fbpx

Obveščevalni podatki kažejo, da se droge med mladimi v Sloveniji širijo kot ogenj!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

“Treba je poostriti nadzor nad prodajo nelegalnih drog, in to predvsem zaradi zaščite mladoletnih in otrok, kajti pri njih se žal te stvari širijo kot ogenj,” je po seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb povedal njen predsednik mag. Branko Grims. Poudaril je še, da je ponovno odprt postopek za vrnitev nezakonitega migranta Ahmada Šamija na Hrvaško, med drugim pa so razpravljali tudi o aktivnostih radikalnih levičarskih skupin, kot je Antifa.

Na seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so se sestali člani in članice komisije, kjer so za zaprtimi vrati razpravljali o več poročilih za minulo leto, s čimer je komisija na nek način zaključila vse odprte stvari, s katerimi se je ukvarjala v lanskem letu.

Droge se med mladimi širijo kot ogenj
Po seji komisije je predsednik mag. Branko Grims dejal, da so sklepi komisije glede na obravnavo poročil danes šli v smeri tega, da je treba poostriti nadzor nad prodajo nelegalnih drog, “in to predvsem zaradi zaščite mladoletnih in otrok, kajti pri njih se žal te stvari širijo kot ogenj.” Po besedah mag. Grimsa so tudi nekatera najtežja kriminalna dejanja po vseh dosegljivih podatkih povezana prav z uživanjem nelegalnih drog.

Poslanec SDS Branko Grims

Predsednik KNOVS je pojasnil, da so se poslanke in poslanci želeli seznaniti tudi s primerom Ahmada Šamija, tudi glede na današnjo novo odločbo ustavnega sodišča. “Vsi roki še vedno tečejo in ponovno je odprt tudi postopek za premestitev Šamija na Hrvaško in pričakujem, da se bo to zgodilo v najkrajšem času,” je povedal mag. Grims.

Še vedno se dogaja financiranje prepovedanih verskih skupnosti iz tujine
Ob tem je še dejal, da so nekatere stvari, s katerimi se je komisija ukvarjala lansko leto, žal aktualne tudi letos. “Po eni strani gre za financiranje in organiziranje skupin iz tujine in financiranje verskih skupnosti iz tujine. Vemo, kakšen problem se pojavlja v zvezi s tem z Ljubljano in z državo, iz katere naj bi denar za dokončno izgradnjo prišel,” je dejal Grims.
Ob tem je izpostavil tudi, da še naprej potekajo aktivnosti glede izvedbe festivala Antifa, o čemer je komisija v preteklosti že razpravljala. Grims je še poudaril, da Slovenija postaja pribežališče za vse možne radikalce, kar je slabo za državo. Odgovornost za takšno stanje pa imata aktualna vlada in koalicija, je dejal mag. Grims in dodal, da upa, da bodo ljudje ta dejstva razumeli in upoštevali pri svojih nadaljnjih odločitvah.

Komisija bo izdelala končno poročilo, ki bo šlo v obravnavo v državni zbor na zadnji seji meseca aprila, takrat pa bo tudi po možnosti sprejeto.

C. Š.