fbpx

Odvetnica Simona Marko se za svoje poraze na sodiščih maščuje Franciju Donku

V ponedeljek se je v Mariboru odvilo prvo dejanje sodnega procesa zoper avtorja teh vrstic zaradi javnega nastopanja, pisanja in zavzemanja za pravico do družinskega življenja koroških dečkov z babico in dedkom. Na sodišču me je pričakalo zanimivo spoznanje: odvetnica Nuša Maček, ki zastopa kolegico Simono Marko, mi je namreč celo uro s svojimi dokaznimi predlogi dopovedovala, da sem trenutno najhujši kriminalec v Sloveniji. Za to je navedla več razlogov: osebno sem užalil njeno varovanko, ki je za zagovarjanje nezakonitega odvzema s strani CSD Velenje prejela davkoplačevalski denar; si upal javno zapisati, da je šlo za nečloveški odvzem vnučkov, in se v nekaj člankih podpisal s funkcijo strokovnega zastopnika babice in dedka.

Drama babice koroških dečkov, o kateri mora izvedeti tudi javnost
Letošnjega junija se je pred celjskim sodiščem zaključil proces določitve stikov med vnučkoma in babico. Šele iz papirjev nove kazenske ovadbe zoper mene, ki jo je Simona Marko na včerajšnji obravnavi priključila obstoječi, sem izvedel, kaj je morala v tem procesu prestati uboga babica koroških dečkov.

Nanjo se vršijo pritiski, vpleteni v postopke ji nenehno razlagajo o tajnosti in jo zavezujejo k molku, čeprav ni nikoli razkrila ničesar, razen nekaj svojih občutkov, ki jih je delila z menoj, in bila zato takoj klicana na odgovornost. Socialne delavke CSD Velenje ji vseskozi prepovedujejo, da bi mi zaupala dogajanje iz stikov, kajti moj članek Babi, a gremo zdaj domov jih je očitno povsem vrgel s tira.

Velik problem so tudi mediji, še bolj pa osebno Franci Donko in Glas za otroke in družine. Od babice so v klasični udbovski maniri želeli izvedeti vse: ali je članica stranke Glas za otroke in družine, od kod pozna Francija Donka, koliko stikov ima z menoj, ali je kdaj podpisala kakšno pooblastilo za zastopanje socialnemu delavcu Donku in podobno. Svojo moč in pooblastila v postopku urejanja stikov so zlorabili celo tako, da so ubogi babici podtaknili izjavo, da “je g. Donko zlorabil njeno zaupanje, kar je predlagateljica tudi potrdila”.

Tisti, ki krade, se dere “Ujemite tatu!”
V postopkih urejanja stikov so babico koroških dečkov tako močno potisnili v kot, da je zaradi pritiskov za trenutek klonila. Vsebine najinega včerajšnjega telefonskega razgovora ne morem razkriti, lahko pa povem, da takšne zlorabe moči nad nemočnimi v vsej svoji karieri na CSD nisem videl, niti o njej slišal. Vedno bolj sem prepričan, da bo primer koroških dečkov prej ali slej prišel v strokovne učbenike socialnih delavcev kot primer hude strokovne zmote in proti družini nastrojene politične prakse.

Odvetnica Nuša Maček, ki me namerava v nadaljevanju z izvedenko poučiti o koristih otrok, je vsak drug stavek začela z ogorčenim: “Franci Donko si je drznil to, Franci Donko si je drznil ono”.

Vsaj to je imela prav: za resnico in pravico je v času, v katerem živimo, treba biti drzen, imeti dovolj testosterona, kot pravi Boštjan M. Zupančič. Sploh če si žrtev izrojene elite, ki poskuša z ustrahovanjem in demoniziranjem utišati vse nas, ki v svojem prostem času, zastonj in brez osebnih koristi zagovarjamo vrednoto družine in pravico do skupnega življenja koroških dečkov z babico in dedkom. Obravnave, ki bodo sledile, bodo zanimive tudi za javnost, zato sem Novo24tv zaprosil za snemanje orwellovskega procesa proti zagovornikom otrok in družin.

Drznilo pa si je tudi sodišče …
Okrajno sodišče v Ljubljani je 10. marca letos izdalo zelo pomembno sodbo v primeru koroških dečkov, ko je zavrnilo poskus odvetnice CSD Velenje in Slovenj Gradec Simone Marko, da bi dosegla prepoved omenjanja koroških dečkov v medijih.

Markova je namreč po navodilu naveze Kopač Mrakove najprej želela izsiliti medijski molk in prepoved omenjanja koroških dečkov v medijih, ker pa ji je sodišče to preprečilo, je začela zagovornike koroških dečkov vsevprek kazensko preganjati. Kazensko ovadbo sta si prislužila oba odvetnika babice in Roman Vodeb. Za članke, v katerih opozarjam na sodno ugotovljeno krivico, pa tudi Franci Donko, eden od glavnih zagovornikov pravic koroških dečkov.

Franci Donko