fbpx

Obsedeno stanje na levici: Predsednici DeSUS Aleksandri Pivec grozijo s smrtjo!

Aleksandra Pivec (Foto: STA)

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je prejela grozilno pismo, ki se nanaša na pogovore o sodelovanju v koaliciji s SDS, je poročanje POP TV za STA potrdili v DeSUS. Pivčevi so grozili s smrtjo, policija pa naj bi ji že zagotovila varovanje. 

Kako obsedeno stanje trenutno vlada na levi strani političnega pola, priča grozilno pismo skrajneža, ki je predsednici stranke DeSUS Aleksandri Pivec grozil kar s smrtjo. Razlog: ker se je pripravljena pogovarjati za vstop v koalicijo Za Slovenijo, na povabilo SDS.

Pivčeva je v pogovoru za POP TV potrdila, da je v sredo v državni zbor na njeno ime prispelo pismo z neprimerno vsebino, ki ga je takoj predala policiji.

Močne silnice, da se vlade ne bi sestavilo
Zaradi varnostnih postopkov vsebine pisma in prvih ukrepov policije ministrica ni želela komentirati. Po podatkih televizije naj bi bila vsebina neprimernega pisma precej neposredna, in sicer grožnje s smrtjo, če DeSUS popelje v koalicijo Janeza Janše. Na Generalni policijski upravi so za STA v zvezi z vprašanjem varovanja ministrice za kmetijstvo in predsednice DeSUS navedli, da center za varovanje in zaščito oziroma varovane osebe, ki jih center varuje, občasno prejmejo pisanja z neprimerno ali grozilno vsebino. To se je zgodilo tudi v zadnjem obdobju. Varnostne ukrepe glede na vsebino groženj in ob upoštevanju drugih okoliščin prilagajajo.

Janez Janša

Zaradi zagotavljanja varnosti varovanih oseb konkretnih varnostnih ukrepov, kot tudi podatkov, za katere varovane osebe jih izvajajo, na policiji ne morejo razkriti. So pa pojasnili, da v primerih, ko je dejanje opredeljeno kot kaznivo dejanje, le-te v skladu z zakonodajo obravnava kriminalistična policija, ki ob usmerjanju tožilstva tudi vodi celoten predkazenski postopek. Ko obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, policija v skladu z zakonom o kazenskem postopku stori vse potrebno, da se izsledi storilca kaznivega dejanja.

Pivčeva se namerava v petek udeležiti pogovorov s predsednikom SDS Janezom Janšo za morebitno oblikovanje nove vladne koalicije. Vabilu na pogovore so se odzvali tudi v SMC in NSi. Do poskusov oblikovanja nove vlade je prišlo po odstopu Marjana Šarca s premierskega položaja in s tem padca vlade.

Jošt Žagar