fbpx

Obupan izgovor Fajonove: Njen asistent je le lektoriral poročilo v angleškem jeziku! Evropski parlament nima uradnega lektorja?

Tanja Fajon (Foto: STA)

Poslanka Tanja Fajon se je odzvala na objavo Romane Tomc, po tem ko je razkrila, da je bila Fajonova vmešana v pripravo poročilo preiskovalnega odbora LIBE Evropskega parlamenta. V postopku priprave poročila se je pojavilo ime njenega asistenta Jureta Tanka. A se je Tanja Fajon izgovorila na najbolj bizaren način. Da je njen asistent lektoriral poročilo.

Tu se pojavlja vrsta vprašanj. Ali je Jure Tanko anglist, da je popravljal slovnične napake v poročilu, ki je v angleškem jeziku? Ali Evropski parlament nima uradnih lektorjev? V delegaciji je bila udeležena Romana Tomc, slovnične napake pa je popravljal asistent evropske poslanke Fajonove, ki v delegaciji ni sodelovala?

Po njegovem življenjepisu sodeč, ni kompetenten za lektoriranje v angleškem jeziku, saj je študiral na FDV, smer Evropske študije. Zato se bo morala Fajonova malo bolj potruditi, saj je ta izgovor naravnost bizaren.

Naravnost obupan izgovor Tanje Fajon, ki je dejala, da je njen “strokovni sodelavec podal izključno slovnične popravke in korigiral napačno zapisano število poslancev, ki predstavljajo večino v Državnem zboru.”

Še več nejasnosti
Fajonova je dejala, da je osnutek poročila pripravil odbor LIBE in ga nato posredoval v pogajanja med političnimi skupinami, o njeni vsebini se mora namreč strinjati večina političnih skupin. Kako se morajo z vsebino strinjati tisti, ki v misiji sploh niso bili prisotni, niso sodelovali in ne vedo o čem so pogovori potekali v Sloveniji potekali? Spomnimo, da pogovorov niso dovolili snemati.

Romana Tomc je namreč danes pripela spodnjo sliko s pripisom: “Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent pa je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado! Razkrinkani!”.

Sara Kovač