Oglasil se je Šarec, ki je odstopil ‘večer pred orkanom’ in državljane pustil v negotovosti

Foto: epa

Na Facebooku se je oglasil nekdanji premier Marjan Šarec, ki je vsepovprek popljuval delo nove vlade Janeza Janše, ki je v enem tednu storila več kot njegova vlada v letu in pol. Med drugim se je obregnil ob nekatere člane Kriznega štaba, po več tedenskem ignoriranju opozicije pa se sprašuje, če so res vse zamudili. Prav tako bi Šarec očitno rad krizo izkoristil za beg pred odgovornostjo za laži, ki jih je izrekel na račun SDS, ko je še kazalo, da se bližamo predčasnim volitvam. Sicer je prav Šarčeva vlada Slovenijo, kjer smo do petka zabeležili že 341 primerov okužb z novim koronavirusom, pripeljala na rob zloma. Kot je povedal minister za zdravje Tomaž Gantar, smo z ukrepi zamudili 7 do 10 dni, strokovnjakinja Alenka Forte pa ocenjuje, da bi, če bi ukrepe sprejeli 14 dni prej, lahko bistveno bolj zajezili epidemijo.

Potem, ko je njegov oproda Damir Črnčec pod psevdonimom Svoboda govora že cel teden razburjal na Twitterju, se je na Facebooku oglasil tudi nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. “Dobro jutro, po premisleku sem se odločil, da se obrnem na vas in napišem nekaj misli. Ne zato, ker ne bi imel česa drugega za naredit, temveč zato, ker sem bil pretekli teden večkrat izzvan. Pravzaprav smo bili na nek način izzvani vsi. Zato vas vnaprej prosim, da mi oprostite politične besede, za katere sem mislil, da jih bom za čas krize lahko pustil ob strani,” je uvodoma zapisal.

V svojem zapisu Šarec vsepovprek popljuva delo nove vlade, ki je v enem tednu storila več, kot njegova v letu in pol
V svojem zapisu vsepovprek kritizira delo nove vlade pod vodstvom Janeza Janše, ki je pa je resnici na ljubo v enem tednu naredila več, kot njegova vlada v letu in pol. Med drugim se obregne ob Jelka Kacina, sicer nekdanjega člana LDS in Bojano Beović: “Vsak dan bolj se je zdelo, da se vračamo v leto 1991. Zlasti, ko smo ob predsedniku vlade zagledali Jelka Kacina. Misleč, zdaj pa nekaj bo. A namesto tega smo vsaj trikrat na dan poslušali in še poslušamo, kako je naša vlada vse zamudila, česa ni naredila in tako naprej… Stroka je bila umaknjena, epidemiologinjo je zamenjala infektologinja, ki je slučajno članica stranke SDS in kandidatka za vodenje Zdravniške zbornice Slovenije.” Ob tem pa namerno spregleda, da je epidemiologinja Nina Pirnat, ki se v vlogi direktorice NIJZ ni izkazala, vidna članica Socialnih demokratov.

Šarec, ki več tednov ni ukrepal in je ignoriral opozicijo, se sprašuje: “Mar smo res vse zamudili?”
V nadaljevanju se Šarec sprašuje: “Mar smo res vse zamudili? Uvedli smo kontrole na meji z Italijo (še vedno so enake, le da so zmanjšali število kontrolnih točk), bili za to kritizirani iz EU, odredili zaprtje šol in vrtcev ter razglasili epidemijo, če omenim tri največje in najtežje odločitve. To so bile težke odločitve, ki bodo imele dolgoročne posledice.” Ob tem pozabi zapisati, kako so kontrole na meji povzročile zastoje, ki jih je morala reševati nova vlada. Prav tako je več tednov ignoriral pobudo takrat še opozicijske Slovenske demokratske stranke po sklicu Sveta za nacionalno varnost. Do zaprtja šol pa je prišlo šele po tem, ko je v četrtek 12. marca zjutraj Janša pozval državljane, naj, v kolikor je možno, v petek otrok ne pošiljajo več v šolo in napovedal ukrep, s katerim bodo od ponedeljka šole zaprte.

Nekdanja direktorica Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat je vidna članica Socialnih demokratov (Foto: STA)

Krizo bi Šarec rad izkoristil za izogib odgovornosti za svoje laži
Kot kaže, pa bi rad Šarec krizo izkoristil tudi za beg pred odgovornostjo za svoja dejanja. Ko je še kazalo, da se bližajo predčasne volitve, je namreč izrekel številne laži na račun SDS, med drugim ji je očital, da se financira iz tujine. “Če je tako huda kriza, bi denimo hišni odvetnik g. Matoz lahko tudi umaknil tožbo stranke SDS proti meni. A je ni. Ravno v času, ko se je kriza stopnjevala, sem na dom dobil pošto sodišča. Če imajo ob vsem čas še zato, potem očitno ni tako hudo, ali kako?” zdaj toži Šarec. Tožbo je sicer pred tem izkoristil tudi za grdo manipulacijo, saj je skušal prikazati, kot da jo je SDS vložila v času krize, ko je dejansko prejel pošto s strani sodišča, a je iz žiga na dokumentaciji jasno razvidno, da je bila tožba vložena že več tednov prej.

Foto: Facebook

Prav Šarčeva vlada je državo pripeljala na rob zloma …
Stanje, kakršno je vlada dobila ob primopredajah v petek in tekom vikenda je predsednik vlade Janša v torek jasno ponazoril s situacijo, “če skočiš v prazno kabino tovornjaka, ki že vozi po cesti in ga skušaš upravljati.” Tudi minister za zdravje Tomaž Gantar je opozoril, da smo z ukrepi zamudili vsaj teden ali 10 dni: “Če se vsak dan podvoji število bolnikov, pomeni to veliko razliko.” V Sloveniji je bilo tako do petka ob 14. uri zabeleženih že 341 primerov okužb z novim koronavirusom.

Če bi ukrepe sprejeli 14 dni prej, bi lahko epidemijo bistveno zajezili
Če bi ukrepe, kot jih je uvedla Janševa vlada takoj po nastopu, sprejeli 14 dni prej, bi lahko v Sloveniji epidemijo bistveno zajezili, meni tudi strokovnjakinja Alenka Forte, ki je za spletni portal Nova24TV povedala: “Šarec je namesto tega, kot papiga, ves čas ponavljal stališča EU, naslanjal pa se je tudi na priporočila vodilnih na NIJZ, ki kot vidimo danes, niso bila ustrezna oz. so bila škodljiva.”

Alenka Forte

Javnost zgrožena
Oglasil se je tudi varnostni strokovnjak Boštjan Perne, ki meni, da je sicer nekaj kritike na mestu: “Ampak naj bo popolnoma jasno dvoje: G. Šarec je odstopil ‘večer pred orkanom’ in državljane pustil v negotovosti in G. Šarec je podcenil epidemijo in zato ni sprejel pravočasnih ukrepov.”

Analitik Roman Vodeb pa Šarčev zapis ocenjuje sledeče: “Tale Šarcev revanšistični sadizem – ‘Po enem tednu vidimo, da niso veliki rešitelji’ – ni državotvoren. Zgolj lajša si dušo. Če bi bil moder, bi reagiral in komuniciral drugače – ker bi bilo to dobro za državo.”

Rok Krajnc

 • maček ivan

  Nekdo se je javil iz zaklonišča. VAAAUUU!!! UPS! Iza zidu.

  • Slovenka

   In to trimetrskega. Ne bom se čudila, če bo zid še malo zrasel, za meterček ali dva.

  • Simon Rožič

   …a en blindiran mercedes bo pa zase obdržal za nagrado za uspešno
   veleumno delo in izdajo!

   • Zgornji

    Ja, Samo Zlobnež to zmore !!! ! !!!

 • Peter

  Če vas kdaj tamau vpraša, kaj pomeni Govoriti, kot bi rožice sadil, mu preberite te neumnosti od Serpentinška, no.

 • maček ivan

  Priznam. Strah me je kaosa, kot iz filmov apokalipse.
  Mislim da je čas da zadevo prevzame vojska in policija, kajti sledi neizogiben kaos.
  Pa ne pisat kazni. Red!

 • Vera

  Za Šarca je edini izhod ,da pobere šila in kopita,ter gre v svet,kjer ga ne bo nihče prepoznal.V nasprotnem bodo z njim same težave,kot so bile za časa njegove ” samovladavine “. Naj si ne misli,da Slovenci brez njega ne zmoremo! Smo leta 1991 premagali sovraga, zdaj pa bomo ” koronavirus ” .

 • Slovenka

  Marjanu je dolgčas.

  Stran od balkana. Slovenija je Srednja Evropa.

  • Simon Rožič

   …a je v odprtih senikih prepovedano nastopati kljub temu, da
   publike ne bi bilo!

   • Slovenka

    To moraš vprašati Hojsa ali Kacina.

   • samotoje

    Striptiz ali pa pantomimo lahko.

    • Simon Rožič

     …sam sebi ali v ožjem družinskem krogu?

  • sodelavec14

   A trenutna vlada dela mutne posle z maskami prek balkana. Sumljive transakcije Janezeku iz balkana. On brez balkana ne preživi in diplome mu propadejo.

 • rabbit

  Šarec od kdaj je pa Pirnatova epidemiologinja ona je dr. za javno zdravje (umivanje rok, ušes in Šarčevega gobca, je hudičevo umazan) ne pa za epidemijo , a si priletel direkt na glavo v tisti prazen bazen.

  • Vera

   Šarec zna jezikati in nagajati, delo mu pa ni šlo od rok.

   • Zgornji

    Ja, – Tipični Leni Parazit in še Levuhar za povrhu !!! ! !!!

 • Unikatna

  On je najmanj poklican za moraliziranje in pljuvanje! Sram ga je lahko, pred orkanom je odstopil. To naredijo strahopetci…

  • Lustrator

   Bodi vesela in hvali Boga, da je odstopil – če ne bi bi, bi danes že v desetinah preštevali mrtve, okužene pa v tisočih, v to sem absolutno prepričan.

   • Zgornji

    DOBRA UGOTOVITEV !!! ! !!! Hvala.

   • samotoje

    Ko se zjutraj zbudim, je moja prva misel (ne pričakujte preveč pred kofetom!): Šarca ni več. Potem pa kofe in življenje je takoj lepše.

  • zaslosds

   Tako kot miroslav

  • Lokomotivführer

   Ne, motiš se. Zaslepljen z nabildanimi anketami in hvalospevi MS medijev je bil prepričan, da če gre na volitve, bo dobil 50%+…,

 • Novo Jutro

  ……..in nekdo mu je tudi ukazal, da čivkne.

  • Liberalec

   To ni njegov zapis. Nekdo mu je to napisal, ker je njegov nivo, dosti, dosti nižje.

 • rabbit

  Kaj ko bi začeli zbirati podpise, da po koncu virusa vložimo kazenske ovadbe proti Šarcu.

  • Zgornji

   Jaz sem za že predhodno zbiranje podpisov .

 • Pater

  Šarko bodi raje za obzidjem, ki ti ga je zgradila država in, če se že oglašaš raje povej kakšen vic kot da kritiziraš vlado. Te bodo ljudje imeli rajši, čeprav si trenutno ena izmed najbolj osovraženi oseb v državi, ki je kriva za vse kar gre narobe. Sedaj vidiš kako se je počutil Janša pred leti ko so vsi pljuvali čez njega in je bil kriv za vse.

  • rabbit

   Bog si ga vedi kdo mu je ta članek napisal, sam sigurno ne, ker njegovo izrazoslovje je na nivoju predšolske vzgoje. Mislim, da je to delo Mateja Špeharja.

   • Liberalec

    Tudi sam sem prepričan, da to ni njegov zapis. On tega ne zmore na tak način.

   • alojz

    On bi napisal: če bo bo, če ne pa ne.

    • rabbit

     Točno tako, ne pa tako dolg zapis.

   • milanček

    ta idiot je zet družine, spoštovane, delovne, Sever, stanujoč v Polju, in mislim, da so hudičevo tako in tako razočarani nad tem kretenom!

  • Sofia24

   Iščem seks brez obveznosti. Pripravljeni na kakršen koli poskus, čakajo vas na http://trim4.me/VVs

   • rubec

    Probi pri Mariotu. Tukaj ti ne bo ratalo.

    • Freiherr

     Ne stoj mi v to mesat Marjota. On se se vedno trudi iz riti spravit ono flaso pleterske viljamovke, ki mu jo je po nesreci v rit porinil Ivo Godnic. Bojda sta prej vsebino iz varnostnih razlogov ze spila.

     • rubec

      Bohve kaj vse so spili kirurgi. Tudi potem.

   • Slovenka

    Provokatorji delajo nadure. Pravkar sem blokirala že tretjo smet danes.

    • samotoje

     Jaz jih imam 12 samo danes. Blokiranih nul.

   • Oliva

    Tvitni šarcu, on ima rad ljubice

    • Robert Hočevar

     Ti jo pa nastavi princu teme :)

   • Zgornji

    POTEM GA PA POJDI ISKATI V PEKEL , TI MRTVA DUŠA POKVARJENA !!! ! !!!

   • xx-ktu

    Budala!

   • zaslosds

    Zofka,poskusi pri serpentinšku

    • Janez Korenjak

     Zofka je robot. :-)

  • Slovenka

   In tedaj je bil Marjan eden podjetnejših pljuvačev čez Janšo.

  • VERZIFIKATOR

   Pusti ga, saj ni šlo za šarcizem,
   v kriznem času večja je ranljivost
   in zato na mestu popustljivost,
   saj bolezen je, kot veš, avtizem.

   • VERZIFIKATOR

    V avtu ko sedi, igra statista,
    mu je blizu avtokratska vloga,
    pelje avtomatično dva kroga,
    definicija pač za avtista.

  • Winstonblue

   Njegovim vicem se že dolgo nihče več ne smeje, ko ljudje samo slišijo zanj segajo po robcku za brisanje solz pa ne od zalosti ker se je spokal.

  • sodelavec14

   Problem bo, ko bo trenutni vladi zmanjkalo izgovorov in grešnih kozlov za njihovo nesposobnost. Upam da bodo lahko zdaj z višjimi plačami pripeljali en kombi mask v državo.

   • Tomaž

    A ti dejansko meriš vladanje po 1 tednu, kot veleumni Šarec ?Še bolj zab*t si kot kažeš na prvi vtis. !

    • sodelavec14

     Štejem koliko stvari lahko ena vlada zajebe v prvem tednu. Še mene so presenetli, ko nisem imel nekih pričakovanj.

     • Tomaž

      Ni ti pomoči

   • Schemva Miro

    Lahko boš sodelavec Serpentinšku,ko bo spet nastopal po vaških veselicah,če ga bo kdo hotel poslušati.

  • Sofia23

   Povabilo v seks klub – http://trim4.me/EYD

   • xx-ktu

    Budala!

  • milanček

   je še boljša opcija, avionska karta , seveda brez povratka! kako se bo ta idiot lahko čez leto, dva sprehajal po Sloveniji, ne bom presenečen, če bo dobil po butasti pokvarjeni buči!

  • sodelavec14

   Šarec je Janezu nalil čistega vina, tega žal ni navajen.

  • zaslosds

   Šaraca samo še na Dob

 • sunday

  pa kaj se še oglaša to skropucalo od predsednika, naj bo raje tiho in se naj zarije v najglobljo luknjo in še pokrije se naj čez, da ga ne vprašamo kje je 6mil.eur od prodanih mask kitajcem že v času krize – izdajalec in tisti cmeravi z njim !!!

  • tomven

   Dosti je že, če ga vprašamo kje je denar za šolo….

   • Slovenka

    Koliko milijončkov je ob tej priliki ‘uzela magla’?

    • tomven

     Poznavalci pravijo, da vsaj 1.5mio.

     • Slovenka

      Čedna vsotica.

     • samotoje

      Več kot milijon vsekakor.

   • dež

    Res je in kje ima skrite jastoge ?

    • Zgornji

     Menda tam kjer jih ima tudi njegov predhodnik smolca .

   • macon

    Levičarji pri desnici tulijo za tisočinko milijonskega zneska za šolo, ki ga je zagonil ali pokradel Šarec s pajdaši.

    Tukaj so seveda pokvarjene smeti povsem tiho, za njih to ne obstaja.

    • samotoje

     Šarca vse to še čaka.

   • RATATA

    in čigava je Komunala Kamnik!!??

    • tomven

     Od cvirnovih iz Podgorja, tastara anća je pa gazdarica. Kako so pa prišli do nje, ve pa najbolje šmarec. Delo za raziskovalne novinarje, kasneje pa tudi za sodišče, v to sem prepričan!

     • Zgornji

      Ja, in stara Zlobna Anča je menda imela veze na občini, kjer se je nastavljala veliko let …

  • VERZIFIKATOR

   Šari Mari Janček

   KORONSKA PRAVLJICA

   Bil poldrugo leto fant je krona
   carstva, v domišljiji kar vesolja,
   pa ga je minila dobra volja,
   ker njegova krona je korona.

   Cesar da je gol, bilo je znano
   vsem normalnim vsaj že desetletje
   in da mu ne dela zgornje gretje,
   da končalo vse se bo bolano.

   Prehlajen okrog je cesar hodil,
   krona stvarstva in ga-ga regljanje
   se sprevrglo je v izredno stanje,
   v katastrofo, če bi on nas vodil.

   V pravljičnem cesarstvu to spoznali
   so celo najbolj naivni, tisti,
   ki kot oboleli optimisti
   na njegovo karto so igrali.

   Se zadira dete regljajoče,
   da ukradli krono in obleko
   so, odeli ga v ušivo deko,
   zdaj kot v pravljici prav milo joče.

   Cepeta in joče ves užaljen,
   pravljice kar noče biti konec,
   ko že zdavnaj je odzvonil zvonec:
   cesar gol je, šarec konj razgaljen.

  • sodelavec14

   Ni popljuval.. le resnico je povedal. Se že privajamo na diktaturo.

  • samotoje

   Naj trobezlja, bistveno je, da ne odloča več o ničemer.

 • macon

  Kamniški umski maloposestnik je bedak in že s tem nagovarja večino Butalcev, ki imajo v povprečju iq 96. Lažnivec, blefer, ki se “znajde” je vendar en od njih.

  S takimi ljudmi vsaka družba samo propada, ne pa se razvija. Levica je cokla vsakega razvoja in levičarji histerični nevrotični omejeni pokvarjeni bedaki.

  • sunday

   malo si jih visoko ocenil 96, če ima šimpanz nekje do 70, tile pa ne dosegajo šimpanza niti takrat ko so najbolj razpoloženi, kar pa nikoli niso, hehehe !!!

   • macon

    To je povprečje, levičarsko je verjetno 86. Nič čudnega, da simpatizirajo z Afganistanci, svoji pač k svojim rinejo.

    • Zgornji

     Amennnnn !!! ! !!!

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Anton

  saj bi rekel, sram naj ga bodi, pa vem, da je preglup, da bi bi bilo temu tako!

  sarkazem press

 • tomven

  Pezde šmarčevo naj se čimprej skrije za ograjo, ki jo ima okoli koče in utihne. Tako bo ograja vsaj koristna, saj je zdaj namenjena le temu, da cucki ščijejo po njej.

  • VERZIFIKATOR

   Tale bo utihnil, saj ni dvoma,
   ko se zlomi ego mu docela,
   lutka bo na veji obvisela,
   ni več daleč, vam povem, do zloma.

  • Zgornji

   Boji se tudi vdorov Jeznega Ljudstva in Zlobnih Migrantov ki jih je uvažal !!! ! !!! Ampak, za take ni takšen zidek niti mala malica, …

  • sodelavec14

   Trenutni vladi pa niti psihiater ne more več pomagat.

 • Slovenka

  Ljubi Slovenci. Razmišljajmo pozitivno. Kako smo skakali v zrak in se zgražali, ko si je naš Marjan omislil obzidje okoli hiše. Zdaj pa vidimo, kako prav je imel. Popolna karantena.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Ni nobenega zakona da tega nesposobnega idiota takoj zaprejo.

  • Zgornji

   In to Čimprej !!! ! !!!

 • maček ivan

  Sem pa vsaki dan na kolesu in opazujem dogajanje. Stvari se izboljšujejo. Ljudje so se začeli izolirat in pač uživat v naravi kolikor se pač da, brez kontaktov. Pametno!
  Še vedno sem zdrav, vsaj zaenkrat.

  • samotoje

   In zdrav tudi ostani.

 • Robert Hočevar

  Če ne bi poznal medija Nova24tv, bi pisanju lahko celo nasedel. Trenutno Šarcu še vedno verjamem bolj kot Novi24TV. Pred dobrim tednom se je pripravljala karantena za Ljubljano. V soboto je Janša rekel, da karantene ne bo. Sedaj jo imamo. Prejšnja vlada bi jo uvedla prej. Kdo zamuja? Pred nastopom premierske funkcije je skrajni desničar Janša govoril kako je vsaka ura pomembna. Ja, za menjavo kadrov in povišanje plač. Korona virus je na drugem mestu. Pa še navadnih mask ne znajo nabavit, kar je sposoben vsak navaden referent.

  • rabbit

   Pa ti živiš ali si v zamrzovalniku kot pingvin.
   Ker Ljubljanske riti niste spoštovale predpisov vas je udarila karantena, ker niti tega ne, vas je treba zašvasati v stanovanja kot so to delali Kitajci.

  • Peter

   Si ti že kdaj zavil s kolesom v desno, ali greš raje cel blok okol, sam da zavijaš v levo, no?

  • rabbit

   Kaj si pa ti, pa se izprsi pripelji 10 milijonov mask pa ti jih bo Janša plačal, pa saj je vsak referent to sposoben glede na to, da je dve tretjini sveta v istem dreku. Ti jih bo prodal, a Šarca pa Cerar, ki sta jih dala Kitajcem.

   • Peter

    18 komentarjev, 7 glasov, viden samo en. Virus,
    Karantena.

  • Freiherr

   Ce je Jansa skrajni desnicar, potem sem jaz prav zares Franc Jozef

  • macon

   Bedak, ko bo skrajni desničar na čelu vlade, boš ti tiho kot rit. Oziroma boš krulil od ugodja, ker rabiš nekoga, da te vodi, ker si preneumen za lastni razmislek.

  • david239

   “V soboto je Janša rekel, da karantene ne bo. Sedaj jo imamo.”
   Se ti ne zdi, da čas teče naprej in ne nazaj ter da se razmere spreminjajo?
   “Prejšnja vlada bi jo uvedla prej.”
   Prejšnja vlada je imela čas vse do vključno dne 13. 3. 2020, pa ni uvedla karantene! Brez veze pa je razpravljati, kaj bi bilo, če bi bil bazen vode poln oziroma če bi bil prazen oziroma obratno, ne?
   “Ja, za menjavo kadrov in povišanje plač.”
   A, pa ti misliš, da bi moral g. Janša obvezno zaposliti g. Šarca kot npr. notranjega ministra, ali kaj? Kar se pa tiče plač pa očitno ne poznaš ne Zakona o Vladi in ne ZSPJS ter niti cost/benefit analize (še posebej v primerjavi s Šarčevo vlado)!
   “Pa še navadnih mask ne znajo nabavit, kar je sposoben vsak navaden referent.”
   Zakaj jih pa ti ne nabaviš? Govoriti je lahko, delati težje! Skratka čisto nakladanje! Aja, pa g. Šarcu lahko verjameš še naprej, če želiš seveda.

   • rabbit

    Pa ko bo korono fasal ga bosta Nina pa Marjan pozdravila lastno ročno.

  • Janez Korenjak

   Če to v krizi, ko države celo prepoveduje izvoz zaščitne opreme zna vsak referent, ja v čem pa je potem težava, da Serpentinšek s šestimi popravci tega ni storil že zdavnaj? In kako je lahko Janša iz opozicije preprečil Serpentinšku uvedbe karantene za Ljubljano, kako si to predstavljaš?

   Sorry, ampak tvoj zapis je bos in brez podlage v realnosti. Nabijaš in iščeš spin.

 • Artur

  Temu pa se reče Podlost z veliko začetnico to je zmožen samo klinični psihopat da o njegovemu nekdanjemu pribočniku sploh ne govorimo.Poden os podna majke mi.

 • david239

  Pa, saj smo vsi prebrali tisti Sklep, ki ga je dne 27. 2. 2020 izdala Vlada RS (takrat je bil predsednik g. Marjan Šarec)! Tisti sklep pove vse! Več ne rabimo vedeti, ker je vse popolnoma jasno in ni nobenega dvoma več!

 • Franc Šink

  Tega ni zapisal Šarec. To je bil nekdo drugi. On tega ni sposoben. Naj bo končno tiho.

 • maček ivan

  Ni tema prispevka, ampak vseeno.
  Ko opravite nakup, dajte stvari ki jih ne rabite nujno, pustite v izolaciji, kajti po določenem času karantene so možnosti okužbe manjše. V trgovinah se ljudje ne držijo osnovnih higijenskih standardov. Pa ni to moja pogruntavščina.
  Uporabimo razum in ne vzamemo r….
  Pa srečno Slovenija!

  • maček ivan

   Ups! Sam sebe sem kliknil in si dal plus. Sorry.

 • Artur

  Boga mi, plačam mu enosmerno letalsko karto za Venezuelo s prepovedjo povratka samo, da nam prihrani s podlostjo in z nebulozami takoj za njim pa enako z njegovo nekdanjo pokvarjeno avantgardo.

 • maček ivan

  Treba pa pohvaliti ljudi ki skrbijo da še vedno imamo elektriko, ogrevanje, preskrbo, tudi net in ti ljudje se izpostavljajo s tem ko so prisotni na delovnih mestih.

 • Steve

  kaj se ta spet oglaša? sej je prostovoljno odstopil.

  • Slovenka

   Ker bojda ni imel podpore.

 • Peter

  Zadnjič sem šel jaz v pisarno. Dva tedna prej sem dal odpoved in odšel, z mastno odpravnino, čeprav tistim, ki sami odstopijo, odpravnina ne pripada.
  Šef me je lepo sprejel in poslušal moje nasvete, kako naj bi podjetje delovalo.
  Ja, res, no.

  • Slovenka

   Pa še stanovanje od firme ti je pustil. Tvoj šef je res širokogruden.

   • Peter

    Ja, pa res je bil vesel, ko me je videl, no.

 • Lisjak

  Donald J.Trump je na Facebooku objavil,da je HYDROXYKLOROQUINE & AZITROMYCIN zdravilo proti koronavirusu.

  • Unikatna

   So že testirali?

   • Lisjak

    Pred dvema ali tremi dnevi so o tem že pisali Ruski znanstveniki,ki so ga že tudi testirali in to zelo uspešno.

    • Unikatna

     Dobra novica…

     • Lisjak

      To je zdravilo proti malariji.

  • Janez Korenjak

   To je zadnjič celo objavil pravnk Boštjan M. Zupančič in dodal video predavanja francoskega zdravnika na to temo. Vprašanje, koliko je to res. Ne Trump ne Zupančič nista medicinca – to bi rad slišal od njih.

 • Slovenka

  Marjan, Twitter ni zate, raje si poišči kakšno drugo opravilo.

 • Simon Rožič

  Šarec je navadno “pezde”, ki od samega začetka ni vedel kaj in kako
  početi, naslanjal se je na stare bandite, ki živijo v srednjem veku ali
  v razkošni post-partizanščini oziroma so navadni ogabni priveski, fosili,
  paraziti, da ne rečem virusi kot je sedanji! Ne moreš jih zatreti in nažirajo
  bodočnost celotnega smisla življenja!

  • rabbit

   A se spomniš sredi krize se on rokuje z novinarko TV SLO Eleno Batista Štader, ki mu zleze v rit. Namesto da bi mu eno okoli ušes primazala.

 • Arne Hodal

  Šare je itak že tolkop passe, da njegovih misli nihče več ne bere, niti levičarji saj so ga že izpljunili.
  Naj s+raje razmisli kaj bo povedal na sodišču, ko bo vlada zahtevala kazensko odgovornost.

  • Janez Korenjak

   Naj se tvoje besede o kazenski odgovornosti pozlatijo. Skrbi me samo krivosodje.

 • mona lisa

  Kako se sploh drzne ta kvazi komik oglaša ki je zjebal vse res vse kar se je zjebat dalo. Naredil ni nič s tem šalabajzerom I Pirnatovo je samo afne guncal kako je vse pod kontrolo. Šele na pritisk ŠDS je dal ven neke od ukrepov.

 • xtc

  Kdo je sploh ta Šipac?
  A ga kdo še pozna?
  A je kje z naftalina prlezu?
  Definitivno je treba zopre Šipca Xaraxcha vložiti kazensko ovadbo zaradi makomarnosti,ogrožanja življenj državljanov in ogrožanja nacionalne varnosti,ter načrtne sabotaže in zaradi “umora2 iz malomarnosti vseh žrtev,ki bodo padle zaradi njegovega neukrepanja. in zavlačevanja.

 • Freiherr

  Tale Nina Pirnat mi takole na sliki deluje kot en abortiran scurek…

 • Janez Korenjak

  Prebral, kar je Serpentinšek napisal na FB v celoti. Citiram en stavek: “Naj povem, da smo se mi z virusom ukvarjali že od januarja, ko smo imenovali državno koordinacijo in jo kasneje dvignili na raven državnih sekretarjev. ”

  Ko je januarja Grims opozoril na nevarnost koronavirusa, ker se bodo kitajci po njihovem novem letu zaželi vračati v EU, so ga zasmehovali, se norčevali – ukrenili pa niso čisto nič.

  Srčno upam, da ga bodo spravili za zapahe.

 • lokec

  Dr. Borurt Rončević, sociolog, raziskovalec, predavatelj:

  “Raje imam ministrico v 64. plačnem razredu, ki v okoliščinah epidemije zapre
  šolo, v katero hodi moj otrok, kot pa ministra v 62. plačnem razredu,
  ki pravi, da mora moj otrok v pogojih epidemije hoditi v šolo.”

  • Michael

   Ja res, sam ne pozabit šole je zaprl minister v 62 plačnem razredu.

   • Janez Korenjak

    A res? Pa sklical je SNAV, pa nabavil opremo…. daj no, lažnivci iz LMŠ v kontraofenzivi. Sicer pa se bo opustitev dolžnega ravnanja razčiščevala na sodišču. Ne bo vam lahko.

    • Michael

     Ja res. Tud zahodno mejo je zaprla Šarčeva vlada. Preverljivo. Tudi SNAV je sklicu, ali pravočasno je stvar debate. Glede na slovensko krivosodje (od kje ta izraz verjetno veš) dvomim v kakšno obtožbo. Glede opreme pa delo nadaljuje isti minister sam s šoferjem ki ga ni komunicira drug minister

     • Janez Korenjak

      Izdal odlok o zaprtju meje po javnih pritiskih in grožnjami z odgovornostjo. Potem pa še dva dni po tej fantomski uredbi gledamo fotke in beremo, da ni nobene kontrole na meji in da je vse kot prej – skratka: uredba brez realizacije. Z lepim se hvali ta Serpentinšek.

 • rabbit

  No še za malo smeha poglejte kaj je kupila Merklova v trgovini: žajfo, kumarice, 4 flaše vina in skret papir.
  https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/merkel-in-berliner-supermarkt-die-kanzlerin-zahlt-mit-karte-69537342.bild.html

 • Bucko Zlucko

  NoraTW v svojem elementu. S prstom kazati na druge, s aktualno vlado, ki dela ZELO SLABO (samo poglemo zadnjih 7 dni: dvig plač, fiasko maske, oni so vsega krivi, mi smo najboljsi, jebit ese s.p.jevci itd…). On je komediant k jezik otresa, Janša pa stari lisjak, ki ma žlezo trenutno v rok iz pocne neumnost za neumnostjo.

  • Janez Korenjak

   Prejšnji vladi ste leftardi dali ne samo 100 dni miru, ampak kar ves čas vladanja ter ga hkrati kovali med zvezde. Nove vlade, ki je podedovala kup dreka ne pa državo, pa napadate že 100 milisekund po njenem imenovanju… ah, še pred imenovanjem.

   Pa če bi vsaj imeli ti napadi kakšno osnovo, pa je nimajo. Aktivistično nabijanje v prazno.

  • rabbit

   Še enkrat za nepismene, veš mi smo to osvojili v prvem razredu osnovne šole. Plače se niso dvignile so enake kot v času Marjana Šarca. Z nabavo mask teh, o katerih govoriš ti so začeli z 7.3., ko je vlado vodil še vedno Marjan Šarec, Janševa zaprisegla nekaj okoli 10 ure zvečer 13.3. na petek.Kdo je opozarjal na koronavirus Janša, dr. Mravlje, ena gospa Štern, pa Jelka Godec in celo Franc Trček iz Levice pa sta se Marjan in Ninica šla, roke umivat pa bo vse dobro. Marjan pustil slovenksim zdravnikom 1700 mask, kar še za pol tedna ni dovolj samo za UKC, ki jih na teden porabi 4000. Pa ne kirurških ampak ta boljših. S. p. ki je napaja iz državnega korita ni noben s.p. ampak navaden lenuh. Jaz imam zalogo za 1 leto ali pa še več. Kaj a bo treba delat pa so te poslali na NOVO. da bo vsaj frutek pa piškot.

 • est

  On je okužen z virusom, za katerega je potrebne vsaj 4 letna karantena. ker rad uporablja prispodobe mu namenjam eno. Samo prazen klas nosi “glavo” pokonci.

  • rabbit

   Dobra.

 • Nova Generacija

  Marjan Šarec: “Prejšnji petek je potekala seja Državnega zbora, kjer je prisegla nova vlada. Že dan prej sem pozval poslanke in poslance, da naj se odrečejo razpravi, ali pa jo maksimalno skrajšajo. V konstruktivnem duhu so to tudi storili. Kajti vsi smo se zavedali, da čas ni primeren za razpravljanje, temveč za ukrepanje. Ko je bilo razprave konec pa je predsednik vlade v svoji razpravi ostro obračunal z menoj in našo vlado. S tem je nakazal v kakšno sobotno jutro se bomo zbudili. Ves čas do primopredaje sem skušal biti korekten, sklical sem koordinacijo starih in novih ministrov, kamor pa žal ni prišel ravno novi minister za zdravje. Menda je imel doma poplavo…vse lepo in prav, a če je bilo vse tako zamujeno in se je mudilo, bi lahko prišel. Pa pustimo to…”

 • zaton

  Ali zna kdo izmed vas odgovoriti zakaj je Marjan Šarec odstopil? In to tik pred kriznimi časi. Česa ali koga se je bal? Se spopadati s trenutno krizno situacijo ali so bile druge igre v ozadju ali mogoče ugotovil, da je stopil v prevelike čevlje in da ni kos vodenju države?

  • Janez Korenjak

   Si že sam odgovoril.

   Je pa Serpentinšel očitno zabit do amena: odstopil je tik pred neurjem. Če je res tako dobro delal, kot trdi sedaj, čemu potem odstop in pričakovanje predčasnih volitev, ki bi državo pahnile v prosti tek? Še bedaku je jasno, da bi v primeru predčasnih volitev namesto operativne vlade imeli le kaos in norost predvolilne kampanje. Če je res vedel, kaj se pripravlja (tako trdi), potem je njegov odstop dokaz naklepa zavestnega ogrožanja javnega zdravja.

 • Nova Generacija

  Naj bo vsem jasno, Šarec se nima za človeka, ki bi vse vedel in znal, delal je tudi napake. Ne nazadnje še ni trideset let v politiki kot nekateri. A ravno zaradi tega je poslušal stroko in ljudi, ki vedo več od njega. Zato bi bilo dobro, če stvari vodi in pred kamero razlaga poveljnik CZ, ki ne bo tekmoval s prejšnjo vlado, temveč zna delati odgovorno. Janez Janša naj svoje delo opravlja korektno, prejšnjo vlado pa naj pusti pri miru. Naj se ne vrača nazaj…kot v, recimo, leto 45′. Smo leta 2020.

  • Anton

   Vrniti se moramo v leto 1917. Če želimo Slovenci obstati.

  • macon

   Ja, seveda, vsi levičarski zajebi in kriminal so takoj, ko se zgodijo, prazgodovina. Samo ne omenjat, ne delit naroda bla bla bla.

   Stroka je bila pa ena baba, ki je trdila, da naj kihamo v rokav in se držimo dva metra narazen in ne rabimo mask. Medtem, ko so začeli v Italiji umirat. Pa komu ti lažeš?

   Btw, v Italiji absolutni dnevni rekord, skoraj 800 mrtvih v enem dnevu. V enem mesecu jim bo umrlo skoraj toliko ljudi kot v celi drugi svetovni vojni, če bo šlo tako naprej in trend še naprej eksponentno gor.

   Jaz bi vse levičarje poslal na vrtiljak v Gardaland.

   • Nova Generacija

    SDS so postali žrtve lastne propagande. Ves čas v opoziciji so nas prepričevali, kako so sposobni, da vsak velja vsaj za deset Šarčevih in bodo takoj rešili vse. No, izkazalo se je, da imajo veliko težav in glavna obramba je kriviti prejšnjo vlado. Ampak gospe in gospodje niso več opozicija, kjer lahko blatiš, zmerjaš, ponižuješ, če pač izbereš tak način. Očitno se je Janša odločil, da sestavijo vlado, a ne zaradi virusa, temveč drugih interesov. Zdaj jo ima, naj dela.

    • macon

     Česa glede krize in pandemije ni naredil v ubogem tednu? Kaj sploh kvasaš, lažnivec? Nisi se oglašal glede Šarca, torej tudi zdaj utihni.

     • Peter

      Hm, vse si mu pojasnil, pa vidim, da še kar tečnari. Torej, kakšen smisel ima odgovarjati virusu? Ga boš s svojimi tehtnimi odgovori prepričal? Ne boš. Torej se splača, no?

     • Peter

      Šarec je njegova skoraj intimna izbira. Raje bi sicer gledal mesec, ampak tudi serpentinšek je bolje, kot to, kar mora zdaj revež prenašati. Fašizem, no.

     • Korl

      Mogoče je celo sam komik ?

    • Korl

     Pa kaj stalno kopiraš Šarčevo pismo ?
     Ne znaš sam par stavkov sestavit, če si že prišel sem škatle razbijat ?

     • šmentanamuha

      Zato ker mu ga je sam sestavil. Verjetno je tole res Damir Črnčec, ker bebo , jao …

    • Slovenec

     Neumnost to sploh ni res. Janša je napisal, da bodo delali tudi napake in da naj
     jih nanje opozarjajo. Saj vlada trdo dela, medtem ko so prej Sarcevi spali pijani od oblasti,
     pa brez vizije in strategije.

  • Freiherr

   A nisi ti malo “zaostao”? Heineken ima nov logo.

  • xtc

   Tvoj Šipac je spustil hlače in pobegnil,samo mislimo si lahko kaj bi bilo in kako bi prikrival zadevo,če bi še glumil in delal škodo napreje.

   • Peter

    Ja, zato pa bi bili edina država na svetu, ki virusa še ne bi imela. To pa je tudi nekaj vredno, no.

    • maček ivan

     Kako je že Tasilo opisal šteje virusa v s. koreji. 1…0…1…0… Pol so pa spet ene dve raketi vluft spustli.
     Oni debelinko je pa res neuničljiv. Zdaj verjamem da je celo neumnost uničljiva.

  • Winstonblue

   Marš J T P M.

 • Nova Generacija

  Po enem tednu vidimo, da Janševa vlada niso veliki rešitelji, temveč se čedalje bolj zapletajo. Denimo, po enem tednu so že zamenjali (svojega) direktorja Urada vlade za komuniciranje. Tudi pri maskah dva ministra tekmujeta, kdo bo prej pri tovornjaku, da se bo slikal in objavil. Skratka, kljub krizi je še veliko časa za ukvarjanje z drugimi stvarmi očitno.

  • Anton

   Šarec je imel vse možnosti da se izkaže v kriznih razmerah. Imel je celo 509% podporo medijev.

  • Lustrator

   Predvsem pri komentatorjih, ki se spotikate ob popolnoma nepomembne stvarti, medtem ko vlada gara za to, da se ne bo tvoja peterokraka rit nalezla nečesa podobno smrtonosnega kot tvoja”novogeneracijska” ideologija z začetka 20. stoletja.

   • Peter

    In misliš, da bo zdaj nehal? Ne, čez pet minut bo spet težil in drežnal z istimi bedarijami. Če mu ne bi odgovarjal, ga ne bi bilo več tukaj.
    Viruse v karanteno.

  • Anton

   Si predstavljaš kako je Heiniken, s vašim najljubšim simbolom, kapitalistično kupil Pivovarno Union!

  • Maži Tjaži

   Črni Damir…..crkni……

   • šmentanamuha

    Možno, da je Damir, ja.

  • Winstonblue

   Gonita se ti in serpentinsek u tri pizde materine pa pojdi srat na sekret mmc.

  • zaton

   Nova Generacija, povej, zakaj je Šarec odstopil? Poznaš odgovor? Prosim podaj odgovor.

  • centurion

   Posluš butl, pejd v Italijo v Bergamo ali Brescio in boš

   užival v stanju, ki ga je kopipastiral tvoj Šarec.
   Vidimo, da ga pogrešaš

  • šmentanamuha

   Sprememba taktike, stara generacija v novi preobleki “Nisem ne levi ne desni, ampak rad imam Heineken”. Ti si vpoklican mandžurski kandidat, zato ne pleteniči in ne uporabljaj šarčevih fraz. Kaj pa te skrbi zdaj, če so zamenjali svojega direktorja?

 • Peter

  Virus očitno oživi v večernih urah.
  Karantena.

  • Anton

   Čez dan pase koze….

 • Antonius

  Ne ga biksati, Šarec, da se je oglasil?!
  A mu je *žaba* N.H iz Sove kaj prišepnila?

 • Broni

  Če bi imel možnost, bi temu človečku ene dve krepki primazal. Sicer pa predlagam, da se v izpraznjene sobe na Dobu preseli kar nekaj njegovih bevskačev in seveda njega tudi. Zame je večkratni izdajalec in saboter naroda. Naj že enkrat odpujsa v tri ….

 • xtc

  Šipac obupano kriči potem ,ko levim padajo iz rok argumenti,samo še laži in grožnnje z ulico so na tapeti no kažejo svojo pravo barvp,cicer pa je treba vedeti,da se bo levim tole vrnilo kot bumerang v glavo.
  Bo pa janša sleje kot preje moral razmisliti,kot Bolgari z vojjsko na ulico in narediti delno mobilizacijo,če bo žrlel stvari obdržati brez izgredov,ki bi lahko epidemijo spremenili v eksplozijo.

 • Peter

  Serpentinšek : “Mar smo res vse zamudili?”

  Res.

 • Rožle

  Naj bo Serpentinšku jasno za vse večne čase:

  Če ne bi bilo Janše, bi bil sedaj v Sloveniji že italjanski scenarij ..!!!

  • Zgornji

   AMENNNNNNNNNN !!! ! !!!

  • sodelavec14

   Brez njega ne bi bilo medicinskih mask… aja ne, te je pripeljal Čeferin, našo vlado je en šofer nategnil.

 • Olga101

  Kot je rekel dr. Kuštrin, da naj bo Šarec raje tiho! Jaz dodajam, če ima kaj ponosa, naj se skrije v mišjo luknjo! Zasluži si ovadbo zaradi ogrožanja naroda in kazen!

  • Zgornji

   Ja, – Najmanj Ovadbo + Še Obtožbo + Tudi Sodbo !!! ! !!!

 • zaton

  Nova Generacija, čakam na tvoj odgovor. Zakaj točno je Šarec odstopil?

  • centurion

   Zaradi poškodb, ki jih je utrpel
   pri vsakem skoku na glavo v bazen.
   Ves polomljen, glava cela.
   Trda jenamreč, kot granit.

  • Peter

   Tudi mene zanima. Čakamo…..

   • zaton

    Skrit za nikom, ampak ne zna podat odgovora.

    • Peter

     Še dobro, da so elektriko pocenili, bomo dolgo čakali, zgleda, no.

     ja, a je tudi predlog za pocenitev prišel z njegove strani, gleda na to, da nova vlada v celem tednu ni naredila nič, no?

     • zaton

      Peter, odgovora nove generacije nisva dobila.

     • Peter

      Seveda ne. Saj ne zna drugega kot sitnariti kot sliši na RTV Slo.

 • zaton

  Je pa res, da so levičarjev polna usta besed v mirnih časih, v kriznih pa se skrijejo v mišje luknje in na varnem naprej gobezdajo.

  • centurion

   Kot leta 1991.
   Se ve, kdaj zlezejo iz njih.

 • Peter

  En dober čivk sem danes prebral

  Slovenija je edina država v Evropi, v kateri se opozicija in mediji borijo z vlado namesto z virusom.

 • RATATA

  Šarec, ti povem, da ko si bil Serpentinšek še nisi bil bebo, to si postal takoj, ko si se pustil ponujati za Župana in to si ostal tudi po vseh funkcijah vse do danes, kar potrjuješ s pismom!
  Naj te ne zavede tisoč bebcev, ki te hvali! Nosijo te v podzavesti, ker so se pustili nafukat!!

  • Rožle

   Itaq .. jest tut pravim ..Pa kdo bo zdej gledal te Serpentinškove nastope, ko mu ne bo več baba kriva ampak ..
   .. v njegovih tekstih bo izključno samo še Janša

   • Slovenka

    Hočeš reči, v kratkem bo spesnil komade:
    Janša ni človk, Janša je žaba, Poredni Janša itd. Komaj čakamo na njegove mojstrovine. Sedaj, ko ni več PV, bo imel čas za pesnjenje. Preko Twitterja bo pošiljal v svet svoje izdelke.

    • Rožle

     Drži. Nekako tako v tej smeri ..

  • Janez Korenjak

   RATATA, popolnoma resno: pogledal sem, odkod Serpentinšku 11.000 všečkov. FB je poligon za manipulacijo. Če imaš denar, da plačaš računalniško znanje, ti zagotavljam všečkov in sledilcev kolikor hočeš. Na milijone. Razumeš, da gre za nateg? Del “všečkalcev” Serpentinškove objave nedvomno sestavljajo živi ljudje, dobršen del so to le fake profili. Tako je to 2020.

   • Peter

    tudi sem sem malo pogledal tisto. Hvale so si zelo podobne ena drugi, kritike so nekoliko bolj raznolike. Kar govori v prid tvoji trditvi, da gre za manipulacijo.

   • RATATA

    A tako!(??), hvala! Potem ni tolk prfukjenih še vedno.. malo manj heh
    Lp!

 • All Bot

  Če vam je v krizi zmanjkalo toaletnega papirja..
  https://www.unsilencedvoice.com/posts/27192

 • Black_hawk

  Šarec je odšel prišel je Janša in tukaj je zgodba zaključena. Šarec itak ni bil za premiera, malo preveč si je domišljal, čeprav za novinca spet ni bil tako zelo slab, če gledamo da ni imel nobenih izkušenj, moje iskreno mnenje. Janša pa izkušen politik 30 let, zato upam da mu bo uspelo v krizi rešiti kar se rešiti da in da bo stvari uredil, začel je zelo dobro zaenkrat.

  • Peter

   Veš kaj, s tako podporo medijev ni tako težko. Karkoli je naredil so hvalili, tudi, ko ni naredil nič.
   Ne razumem pa ljudi, ki so prepričani, da so lahko kar PV potem, ko so nekj let vodili eno majhno občino, no.

   • Black_hawk

    Zagotovo je to res, ampak nova krimminalizira vsakega ki ni janša haha

 • šmentanamuha

  Nova Generacija, branilec lika in dela Marjana Serpentinška!
  Medtem ko je tvoj bivši president sanjal v topli postelji o agentki Nataši, mu je spizdila vojska z bojišča in nečastno zapustila svoje soborce. Da je čisto navaden Kučan-Golobičev pajac se je pokazalo takrat, ko je še v pižami dajal komentarje zaradi dveh razbitih šip v eni lublanski LGBT beznici. Pa levičarji ste resno prizadeti v glavi.

 • xtc

  No in še ena iz “repertoarja” 24 Kur neka “znana slovenska igralka” Inja Zalta,po internetu fehtari za denar Slovence,,ker je v ZDA ostala brez službe in denarja,ker je kriza in Trump ne ,da veliko za “kulturnike”
  Hja,”kulturnica” je pač mislila ,da se v ZDA postane filmska ikona,preko visenja na državnih jaslih kot to veselo počno kulturniki v Sloveniji,tam so pač kulturniki davčni plačniki ne državni paraziti kot v Sloveniji ,ali si v poslu dober,ali menjaj poklic-poučna zgodbica za Slovenceljske kvazi kulturnikein umetnike.
  Kwa me briga ,če je zagibila v LA a smo jo mi tja podil?
  Ne sama se je odločila tudi posledice so njene in ne nas obremenjevat s tem nas ne zanima.

  • Janez Korenjak

   Kulturnica? Povedal bom zelo nežno: gre za prodajalko češpljevega kompota. In ko se češpljev kompot postara ali skisa, ga je težko še komu prodati.

   • xtc

    Glej podobno sta predrablala tudi dva “velika SLO umetnika” Đuro in Tanja ,ki sta tudi strašila tam a sta jo jadrno ucvrla nazaj v SLO na varne državne jasli.

 • sloustava

  Oj, Serpentinsek, zmene na n-to potenco! Ce sploh razumes, kaj to pomeni!

 • 12 x ceplen

  Izdajalec slovenskega naroda. Kako ga ni sram. Stisnil je rep med noge, ko smo ga najbolj potrebovali. In kar je najhuje, odprl je vrata v vlado Janezu Janši.

  • šmentanamuha

   No, to zadnje je edino, kar je dobrega naredil. S prvim delom tvojega zapisa pa se 100% strinjam.

   • Slovenec

    Tako je.

 • Vrhovni sodnik

  Danes 14 dni se bo videlo ali se držimo teh ukrepov ali ne. Če bo čez 14 dni še raslo število okuženih, bo treba ukrepe še zaostriti. Zdaj pa glede znižanje el. energije, je edino pravilno, saj je velik višek el. energije, ker veliko firm ne dela, v izvozu je ne morejo prodat, ker se je poraba povsod znižala, za to je bolje, da jo ceneje prodajo, kot ustavljajo elektrarne. Če se bomo držali navodil, bomo do 01.05. prebrodili krizo z virusom, drugače nam bog pomagaj. Glede ukrepov vlade, je najbolje, da vsem firmam in podjetnikom, ki sedaj ne služijo in nimajo veliko dobička, za mesec Marec in April, refundira 80% plačo v celoti, drugače jo bo dražje prišlo, če določeno število ljudi odpustijo. Denarja je dovolj 3M bo iz EU, in če še vlada doda 2M ne bo nobenih težav. Če bo vlada striktno kontrolirala denarni tok in preprečila korupcijo in bre zvezno nakazovanje ne vladnikom bo še v +..

  • xtc

   Odpuščanja so realnost ne samo v SLO po celi EU to je grda realnost.

  • Peter

   Baje se bo tudi bencin precej pocenil v torek. Red bi bil, cena nafte je pod 20 doloresov, no.

   • šmentanamuha

    Že zdaj je precej cenejši.

    • Peter

     Ja, ampak od zadnjega torka, ko se je pocenil, je šla cena nafte še globoko navzdol.

     • šmentanamuha

      Aja? Zadnjič sem tankala pred 14 dnevi.

     • Peter

      Zdaj je tam okoli 20 dolarjev za sod, kar ni bilo že od…

  • Korl

   To pa ne smejo naredit, da ne bodo pipce zarjavele, ker so navajene, da so vedno
   dovolj podmazane. :)

  • samotoje

   Tudi moja ocena je, da bi morali do sredine maja že pustiti najhujše za seboj. Tudi ostali ukrepi so kar pravi in prav imaš- z rebalansom bo treba porezati vse “nadstandardne” stroške- azilni servis, nevladne združbe, ki so same sebi namen in še kaj. Ne bi bilo slabo znižati DDV.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če od 10 samo 1 ne upošteva ukrepa, lahko ta naredi štalo. Z ukrepi bi bilo dobro, da se jih podaljša vsaj do sredine aprila. Potem bo slika jasna.

 • 12 x ceplen

  Izdajalec slovenskega naroda. Kako ga ni sram. Stisnil je rep med noge, ko smo ga najbolj potrebovali. In kar je najhuje, odprl je vrata v vlado Janezu Janši.

  • tohuvabohu

   Ne serji, Hunči. Kdo pa potrebuje modela, ki se leto in pol samo izgovarja, da ima le 13 poslancev in manjšinsko vlado? Potrebujemo vlado, ki je trdna, operativna in ve, kaj je potrebno. Zdaj jo imamo. Šarcu je uspela le ena stvar v življenju: da je odstopil. Pa še to ne po svoji pameti.

  • šmentanamuha

   No, to zadnje je edino, kar je dobrega naredil. S prvim delom tvojega zapisa pa se 100% strinjam.

   • Slovenec

    Točno.

 • Peter

  Ko pade mrak, se virus spet pojavi.
  Karantena je še vedno v veljavi, no.

  • samotoje

   Mojster je nekam poniknil. Pa te naj jaz, čeprav le teoretik, pohvalim: kar tako naprej, dečko. Nekega dne bodeš res dobre verze zlagal.

 • Lon Wolf

  Samo v slovenistanu jer bilo mogoče, da vaški posebnež postane precednik vlade. To vse pove o banana republiki in njenih prekomernih konzumentov banan. Prosim, ne jejte več ubogim živalim hrane, ker jim s tem odźirate hrano za možgane.

  • Joc 52

   Zato smo Butale bili do 13.3.AD

 • Peter

  A kdo ve, a bojo tisti trije umetniki Janezi Janše dobili kakšno povišico zdaj, ko so PVji, no?

  • Korl

   Dobro bi bilo, če bi dobili kakšno, vsaj okoli ušes.

  • tohuvabohu

   Misliš, tisti iz zavóda Maska,
   ki nesramno se po mošnji praska?

   • samotoje

    No vidiš, zavod Maska mora pod nujno v rebalans proračuna. Ne bo denarja.

 • Garbage man

  Komunisti so pregoreli.

  • Korl

   Ni še prepoved kurjenja na prostem ? :)

   • samotoje

    Je, prepoved velja. Komunisti so pregoreli navznoter. Notranje izgorevanje, bi lahko rekli.

 • Zgornji

  Ja, tu so Ključne Ure Ukrepanja, ne pa ŠAROTOVEGA UČINKOVITEGA NEUKREPANJA !!! ! !!! BEDAK LAŽNJIV HUDOBEN ZLOBEN !!! ! !!!

 • Rožle

  A tukaj se tudi Serpentinšek narobe vsedel? ..
  Sindrom Kućanizma ..

 • zaton

  Podpiram odločitev vlade, da aktivira 37.a člena zakona o obrambi in da vojski da policijska pooblastila in jo pošlje na južno mejo. Vendar temu nasprotujejo levičarji: Levica, SD, LMŠ. Problem bo, ker potem njihovi člani ne bodo več mogli tihotapit migrantov in služit na njihov račun, to predvsem velja za člane SD.

  • sunday

   točno+++ sd banda so največja cokla države, največji izdajalci slovenskega naroda, pravi egoistični smradi, za denar bi se katerikoli izmed njih dal jebat kamorkoli komurkoli !!!

 • lena

  Sarec je imel priloznost izkazati se! In kaj je naredil? Vsak mesec je zadolzeval drzavo, da je nagrajeval javni sektor za podporo na volitvah, klijentelizem se je v njegovem casu razrasel preko vseh meja, enako korupcija, sodstvo se je spremenilo v tempelj nedotakljivih krivicnikov, iz zdravstva je posesal zadnje kapljice javnega denarja preko svojih klijentelov, penzijoneri so dobesedno pocrkali v lakoti in pomanjkanju, sedaj pa dobili za vrat se virus, da jih zdestka do konca. Pametni gospodarstveniki so pobegnili v tujini, ostalo je pocrkalo kakor muhe enodnevnice. No pa pokazal je, da je pravi “kmecki fant”, ki mu dobena kikla ne sme uiti, preden ne pade na hrbet. Ena velika sramota, ne samo,da se naj skrije za njegov zid, skrije se naj v najbolj temno luknjo in tam ostane!

 • Gren

  UBES SE KURBEŽ ZMEŠAN !

 • Stajerka

  …..ni dovolj, da je narodu spraznil blagovne rezerve……ni dovolj, da ni nič naredil…….sedaj bo pa pameten in sukal gofljo??……

 • fukni mico na polico

  Čujte klerofašisti, tudi na Trstenjakovi se ne smete zbirat…pa ne zaradi koronavirusa…zaradi tega ker bi bilo preveč idiotov na enem mestu !!!…Kapish?

 • fukni mico na polico

  Čujte Janezove oprode…v vladi je treba delati odgovorno in se tako tudi obnašati. Ne bo dovolj samo govoriti, kako je bil Šarec nesposoben in vsi okoli njega…Kapish?

 • zaton

  Kje so sedaj vstajniki, rdečezvezdarji, Kordiši in ostali rušitelji vlade? Izgleda, da se bojijo koronavirusa in so se skrili v mišje luknje. Bodo prišli na plano, ko gre nevarnost mimo.

  • Janez Korenjak

   Macon, kar res ne opaziš, da zdaj revolucijo delajo preko socialnih omrežij? Poglej si trend: na okna lepijo “Gotov je”, “1 smrtna žrtev – demokracija” itd. In ponovno, vsaj v Mariboru, pozivajo na ulice. Danes je bilo celo pet norcev s transparenti pred občino, upajoč, da bodo spet zanetili iste vstaje, kot 2012.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Glede na to da kar nekaj teh facebookarjev poznam, me ne čudi. V glavnem so to ….ljudje, ki 24 ur preživijo na socialnih omrežjih. Skratka, komentiranje jim je “business”. Ne se sekirat.

   • macon

    A ne bi moralo tožilstvo ukrepati po službeni dolžnosti, če gre za grožnje z nasiljem? Enako za pozivanje na ulice, ko imamo corona pandemijo in vladne odredbe glede tega?

    • Janez Korenjak

     Tožilstvo ne more, ker je zadolženo za kazniva dejanja. To pa so prekrški, ker kršijo uredbe. Ne vem, zakaj jih policija ni razgnala.

     • macon

      Pišem o nasilnem rušenju vlade. A ni to kaznivo dejanje?

  • Joc 52

   To ze obljujlja kordis…..varno na oknu reva zadrogirana

 • dan ton

  hja, kdor dela, tudi kdaj kako napako stori … sploh v tej situaciji, ki je za vse nas povsem nova … nova vlada se je čez noč znašla v hudo resni situaciji, jim niti malo ne zavidam … res pa je, da so se sami odločili, da sestavijo novo koalicijo. izziv je velik…

  • samotoje

   Poskusi si predstavljati, kaj bi bilo, če bi bili zdajle sredi predvolilne kampanje. Z opravilno nesposobno Šarčevo vlado.

   • sunday

    ja, po moje precej enako kot, če bi še vedno imeli šaraca, to bi bilo enako kot, da je ni – sramu pa ni, to jim je potrebno priznati in dobro, da niso delali, če bi, bi bilo še več škode, ker je škoda tudi to kaj so delali – zavoženo levistično sranje!!!

 • sunday

  vedeti moramo, da če bi bil šarko pameten in sposoben, ga ne bi angažirali, ker bi zanje bil nevarnost, strici so iskali nesposobnega in nezrelega butca, da lahko z njim manipulirajo in on je bil idealen – no in sedaj že iščejo nov “ideal” – neuka raja bo pa ponovno nasedla – skočila v bazen brez vode – saj bi bilo smešno, če s tem butci, ki mu dajo glas ne bi zjebali cele države !!!

 • Rožle

  Od Serpentinška … do Hitlerja . !

 • Slovenka

  Luka Dončić slovenske politike. Potem pa se je zbudil v novo jutro.

 • DMB

  Ocenjuje vlado ki DELA en teden, on in njegovi pajdaši so pa leto in pol delali škodo

 • bubamara

  Teden več Šarčeve vlade in v SLO bi imeli Italijanski scenarij. Upam, da nikoli več ta imbecil ne pride blizu vladi.

  • Joc 52

   Se v parlament ne bi smel

 • Simon Kovac

  Je pac res, da je klovn o preveč cincal, zdaj naj bo rajši tiho kot pa se naprej kokodaka

 • Drago

  Tisti ki so Šarca volili, so skregani z zdravo pametjo.

 • Drago

  Tisti, ki so na volitvah dali glas za Šarca, so skregani z zdravo pametjo.

 • Drago

  Komedijant je hvala Bogu, prostovoljno odšel, komedije je konec. Pri vseh nadlogah, nas čaka resno delo.

 • samotoje

  Ne vem, ali mu bo ime Janez, bo pa vsekakor sodnik.

 • Ankica Radenković

  Se spomnite, par let nazaj ko je po napaki lahkomiselnega kapitana, ki je medtem ko mu ga je vlekla mlada Ukrajinka nasedel na otoke z veliko križarko in ogrozil na tisoče življenj….med prvimi jo je pobrisal iz križarke in pustil osebje in potnike same.. tako nas je zapustil naš kapiram Serpetnišek same in nas porinil v kremplje…nemilosti….pa ravno v času ko smo najbolj rabili vlado da sprejema ukrepe in dela…je prisegal na volitve….zdaj bi se z volitvami hajkali, da se ni žrtvoval veliki vodja, ki naj je rešil že leta 1991 da nas popelje čez Rdeče morje bose in nage….zdaj pa bi še rad jokcal in skupaj z komsomolci ni znal vladati z hudo udobno večino….