Odzivi na fašistoidno napoved RTV stavke: “Najprej so Jude narisali kot vampirje. Nato so zgradili Dachau, Treblinko in plinske celice.”

Foto: Twitter

Najprej so Jude narisali kot vampirje. Nato so zgradili Dachau, Treblinko in plinske celice. Najprej so podjetnike in demokrate označili za izkoriščevalce in izdajalce. Nato so prišle Krimske jame, Teharje in Kočevski rog. Ustavimo podivjane levičarje,” se je na napovedano stavko RTV, kjer posamezne novinarje in vodstvo RTV prikažejo kot vampirje, odzval Janez Janša. Na letaku so Igor Pirkovič, Andrej Grah Whatmough, Jože Možina, Jadranka Rebernik in Uroš Urbanija.

Danes je stavka na RTV. Seveda stavka danes le manjše število, predvsem levičarskih novinarjev, kateri bi si želeli televizijo po željah socializma ali temu podobnih neumnosti.

Vse informativne oddaje, vključno z Dnevnikom in Odmevi ter oddajami o športu in kulturi, bodo ta dan “zatemnjene”. Na spletnih straneh MMC-ja ne bo novih prispevkov, zastal bo tudi teletekst. Na radijskih postajah RTV Slovenija in regionalnih centrih je vsebina prilagojena stavki. Razvedrilni program bo predvajal ponovitve oddaj, poroča E-Maribor.

Delovne knjižice v roke, naj si naredijo svoje medije
Se je pa ob današnji stavki na družbenih omrežjih odzval tudi novinar Bojan Požar. Tako je zapisal: “Ob današnji stavki (enega od 3 sindikatov) na RTV Slovenija, ki ni nobena prava stavka, ampak več kot očitno zgolj politični performans, na naše stroške, itak. Delovne knjižice v roke, pa adijo. Naj si naredijo svoj(e) portal(e), svoje medije in tam počnejo, kar pač hočejo.”

https://twitter.com/BojanPozar/status/1574272539592900608?s=20&t=I6Rd98QuY40x5hneWTVXwA

K čemu je zavezana RTV, pa je dejal direktor TV Slovenija Uroš Urbanija v enem izmed intervjujev, na napovedano stavko se je odzval z naslednjim sporočilom:

Fašistoidna napoved linčanja petih novinarjev in članov vodstva RTV je šokirala tudi preostali del Twitterja.

https://twitter.com/janponiz/status/1574108574682341376?s=20&t=I6Rd98QuY40x5hneWTVXwA

Sara Kovač