Odlazkov portal zaradi ponarejenih zapisov doletela tožba poslanke Karmen Kozmus Ferjan

Poslanka SDS Karmen Kozmus Ferjan in odgovorni urednik Necenzurirano Primož Cirman (Foto: STA)

Takoj po nastopu funkcije nove poslanke SDS Karmen Kozmus Ferjan je Odlazkov portal Necenzurirano izvedel skrajno podel napad na njeno osebnost, in sicer na podlagi seciranja njenega diplomskega dela. Z diskreditacijo poslanke so šli tako daleč, da so ponaredili originalni zapis v njenem diplomskem delu. Na račun blatenja poslanke so si prislužili tožbo. 

Portal Necenzurirano je razkril, da odvetnik Franci Matoz v imenu poslanke Karmen Kozmus Ferjan od njihovega medija zahteva odškodnino v vrednosti 10 tisoč evrov in javno opravičilo zaradi kolumne o njeni diplomi. Matoz Necenzurirano očita, da so na nedopusten način grobo posegli v njene osebnostne pravice, zaradi česar ta še vedno trpi intenzivne duševne bolečine. Močno je bila namreč prizadeta in razžaljena na račun neresničnih žaljivih očitkov. “Zaradi medijske diskreditacije, ki jo je bila deležna, ni mogla spati, tiščalo jo je v prsnem košu, počutila se je tesnobno (…). Njeno osebno in poklicno delovanje je zaradi ravnanja tožene stranke za vedno omadeževano,” izhaja iz tožbe.

Besedilo kolumne po besedah Matoza Karmen Kozmus Ferjan “prikazuje kot osebo, ki je brez vsakršnih kompetenc in znanja, njena pismenost pa naj bi bila na nivoju drugošolca”. Ob tem pa je izpostavil navedbo portala, kjer so zapisali, da naj bi diplomska naloga z naslovom “Politično delovanje Janeza Janše v letih 1988–1992″ po vsebini prej sodila na polico univerze v Pjongjangu. “Neresničen in zavajajoč je že očitek, da je (…) nestrokovno in nepravilno predstavila razlago pojma ‘komunizem’, ker naj bi predstavila le svoje mnenje o pojmu in ne razjasnitev pojma,” je še med drugim dodal in izpostavil, da je bila z objavo kolumne poslanki kršena pravica do časti in dobrega imena iz 35. člena Ustave.

Pri Necenzurirano se imajo za žrtve
Pri Necenzurirano vztrajno ponavljajo, kako naj bi bili deležni pritiskov. Odgovorni urednik Primož Cirman je pričakovano vložitev tožbe označil kot nadaljevanje pritiskov na delo njihovega medija, ki naj bi podirali vse meje absurda. Očitno na portalu pozabljajo, da so ponaredili originalni zapis v diplomskem delu poslanke, kar pa predstavlja očitno kaznivo dejanje. Kozmus Ferjanovo so obtožili pisanja navedb brez opomb, slovničnih napak ter propagandističnega pisanja, medtem ko so sami prirejali dejstva. To si je mogoče ogledati spodaj:

 

Poslanka ima dve diplomi,  “Politično delovanje Janeza Janše od leta 1988 do leta 1992″ in “Kazniva dejanja proti cerkvenim oblastem (ZCP, kan. 1370) v slovenskih medijih”. Mentor njenega diplomskega dela “Politično delovanje Janeza Janše od leta 1988 do leta 1992”, ki je za Necenzurirano takšen kamen spotike, je bil dr. Darko Friš, predsednik komisije pa dr. Matjaž Klemenčič, mednarodno priznani zgodovinar, ki je izrazito levih političnih nazorov. Predsednik komisije na zagovoru diplome “Kazniva dejanja proti cerkvenim oblastem (ZCP, kan. 1370) v slovenskih medijih” je bil msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, aktualni celjski škof. Glede na to, da so dolgoletni profesorji in doktorji znanosti na obeh zagovorih vsako diplomsko delo soglasno ocenili z 10, je naravnost bizarno, da si pri Necenzurirano dovolijo takšno blatenje. Igranje večne žrtve aktualne oblasti je že prežvečeno, saj živimo v dobi, ko si lahko vsakdo s pomočjo dejstev ustvari realno sliko.

Sara Kovač