fbpx

Odzivi na napoved interpelacije ministrice, ki je naredila veliko za varno šolo: Pobalinsko nagajanje Tanje Fajon, vse za oblast!

Tanja Fajon (Foto: STA)

Na ministrstvu za izobraževanje so v odzivu na napovedano interpelacijo ministrice Simone Kustec navedli, da interpelacije ne morejo komentirati, dokler ni vložena. So pa poudarili, da priprave na začetek novega šolskega leta potekajo aktivno, pa tudi, da bistvenih novosti pri pedagoškem delu ne bo, bo pa novost pogoj PCT. Premier Janez Janša je zapisal, da SD Tanje Fajon le pobalinsko nagaja, medtem ko je ministrica Kustečeva naredila veliko za varno šolo. “Vse za oblast” pa je zapisal Gregor Perič iz SMC.

Predsednica SD Tanja Fajon je po sestanku vodij štirih opozicijskih strank danes napovedala vložitev interpelacije ministrice za izobraževanje Simone Kustec. Vložili bi jo lahko v tednu dni, glavni očitek pa je, da 14 dni pred začetkom novega šolskega leta še vedno ni jasno, kako bo potekal pouk.

Prve znane informacije bodo v sredo
Na ministrstvu pa so v pisnem odzivu navedli, da priprave na novo šolsko leto potekajo aktivno. Prvo srečanje z vsemi ravnateljicami in ravnatelji osnovnih in srednjih šol ter vrtcev z informacijami o novem šolskem letu bo v sredo, ko ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja z njimi videokonferenčno srečanje, na katerem bodo prisotni tudi predstavniki Zavoda RS za šolstvo, Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugi deležniki.

Ministrica Simona Kustec (Foto: STA)

Prihodnji teden bo tradicionalno strokovno srečanje ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov pred začetkom šolskega leta, piše STA. “Šole bomo kot vsako leto doslej pred začetkom šolskega leta seznanili z vsemi informacijami o njem tudi z okrožnicami. Bistvenih novosti pri pedagoškem delu ne bo, uvajali bomo ukrepe, ki so smiselni in izvedljivi. Novost bo pogoj PCT, ki bo nujen za varno vstopanje v šolski prostor,” so še navedli na ministrstvu. Obenem so ministrici, ki je v ponedeljek sporočila, da je okužena z novim koronavirusom, zaželeli čim prejšnje okrevanje. Kustečeva je namreč na Twitterju pojasnila, da je od sobote v samoizolaciji, v ponedeljek pa je dobila potrjen pozitivni izvid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje, je zapisala v ponedeljek.

Odziv koalicije: pobalinsko nagajanje v času bolezni
Vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič je danes napovedano interpelacijo ministrice iz kvote njihove stranke na Twitterju pospremil s komentarjem, da se tako kaže človeška in siceršnja solidarnost SD. “Da ministrici Kustečevi na bolniški zaradi covida-19 vložiš še interpelacijo,” je navedel in s ključnikom dodal: “Vse za oblast“.

Žal je to vse, kar v Socialnih demokratih zmorejo. Rušijo ukrepe vlade zoper covid-19, za posledice pa potem okrivijo tiste, ki se že 17 mesecev prizadevajo za čim bolj normalno življenje. Ministrica Simona Kustec je za varno šolo naredila veliko, SD Tanje Fajon pa le pobalinsko nagaja,” pa je napoved interpelacije komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Sara Kovač