[Odtujeno in samopašno] Tako se ministrica za digitalizacijo naravnost norčuje iz Slovencev

Ministrica Emilija Stojmenova Duh je znova razburila z neprimerno izjavo. (Foto: STA)

Izmenjava besed na spletu je razkrila kako zelo samopašna in odtujena od ljudi je Emilija Stojmenova Duh. Zmago Jelinčič Plemeniti je na Twitterju objavil stisko državljana M. J. iz okolice Vinice, ki je na lastni koži občutil vse večji pritisk ilegalnih migracij. “Ljudje se bojijo,” je zapisal Jelinčič, Stojmenova Duh pa se je iz tega strahu odločila ponorčevati. Odtujeno in samopašno. 

Predsednik Slovenske nacionalne stranke je včeraj na spletu objavil naslednji zapis: “Migranti v velikem številu hodijo čez mejo. M.J. iz okolice Vinice nam je sporočil, da jih ima na dvorišču 9. Ljudje se bojijo in se samoorganizirajo. Pa država?” 

Od neke državnice bi pričakovali, da bi vsaj na deklarativni ravni sočustvovala s stisko sodržavljanov, če že nima nobenega namena pomagati. Emilija Stojmenova Duh pa se je raje malce ponorčevala, ker, kaj pa ji morejo? Sedaj je na oblasti. Takole je zapisala.

https://twitter.com/emilija_st/status/1552761741242687490

Ministrica za digitalizacijo se je na stisko rojakov ob meji odzvala kot Marija Antoaneta. Tako kot je zadnja francoska kraljica stradajočim rojakom, ki so prosili le kruha, svetovala naj jedo potico, je Emilija Stojmenova Duh Slovencem ob meji ponudila svojo življenjsko zgodbo, češ, boste že potrpeli, na vašem dvorišču v Vinici bi lahko bila vaša nova oblastnica, kot sem sedaj jaz. No, ministrica očitno ne pozna razlike med zakonitimi in nezakonitimi migracijami. Emilija Stojmenova Duh je iz Makedonije v Slovenijo prišla po zakoniti poti in tukaj nato naredila kariero. Ti ljudje, ki vdirajo v našo državo mimo mejnih prehodov in brez dokumentov, k nam ne prihajajo z namenom integracije, saj jih večina ostane socialni problem, na plečih “socialne države”.

Na ministričin zapis se je odzval poslanec SDS Andrej Hoivik, ki je zapisal, da se ministrica iz državljanov, ki živijo ob meji, naravnost norčuje!

Slovencev ne zanima njena življenjska zgodba
A Slovencev ob meji verjetno niti malo ne zanima življenjska zgodba nove ministrice za digitalizacijo. Veliko bolj jih zanima, kaj se dogaja na njihovem pragu. Podatki, ki jih beleži Policija so neizprosni, pritisk na južno mejo se nezadržno povečuje, ilegalnih migrantov je vse več, iz tujine pa prihajajo vesti o množičnih aretacijah oboroženih državljanov tretjega sveta, ki se premikajo proti centru Evrope. Na primer, nekaj tednov nazaj so srbske oblasti aretirale večjo skupino migrantov, ki je bila oborožena z avtomatskim in hladnim orožjem. Ti ljudje bi se prav lahko znašli v Sloveniji, pravzaprav smo imeli le srečo, da se niso in da jih je pred nami prestregli Srbi.

Vir: Izrez iz uradnega dokumenta Policije.

Notranja ministrica vztraja pri svojem
Nova notranja ministrica pa še kar vztraja pri svoji, v teh časih povsem nerazumljivi ideji, da je potrebno ograjo na južni meji podreti. Ta je imela dva učinka. Prvi učinek je bil fizično otežiti pot ilegalnim migrantom in tihotapcem ter drugi, delovati kot sporočilo – na slovensko zemljo je mogoče stopiti samo po zakoniti poti.

Zakaj je potrebno ograjo odstraniti, očitno razumejo le v vladnih sobanah. Morda zaradi javnega mnenja dela volilnega telesa. Ali pa kakšne nevladne organizacije, ki jo sami bogato financirajo. A jasno je nekaj – ta vlada za svoje državljane ne želi poskrbeti.

Andrej Žitnik