fbpx

Odziv Tonina na strahopetno mazaško akcijo na stranko NSi: “To ne more biti prihodnost”

Foto: Twitter

Pritiski nasprotnikov so vse močnejši, ker pa svojega ne morejo doseči z vztrajnim protestiranjem na ulicah, ponovno povzročajo škodo. Po premoru se je na ulice vrnilo mazaštvo, sprva so grdo umazali pročelje ministrstva za kulturo, kjer so na okna pritličja narisali svastike, tokrat pa so za žrtev našli pročelje stavbe stranke NSi. Podobno kot na stranki SNS so stavbo grdo zamazali z barvo. Nasprotniki trenutne politike očitno niso sposobni normalnega dialoga, ki bi lahko vodil v boljše cilje za prihodnost, temveč želijo naprej peljati svojo staro zgodbo in navade, pri čemer izpadejo strahopetno.

Vandalizem postaja vse bolj običajen na naših ulicah. V sredo so po seji odbora za kulturo zamazali pročelje ministrstva za kulturo, sinoči pa so neznanci grdo zamazali fasado stranke NSi. Predsedniku stranke NSi in ministru za obrambo, Mateju Toninu, se zdi zavržno, da idejni nasprotniki niso sposobni normalno tekmovati s svojimi vizijami in svoje mnenje izražajo na takšen način. “Ko se soočanje idej in argumentov iz parlamenta preseli na ulice, trge in fasade. Politični nasprotniki pa ne zmorejo tekmovati s programi in vizijami, ampak s fasadnim sprejem … In ravno zato je pomembno, da vztrajamo in dokončamo mandat. Ker to ne more biti prihodnost,” se je na Twitterju odzval Tonin.

Stranka tudi na splošno opaža vse večjo nestrpnost v družbi, ki se je ponoči manifestirala med drugim tudi na njihovi fasadi. “Obsojamo tovrsten vandalizem in pozivamo k dialogu, strpnosti in miroljubnemu sobivanju. Le na teh temeljih lahko zgradimo družbo, ki bo imela prihodnost,” so zapisali v stranki NSi.

Izjemno nizka raven diskurza v parlamentu se je preselila na ulice in obratno. Kot je poudaril Tonin, (ne)vladajoči ne poznajo več normalnega diskurza, zato se raje zatekajo k dejanjem, ki povzročajo škodo, bodisi materialno bodisi nematerialno. Vsako takšno ravnanje je obsojanja vredno, medtem ko lahko drugače misleči svoje mnenje izkazujejo na bolj normalen način in se v vmesnem času pripravljajo na volitve in izpilijo svoje programe.

Sara Rančigaj