Odzivi na napoved odstopa Marjana Šarca: “Šarec tako pohitel s svojim odstopom, da mu Erjavec niti ni uspel dostaviti svoje napovedi!”

Foto: STA

“Ohladitev političnega trupla se je zgodila takoj, ko je nekdo omenil, da je cesar gol,” je v odzivu na napoved odstopa predsednika vlade Marjana Šarca komentiral prvak stranke SDS Janez Janša. Če so še pred dobrim tednom dni, ko se je z izvolitvijo Aleksandre Pivec končal politični cirkus okrog volitve predsednika DeSUS, zatrdili, kako naj bi sedaj napočilo obdobje stabilnosti za vlado, smo sedaj lahko uvideli, da temu ni tako. Ni čudno, da so se pojavili komentarji v smislu: Po novem vodstvu DeSUS je vlada stabilna’. In potem vlada pade.”

Malo po napovedi odstopa premierja Marjana Šarca se je na družbenem omrežju Twitter že odzval predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je zapisal: “Ohladitev političnega trupla se je zgodila takoj, ko je nekdo omenil, da je cesar gol.” S tem je spomnil na svoje besede izpred dveh tednov, ko je dejal, da je vladna koalicija klinično mrtva in tudi na svoj odziv na nasprotovanje ministra za finance Andreja Bertonclja in državnih sekretarjev vladnemu predlogu glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Prav zato je danes Bertoncelj odstopil iz strokovnih razlogov.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1221724986735505414

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1221726649282113537

Goljufivemu tajkunu Odlazku so se porušili načrti
Po vsej verjetnosti dogajanje ne poteka po načrtih tajkuna Martina Odlazka, ki je bil v preteklosti že obsojen zaradi goljufije. Njegova revija Reporter je namreč v današnji izdaji Šarca optimistično razglasila kar za novega Janeza Drnovška.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1221739564307550211

V nadaljevanju prilagamo še ostale zanimive odzive z družbenega omrežja Twitter:

https://twitter.com/LottaS10/status/1221737170848886784?fbclid=IwAR1kNGPsT2GVGbS99bI7ClzNHQtY7llwyZLlxCoXwk7jMITGhEX8f0zayXU

Hana Murn in Rok Krajnc

 • Vera

  Lucija Ušaj si je spet dala duška na račun človeka,ki je Sloveniji v letih 2004-2008 najbolje vladal. Škoda, bolj bi bilo zanjo,da bi desnica stopila skupaj in rešila Slovenijo pred propadom .Nihče ne bi smel nikomur zapirati vrat za vstop v novo vlado po morebitnih volitvah !

  • Antonius

   Spoštovana Vera, Ušajeva je politično sedaj tam, kamor sodi. Tudi z Brščičem in stranko DOM se je opravljivo razšla.
   Vprašajte se, kaj mora biti z dvema strankama /SDS in DOM/ narobe, ker se je z njima opravljivo razšla. Odlazkov Reporter ji je na svojih straneh ponudil možnost, da se loteva tistih, ki so pravočasno spoznali, zakaj ni vredna njihovega zaupanja.
   V politiki na kratki rok lahko uspejo samo novi obrazi, ki nam jih globoka država ponuja že ves čas.
   Žal, zaradi naivnih volivcev in volilnih abstinentov zgublja in se siromaši cela Slovenija.

  • etrusk

   Ušajevo , sem imel za bolj pametno-žal,

 • pajot

  Ta je dobra: Damjan Zorc: Šarec je odstopil,ker se je končalo Jezero. Ha,ha,ha…
  Se pa v nedeljo začne TV nadaljevanka V imenu ljudstva.

 • skorpijon93

  Slovenia zgleduj se po Češki republiki, amen

 • Olga101

  “Če ste veseli, da je Šarčeva vlada odstopila, vedite, da je levica za seboj pustila razsulo ustanov, ministrstev, uničeno tožilstvo, sodstvo, nezavarovano mejo, finančno razsulo, naraščajoči dolg, kleptokracijo, uničeno vojsko, razsuto policijo, Sovo, skratka propad nasledniku.” pravi Preac?!?! Je pozabil, da je murglsko zloženko vodil kamniški klovn?!!

 • Van Der Waals

  PREVEČ LEVIH STRANK V PARLAMENTU IN SE NE MOREJO ZMENNT. HAHAH

 • skorpijon93

  Zgledujte se po Češki republiki in ostalih višegrajskih državah kamor je bila povabljena Slovenija.

  – ima najnižji delež revščine v Evropski uniji Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata 2018 leta ., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 91 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da 70 % Čehov nasprotuje uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 23. mesto, Slovenija je na 64. mestu
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma o migracijah.
  Delež priseljencev na Češkem znaša 4.4 % vendar gre tukaj za večinoma Ukrajince, Slovake, v Sloveniji pa imamo že po podatkih 2018 leta 12 % priseljencev večinoma iz Bosne. Vidite, tukaj je popolnoma zgrešena politika, svoje izganjamo, tuje vabimo. Češka se ne gre socialnega turizma, ne uvažajo muslimanov, NImajo visokih socialnih transferjev in tako je tudi prav !

 • RATATA

  Slovenijo lahko reši le trojka!
  Oče, Sin in Sveti Duh!

  • Amerikanc

   Zemljarič, Kučan in Zoki ?

   • Rok Rolovic

    Da ne bi !!!!!!

 • Boy

  Odzivi na napoved odstopa Marjana Šarca: “Šarec tako pohitel s svojim odstopom, da mu Erjavec niti ni uspel dostaviti svoje napovedi!”

  Kakšne napovedi? Športske?
  Kdo piše take bedarije?
  Odpovedi, ODPOVEDI ni poslal Korlček!

  Pisunčki, sploh opazite razliko!?!

  • francelj3

   Pravzaprav odstopa, ne pa odpovedi. Saj ni uslužbenec ali najemodajalec, ampak nekakšen “minister” bivše “vlade”.

 • skorpijon93

  ČEŠKA JE USPEŠNA DRŽAVA, ZGLEDUJTE SE !

 • RATATA

  Šarc je tako hitro odstopil, da folk sploh ni zaznal, da ni več Župan Kamnika.

 • Antonius

  Več, kot nam more Šarec o svojem minulem delu vodenja vlade danes povedati, je povedal o sebi takrat, ko je z manjšinskimi možnostmi komolčarsko povzpeten sestavil neko anti-Janša vladno skropucalo in v sebe verjel, da on more in zna, ker ima voljo, poštenje in na politično kilometrino oprte delovne izkušnje v politiki.
  Vsakdo potrebuje leta izkušenj, da se v svojem poklicnem početju obrusi do mojstrstva in politika pri tem ni nobena izjema.
  Mojstrstvo?! Naj spomnim na primeru zunanjega ministra Cerarja. Nespameten in zaletav je srbski politiki očital bosansko Srebrenico in takoj nazaj pokasiral očitek, da naj pri sebi doma v Sloveniji uredi s tistimi, ki so pridelali skoraj 800 skritih morišč.
  Cerar seveda nima nikakršne politične kilometrine, diplomatsko mojstrstvo je njemu še danes španska vas.
  Slovenija je na mednarodnem zemljevidu političnega sveta danes vredna manj, kot kurji kakec in toliko cene zmoremo zato, ker volivci vodenja vlad zaupajo nepreverjenim in nepoznanim amaterjem, politikantskim povzpetnežem, kleptomanskim egoistom in novim obrazom.
  Kdor zmore vsaj minimum poštenja v sebi si bo priznal, da je danes edini slovenski politik z izkušnjami na diplomatskem parketu, predsednik SDS, Janša.
  Politik vedno spoštuje politika druge stranke, ker ne more vedeti s kom bo moral po volitvah sodelovati.
  Anti-Janša koalicija je dokazal, da so izvoljeni v politiko zašli, povsem običajni politikantski šalabajzarji.

 • samsara

  Torej marioneta šarić, Luka Dončić slovenske politike, je skupaj z vsemi kućanovimi premierji po Janševi vladi, že skoraj dovolj za eno ekipo, All Red Stars.
  Who’s next?

 • Amerikanc

  Še enkrat se je pokazalo, da državo fura druga liga, predvsem iz vrst bivše ZKS. Kar je v Sloveniji povsem normalno, ker nismo bili sposobni ukiniti partijskih bonitet, ki zažirajo državo.

 • tramal

  Najbogatejšim je podelil miljone ,ubogi raji pa bonbončke.Izpraznil je blagajno in spravil Slovenijo na poden.Vse je uresničil kar je obljubil.Čakam še samo da ga dajo dva metra pod zemljo.

 • francelj3

  Ah, dajte no mir s tem “ni utegnil”. Ko je Kahla malo pomislil, kakšno plačo ima zdaj in kakšno bi imel potem (sploh nobene, kdo ga bo pa vzel v službo?) in kakšne finančne potrebe imata s hčerjo, se je preprosto premislil. Kaj je to pri njem čudnega?

 • francelj3

  Pa še to: če bi bil gospod Janez Janša od leta 1991 toliko časa predsednik vlade, kot so vladali rdeči bratje, bi bila Slovenija danes dejansko enaka Švici, tako pa je, ob cca 70 milijardah evrov, odnešenih v davčne oaze, čedalje bolj podobna Venezueli. Volilci, za lastno revščino se zahvalite sami sebi, rdečkarjem, volilnim goljufijam in proporcionalnemu volilnemu sistemu!