mora že
  sedaj tajno odpeljati in predati NOV. Iste se mora likvidirati samo v
  slučaju ako to situacija ali pa zunanji položaj zahtevata.
  13.) Vsi meščanski časopisi ne smejo izhajati. Radioaparate se mora takoj odvzeti.
  14.) Vsi javni uradi in vse življensko važne ustanove kakor tudi prometna središča se morajo
  takoj zasesti z oddelki NOV.
  15. Vsi ti ukrepi se morajo izvesti na dan, ki bo zato določen.
  16. Vse likvidacije morajo izvršiti posebni oddelki partije.
  Partijske organizacije na terenu in v oddelkih NOV morajo skrbeti za
  najstrožjo tajnost teh navodil.Samo najvažnejši stari člani,
  funkcionarji partije, smejo vedeti za ta navodila; samo ti so določeni
  za določitev krivcev.
  Živela socialistična revolucija!
  Živio Stalin, vodja vsega delovnega ljudstva!

  Za CK – KPS:
  Boris Kidrič

  • Krtača 20

   No a vidiš pezde domobransko si že spet začel. Sem ti povedal da tvoje janša lepljenke nikdar ne bojo postale resnica! Oddrajsej se!

   • Matija

    Lej a ga vidiš, ne more in ne more iz svoje kože pa dobro ve, da s tem ne bo nič dobrga naredil kvečjemu priliva olje na ogenj. In tako s eod morebite sprave smo oddaljujejmo.

    • Krtača 20

     Kaj čmo tak bedak je janez janša….

     • Matija

      Ponaredek

      Izmišljeni dokument o zločinih komunistične partije

      Po
      spletu kroži faksimile dokumenta »Deklaracija CK – KPS«, s pripisom
      »Strogo zaupno! Samo za organizacije partije!« ter z datumom 16.
      september 1941. V njem piše, da je »čas za izvrševanje socialistične
      revolucije«, nato pa je navedenih šestnajst »nepreklicnih ukrepov«; gre
      predvsem za seznam, koga je treba likvidirati in koga zapreti. Dokument
      naj bi dokazoval, da je partija zelo kmalu sklenila likvidirati vse
      »veleposestnike, kapitaliste, industrijalce«, »duhovnike, ki so se
      izjavili proti delavstvu«, vse voditelje OF, »ki pripadajo kakšni
      meščanski smeri«, in še številne druge.

      Revolucija je bila krvava, a ta dokument je ponaredek. To je
      takoj jasno vsakemu študentu zgodovine, trdi profesor zgodovine na
      Filozofski fakulteti v Ljubljani dr. Božo Repe. »Jeseni 1941 je nastajal
      program Osvobodilne fronte in takrat so iskali nacionalne kompromise,«
      pravi. Dokument na primer poziva k likvidiranju voditeljev Bele garde,
      čeprav je ta nastala šele poleti 1942. Zelo izstopa tudi navodilo, da se
      morajo takoj odvzeti radioaparati. Zakaj bi potem Osvobodilna fronta
      novembra 1941 ustanovila Radio Kričač? Tudi podpis Borisa Kidriča je
      očitno ponarejen. Repe podrobnejše analize ni opravil, a je prepričan,
      da bi se izkazalo, da je narobe še veliko več.

      Ta papir že od aprila lani objavljajo pisci na forumih
      slovenskih novičarskih spletnih portalov, kadar želijo podkrepiti
      trditve o pokvarjenosti komunistične partije. Znašel se je celo v
      spletni enciklopediji Wikipediji. Zakaj bi si kdo izmislil likvidacijske
      sezname komunistične partije, jih natipkal s pisalnim strojem in
      faksimile objavil na spletu?

     • Bald Eagle

      Repe ni kredibilen, temveč režimski “zgodovinar”, kateremu ne gre verjeti, vsaj kar se naše polpretekle zgodovine tiče. Ta osebek je strašansko pristranski, njegova razlaga zgodovine pa zlagana.

     • Matija

      In smo spet na začetku…..kdo pa je kredibilen?

     • šmentanamuha

      Kučanov pes Repe zagotovo ne.

     • Matija

      A pol so vaši psi bolj kredibilni?

     • šmentanamuha

      Ne vem, koga misliš. Če kdo spregleda svojo zmoto in zablodo, je človeško, da se mu to oprosti. Zato jaz tistih, ki so se obrnili stran od Partije ne obsojam. Potem ne moremo nikomur nikoli oprostiti. Jaz sicer ne morem soditi o teh strašnih dogodkih, ker nimam nikogar med temi iz čiste morilske sle pomorjenimi, vsaj doma nikoli ni nihče pripovedoval. Lahko pa se vživim v usodo teh ljudi. zato sem šla gledat film Rudar, ki to grozoto sicer samo nakaže, ampak dovolj, da se zdrzneš in se v tebi prebudi globok nemir in te oblije srh ob spoznanju, da so še žive ljudi zazidavali v rove za tremi zidovi. Kakšna pošast moraš biti, da se temu posmehuješ in triumfiraš. Kolikor je padlo plemenitih življenj za našo domovino, toliko so komunisti njihove žrtve s svojo bestialno nečlovečnostjo zasvinjali. Teh oseb ne moremo šteti med človeško vrsto, to so navadne pošasti, ki se hranijo s krvjo.

     • Matija

      Jaz imam dva umojena svojca, ki sta bila žrtvi na Sv. Urhu v imenu kristusa kralja, katoliške cerkve, za pet ran naj crkne partizan,….. in podobno. No, kaj si naj jaz mislim?

     • šmentanamuha

      Gre za to, da moramo tisti, ki danes razpravljamo o tem iz toplega zavetja, pokazati sočutje do zverinsko pobitih, in biti toliko pri pameti, da si česa takega ne želimo ponoviti. Sicer so bile vse žrtve zaman. Dogodkov ne moremo spremeniti in mrtvih obuditi, zato pa se moramo zavedeti, da je za skupno sobivanje potrebna medsebojna komunikacija, v kateri je dovolj prostora za vse sogovornike.

      Povojni pomori so čisto dejanje Zla. Partijska navodila za likvidacijo slovenske inteligence, podjetnikov in večjih kmetov so osebna izkaznica Zla. V tem ni nobenega triumfa zmage, ne dostojanstva, ki so ga poznali vitezi in samuraji. To je bestialnost demonskih duš, Fromm bi rekel nekrofilov (beri knjigo Človekovo srce), ki edino zadovoljstvo občutijo v trenutku smrti drugega, ko mu jemljejo življenje. To so mrtve duše, ki so nesposobne za kreacijo, zato ne prenesejo živih, uspešnih ljudi, ob katerih se počutijo inferiorno. In pokorijo jih lahko samo s smrtjo in uničenjem. Človek Božji, stopi par korakov nazaj, da boš videl širšo sliko.

     • Matija

      Hočeš reči, da medvojni pomori pa niso dejanja čistega zla? So ljudje, ki so bili umorjeni med vojno, kaj manj umorjeni in mrtvi od ljudi po vojni?

     • šmentanamuha

      Pogovor s tabo je zapravljanje časa. Kdor noče videti in slišati, temu ni pomoči.

     • Matija

      Jest hočem videti in slišati zato mi odgovori na vprašanje

     • Tone

      Zgodovinarja lahko ocenjujejo le drugi zgodovinarji, ki se ukvarjajo z drugim obdobjem. Tvoja ocena je ideološka in zato lahko le pristranska.

     • šmentanamuha

      Ne trudi s to zvijačo, dejstva so premočna. Res si usmiljenja vreden.

     • šmentanamuha

      Vidva sta verjetno stara partijca, ker postaneta cela žolčna ob dejstvih, ki partijo in medvojno in povojno obračunavanje pokaže v drugačni luči, kot je učila povojna šolska doktrina. Če ne bi bila taka zombija, bi se ob tem, kar je Baldi zapisal in piše tudi v časopisu iz leta 1944, vsaj malo zamislila. Tako pa poskušata o teh grozodejstvih še duhovičiti. Pomilovanja vredno. Sicer nista edina, saj imata še nekaj podpornikov: neny, tetka, cepec, dvospolni Fogl in še nekaj vas je mrtvih duš …

     • Matija

      In zakaj misliš da bi se moral zamišljevat nad ponarejenimi dokumenti?

     • šmentanamuha

      Če nekaj ne odgovarja tvoji resnici, razglasiš to za ponaredek. Kako preprosto.

     • Matija

      Nisem jaz tega napisal, to je Repe napisal. Aja, če ne odgovarja tvoji resnici je pa Kučanov pes. Kako preprosto.

     • Tone

      Če nekaj odgovarja tvoji resnici pa ni važno, če je ponaredek. Kako preprosto.

     • šmentanamuha

      Je tisti časopis iz leta 1944 tudi ponaredek?

     • Tone

      Časopis ne, je pa članek lahko neverodostojen. Poleg tega tam ni nobenega dokumenta, ki bi lahko bil ponaredek. Ali je zate vse, kar je napisano v kakem časopisu dokaz, ali samo tisto, kar ti odgovarja?

    • Bald Eagle

     Ko si boste priznali vse grozote, ki so jih počeli vaši komunistični idoli, bo sprava le še formalnost.

     • Matija

      Bomo hkrati priznavali kaj so počeli komunistični idoli in klerofašistični idoli ali pa nikoli

   • Poštenje velja

    Tudi vasa resnica je postala
    Prasica kot ti.

   • Aresnica

    A boli – BUTALC

   • šmentanamuha

    Tipična reakcija starega partijca.

 • Krtača 20

  No plešasti lepo spančkej. Sicer bo spanec bolj nemiren in ob prižgani svečki ker nikol ne veš kdaj te bo kak partizan čopnu. Pa vseen.. Lepo da smo spet cel portal razkrinkal in dokazal laži ki jih širi.

  • macon

   Krtača, malo spucaj sekret v umobolnici iz katere se oglašaš.

   Svašta.

  • Poštenje velja

   Toži novo 24 za [email protected]!!

   Vasih hostrskih lazi je dovolj.
   Banditi zvezdaski.
   Smrt komunizmu.

 • Aresnica

  Rabimo krtače – sam ne butalske oziroma leve –

  Lep pozdrav

  https://twitter.com/Butalci_si

 • Bald Eagle

  Demokratična, samostojna in svobodna Slovenija temelji na vojni za samostojnost leta 91, na zmagi nad JA, na zmagi nad komunizmom!
  Na partizanski »zmagi« temlji samo gnila in nedemokratična SFRJ, to pa ni nič drugega, kot Jugoslavija pod komunistično diktaturo. Povsem enakovredna država fašisticni Italiji, nacistični Nemčiji, frankistični Španiji, komunistični SZ…
  Brez komunistov bi Jugoslavija bila tesen zaveznik zahodnih sil, pa tudi enotni bi bili. V tem primeru pa bi nam zahodne sile rade volje podelile Trst, Gorico…
  Ko pa so zavezniki že morali izbirat med novo komunistično in nedemokratično državo Jugoslavijo in novo demokratično Italijo pod njihovo kontrolo, je pa že vsem jasno, zakaj so se tako opredelili pri začrtanju meje.

  • Matija

   Evo, pa smo zopet na začetku. Nikoli ne bomo prišli skupaj.

   Glede meje Italija-KJU, ki je potekala preko Postojne bi verjetno ostala tam, če bi Slovenija bila na nacistični strani namesto na zavezniški.

   • Bald Eagle

    Sedaj pa res ne vem ali si dejansko zabit ali pa se zabitega delaš. Kdo govori o nacistični strani Slovenije? Govorim o tem, da bi morala Slovenija po končani vojni sprejet demokratični večstrankarski sistem po vzoru vseh evropskih držav in omogočit vsaka štiri leta demokratične volitve, na pa uvest enopartijsko diktaturo pod vodstvom ene in edine komunistične partije. Sem bil sedaj dovolj jasen? Ali pa ti zagovarjaš enopartijski totalitarni režim, ki je temeljil na diktaturi. Če si privrženec zadnjega, potem nima smisla, da najino razpravo nadaljujeva, ker potem stojiva na popolnoma nasprotnih bregovih.

    • Matija

     Glede družbenega sistema je meni vseeno a več partij, dve pariji, samo ena ali pa nobene. Tudi demokracija ima svoje minuse in pluse tako kot kak drug družbeni sistem; za vse itak nikoli ni prav. Če kažeš na skandinavski tip demokracije, mi je ta všeč, če mi pokažeš srednjeameriški tip demokracije, jo kar sam mej.

     • Bald Eagle

      Sva končala na tej točki. Z antidemokratom, ki na tak ali drugacen način ni sposoben obsoditi enopartojske diktature, v kateri so bile dokazano kršene vse človekove pravice in temeljne svoboščine. In ta ista partija je dokazano enopartijski totalitarni režim vzdrževala z hudo represijo in terorjem nad lastnim narodom. Kdor tega ni zmožen javno in ostro obsoditi in tak režim celo opravičuje, s takim sem jaz za vedno končal, ker take ljudi strašansko preziram.
      Nisi vreden mojega časa za debato, ker je s takim osebkom brezplodna.
      Komunistični režim ti je na žalost opral glavo in si podlegel strašanski indoktrinaciji.

     • Matija

      No in na tej točki si dokazal svoje butasto enoumje, ker favoriziraš le lastni prav. Samo tako je prav kot ti rečeš in nič drugače. Samo demokracija je zate zzveličava in to je, kljub temu, da smo vsak dan priča mnogim krivicam, ki se dogajajo v demokracijah ali zaradi demokracij. Isti si kot komunajzerji le da v drugo smer. Mene boli krurac kako se družbenemu sistemu reče, važno je, da krepka večina ljudi zadovoljnih in da se jim dogaja čim manj krivic.
      Kar se mene tiče sva že davno zaključila, ker sem te že precej dobro spoznal. Naslednjič se bova verjento gleda skozi puškine cevi.

    • Kapodistrias

     Priporočilo Eaglu: ne se mučiti s kreteni!

     • Bald Eagle

      Sprejeto. Vsaj delno bom tudi upošteval tvoje priporočilo, ki je na mestu.

    • Tone

     A se ti ne zdi malo prepozno zgodovino urejati za nazaj.

   • mirakolo

    Če OF ne bi bila komunistična, bi verjetno bila Trst in Gorica z okolico Slovenska! Menim, da ni primerno, da se pri komentiranju uporabljajo nespodobni izrazi in sem za to, da se take “komentarje” izbriše. Piše naj se le o dejstvih in njihovi verjetnosti, ter prepričanju.

    • Tone

     A si prepričan, da bi OF sploh bila, če ne bi bila komunistična.

 • cosmosjasnovidec

  To pa ni navedeno,da so rdečuharski komunajzerji še preden so pobili vse moške spolno zlorabili,ker so imeli nekakšno nagradno tekmovanje za katerega so bili nagrajeni ob največjem številu nabranih točk.
  Tako so tudi uveljavili pedofilstvo ter buzerantstvo katero se je ohranilo pri njih še dandanes,ko hočejo javno uveljavljati svoje LGBT pravice.
  To je še en dodaten razlog,da se te istospolneže pohodi kot črve v katero regijo tudi spadajo.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • janko

  Mislim, da na sliki koga poznam. To so preprosti ljudje, pač sprejemajo spomin na našo zgodovino, ne razglabljajo. Tisti stari so pa intelekt, živi boljševizem. TI nosijo VSO odgovornost – za njih in take je pa obvezna LUSTRACIJA!

 • Polde

  En sam dolg cajt vas je !

  • Olga_10

   Zgodovina se zaradi nepoznavanja zelo rada ponavlja – poglejte samo Balkan. Zanima ne, če vam bo dolgčas tudi tedaj, ko boste vi ali vaši bližnji v enaki situaciji!

   • Polde

    In sedaj bo bolje, ker se to piše že od same ustanovitve portala naprej. Jaz in moji ne bomo v taki situaciji, ker smo se in se bomo borili za svojo zemljo in ne bomo kolaborilali z nikomur. Skupaj bomo s tistimi, ki enako branijo svoj kos slo zemlje.

    • radames

     Sem te blokiraj malo preje. Še reset naredim in te ni več.
     Zbogom!

   • radames

    Ja, Olga! Nepoznavanje in NESOJENJE zločincem. Niti enemu v vsej Jugoslaviji po 2. vojni niso sodili. Zato se je morala prebuditi Evropa, točneje EU. Zato so v Haagu ustanovili mednarodno sodišče za sojenje zločincem za zločine, ki so jih storili v bivši Jugoslaviji v letih 1991-1995 (Srebrenica!). Tudi zaradi tistega nesojenja je bilo ustanovljeno haaško sodišče!!!

  • šmentanamuha

   Ah, ti umori so res dolgočasni. Toliko jih je, da se nam ne ljubi več o tem brati. Dajmo rajši kakšno veselo zapet.

 • Aichmbsi

  Že na daleč se vidi da je članek in “dokazi” čista laž. Res se je pobijalo ampak ne na tak način, večina cetnikov katerih niso pobili Ndh ustaši je lahko odšlo, ogromno jih je ostalo.
  Da se je vatikanske duhovnike namerno in vse povprek do zadnjega pobijalo pa vam Itak ne bo nihče verjel.
  Če pa že sami pišite neke dokaze poskrbite da ne boste mešali zvezne besede novejse in starejše slovenščine.

 • Jovo Jamnica

  Joj, joj, joj… Poglejte si še enkrat dokument. Danes je zamegljen, ker smo odkrili prevaro s falsifikatom. Ajajaj, uredništvo Nova. Nismo krivi pisci komentov! Pa pustite tale post objavlen tukaj vsaj nekaj minut… prosim.

  • anton-tonček

   …jovo…kaj odkrivaš…- bi se vrnil v tiste čase…- KJE BI BIL jovo…-in s kakšnim dejanjem bi ubežal nožu, sekiri, kladivu…- me resnično resno zanima…

   • Jovo Jamnica

    Tvoji želji ni moč ugoditi…

 • anton-tonček

  Sploh kdo je lahko ubežal 1111% smrti…
  -bila zelo tanka nitka…
  Resnična groza…- še veliko bolj grozno, kot si sploh lahko predstavljaš…
  Najhujše je, da potomci teh naj-naj bitij…-grozot je premila beseda, še danes vladajo…
  -..in to preko lastnih vzgojenih potomcev…..
  …IN NIČ SE NE ZGODI…, pa to se ŠE ni zgodilo na celotni obli…
  ŠE DANES VLADATI…
  -…resnično več kot groza….
  -..

  • Jovo Jamnica

   Dejstvo je, da je Nova objavila falsifikat iz pogrošnega hrvaškega portala, ki vsebuje delni prepis v ZDA natisnjega članka iz leta 1944. Članek je izšel 10.oktobra 1944 v časniku Ameriška domovina (Slovenian morning daily newspaper).O kakšnem dokumentu ni govora.

   • Bald Eagle

    Dejstvo je, da se je vse to kar je objavljeno v tem dokumentu tudi v resnici dogajalo. Več kot 600 do sedaj najdenih grobišč po celi Sloveniji to tudi potrjuje. Pa dokument gor ali dol, ostanki najdenih trupel govorijo sami zase.

    • Jovo Jamnica

     To se lahko danes objavi tudi brez falsifikatov.

     • Bald Eagle

      Ali gre za falsifikat ali ne, nisva ne ti, kakor tudi ne jaz pristojna, da o tem sodiva. To je delo strokovnjakov tega področja.

     • Jovo Jamnica

      A tako. Ne morem sodit??? Kako ne morem sodit, če pa je evidenten falsifikat, saj je v isti sapi objavlen vir na tekst, odkoder je prepisan del vsebine naknadno in se v tem časniku lahko prebere ves članek. Zakaj niso na Nova prenesli vsebine članka iz leta 1944 in pripisali, kaj so v teh usodnih časih za naš rod, brali o dogajanju pri nas, tam preko luže???

     • Bald Eagle

      Ne moreš sodit iz razloga, ker svojih trditev ne moreš dokazat. Pa ne trdim explicitno, da ne gre za falsifikat. Le doazat tega ne moreva ne ti in ne jaz. Imaš pa seveda pravico, da javno izpostaviš svoje lastno mnenje o tem. Vendar to ni relevantno, ker ga ne moreš podkrepit z dokazi. Za to je potrebno dokument preverit v laboratoriju in na izsledkih laboratorijske slike je moč sodit o verodostojnosti dokumenta in nič drugače. Vse ostalo so mnenja posameznikov.

     • Jovo Jamnica

      Sami so dali dokaz o falsifikatu. Si si prebral članek na linku, ki ga servira Nova??? Če to ni dokaz, kaj pa je potlej dokaz??? Ne moreš govoriti o nekem dokumentu, ki to ni. Kakšen laboratorij neki. Včeraj je oni Markezi al kaj je že, točno linkal analizo, kako je nastal falsifikat s pomočjo Photoshopa…

     • Bald Eagle

      Link ni verodostojen. Verodostojne so samo institucije specializiirane za preverjanje verodostojnosti in originalnosti dokumentov. Vse ostalo je lahko le plod domišljije posameznikov in nič več od tega.

     • Jovo Jamnica

      Kako link ni verodostojen??? To je vendar skeniran časopis, ki je izhajal v ZDA in se ga bere v PDF.

     • Bald Eagle

      Lahko pa da je v časopisu bila objavljena kopija originalnega dokumenta. Od nekod je časopis pridobil ta dokument in ga skopiral ter kopijo objavil.

     • Jovo Jamnica

      Glej, ko je Markezi objavo ta link:

      https://imgur.com/a/WpFFC

      …sem takoj odpr moj “arhiv” in si pogledal dokumente iz tistega časa.
      Torej, recimo dokument, napisan na pisalnem stroju takrat, ko je moj oče postal član Heimatbunda. Vsi dokumenti so bili tudi prepognjeni in sem enega skeniral. Nobenih popačenj in ukrivlanja črk ni bilo. Ker imam barvni skener, sem opazil tudi, da so dokumenti iz tistega časa porumeneli. Skener je to porumenelost dodatno izpostavo. Toliko.

     • Bald Eagle

      Glej Jovo, jaz ne trdim ne eno in ne drugo o tem dokumentu. Dejstvo pa je, da tisti, karkoli je že bil, novinar ali karkoli že, je pridobil od nekoga informacije o scenariju partije, kaj je potrebno storiti s političnimi nasprotniki. Take načrte pa je partija dejansko imela še preden jih je začela realizirat. Dokaz temu pa je dejansko stanje, ki je vladalo v tistem času. Posledice partijskega norenja pa lahko danes vidimo pri izkopavanju trupel in množičnih morišč po celi Sloveniji. Definitivno ta dokument ni izmišljen, temveč bazira na informacijah, pridobljenih v tistem času.
      In vse kar ta dokument razkriva, se je v resnici tudi dogajalo. V tem je pa tudi ves point zgodbe.

     • Jovo Jamnica

      Na žalost, ne bova prišla do konca, saj si na strani ponarejevalcev.

     • Bald Eagle

      Nisem na strani ponarejevalcev. Če primerjam scenarij, ki je omenjen v tem dokumentu z dejanskim stanjem, drži popolnoma vse ,kar je v tem dokumentu napisano. Obstaja več dokumentov, ki to potrjujejo. Posledice partijskih zločinov pa so zakopane v množičnih moriščih po celi Sloveniji. Nekako imam občutek, kot da ste nekateri plačani z namenom, da se na vse kriplje trudite prikrit partijske zločine tistega časa. Vendar vam ne bo uspelo, kajti preveč dejstev je že prišlo na plano, ki demantirajo vse vaše laži in kažejo povsem drugačno sliko iz tistih časov, kot pa jo vam je preslikavala lažniva partija in partijski lažnivci. Če še vedno verjameš lažnivim pravljicam, kakršne so ti v ex režimu servirali partijski lažnivci, si v hudem problemu, kar se tiče poznavanja dejanskega stanja, tistega časa. Odvrzi patijski balast iz sebe, ki ta samo ovira pri spoznavanju resničnih dejstev tistega časa in imel boš svobodno in lahkotnejšo pot pri spoznavanju le te.
      Dobronameren nasvet z moje strani. Ti se pa sam odloči, kot misliš da je prav.

     • Jovo Jamnica

      Glej, sem prebral kompletn članek v ameriškem cajtngu in nisem imel pripomb. Bil mi je zanimiv. In ne ti meni o partiji, kajti moja dejanja so eklatantno v opreki s partijsko indoktrinacijo, česar pa pri tebi ni moč vonjati. Navsezadne, partija ni samo komunistična. Bila je nekoč tudi NSDAP.

     • Bald Eagle

      Se tebi tudi pojavlja zapis, da je na Disqus začasno onemogočeno komentiranje zaradi vzdrževalnih del?

      The Disqus comment system is temporarily in maintenance mode. You can still read comments during this time, however posting comments and other actions are temporarily delayed.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Anpak že gre…

     • Bald Eagle

      Sem sprva mislil, ko nisem mogel oddat komentarja, da so tudi mene bannali.

     • Jovo Jamnica

      Vzdržujejo kanal. Kak si se počuto, ko si mislo, da so te banali? Jas sn na to navajen, pa sploh nea trzam več. LOL

     • Bald Eagle

      No, iskreno povedano, ne najbolje. Potem sem takoj videl, da gre za vzdrževalna dela. Pomislil sem tudi na to, da pa bodo mogoče uredili sistem na način, da pa bo le mogoče trajno bannat določene trolle, ki pa resnično ne sodijo na ta portal. Pa nimam v mislih tebe, da me ne boš narobe razumel. Verjetno se tudi ti strinjaš, da bi bilo potrebno nekatere provokatorje odstranit s tega portala, ki imajo samo en namen komentiranja, to pa je provokacija ostalih komentatorjev.

     • Jovo Jamnica

      Ma to jas trobim že od takrat, ko so skinli admina. Takrat je bla Nova stokrat bolša, ko pa zaj, ko se z muko prebijam skos 1000 nekih brezveznih pisarij.

     • Bald Eagle

      Se povsem strinjam s tabo. Res bi bil nujno potreben moderator, kot je to bila praksa na začetku, ko je ta portal zaživel.
      Kar se pa tiče brisanja komentarjev, pa gre najverjetneje za spam, ker te določeni komentatorji prijavljajo. Imaš na strani puščico navzdol in ko jo stisneš se prikaže menu v katerem opisuje zakaj prijavljaš nek komentar. Menim ,da si pač ti na udaru in mnogi prijavljajo tvoje komentarje kot spam. Ko se določeno število prijav nabere, te sistem avtomatsko zaznava kot spam.
      Moderator pa ima možnost, da določene komentatorje postavi na trust in potem te prijave nimajo več vpliva na tistega komentatorja.
      To se je na začetku dogajalo meni, dokler nisem prišel v stik z moderatorjem, ki je verjetno moje uporabniško ime dal na trust in od tedaj naprej nimam več težav. Kajti prepričan sem, da me nekateri vztrajno prijavljajo, vendar njihove prijave nimajo več nikakršnega vpliva na moj uporabniški račun.

     • Jovo Jamnica

      LOL, lahko tebi. Kaj misliš, če bi jaz kontaktiro uredništvo Nove, bi me dali na Trust??? Ma oni bi me ftopili v žlici vode, če bi me mogli.

     • Bald Eagle

      Takole to zgleda:

      Prijavi komentar
      Zakaj prijavljate ta komentar?

      Ne strinjam se s tem uporabnikom

      Targeted harassment — posted or encouraged others to post harassing comments or hate speech targeting me, other individuals, or groups

      Nezaželjeno — posted spam comments or discussions

      Neprimeren profil — profile contains inappropriate images or text

      Threatening content — posted directly threatening content

      Impersonation — misrepresents themselves as someone else

      Private information — posted someone else’s personally identifiable information

      Before flagging, please keep in mind that Disqus does not moderate communities. Your username will be shown to the moderator, so you should only flag this comment for one of the reasons listed above.

      Prijavi komentar Prekliči

     • Jovo Jamnica

      Ja. Anpak tu pa tam že gre…

    • Tone

     Že mogoče, ampak izdelovanje dokumentov za nazaj, je pa tudi malo bedno, ali ne?

     • Bald Eagle

      Predstavi verodostojne laboratorijske dokaze, ki bodo potrdili ali ovrgli tvoje trditve, da gre za falsifikat dokumenta. Mene prepričajo le konkretni in neizpodbitni dokazi institucij, ki so specializirane za preverjanje originalnosti dokumentov. Vse ostalo je le plod domišljije raznih analfabetov.

     • Tone

      Kako pa naj to izvedem, če pa Nova ne pove, kje ga je dobila, kje se nahaja original. Mene prepriča že to, da ga noben zgodovinar ne desni ne levi do sedaj ni uporabil, čeprav je očitno znan že od l. 1944. Kar ni čudno, ker se mu na prvi pogled vidi, da je ponaredek.

   • Matija

    No vidiš kako je to. Spodaj v vajini debati se je model začel zapletati in ne more ovršt dejstva da gre za falsifikat, še vedno pa se nanjga sklicuje kot na neizpodbiten oroginal.

    • Bald Eagle

     Lahko ti dokažeš, da gre za falsifikat, ali zopet samo nekaj nabijaš? Dokaze na plano prosim, če jih nimaš, se nehaj blamirat z trosenjem neumnosti.

     • Matija

      Kaj je zdej? kaj s eusajaš?
      A nisi rekel da z mano ne misliš več diskutirat al kaj? O dokumentu pa velja razlaga kolega Jovo Jamnica.

     • Bald Eagle

      Kakšna razlaga neki. O dokumentu in njegovi originalnosti lahko sodijo le strokovnjaki na osnovi laboratorijske slike. Vse drugo je irelevantno in nima nikakršne teže.

 • Kapodistrias

  NOB je pač treba razumeti dobesedno: narodno osovraženi banditizem.

 • Jakob Kovač

  Kdaj se bo vojna za SDS končala,na tak način boste dobili zelo malo volilcev-nas zanima prihodnost in z njo se ukvarjaje!

  • Lux Ferre

   te je sram preteklosti? In vaša prihodnost je? Bom kar sam odgovoril: “propad države in naroda, saj za drugega niste sposobni”

   • Jakob Kovač

    Zakaj pa me bi bilo sram nikoli nisem bil komunist za razliko od tvojega vodje in ostalih v vodstvu SDS,ki sedaj pljuvajo po bivših tovariših-to stalno nakladanje o NOb me moti,naj se raje ukvarjajo z prihodnostjo!

    • Lux Ferre

     Podpirate pa SD, SMC, Levico,… in ostale leve stranke, ki so dobesedne naslednjice zveze komunistov?!
     Pa v Jugi je bilo zelo težko ne biti komunist, vsaj če si hotel normalno službo in ugodnosti, ki so prihajale iz tega naslova. Tudi če si se hotel ukvarjati s politiko je bilo tako ali si naš, ali pa boš imel dopust na Golem otoku ali večnih loviščih.
     Poznam to, ker vem kaj smo preživljali, ker oče ni bil nikoli komunist in za komunizem. Naj omenim samo šikaniranje v službah, šolah (jaz sem to lepo izkusil v OŠ). Se pa strinjam, da nekateri, ki še dandanes dobivajo ugodnosti iz naslova ZK tega nočejo spustiti iz rok (beri: nočejo spustiti preteklosti iz svojih rok).

     • Jakob Kovač

      Čudno pri nas ne oče ne jaz nikoli nismo bili komunisti pa nas nobeden ni šikaniral,še najmanj pa v službi,,pa tudi v šoli so nas pustili pri miru,pa smo povečini vsi hodili k verouku in so učitelji to vedeli,pa nam nobeden tega ni oponesel ali kako drugače kaj prepovedoval.pa sem hodil v šolo v času informbiroja!

     • Tone

      Že 25 let se čudim, kako bi nekateri radi uničili komunizem in ljudi odvrnili od jugonostalgije tako, da se izmišljujejo in lažejo, kot da smo vsi bebci in dementni. Ne moti jih, da je rezultat njihovih prizadevanj ravno nasproten od cilja.

   • Tone

    To je pa en čuden fenomen, komunjare in lewaki že 25 let uničujejo državo, ker drugega niso sposobni, država pa v je vse boljši in boljši kondiciji.

 • trobenta

  Levaki, kaj smetite tu na Novi-pejte raje v vaš kurnik pogledat, če so kure znesla jajca…

 • parlament

  UŠe več, pobili so celo inteligentneže, meščane, trgovce in obrtnike, kmete in mnoge druge.
  Očitno niso glede na intelegentne komentarje.

 • Valter BraniSlav

  Ta document je ponaredek

  • Jožef

   Če je po tvoje dokument ponaredek zakaj so potem po vojni pobili vse te ljudi.

   • Valter BraniSlav

    Ker so verjeli v razredne sovraznike tako kot je RKC verovala v hudica.

    • Clemen J.

     Vese kdo ae klanja crnemu kamnu, oz hudicu

 • Clemen J.

  Kaj sem se nasmejal ko sem vidu na sliki do 50 let stare NOB jevce. Hehe pa tej komunisti sami seb verjamejo.

 • alborebeka

  Samo če pogledaš te frise ti je lahko jasno,iz njih veje sovraštvo ubijalska sla,izgleda da so se reankirnirali,ali pa povampirili,krvosesi naše družbe.!

 • David Hitler

  Wenn wieder zu dem Aufstand kommt mit jeder einzelnen Kommunisten Dreckschwein und alle seine Eltern Vorfahren Kinder Frauen und ganze verfickte Sippe werden bis zu dem letzten abgeschlachtet werden verfickte khasarischen Abschaum Dreck und das ist keine Drohung sonder versprechen einmal Nationalsozialist immer Nationalsozialist Heil Hitler und ihr kommunistenschweine und ihre Sippe seid dran!

 • Stefan Fidler

  To so velike laži in podtikanja…overjen dokument prikažite preden bilo kaj objavite

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, kreten pokvarjen!!!

 • Viktorh

  A te maškare so potegnili iz naftelina?