Obupani sodelavci na ministrstvu za digitalno preobrazbo bežijo, ministrici ekipa razpada!

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh (Foto: sta)

Razmere na Ministrstvu za digitalno preobrazbo so vse bolj neznosne. Zaposleni odhajajo na bolniške dopuste in celo dajejo odpovedi zaradi sadističnega izživljanja vodstva. Ekipa ministrice Stojmenove Duh se pospešeno “razkraja”. To je tista gospa, ki ji strokovnjaki na njenem področju ljubkovalno pravijo Damjan Murko slovenske informatike

Novinar Bojan Požar poroča o nevzdržnih razmerah na Ministrstvu za digitalno preobrazbo. Ljudje mu pišejo anonimno, saj jih je strah za golo preživetje. “Ljudje odhajajo na daljše bolniške, iščejo zaposlitve drugje. Ustanovil se je tudi sindikat na pobudo sodelavcev, ki so prišli z MJU/ Direktorata za informatiko, zaradi slabega odnosa vodstva do delavcev,” med drugim pišejo in dodajajo, da je predsednik sindikata Mišo Vukadinović. Komunikacija med vodstvom in zaposlenimi je katastrofalna. Ljudje zaradi odnosov vodstva celo odhajajo. Ob tem navajajo dva primera. Prvi se nanaša na sektor za digitalno vključenost, ki bi moral intenzivno delati, vendar razpada in je v zadnjem letu zamenjal že štiri šefe. Menda nihče od njih ni bil dovolj dober. Govori se še, da vsi zaposleni v sektorju zaposlitev iščejo drugje. Odnos ministrice in njene ekipe opisujejo kot “izjemno žaljiv, grob in ponižujoč”.

Eden od zaposlenih naj bi odšel na inšpektorat, še ena oseba pa naj bi zadnje dni odšla na ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. Zaradi stresa in katastrofalnega odnosa ministričinega kabineta do službe za odnose z javnostmi je odpoved pred dnevi podal celo Uroš Badovinac, pred tem zaposlen na Radiu Slovenija. Dejstvo, da je dal odpoved kar v času bolniškega dopusta, ne da bi imel zagotovljeno drugo službo, pa je še posebej povedno. Odpoved delovnega razmerja je sporočil kar z bolniške. Vse bolj je jasno, da Stojmenova Duh ni zmožna voditi resorja, ki ji je bil zaupan. Generalna sekretarka pa sadistično uživa v kadrovanju in ustrahovanju. Hkrati še ni spoznala, da ji vse slabša kadrovska politika res ne gre od rok. “Ministrstvo dobesedno tone … Zdaj, ko bi moralo biti ministrstvo v največjem zaletu in nuditi že konkretne rešitve, ki bi podprle digitalno preobrazbo, se pri nas “igramo” na račun davkoplačevalcev.”

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh v družbi vnuka komunističnega klavca Edvarda Kardelja – Igorja Šoltesa in ministrice za kulturo Aste Vrečko, častilke Čebin, kraja ustanovitve slovenske komunistične partije. (Foto: STA)

Domen Mezeg