Obstaja nevarnost, da se ponovno odpre ‘balkanska pot’

Foto: epa

Poslanci Evropskega parlamenta so danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu razpravljali o tem, kako preprečiti nezakonito priseljevanje in tihotapljenje ljudi prek Sredozemlja. V razpravi je sodeloval tudi vodja slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki dr. Milan Zver.

Migracije so poleg terorizma najbolj žgoče vprašanje evropske javnosti. To moramo razumeti kot naročilo politiki, da naredi vse, kar je mogoče, da nezakonite migracije zajezi,” je izpostavil evropski poslanec Zver.

Opozoril je na to, “da smo v zadnjem letu in pol uspešnejši v boju proti ilegalnim migrantom, ter zlasti tihotapcem”, saj Evropska unija sprejema potrebne ukrepe, kot je na primer ukrep, povezan s paketom pametnih meja. “Reformiramo tudi azilni sistem in krepimo, čeprav prepočasi, evropsko mejno in obalno stražo,” je dejal, hkrati pa dodal, da “učinkovit nadzor zunanje meje postaja eksistencialno vprašanje Unije.

Balkanske države je treba opozoriti na novi migrantski val
Milan Zver
je izpostavil, da morajo tako EU kot države članice postati bolj odporne na prihodnje krize, saj obstaja realna možnost, da se bo  balkanska pot spet odprla. “Sistem vračanja iz Grčije v Turčijo ne deluje dobro, ker grški organi niso sposobni obdelati drugostopenjskih pritožb glede prošenj za mednarodno zaščito,” je nadaljeval in dodal, da je to razlog, da se kapacitete na otokih (t. i. ‘hot spots’) nevarno krčijo. “Posledično se ponovno odpira verjetnost selitve na grško kopno in potem seveda naprej na sever,” je poudaril dr. Zver, in izpostavil tudi primer Turčije.

Dr. Milan Zver, poslanec v Evropskem parlamentu. (Foto: SDS)

Zver je poudaril, da so tihotapci, ki rekrutirajo v Turčiji, spet dejavnejši. “To, kako nestabilni so odnosi s turško vlado, pa tako ali tako vemo. Zato moramo balkanske države opozoriti na nevarnost novih valov ilegalnih migracij,” je bil jasen. Evropski poslanec je še izrazil upanje, da se bodo Unija in njene države tokrat drugače odzvale na ta posel, od katerega imajo korist le tihotapci in države, ki že dalj časa destabilizirajo EU.

C. Š.

 • Steiermark

  Dol z drhaljo, ki genocid nad Evropejci, podpira s svojo politično zagretostjo, kako je potrebno uvažati te črno rjave gravže in zločince, o katerih se ne sme niti poročati več, katere zločine zagrešijo prav oni in se skriva njihovo identiteto, pa tudi sodnih postopkov ni, ker jih je že preveč!Izgleda, da bomo morali mi sami, poprijeti za “orodje” ter se upreti enim in drugim, kateri so pa izdatno podprti s strani zveri soroša!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! AMPAK, DVOMIM DA SI BO NAROD ZDAJ ŠE UPAL TO STORITI, KER NAM ŠE NI TAKO HUDO …

 • karlina
  • Franc Šink

   Kdo???. Tisti ki hočejo uničiti evropsko kulturo!!.Novic pa ne berem.

 • Artur

  Zapečena parazitska drhal in Antifa Fašisti z roko v roki proti našim strahopetnim pohlevnim “ovcam” luštna korajžna punca Lauren Southern ima “jajca”, da face to face pove tem zahrbtnim zakrinkanim podganam kaj si misli o njih .
  https://www.youtube.com/watch?v=IEyBaBEQLM4 .

 • Franjo Trojner

  Resnica je, da balkanska pot nikoli ni bila
  čisto zaprta, kar potrjujejo vse pogostejši množični ilegalni prehodi naših meja. Ko bosta pod pritiskom migrantov znova klonili Grčija in Makedonija bo konil tudi Vućić, za njim Plenković in na koncu še Cerar in val ilegalnih migrantov bo znova
  preplavil Slovenijo, kar pa zna biti tokrat problem! Zakaj? Cerarova žičika na meji ilegalnih migrantov gotovo ne ustavila in tistih par vojakov in policistov, ki jih imamo tudi ne. Ustavil jih bo šele Kurz, ko bodo iz Slovenije hoteli v Avstrijo, takrat bo Slovenija žep in žal s tem pravi kotl postala. Tudi v tem možnem in zelo verjetnem scenaruju se na pomoč institucij EU ni za zanašat, kar so nam v mnogih primerih že same nazorno tudi dokazale, tako v neobstoječi migrantski politiki pred leti in danes, kakor tudi pri neposredovanju pri implementaciji mejne razsodbe. Karl Rjavec z širokom nasmehom na licu rad reče: “boli me Đoko” , kar samo po sebi ni nič čudnega, je v letih in ga pač boli njegov t…….č, zelo zaskrbljujoče pa postane, ko nam institucije EU z Junckerjem na čelu z gromozanskim nasmehom na licu sporočajo, da jih boli Džoko za vso Slovenijo, to pa je poroblem in to resen!

  • stajerc5

   Verjetno nas kot edino rdeco komusocmafija rak celico ze gledajo kot na zazeljenega kandidata za Slovexit!!!

 • sodnikisozločinci

  Vse migracije je treba ustavit, vse, tudi “zakonite”, poleg tega pa ukiniti EU. ker se je jasno pokazalo, da je njen cilj genocid nad evropskimi narodi v korist cilju ustanovitvi ene totalitarne države EU. Kaj vse je pripravljen človek narediti za dobro plačo, kajne Milan Zver? V čem se sploh razlikuje od svinje?

  • Artur

   Že eden zapečeni kameltrajbarski parazit je za nas too much 2000 Eur. kaj šele nekakšne kvote .
   Janša očitno še ni bral tisto za hlapce rojeni za halpce vzgojeni……. od Ivana Cankaraja ali pa je pa ga to ni nič izučilo ali pa se dela francoza.
   !!!!!! http://www.politikis.si/?p=155239

   • sodnikisozločinci

    Janša je samo govoril neumnosti, česar pa več ne počne, sicer Orban ne bi podpiral Nove, kaj misliš? Na drugi strani pa je Cerarjeva vlada pristala na kvote, brez podpore SDS v parlamentu. To so pravi izdajalci, sodelavci okupatorja in privrženci genocidne multikulti ideologije, kateri kolonizacijo Slovenije še vedno zahrbtno izvajajo.

 • Zgornji

  TUDI MENI SE ZDI, DA BO TO ZLO SPET VEN UDARILO , … KMALU ČE ŽE NE SLEJ KO PREJ !!! ! !!!

 • Janez Novak

  Hvala za opozorilo. To vemo tudi sami. Rabili bi enotno evropsko akcijo. Na primer: ladje in odvoz migrantov nazaj v Afriko in Azijo.

 • Valter BraniSlav

  Vse migrante na domove levičarjev, feministk, filatropov, in mirovnih “inštitutov”…

 • Adolf Hitler

  SSe nebo !

 • Adolf Hitler

  čas je za Kramolo in težke batine!

 • Artur

  Why Lauren Southern needed security to walk through Molenbeek, Belgium
  https://www.youtube.com/watch?v=2sWaBeucCbw
  https://www.youtube.com/watch?v=7cyFp4EV_zA

 • Artur

  Ali je že kje ugotovljeno , da bi zblojeni kreteni Antifafavci hodili v no go cone k svojim varovancem v goste ?
  Muslim Protesters in London Call for Caliphate
  https://www.youtube.com/watch?v=Ch5MwUmUBxE

 • MEFISTO

  Migranti pa res niso največji problem.

  Mi, ki smo doživeli komunizem in ga še preživljamo, smo navajeni brezdelnežev, dangubic in nasilnežev.

 • cosmosjasnovidec

  Pa kako opozarjanje neki katero nima rezultata.
  Na mejna območja postaviti minska polja ter senzorske mitraljeze kateri se samodejno sprožijo,ko zaznajo gibanje je edina rešitev.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Ne ne mam idejo na kosuvu in hrvaskem je se dosti min nagnat jih gor na minska polja da vse razminirajo