Oblast, ki ukinja Akrapoviče

Foto: sta

“Osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine.” Ta preprost stavek iz ta teden podpisane koalicijske pogodbe petih strank je povzročil vihar v medijih in javnosti. S tehtnimi razlogi.

Stavek o višanju obdavčitve prihodkov od premoženja sodi tudi k šesti koalicijski stranki: k Levici Luke Mesca. Ta ni podpisala pogodbe, ker je s šefi drugih petih strank podpisala dogovor, po katerem bodo med ljudmi ustvarjali lažni vtis, da je v opoziciji in da obstaja še bolj leva alternativa sedanji levi vladi na prihodnjih volitvah.

Šarec: Ne škodi tudi česa ne izreči
Premier Marjan Šarec je že ob podpisu pogodbe peterčka sredi tedna miril novinarje in javnost, da pogodba ne pomeni dramatičnega višanja stroškov države, ker noben od v pogodbi dogovorjenih ukrepov še ni uveljavljen. Z dosedanjo finančno ministrico Matejo Vraničar Erman pa se tudi ni razšel zaradi preveč razsipnih načrtov koalicije šestih majhnih strank, je zavrnil novinarje. Ob ogorčenju, ko se je pokazalo, da nameravajo razsipne načrte plačati tudi z dramatičnim povišanjem obdavčitev prihodkov od kapitala, se je Šarec oglasil s ponovnim opozorilom, da bo oblast prevzel šele, ko bodo čez dva tedna imenovani ministri in da bo šele takrat lahko karkoli storil. Do takrat pa – kot je zapisal: “Vojna med politiko in gospodarstvom ne koristi nikomur. Zato ne škodi tudi česa ne izreči.”

Kar je zapisal, drži. Zdaj ne more nič. Težava pa je, da  stavka, “osebne prihodke iz kapitala in rent bomo vključili v osnovo za odmero dohodnine”, niso le izrekli. Zapisali so ga v koalicijsko pogodbo in to pogodbo podpisali. Pogodba med normalnimi ljudmi ni brezvezen list papirja.

Dogovor dobi pomembno dodatno dimenzijo, če vemo, da se za drastičnim povišanjem obdavčitve naložb domačih podjetnikov in vseh drugih, ki imajo kakšno premoženje (kapital so tudi nepremičnine, naložbe v vrednostne papirje, vloge v bankah …), skriva še dejstvo, da premožnih podjetnikov nimamo veliko, ker so jih revolucionarji po vojni pobili in nagnali v tujino, prejšnji socialistični režim pa je podjetnost prepovedal. Ob vračanju nazaj na zahod in vključitvi v Evropsko unijo grehe te preteklosti plačujemo. Slabovidnost levice, ki iz ideoloških razlogov preganja podjetne in premožne, ki jih je le za vzorec, dolgoročno vodi v to, da bodo vsa podjetja in kar je še vrednega v državi razprodali bolj pametnim sosednjim državam, med katere sodi tudi Hrvaška. Še tisto malo, kar imamo, pa bodo uničili. V rokah finančno bolj sposobnih tujih podjetnežev so že končala številna podjetja in cele gospodarske panoge. Da omenim le nekaj velikih:  Lek, Mercator, Laško, NKBM, Gorenje … NLB še bo.  Še številnejša (Mura, SCT, Primorje, Vegrad …) so politiki pokopali, ko so na vrh nastavljali svoje nesposobne kadre in niso znali pomagati, ko je počilo.

Spolna kvota in pol manj ministric
Sčasoma bodo tujcem za povračilo državnih dolgov, financiranje pokojnin in za vzdrževanje slabe organiziranosti in korupcije v državnem zdravstvu prodali tudi tisto, kar je trenutno še v lasti državnih in paradržavnih skladov. Kar bo ostalo državnega, denimo zdravstvo, pa ne bo delovalo, ker bo zaradi korupcije in slabega vodenja denar izginjal, kar pa bomo le slutili, ker ne bo več podatkov. Ne le tistih o čakalnih vrstah, ki so jih že ukinili, ali o večkrat preplačanem materialu v primerjavi s cenami na razvitem zahodu.

Položaj je absurden: lastni sloj podjetnikov ukinjamo, ker množica na volitvah ne posebno uspešnih strank v njih vidi nevarne kapitaliste. Javno je proti načrtom množice strank, ki se skušajo po hladnem tušu volivcev z višanjem davkov zadržati na oblasti, protestiralo nekaj bolj znanih slovenskih podjetnikov, ki jih na vrh njihovih lastnih podjetij ni postavila politika. Najbolj dramatično Igor Akrapovič, ki se je odločil, da bo izplačal zadržane dobičke in s tem ustavil investicije in dodatna zaposlovanja. Ugovori v medijih, da ga poznejše povišanje obdavčitve ne bi prizadelo, ker ne velja retroaktivno, je bilo eno najbolj čudaških, kar sem jih v življenju slišal. A imate Akrapoviča za neumnega? Če bi bil, ne bi vodil posla, ki ga vodi. Iva Boscarola je urednik Večera Matija Stepišnik v precej neslanem duhovičenju že prej pošiljal v tujino, kamor je del proizvodnje ta že tako preselil zaradi nesposobnosti slovenskih oblasti v dogovarjanju z Američani. In kamor so zaradi ugodnejših davkov in boljših pogojev posle preselili številni drugi. To je bilo, denimo, v centru afere Ultra Gregorja Golobiča, ko smo izvedeli, da je podjetje, ki je zraslo ob državnem Telekomu in ki je občasno zaposlovalo številne pomembne LDS-ovce, nenadoma preseljeno na Nizozemskem.

Ivo Boscarol in Igor Akrapovič (Foto: STA/Printscreen)

Denar je plaha ptica.

Koalicijska pogodba je sporočilo. In to tudi, ko vanjo zapišejo: “Spodbujali bomo spolne kvote v organih vodenja gospodarskih družb.” To je v pogodbo, po kateri so v vlado predlagali dvanajst ministrov in štiri dame.  Doslej je bilo ministric osem. Če bi šlo za volitve poslancev, bi volilni organi celotno listo ministrskih kandidatov takoj zavrnili kot povsem očitno kršitev zakona.

A koalicija, ki bi drugim določala pravila, ki jih sama ne spoštuje, te liste pretežno moških kandidatov ne bo zavrnila. In nam bo še dodatno sporočila, da namesto principa vladanja z vzgledom ponujajo vladanje ne glede na ceno.

Da bi to plačali, pa višajo davke in prispevke. Ne le Akrapoviču.

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • karpelec

  Denar je plaha ptica, ki pa enako leti v arei z več ali manj denarja.

  • črnaovca

   Po Marxu je domovina delavca tam kjer je delo, domovina kapitalapa tam kjer so nižji davki in večji profiti. Nič novega

   • učko

    Marks je itak idiot, dokazano !

 • črnaovca

  Saj v Sloveniji nista samo Boskarol in Akrapovič, je še mnogo podjetnikov ki jih politika ne zanima, ki se nimajo za dežurne komentatorje temveč se posvečajo svojemu poslu in so tudi uspešni. Boskarol in Akrapovič sta pač simpatizerja desnih in sta malo jezna, NSi je hotela sedeti na dveh stolčkih pa je padla vmes. Škoda

  • učko

   Tudi ostali obrtniki in podjetniki so proti taki idiotski politiki, samo se ne upajo izpostavljati, ker bi jim potem komunistično-balkanistični režim težil !!!

 • Zgornji

  Hmmm, … samo , tale Šarac je res sumljiv, … le od kod se je vzel, da takole šara Slovence kot to delajo zelene koprive ??? No, saj, Zelenec je zares …

  • Fosa Stefan

   kar ste ali so volili to pa imate, janšata obsodijo brez dokazov. jankovič,
   balkanski bojevnik, senica,.. pa obremenilne dokaze izločijo, ja to pa je
   dosežek, na evropskem sodišču, pa VRHUNSKO, BAVCONOVO SODSTVO, REDNO IZGUBLJA
   in ka se zgodi takim slovenskim sodnikom, napredujejo, da lahko narediji še već
   škode. vse pa plačate slovenčki, ki ste volili čistokrvno pasmo
   komunistov-banditov-zloćincev.

   ne jokat, da imate 500 € penzije ali plače preveč imate, ker ste taki idioti

   tukaj imate še borce norce, ki se upajo odločati, kaj je
   resnica: JOJ KAJ BODO PA LJUDJE REKLI, ČE BODO IZVEDELI, KAJ SMO GROZNEGA
   IN SLABEGA POČELI????? kako prosim, takrat se ni nioben zamislu, kaj pa če naše
   prevare in lopovščina prideta na dan, sedaj je pa možina in dežman prasec, ker
   govori resnico. RESNICA NI OD NIKOGAR, ZATO JE RESNICA

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!! RESNICA JE OD BOGA , ZATO JE RESNICA !!! ! !!!
    Lp + #

 • Mojca pokraculja

  Tile revolucionarji, ki prevzemajo oblast in krojijo gospodarstvo in financiranje države nam sporočajo :
  Zapufani smo do grla, pa kva pol. Moramo se pufati se bomo se naprej, a za pufanje potrebujemo vaš cisti denar, zato vam ga bomo vzeli iz zepa, ker ga imate prevec. Mi brez pufa in vaše revscine, ker vam bomo pobrali vse, ne moremo funkcionirati. To je namrec pogoj, da se naprej pufamo. In pri tem nas naj nihce ne moti.

 • Hun1978

  Ko je LDS padu in SDS prevzel vlado so meneđerski odkupi dosegl visek bankrota drzave…na svetovno krizo se pa niso predvideno odzval

  • učko

   SDS je imel po rezultatih daleč najboljšo vlado. Lahko greš pa tud enostavno pogledat na BDP Slovenije, pa boš po letih vidu kako je rastu in padal !

   • Hun1978

    SDS je prevzel vlado, ko je bilo obdobje svetovne rasti ze pred njenim vladanjem…zato pa se je kredite talal vsem levim baronom vkljucno kleru Zvonu1 in 2..
    Ceprav je blo obdobje debelih krav Jajo ni zelel reformirat gospodarstva, ker so ga zacel pluvat prek medijev. Prpo je stisnu da ne bo 2008 spet izvoljen, ce bi drasticne spremembe uvedu..
    Zato je drzavni dolg preusmeru na drzavne firme, da je dvignu rast BDP ker je inflacija rastla…po 2008 pa vemo, da se na krizo ni prpravu…
    ti kr vrjam SDSovim manipulacijam, da je uspesno vladal…Pahor se je po njegov vladavin moral zapufat za 2milijarde evrov, ko je drzava bankrotirala..Borci je pa ital se bl na kant spravu vse ukp

    • Fosa Stefan

     janšo je oviral karl, pahor je kakor kučan kardel in tito TOTALNO NESPOSOBEN IN NEREALEN, TAKOJ BORCEM UKINITI IN ODVZETI NEZALUĆENE PENZIJE IN DOTACIJE ZA BORCE.NORCE

     • Hun1978

      Kdo jim bo vzel ce jim Jajo ni

    • Imersion

     Veš ti dobro kdo je kredite talal! Isti ljudje so v bankah od 91. leta… Ko je SDS prsla na oblast so pa samo pohiteli s krediti, ker se je bližal konec temu… No konca ni bilo zaradi takih neumnih kot si ti in se mnozite kot štakori…

     • Hun1978

      Ves ti dobro da je mel Jajo nadzorn svet v NLB in svoja cloveka postavlena v SOD in KAD…

     • Hun1978

      stakor ti je fotr

  • Fosa Stefan

   SDS je KREDIBILNA STRANKA IN obstaja že 30 let, kje pa je tvoj , lds, zares, verjamem sab, pozitivna slovenija,.desus,….

   kar ste ali so volili to pa imate, janšata obsodijo brez dokazov. jankovič,
   balkanski bojevnik, senica,.. pa obremenilne dokaze izločijo, ja to pa je
   dosežek, na evropskem sodišču, pa VRHUNSKO, BAVCONOVO SODSTVO, REDNO IZGUBLJA
   in ka se zgodi takim slovenskim sodnikom, napredujejo, da lahko narediji še već
   škode. vse pa plačate slovenčki, ki ste volili čistokrvno pasmo
   komunistov-banditov-zloćincev.

   ne jokat, da imate 500 € penzije ali plače preveč imate, ker ste taki idioti

   tukaj imate še borce norce, ki se upajo odločati, kaj je
   resnica: JOJ KAJ BODO PA LJUDJE REKLI, ČE BODO IZVEDELI, KAJ SMO GROZNEGA
   IN SLABEGA POČELI????? kako prosim, takrat se ni nioben zamislu, kaj pa če naše
   prevare in lopovščina prideta na dan, sedaj je pa možina in dežman prasec, ker
   govori resnico. RESNICA NI OD NIKOGAR, ZATO JE RESNICA

   • Hun1978

    Kr dj si duska kretencić jansistićn laznivi…
    balkanski bojevniki sedijo na dobu..
    Jansine tozilke Brezigarjeva in njena ucenka Zgajner sta total nesposobni, da Zokana na butastem primeru hocta strpat v arest pa zgajnrca spet napako nardi da na dokaze pozab..
    Na drug stran so pa tozilci tok smotani da Janso hocjo zapret brez dokazov…ga pa Ustavno oprosti kot pravega mučenika…
    Jajo ti po penzije dvignu kot Kahl na 1000€..same oblube politikov

    • Fosa Stefan

     lapaš in lapaš jaz sem normalen človek in tvoje žaljivke namenjaj, komu drugemu
     kujčana boli, ker je veliko, veliko sposobnejših in pametnejših ljudi od njega, če bi bil ti in tvoji pzdeti sposobni, bi v sloveniji iskali službo nemci američani (koliko morajo plačati ameriškemu kirurgu), sedaj te pa naskakujejo kozjejebci in kučan jim je izkazal dobrodošlico in koliko jih živi s svojim denarjem
     kolko avstrijcev dela v mariboru in koliko slovencev dela v avstriji

     • Hun1978

      ko hlapec hoce bit gospodar…si me vsaj nasmejal

 • plavi-mil

  Samo bedaki in konji so volili te leve izdajalce Slovenije, narod reši se kdor se more.

  • Djuro Sumar

   In ti se imaš za pametnega?

   • Fosa Stefan

    KEr je zahod tako gnil, zakaj se ta levi “”tapametni” denar sposojate na zahodu, zakaj ne pri putinu in severni koreji, da sem jaz levak, se z američani in angelo sploh ne bi pogovarjal, njim ne bi dovolil prodajati svoje robe in od njih ne bi nič kupoval.
    torej pozabite na mercedese, bmw, forde, fiate,.. kupijte lade, moskviče, volge,. socialistično travo, namesto korenja iz avstrije,..

    • Djuro Sumar

     Kdo pravi, da je zahod gnil? Je samo izkoriščevalski in brezbrižen za usodo posameznih ljudi in vsega človeštva. Svoj nadstandard si je zgradil na plečih zasužnjenih in izkoriščanih. Ne vem pa, zakaj si nebi sposodil denarja tam, kjer ga je dovolj. Ekonomija je pa itak pretežka zate.

 • Djuro Sumar

  Akrapovič in Boscarol, pa morda še kdo, se ukinjata kar sama. Naj gresta v Božjem imenu v tujino, baje tam denar leži kar po tleh. Že v slovenskem prostoru predstavljata kakšen promil gospodarstva v tujini pa še mnogo manj. Denar je njun in naj razpolagata z njim kakor jima je volja. Imam pa občutek, da je tole vse skupaj bolj igra za publiko, predvsem desničarsko, nazadnje pa se bo zgodilo bore malo.

  • učko

   Pejt rajš ti v rodno domovino, tam imajo na oblasti take kretene, kot jih imamo sedaj tudi mi. Taki kot si ti pa ste glavni krivci za to !!!!

   • Djuro Sumar

    Ali se ti pišeš UČKO?

  • BlackOpsSystem

   đuro, jebem te u usta žvaljava. Je mama spet plačala položnico za internet storitve?!!!!!

   • Djuro Sumar

    Seveda, saj mi ona vse plačuje, po kruh pa hodim na Karitas.

    • Imersion

     Za to je pa dober karitas? Pejt si na rdeči polmesec po makarone, govno propadlo

     • ĐĐ Style

      Tja hodimo po riž, makaroni so na rdečem križu. Nikol ise ne boš navadil kje je kaj.

   • ĐĐ Style

    Urškina sestra plačuje položnice, te Janez ni naučil.

   • Fosa Stefan

    ALI JE OSEL, ALI PIJANI MIGRANT NATEGNIL MAMO DJURO SAMARJA

  • Fosa Stefan

   ti si tako pameten, da režeš vejo na kateri sediš

   KRADEŠ PA KAKOR BORCI NORCI NORMALNE LJUDI, KI USTAVARJAJO, TOREJ TADESNI
   LEVAKOM IN IN TEBI ŽE VOJSKA NE MORE NIČASAR UZETI, KER NIČ NIMATE.
   od laži in obrekovanja se ne živi, marveč od kruha ob spoštovanju fizike, narave in RESNICE

  • Fosa Stefan

   ekonomija, narava fizika, resnica
   te besede ti ne razumeš, kakor kučan,tito in vsi tvoji PZDETI Z TABO VRED.

   boscarol in akrapovič dobita prostor in stavbe kjer koli v svetu. italjani so mu v 3 mesecih dali dovoljenje in staro letališče zastonj, zato se za njih ne boj.

   jaz sem ponosen na njih, da so to moji rojaki, nisem pa ponosen na tebe kučana, pahorja erjavca, serpetinška, klemenčiča, maslešo,….

   zahod je delal in ustvarjal, vzhod ala tito je pa izkoriščal, ožemal in kradel, na koncu se še zadolževal, samo ne pri rusih, neuvrščenih, ampak pri američanih
   jaz tudi delam v nemčiji in sem zelo spoštovan gospod, ker moj delodajalec nemec ceni moje delo ne mojo narodnost in nisem suženj in zaslužim najmanj 5 x več kako pri kučanu. na moj dohodek bo moja pokojnina najmanj 3000 €, zaslužena in ne ukradena, kakor kučanova, kije tonin moral glasovati za

   • Djuro Sumar

    Lepo je, da si ponosen na njih, jaz sem na sebe.

 • ĐĐ Style

  Akrapavič želi izsiljevati državo. Obstajajo večja podjetja kot so Akrapović in Boscarol in jih nihče ne omenja, niti sami uzbujajo pozornost. Vsakdo je nadomestljiv!!

  • učko

   Akrapovič opozarja na idiotizme tega komunistično-balkanističnega režima že leta in leta. Zaradi kaznovalne davčne politike, ko režim deli kazni dobrim in do delavca prijaznim delodajalcem, nagrajuje pa podjetnike balkanskega tipa, ki sploh ne plačujejo ali pa mizerno plačujejo delavce, tako kot v tvoji Srbijanariji. Velike firme kot je Gorenje mizerno plačujejo svoje zaposlene. Za to je bilo Gorenje vedno zainteresirano, da režim tala kazni na visoke plače, da imajo tudi drugi delodajalci plače nižje, ker bi sicer Gorenje ostalo brez delavcev. Ti si pa itak balkanski đopac, pa tega ne razumeš !!!!

   • ĐĐ Style

    Na drugi strani imamo še večja podjetja : Lek, Krka, Petrol,…. kinadpovprečo plačujejo zaposlene in ne izsiljujejo države. Potem se pojavita Boscarol in Akrapovič in izpostavita problem, oba nista niti med 300 največjimi podjetji v SLO:

  • BlackOpsSystem

   jebote sam ti si pa abortus k se je ponesreču.

   • ĐĐ Style

    Vsaj argumentiraj in ne tolci v prazno samo zato ker je Jajo takega mnenja. Si navadna ovca , ki sledi pastirju , tudi če je treba v prepad.

    • Djuro Sumar

     Še ovca ne je navaden kozel.

    • Fosa Stefan

     si ovca, (ovce oprostite mi zlorabi vašega imena) ki sledi titu 10 največji morilec človeštva, kardelju. kučanu, ki obrekujejo, lažejo in zapirajo ljudi brez dokazov, povojni pomori, patria pavle koder elan
     koliko je že penzija v avstriji in koliko je cestnina v avstriji
     za nesposobnost levakov je kriv janša, kakor za nesposobnost kučana je kriv janša, diskreditacija pa likvidavcija njegove znamenite parole, ne glejmo v preteklost, glejmo v prihodnost( seveda, ker je še njega samega sram gledati v preteklost ali v njegpovo brezkoristno, lažnivo, pokvarjeno minulo delo)

  • Franc Šink

   No naštej jih.

   • ĐĐ Style

    IZVOLI http://www.delo.si/assets/media/other/20160606//0605__NajvecjaPodjetja2015.pdf

    Saj vem, da ste desni informatično nepismeni in ne znate sami poiskat

    • Imersion

     Teslo neizobraženo! Do 50. mesta sem preletel podjetja, sama državna podjetja v večini… Če še ne veš ta podjetja selijo dobičke v levi žep tako da dobičkov sploh nimajo. Pozitivna nula… Lahko bi vedel od kje majo tvoji rdeči uradniki jahte, nje

     • ĐĐ Style

      Se strinjam, da so državna podjetja in da imajo nekateri jahte. Vendar na obeh straneh levi in desni. Če neki brat od nekoga kupuje apartmaje v Avstriji z gotovino mi je vse jasno. Ne bom te imenoval za teslo neizobraženo, ker bi s tem dokazal neizobraženosti in bi se spustil na tvoj , dosti nižji nivo PARADOX.

  • Fosa Stefan

   DA SEM JATZ TI JUTRI ZAČNEM PROUIZVAJATI AUSPUHE IN LETALA, AKRAPOVIČA IN BOSCAROLA PA IZŽENEM IZ SLOVENIJE.

   TO JE ZA BEDAKE – LEVAKE

   TAKO PREPROSTO, KAKOR SPITI KOZAREC VODE

   kaj nam bodo v sloveniji normalni in pametni ljudje, ki spoštujejo fiziko in naravo , živijo od svjih rok in plačujejo DAVKE

   NENENENE mi ptrebujemo, ŽIDANE, MESECE, KORDIŠE, CMERAJE,..

   UPAM, DA SI TOLIKO ZAVEDEN, DA SE VOZIŠ Z severno korejskim avtomobilom, plačuješ z ukradenimi rublji, če sploh kaj plačaš ali samo kradeš in lažeš, akor kučan (da nimaš slučajno, kakšen €, dolar,..vrzi to vstran)

   • ĐĐ Style

    Povej eno dobro delo Janeza Janše

    • Fosa Stefan

     1.njegova vlada, minister mate so ukinili neumne, kvadratne nalepke za motorna vozila in kakor normalni svet, registersko tablico vezali na avto
     2. napravil presežek in se kot država ni zadolževal
     3. evropa je bila z njegovim vodenjem zadovoljna,..
     in še in še
     sedaj pa naštej eno dobro delo kučana, pahorja, turka, klemenčiča, praprotnika,—

 • Ana Job

  Kaj ste pa mislili? Komunistična oblast ni nikoli marala privatnikov od vsega začetka jim je samo jemala.

  • BlackOpsSystem

   nemarajo privatnikov, zato, ker ko privatnik z trdim delom enkrat uspe, pomeni, da ima sredstva, da se upre sistemu……in tega se bojijo in tega nočejo!!!! Samo poglejte kako so delavci podplačani in zakreditirani…..sej nimajo sredstev za borbanje, nimajo časa za borbanje in volje tudi ne….je treba skrbet kdo bo njihove kredite še 30-40 let odplačeval!!! Kot v feudalizmu….kmetu vzet ves pridelek, vso živino in bo potem poslušen in ubogljiv. A so veljaki pozabili al pa samo ignorirajo…..veleposetnike so z srpi, kosami, vilami in ostalim kmečkim orodjem potolkli!!!

   • Ana Job

    Točno tako! Uspešen privatnik ni pokoren sistemu, če je dober delodajalec pa ima velik vpliv tudi na svoje zaposlene. Od znanke mož je privatnik, ki dobro plačuje in vseh njegovih 20 zaposlenih je volilo esds.

   • Caesar

    Ne pretiravaj in ne verjemi v komunistično propagando. V fevdalizmu je bil davek desetina in nič več. Tlaka, ki jo je opravljal tlačan je bila zgolj najemnina za hišo in zemljo, na kateri je živel, ker je bila last fevdalca. Kmet, ki je živel na svoji zemlji, torej je bil svobodnjak, je plačeval zgolj davek desetino. Ostalo je bilo njegovo. Kmečki upori so bili v času, ko so morali plačevati dodaten vojni davek za plačevanje vojske v vojni krajini, katere so branile dežele pred turškimi vpadi. Temu davku se je na cesarskem dvoru upiralo tudi plemstvo, ki je želelo, da bi se vojni davek plačeval tudi v deželah globlje v notranjosti cesarstva, s čimer bi se obremenitev zmerneje porazdelila. Plemstvo ni zgolj izkoriščalo tlačane, kot to skušajo sedaj predstaviti, temveč so tudi skrbeli za svoje posesti in svoje ljudi, ker so bili od njih odvisni. Brez kmetov se zemlja ne obdela. Ko je bila slaba letina so tlačanom dajali živež iz svojih zalog, da so preživeli in seme za novo letino. Ta sistem je uspešno deloval več kot tisoč let.

    • Minovak

     Sedaj pa kmetu ostane desetina pridelka, vse ostalo pobere plenilska država, zato je bil fevdalizem komunizmu in socializmu lahko vzor!

  • Djuro Sumar

   Komunisti niso in še danes ne marajo izkoriščevalcev.

   • ĐĐ Style

    Kapitalizem oz. pretirano izkoriščanje delavcev in naravnih virov je rak človeštva in ga je potrebno odstraniti.

    • montyamp

     Trdi UDBOKAPITALIZEM — F21 kapitalisti , ki oropajo banke in firme , da lahko “””ruske””” banke nastale iz pokradenega slovenskega denarja , izkoriščajo Slovence .
     Na zahodu v primeru bankrota kapitalist pristane na cesti z vsemi pripadajočimi dolgovi .
     Koliko UDBOKAPITALISTOV je pri nas po propadu ostalo brez premoženja???????????

   • Ana Job

    Ker so sami izkoriščevalci.

 • BlackOpsSystem

  Na sliki pa 1moški in 4pičke!!!

  • učko

   Ena možača in 4 pičke, une pičke od Lukca pa manjkajo ! No, vseeno bojo bolj težko grupača natepaval !

   • BlackOpsSystem

    tud une od lukca soo….pod mizo in se jih nevidi.

 • učko

  Akrapovič in Boscarol sta se z medijskim izpostavljanjem “žrtvovala”, ker večina podjetnikov in firm se ne upa, čeprav tako mislijo kot Akrapovič. Bojijo se namreč maščevanja tega zločinskega komunistično-balkanističnega režima.

 • učko

  Potrebno bo organizirati politično silo, ki bo združevala vse ljudi, ki delamo v gospodarstvu proti temu zločinskemu kučanističnemu režimu !!! Pol ste ga pa levuharji nafukal totalno !!!!!

  • Djuro Sumar

   In kdo naj bi to organiziral? Brščič, Janša, Boštjan Turk, Štuhec in ostali pacienti? Težka bo.

 • Tweety Bird

  Razni Akrapovići in Boscaroli se bodo selili v davčne oaze, zato ker Slovenija se ne želi pretvoriti v davčno oazo…(s trenutnimi obdavčitvami dobička smo nekje na meji tega)…. Naj gre banda kapitalistična izkoriščevalska…še prosili bodo Meseca, na kolenih, če se lahko vrnejo. V državah EU bo še huje…tam so davki na dobiček mnogo višji kot pri nas…KAPISH ???

  • ĐĐ Style

   Navajeni so bili subvencij od države, ponavadi še zraven odprejo desetine drugih firm in izstavljajo raznorazne račune tako da prikažejo manjši dobiček. Za delavce se jim itak jebe.Važno je da garajo po cele dneve, ko bodo zgonjenei pa jih pošljejo nazaj državi na zdravljenje.

   • Tweety Bird

    Boscarol in Gospodarska zbornica sta nad predlogom Cerarjeve SMC leta 2016, da bi bil 2. januar dela prost dan, bila ogorčena…Boscarol: “Če mi delamo en dan manj, je to eno letalo manj, to pa je 150.000 evrov prihodkov.”… Prekprokleta gnida kapitalistična požrešna. Jebe se njemu za delavce…sam da on ima eno letalo več !!!

    • ĐĐ Style

     Preveč je glasen, itak ga bodo Kitajci povozili s cenejšimi izdelki. Potem bo jamral , da ga je vlada zjebala.

     • učko

      On ma tolk milijonov, da nau nč jamrau. Jamraš lahko ti, k si na pofukani sociali, bebček, nikad ništa od tebe !!!!

     • Tweety Bird

      Boscarol dela tudi zame in mojega Tuneka. Oba sva namreč javna uslužbenca :)

     • ĐĐ Style

      Mal si se zajebu glede mojega socialnega položaja. Nekateri smo z lastnimi rokami ustvarili in ne s pomočjo političniz zvez in subvencij. Če pa ima toliko milijonov naj vse skupi pusti in gre uživat, bodo bolj sposobni ljudje vodili naprej.

  • učko

   Banda režimsko-birokratska, bijejo vam zadnje ure. Pol boste moral začet delat, mi vas bomo pa naučil tega !!!

   • Tweety Bird

    Ne bo šlo…vi boste za nas delali, tako kot ste doslej.

  • hle

   Med normalnim poslovnim okoljem in davčno oazo je precejšna razlika raje preveri koliko podjetij ki poslujejo pri nas ima sedež v Luksemburgu

 • Boris_j

  Joj Nova tepci ejga. Ne skrbite za Igorčka, Ivota in podobne, se bodo povsem dobro znašli. Če bodo plačali kak odstotek od svojega premoženja in prihodkov več, se ne bodo ukinili.

  Ko bodo čez par let povsem dobro funkcionirali, ali ima potem kaj smisla Nova pisune spominjati na tovrstne histerične člančiče?

  • učko

   Oni so se že zdavnaj znašli, sam ti se nisi ! Oni sedaj protestirajo proti komunističnemu kretenizmu, ki se s to šestorko še stopnjuje !!!!

   • Boris_j

    Kdor ima več kot 4 nevrončke v glavi, ki še funkcionirajo lahko vidi, da je Šarec zelo konformističen sredinec, tak povprečni neoliberalček kakršen je bil Cerar in nič drugega. Šarca še na levo sredino ne bi uvrstil.

    • učko

     Vsi so politični hlapci vladajočega komunistično-kretenističnega režima, nič drugega, nobeni liberalci, pa levičarji pa ne vem kaj še vse. Samo politikantski režimski hlapci !!!!

 • Tweety Bird

  Če se že gremo desničarski populizem, je vas ošišanih desničarskih ovc veliko več, kot zaščitenih lastnikov kapitala ki jamrajo, ker trenutno plačajo 11,34% davka na dobiček. Čas je, da se dajo na mizo vsa dejstva, ker to je poniževalno do ljudi, ki delajo in plačujejo davke. Lahko ste hvaležni Luka Mesecu in LEVICI…ki se borijo za navadne delavce, to pa ste itak v večini desničarji !!!

  • učko

   Delat pejt na trg v gospodarstvo, pol pa pametuj !!!

   • Tweety Bird

    Jaz delam kot knjižničarka, moj Tunek je učitelj. Midva skrbiva, da so naši in vaši otroci izobraženi, da nas kapitalisti ne bodo požrli.

    • Domoljub

     V knjižnici imate sigurno bonton, skrajni čas je, da si ga prebereš!

    • Jože Kovač

     Zato je v Halozah toliko neizobraženih?

 • Iztok Kresnik

  Pozdravljeni rad bi ga napisal star angleški pregovor ki se v slovenščini glasi levo je levo desno kepa edino pravo

  • Tweety Bird

   Ti si pa malo izgubljen, ha? Sodeč po fotografiji si tudi bolj zabite in antipatične sorte.

 • Lisjak

  Problem je v tem,da večina Slovencev sploh ne ve kaj se v resnici dogaja.Leva propaganda že na veliko pumpa kako so in bodo za vse krivi ti grdi kapitalisti,če bodo delavci ostali brez služb ostali pa z nižjimi plačami.Zdaj se pa zamislite nad kom bo večina Slovencev stresala jezo,ko bodo iz dneva v dan živeli vse slabše in koga bodo volili na rednih ali predčasnih volitvah.

 • Tweety Bird

  Dragi komentatorji, zlasti desnosučni… karkoli zaslužite vi v tej državi vam se vzame 50% +. In če bi tile gospodje ala Boscarol in Akrapovič imeli večji davek na dobiček, večji davek na premoženje, bi država dobila več denarja iz tega naslova in bi se morda vaša obdavčitev znižala iz 50% na 40%.

  PS: Gospodje ala Boscarol in Akrapovič bi še vedno bili bogati.

  • učko

   Haha, ta zločinski lopovski komunistično balkanistični režim je nenasiten ! Če bi imeli ameriški proračun, bi ga ti prasci pohopsali, da ne bi ostal niti drobtinica ! Tako kot sedaj !

  • Jože Kovač

   Ha, ha, ha, če bi bil večji davek za vse firme, se naša obdavčitev ne bi nič znižala, saj že sedaj NI 40%, ampak 39,7%. Kaj pa DDV, a niso obljubili, da se bo vrnil nazaj na nižjo stopnjo. A ga bojo tile znižali na 15% in 5%, za osnovna živila pa 0%? Kako bi to Lukec lahko uvedel, zdaj, ko jih drži za cohonjes?

 • RATATA

  Republika Slovenija je bila zrela za stečajni postopek že pred devetimi leti, kmalu po tem, ko so s pomočjo medijskega pogroma nad jj oblast prevzeli trije kućanovi sprehajalci iz videospota;
  eSDejev pahorjat,
  kresalna eLDeeSovka
  in zaresni stalin gregi.
  Republiko Slovenijo so iz položaja godnega za stečaj, kjer bi se s pravilnimi odločitvami in gospodarnim ravnanjem lahlo stanje normaliziralo, s krajami privedli v položaj, ki je goden za prisilno poravnavo.
  Te prisilne poravnave pa ni izvedel nihče niti kasneje, saj bi to pomenilo konec privilegijev za desettisoče, zato je zdaj Republika Slovenija godna za likvidacijo po hitrem postopku, tako kot smo za likvidacijo s strani potomcev, naslednikov ter slavilcev komunistične revolucije, ki so na odločevalskih pozicijah v večini podsistemov,
  ki so olastninili nekdaj družbena podjetja (itak prej podružbena – ukradena pregnanim in ubitim lastnikom)
  in vodijo državna podjetja in ustanove godni vsi tisti, ki smo proti njihovemu nagnusnemu delovanju!

  • Tweety Bird

   Glede na zapisano si goden za likvidacijo. Pred zid in RATATA…

   • KP

    Daj,čefutarček,da si ne boč kaj naredu. Ti lahko pred zidom samo ščiješ.

 • Olga2345

  LEGALNOST TE “OBLASTI” JE ZELO VPRASLJIVA, SAJ JE PRISLO NA VOLITVAH DO NEZASLIŠANIH NEPRAVILNOSTI!
  GLASOVNICE Z VOLIŠČ SO TRANSPIRTIRALI V NEZALEPLJENIH IN NEZASCITENIH ŠKATLAH V OKRAJE IN NAPREJ!?????
  GODPOD INGO PAŠ IN GOSPOD VILI KOVACIC STA POSLALA ZADEVO NA USTAVNO SODISCE!
  Gre za goljufijo slovenskih volivcev, od izločanja strank zaradi “kvot”, preko abnormalno velikega števila “neveljavnih” glasovnic, zdaj pa se to!! “Komisija” s politkomisarjem Vuckom mora takoj odstopiti! Predsednik države pa razpisati nove volitve!

  • francelj3

   In kaj je novega? To počno že od leta 1990. In to vsakokrat. Pomislite malo na zgodovino. Se spomnite podaljšanja volilnega dne? Se spomnite več kot 10 % neveljavnih glasovnic? Več kot 10 % ljudi gre na nedeljo, ko je lepo vreme, namesto kam drugam na volišče, da odda neveljavno glasovnico? Ne me basat. Komunisti VEDNO goljufajo na VSAKIH volitvah, pika.

 • montyamp

  Zakaj sluzavi levičarji ne napadajo F21 ????????????
  Zoran Janković, Bruno Korelič, Herman Rigelnik, Srečko Meh, Miloš Kovačič …
  Zoran Janković (Mercator), Roman Glaser (Perutnina Ptuj), Romana Pajenk (Probanka), Bine Kordež (Merkur), Tone Turnšek (Pivovarna Laško), Edvard Svetlik (Hidria) in Miloš Kovačič (Krka). Od poslovnežev pa so med člani F21 ustanovitelj Mercatorja Miran Goslar, Janez Lotrič iz Petrola, Bruno Korelič iz Luke Koper, Herman Rigelnik iz Autocommerca, Janez Škrabec iz Rika, Črt Mesarič iz NKBM, Sandi Češko iz Studia Moderna, Stojan Petrič iz Kolektorja …

  • Ana Job

   Moram te dopolniti, vmes manjka človek, ki je prišel do bogastva s švercom in je ustanovitelj foruma 21, sliši pa na ime MERMA*L.

 • tasilo

  “Še številnejša (Mura, SCT, Primorje, Vegrad…) so politiki pokopali, ko
  so na vrh nastavljali svoje nesposobne kadre in niso znali pomagati, ko
  je počilo.”

  To ni res. Ti kadri niso bili nesposobni. NAmen teh kadrov je bila čista kraja sistemskega denarja za nekaj posameznikov , ki so bili pri koritu in v vrhu politike. Vse desetine milijonov, zmetane v reševanje Mure, so bile namenjene izključno temu, da jih nekdo pokrade (tudi skozi hčerinska podjetja v Sloveniji in Srbiji).

  I tako pet, šest puta, pravi tisti vic.

 • montyamp

  Nasledniki komunistične partije v pravi luči:

  “Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last,
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast!”

 • montyamp

  V vseh časih so ljudje mislili , da so velike socialne razlike ODLOČILNE v družbi .
  Npr,
  -razlike med gospodarji in sužnji
  -kristjani in nekristjani
  -Rimljani in barbari
  -sistemi oborožitve
  -sistemi proizvodnje
  -svetovnimi nazori in še bi lahko naštevali .

  Toda , odločilni so bili pravzaprav samo vsakokratni nazori tistih ,
  ki so bili ” pač ” na oblasti .

 • montyamp

  Komunist-fašistično UDBO-levičarsko moralno pravo:
  1. Morala je subjektivna, razen ko jo definiramo mi.
  2. Spol je socialni konstrukt, razen če človek enega spola že od rojstva ve, da je drugega spola.
  3. Rase ne obstajajo. Izjema so belci.
  4. Razredne družbe ni, mi smo najbolj inteligentni, najbolj izobraženi in najbolj vemo kaj je prav za vse ostale.
  5. Feministke se borijo za ženske pravice. Razen če jih posilijo muslimani.
  6. Borijo se za pravice in enakopravnost vseh, razen tistih, ki jim ne koristijo.
  7. Verjamejo v svobodo govora vseh, razen tistih, ki se z njimi ne strinjajo.
  8. Zavzemajo se za revne in zatirane, zato mora takih biti čim več.
  9.Družina je grozna skupnost, polna nasilja in izkoriščanja. Razen če je gejevska.
  10. Bogastvo je njihov smrtni sovražnik, dokler ga imajo drugi.
  11. Ne verjamejo v Boga. Verjamejo pa, da so oni bogovi.

 • tasilo

  Ali normalni ljudje razumete, da …

  ZAPOSLENI V JAVNEM SEKTORJU NE PLAČUJEJO DAVKOV!

  Zato s takim veseljem in s tako lahkoto razmišljajo o povišanju davkov in obdačitvi realnega sektorja. Zaposlenih v JS povišanje davkov ne prizadene preveč, ker jih itak ne plačujejo. Oni namreč plačao dobivajo iz realnega sektorja in plačo dobivajo iz davko, ki jih sami plačujejo sebi. Davke plačujejo v proračun, iz katerega nazajo dobijo plačo.

  Zato bi bilo treba kvečjemu bolj obdavčiti zaposlene v javnem sektorju, saj imamjo še veliko drugih ugodnosti: stalno, zanesljivo in “za vedno” službo, napredovanje po difoltu, regrese, zanje se vedno vlečejo nekakšni vlado-izsiljevalski sidikati, vse mogoče dodatke …

  Alzo torej: davek na dobitnike plač iz proračuna. QED.

  • Sem se že parkrat zapletel v zelo “oči odpirajočo” debatgo, ko sem tem iz JS skušal razložiti, da oni ne plačajo niti 1€ davka, ampak so čisti davčni strošek. Da vidiš bes in reakcije, kako lahko kaj takšnega trdim, ker koliko da oni plačajo dohodnine in prispevkov …

   • Zgornji

    HMMM, … JAAA, … ŠELE ZDAJ RAZUMEM KAJ SI ŽELEL RAZLOŽITI , … DOBRA OPAZKA !!! ! !!! HVAAALAAA !!! ! !!! Lp .

  • janez cepec

   nimaš prou. kakšna obdavčitev javnega sektorja? javni sektor bi blo treba razfukat, 30 posto jih ven pometat, ostale pa plačat po učinku. pa bi blo kuj dost dnarja. u javnem sekktorju se valajo strankarskl liizuni, k’ so jih prpelale use vlade, tud Janševa, in so tam ostal. če firma propada, pa delovce ven zmečejo, se nubedn ne upraša, kav bo z njimi, isto bi mogl bit za te birokrate, k se valajo po kancelarijah. na ta račun bi uhka okrepil tiste, k’ res devajo: gasilce, medicinke, carino, polcijo in vojsko. use ostale pa marš. sam ga ni junaka, ki bi to naredu, preveč uslug je treb plačat po volitvah. na žalost. zato smo pa tam, kjer smo

   • Zgornji

    90 % JIH JE ZA ODPIS, NE PA 30 % !!! ! !!!

  • montyamp

   Javni sektor:
   60 % na cesto .
   20 % jih dela kot živina .
   20 % naj prevzame obremenitve garačev , da se stvari uravnovesijo .

   • janez cepec

    tud to ni slabo

  • Nšo-či

   Tak davek bi imel učinek tudi na bolj smiselno porabo denarja. Mogoče bi jim pa potem v glavi preklopilo to, da morajo z denarjem, ki ga porabljajo ravnati bolj skrbno.

   • Zgornji

    Hja, Ampak : še vedno So To PARAZITI, ne glede kako varčno se PARAZITIRAJO … !!! ! !!!

 • učko

  Ta “vlada” ukinja zdravo pamet !!!!

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! IN ŠELE SEDAJ BO TA BEDEN MRTEV NAROD MORDA ZAČEL SPOZNAVATI , KAM SO NAS PRIPELJALI ZLOBNI VODITELJI , ZARADI NARODOVE LASTNE POKVARJENOSTI !!! ! !!!

 • Nšo-či

  Država se je tokrat opekla. Ker se je spotaknila ob tiste podjetnike, ki jih družba spoštuje. Ker ustvarjajo in so pri tem uspešni. Levica je tokrat udarila krepko mimo, ljudi se sramujejo njihovih izjav. Večini ljudi se namreč ta planirana prerazdelitev denarja ne zdi niti PRAVIČNA, niti RAZUMNA. Zakaj bi denar od tistih, ki znajo z njim, preusmerjali k tistim, ki očitno ne znajo z njim? Smo res taki Butalci, da bomo pustili kaj takega?

 • branči

  imam brezposelnega sina, ki mu vsak mesec doniram 500€. ker živimo v trdem kapitalističnem sistemu, mi vsak mesev redno plačuje nastale stroške za hrano, najemnino, elektriko in ogrevanje! ker je varčen fant, tudi kaj prihrani, za ta denar si pa privošči dopust na hrvaškem. vas ta zgodbica kaj spominja na javni sektor?

  • janez cepec

   ja spominja, verjetn ti devaš u javnem sektorju, de uhka svojmu pamžu, k’ se mu ne lub devat doniraš usak mesc 500 ojru. namest, de bi si službo najdu, usak jo uhka, če je zakej, pa če se mu lub devat, gre pa na dopust. s cajtam, te bo pa verjetn u kešn kancelarij zamenu. zarad takeh smo pa u pizdi

   • branči

    pizda u pizdi, ki ne zna brati! kaj pomeni zgodbica? a ti moram naristai še kocine zraven, da kaj razumeš cepec svetovni!

    • janez cepec

     dobr znam jest brat, nč bat, si pač povedala, koko mate doma

     • branči

      tromotorni cepec! oče država sin javni sektor, rdeči podrepniki ala cepec! sem bik dovolj jasen!

     • janez cepec

      ja ja, vadi se zdej

     • Zgornji

      Ampak, zgleda da res nis takoj pokapiru , in iz tega sledi, da si še vedno preveč … hmmm kaj naj rečem ? Ma, kar sam si “izračunaj” . Lp.

  • KP

   Ti njemu plačuješ,da on tebi plačuje?

   • janez cepec

    sej videš, de ni normalna

   • jaz tudi ne štekam

  • xtc

   Lenuhi v hiši?
   Ja kakšen oče tak sin.

   • janez cepec

    očka zdaj iščemo, naj se javi sam………

   • branči

    da si pa še ti tako funkcionalno zabit, si me pa prav razžalostil!

    • janez cepec

     zabita s’ ti, če bi bla kej funkcionalna, b’ pamža u ret sunla, nej si službo najdne, ne pa dopust

     • branči

      kreten! a si ti skregan z logičnim razmišljanjem al kqa? da ti pomagam:glej proces, ne osebo!

     • janez cepec

      zgleda, de si ti skregana z dnarjem, de pamža financiraš za nedelo. pa kva j’ poj če ti stroške plačuje, če mu pa daš dnar, de te plačuje? zasluž ga nej
      k’ sm biu jest u teh letih, je djau fotr: pob devat, al pa od bajte. pa sva bla zmenena

     • branči

      teb ni pomoči!

     • janez cepec

      je ne rabm, jest sm si mogu sam pomagat, nism dobivu po 500 ojru na mesc

  • Dobra. Tole si moram pa zapomnit, ker bo prav prišlo pri debatah z levaki iz JS.

   • janez cepec

    bunksl, pa videš, de je ona z javnega sektorja. aja, ker je ta desna, poj je pa uredu. kreten

 • xtc

  To ni vlada ,ki ukinja Akrapoviče to je vlada ,ki ukinja zasebnike in njih pobudo
  Seveda pa bo zanimivo videti ,kako se bodo na tole odzvali tuji trgovci,zelo verjetno z znatnim dvigom cen v trgovinah.

  • Zgornji

   No, še to .

 • KP

  Tale svinja,tukaj gor na portalu,ki si domišlja da je ptiček misli,da bodo prišli do še vec denarja,če bodo nam podjetnikom pobrali naš dobiček. Naš. Ker je zabit ne ve,da potem nihče vec ne bo hotel imet oziroma prikazovat dobička. Je to vam levuharjem pretežko za razumet? No,kdo bo potem delal za vas? Boste najeli puf v Venezueli?

 • Zgornji

  DA, TO JE ZLOBNA OBLAST – SESTAVLJENA IZ ZLOBNIH LJUDI, KI DELUJE PROTI SVOJEMU NARODU , SAMO DA BI GA UNIČILA, NE PA MU KAKO POMAGALA !!! ! !!! TOREJ TI ZLOBNI LJUDJE ( ZVERI SATANOVE ) DELUJEJO PROTI SVOJIM LJUDEM , TOREJ ZA SAMOUNIČENJE – SMRT , NAMESTO ZA ŽIVLJENJE !!! ! !!! ZATOREJ Z TAKIMI POKVARJENIMI ZLOBNIMI ZELENCI NI VEČ PRIHODNOSTI . REŠITEV PA SE BO ŽAL POKAZALA V NJIHOVEM KONCU KI BO SLEDIL . ŽAL TO HOČEJO, IN TO BODO TUDI DOBILI !!! ! !!! SLEJ ALI PREJ . AMENNN .

 • Iztok Kresnik

  Pozdravljeni to je star angleški pregovor ki se v Sloveniji premalokrat sliši levo je zelo slabo desno je tisto ta pravo

 • Osti jarej

  …obstaja beseda za strah pred davki…..POHLEP

 • Osti jarej

  …..yebi ga ..ni vsak tko dober,kot janša,ki je reveže zazujfal tako,da so morali želodce zmanjšati….

  • centurion

   Zate bi bil Dachau predober in preveč inn…

  • Cmerko

   Kaj bi vi brez Janse…
   No ja jedli govno kot bosanci kateri
   Se v slovenijo ne marajo vec.
   Zaradi takih kot si ti.!!!

 • ualexnov82

  l︀а︀st wе︀е︀k i w︀а︀s i︀n h︀о︀t & n︀u︀dе е︀v︀е︀n︀i︀n︀g – cо︀mе w︀а︀t︀ch phо︀t︀о а︀lb︀um ̩
  S︀i︀n︀g u︀p an︀d ad︀d me︀: i︀a︀l︀m︀a︀︀z︀.︀︀c︀o︀︀m︀︀/i︀︀d︀︀2︀1︀6︀7︀︀3︀1

  • dalexoffice

   ︀om︀g y︀o︀u lo︀ok l︀i︀k︀e a︀n a︀ng︀e︀l !!︀! a︀m︀a︀z︀ing ph︀o︀to !︀!︀

 • Akrapoviče ukinjajo predvsem varilci, ki nočejo pri njemu delat iz nekih razlogov

  • Cmerko

   Torej naj delajo ppri tebi.

 • francelj3

  Norost levice (da o Levici sploh ne govorim) je presegla vse meje.

 • Minovak

  Spet bomo oživili delovne brigade, pisali parole in si rdečo zvezdo vtetovirali po celem telesu, zamenjali zastavo in grb, oddali avtomobile rdečim herojem, jim dali hiše, vikende, dopusta ne bo več, plače bodo nalagali rdeči heroji v davčne oaze na svoje račune (da se slučajno ne izgubi) in v osnovni šoli pozdravljali kot včasih: za domovino s titom na…..zaj! No, pa le pride jutro in je konec najhujše more…ali pa tudi ne?

 • Boris_j

  Sicer me pa res zanima kaj sta vam Akrapovič in Boscarol v življenju dala, da ju tako vehementno zagovarjate? Odgovor je: popolnoma nič, še prstov v rit ne. Sta zgolj današnja odskočna deska za napadanje levičarjev, jutri bo na vrsti že druga deska.

  Še obdavčen drek bi zagovarjali kot slastno torto, če bi s tem lahko blatili politične nasprotnike.

  • Cmerko

   Nekaterim ni pomoci.

   • Boris_j

    Se strinjam.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
  združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
  agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
  DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica
   SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
   savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
   se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
   jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
   se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
   traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
   socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
   demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
   ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
   Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
   imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«