fbpx

Objektivnost pa taka: To so trije medijski “strokovnjaki”, ki so sodelovali pri poročilu o vladavini prava v Evropski Uniji!

Brankica Petkovič, Marko Milosavljevič in Sandra Bašič Hrvatin. (Foto: STA)

Slovenski monopolni mediji v rokah gospodarskih sil tranzicijske levice so ob objavi poročila o vladavini prava v državah članice Evropske Unije skočili v zrak v delu poročila, kjer so omenili, da se v Sloveniji dogajajo grožnje novinarjem. Vendar so vsi neodvisni mediji v rokah bivšega režima pridno zamolčali, da so bili avtorji besedila o slovenski medijski krajini njihovi dežurni “strokovnjaki” dr. Marko Milosavljevič, dr. Brankica Petkovič in dr. Sandra Bašič Hrvatin.

Evropska Unija je pred dnevi izdala dolgo pričakovano prvo poročilo o vladavini prava v posameznih članicah EU. Med njimi je eno izmed pomembnih področjih zavzelo poročilo o medijih in stanju medijske krajine v posamezni državi članice EU. Za področje medijev skrbi organizacija Center za medijski pluralizem in medijsko svobodo (Centre for Media Pluralism and Media Freedom- CMPF). Vsaka država ima svoje predstavnike, ki pripravijo poročilo. V Sloveniji je bil vodja poročila dr. Marko Milosavljevič. Pomagali pa sta še dr. Brankica Petković in dr. Sandra Bašič Hrvatin.

Zato se ne smete čuditi, da je bila Slovenija predstavljena v delu vsebine o medijih v Sloveniji označena za enega izmed grdih račkov. Vsaj tako so poročilo napihnili in predstavili slovenski mediji. V njem so navedli, da so se v Slovenji povečale grožnje in napadi na novinarje tako fizično kot na spletu. Med drugim so še izpostavili vprašanje medijskega lastništva. Slovenija pa se je na podlagi tega zapisa znašla v družbi Bolgarije, Hrvaške, Madžarske in Španije, kjer podobno “trpi” medijska svoboda.

Konferenca SD z naslovom Za umik politike in monopolov iz medijskega prostora. Profesorja na fakulteti za družbene vede Sandra Bašić Hrvatin in nekdanji minister za šolstvo v vladi Alenke Bratušek in Marjana Šarca Jernej Pikalo. (Foto: STA)

Pravi problem so medijski monopoli levih tajkunov: Petrič, Odlazek, Petan, Hakl
Kdor pozna zgodovino delovanja Marka Milosavljeviča, Brankice Petkovič in Sandre Bašič Hrvatin zelo dobro ve, kam pes taco moli. Vsi trije so ljubljenci tranzicijske levice in nekdanjih dolgoletnih oblastnikov v preteklosti. Vsi trije so v prvih vrstah na RTV Slovenija in na največji komercialni televiziji POP TV, ko debata nanese na vprašanje medijev. A omenjena trojica je le branik statusa quo, saj si ne želijo, da bi prišlo do sprememb pri ponudbi medijskega trga v Sloveniji. V Sloveniji 90 odstotkov trga obvladujejo tranzicijski tajkuni in vplivni medijski lastniki, kot so Stojan Petrič, Bojan Petan, Uroš Haklnin Martin Odlazek. Ob tem jim še asistira največja komercialna televizija Pro plus s svojim lastniki iz davčne oaze Curacao in naša javna RTV Slovenija. Ob tem imajo še pod sabo paleto radijskih postaj in lokalnih televizijskih postaj ter spletnih portalov.

Stojan Petrič, Uroš Hakl in Bojan Petan so lastniki časopisnega kartela. (Foto: STA)

Alternativni mediji tako v Slovenji predstavljajo le deset odstotkov medijskega prostora v Sloveniji. Sedanja vlada se je odločila, da bi s spremembami medijske zakonodaje omogočala tudi manjšim slovenskim medijem, da bi se lahko lažje financirali in predstavljali drugačne poglede kot jih predstavljajo večinski slovenski dominantni mediji. Kljub temu, da hočejo za vse težave v Sloveniji glede medijev okriviti našo medijsko hišo, pozabljajo, da njihove laži, manipulacije ter prirejanje resnice razkrijejo sami državljani s pomočjo javnih podatkov na svetovnem spletu. Zato si tudi preko različnih projektov, financiranih s strani globalističnega milijarderja Georga Sorosa prizadevajo, da bi alternativno resnico na družabnih omrežjih Facebook in Twitter čim bolj omejili. Twitter si je privoščil na dan objave poročila neokusno potezo z začasnim ukinitvijo računa madžarske vlade.

Brankica Petković in Marko Milosavljevič. (Foto: Posnetek zaslona, CMF)

Luka Perš