fbpx

Objavljamo zapis, kako se je Tanja Fajon zgražala nad Orbanovo družinsko politiko, potem pa svoje zgražanje izbrisala! Po njeno se je slabo poročiti pred 40-im letom, imeti več otrok …

Foto: Twitter

Madžarski premier je v tradicionalnem nagovoru narodu med drugim napovedal ukrepe za zaščito družine in povečanje rodnosti na Madžarskem, zloglasna levičarska evroposlanka Tanja Fajon pa se je na to odzvala skrajno nenavadno. Preberite, kaj je zapisala na Twitterju, preden je tvit izbrisala!

Madžarski premier Viktor Orbán je v tradicionalnem nagovoru narodu ponovil odločno nasprotovanje migracijam, napovedal pa je tudi ukrepe za zaščito družine in povečanje rodnosti na Madžarskem. Med konkretnimi ukrepi doma je madžarski premier tako napovedal akcijski načrt v sedmih točkah za zaščito družin, po katerem bodo vse ženske, mlajše od 40 let, ob prvi poroki upravičene do ugodnega posojila, ugodna stanovanjska posojila, ki so jih doslej lahko dobile družine s tremi ali več otroki, pa bodo poslej lahko dobile tudi družine z najmanj dvema otrokoma, je poročala STA. Ženske, ki so vzgojile štiri otroke ali več, bodo do konca življenja oproščene plačila dohodnine, Orbán pa med drugim načrtuje tudi subvencije za nakup avtomobila za velike družine.

Fajonova ponovno grobo žalila Madžare in se zgražala nad tem, da bi ljudje imeli otroke
Levičarska evroposlanka Tanja Fajon, ki naj bi bila tudi na plačilni listi židovskega milijarderja Georga Sorosa, že dlje časa izkazuje sovraštvo do madžarskega naroda in do tamkajšnje priljubljene ter demokratično izvoljene vlade. Tudi na tokratne Orbánove ukrepe se je odzvala ostro, in sicer je na družbenem omrežju Twitter zapisala: “Biti Madžar, imeti madžarsko ženo, se poročiti pod 40. letom starosti, imeti več otrok, ker to pomeni več subvencij. To je Orbanova prihodnost Madžarske v Evropi, ki naj bi spodbujala človekove pravice, svobodo, demokracijo … ☹” Tvit je objavila v nedeljo, očitno v navalu jeze in zavisti, ob 21:52, kmalu zatem pa ga je izbrisala. Povsem nepresenetljivo, žaljivo sporočilo je prav eksplicitno žalilo Madžare, biti Madžar in imeti madžarsko ženo pa očitno po mnenju Fajonove predstavlja kar kršenje človekovih pravic, svobode in demokracije. Prav tako očitno nasprotuje subvencijam za dvigovanje rodnosti in temu, da bi ljudje imeli več otrok, kar je naravnost bizarno.

Nekaj minut kasneje se je na žaljivi tvit odzval Turk
Nekaj minut pozneje se je na njen tvit odzval profesor in nekdanji minister dr. Žiga Turk, ki je na Twitterju zapisal: “Tole da je v nasprotju s človekovimi pravicami, @tfajon? ‘Women who have had and raised at least four children will be exempt from personal income tax payment for the rest of their lives’.” V tvitu se je spraševal, če je Fajonova s svojim tvitom resnično izrazila mnenje, da je v nasprotju s človekovimi pravicami, če so ženske, ki so vzgojile štiri ali več otrok, opravičene plačila davka na dohodek. Ne samo, da se Fajonova ni odzvala, prav kmalu za Turkovim tvitom je, kot kažejo odzivi na njegovo sporočilo, izbrisala svoj tvit.

J. Ž.