Odzivi na huliganske izpade Jarčeve pod Triglavom: “Ne znam izraziti, kako gnusno mi je obnašanje te ženske. Resnično je bolna!”

Petkovi politkolesarji so delali zgago in hrupno onesnaževali Triglavski narodni park. (Foto: posnetek zaslona)

“Predsednik vlade Janez Janša in minister za notranje zadeve Aleš Hojs s spremljevalci so bili pravkar na Kredarici tarče primitivnega sikanja in vpitja Tee Jarc in njenih piščalkarjev. To se mora končati!” je le eden izmed zgroženih odzivov, ki ga je zapisal nekdanji kandidat na evropskih volitvah Davorin Kopše. 

Petkov polikolesariat s sindikalistko Teo Jarc na čelu, si je nazadnje privoščil “izviren” “umetniški performans”, za katerega so dobili navdih ob 70. tednu svojih petkovih razgrajanj. Tokrat so se z ljubljanskega asfalta podali v Julijske Alpe, vse do Kredarice in vrha našega najvišjega očaka ter Triglavski raj dobesedno spremenili v “planet opic”. Na, za Slovence svetem kraju so vpili, kot bi bili na maturantskem plesu ali nogometni tekmi, s čimer so močno osupnili mirne obiskovalce Narodnega parka. Poleg tega so s svojim zvočnim onesnaževanjem povzročali škodo za tamkajšnji občutljiv živalski svet, zato so vsakršne njihove trditve, da se z referendumi borijo za ohranitev narave, hinavske in lažnive. Gre zgolj za politiko, finančno korito in oblast.

Naravovarstveniki sicer že dlje časa opažajo, da nekateri novi planinci s smetmi uničujejo gorsko naravo, politkolesarji pa so se jim na svojstven način pridružili. Kot kaže, gre za nove standarde obnašanja v Triglavskem narodnem parku, ki jih pospešeno uvajajo nevzgojeni, brezsramni anarhisti, ob tihi podpori svojih prvorazrednih staršev (Jarčeva je denimo hčerka nekdanjega direktorja GPU Srečka Jarca, zato se je dolgo časa lahko izogibala kaznim za svoje početje na petkovih izgredih). A to še ni vse: vrhunec dogodka je predstavljal večerni napad petkovega politkolesariata na predsednika vlade Janeza Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa, ki sta prav tedaj počivala na klopci pred domom na Kredarici.

Osrednji mediji skoparijo z odzivi. Pričakuje se, da se bodo vodje politične levice od dogodka jasno distancirali in tovrstnemu podlemu početju, ki kaže na eklatanten kulturni precedens (Narodni park je za Slovence sveti kraj), ne bodo dajali potuhe. Zaenkrat se na levi bolj skopari z odzivi. Denimo Tanja Fajon molči. Na družbenih omrežjih pa se je že vsul plaz kritičnih odzivov zgroženih komentatorjev. Zbrali smo nekaj najboljših. Tomaž Štih (Libertarec): “Starši razvajene kaviar punk rockerke niso naučili spoštovati človeškega dostojanstva drugih ljudi. Provocirala je reakcijo, dobila je nasmeh – najbrž se iz tega ne bo nič naučila, ampak vsi drugi smo pa se.”

https://twitter.com/logarmetod/status/1428722750894612481?s=20

Poslanec SDS Branko Grims: “V hribih smo se vedno vsi lepo pozdravili. V steni ni prostora za sovraštvo. Sedaj je na Triglavu par nevzgojenih levih biciklistov zaničevalo to plemenito tradicijo gorništva in politikantsko delalo zdraho v sramoto samim sebi. Janezu Janši pa čestitam, ker je že v četrto dedek!” Minister Jernej Vrtovec: “Kakšen podn! Nevarno primitivno početje, ki ga je treba, kot ostale skrajne norije, ustaviti in zaščititi svobodo ter dostojanstvo posameznika. To ni več šala.” Nekdanja poslanka DZ Jelka Godec: “Primitivizem pod Triglavom, simbolom slovenskega naroda, se ni zgodil naključno. Bil je načrtovan. Ko ni varen več nihče, nikjer.” 

https://twitter.com/DKopse/status/1429013748526862337?s=20

https://twitter.com/VujanovicE/status/1429005286329798663?s=20

https://twitter.com/luka_simonic/status/1428802648858316814?s=20

 

Domen Mezeg