fbpx

Oglasil se je Franc Kangler, ta ponovno kritično: “Globoka država je ugrabila vse medije, državno administracijo, javno televizijo, ki ni več javna!”

Foto: STA

Po nekaj časa se je nekdanji mariborski župan Franc Kangler ponovno oglasil z videoposnetkom na Facebooku, v katerem uvodoma opozori na dvojna merila v naši državi, med drugim primerja gospo, ki jo je zaradi neizdanega računa doletela kazen v višini 3 tisoč evrov in Jankovićevega sina, ki bo za goljufijo v vrednosti 60 tisoč evrov plačal le 2 tisoč evrov kazni. V nadaljevanju izpostavi primer ilegalca, ki ne bo preganjan, ker naj bi bil sodni postopek predrag, kar pa ni bilo problem, ko je bilo potrebno kršiti človekove pravice in izvajati krivice nad njim, kar sta med drugim priznala tudi Ciril Ribičič in Rudolf Moge. Glede na aktualno dogajanje se je po njegovem mnenju vladi odpeljalo, kar pa lahko končamo samo demokratično, na volitvah. No, videoposnetek zaključi s spodbudnimi besedami, v katerih pove, da resnica in pravica vedno zmagata!

V naši državi se dnevno dogajajo številne krivice običajnih ljudi, na račun katerih elite lepo živijo, a o tem v medijih ni slišati. “Lep pozdrav, spoštovani prijatelji Facebooka. Lep čas se nisem oglasil, se pa ponovno oglašam, ker mi dviga pritisk, v zadnjem času nekatere odločitve v državi, vladi, na sodiščih, na tožilstvih. V nedeljo na bolšjem trgu v Mariboru inšpektor kaznuje gospo, ki je prodala kilo solate, pa ni izdala računa, za 3 tisoč evrov! Tej ubogi revici je izdal kazen za 3 tisoč evrov!” je zgrožen v videoposnetku na družbenem omrežju Facebook opozoril nekdanji mariborski župan Franc Kangler in opozoril, kako elite globoke države izkoriščajo sistem v svoj prid: “Na drugi strani pa imamo v Ljubljani človeka, ki mu je dokazano, da je državo ogoljufal za 60 tisoč evrov! Seveda gre za sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ampak ta gospod za 60 tisoč evrov, ki bi moralo priti v državni proračun, je dobil kazni samo 2 tisoč evrov. Ona, ki je za en evro in pol prodala pol kile ali tri četrt kile solate, pa dobi kazni za 3 tisoč evrov. Pa kje mi živimo?!”

Tudi Moge in Ribičič zgrožena nad kršitvami človekovih pravic in krivicami, ki so se godile Kanglerju
“Tožilka odstopi od pregona za dva migranta, ki sta človeku ukradla avto, naredila materialno škodo, z razlogom, češ, sodni postopek bo predrag,” je Kangler navedel še en primer privilegiranosti v naši državi in opozoril na dvojna merila, ko so na sodiščih preganjali njega: “Kaj se ti res norca delajo iz državljanov? Se niso na tožilstvu vprašali koliko bo sodni postopek v moji zadevi znesel? Koliko so me hudiča pregajali? Koliko ur so porabili za sledenje, tajno snemanje, ne vem kaj so vse počenjali?! Za mano se vozili in hodili! Kaj so ugotovili?! Nič! Prirejali so dokumente, ponarejali so dokumente! Na silo so delali.” V nadaljevanju se je zahvalil nekdanjima visokima politikoma z nasprotnega političnega pola, ki sta vendarle priznala krivice, ki so se mu godile: “Iskrena hvala gospodu Cirilu Ribičiču in Rudolfu Mogetu, ki sta na komisiji jasno povedala, da so mi kršili človekove pravice. Na preiskovalni komisiji, ki jo vodi Žan Mahnič. Rudolf Moge se je celo zgražal, da je lahko nekatere poslance sram, da ne sodelujejo v tej komisiji z namenom, da bi prišli do resnice. Ne vem še, kako dolgo!”

Foto: STA

Vladi se je odpeljalo, kar lahko končamo samo na volitvah
“Tam imamo Boruta Pahorja, Karla Erjavca, ki odpokličeta šest vojakov. Na drugi strani imamo zunanjega ministra, ki pravi, naj čim prej vrnemo šest vojakov. Pa kdo pije, kdo plača?! Kaj dela Pahor, se mu je čisto odpeljalo?! Ali pa Miru Cerarju?! Očitno pa se je odpeljalo celi vladi!” je jasen Kangler, hkrati pa je jasen, da lahko takšne razmere odpravimo le z volitvami, česar se glede na volilno udeležbo očitno zaveda premalo volilnih upravičenk in upravičencev: “Saj ni res, pa je. Da se ne menimo o drugem blagostanju v Sloveniji, o upokojencih, o ljudeh, ki težko živijo. Veliko prahu dviga dodatno zdravstveno zavarovanje, pa saj to ni res! Vsak ima nek svoj vrtiček, ampak enkrat bo treba to končat. Slovenci in Slovenke, državljani Republike Slovenije. To lahko končamo samo na en način. Na volitvah, na demokratičen način.”

Milan Kučan

Globoka država ugrabila vse medije in državno administracijo
“In končno bo enkrat treba preprečit zlorabo državne administracije za politične obračune in za obračune s povprečnimi občani. Res že težko gledam vse skupaj, nihče od državnih uradnikov za svinjarije, ki jih počnejo ljudem ne odgovarja. Povejte mi, kdaj je kateri odgovarjal, na sodišču, ali kateri tožilec ali pa kateri inšpektor ali državni uradnik?! Kdaj smo imeli kakšno dohodninsko odločbo proti kateremu, ki je povzročil človeku škodo?! Nismo je imeli! Ker so nedotakljivi! Ker so hujše zaščiteni kot kočevski medvedi! Res so hujše zaščiteni! Dokažeš jim krivdo, dokažeš jim svinjarijo, ki jo naredijo. Ne, vsi ti ljudje napredujejo! V interesu, po moji osebni oceni, globoke države. Globoka država je ugrabila vse medije, državno administracijo, javno televizijo, ki ni več javna, to je televizija ne vem koga,” opozarja Kangler.

Maribor (Foto: Facebook)

Kangler poziva: “Naj se sliši naš glas, vaš glas, moj glas, tudi v deveto vas!”
Nazadnje Kangler katastrofalno politično in gospodarsko sliko v državi ponazori z vremenskimi razmerami, ki niso naklonjene tradicionalnim športom za ta letni čas: “Še zime več niso to, kar so včasih bile! Upam, da bomo v Mariboru spravili skozi Zlato lisico, da bomo nekoliko drugače na Pohorju zaživeli in preživeli to zimo.” Zaključi s spodbudnimi besedami: “Spoštovani prijatelji, boriti se je treba. Tudi če prvič, drugič ali tretjič ne zmagate. Boriti se je treba do konca in do zadnjega. Resnica in pravica vedno zmagata, pa tudi, če čez sedem let! Vse dobro vam želim! Če pa se strinjate z mano, delite ta video naprej. Naj se sliši naš glas, vaš glas, moj glas, tudi v deveto vas!”

Rok Krajnc