fbpx

Očitali so nam sovražni govor in rasizem, zdaj so pa tiho?! Naša svarila, da se Sloveniji obetajo posilstva, če se nezakonitih migracij ne zaustavi, se uresničujejo!

Naslovnica Demokracije

Potem ko je tednik Demokracija konec avgusta izdal številko s provokativno naslovnico, s katero so opozorili na nasilno kulturo muslimanskih migrantov in njihov odnos do žensk, se je usul vsesplošni medijski stampedo, s katerim so izpostavljali, da naj bi šlo za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Pogroma in zmerjanja z rasisti smo nenehno deležni tudi mi, saj že dlje časa opozarjamo na negativne posledice nezakonitih migracij in poudarjamo, da Slovenija nanje nikakor ni imuna. No, novica o tem, da je nezakoniti migrant v obdobju desetih dni posilil dekleti na Metelkovi in Kardeljevi ploščadi, dokazuje, da smo le imeli prav. 

Naslovnica, na kateri neznano žensko otipavajo temne roke, vlečejo in trgajo oblačila z nje, je med drugim zmotila RTV-jevki Eugenijo Carl in Jasmino Jamnik, zaradi česar je bil posledično objavljen dolg prispevek v Dnevniku, ki pa ni vseboval nobene relevantne informacije. Prav tako so se oglasili tudi v Društvu novinarjev Slovenije, ki so Demokracijo obtožili rasizma.

Izkrivljena slika o migrantih največja skrb novinarjev RTV
Ko sta se Carlova in Jamnikova z obtožbami odzvali na napis na naslovnici “Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev”, sta s tem pokazali, da ju bolj kot za varnost Slovenk skrbi za “izkrivljeno” sliko o migrantih. Seveda pa Carlova ni mogla iz svoje kože in je v svoj prispevek vključila še podatek, da je bilo v Sloveniji v zadnjih osmih letih prijavljenih 374 posilstev, od katerih so veliko večino zagrešili slovenski državljani. Seveda je poročala povsem zavajajoče, saj ni izračunala, kaj “4 posilstva migrantov” pomenijo v odstotkih. “4 migrantska posilstva, ki so se zgodila pred migrantskim valom, predstavljajo 20 odstotkov tedanjih moških migrantov, 334 posilstev pa ne dosega niti tisočinke SLO-promilov,” je tedaj opozoril teoretski psihoanalitik Roman Vodeb. Dejstvo je, da prispevek Carlove na noben način ni izpodbijal verodostojnosti Demokracije, saj ta ni pisala o tem, koliko žensk posilijo Slovenci.

Foto: epa

Glede na pogrom Carlove nad Demokracijo seveda ne čudi, da se je pred tem norčevala iz nesreče tedaj 79-letnega Mirka Moravca, ki so ga trije migranti ugrabili sredi belega dne, ga zvezali in strpali v prtljažnik avtomobila. Na družabnem omrežju Facebook je namreč zapisala: “Meni ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode.” Daleč od tega, da se je ustavila pri tem, saj je Moravca žaljivo označila celo za državljana XY. Pod objavo je Carlova celo zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju je še zapisala: “Potem, za tako starega človeka bi bila to izjemno travmatična izkušnja, zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta izjava hčerke …” Po njeno se je scenarija nekdo lotil povsem po osnovnošolsko.

Informacija, da je nezakoniti migrant z maroškim državljanstvom, ki je septembra prišel iz zapora, kjer je bil zaradi ropa, že oktobra, v obdobju desetih dni, povzročil kar dve dejanji zoper spolno nedotakljivost, in sicer na Kardeljevi ploščadi in na Metelkovi, kaže, da tudi Slovenija ni imuna na posilstva, ki jih migranti izvajajo povsod po Evropi, kjer so na stežaj odprli vrata migrantom. Glede na to, da je informacija o posilstvih na dan prišla šele prejšnji mesec, se pri marsikomu poraja vprašanje, če je morda policija poskušala vse skupaj pomesti pod preprogo. Čeprav policija to zanika, pa je naravnost nenavadno, da nezakoniti migrant z zajetno kriminalno kartoteko ni bil izgnan.

Foto: STA

Migrantska posilstva so realnost
Nasilne migrantske tolpe, ki po Evropi posiljujejo ženske, so žal realnost, ki ji ni mogoče uiti. V nemškem Kölnu so ravno za novo leto 2016 migranti posilili in spolno nadlegovali več kot 500 žensk. Švedska in Velika Britanija sta zaradi migrantskega doprinosa postali le še senca držav v preteklosti. Človek si lahko še tako zatiska oči, pa to ne pomaga, saj statistika govori sama zase. Čeprav policija na Švedskem ne izdaja več informacij o etničnem poreklu zločinca, da ne bi pokvarili vtisa o migrantih, to še ne pomeni, da migranti ne posiljujejo. Kakršnakoli posilstva so nedopustna, ne glede na to, ali so storilci Slovenci ali pa migranti. Naravnost hinavsko in neodgovorno do državljanov pa je, da se poskuša podatke o posiljevalcu zakriti samo zato, ker je ta migrant. Vsakršna trditev, da je rasistično, če se opozori na poreklo posiljevalca tudi v primeru, ko je ta migrant, je hinavska. Očitno je, da smo imeli prav. Najverjetneje je utopično pričakovati opravičilo tistih, ki so nas zmerjali z rasisti.

Hana Murn