fbpx

Odziv predstavnikov stranke SDS na podpis sporazuma opozicije KUL: Izključevanje polovice volilnega telesa je nekaj nepredstavljivega!

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. (Foto: Twitter)

“Ta sporazum bomo komentirali, ko bodo ponovno razpadli,” je po poročanju STA glede sporazuma opozicije KUL o povolilnem sodelovanju dejal predsednik vlade Janša. Ostro pa se je odzval tudi poslanec vladajoče SDS Grims: “Nastala je koalicija sovraštva, saj temelji na izključevanju Slovenske demokratske stranke in Janeza Janše ter vseh, ki z nami sodelujejo. Ko je prihajala pandemija, so strahopetno vrgli puško v koruzo, danes pa se ponujajo kot rešitev za Slovenijo, kar pa niso, so pa bistvo slovenskega razvojnega problema.” 

V poslanski skupini SDS so se v dveh izjavah za javnost odzvali na podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju levih opozicijskih strank oziroma “Kul opozicije”, torej LMŠ, SD, SAB in Levice. Poslanec SDS Danijel Krivec je ob tem dejal: “Današnji podpis o povolilnem sodelovanju je ponovno dokaz, da se na čustvu, kot je sovraštvo do drugače mislečih, lahko nekaj dogovori, kadar je treba zagotavljati programska izhodišča, pa ni soglasja.”

To izključevanje polovice volilnega telesa je za SDS nekaj nepredstavljivega in v teh časih nekaj nedoumljivega. Boji se, da pot ni dobro tlakovana, treba je namreč vedeti, da je ta koalicija v prejšnjem mandatu tudi začela z besedami združevanja in sodelovanja, na koncu pa se niso mogli dogovoriti niti o tem, koga bi kam imenovali ali kakšen zakon bi vložili. Odzval se je tudi poslanec Branko Grims: “Nastala je koalicija sovraštva, saj temelji na izključevanju Slovenske demokratske stranke in Janeza Janše ter vseh, ki z nami sodelujejo.”

Poslanec SDS Branko Grims (Foto: Twitter)

Ko je prihajala pandemija, so strahopetno vrgli puško v koruzo, danes pa se ponujajo kot rešitev za Slovenijo, kar niso, v resnici so bistvo slovenskega razvojnega problema,  cokla razvoja. Izključevalnost v politiki je vedno slaba, vodi do slabih rešitev in zavira slovenski razvoj. Stranke, ki so tako izključevalne, da vnaprej izločijo zmagovalko volitev, tistega, ki vodi vlado in vse, ki z njim sodelujejo, so stranke, nevredne zaupanja, ki jim volivci ne bi smeli nameniti svojih glasov. “Kriterij za volilno izbiro bi morala biti naša varnost, blaginja za Slovenijo, to pa je tisto, kar gradimo sedaj in pri čemer je Janševa vlada izjemno uspešna,” je svojo misel zaključil Grims.

Tragikomedija leve opozicije: Že večkrat ločeni in na smrt skregani gredo vnovič pred oltar
Spomnimo: Zgodil se je ponovni skok v prazen bazen. Danes so vodje strank “KUL” podpisale sporazum o povolilnem sodelovanju v skoraj identični zasedbi strank, ki so koalicijo sestavljale v prejšnji vladi, ta pa je razpadla zaradi medsebojnih razprtij. Spomnimo, da je Marjan Šarec še januarja lani ob svojem odstopu dejal, da se s takšno vlado, ki so jo sestavljale iste stranke, s katerim sedaj podpisujejo sporazum, ne da delati. Morda bi še verjeli entuziazmu o “skupnem programu”, če ne bi vedeli, da ni minilo niti dve leti, odkar so se med seboj sprli, javno obtoževali drug drugega in zagotavljali, da skupaj ne morejo delati.

Domen Mezeg