fbpx

Odtisi Blaža Zgage tudi v britanskem Guardianu

Ugledni britanski časopis Guardian. (Foto: Epa)

Nekateri skrbijo za promocijo Slovenije z dobrimi nameni, nekateri s slabimi nameni. Medijskemu kartelu je uspelo v nepreverjene in lažne novice prepričati tudi britanski Guardian. 

Prav neverjetno, kako tuji mediji nekritično nasedajo nepreverjenim govoricam Blaža Zgage. Nemški Deutche Welle mu je celo podaril nagrado, zadnji izmed njih, ki mu je nasedel, pa je britanski Guardian.

Kje je ta konec svobode in demokracije?
Konec svobode v Sloveniji, so zapisali v Guardianu in dodali, da je predsednik vlade Janez Janša po družabnih omrežjih napadel delo slovenskih novinarjev ter da je javno zahteval, da bi moral generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus odstopiti. Strašni očitki, kot da predsednik vlade ne bi smel govoriti, komentirati in celo kritizirati, ostali pa bi morali biti nedotakljivi, sicer gre za pritiske, napade, grožnje. Kot dokaz so v angleškem mediju priložili fotografijo skrajnih levičarjev, ki so protestirali pred državnim zborom. Očitno bo že kakšen razlog, so si mislili novinarji brez, da bi preverili stvarno politično situacijo v Sloveniji ali morda poklicali kakšen drug vir, da bi jim razložil razloge ozadje “nezadovoljnežev”, za katere vemo, da gre za radikalno levico, ki ne pusti demokratično vladati nikomur drugemu, čeprav že skoraj 30 let živimo v demokraciji.

Blaž Zgaga (Foto: STA)

V Guardianu tudi niso pozabili omeniti, da je Janez Janša podpornik Donalda Trumpa ter da je zelo blizu “skrajno desnemu” premierju Madžarske Viktorju Orbanu. Za razliko od tistih, ki podpirajo diktatorje in množične morilce Tita, Che Guevaro in Castra, pravi šok. Ob tem niso pozabili omeniti, da se je Janša, podobno kot Orban, boril za demokratične spremembe v svoji državi in da je bil nazadnje v zaporu, vendar je ustavno sodišče po šestih mesecih protipravnega prestajanja zaporne kazni razveljavilo vse dotedanje sodbe.

Slovenski medijski kartel obveščamo, da je Nova24TV nastala s slovenskim kapitalom, ne z madžarskim kapitalom
Guardian pa se niti ni moral ogniti še enemu očitku, da je Janez Janša povezan z medijem, ki so ga ustanovili krogi blizu madžarskega premierja Viktorja Orbana, direktor družbe pa je bil sedanji notranji minister Aleš Hojs. Neodvisni slovenski medijski kartel se ni potrudil niti toliko, da bi Guardianu prenesli prave podatke o našem mediju.

Za razliko od ostalih medijev v Sloveniji je ta medij nastal z začetnim kapitalom petstotih slovenskih državljanov, ki so vložili svoj denar v delnice in s tem dali Novi24TV začetni kapital za delovanje – z upanjem, da se bo medijska krajina spremenila na bolje. In tudi se je, sicer ne bi bili priča tolikšnim paničnim napadom na vse bolj brani portal Nova24TV.

Luka Perš