fbpx

Objavljamo ekskluzivne dokaze, kako so slovenske nevladne organizacije vpletene v nezakonito uvažanje migrantov!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Če je še obstajalo nekaj nejevernih kljukcev, ki so na vsak način zavračali trditve, da so slovenske nevladne organizacije vpletene v nezakonito uvažanje migrantov, sta sedaj na plano prišla ekskluzivna dokaza, ki potrjujeta resničnost navedb poslanca SDS Branka Grimsa, in sicer, da na LBTQP ideologiji utemeljene “nevladne organizacije” tipa Mirovni inštitut (konkretno v tem primeru Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC), ki so financirane iz denarja davkoplačevalcev, aktivno sodelujejo v nelegalnem uvažanju migrantov in torej naklepno pod krinko lažne humanitarnosti uničujejo Slovenijo, slovensko identiteto, blaginjo in razvoj. 

Na to je pred kratkim opozarjala sedaj že nekdanja ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, prav tako pa tudi poslanec Branko Grims in sicer že v času predvolilne kampanje in ob tem predlagal, da jim iz tega razloga preneha financiranje iz denarja slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev. Ker resnica ni bila pogodu nevladnim organizacijam, je bil deležen kupa laži, sprenevedanja, medijskega in siceršnjega linča.

V uradnem zaznamku Policijske uprave Koper z dne 11. avgust je mogoče prebrati, da je v razgovoru s policijo tujec arabskih korenin s pomočjo prevajalca povedal, da je julija v kampu v Veliki Kladuši stopil v kontakt z nevladno organizacijo PIC. Konkretneje, bil je v stiku z Andrejem in s še eno žensko, ki se mu je predstavila kot odvetnica centra PIC. Dvojica ga je seznanila s tem, na kakšen način mora zaprositi za azil, ob tem pa mu je bila ponujena tudi brezplačna pravna pomoč pri pridobivanju statusa azilanta.

Fotografija osebe Branko Grims.

Komuniciral s pomočjo aplikacije  WhatsApp
V pogovoru je bila migrantu izročena telefonska številka, preko katere je komuniciral s pomočjo telekomunikacijske aplikacije WhatsApp. Policiji je prijeti priznal, da je bil vseskozi v kontaktu z organizacijo PIC, zadnjič 11. avgusta ob 1.44. Naloženo pa mu je bilo, da pred napotitvijo iz Bosne in Hercegovine sporoči, kdo vse bo potoval z njim. Seznanjen je bil s tem, da ne bo težko in da jih policija dobi pri prehajanju hrvaško-slovenske meje, ter dobil nasvet, da naj jih sproti obvešča o postopku na policiji. Center mu je med drugim naročil, da naj jih v primeru nesprejetja mednarodne zaščite obvesti, da se angažirajo in ukrepajo zoper policijo, pri tem pa migrant ni želel izdati, ali mu je bilo svetovano, kje naj prestopi hrvaško-slovensko državno mejo.

Iz elektronskega sporočila policijskega inšpektorja v zvezi z nezakonitimi prehodi in spornim pravnim svetovanjem PIC je razvidno, da je 21. avgusta letos ob 19.19 na Policijsko postajo Črnomelj poklicala Katarina Bervar Sternad, ki se je predstavila kot direktorica centra PIC. Sporočila je, da so jo kontaktirali migranti, ki se nahajajo na območju Policijske postaje Črnomelj in želijo zaprositi za azil. Nato pa je na telefon tedaj dežurnega policista poslala natančno GPS lokacijo migrantov ter imena in priimke afganistanskih migrantov.

Fotografija osebe Branko Grims.

 

 

 

Nevladne organizacije pomoč nudile v Bosni in Hercegovini
Migranti, od katerih je bilo za dva ugotovljeno, da sta mladoletna, so povedali, da so Afganistan zapustili zaradi slabega socialnega stanja in se napotili proti Franciji. Ob tem pa so dodali, da so se za vložitev prošnje za mednarodno zaščito v Sloveniji odločili, ker so jim tako svetovali nevladni predstavniki slovenskih organizacij, ki so jih obiskali v Bosni in Hercegovini. Ti so jim svetovali, kako naj ravnajo v Sloveniji, da ne bodo vrnjeni na Hrvaško. Eden izmed migrantov je med policijskim postopkom predložil izvod letaka z napotki ter kontaktnimi telefonskimi številkami Slovenske filantropije, Association Odnosa in Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij – PIC, nato pa so bili vsi odpeljani v azilni dom v Ljubljani. Razkrita dokaza govorita sama zase.

H. M.