Odstaviti Tonina ali cel državni zbor

Foto: sta

Prvič v zgodovini predsednik republike Borut Pahor 30 dni od izvolitve predsednika državnega zbora ne bo predlagal kandidata za mandatarja, da bi po volitvah dobili vlado. Nimam dovolj glasov, sta Pahorju priznala Janez Janša in Marjan Šarec. V velikih medijih, ki jih večinoma obvladuje levica, je močno odmevalo, da koalicije ni sestavil Janša. Čeprav je bilo precej jasno, da je ne bo. Šarca so komaj omenjali, čeprav je imel ta prvak krepko manj uspešne stranke na volitvah vsaj tako pomembno vlogo. Ne le v tem, ker mu je predsednik kot drugemu ponudil mandat, a ga je enako zavrnil. Predvsem se je Šarec ves čas javno sestajal s prvaki SD, SMC, DeSUS in SAB, da bi preprečil, da bi ga kak od “partnerjev” z leve prevaral s pogovori z Janšo.

Predsedniki teh strank so pred volitvami novinarjem obljubljali, da se z Janšo ne bodo niti pogovarjali o vladanju po volitvah, to zavezo pa so skoraj do onemoglosti ponavljali tudi zadnje tedne, kar so volitve pokazale, da lahko kvečjemu Janša vzame v vlado njih. Bistvo njihovega sporočila je ostalo enako: levica nikakor ne bo dopustila, da bi jim vodenje izvršne oblasti prevzel politik z desne sredine. Celo komuniciranja ne bo. Težava pa je volilni rezultat. Volivci so daleč največ, četrtino vseh glasov, namenili Janševi SDS. Poskus, da bi v koalicijo s hudo poraženimi strankami dosedanje vladne koalicije Šarec vključil desno NSi Mateja Tonina, je to ozadje razvrednotilo. Z nepripravljenostjo pogovarjati se z Janšo so stranke z leve onemogočile, da bi sestavljanje oblasti vodila desna stran, torej Janša. Po takšnem izsiljevanju vodilnega položaja zase pa bi kot manjšega partnerja za lepši videz vključile Tonina, ki se kot demokrat pogovarja z vsemi. Tonin jim je pokazal, da odprtost za pogovor ne pomeni slabosti in naivnosti, kar je sprožilo precej burnih reakcij levo usmerjenih novinarjev in urednikov, ki so še malo prej Tonina kovali v zvezde, kako se umika iz sence Janeza Janše. Nenadoma je zanje postal blefer in skoraj vohun Janše v bleščečih dogovarjanjih na levi sredini. Presenetljivo pestro je bilo tudi v bolj desnem delu medijske krajine, ker je v Reporterju Maja Sunčič objavila še eno od svojih precej revolveraških kolumn, tokrat z zelo podobnim stališčem, kot ga je zastopal šef SD Dejan Židan: da si je Janša sam kriv, ker strank z levice in sredine ni spravil k sebi. Na desni je bilo kar nekaj užaljenih odzivov, pokrižal bi se najbrž celo pokojni Danilo Slivnik, ki ni bil kak veren mož, a Sunčičeva je očitno odločna ženska, ob kateri Silvestru Šurli zanesljivo ni dolgčas. Ne piše tako izjemno, kot je nekoč Slivnik, a je bolj razumljiva in zabavna kot je bil tam Janez Markeš. In če so na Mladini preživeli z Bernardom Nežmahom, ki si je drznil kritizirati leve oblasti, je na desni pač Maja kdaj za pestrost blizu idejam Židana in Janeza Pogorelca (NSi). Povrhu bo kdaj drugič tudi po omenjenima udarila z nič manjšo vnemo.

Groza pred predčasnimi volitvami
Največja dilema pa tako niso mediji. Večja je denimo, kaj odhod iz dogovarjanj levo sredinskih strank pomeni za Tonina in Šarca. “To je začasno predsedovanje, dokler se ne oblikuje koalicija,” je Šarec opozoril v državnem zboru, da lahko Tonin hitro odleti, če ne bo priden. Izvoljen je bil po tem opozorilu Tonin s skoraj neverjetnimi 80 glasovi. A čeprav se je Tonin z NSi ta teden umaknil iz koalicijskih pogajanj, Šarec z dopusta ni iskal kandidata za novega predsednika državnega zbora. So druge prioritete. Najprej potrebuje 46 glasov zase. Zaenkrat bi bilo celo hudo nespametno, če bi odstavljal Tonina. Delujoč državni zbor, ki ima sposobnega predsednika, Šarec nujno potrebuje v prihodnjih treh tednih. Toliko je še časa, da ta izvoli mandatarja, sicer bo Pahor sredi avgusta udaril po mizi, parlament razpustil še četrtič zapored in razpisal ponovne predčasne volitve. Potem bo povsem vseeno, kdo bo šef tega DZ. Ta možnost najbrž sproža pravo grozo med poslanci, tudi Šarčevimi, praviloma jih zaradi čudaškega volilnega sistema polovica ni ponovno izvoljena celo, če se razmerja moči med strankami ne spremenijo. Zakon pa določa, da poslancu ne pripada niti pravica do nadomestil ob koncu mandata, če mu je funkcija prenehala pred potekom šestih mesecev od potrditve mandata, kar bi se zgodilo, če predsednik razpusti državni zbor že avgusta. Zaradi tega strahu med poslanci in izčrpanosti strank, ki jih čakajo še dvojne volitve v manj kot letu, imata možnosti prevzeti oblast še oba akterja: Janša in Šarec. Šarec se lahko poveže s precej radikalno Levico Luke Mesca, ki je v zadnjem tednu s SNS Zmaga Jelinčiča ostro nasprotovala državnemu prevzemu obveznosti NLB do hrvaških bank, predvsem pa so Meščevi nadvse odločno proti privatizaciji NLB, kar je vlada Alenke Bratušek obljubila Evropski komisiji, da bo izpeljano do konca lanskega leta. Pa ni bilo. Zdaj, takoj po volitvah, vlada Mira Cerarja NLB nenadoma spet hitro prodaja. Jasno, da v dogovoru s Šarcem.

Nam bo Luka Mesec prodal NLB?
Vstop Levice v takšno koalicijo bi njihove ostre kritike in radikalizem razkril kot lažno kuliso za volivce, stranka bi izgubila verodostojnost med svojo socialistično volilno bazo. Nič drugače ni, če se Levica dogovori, da bodo z glasovi svojih poslancev le omogočali manjšinsko vlado Marjana Šarca in množice drugih levosredinskih strank, ki bodo prodale NLB. To je namreč povsem ista stvar kot vstop v koalicijo, le da še funkcije v vladi strahopetno podariš drugim. Povrhu je v obeh primerih precej verjetno, da bo koalicijska vlada množice majhnih strank, med katerimi so kar štiri poraženke prejšnjih volitev (SMC, SD, DeSUS, SAB), hitro razpadla in bodo posledica spet predčasne volitve. A veliko drugih možnosti Šarec nima. Lahko sicer še upa, da si Tonin premisli, da bi ostal šef DZ, a na to pri Toninu ni preveč računati. Lahko pa se tudi začne pogovarjati s SDS Janeza Janše, kar je Šarec doslej zavračal. V primeru vlade z Janšo Šarec ne bi bil premier, bi pa najbrž dobil več oblasti kot v vladi množice majhnih strank leve sredine, ki se svojim kadrom, ki so jih zadnja leta postavili na vse mogoče položaje, nikakor ne bi odpovedale v vladi, ki bi jo vodil Šarec. Pri Janši kot premierju to ne bi bila niti dilema. Zato je tak revolt z leve. Za pomembne službe, fevde, državne posle in podjetja gre, ki jim zdaj gospodujejo.

Ko gre za vodenje državnega zbora kandidatov, ki bi nasledili Tonina, tudi ne manjka. Pred mesecem se je čisto uradno preko stranke, ki jo vodi, predlagal dosedanji premier Miro Cerar (SMC). Ponudil pa se je tudi prejšnji predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC), zaradi česar je v SMC hudo počilo. Brgleza so izključili iz stranke. Tonin je takrat povedal: “Ko pa bo nova koalicija znana in oblikovana tudi nova vlada, sem se z mesta predsednika državnega zbora pripravljen umakniti.”

Ni še ta čas. In če vlada ne bo oblikovana, se Toninu sploh ne bo treba umakniti, ker bo šel s predčasnimi volitvami v zgodovino kar celoten zbor.

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • Tone

  “Predsedniki teh strank so pred volitvami novinarjem obljubljali, da se z Janšo ne bodo niti pogovarjali…”
  Neumnost, politik lahko novinarju obljubi le intervju in nič drugega.
  Da se ne bodo pogovarjali z Janšo, so obljubili volivcem.

  • joza joza13

   Ja, že, že. Ampak tu ne gre za novinarje! To so bile/i presstitutke/i.
   Novinar bi najprej vprašal za program, za namen itd. Pri nas je pa bilo prvo vprašanje presstitutov: “ali boste šli v koalicijo z Janezom Janšo?”
   In… kaj še tebi ni jasno? Kar povej, ti bomo pomagali…

   • borko

    res je eno in isto so spraševali

   • SIMON ROZIC

    Res krasni scenariji levakov, ki so dobili ostra navodila
    “od zgoraj” , od onega, pritlehnega: ” z Janšo se ne dogovarjajte!”
    in so kot vedno počepnili kot kure!

    • joza joza13

     JJa, genau tako!!!

  • RATATA

   Tvoja domišljavost ne pozna meja! Tudi jaz poslušam poročila na eRTeVeSlo, saj jih moram plačevati.
   Šarec, lmš, Šarec, lmš, Šarec, lmš…. sestavlja koalicijo.
   Jebala te agitacijska propaganda komunistične partije slovenije u usta škrbava(!) domišljavi tona.
   Ne smeš ali ne zmoreš razsodno razmišljati?
   Sami so napisali tam na javnem mediju, da oblikujejo javno mnenje, kar je ena redkih resnic pri njih.

   • Tone

    Morda celo razmišljaš prav, izražaš se pa neprecizno in narobe. Dejstvo je, da politik lahko obljubi novinarju samo intervju, ali pa službo, če bo izvoljen. Kaj piše novinar in kako to razumeš ti, pa je čisto druga stvar.

    • RATATA

     Najpomembnejše je KDO je “novinar” in KDO je njegov LASTNIK!!

     • Tone

      Čisto mogoče, ampak se je treba potruditi in napisati tako, da se ve, kaj in koga misliš.

 • augustin hadelich

  Najprej Rusija. Ha ha. Tole je pa res mimo. Trump je poslovnež, Putin pa partijski politikant.
  Američan zasluži petkrat toliko kot Rus, cela Rusija pa ima BDP manjši od italijanskega.
  Putin in “Rusija first” ne gre skupaj. Putin pomeni revno in nerazvito
  Rusijo, vladavino partijskih oligarhov in suženjstvo naplahtanih ljudi.
  Nekaj podobnega kot v Sloveniji, samo še pomnoženo.Kakšne neslanosti trosi ta avtor!

 • Tomaž

  Očitno je tudi Jančič zgolj papagaj v podpovprecnem slovenskem pisunstvu. Naštevanje, opisovanje kot prosti spis v 4 razredu osnovne šole. Nič, čvek.
  Jamranje zakaj leve stranke niso šle z Janšo. Vsak gre s komer hoče v koalicijo.
  Če pa 10 let noče noben z Janšo, naj sebe vpraša zakaj in naj pač odstopi in da prostor na desnici sposobnejsim od sebe. Intelektualci politične desnice ne hodijo na volitve. Zgolj gasilci, vojaki, taborniki, stari nad 75 let. A s tem kadrom bo sestavljal vlado. Z Vizjakom, Cernacem Zverem Krivcem, Liscem,Pojbičem, Irglovo? Ja, zakaj bi pa Intelektualni desni volilec volil tako nesposobne poslance in voditelje? Saj je 100 tisoč nekdanjih volilcev SDS povedalo svoje in ne volijo SDS. Ne premorete niti 10% zdrave pameti in objektivnosti in kot slepci podpirate kult osebnosti?

  • Anton

   Tomaž, glede podpovprečnosti, ki jo očitaš Jančič, se še enkrat dobro postavi pred ogledalo

   sarkazem press

 • realnost

  Na novih predčasnih volitvah bodo največ izgubili: šarec bi dobil 4 poslance (tudi največji slepci so spregledali njegovo nesposobnost za vladanje – ni material), Židan bi dobil 5 poslancov ( je brez programa – program antijanša ne bo več zažgal), Miro cerar bi dobil 5 poslancov (on bi rad še vladal vse enako kot je že ..), AB in Karl pa bi izpadla!!!!

  Torej čiščenje se nadaljuje in za Slovenijo bodo nove predčasne volitve čiščenje gnilega prebavnega trakta, super….

  • Djuro Sumar

   Tvoja matematika seveda ne drži, kajti po tvoji matematiki bodo desničarske stranke prejele 74 poslanskih mest, kar je totalna neumnost, kajti v Sloveniji med volivci prevladujemo levičarji. Volilno telo je razdeljeno približno 60 : 40 v korist levičarjev. Volili bomo sosedovega psa, da le Janez Janša ne pride na oblast. Lahko se celo zgodi, da se pred volitvami vse te številne “leve” stranke združijo v predvolilno koalicijo in postanejo zmagovalec volitev. Ampak, pustimo času čas.

   • Steiermark

    Lepo, da priznavaš sam, da niste ljudje tisti ki takšno sodrgo volite, ter da ste primernejši za v pesjak, kot za v parlament! Sicer pa nič čudnega, če se samo spomnimo vašega “garaževanja” s cucki….levaki – za v pesjaki!

    • Djuro Sumar

     Lahko pošiljaš v pesjak kogarkoli si želiš, stanje 60 : 40 ostane nespremenjeno.

     • Steiermark

      lajaj mirno naprej……četudi po balkansko

     • Steiermark

      ja , v pesjaku……how how how…(to je bil pozdrav , vam v pesjaku)

   • Soave

    Lahko se zgodi ?? Kar napiši, da se bo zgodilo ! Z silnim Mesečkom seveda.
    Me pa nekaj zanima Jurij ? Vedno povdarjaš da si levi. Si zelo ponosen na uspehe vlade v odhajanju ? Se ti zdi, da so dobro delali ? Čudno. . . . . . .

    • Djuro Sumar

     Mislim, da sem ti že napisal, pa bom še enkrat. Jaz sem levičar predvsem zaradi treh stvari, zaradi katerih ne morem voliti desnice: 1) sem proti razprodaji našega slovenskega premoženja, torej proti “lastninjenju”, ker sem prepričan, da mora država imeti v rokah ključne firme in vsaj eno veliko banko.
     2) sem za javno zdravstvo in javno šolstvo, brez privatnih, zlasti cerkvenih šol. Lahko ustanavljajo privatne klinike, vendar v svojih prostorih za svoj denar.
     3) Desnica je življensko povezana s cerkvijo in bi bilo od mene nepošteno, bom rekel izdajalsko, da bi kot 100% ateist podpiral katero koli cerkveno organizacijo.
     Kaj se bo zgodilo pa res ne vem, pa še to naj povem, da nisem še nikdar volil stranke Levica, ker je za mene preveč radikalna. Socializem je propadel in ga nihče več ne more obuditi v tisti obliki. Nekako bi morali združiti socializem in demokracijo in oboje močno izboljšati, kajti tudi današnja demokracija je bolj tako tako, za zavajanje množic, ki mislijo, da o čem odločajo. Tudi v tej kapitalistični “demokraciji” imamo elito, ki nam vlada, le da se kdaj pa kdaj majčkeno zamenjajo, še vedno pa so pri koritu, ne glede na to ali so v poziciji ali opoziciji.
     Pa še mnogo tega bi se našlo za dober pogovor. Bodi v cvetju in se ne jezi preveč, ker to škoduje zdravju. Jaz se sproščam v naravi v vinogradu s 300 trtami, danes pa smo šli pogledat na njivo naših tamladih, kjer so posejali industrijsko konopljo. Takšno manjšo parcelo, da vidijo kako se tej reči streže.

     • Soave

      Hvala za tole pisanje !
      Predvsem zaključek mi je všeč. Narava, zemlja. Otroci, vnuki.

      Veš pa, da ti bom malo ugovarjala, a ne ?
      Kapitalistična demokracija. . . . . . oba veva , kdo jo je ustvaril. Tisti, ki so prej in so še sedaj pri koritu. Socializem in demokracijo pa nihče ne bo uspel združiti .
      Izboljšati. . . . . je bolj pravilno.Vendar je vse že tako zavoženo, da si nihče ne bo upal dregniti v to kačje gnezdo.

      1. Hm? Ko bi to državno premoženje res pravilno upravljali ! Ne pa kradli, kjer se le da.
      2. Prav. A naj velja za ves enako. Kako boš potem to uskladil ?
      3. Malo pomisli, kako je že desetletja v normalnih državah. Cerkev je upravljala in tržila svojo posest. Vzdrževala kulturno dediščino. Nihče je ni razlastnilil.

      Naprej ne bi pisarila. Vzrok in posledica,

     • Djuro Sumar

      Vse se da narediti, vse se da združiti in izboljšati.
      Vsi gledate zadeve preveč od danes do jutri. Samo pomisli, koliko se je življenje spremenilo(ne povsod enako) v 2000 letih, kar je gledano iz zgodovinskega vidika zelo zelo kratka doba. Koliko se je spremenilo v 400 letih, ko je lastniku bilo dovoljeno človeka(sužnja) ubiti brez vsakega sojenja. Ne bom vsega našteval.
      Midva pač ne bova doživela velikih sprememb, kajti spremembe se morajo zgoditi globalno na vsem planetu. Velik korak bo narejen že takrat, ko bodo tudi druge vere dohitele protestantsko, še večji pa, ko bo znanost in izobraževanje doseglo vsakega človeka na zemlji. Še majčkeno utopije: Prepričan sem, da nismo sami v vesolju in če bi človeštvu zagrozila kakšna nevarnost iz vesolja, bi se kaj hitro vsi zemljani združili in se skupno borili proti skupnemu sovražniku.
      O kulturni in drugih dediščinah, ter zapravljanju bogastva pa sem ti ravnokar nekaj napisal pod nekim drugim člankom.

     • Gr Enze

      PO VEČINI VSEM ATEISTOM NA KONCU ŽIVLJENJA OB SMRTI ZVONI V CERKVENIH ZVONIKIH !

     • Tone

      Če imajo kake nasilne verne sorodnike, je res tako, sicer pa ne.
      Če slučajno poznaš kak tak primer, ne pomeni, da je v vseh primerih tako.
      Bolj zanimivo bi bilo vedeti, zakaj si želiš, da bi bilo tako.

     • Gr Enze

      CERKEV GOSPODARI DOBRO ŽE ČEZ DVA TISOČ LET KOMUNISTI BI VSE ZAGONILI IN POKRADLI V NEKAJ LETIH

   • Anton

    Volili bomo sosedovega psa, da le Janez Janša ne pride na oblast.

    Hm, jaz bi se “vornk” zamislil nad samim seboj , če sem še pri zdravi pameti. Toliko o tem, skrajni čas je da pričnete vi in vam podobni, pa ne bom jih poimensko imenoval, da se ne bom koga po krivici pozabil imenovati, skratka, čas je da pričnete komentirati kot je potrebno, z obrazložitvijo, čemu tako vaše mnenje, z navedenimi ustreznimi argumenti, ne žaljivkami.

    sarkazem press

  • Steiermark

   Po “čiščenju” pa se mora izvajati tudi “vzdrževanje” stanja ter za dalj časa , dokler se dokončno ne zatre človeku smrtno nevarnih klic, ki se večkrat potuhnejo, kot so se pri nas, 1991, potem pa prišle z vso silo na površje!

 • Tweety Bird

  “Levica nikakor ne bo dopustila, da bi jim vodenje izvršne oblasti prevzel politik z desne sredine.”

  Laž št.1 – SDS je skrajna desnica, ne pa desna sredina.

  Laž št.2 – Levica ne bo dopustila, da politik z najbolj ogabnim in vulgarnim besednim zakladom…tviterašem in gobcačem…vodi izvršno oblast.

  • joza joza13

   [email protected], morgen!
   Težko serješ? Nezdrava prehrana in premalo tekočine.
   Ekaluks pomaga…

   • KP

    Bo lahko,nič bat,ko bo ta Ćefutar tekel z svojimo Dvakratžganci…

    • joza joza13

     Motiš se samo v tistem delu, kjer ga imenujješ čefutar. Ravno to jje žalostno, da en slovenec (z malo začetnico!), dela za oligarhijjo in proti Slovenstvu. Zdi se mi celo, da osebno ne mara 1x ali 2x žganih… toleranco do njjih ohranjja zaradi plače/pozicijje, tako kot jje to tudi glavni razlog za vse njjegove aktivnosti na forumih…
     V glavnem..poden, izdajjalec, brezvretenčar…. SLUGA!

    • Tone

     Dvakrat žganci, enkrat z ocvirki.

  • komar marko

   desjstva so, da ste v ULTRA ubrisani. Dejstva so, da se JJ bojite, pač pred lani ste gonili PATRIJO, sedaj pa gonite drugo. Problem pa je v vašem VAKUUMU in brezmejni žrlji po MARMELJAD! KapiŠ!

  • Minovak

   …in največja laž št. 3 – levaki niso leva sredina, temveč skrajno levi anarhisti, kriminalci in izdajalci!

   • Steiermark

    tako je že od začetka njihovega kriminalno zločinskega delovanja, po marxu….

  • šmentanamuha

   Dejstvo št. 1: Janša je edini pravi protistrup v tem trenutku za levičarsko kačje gnezdo. Toliko vas je, da ogrožate celoten narod in obstoj države.

 • Tweety Bird

  Tonin pa je itak plavogardist, belogardist in domobranec, vse v enem…skratka IZDAJALEC !!!

  Tonin je tudi klerik in ritoliznik RKC-ja !!!

  Tonin je politična prostitutka !!!

  Tonin je Janšev “trojanski konj” !!!… Če malo bolje pomislim, je Tonin tudi navaden konj !!!

  • komar marko

   sem pregledal. Vse si napisal razen tega si pozabil, da je podpornik PALČKA Smuka.

  • joza joza13

   Tona, plagiator pa ni, ker to si pa ti!

  • čopkovseved

   Dobro jutro! Izbruhati toliko žolča že na vse zgodaj, kaže na vašo resno težavo s psihičnem stanjem vašega telesa in tudi duha. Bog vam pomagaj! svetujem vam rekreacijo, pri nas slovenskih kmetih, pa boš ob 7. uri zmogel izustiti tudi kaj lepega !!!!!!!! Živali pomirjajo, delo te pa naredi klenega!

   • komar marko

    saj je imel KOzo Juliko, pa mu je ušla. Sedaj uporablja DESANKO!

  • domovina mili dom

   Zdaj sem te pa pogruntal. Ti si en zagrizen desnak, ki namerno z levimi bedarijami izziva na tem portalu. Vsa čast. Dober si. Kar nadaljuj, daješ zagon in ideje, da ljudje pišejo. Bravo. Kar tako naprej.

  • KP

   Ti ćefutar nam boš solil pamet??

  • SIMON ROZIC

   Ah, samo, da ni Šarac ! Šarac je le navaden konjski gnoj!…

   • RATATA

    Neuležan.

 • komar marko

  noin bo resnica prišla na dan. RDEČKOTI prodajajo naše svetinjo našo NLB. Mesečniki podpirajo te rabote. RDečuhi prihvatizirajo ZDRAVSTVO na naš račun. Ljudje,ste slepi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Olga2345

  Levičarji so “močni” pri mešanju dreka…Na Hrvaškem se, kar niso več na oblasti, ukvarjajo samo še z notranjimi razprtijami, saj vsebine nimajo…

 • Franc Šink

  Svet Matija led razbija.

  • Anton

   Če ga ni ga pa nardi.

 • Sodni dan

  Predčasne volitve edina dobra rešitev. Pa da vidimo kako bo ko se karte spet premešajo!

 • TOML

  Levičarji zgubljajo na moči.
  Predčasne volitve, da jih zabijemo v gnoj!
  Samozvane sredinske stranke pa iz parlamenta, ker to so navadni potrčkoti
  Globoke mafijske države.
  Tisti klošar, ko voli leve stranke vsem Slovencem koplje jamo. Tudi sebi.

  • xtc

   Definitivno pokopava jih njihova lastnajim lastnost hijen,ko zavohajo kri se raztržejo med sabo.

 • Mojca pokraculja

  Predcasne volitve se ne smejo ugoditi. Tako kot se ne sme zgoditi, da bi bil JJ predsednik vlade. Trenutno so vse figure na sahovnici na svojih mestih. Zato ni nobenih šans da se igra ne začne. Poteze so pricakovane, le Tonin(kmet) bi z nepravilno potezo v desno lahko igro nekoliko pokvaru. Bi ga pac vrgli ven. Ampak brez skrbi, on bo pravilno napredoval po svojih poljih.
  Nobenih predcasnih ne bo, slovenije ni več!

  • Soave

   + + + + + + + + +

   • Mojca pokraculja

    Raje bi videla da ne bi bilo tako. Lepo nedeljo želim !

    • Soave

     Enako, hvala !

  • MižekFiga

   Razlog je samo en zveličavni. Murglani ukinjajo parlament in demokracijo. Najbolj odgovoren je tov. ddr. Kučan. Z svetom starcev ni uspel, z komunističnimi strankami tudi ne,TOREJ !!! dokler gre !!!

 • Johan

  SLOVENIJO totalnega kolapsa rešijo lahko le predčasne volitve, v nasprotnem primeru bo nižji in srednji sloj plačal napitnino.

 • Vera

  ” Odstaviti Tonina ali cel državni zbor ” ? Jaz pa mislim , da je treba odstavit vse leve liderje strank, ker bomo šele potem zaživeli ” človeka vredno življenje ” !

  • večni srb

   To je isto kot, če bi nam vladal samo Pahor in njegova nato soldateska.

  • MižekFiga

   Ne jih volit, pa bo!

 • Davor

  Predpisani postopki morajo biti izvedeni in prava politika se zavzema za sestavo vlade na podlagi volilnih rezultatov. Če to ne bo mogoče, bomo šli pač še enkrat volit.

 • Soave

  + + + + + + bravo, g. Jančič. Dobro , da imamo take ljudi, ki znajo in si upajo pisati !
  Tudi dr. Štuhec je eden izmed njih. . . . .
  http://radio.ognjisce.si/sl/204/komentarji/27629/
  Tale naša politična scena je nekaj nemogočega

  • večni srb

   Ne more biti drugače, če se pa v politiko mešata ideologija in okultna mistika.

   • Soave

    Če z ideologijo misliš tudi na komunizem, se strinjam.

  • Tanja Bor

   Ravnokar sem prebrala Jančičevo knjigo Fake news – Lažnive novice. Priporočam. Informativno, hkrati pa ne zagrenjeno. Pokaže, da je tudi nekaj slabega, kot izguba službe, lahko začetek nečesa dobrega. Gospodu Jančiču želim na samostojni poti veliko uspeha. Pokazal je, kaj pomeni pošteno delo in da je z njim mogoče preživeti.

   • Soave

    + + + + + + + + Tudi jaz si jo bom sposodila v knjižnici.
    Rada ga berem. Saj je možakar na mestu. Tudi komentarji k njegovim člankom so super.
    Ker je sam svoj gospod, ne dovoli packarjenja komentatorjev !!!!!

    • Tanja Bor

     Odlične komentarje sem tudi jaz že opazila.

 • RATATA

  N24tv, hvala za Novinarja Petra Jančiča!
  Lepo od Mene, kajne da(?) Seveda!!

 • večni srb

  Čedalje bolj imam občutek, da celo državo obvladujejo družine nekdanjih političnih direktorjev, že 15 let nam vladajo zadnji predsednik komunistov Pahor in njegova ubaška javna uprava.
  Slovenija ni normalna dežela, potomci hrvaških katolikov obvladujejo opravilno nesposoben parlament.

  • tramal

   Butast srbin ,našej mi nekaj hrvatov ki so kje na položaju v Sloveniji ,jaz pa ti bom srbine ,od jelušičke ,jankoviča makarovičke spomenke ,hribar jakiča ,masleše ,uroševiča in še tisoče zabitih srbinov,s teboj vred.

 • RATATA

  Kaj ne bi končno že bil na vrsti trenutek, da jasno in glasno ugotovimo, da smo globoko upizdi in začnemo iz mlljardnega minusa, če že z nule ne moremo?
  Saj je marsikateri razmišljujoči komentator tu, že zdavnaj to ugotovil in povedal.

 • xtc

  Predčasne volitve so realnost,saj se levaki nikakor med sabo ne bodo zmogli zmeniti za stolčke,pobili se bodo,ko ne bodo zadovoljni z dobljenim ,bodo spotikali drug rugega na glasovanjih in usklajevanjih.
  Jasno je ,da bodo zrušili Tonina ampak jim kaj malo koristi saj bo prepir le še eskaliral in nakoncu ne bodo zložili nič.
  Kučan pa bo do zadnjega držal roko nad tem ,da se desna vlada ne formira,četudi Šarec zlima ultralevofašistično koalicijo ta nebo dolgega veka.Sprenevedanje ,da gre za neke levosredinske stranke je neumnost,gre za ultraleve in leve stranke.
  Seveda pa je vsem jasno ,da bodo predčasne volitve iz parlamenta zagotovo odnesle Cerarja,Šarca in Bratuškovo od vseh petih levih strank pa utegnejo ostati le majhna pogorišča ali pa tudi nekatere izginiti zaradi zdajšnje prepirljivosti med njimi.
  Seveda pa mora biti večini jasno ,da nihče trezen ne bo kupil NLB ,dokler bo država hotela imeti25% ,le vrednost bo strmoglavljala,pritiski za prodajo večali,pogoji pa vse slabši.

  • Dragan Krstič

   Bojim se da je strah komunistov pred Janšo prevelik zato se bodo v zadnjem trenutku popolnoma poenotili in napravili vlado. Seveda bo to kratkega veka in po novih predčasnih volitvah bo zmaga Janše in SDS realnost.

   • xtc

    Delno pravilno vendar jim je večina resnih analitikov jasno povedala ,da Anti JJ ne more biti edini imenovalec vlade,ki vse drži skupaj.

 • lokec

  Luka Mesec bo minister za zunanje zadeve.

  • Dragan Krstič

   Ne, boljša izbira je financ minister.

  • Minister za Sončno Upravo… to je zelo odgovorno delo…

 • Dragan Krstič

  Ne strinjam se z Jančičevim mnenjem da bodo volivci Levice zamerili Mesečnikom če bodo odstopili od svojega programa in vstopili v koalicijo ali podpirali vlado iz opozicije. Prav ti volivci so največji nasprotniki SDS in bodo vsekakor pozabili na Mesečnikov venezuelski gospodarski program. Ničesar Levica ne bo izgubila, še celo več volivcev bo imela pri naslednjih volitvah.

 • šmentanamuha

  Ključna politika levičarjev je parazitiranje na državnem proračunu in izčrpavanje delovnih ljudi, politika desnice je ustvarjanje pogojev, da lahko ljudje ustvarjajo blaginjo zase in za državo, je princip spodbujanja podjetniške kreativnosti, kjer lahko s pridnim delom vsak obogati oziroma si izboljša svojo blaginjo. Za to gre. Levičarji-socialisti ne prenesejo sposobnih posameznikov, ki si povečujejo blagostanje. Razlog je predvsem ta, ker se zavedajo, da sami tega niso sposobni. Zato je za njih ključnega pomena, da si najdejo gostitelja, ki ga parazitirajo, to pa je državna blagajna in državni projekti, kamor se zliva denar vseh nas državljanov.

  • večni srb

   Kaj nas to briga, povprečna delavska plača je v Sloveniji 700 evrov, če jo sploh dobiš, ker krivosodje podpira fevdalizem.
   Za obrt rabiš najprej zemljišče in nepremičnino, z vsemi urejenimi priključki in birokracijo, nato rabiš še orodja, preden se lahko usmeriš v neko določeno obrt, kar je popolnoma druga zgodba. Kdo je potem pri nas podjetnik, si lahko pa sam prideš gor, delavčki s 700 evri, v najemniških stanovanjih iz katerih so deložirali ljudi, ki so se tam rodili zagotovo ne. Marsikoga se podpira žeiz komunizma, po osamosvojitvi je postalo vse preprosto njihova last, drugim so pa vse pobrali, tako to gre pri nas.

   • mginko

    V slovenskem vladajočem komunizmu absolutno ni zaželjena privatna lastnina – privatništvo.Zato se vse dela na tem, da je tako “zabetonirano”, četudi bi rad slovenski pošten priden delavec lahko delal tudi kot privatnik. Komuniste ni še nikoli brigala revščina ampak samo svoja njihova priviligiranost oz država “korita”.
    Z vso vnemo zagovarjajo samo državne firme – lastništvo. Tukaj je korito brez dna in ker ga vodijo “naši” ni tudi nobenih kontrol. Kontrol ne od državnih organov, inspekcij, da za sodstvo in policivo je škoda vseh besed.Povsod so “NAŠI” iz komunistične vladavine. “Naši direktorji” so pa itak že 30 let v ozadju.
    Ta komentar ni namenjen tebi “večni srb “, ker poznaš vse “zelo dobro”, ampak sem ga napisal k tvojemu komentarju, saj veš zakaj!

    • Hun

     zdj sej upokojenc razpisal kj je u yugi spal nek v skladiscu…taki boste pametval o privat firmah

   • šmentanamuha

    Janšev program je prav zmanjšanje birokratizacije, če slučajno nisi informiran. In jaz mu verjamem, nimam razloga, da ne bi.

    • Hun

     ti mu vrjames ze 20let..frcafela mu s srcem vrjame..pa z zaslepljeno glavco…pa kr trob bo naredu…hahaha…Jansa ma res cvet slovenskega volilnega telesa…ravno na to je cilal strateg na postene vernike..da mu sledite ceu zivlene ceu treba…resnico mate pred nosam pa jo nocte spoznat

  • Hun

   Jansa prenese brez problema sposobnejse od sebe…ce vrjams sevede

   • šmentanamuha

    Ne poenostavljaj stvari. Ti pač obožuješ socialistično enoumje, saj te razumem.

    • Hun

     dj smentanamufna ne delaj se pametno k vse prekopiras kar preberes na drugih jansisticnih portalih…napis kj izvirnega dokaz da mas kapaciteto u zensi glavi al pa odfrcj po hisnih opravilih

     • šmentanamuha

      Pa kaj si tolk tečen?

     • Hun

      treba te je nategnt da prids k pamet…ceprou dvomm da bos

    • Hun

     jst obozujem enoneumne babe da ne govorijo naprej k jo kavsnem

 • Nove volitve so pred vrati, SDS50+ pa bo konec te levaške greznice…

  • lili pili

   Ja bo v tvojih sanjah, ko se bos zbudil pa bos spet imel roko v kahli polhi dreka tako kot po 3. Juniju..

   • xtc

    Levi Šarec in Židan računajoča na zmago.

    • lili pili

     Desni ivan pa na predsednika vlade, hoooo bo prej docakalmpenzijo, letos bo ze 60…

  • Hun

   ja ce bo namest Orbana, Putina povabu za sreco pred volitvami

   • mginko

    Tvoje večne mokre sanje

    • Hun

     zdj bos supcina plesal po Putinovo, ker bo nora24 plasirala pozitivne novice o srecanju z Trumpom…enkrat bos za Ruse, drugic za Hrvate…pa spet obratno tko k ti bodo pral mozgane….itak ne dojames k si jansevik vztrajnik

  • Hun

   To poslusamo ze 15let…ovca pa se kr caplja za njim…dobr vs ma nastudirane

 • dob

  Pahor ne bi več prevzel nase vloge grešnega kozla, raje bo bulmastif v garaži na Viču.

  • Hun

   loh se mu prdruzs ti Jajo pa serpetinsek…sam v kontra reziji..da vs mastif naguzi

   • xtc

    A ti boš pa Baričeviča igral?
    Hja se mi je kaz zdelo kaj te mika.

 • lado

  ZBLOJENCI , PRIHAJA HALAL REŽIM in VENEZUELĆIĆI !!!!!!!!!! TOOOO HOOOOČEEETEEEE !!!!!!!!! PA MORILSKI KOOOMUUUNIIIZEEEM !!!!! ???????????? Z GOBCI NE BO UČINKA , DA BI SE TE IZTREBLJEVALNE GOLAZNI ZNEBILI !!!! NI VAM POMOČI DEBILI !!!!!!!!!!!!

 • Zgornji

  … ko se preneha Komunikacija, se preneha tudi Ljubezen … in obratno : ko se preneha Ljubezen, se ustavi tudi Komunikacija, .. in takrat dobimo Problem !!! ! !!! Žaaal je Vedno bilo tako !!! ! !!!

  • Djuro Sumar

   To seveda ni res, kar vem iz lastnih izkušen in iz izkušen nekaterih mojih prijateljev. Vse je odvisno od kulture dialoga in od vzgoje katera temu pripomore. Največji problem je patriarhalna vzgoja.

   • Zgornji

    To seveda Ni Res, – PO TVOJE – KER TI NEVEŠ DA JE TO RES – A TO ŠE NE SPREMENI RESNICE DA STA KOMUNIKACIJA IN LJUBEZEN POVEZANI !!! ! !!!
    Se mi pa sedaj svita zakaj si tak kakršen si : ker si verjetno imel matriarhalno vzgojo .

    • Djuro Sumar

     Komunikacija nima zveze z ljubeznijo. Putin in Trump se ne ljubita, pa vendar komunicirata. Še najbolj pomembno je, da znajo komunicirati med seboj ljudje, ki se ne ljubijo.

     • Zgornji

      Hja, če se nebi niti vsaj toliko ljubila da se nebi sovražila , potem tudi komunicirala nebi drugače kot z bombardiranjem, in na koncu bombardiranja Vedno nastane Tišina ki pam je Posledica Pomanjkanja Komunikacije Zaradi Pomanjkanja Ljubezni. Ali Razumeš zdaj zakaj komunikacija med ljudmi ki se ne ljubijo slej ko prej preneha ?

     • Djuro Sumar

      Midva se ne ljubiva, pa vendar komunicirava. Ali sedaj razumeš, da za komunikacijo ni potrebna ljubezen.

     • Zgornji

      Glej, toliko te ljubim, da prenašam tvoje Nerazumevanje, tvojo Omejenost in tvojo Neumnost . Ker, če te nebi , bi te toliko bolj sovražil, in te tako že Zdaaaaaaavnaj dal na Block / Ignore. Ali sedaj Razumeš osnove Ljubezni v kateri so skriti Duhovi Sprejemanja , Toleriranja , Odpuščanja, Sočutja, Razumevanja, Potrpljenja , in še nekaj podobih Energij. Zastop’š zdej ? Ali si še vedno Mrtva Duša ?

 • šmentanamuha

  Kučanovi trijanski konji v NSi bodo poskušali oslabiti Tonina.

 • garfi

  POZIV MLADIM, REVNIM, NEOPREDELJENIM, UPOKOJENCEM za nove volitve !!!…
  POJDITE NA VOLITVE IN PODPRITE SLOVENSKO SDS !!!
  MULTIKULTI JE NATEG LEWIČĆARJEV-GLOBALISTOV-VELEIZDAJALCEV !!!
  NE BOSTE DOBILI BUREKA AMPAK BURKE !!!
  protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!
  World Cup 2018 Victory Riots (RIP France)
  https://www.youtube.com/watch?v=vJOrwDuU3Cc

 • garfi

  leWiČĆarska BALKANIZACIJA IN BANDITIZACIJA SLOVENIJE !!!
  protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-bratušek-levica… !!!

 • piko8

  G. Janez Janša in njegova zmagovita stranka SDS sposobna spucat levi gnoj po sloveniji!!!
  Uspostaviti vladavino prava, odstraniti sodnike, ki sodijo po naravnem pravu(ljubo bavcon, milan brglez), taki primerki ne spadajo v slovensko pravosodje!
  Uredili znižanje davkov, posledično bolj viko državo, tako , da bo zaposlenim in upokojencem ostalo več denarja v denarnici!!

 • Novakec1

  Še preden bo konec dopustov bo slolandija prva šeriatska država v zblojeni €U

 • učko

  A ste opaz’l, kako se mu Pohar smeje uksiht, bebotu Toninu?! Ne? No, potem ste tisti ta čoravi zabiti k’ Tonin !

  • merim

   Ti ai edini pametn na svetu

 • merim

  A vi diktatorcki bi kr odstranjevali ljudi haha idioti pa ne zivite vec 100 let nazaj

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!